Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΦΙΛΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ…..


Τα είπα τις προάλλες στους υποψηφίους, θα τα πω τώρα σε εσένα, σε εμένα, στον φίλο, τον αδελφό, το γείτονα….
Σε ΕΣΕΝΑ φίλε ψηφοφόρε, που είσαι μπερδεμένος όσο κι εγώ, λιγότερο, περισσότερο, δεν έχει σημασία.
Η ουσία είναι πως έτσι όπως μας έκαναν, είναι σα να αρμενίζουμε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, και να μη φαίνεται πουθενά λιμάνι για να «δέσουμε».
Φίλε ψηφοφόρε, ΜΑΖΙ μιλήσαμε τις προάλλες σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στους δήμους μας, τις μικρές μας κοινωνίες, τα σπίτια μας!
Τα είδαμε, αλλά και εξακολουθούμε να βλέπουμε όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε δήμο, και νοιώθουμε λες και όλα αυτά τα στραβά και ανάποδα συμβαίνουν μέσα στο ίδιο μας το σπίτι..
Πως θα μπορούσε άλλωστε να ήταν αλλιώς, αφού ο δήμος όπου μένεις, όπου μένω, είναι η «αυλή» του σπιτιού μας;
Έρχονται πάλι εκλογές φίλε ψηφοφόρε, γεμίσαμε από «συνδυασμούς», από υποψηφίους, από εκλογικά κέντρα, γεμίσαμε από κάθε τι αντιαναπτυξιακό, μόνο που…
Εξακολουθούμε να «αδειάζουμε» από όλα τα άλλα, όλα εκείνα δηλαδή που θα μας επέτρεπαν να ζούμε σε έναν πραγματικά όμορφο τόπο.
Αναρωτήθηκες φίλε ψηφοφόρε τι θα γίνει στο μέλλον;
Πολλοί οι «συνδυασμοί», πολλά τα ΛΟΓΙΑ από παλιούς και νέους υποψηφίους, πολλά τα ΘΑ, και, η «ξύλινη» γλώσσα είναι στην ημερήσια διάταξη του λεγόμενου «προεκλογικού αγώνα».
Αναρωτήθηκες φίλε ψηφοφόρε, ΠΩΣ θα ψηφίσεις αυτή τη φορά;
Πρώτα απ’ όλα, θα ψηφίσεις για τον ΔΗΜΟ σου, η για κάποιο κόμμα το οποίο είναι μπαστακωμένο εδώ και χρόνια μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Φίλε ψηφοφόρε, εσύ, εγώ, έχεις καταλάβει ότι η όποια συμμετοχή των κομμάτων στους δήμους μόνο κακό κάνει;
Φίλε ψηφοφόρε, έχεις καταλάβει πως τα κόμματα, με τους «αντιπροσώπους» τους που θέλουν να εκλεγούν στο δήμο, χρησιμοποιούν την ψήφο σου σαν μέσο ενίσχυσης ΟΧΙ του τόπου σου, του τόπου μου, ΟΧΙ της χώρας γενικότερα, αλλά ΜΟΝΟ του «γοήτρου» τους, της (υποτιθέμενης) «δύναμης» τους;
ΠΟΙΟ κόμμα και ΠΟΤΕ νοιάστηκε η ξέρει τον δήμο σου, τον δήμο μου;
Μόνο στο χάρτη τον βλέπουν…
Αναρωτήθηκες φίλε ψηφοφόρε, ΠΟΥ στηρίζονται ΟΛΟΙ εκείνοι που ενώ έχουν αποτύχει παταγωδώς, αποδείχτηκαν το λιγότερο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ (και μιλώ για τους παλιούς δημάρχους συμβούλους κλπ) έρχονται τώρα και ξαναζητούν να τους ψηφίσεις;
Φίλε ψηφοφόρε, ΠΟΙΑ θα είναι τα κριτήρια σου σε αυτές τις εκλογές για το καλό του τόπου σου;
Μήπως θα είναι όπως «παλιά», τα ρουσφέτια από δημάρχους αντιδημάρχους, συμβούλους, γραμματείς και φαρισαίους (επειδή είσαι το κόμματος και σε ξέρουν) για δουλειά του παιδιού σου στον δήμο ακόμα και για μονιμοποίηση;
Μήπως η ελπίδα (για όσο είναι ο «δικός» σου δήμαρχος) ότι θα πάρεις κάποια δουλειά του δήμου, κάποια εργολαβία, θα σου γίνει κάποια απευθείας ανάθεση έργου, θα δουλέψει το συνεργείο σου με τα οχήματα του δήμου και άλλα πολλά που εδώ και χρόνια ζημιώνουν του δήμους;
Πως θα ψηφίσεις -  θα ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές φίλε ψηφοφόρε;
Θα σβήσουμε αραγες τα «χρώματα» και τα κόμματα από το μυαλό μας, μήπως και καθαρίσει η συνείδηση μας από το δηλητήριο που της έριχναν τόσα χρόνια, αλλά και που προσπαθούν να της ρίξουν και τώρα;
Ξέρω, φίλε ψηφοφόρε, το είπαμε, είσαι  όπως και εγώ μπερδεμένος μόνο που το μπέρδεμα αυτό βολεύει ΟΛΟΥΣ εκείνους που δεν είναι ΑΞΙΟΙ για να πάνε μπροστά τον τόπο, τη χώρα.
Φίλε ψηφοφόρε, μας έκαναν τόσα πολλά, που ακόμα και απέναντι σε κάποια νέα παρουσία, είμαστε επιφυλακτικοί…
Αυτή την επιφύλαξη να είχαμε τόσα χρόνια και απέναντι σε ΟΛΟΥΣ εκείνους που κατέστρεψαν τους δήμους, θα ήταν τα πράγματα πολύ πιο ξεκάθαρα!
Δεν θα περιμέναμε να μας σώσουν εκείνοι που μας χαντάκωσαν, δεν θα τους βοηθούσαμε με την ψήφο μας να το πετυχουν αυτό.
Φίλε ψηφοφόρε, σκέψου ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αυτή τη φορά.
Καιρός είναι να πάρουν το μήνυμα παλιοί και καινούργιοι, πως η καρέκλα που θα πάρουν, ΑΝ την πάρουν, είναι «ηλεκτρική».
Και τους «γενικούς διακόπτες» θα τους κρατάμε συνέχεια νύχτα μέρα ΕΜΕΙΣ.
Μπορεί να είμαστε μπερδεμένοι, αλλά πιστεύω πως αυτή τη φορά, ΔΕΝ θα μπορέσουν να μας ξεγελάσουν.

Βασίλης Τσούγκαρης

RadioElektron - ALINCO DJ-500 T/E


Radio Elektron
VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband 
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση.
Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2373023236
6932239102

Competition for Directors and Choreographers

Competition Announced
for Choreographers and Directors of Physical Theatre
"HAMLET"
Shakespeare performance production with Russian professional actors at the Russian repertory theatre.
The project is open to participants from different countries.
Participants who successfully finish the programme can receive the Certificate.
Find out more about the programme and application details on:
http://www.stagedirectorslab.org/theatre2014

3 και 4 Μαϊου 2014 Ώρες 10 π.μ.-10 μ.μ Το Βιβλιοπωλείο Ψαράς στην 3η Alterscope στην Κύπρο


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

Περισσότερες ιδέες, περισσότερες δράσεις στο νέο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
«Καλώς ήρθες, άνοιξη!»
Σάββατο 3 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Με αφορμή τα βιβλία της Disney Ανθισμένοι φιόγκοι και Η ανοιξιάτικη παρέλαση τα παιδιά θα γιορτάσουν την άνοιξη με τον δικό τους τρόπο. Θα γίνουν λουλούδια που θα ανθίσουν κάτω από το φως του ήλιου, θα λικνιστούν στον ρυθμό της μουσικής και θα δημιουργήσουν μια ανοιξιάτικη κατασκευή. Στο τέλος της εκδήλωσης, μια ανοιξιάτικη έκπληξη περιμένει παιδιά και γονείς στον κήπο του Πολυχώρου!
Την εκδήλωση εμψυχώνει η παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Μάιο και Ιούνιο, μία Δευτέρα τον μήνα, 8 με 10 το βράδυ.
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
• Είναι η μάχη των φύλων ένα κλισέ; Δευτέρα 5 Μαΐου 2014
Πόσο δύσκολη είναι η επικοινωνία μεταξύ ανδρών και γυναικών και πόσο διαφορετικοί είμαστε τελικά; Πρόκειται πράγματι για μάχη των φύλων, κι αν ναι, ποιος βγαίνει νικητής; Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών; Αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε με αφορμή ένα κινηματογραφικό απόσπασμα, και θα μοιραστούμε τις προσωπικές μας απόψεις και εμπειρίες από τη σχέση μας με το άλλο φύλο.
• Φιλία: Εξηγήσεις και παρεξηγήσεις Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών
Έναρξη τρίτου κύκλου: 8 Μαΐου 2014
• Υπεύθυνος – Διδασκαλία: Γιάννης Κουλουκάκος, ραδιοφωνικός παραγωγός
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00, 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
• Κόστος: 65 €
• Στο τέλος του κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas
3ος κύκλος: Μουσική επιμέλεια
Η μουσική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επένδυση ή σαν βάση σε κάθε ραδιοφωνική εκπομπή. Σε αυτόν τον κύκλο θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο ένας ραδιοφωνικός παραγωγός επιλέγει τη μουσική για κάθε του εκπομπή, δημιουργεί την playlist της εκπομπής του ή κάνει μουσική επιμέλεια στην εκπομπή κάποιου άλλου. Οι θεματικές θα είναι οι εξής:
1. Δημιουργία πλάνου για κάθε εκπομπή ανάλογα με τη ροή προγράμματος του σταθμού: Breaks, δελτία ειδήσεων, ένθετα του σταθμού και υπολογισμός αριθμού τραγουδιών που χρειάζονται για κάθε εκπομπή.
2. Δημιουργία στιλ εκπομπής: Διαχωρισμός και επιλογή τραγουδιών ανάλογα με την ώρα, το ύφος της εκπομπής, τη μουσική ταυτότητα του σταθμού και τη θεματολογία που ο κάθε παραγωγός έχει επιλέξει.
3. Μουσική επιμέλεια άλλων εκπομπών και δημιουργία playlist 24ωρης βάσης: Η μουσική επιμέλεια απαιτεί ισχυρή προσωπικότητα και καλή γνώση διαφορετικών ειδών μουσικής. Πάνω απ’ όλα είναι θέμα αισθητικής και «ανοιχτού μυαλού».
Στο τέλος του τρίτου κύκλου κάθε υποψήφιος παραγωγός θα είναι σε θέση να ετοιμάσει μια εκπομπή μουσικά άρτια και σωστά δομημένη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Μια πόλη στην Ιστορία και στο σήμερα
Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, στις 8 μ.μ.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της δράσης των Φίλων της Ελευσίνας.
Συζητούν οι Φίλιππος Κουτσαφτής και Ηλίας Μοναχολιάς. Διαβάζει η ηθοποιός Ράνια Σχίζα. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κυριάκος Μαντούβαλος.
Θα προβληθούν αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ

 «Μαμά, ένα παραμύθι για σένα!»
Σάββατο 10 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μαμά που τη λέγανε…
Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας και με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη,
τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με διάφορες «ασκήσεις» φαντασίας, να επινοήσουν το δικό τους παραμύθι με ηρωίδα τη μαμά τους, χρησιμοποιώντας τα κόλπα του Ιταλού παραμυθά Τζάνι Ροντάρι, και στη συνέχεια να το εικονογραφήσουν και να το κάνουν δώρο στη μαμά τους.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γίνε κι εσύ ένας μικρός ρεπόρτερ
Ένα εργαστήρι τριών συναντήσεων για παιδιά 8-12 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 16, 23 και 30 Μαΐου 2014
Κόστος: 45 € για κάθε παιδί -40 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013-2014- (και για τις τρεις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 6.30 έως τις 8 μ.μ.
Τα παιδιά θα γίνουν μικροί δημοσιογράφοι, θα συντάξουν και θα γράψουν ένα τεύχος της παιδικής εφημερίδας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Παιδιά, διάλειμμα!».
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ανάγνωση και συγγραφή διαφορετικών κειμενικών ειδών. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να παρουσιάσουν, να γράψουν και να διορθώσουν κείμενα, τα οποία θα αποτελέσουν το υλικό ενός τεύχους της παιδικής εφημερίδας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Παιδιά, διάλειμμα!», το οποίο θα εκδοθεί και θα μοιραστεί. Οι δραστηριότητες αυτές θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν σε βάθος τη δομή διαφορετικών κειμένων και επομένως να διαβάζουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να αναπτύξουν δηλαδή δεξιότητες απαραίτητες για να γίνουν επαρκείς αναγνώστες αλλά και συγγραφείς. Τέλος, το γεγονός ότι θα κληθούν να συνεργαστούν με άλλους για να πετύχουν έναν κοινό σκοπό θα ενισχύσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες, καθώς θα μάθουν να δέχονται και να εκτιμούν διαφορετικές απόψεις.
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στα παιδιά το βιβλίο Αόρατοι Ρεπόρτερ, Επτά συναρπαστικές ημέρες του Άρη Δημοκίδη.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 40 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

NOBEL POP
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη
Αφιερώνουμε δύο ώρες σε γνωστούς νομπελίστες (8-10 το βράδυ). Θα ακούμε μουσικά θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από έργα τους, θα βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία τους, θα κάνουμε ζωηρές συζητήσεις, θα διαβάζουμε διαλεχτές σελίδες τους.
• Δύο σκαπανείς της σιωπής: Σάμιουελ Μπέκετ (1969) / Ελφρίντε Γέλινεκ (2004): Δευτέρα 12 Μαΐου 2014
• Δύο υπέροχες γυναίκες με 20 χρόνια διαφορά: Τόνι Μόρισον ( 1993) / Άλις Μονρό (2013): Δευτέρα 26 Μαΐου 2014
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συζήτηση.
Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και την/τις ημερομηνία/ες των Νόμπελ που θέλετε να παρακολουθήσετε.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ: Σχεδιάζοντας μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο
Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, στις 7 μ.μ.
Ένα εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και όλους όσοι αγαπούν την εκπαίδευση στα μουσεία (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων)
Edutainment, μια λέξη που βγαίνει από την εκπαίδευση (education) και την ψυχαγωγία (entertainment), δίνει τον τόνο για τις τρέχουσες εξελίξεις στην εκπαίδευση. Τα μουσεία, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και εξελίσσουν τις τεχνικές και την τέχνη της προσέγγισης του κοινού, και ιδίως των παιδιών, μέσα από εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση.
Πώς μπορούμε όμως εμείς, ως εκπαιδευτικοί, ως γονείς, ως ενήλικες που συνοδεύουν παιδιά, να σχεδιάσουμε μια τέτοια επίσκεψη σε μουσείο που να αποβεί ευχάριστη και «διδακτική» εμπειρία για όλους; Μια και δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή μια εμπνευσμένη ξενάγηση, πώς μπορούμε να κάνουμε τόσο ενδιαφέρουσα την επίσκεψη ώστε να φύγουμε όλοι με χαμόγελο και μεστές εμπειρίες που δεν προσφέρονται πουθενά αλλού παρά μονάχα στα μουσεία;
Ένα νήμα χρειαζόμαστε, ένα νήμα έρευνας, δραστηριοτήτων, αφηγήσεων, παιχνιδιών, παρατήρησης, συζήτησης.
Σε αυτό το σύντομο εργαστήριο θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε μαζί μια περιπέτεια στο μουσείο, τη δική μας, με στόχο να φτιάξουμε κατόπιν άλλες τόσες για τους μαθητές, την οικογένεια, τους μικρούς και νεαρούς φίλους μας.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους μια εικόνα από ένα έκθεμα μουσείου (Αρχαίου, Βυζαντινού, Νεότερου/Λαϊκού πολιτισμού ή Σύγχρονης Τέχνης) που τους αρέσει.
Εισηγήτριες: Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας-κριτικός παιδικής λογοτεχνίας
Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


5 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Jazz point σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Δ. Τζαμιώτη Η πόλη και η σιωπή τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και ώρα 8 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι δημοσιογράφοι Θάλεια Καραμολέγκου και Νίκος Κουρμουλής.
JAZZ POINT
Ακαδημίας 18 (εντός στοάς), Σύνταγμα
Τηλ. 210-32.35.910



7 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στον Κύκλο Εκδηλώσεων ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ με οικοδεσπότη τον Ανταίο Χρυσοστομίδη.
Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. ο Ανταίος Χρυσοστομίδης συζητά με τη Φάνια Οζ-Ζάλτσμπεργκερ με αφορμή το βιβλίο που έγραψε με τον πατέρα της Άμος Οζ Οι εβραίοι και οι λέξεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ.
Σταδίου 24
Αθήνα
τηλ. 210-32.17.917 


8 Μαϊου 2014
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου Πλανόδιοι θεριστές την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Ανδρέα Παπανδρέου 11, εντός στοάς, Χαλάνδρι
Τηλ. 210-68.00.644

8 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram σάς προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο της Φιλομήλας Λαπατά την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γεωργία Ζώη.
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ MONOGRAM
Υμηττού 17
Χολαργός
τηλ. 210-65.23.515

Σάνο Χάλο [1909-2014] - Ένας Ζωντανός Θρύλος η «Γιαγιά του Πόντου»

Παρακολουθήστε ένα μικρό αφιέρωμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας e-Pontos.gr για τη Sano Halo.
Κάνοντας κλικ πάνω στις εικόνες μπορείτε να διαβάσετε τις 4 αναρτήσεις με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν

- η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά,
- η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης,
- μία συνέντευξη που έδωσε η Thea Halo αφιερωμένη στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας και
- η βράβευση της Sano και Thea Halo από τη ΔΙΣΥΠΕ επ’ ευκαιρία της εγγραφής στα Δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων.
Σάνο Χάλο [1909-2014] - Ένας Ζωντανός Θρύλος η «Γιαγιά του Πόντου» έφυγε από κοντά μας
Μια παλιά συνέντευξη της Θείας Χάλο αφιερωμένη στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας
Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων τίμησε την Thea και Sano Halo
Τη λύπη της εκφράζει με ανακοίνωση της η ΟΣΕΠΕ για τη Sano Halo

Δείτε τις πιο λουλουδένιες γειτονιές του πλανήτη. (ΦΩΤΟ)

Τα μέρη του πλανήτη που ακολουθούν γιορτάζουν την άνοιξη λίγο πιο επίσημα.

Ο μεγάλος τυχερός που κέρδισε δωρεάν διαμονή στις πολυτελείς κατοικίες Artsitsas στην Αρίστη.

Ο μεγάλος τυχερός που κέρδισε δωρεάν διαμονή στις πολυτελείς κατοικίες Artsitsas στην Αρίστη.

Μόνο με 19€ Προσθέστε δεύτερο Σκλήρο Δίσκο στο Laptop σας!


Υπολογίστε εύκολα τις απαιτήσεις σας σε υγρά


Υπολογίστε εύκολα τις απαιτήσεις σας σε υγρά
Ποια είναι τα οφέλη του μπακαλιάρου στην υγεία σας

ΟΗΕ: «Παγκόσμια απειλή η ανθεκτικότητα
θανατηφόρων υπερμικροβίων»

Το Παστέρ δίνει συμβουλές για το νέο κοροναϊό MERS

Η σημασία της αποθεραπείας για τη σωστή άσκηση

Το χάπι που κόβει την πείνα

Ιδανική ηλικία για δίαιτα τα 32

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας

Ποιο γλυκό παχαίνει περισσότερο

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ - ΕΠΙΦΑΝΙΑ - Μίκης Θεοδωράκης - Γρηγόρης Μπιθικώτσης (1960 /1962) [full albums]

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΜΑΙΟΥ 2014 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 01-05-14/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1008 ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1008 ΣΤΗ ΣΙΔΡΑ
ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1009 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΣΤΙΣ 02/12 UTC. ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1015 ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ
ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 03 ΜΑΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ
ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 6 Η 7 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ
22.00 ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-05-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-05-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ. Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΟΜΒΡΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΕΝΩ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ. Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 08 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ. Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-05-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ
ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΤΟ
ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΑΝΟΔΟ.

Γ.Παπανδρέου: Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι

Γ.Παπανδρέου: Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι
Εξηγήσεις Κορτζίδη για την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το ευρώ
Για δολοφονία του IRA το 1972 κρατείται ο ηγέτης του Σιν Φέιν
Επίσκεψη Ομπάμα στην Πολωνία προς καθησυχασμό συμμάχων λόγω Ουκρανίας
Απαγορεύει ο Ερντογάν τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ την Πρωτομαγιά
Reuters: Eπιμήκυνση δανείων στα 50 έτη θα ζητήσει η Ελλάδα
Προβόπουλος: Από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην ΕΕ οι ελληνικές τράπεζες
Δεν θα υπάρξουν «βίαιες προσαρμογές και αναταράξεις» στο Ασφαλιστικό το 2015
ΠΟΥ: Τα ανθεκτικά υπερμικρόβια «μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία»
Ολική φραγή βάζουν οι Αρχές στη χρήση κλεμμένων κινητών
Κατάδυση στον μεγαλύτερο και αρχαιότερο κρατήρα της Γης
Πέθανε ο βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πρωτομαγιά
Η ιρανική κινηματογραφική άνοιξη στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Μια πόλη, ένας τελικός για Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης...
Αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές και 50.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ
«Χ»αμένοι βαθμοί σε Περιστέρι, Τούμπα, κερδισμένος ο Αστέρας

«All is full of love» σε ρυθμούς Bjοrk - Κερδίστε Προσκλήσεις
Ο ρεμπέτης Βινίσιο Καποσέλα στη Θεσσαλονίκη!
Ταινίες & φωτογραφικό υλικό για την Κίρστεν Ντανστ που γεννήθηκε σαν σήμερα
Επιλέγουμε 10 ταράτσες της Αθήνας με θέα να την πιεις στο ποτήρι
«Ελλάδα-Κύπρος, μια μουσική συνάντηση» Κ. Μηνά - Ε. Μουζάλα - Προσκλήσεις
Διαγωνισμός «Ψυχρά και Ανάποδα»: κερδίστε απίθανα δώρα!
Εξωγήινα όντα, υπερήρωες, ηρωίδες, Ρομά και όχι μόνο στις αίθουσες από 1/5
Στην 1η θέση των πωλήσεων τα Volvo V40 και V40 Cross Country
Opel Astra 2015: Ελαφρύτερο, αποδοτικότερο και... τρικύλινδρο
Έρευνα της Ford αποτυπώνει την "μόδα" στα αυτοκίνητα
Κάστρο Σίφνου, το άστυ του Ηροδότου και ο Μεσαίωνας
Λυγιά, για άνετες και ευχάριστες διακοπές στη Λευκάδα
Χηνίτσα, μια υπέροχη παραλία τόσο κοντά στην Αθήνα!
Οι τεράστιες φούστες είναι το μυστικό του στυλ
Casual φορέματα για όλες τις ώρες
Πώς η Λουσίλ Μπολ μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα
Έμφραγμα: Φάτε φυτικές ίνες και αναρρώστε ταχύτερα
Σχολείο: Καλύτερες επιδόσεις έχουν τα κορίτσια από τ' αγόρια
Η διατροφή της μητέρας αλλάζει το DNA του εμβρύου
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
6 (απρόβλεπτοι) παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητά μας!
Στο σπίτι του Τζον Τραβόλτα
Ξέρετε γιατί κλαίνε τα μωρά τη νύχτα;
Υπερδιπλασιάστηκαν οι e-διαρρήξεις για bitcoin το 2013 - Τι πρέπει να ξέρετε
Smartphone με oπτικό zoom 10x και σταθεροποιητή εικόνας λανσάρει η Samsung
Πώς θα αναγνωρίσετε ένα Samsung Galaxy S4 - «μαϊμού»
Αντικατάσταση «σε περιορισμένο αριθμό» iPhone 5 διεθνώς
Ποιος έχει το πιο γρήγορο Μobile Internet;
Nέο ενιαίο σκάφος για όλες τις ομάδες του Volvo Ocean Race, στον επόμενο αγώνα του 2014-2015
Η Oracle Team Usa νικήτρια του 34oυ America' s Cup