Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ

ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ

ΕΡΧΕΤΑΙ, τον άλλο μήνα, ΑΥΤΟ που ΟΛΟΙ με ανυπομονησία περιμέναμε, ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και η αγωνία μας, τελειώνει.
Τώρα μάλιστα που η κυβέρνηση πηρέ και το «πράσινο φως» από τους… «θεσμούς», αδέλφια η επιθυμία μας, θα γίνει πράξη άμεσα.
ΘΑ … «καταπολεμηθεί η …. Διαφθορά»!
Όχι παίζουμε.
Ας δούμε την είδηση για να χαρούμε, και τα λέμε στη συνέχεια.
«Όλα στη… φόρα με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα του «πόθεν έσχες»
Ολα τα περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων για δήλωση θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. Ποια είναι τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες
Το «πράσινο φως» από τους Θεσμούς έχει το νέο ηλεκτρονικό σύστημα για το «πόθεν έσχες», το οποίο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση τον Οκτώβριο. Στη χθεσινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των δανειστών, έγινε λεπτομερή αναφορά στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω του οποίου θα τίθενται σε δημόσια έκθεση, τα περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων υπόχρεων σε δήλωση πόθεν έσχες. Παράλληλα για όσους παραλείψουν να κάνουν δήλωση ή υποβάλλουν αναληθή, προβλέπονται ποινικές διώξεις αλλά και διοικητική πρόστιμα που θα αρχίζουν από 150 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάνουν το ένα εκατομμύριο.
Η ρήση που ουσιαστικά… διέπει το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, είναι το γνωστό σε όλους «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Χιλιάδες υπόχρεοι σε δήλωση «πόθεν έσχες» θα πρέπει εκτός όλων των άλλων να δηλώνουν κοσμήματα αξίας, έργα τέχνης ακόμα και τιμαλφή που φυλάνε στην οικία τους. Η δήλωση όλων των παραπάνω, συν των ακινήτων, μεταφορικών μέσων, μετοχών και καταθέσεων θα γίνεται στην νέα διαδικτυακή πύλη www. pothen.gr και η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τους κωδικούς του φορολογούμενου στο Taxis . Κατά την πρώτη υποβολή της δήλωσης, θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία ενώ τα επόμενα έτη, θα δηλώνονται  μόνο οι μεταβολές.
Αυτό που προβλέπεται για τους αιρετούς άρχοντες, για πολιτικούς,  ανώτερους δικαστικούς, επιχειρηματίες είναι ότι τα ηλεκτρονικά τους «Πόθεν έσχες» θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και το μόνο που θα παραλείπεται θα είναι η ακριβής διεύθυνση του υπόχρεου. Σε ότι αφορά άλλους υπόχρεους, όπως δημόσιοι υπάλληλοι και ένστολοι, αυτοί αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία και έχει αποφασιστεί μόνο η δημοσίευση στατιστικών στοιχείων που αφορούν τις δηλώσεις τους.
Επιπρόσθετα σε ότι αφορά στα πρόστιμα για ανακριβή δήλωση ή μη υποβολή αυτής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινούν από τα 150 ευρώ και μπορούν να φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ, σε περιπτώσεις που αποδειχθεί ότι ο υπόχρεος υπέβαλλε καθυστερημένα δήλωση, προκειμένου να αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι θα διατηρηθεί ως έχει η πρόβλεψη για υποχρέωση δήλωσης μετρητών αξίας άνω των τα 15.000 ευρώ και τιμαλφών αξίας άνω των 30.000 ευρώ.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Αυτό είναι ρε παιδιά, και άντε τώρα να δω ΠΟΥ θα κρύψετε και ΤΙ!
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, από μανταλάκια, χαρτί υγείας, λεφτά κάτω από το στρώμα, τον κουμπαρά του παιδιού, την μασέλα κειμήλιο της γιαγιάς, τα μπακράτσια της προγιαγιάς, τα παλιά σίδερα με το κάρβουνο, (Νικολάκη να σε δω αν δηλώσεις την «τουλούμπα» που έχεις στον μπαξέ στο χωριό που θεωρείται κειμήλιο αξίας), ακόμα και τα πολύ προσωπικά αντικείμενα…(αυτά δεν περιγράφονται εδώ).  
ΟΛΑ…. Έτσι θα καταπολεμηθεί η «διαφθορά», ΕΤΣΙ θα γίνει ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΤΑ «ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΙΚΙΑ» τους δηλαδή, μην πάρουν οι άνθρωποι γουρούνι στο σακί. Και προσέξτε Συνέλληνες, μη νομίζετε πως το «νέο πόθεν αίσχος» θα το συμπληρώσουν ΟΛΟΙ…
Έννοια σας, και τα μεγαλολαμόγια, θα βρουν τρόπο να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω. Ξέρετε για ποιους μιλώ!
Για ΟΛΟΥΣ εκείνους, που ΧΡΟΝΙΑ τώρα χρωστούν στο κράτος, ΚΛΕΒΟΥΝ το κράτος, και τα χρωστούμενα τους και τα κλεψιμαίικα τους, τα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.
Και θυμηθείτε το, μια και το άρθρο κάνει λόγο και για τα πρόστιμα που θα πέσουν, θα βρουν (ξέρετε ποιοι) ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ να βάλουν ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ πρόστιμα σε όλους εμάς τους… «πλούσιους» με τους πίνακες μεγάλης αξίας, τα κοσμήματα, και τα λοιπά τιμαλφή, όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί από όσα δηλώσουμε, θα πάρουν το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ σε φορολογία, οπότε θα μας θεωρήσουν «ύποπτους για μη αληθείς δηλώσεις».
Θα το δείτε. Αυτοί και τα αφεντικά τους είναι ικανοί για ΟΛΑ.
Άντε, μη γράψω τι λέει ο κόσμος πως θα βάλει στην «ηλεκτρονική φόρμα», γιατί είναι και σόκιν….
ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑ και αυτό το λέει ΟΛΟΣ ο κόσμος.
Το «ουδέν κρυπτόν», είναι ακόμα μια ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ που όχι μόνον δεν θα αποδώσει, αλλά θα αφήσει απ’ έξω ΟΛΟΥΣ εκείνους που ανάφερα πιο πάνω, και τους γνωρίζετε.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΣΑΣ. Αντίθετα, το μέτρο αυτό έρχεται για να πιέσετε και άλλο, για να ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΤΕ, τον μέσο Έλληνα.
Που είστε παιδάκια, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Δεν το λέω εγώ αυτό.
Ανοίξτε τα στραβά σας και κοιτάξτε τι γίνεται γύρω σας, ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ, και θα πάρετε τέτοια μηνύματα, που να είστε σίγουροι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Airmar Weather Station 200WX Humidity

Airmar Weather Station 200WX Humidity
Η συσκευή της AIRMAR 200WX είναι ένας υψηλής ακριβείας, αισθητήρας καιρού που μας ενημερώνει για τις στιγμιαίες καιρικές αλλαγές και μας δίνει πληροφορίες για την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου, την υγρασία και την θερμοκρασία του αέρα καθώς και για την βαρομετρική πίεση έτσι ως ώστε μπορούμε να έχουμε και πρόβλεψη για τις μεταβολές του καιρού ή επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.  Χρησιμοποιώντας δε το ενσωματωμένο μηχανισμό GPS και ηλεκτρονικής πυξίδας μας δίνει δεδομένα πλοήγησης καθώς και δεδομένα διόπτευσης (HEADING) όπως και στοιχεία μέτρησης της κλίσης και της ανύψωσης του σκάφους. 
Για την μέτρηση του ανέμου χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες υπερήχων χωρίς κινούμενα μέρη, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και αξιοπιστία στην διάρκεια του χρόνου.
Με αισθητήριο υγρασίας.
Η 200WX είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας NMEA 0183 & NMEA 2000

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

POLMAR DB-5 DUAL BAND VHF/UHF

POLMAR DB-5 DUAL BAND VHF/UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ασύρματος πομποδέκτης DB5 απο την Ιταλική εταιρία Polmar.
DUAL BAND, DUAL WATCH
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
256 Memory Channels (128 bands x 2)
FMW Radio with 25 memories and Dual Watch
DTMF, CTCSS e DCS Encoder/decoder
VOX, BCLO, TOT function, 1750Hz note
3 colours Backlight Display
Channel Announcement Voice
12,5/25 kHz Channel Step
Three Scan Modes (TO/CO/SE)
End Transmission Note
CTCSS/DCS Scan
Automatic keypad block
TX Allarm
Segnalazione batteria scarica
Built-in LED torch
Frequency range : 144~146 MHz / 430~434 MHz 435~438 MHz
Channels : 2 x 128
Channel spacing : 25/12.5 kHz
Frequency stability : ±2.5 ppm
Power supply : 7.4 Vcc
Power supply : 7.4 Vcc (with Li-ion rechargeable 1400 mA battery)
Operating temperature : -30°C - +60°C
Impedance : 50 Ohm
Dimension (H x L x D) : 109 x 52 x 30 mm
Weight : - - -
RF Power : VHF: 5 - 1W / UHF: 4 - 0,5W
Emission mode : 16K*F3E / 11K*F3E
Sensivity : -122 dBm (12 SINAD)
RF Output Power : VHF 5 / 1 W - UHF 4 / 0.5 W
Supplied with: Li-ion 7.4V/1400mAh - 11.23Wh battery, power adapter and charger, handstrap, antenna, belt clip, user’s manual

Όρνιθες

Όρνιθες
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ημερομηνία έκδοσης: 27 Ιουνίου 2016
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-105-1
∆ύο Αθηναίοι πολίτες, ο Πισθέταιρος και ο Ευελπίδης,
απογοητευµένοι από την πόλη τους, την εγκαταλείπουν και αναζητούν
έναν νέο ήσυχο τόπο για να ζήσουν.
Πείθουν τα πουλιά να χτίσουν µια πολιτεία ανάµεσα
στη γη και τον ουρανό και να γίνουν οι µεσάζοντες µεταξύ θεών και ανθρώπων.
Η σύγκρουσή τους µε τους θεούς θα τους φέρει άραγε την ευτυχία;
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
ΕΙΡΗΝΗ
ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ
ΠΛΟΥΤΟΣ
ΒΑΤΡΑΧΟΙ

Εγκαινιάζεται η έκθεση «ΠρόΣΩΠΑ» του Δημήτρη Μεσσίνη

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαινιάζεται η έκθεση «ΠρόΣΩΠΑ» του  Δημήτρη Μεσσίνη
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, 20.00, Τελλόγλειο
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ ανοίγει τη νέα σεζόν με την έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας «ΠρόΣΩΠΑ» του φωτοειδησεογράφου Δημήτρη Μεσσίνη, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00. 
Με την έκθεση αυτή ο Δημήτρης Μεσσίνης  επιχειρεί ένα διπλό οδοιπορικό: στον χώρο, μέσα από τις αποστολές του σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο για την κάλυψη πολεμικών συγκρούσεων, καταστάσεων κρίσης και μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και στο χρόνο, μέσα από μια προσωπική διαδρομή που τον φέρνει πίσω ως το 1991, εποχή κατά την οποία άρχισε η ενασχόλησή του με τη διεθνή φωτοειδησεογραφία. Για να μεταφέρει στην έκθεση τις διαδρομές του αυτές επέλεξε ο ίδιος να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα πρόσωπα: πρόσωπα προσφύγων, στρατιωτών, παιδιών, ηλικιωμένων, αθλητών, εν γένει ανθρώπων που βιώνουν έντονες καταστάσεις απόγνωσης, πόνου, οργής, ενίοτε και ελπίδας. Ο ίδιος άλλωστε είναι πεπεισμένος ότι «το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής σου». 
Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου Έλληνα φωτοειδησεογράφου, η επαγγελματική πορεία του οποίου αγγίζει τις τέσσερις δεκαετίες. 
Η έκθεση περιλαμβάνει την ψηφιακή παρουσίαση 90 φωτογραφικών έργων, σε ασπρόμαυρη εμφάνιση σε  δέκα οθόνες υψηλότατης ευκρίνειας, διαστάσεων ενός μέτρου Χ 60 εκατοστά η καθεμιά. Πρόκειται για μία επιλογή έργων του Δημήτρη Μεσσίνη που χρονολογούνται από το 1991 μέχρι σήμερα, τα οποία καθρεφτίζουν την καριέρα του στη διεθνή φωτοειδησεογραφία.  Στις οθόνες θα γίνεται συνεχής, αργή εναλλαγή των θεμάτων. Παράλληλα θα ακούγεται μουσική που γράφτηκε ειδικά για τα έργα από τον συνθέτη  Νικόλα  Καρίμαλη  (Razastarr) και θα ακούγεται η φωνή της Λίζυς Ξανθοπούλου. 
«Στην κόγχη της Ανατολής ή στα συντρίμμια της Γιουγκοσλαβίας, εξισώνεται η λάμψη της παιδικής άγνοιας ή ο θρήνος της μάνας. Οι ανά τον κόσμο σιωπές που κραυγάζουν, νανουρίζουν, θρηνούν, γιορτάζουν!» σημειώνει μεταξύ άλλων για την έκθεση η δημοσιογράφος Ειρήνη  Λίτινας. Η ίδια προσθέτει: «Σ’ αυτές τις διαδρομές του κόσμου μένεις σιωπηλός και αφουγκράζεσαι το ίδιο το στιγμιαίο γεγονός. Μαντεύεις εκ των προτέρων την επόμενη στιγμή, την όποια πραγματικότητα χάραξε η κάθε μικρή ή μεγάλη ανθρώπινη ιστορία. Αφουγκράζεσαι και νιώθεις την ένταση της πολιτικής σύγκρουσης ή την δύναμη των ανθρώπινων προαιρέσεων και πράξεων. Η ψυχή γελά, θρηνεί, πονά, παθιάζεται, σκιρτά».
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών ο Δημήτρης Μεσσίνης έχει εργαστεί για διεθνή μέσα ενημέρωσης και έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των πολέμων και συγκρούσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Σε αρκετές διεθνείς αποστολές, όπως το βοσνιακό πόλεμο, τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, τους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, την κρίση στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, υπήρξε και συντονιστής των φωτογραφικών ομάδων. Επίσης έχει καλύψει πολλές μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου). Το διάστημα 2004 -  2006 διετέλεσε Senior Photo Editor του AP για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική με έδρα το Λονδίνο.
Μετά τη Θεσσαλονίκη η έκθεση θα περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα για να κλείσει την πορεία της στην Αθήνα.
Διάρκεια έκθεσης: 15 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ERNESTO SABATO [ΑΝΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ]


Σάμπατο, Ερνέστο
Αντίσταση
ΣΕΛΙΔΕΣ: 160 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 x 21
ISBN: 960-270-876-Χ • 14.40€
Ο Ερνέστο Σάμπατο στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στον ωκεανό του ατομικισμού και της υπαρξιακής φτώχειας που σήμερα κυριαρχεί. 
Και ο λόγος του είναι μια έκκληση στην ικανότητα αντίσταστης. Αυτό το βιβλίο είναι για αυτούς που ξέρουν να διαβάζουν τα σύμβολα που ξανοίγονται σαν άβυσσος ανάμεσα στο Ένα και το Σύμπαν: την έλλειψη επικοινωνίας, τη λατρεία του εγώ, την υπόκλιση στους θεούς της τηλεόρασης, την αποξενωμένη εργασία, την αυτοκρατορία της μηχανής, την υποταγή και τη μαζικοποίηση, την όλο και μεγαλύτερη αίσθηση ορφάνιας, τον άγριο ανταγωνισμό και τον ίλιγγο της Αποκάλυψης όπου χάνεται κάθε δυνατότητα διαλόγου. Έτσι το ερώτημα που τίθεται είναι πώς να αντισταθούμε.


Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

Ο πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος σουηδός συγγραφέας Jan Guillou στην Αθήνα



Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ JAN GUILLOU ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος σουηδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Jan Guillou επισκέπτεται την Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο το βιβλίο του Η ιστορία ενός σουηδού κατασκόπου, για τη ζωή του και το έργο του που κινείται σε θέματα του νόμου, της παγκόσμιας ιστορίας και της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Σερβετά και τον μεταφραστή του βιβλίου Γρηγόρη Κονδύλη την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8:30 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων
«Συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ».
Είσοδος ελεύθερη
Διαδοχική μετάφραση
Πατήστε ΕΔΩ και παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση.
Ο Jan Guillou θα συμμετάσχει επίσης στον 3ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο που διοργανώνει το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου). Μαζί του θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Πατήστε ΕΔΩ, για να βρείτε περισσότερα για τη δράση, αλλά και για να δείτε ποιοι άλλοι συγγραφείς συμμετέχουν.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο JAN GUILLOU
Ο Jan Guillou (Γιαν Γκιγιού, 1944) είναι ο δημοφιλέστερος συγγραφέας στη Σουηδία. Τα βιβλία του ξεπερνούν σε πωλήσεις τα 10.000.000 αντίτυπα μόνο στη χώρα του καιέχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Άρχισε την καριέρα του ως δημοσιογράφος γράφοντας πολιτικά άρθρα. Έγινε διάσημος όταν ανακάλυψε και αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατασκοπείας στη σύγχρονη σουηδική ιστορία, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για τη μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Σουηδίας, γεγονός που του κόστισε δέκα μήνες φυλάκιση με την κατηγορία της προδοσίας.
Στο ενεργητικό του έχει πάνω από σαράντα βιβλία. Η σειρά πολιτικών του θρίλερ με ήρωα τον Καρλ Χάμιλτον –η ιδέα του οποίου γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του– που αριθμεί δέκα τίτλους, έχει μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες και έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Έχει επίσης γράψει μια πολύ επιτυχημένη τετραλογία ιστορικών μυθιστορημάτων με θέμα τις Σταυροφορίες.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΟΥΗΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ
Η πρώτη περιπέτεια του σουηδού κατασκόπου Καρλ Χάμιλτον
Τέλη της δεκαετίας του 1980, Σουηδία. Ένας νέος πράκτορας, εκπαιδευμένος στις ΗΠΑ, ο Καρλ Χάμιλτον, κάνει την είσοδό του στην αρένα της κατασκοπείας. Το κωδικό του όνομα είναι Κοκ Ρουζ. Πρώτη του αποστολή: η εξιχνίαση της δολοφονίας ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Τα στοιχεία που διαθέτει είναι ελάχιστα. Η «δουλειά» έχει γίνει από επαγγελματίες. Οι υποψίες βαραίνουν άραβες τρομοκράτες. Γιατί όμως ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες μπλέκονται στην υπόθεση; Ποιος ο ρόλος της γοητευτικής αξιωματικού ασφαλείας της ισραηλινής πρεσβείας; Καθώς η έρευνά του εξελίσσεται, ο Χάμιλτον θα βρεθεί από τη Στοκχόλμη στο Όσλο, στη Βηρυτό, στην Αθήνα και την Ιερουσαλήμ, για να διαπιστώσει πως πολλές φορές τα φαινόμενα μπορεί να απατούν…
«Ο Jan Guillou πλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο την αλήθεια με τη μυθοπλασία και συνθέτει ένα εξαιρετικό κατασκοπικό μυθιστόρημα που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το έργο του Τζον Λε Καρέ».
Stern

Η σκιά της Μίκας


Η σκιά της Μίκας
Η Μίκα και ο Κοσμάς. 

Δύο άνθρωποι διαφορετικών εποχών, που προσπαθούν να ριζώσουν στην Αμερική.
Ο Κοσμάς διάλεξε να σπουδάσει στην Αμερική στα τέλη του 20ού αιώνα και στη συνέχεια παντρεύτηκε με Αμερικανίδα, εργάζεται ως ερευνητής σε μια επενδυτική εταιρεία.
Αναζητεί τα ίχνη της Μίκας, Ελληνίδας από τη Σμύρνη που βρέθηκε στην Αμερική μετά την καταστροφή, πέθανε φτωχή, αλλά οι οικονομικές συγκυρίες την έκαναν πλούσια μετά το θάνατό της. Τους χωρίζει μισός αιώνας, μα, τα όνειρα και οι ελπίδες είναι ίδια. Τους ενώνουν οι μετοχές.
Η Μίκα αγόρασε μετοχές με την παρακίνηση του Ιρλανδού συντρόφου της κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο. Το οικονομικό κραχ του 1929 και οι δυσκολίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την οδήγησαν σε περιπέτειες και ταλαιπωρίες.
Πίστεψε πως οι μετοχές θα της άλλαζαν τη ζωή. Το ίδιο πιστεύει και ο Κοσμάς, ο οποίος αναζητούσε μια ευκαιρία να πετύχει.
Ένα μυθιστόρημα που επιχειρεί να μιλήσει για τη μοναξιά και τα διλήμματα των μεταναστών. Ένα μυθιστόρημα για τις ελπίδες αλλά και τις απογοητεύσεις. Ένα μυθιστόρημα που ψάχνει τις πληγές που συχνά κρύβονται πίσω από επιτυχημένα όνειρα. Ένα βιβλίο για την ελληνική διασπορά αλλά και για τα όνειρα κάθε μετανάστη. Με έρωτες που πονάνε αλλά και δίνουν ελπίδα.
Η σκιά της Μίκας 
μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Βαγγέλης Αυδίκος
Isbn: 978-960-9692-18-2
Σελίδες: 267
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2016:Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά


Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2016
 
Oι προτάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης γι αυτό το δίμηνο
Επιλογή του μήνα
Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Μουσικές του κόσμου
Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2016
Εγγραφές από 5 Οκτωβρίου, 10:00

Συνεχίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ο επιτυχημένος θεσμός, με νέα θεματολογία.
Ο πρώτος φετινός κύκλος με τίτλο
"Μουσικές του κόσμου" περιλαμβάνει οκτώ σεμινάρια που θα διεξαχθούν κατά το διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου:
 Ο αραβικός μουσικός Μεσαίωνας μεταξύ δύσης και ανατολής, Αναστάσιος Χαψούλας. (19,26/10/2016, 18:00 - 20:00)
 Ανατολικά της δύσης, νότια του βορρά. Ιερές εκστατικές μουσικές τελετουργίες, Μιράντα Τερζοπούλου. (2,9/11/2016, 18:00 - 20:00)
 Λόγια περσική μουσική και η μουσική της οθωμανικής αυλής, Κυριάκος καλαϊτζίδης. (16,23/11 2016, 18:00 - 20:00)
 Η μουσική κι ο χορός της Ινδίας με μια ανθρωπολογική ματιά , Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου. (30/11 &,7/12 2016, 18:00 - 20:00)
Από τις 5 Οκτωβρίου στις 10:00 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διευθυνση www.mmb.org.grείτε επί τόπου στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 100 ατόμων που επιτρέπει η χωρητικότητα της αίθουσας.
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 50 € για όλο τον κύκλο του εργαστηρίου, 20 € για κάθε ενότητα.
Φοιτητές: 35€ για όλο τον κύκλο, 15€ για κάθε ενότητα.
Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι απαραίτητη η καταβολή του κόστους συμμετοχής κατά την εγγραφή.
Περισσότερες πληροφορίες
Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά
 Μουσικές της βροχής
Εκπαιδευτικό Βιωματικό Μουσικό Πρόγραμμα για παιδιά 3-7 ετών με αφορμή κλασικά και σύγχρονα μουσικά έργα
Κυριακή 23, 30 Οκτωβρίου, 13 & 27 Νοεμβρίου 12:00 και 13:30
Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 6 & 20 Νοεμβρίου 15:00

Διάρκεια προγράμματος: 60’
Αριθμός συμμετεχόντων: 45 παιδιά με έναν ή δύο συνοδούς το καθένα.
Τιμές εισιτηρίων: €8 (παιδικό), €12 (ενιαίο με 1 συνοδό), €15 (ενιαίο με 2 συνοδούς)
Έναρξη προπώλησης 3 Οκτωβρίου
Περισσότερες πληροφορίες
 Ακούω-Βλέπω-Παίζω την Κυριακή με τον Bach / Beethoven / Tchaikovsky / Debussy
Για παιδιά ηλικίας 6 - 12 ετών

Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Johann Sebastian Bach, 16.10.2016
Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Ludwig van Beethoven, 6.11.2016
Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Piotr Ilich Tchaikovsky, 20.11.2016
Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Claude Debussy, 4.12.2016
Τιμή εισιτηρίου € 8
Έναρξη προπώλησης 3 Οκτωβρίου
Περισσότερες πληροφορίες
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ www.ticketservices.gr
Εκδοτήρια
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα & Κυ 10:00 – 16:00
Τηλεφωνικά 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης στο 210 72 82 554
Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά
 Μίλα και σουτ

Από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00 στη Μουσική Βιβλιοθήκη.
Η ομάδα Κοπέρνικος, μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις της “Τα Μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή” και το “Απαγορεύεται η Μουσική!”, ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Μουσική Βιβλιοθήκη με τη νέα διαδραστική μουσικο-θεατρική παράσταση«Μίλα και Σουτ», για παιδιά 4-10 χρονών.
Νέα στοιχεία σε αυτήν τη φρέσκια πρόταση αποτελούν οι εντυπωσιακές γιγαντοκούκλες, αλλά και οι μικρότερες κούκλες που συνυπάρχουν συχνά με τους ηθοποιούς επί σκηνής.
Περισσότερες πληροφορίες
 Χίλιες και μια...σελίδες
Από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στη Μουσική Βιβλιοθήκη.

Η ευρηματική μουσική θεατρική παράσταση "Χίλιες και μια...σελίδες" ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά από τον Οκτώβριο στη Βιβλιοθήκη σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου.
Μαζί του, πολυτάλαντοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν ζωντανά επί σκηνής με δεξιότητα πιάνο, βιολί, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και μουσικό πριόνι!
Περισσότερες πληροφορίες
Τιμές εισιτηρίων €10,00, € 8,00 (παιδικό, ομαδικό)
Έναρξη προπώλησης 3 Οκτωβρίου
Ειδικές κρατήσεις εισιτηρίων για σχολεία τις καθημερινές με εισιτήριο € 5
Πληροφορίες στα 210 86 58 902 & 210 86 74 657
Αίθουσα Διδασκαλίας
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ www.ticketservices.gr
Εκδοτήρια
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα & Κυ 10:00 – 16:00
Τηλεφωνικά 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης στο 210 72 82 554
Εκπαιδευτικά προγράμματα για ομαδικές επισκέψεις σχολείων
Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στο πλαίσιο της προσπάθειας να φέρει σε επαφή τους μαθητές με το υλικό και τις υπηρεσίες της, προσφέρει εκπαιδευτικές επισκέψεις στους χώρους της σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, με εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε σχολική τάξη.
Για την σχολική χρονιά 2016-2017πραγματοποιούνται τα εξής προγράμματα:

Η αλφαβήτα της μουσικής : για μαθητές νηπιαγωγείου και Α' δημοτικού

Ένα βιβλίο για τον Μπαχ :
για μαθητές Β' και Γ' δημοτικού

'Ενα βιβλίο για τον Μπετόβεν : για μαθητές Δ' και Ε' δημοτικού

Μια Βιβλιοθήκη που παίζει μουσική : για μαθητές ΣΤ' δημοτικού και Γυμνάσιο
Κόστος συμμετοχής ανά μαθητή: 3€.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Gabriella Spanò, τηλ. 210 72 82 553 ή
210 72 82 778 (Δευτ. – Παρ. 9.30-16.00) gabriellaspano@hotmail.com
Περισσότερες πληροφορίες
Πρόσφατα Αποκτήματα
 Βιβλία

Ήμελλος, Στέφανος Δ. & Kenna, Margaret.Ανάφη: από λαογραφική, διαλεκτολογική και κοινωνικοανθρωπολογική άποψη. Αθήνα: Ακαδημία Αθηνών, 2015. ISBN 9789604043026. 

Καραχρήστος, Ιωάννης & Ποτηρόπουλος, Παρασκευάς (επιμ.). Σμύρνη: Η ανάπτυξη μιας μητρόπολης της Ανατολικής Μεσογείου (17ος αι.- 1922). Πρακτικά διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου.Υμηττός 20-23 Σεπτεμβρίου 2012.Αθήνα: Εθνικό Τυπογραφείο, 2016. ISBN 9789604043033.

Παπασπήλιος, Κώστας. Οι μάστορες του στίχου. Αθήνα: Ίρις – Α. Σ. Φιλιππότης, 2015. ISBN 9789607422224.
 Σταματάς, παπά-Γιώργης Αθ.Απάνθισμα παραδοσιακών τραγουδιών της Σκιάθου. Σκιάθος: [χ.ο.], 2012. ISBN 9789609337991.
 O’Connell, John Morgan. Alaturka: style in Turkish music (1923-1938). London: Routledge, 2013. ISBN 9781409447412.
 Samson, Jim & Demetriou, Nicoletta.Music in Cyprus.Farnham: Ashgate, 2015. ISBN 9781409465737.
 Travis, Raphael Jr.E.The healing power of hip hop. Santa Barbara (CA): Praeger, 2016. ISBN 9781440831300.
 Zervanos, Lydía.Singing in Greek: a guide to Greek lyric diction and vocal repertoire. Lanham: Rowman & Littlefield, 2015. ISBN 9781442229778.
Παρτιτούρες
 Borboudakis, Minas [Μπορμπουδάκης, Μηνάς]. Archégonon (Αρχέγονον) für Schlagzeug und Orchester. Leipzig: Peters, 2007. ISMN 9790014116019
 Μυλωνάς, Κώστας . Χορωδιακά τραγούδια. Διασκευή για χορωδία Γιώργος Διαμαντόπουλος. Αθήνα: Παπαγρηγορίου-Νάκας, 2016. ΙSΜΝ 9790691517062.
 Milonas, Kostas . Four Trios for flute, violin and piano. Αθήνα: Παπαγρηγορίου-Νάκας, 2016. ΙSΜΝ 9790691517086.
CD - DVD
Gourzi, Konstantia [Γουρζή, Κωνσταντία]. Music for piano and string quartet. Lorenda Ramou [Λορέντα Ράμου] (pn) / Ensemble Coriolis . ECM new series,
2014. ECM 2309 4810988.
Britten, B. /Shostakovich, D.Sinfonietta op. 1/ Cello concerto no. 1 & Symphony
No. 1 .Teodor Currentzis [Θεόδωρος Κουρεντζής] (cond.), Steven Isserlis (vc),
The Mahler Chamber Orchestra Schubert. Euroarts. DVD 2059818.
Handel, G. F . Arminio. George Petrou [Γ. Πέτρου], Armonia Atenea, M. E.Cencic. Decca, 2016. 4788764
Αφιέρωμα: Einojuhani Rautavaara

Ένας από τους σημαντικότερους Φινλανδούς συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Einojuhani Rautavaara έφυγε φέτος το καλοκαίρι από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.
Η Βιβλιοθήκη τιμώντας τη μνήμη του ετοίμασε στο χώρο υποδοχής ένα μικρό αφιέρωμα με εκδόσεις, παρτιτούρες και ηχογραφήσεις έργων του συνθέτη από τη συλλογή της.
Διαβάστε ένα εκτενές αφιέρωμα για τον συνθέτη που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2004 στο Τετράδιοτης Βιβλιοθήκης.
Αφιέρωμα: Γιώργος Χατζηνίκος

Με αφορμή την απόκτηση του αρχείου του πιανίστα και μαέστρου Γιώργου Χατζηνίκου, ο οποίος απεβίωσε το Νοέμβριο του 2015, η Βιβλιοθήκη οργανώνει στην προθήκη του χώρου εξυπηρέτησης κοινού αφιέρωμα με ενδιαφέρον υλικό που αφορά στη ζωή και το έργο του.
Φιλοξενία συναυλιών & εκδηλώσεων στους χώρους της Βιβλιοθήκης
Οι χώροι της Βιβλιοθήκης στους οποίους πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά της προγράμματα προσφέρονται προς ενοικίαση για τη διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων. Όλοι οι χώροι διαθέτουν σύγχρονη οπτικοακουστική υποδομή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά μεταξύ τους καλύπτοντας τις ανάγκες εκδηλώσεων μικρής ή μεγάλης κλίμακας.

Πολυχώρος
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 200 ατόμων κατάλληλη για τη φιλοξενία συναυλιών, μουσικοθεατρικών παραστάσεων, παρουσιάσεων βιβλίων, διαλέξεων, σεμιναρίων, εκθέσεων και συνεντεύξεων τύπου.
Αίθουσα Διδασκαλίας
Υψηλής αισθητικής αίθουσα χωρητικότητας 100 ατόμων ειδικά κατασκευασμένη για την υποστήριξη συναυλιών, διαλέξεων, συνεδρίων και άλλων δράσεων
Περισσότερες πληροφορίες
CAMERATA JUNIOR
Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής
Ακροάσεις
για την εγγραφή Νέων Μελών
Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο

Νέες και νέοι ταλαντούχοι σπουδαστές ή απόφοιτοι Ωδείων, που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων των Φίλων της Μουσικής CAMERATA JUNIOR, μπορούν να λάβουν μέρος στις ακροάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, αφού στείλουν το αίτημα και τα στοιχεία τους στη διεύθυνσηsfm.camjunior@megaron.gr μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες 
MUSICA.
Χορωδία Φίλων της Μουσικής
Ακροάσεις για την εγγραφή νέων χορωδών
Καλλιτεχνική περίοδος 2016-2017

Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων των Φίλων της ΜουσικήςMUSICA συνεχίζει τη λειτουργία της κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2016 - 2017 με μαέστρο και δάσκαλο τον καταξιωμένο διευθυντή χορωδίας κ.Δημήτρη Μπουζάνη.
Ακροάσεις επιλογής νέων χορωδών: Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρες 4 έως 6 μμ στη Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη Γραμματεία Δ.Σ. του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής (sfm@megaron.gr) αναγράφοντας και τα στοιχεία τους: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση κατοικίας, μουσικές γνώσεις, επάγγελμα-ιδιότητα.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 72 82 566 / 567
Περισσότερες πληροφορίες