Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 01 Απριλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εν όψει του Πάσχα και της εξόδου των εκδρομέων, σχεδίασε δύο ενημερωτικά φυλλάδια. Στο πρώτο φυλλάδιο, με το σύνθημα «Φέτος ας τσουγκρίσουμε στο σπίτι και όχι στο δρόμο» παρέχονται συμβουλές οδικής ασφάλειας.
Στο δεύτερο, με το σύνθημα «Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια» τονίζονται οι κίνδυνοι από τη χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Τα φυλλάδια θα μοιράζονται από προσωπικό της Τροχαίας στην Αττική στα διόδια Ελευσίνας, Μάνδρας και Αφιδνών και σε όλους τους σταθμούς της Αττικής Οδού.
Στη Θεσσαλονίκη, θα μοιράζονται στα διόδια Μαλγάρων και εντός της πόλης στις διασταυρώσεις Εγνατίας και Αριστοτέλους, Εγνατίας και Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Βούλγαρη, καθώς και σε πλατείες και πεζόδρομους. Επίσης, φυλλάδια θα μοιράζονται στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Σερρών – Κιλκίς, στη διασταύρωση της γέφυρας Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας και στη διασταύρωση Πράσινα Φανάρια προς αερογέφυρα Θέρμης.
Τέλος, διανομή θα γίνεται σε σημεία των Νομών Αιτωλίας, Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας. Με τις δράσεις αυτές, επιδιώκεται η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των τραυματισμών από τη χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Ο στόχος του Υπουργείου είναι η μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 100 κάθε χρόνο, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες σε 1018 το έτος 2010 και να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος το 2014. Ήδη κατά τους πρώτους μήνες του 2010 παρατηρείται μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων σε σχέση με το 2009. Τον Ιανουάριο είχαμε 16 λιγότερους νεκρούς σε σχέση με το 2009, το Φεβρουάριο 24 λιγότερους και το Μάρτιο 6 νεκρούς λιγότερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: