Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

❦ Νέες Εκδηλώσεις




Η Λέσχη Βιβλίου Ηρακλείου συνομιλεί με τον Λευτέρη Γιαννακουδάκη με αφορμή το μυθιστόρημά του «Τα φαντάσματα του Δεκέμβρη» την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 8 μ.μ. στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου.
Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου
Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο, Κρήτη

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Συμπόσιο Πολιτισμού σας προσκαλούν στην παρουσίαση του graphic novel των Χαΐνη Δ. Αποστολάκη και Νίκου Μπράτου «Δρακοδόντι» τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου. Συμμετέχουν οι: Γιώργος Νικολακάκης, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιάκωβος Γεωργουδής-Πιταροκοίλης, υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παναγιώτης Γεωργουδής, δημοσιογράφος, συγγραφέας, και ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης.
Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου
Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο, Κρήτη

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη «Υπήρξα τόσοι άλλοι» τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στην Κηφισιά». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Νίκος Κουρμουλής, συγγραφέας, πολιτιστικός συντάκτης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Αλέξης Σταμάτης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης»
Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σίσσυς Δουτσίου «Οι αδερφές του Κάιν» την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσει η νομικός και συγγραφέας Κατερίνα Παπαντωνίου. Με τη Σίσσυ Δουτσίου θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Νόρα Ράλλη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Live Sound Art: Άννα Στερεοπούλου, συνθέτρια, πιανίστρια, ερευνήτρια.
Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32, Αθήνα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, οι Εκδόσεις Ίκαρος, οι Εκδόσεις Καστανιώτη, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο στρογγυλό τραπέζι «Έλληνες συγγραφείς στα γαλλικά — Η δυναμική της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας στη γαλλόφωνη αγορά». Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Μίνως Ευσταθιάδης, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Α. Χωμενίδης. Συντονίζει η κριτικός λογοτεχνίας και δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.
Γαλλικό Ινστιτούτο
Σίνα 31, Αθήνα

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αιμίλιου Σολωμού «Κράτα την ανάσα σου» την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Λογγίνος Παναγή, ποιητής, σκηνοθέτης, Τάκης Χατζηδημητρίου, πολιτικός, συγγραφέας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου
Βυζαντίου 24, Στρόβολος, Λευκωσία

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Αγράμπελη Books» σας προσκαλούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 8 μ.μ. στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου «Το δέντρο με τις φωλιές». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
«Αγράμπελη Books»
Ηλιουπόλεως 198 & Προύσσης, Υμηττός



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρες • Παραστάσεις • Εργαστήρια • Art Pass • Προσκλήσεις



ΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 28 Ιανουαρίου
Κείμενο: Δημήτρης Πιατάς-Σάκης Σερέφας
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιατάς
Στη Μονή Λαζαριστών
​Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Οι Κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα έρχεται στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά.
Πρεμιέρα: Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.
Το έργο, μια μπουρλέσκ κωμωδία μυθοπλασίας, με αναφορά στο 1920, είναι αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή και την πορεία του Έλληνα «Σαρλώ», Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που υπήρξε ένας από τους πρώτους κωμικούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα δημοφιλής στην εποχή του.
Μέσα από την ιστορία του ελληνικού βωβού κινηματογράφου ο Δημήτρης Πιατάς και ο Σάκης Σερέφας δημιουργούν μια ευρηματική (ευφάνταστη) κωμωδία με ζωντανή μουσική και ιστορικά ντοκουμέντα, που έχει ως ήρωες πραγματικούς ηθοποιούς της εποχής, οι οποίοι έζησαν και έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής ιστορίας της χώρας μέσα στα ταραγμένα χρόνια, μεταξύ του 1920 και του 1939. Ηθοποιούς που αν και ξεχάστηκαν μέσα στον χρόνο, άφησαν, ωστόσο, το στίγμα τους και έδειξαν τον δρόμο στους μεταγενέστερους Έλληνες κωμικούς.
Στην παράσταση, σε γκεστ εμφάνιση, συμμετέχει ο Λάκης Λαζόπουλος. Μέσα από μια κινηματογραφημένη σκηνή, υποδυόμενος τον Τσάρλι Τσάπλιν σε μεγάλη ηλικία, επισκέπτεται ονειρικά, τον δικό μας Έλληνα «Σαρλώ», τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ.
​Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση θα κινηματογραφηθεί για να προβληθεί από την Εταιρεία Παραγωγής Direct Productions & την Εταιρεία Θεάτρου «COMMEDIA» σε συμπαραγωγή με το ΚΘΒΕ, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το κείμενο του έργου «Οι Κωμικοί» θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Μικρός ΄Ηρως» σε μορφή κόμικς, σε σχέδια του Δημήτρη Αγκαράϊ.

ΡΟΣ & ΡΕΪΤΣΕΛ
Μετάκληση
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
26 & 27Ιανουαρίου στις 21:00
28 Ιανουαρίου στις 19:00
Ένα έργο του Τζέιμς Φριτς, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τον Μάρτιο του 2023 στο πλαίσιο αφιερώματος στη σύγχρονη αγγλόφωνη δραματουργία και λόγω της μεγάλης του απήχησης, ανεβαίνει σε επανάληψη για τρεις παραστάσεις από το ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
* Κατάλληλο για θεατές άνω των 16 ετών.
Τώρα και προσεχώς

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ
Ένα παιχνίδι του έρωτα με τον θάνατο, γεμάτο οικογενειακές συγκρούσεις, ανομολόγητα πάθη, απληστία και μανία για εξουσία.
* Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

ΠΡΑΓΑ
Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά.
* Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!
Δράση - Βρεφικό Πρόγραμμα
Οι ήχοι του σπιτιού πόσο ενοχλητικοί μπορούν να γίνουν; Και όταν οι μεγάλοι κάνουν δουλειές με τί μοιάζουν οι μορφές τους;

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
Το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, που αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης, για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!
Παιδική Σκηνή
Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων;;;
Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!!!

7η χρονιά Θεατρικά Εργαστήρια στο ΚΘΒ
Τα καλλιτεχνικά ερεθίσματα με ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμούς, με δυνατότητες ανάπτυξης της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της επικοινωνίας συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία στο ΚΘΒΕ μέσα από τον θεσμό των Θεατρικών Εργαστηρίων για 7η χρονιά!
Οι εγγραφές για τη Β’ περίοδο των Θεατρικών Εργαστηρίων (Φεβρουάριος έως τέλη Μάϊου) για νέα μέλη στα τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ξεκινούν την 23 Ιανουαρίου 2024 και θα διαρκέσουν έως το 18 Φεβρουαρίου 2024.
*Τμήματα για νήπια, παιδιά και εφήβους
**Τμήματα για ενήλικες

📗 Δεσμεύστε το δεύτερο μέρος της νέας διλογίας της Μαίρης Κόντζογλου με την υπογραφή της ✍

 





Μηνάς Αλεξιάδης & Friends: "Jazz Love Standards"

Μηνάς Αλεξιάδης & Friends: «Jazz Love Standards»,
14/2, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

Μετά τη sold out μουσική βραδιά «Straight ahead jazz», ο Μηνάς Αλεξιάδης επανέρχεται στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14/2) στις 21.30, για μία ακόμα κορυφαία συνάντηση με τους σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής: Τάκη Πατερέλη, Σπύρο Παναγιωτόπουλο και Γρηγόρη Θεοδωρίδη.
Το κουαρτέτο αυτοσχεδιάζει σε συνθέσεις των Cole Porter, Henry Mancini, A.C. Jobim και σε άλλα διάσημα μουσικά θέματα από το τζαζ ρεπερτόριο, ερμηνεύοντας jazz standards με θέμα την αγάπη και τον έρωτα.
Τάκης Πατερέλης, τενόρο, σαξόφωνο
Mηνάς Αλεξιάδης, πιάνο
Σπύρος Παναγιωτόπουλος, ντραμς
Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
Θεατρικό Βαγόνι
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 21.30
Γενική Είσοδος 16€
Διάρκεια παράστασης 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
- Ηλεκτρονικά στο https://www.more.com/music/valentinesday/minas-aleksiadis-friends-jazz-love-standards/
- Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
- Φυσικά σημεία πώλησης more.com
Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ λειτουργεί επίσης Wagon-Bar & Wagon-Restaurant για φαγητό και ποτό. Για κρατήσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.totrenostorouf.gr ή καλέστε στα 6937604988 & 2105298922 (Τέταρτη έως Κυριακή από 18.00)
Πληροφορίες
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 6937604988 & 2105298922 Τετάρτη με Κυριακή από τις 6 μμ.
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)
Δωρεάν πάρκινγκ
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf
https://instagram.com/ToTrenostoRouf
https://www.youtube.com/user/totrenostorouf

Μεσολόγγι: Η επικοινωνία του κρεοπώλη με τη «μυστηριώδη» γυναίκα και το «κυνήγι» πριν το φονικό



Μεσολόγγι: Η επικοινωνία του κρεοπώλη με τη «μυστηριώδη» γυναίκα και το «κυνήγι» πριν το φονικό



ΔΝΤ: Φουσκωμένες έως 29% οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα


ΔΝΤ: Φουσκωμένες έως 29% οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα
Σε ζώνη υπερτίμησης έχουν μπει πλέον οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα, ύστερα από το μεγάλης διάρκειας ράλι ...



Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παίρνει και τον ΒΟΑΚ – Έργο μαμούθ 1,8 δισ.ευρώ


Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παίρνει και τον ΒΟΑΚ – Έργο μαμούθ 1,8 δισ.ευρώ
Μετά την Αττική Οδό, την Εγνατία, Εγνατία, το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα στο Ελληνικό και το αεροδρόμι...


Φοροκυνηγητό από την Εφορία μέχρι και 15 χρόνια!


Φοροκυνηγητό από την Εφορία μέχρι και 15 χρόνια!
Ακόμη και μετά από 15 χρόνια η Εφορία μπορεί να κυνηγά φορολογούμενους που επιχείρησαν να αποκρύψουν εισοδήματ...


Τι κερδίζει η Τουρκία, από το «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ


Τι κερδίζει η Τουρκία, από το «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Η ψήφιση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ φέρνει «δώρα» στην Άγκυρα, που παζάρ...