Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΩΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΥΡΙΚΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥΚατηγορείται για απάτη σε βάρος του, με αφορμή τις διεκδικήσεις του τελευταίου στον Υμηττό!
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ηλίας Κολλιούσης, άσκησε δίωξη σε βάρος του Χρήστου Μαυρίκη, με αφορμή το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Υμηττό.
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

Αλλαγή server στο disabled.gr και ενδεχόμενες καθυστερήσεις

Αγαπητοί μου φίλοι, το http://www.disabled.gr/ πρόκειται να αλλάξει server και να μετακομίσει σε καινούργιο μηχάνημα.
Η μετακόμιση θα ξεκινήσει να γίνεται την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου και θα έχει ολοκληρωθεί μάλλον Κυριακή 25 Ιανουαρίου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις που μετακομίσουν οι server μπορεί να συμβεί να μην μπορείτε να δείτε τις ώρες το http://www.disabled.gr/ μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές των DNS από τον πάροχο που παίρνετε ίντερνετ.
Αυτο σημαίνει πως ενδεχομένως το Σάββατο και την Κυριακή για κάποιες ώρες να μην μπορείτε να δείτε και να χρησιμοποιήσετε το http://www.disabled.gr/ και όλων των άλλων που βρίσκονται κάτω από το http://www.disabled.gr/.
Ένα ακόμη πρόβλημα που ενδεχομένως να υπάρξει είναι η καθυστέρηση των δικών μας e-mail. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να καθυστερήσουμε να απαντήσουμε στα e-mail για το σαββατοκύριακο που μας έρχεται.
Όλα τα e-mail θα απαντηθούν την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.
Η αλλαγή του server του http://www.disabled.gr/ γίνεται περισσότερο για λόγους μεγαλύτερης αξιοπιστίας.
Το http://www.disabled.gr/ μεγαλώνει συνεχώς και χρειάζεται καλύτερα και πιο αξιόπιστα μηχανήματα.
Πάντως για το οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να στέλνετε e-mail και στα κρίσιμα και επείγοντα e-mail θα προσπαθούμε να απαντούμε.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ!

Έσπειραν «θα» θερίζουν μπλόκα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΕπιχείρηση ξε-μπλοκα-ρισμα Συναγερμός στην κυβέρνηση που σπέρνει «θα» με στόχο να ανοίξει τα μπλόκα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Εξαγγελίες μέτρων έως το τέλος της εβδομάδας σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο να ανοίξει τα αγροτικά μπλόκα.
Ο ξεσηκωμός των αγροτών προκαλεί συναγερμό στο Μαξίμου, που θεωρεί ότι αυτήν την ώρα είναι ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα το νέο μέτωπο, στο οποίο πρωτοστατούν και οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡ

ΑΠΟ ΤΟ Multiple Sclerosis Talks
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας μαζί με την επιληψία και το σύνδρομο Πάρκινσον είναι οι ασθένειες που απασχολούν ιδιαίτερα τους νευρολόγους ερευνητές τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα η σκλήρυνση κατά πλάκας έχει αναλυθεί όσο καμία άλλη ασθένεια στις διάφορες παθολογικές παραμέτρους της.
Τον τελευταίο καιρό απασχολεί δε διαγνωστικά πάρα πολύ και η κληρονομική επιβάρυνση, που παρουσιάζει. Στον τομέα αυτό πληθώρα επιδημιολογικών και γενετικών ερευνών έχουν ασχοληθεί με πλήθος παραμέτρων της ασθένειας και πως αλληλοεπηρεάζονται.
Ένας ουσιώδης παράγοντας ήταν εάν υπάρχει περίπτωση μεταβίβασης της νόσου από τους γονείς στα παιδιά και αν ναι, κάτω από ποιες προϋποθέσεις.
Το πανεπιστήμιο Όκλαντ του Καναδά, μετά από χρόνιες αναλύσεις, βρήκε ότι όντως υπάρχει μία σχέση στο θέμα αυτό.
Συγκεκριμένα, βρέθηκε θετικός ο δείκτης Κάρτερ.
Ο δείκτης Κάρτερ είναι ένα επιδημιολογικό στατιστικό στοιχείο, που μέσα από μία ανάλυση δείχνει εάν τα στοιχεία της ασθένειας μεταβιβάζονται ευκολότερα από πατέρα ή μητέρα στα παιδιά.
Ο δείκτης αυτός έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην πρόγνωση της πυλωρικής στένωσης του κακοήθους μελανώματος και για άλλες ασθένειες.
Στις έρευνες, λοιπόν, που έγιναν στο Όκλαντ, βρέθηκε ότι τα παθογενή στοιχεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας μεταβιβάζονται κατά 2,2 φορές περισσότερο στους επιγόνους από τον πατέρα παρά από τη μητέρα.
Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία για τη διάγνωση και πρόγνωση, και πρέπει πάντα να λαμβάνεται ουσιαστικά υπόψη στη λήψη ιστορικού. ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ: ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ. ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ.
Η ΜΟΝΗ, ΑΛΛΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ.
Ο λόγος που γράφουμε σήμερα για το νεανικό πάρκινσον είναι η μεγάλη συχνότητα εμφάνισης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
Μέχρι πριν μία εικοσαετία, όταν εμφανιζόταν κάτι τέτοιο, θεωρούταν ιδιαίτερο γεγονός και τύγχανε άμεσης δημοσίευσης.
Τα τελευταία χρόνια επιδημιολογικά έχει έρθει μία φοβερή έξαρσή του.
Υπάρχουν χώρες, όπως Ιαπωνία, Αλγερία, Γαλλία, Πορτογαλία, και κυρίως Ιαπωνία, όπου η συχνότητα εμφάνισής του πλέον το κάνει να είναι ένα οξύ νευρολογικό πρόβλημα.
Ενώ παλιά ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 44,5 έτη, τώρα έχει κατέβει ο χρόνος εμφάνισής του στα 23,2 έτη.
Έχει παρατηρηθεί ακόμα και σε παιδιά ηλικίας 8 ετών.
Η κλινική του εικόνα είναι χαρακτηριστική με σύσπαση των κινήσεων, τρόμο, σπασμωδικότητα, βραδυκινησία, αστάθεια, με αργή προοδευτική μορφή και άνιση προσβολή των άκρων. Δηλαδή, είναι δεξιά ή αριστερά τονισμένο κάθε φορά.
Το χαρακτηριστικό του είναι ότι υποχωρεί άμεσα στη χορήγηση ντοπαμίνης.
Αν και διαγνωστικά, δεν υπάρχει κανένα πλέον πρόβλημα, πολλές φορές η συνοσηρότητά του π.χ. με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδή αρθρίτιδα, νεανικό διαβήτη κλπ, δείχνει ότι μάλλον έχει και ένα γενετικό αυτοάνοσο χαρακτήρα.
Πρόκειται για μια υπόθεση, που επιβεβαιώθηκε τα τελευταία χρόνια, σα νόσημα κληρονομούμενο μερικές φορές κατά τον επικρατούν χαρακτήρα μέσω κάποιου γονιδίου που ονομάζεται πάρκιν.
Στη χώρα μας για αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μέριμνα, δηλαδή, κάποια ομοσπονδία, κλινική μονάδα ή τέλος πάντων, μία επιστημονική πανεπιστημιακή θέση, που ασχολείται αποκλειστικά με το πρόβλημα.
Η αντιμετώπιση είναι πρόχειρη και γίνεται με βάση αντιπαρκινσιονικά φάρμακα με τον ίδιο τρόπο, όπως στου ηλικιωμένους παρκινσιονικούς ασθενείς.
Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, διότι αυτού του είδους οι θεραπείες είναι συντόμου διαρκείας (2-3 χρόνια) και μετά χάνεται η φαρμακοδυναμική που έχουν οι ανάλογες ουσίες και αυξάνεται το πάρκινσον με δραματικές εξελίξεις.
Αν και το νεανικό πάρκινσον δεν αποτελεί άμεσα ιδιαίτερο κίνδυνο για τη ζωή του ασθενούς, η εξέλιξη και οι παρενέργειες του, και κυρίως η κοινωνική απομόνωση που επιβάλει, καθώς και οι πτώσεις ορμονών και των νευροδιαβιβαστών, φέρει πολύ σύντομα σα συνοσηρό φαινόμενο την εμφάνιση μιας μέγιστης κατάθλιψης.
Συνήθως, αυτή είναι κρυμμένη πίσω από τα πρωτοπαθή συμπτώματα με αποτέλεσμα να μη λαμβάνεται υπόψη στην κλινική θεραπεία, και ο άρρωστος να «κατρακυλά» όλο και περισσότερο σε δυσχερέστερες κλινικά και θεραπευτικά θέσεις.
Πρόκειται για μια κλινική εικόνα, που αποτελεί απόλυτη ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση, άμεση θεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη και κυρίως, σωστή ενημέρωση του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος.
Η εφαρμογή αυτής της θεραπείας είναι «αργά και σταθερά» χωρίς διακοπή, γιατί οι διακοπές της αγωγής και της υποστήριξης επαναφέρουν την συμπτωματολογία άμεσα πολλές φορές και πιο έντονα.
Γενικά, πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση που δεν αφήνει περιθώρια αναμονής και άσκοπου χρόνου.

Εν όψει της ανάληψης καθηκόντων από τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics
Εν όψει της ανάληψης καθηκόντων από τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα Πικρή ομολογία του Κέννεντυ για τις προεδρικές υποσχέσεις:
«Μεταξύ των χειλέων του προέδρου και των εντετελμένων οργάνων της Πολιτείας, πολλά μεσολαβούν…», άρα, για όσα υποσχέθηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος στην ομογένεια για Σκοπιανό και Κυπριακό, μάλλον δεν πρέπει να κρατάμε, ούτε μικρό καλαθάκι…
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Η Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό της, που θα γίνει στην αίθουσα, ΜΥΓΔΟΝΙΑ PALACE, στα Λουτρά Λαγκαδά, στις 24 Ιανουαρίου 2009, ημέρα Σάββατο. Τιμή πρόσκλησης 16,00€ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Καλλιπόλεως 17 Λαγκαδάς, Θεσ/νίκη Τ.Κ. 57200 Τηλ. 2394023360 ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας καλεί τα μέλη και τους φίλους της την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα προς τιμή του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας. Την ίδια ημέρα στις 11 το πρωί στα γραφεία της Ένωσης, Θράκης 126, στη Ν. Ιωνία θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα αυτής. ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 126 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ Τ.Κ. 38445 Τηλ. 2421061042 ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Σύνδεσμος Ποντιακών ΣωματείωνΝότιας Ελλάδος και Νήσων Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα 106 83 Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195 info@psomiadion.gr Αθήνα 16.01.2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις: ● Σάββατο 24/01/2009 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στην αίθουσα του συλλόγου, Κ. Βάρναλη 12, Μεταμόρφωση. ● Σάββατο 24/01/2009 και ώρα 22:00 θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου Αττικής «ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ», στο κέντρο «ΛΕΜΟΝΑ», Λεωφ. Ιωνίας & 25ης Μαρτίου, Αχαρναί. ● Κυριακή 25/1/2009 και ώρα 9:30 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ-ΚΟΜΝΗΝΟΙ» η καθιερωμένη εορτή του Αγ. Ευγενίου με αρτοκλασία στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Καλλιθέας. Για τον Αγ. Ευγένιο θα μιλήσει ο κ. Χ. Ανδρεάδης, φιλόλογος – ιστορικός.Θα ακολουθήσει στις 11:30 εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στην αίθουσα του συλλόγου, Δαβάκη 10, Καλλιθέα. Στη συνέχεια «Κάλαντα, καλός καιρός» από την κ. Έλσα Γαλανίδου – Μπαλφούσια, φιλόλογο – λαογράφο. Η εκδήλωση θα κλείσει με χορούς από το μεγάλο χορευτικό στο συλλόγου. ● Κυριακή 25/1/2009 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας «ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στο πολιτιστικό κέντρο του συλλόγου, Φιλικής Εταιρείας & Ευκλείδη (περιοχή αεροδρομίου), Ελευσίνα. ● Κυριακή 25/1/2009 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί από την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στην αίθουσα του συλλόγου, Σειλιστρίας 25 & Ινδού, Ιλίσια. ● Κυριακή 25/1/2009 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αιτ/νων εκ Πόντου «ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στα γραφεία του συλλόγου, Ανδρούτσου 17, Αιγάλεω. ● Κυριακή 25/01/2009 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Χαϊδαρίου «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στο Ωδείο Χαϊδαρίου, Σάμου 29, Χαϊδάρι. ● Κυριακή 25/1/2009 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί από την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στην αίθουσα της ένωσης, Καισαρίας & Κιλικίας 51, Νίκαια. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας. Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Ερμίδου Γεωργία Τιμητική εκδήλωση για τον Beşköylü Adem Ekiz στο "Παρακάθ" Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, στη μουσική ταβέρνα "Παρακάθ" (Νέστου 4, στην Πολίχνη, 2310653705), θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον λυράρη και τραγουδιστή Beşköylü Adem Ekiz από τα Σούρμενα Τραπεζούντας. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά και να ακούσετε ζωντανά το παιδί των παρχαριών που μας συγκίνησε με τα τραγούδια και την ιδιαίτερη ερμηνεία του. Ελάτε να ζήσουμε μια βραδιά συγκίνησης και νοσταλγίας μαζί με τον Αντέμ, που τραγουδάει για αυτούς που έφυγαν από κοντά μας αλλά και για τους ζώντες εραστές του ποντιακού τραγουδιού. Σύντομη ομιλία για το έργο του Αντέμ και για τη συμβολή του στο ποντιακό τραγούδι θα κάνει ο Νίκος Μιχαηλίδης. Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, στο Παρακάθ, η ιστορική Τραπεζούντα συναντά την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΜήνυμα ενότητας από την εκδήλωση του Patria
Μέσα στην καθημερινότητα που ολοένα και περισσότερο μας κουράζει, μέσα στην κυριαρχία του μέτριου και του ευτελούς στην ζωή μας, μέσα σε μία μίζερη πραγματικότητα έρχεται μία εκδήλωση να μας συγκινήσει, να μας γεμίσει με δύναμη και αισιοδοξία.
Η εκδήλωση του περιοδικού Patria την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, μας έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μία χαρά, μία διάθεση να σταθούμε πιο γεροί και αποφασιστικοί και να δηλώσουμε πως όσο υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές ίσως καταβολές, αλλά με γνώμονα την αγάπη για την Πατρίδα και την Σημαία μας, άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, από όλες τις «συνιστώσες του πατριωτικού χώρου» όπως τόνισε ο εκδότης του περιοδικού, Δημήτρης Παπαγεωργίου, αλλά νέοι στην ψυχή, τότε όλα μπορούν να γίνουν. Στην εκδήλωση αυτή, σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα, εκτός από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες και τις προβολές βίντεο με θέματα που απασχόλησαν την χρονιά που μας πέρασε, βραβεύτηκαν σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ξεχωριστοί Έλληνες, άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στο Έθνος, δικοί μας καθημερινοί ήρωες. Το Patria κατάφερε να ενώσει ιδεολογικές τάσεις και αντιλήψεις του ευρύτερου πατριωτικού και εθνικιστικού χώρου, να βγάλει προς τα έξω ένα μήνυμα δυναμικό, ένα κάλεσμα αγώνα. Μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η εκδήλωση του πιο σύγχρονου και ανατρεπτικού εθνικιστικού περιοδικού, δίνει το σύνθημα για την δική μας αντεπίθεση, για να ξεδιπλώσουμε τις δικές μας σημαίες στον άνεμο, ενάντια σε κάθε τι ανθελληνικό, προδοτικό και μίζερο.