Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

ΠΑΡ' ΟΔΥΣΣΕΙΑ



Από το οπισθόφυλλο του Βιβλίου

Το βιβλίο, αυτό, άρχισε να παίρνει μορφή σαν απλό κείμενο κάπου στα 1988, για τις αναγκες μιας σατιρικής εκπομπής στο ραδιόφωνο.

Κάποια στιγμή βρέθηκε, με πολλά ακόμα κείμενα και έρευνες, στο αρχείο του συγγραφέα. Μετά από 20 χρόνια (κάλιο αργά παρά αργότερα, όπως λέει παραφράζοντας την παροιμία) μπήκε στι τυπογραφείο.

Από τότε που γράφτηκε, πολλά άλλαξαν όχι και η ουσία του, δηλαδή η παρουσίαση της αρχαιότητας αλλά και του σήμερα με έναν διαφορετικό τρόπο, η ιστορία δηλαδή όχι όπως την διδαχτήκαμε, αλλά όπως (ίσως) θα θέλαμε να τη διδαχτούμε.

Ένας τρόπος για να περάσει κάποιος ευχάριστα, να ξεχάσει τα προβλήματά του (να βάλει στο νου του άλλα) και να γελάσει.

Το γέλιο στην εποχή μας τελικά μας λείπει.....

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ


Μετά από αρκετό καιρό, έγιναν οι «κρίσεις» στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά μαζί με τις κρίσεις, επήλθε και η συνηθισμένη «κρίση» μέσα σε αυτό, μια κρίση η οποία κρατεί πολλά χρόνια.
Και ενώ πάρα πολλοί ήλπιζαν ότι θα υπάρξουν αλλαγές προς το καλύτερο, αποδείχτηκε περίτρανα ότι τα «παιχνίδια» τελικά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΨΟΥΝ, και μάλιστα παιχνίδια σε βάρος ΑΞΙΩΝ ανθρώπων.
Η επικαιρότητα των ημερών δυστυχώς άφησε απ’ έξω από την ειδησεογραφία το θέμα αυτό, γιατί βλέπετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κόντρα Μάκη – Θέμου και η «Ζαχοπουλιάδα» παρά το μπάχαλο που επικρατεί στην χώρα και περνά απαρατήρητο.
Στην περίπτωση της πυροσβεστικής όμως, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, γιατί αυτά τα παιχνίδια που παίζονται από «Ανώτατους» αξιωματικούς, από διάφορες «κλίκες», αλλά και πολιτικούς έχουν σαν αποτέλεσμα την καθημερινή φθορά της, η οποία στο τέλος θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση του πυροσβεστικού σώματος.
Αυτό θέλουν οι «πεφωτισμένοι» πολιτικοί μας;;
Ιδου μια ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών πυροσβεστικού Σώματος η οποία θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν από τους αρμόδιους (αν υπάρχουν τέτοιοι ακόμα).
«21/1/2008
Αρ. Πρωτ.: 1496
Προς :Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Κοιν.
1.Μ.Μ.Ε.
2.Μέλη Ε.Α.Π.Σ.
3.Πολιτικά κόμματα
Κύριε Υπουργέ
Με την υπ. αριθ. 1495/21-1-2008 ανακοίνωσή μας, την οποία και σας κοινοποιούμε, καυτηριάζουμε τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν κατά τις φετινές κρίσεις, προαγωγές και μεταθέσεις. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι αυτές οι πρακτικές εφαρμόζονται και προς τα συνδικαλιστικά μας στελέχη, (μέλη οργάνων Ε.Α.Π.Σ.) πλήττοντας την προσωπική τους υπηρεσιακή πορεία και συγκεκριμένα:
1. Αποστρατεύτηκε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ και επί πολλά έτη Πρόεδρος, και ιδρυτικό στέλεχος της, Αρχιπύραρχος Νικόλας Διαμαντής, με 27 χρόνια πραγματική υπηρεσία στο Σώμα, άριστες εκθέσεις ικανότητας και αναμφισβήτητες γνώσεις, και ικανότητες, προσόντα που επιζητεί κάθε υπηρεσία.
2. Μετακινήθηκε αποκλειστικά ο Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Πυραγός Γεώργιος Βιντζηλαίος, χωρίς καμία αιτιολόγηση και μάλιστα η διαταγή μετακίνησής του, έγινε μαζί με των Αντιστράτηγων, Υποστρατήγων και Αρχιπυράρχων, προφανώς όχι για τιμητικούς λόγους.
3. Μετακινήθηκε ο Εκπρόσωπος της ΕΑΠΣ στην Π.Δ.Π.Υ. Θεσσαλίας, Πυραγός Ιωάννης Ράπτης και αυτός χωρίς επαρκή αιτιολόγηση.
Επίσης μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων, έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία και για επερχόμενες μετακινήσεις και γενικότερα δυσμενή αντιμετώπιση των υπολοίπων στελεχών της Ένωσής μας.
Κύριε Υπουργέ
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι παραπάνω ενέργειες δεν είναι σε γνώση σας, και δεν τελούν υπό την έγκρισή σας, γι αυτό και ζητάμε την παρέμβαση σας, για την προστασία της απρόσκοπτης δράσης των συνδικαλιστικών μας στελεχών και την διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης στο χώρο μας.
Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες ενέργειες δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα και θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων με το όποιο τίμημα.
Για το ΔΣ της ΕΑΠΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Σταμούλης Χρήστος Χρυσανθακόπουλος
+30-6937210351 +30-6936103227
Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος
Λάρνακος 18, 12135, Περιστέρι - Αθήνα
τηλ. +30-2105790267 φαξ +30-2105790268
URL: www.eaps.gr | e-mail:eaps@otenet.gr
Είμαι πολύ περίεργος να δω ΠΟΤΕ επιτέλους θα πάψουν κάποιοι να παίζουν τα όποια παιχνίδια τους σε βάρος της πυροσβεστικής, ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ είμαι πολύ περίεργος επίσης να δω ΠΟΤΕ θα σταματήσει η «μπουρδολογία» ορισμένων που και καλά «αναβαθμίζουν»την πυροσβεστική ενώ στην πραγματικότητα την διαλύουν.
Βασίλης Τσούγκαρης
Εθελοντής Πυροσβέστης
Δημοσιογράφος