Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
20/04/2010 Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Βασίλη Κουλαϊδή, προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για αναστολή των εκπαιδευτικών ανταλλαγών και μετακινήσεων στο εξωτερικό αεροπορικώς Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω έκτακτων συνθηκών, αναστέλλονται όλες οι μετακινήσεις στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ανταλλαγών (αδελφοποιήσεων, προγραμμάτων αγωγής υγείας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης), οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν αεροπορικώς στο εξωτερικό.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
20/04/2010 Οδηγία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προς τα σχολεία που έχουν προγραμματίσει μετακινήσεις εν μέσω της απεργίας στα λιμάνια Ενόψει της απεργίας της 21ης και 22ας Απριλίου 2010 στα λιμάνια της χώρας και προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των μαθητών που θα ταξιδέψουν στο πλαίσιο εκδρομών ή εκπαιδευτικών επισκέψεων, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε οδηγία στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ώστε τα σχολεία που θα μετακινηθούν να επικοινωνούν με τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά πρακτορεία και να ενημερώνονται για τη δυνατότητα μετακίνησής τους, προτού αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΔΡΑΚΟΓΕΝΝΗΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΕΡΙΕΛΛΑ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΡ.ΣΕΛΙΔΩΝ:400 ΣΧΗΜΑ:14Χ20,5 ISBN:978-960-521-215-5
Μπορεί να γίνει ήρωας ένας καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι νεαρός, να πολεμήσει με μάγους και στοιχειά; Ίσως, αν γνωρίσει τυχαία έναν παράξενο, ηλικιωμένο συγγραφέα βιβλίων φαντασίας και ανακαλύψει μια μυστική πόρτα που οδηγεί σε κάποιο κόσμο διαφορετικό από τον δικό μας.
Καθώς Αυτός που δεν Πεθαίνει, ο πανίσχυρος μάγος ο οποίος αναζητεί την αθανασία, απειλεί τους ανθρώπους αυτού του κόσμου με αφανισμό, ο νέος και οι σύντροφοί του, η Κυρά της Νύχτας, η πανέμορφη πολεμίστρια Αμάραντη, ο ιερέας Σκιάγγιχτος και άλλοι, αποδύονται σε έναν τρομερό αγώνα που μπορεί να έχει αποτέλεσμα μονάχα τη νίκη ή το θάνατο.
Εφτά χτύποι της καρδιάς απαιτούνται για να αφυπνιστεί ο Δρακογέννητος.
Κάθε χτύπος οδηγεί τους ήρωες της ιστορίας πιο βαθιά στη μαγεία, στον αγώνα και στην αγάπη.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ελληνικά υποβρύχια 1885 - 2010
Συγγραφέας: Α. Μαδωνής - Γ. Μαστρογεωργίου Σελίδες: 208 Χρώμα: Έγχρωμο Εξώφυλλο: Σκληρόδετο Διαστάσεις: A4 ISBN 978-960-461-334-2
Στο βιβλίο αυτό εκτίθεται συνοπτικά η ιστορία των 29 ελληνικών υποβρυχίων, από το 1885 μέχρι και σήμερα. Με τη μετριοφροσύνη που επιβάλλουν τα συγκριτικά μικρά αριθμητικά μεγέθη σε σχέση με τα εντυπωσιακά μεγαλύτερα άλλων ναυτικών, αλλά και με περηφάνια για τη δυναμική τους παρουσία στις πολεμικές και ειρηνικές περιόδους του τόπου, παρουσιάζονται τα πλοία, η διαδρομή τους στο Ελληνικό Ναυτικό, οι άνθρωποι που τα υπηρέτησαν και τα υπηρετούν, το ιδιαίτερο πνεύμα του συγκεκριμένου όπλου και οι ξεχωριστές του παραδόσεις.
Το βιβλίο δεν περιλαμβάνει αναφορές και κρίσεις για αμφιλεγόμενα γεγονότα ή πρόσωπα, ούτε πολιτικό προσκήνιο ή παρασκήνιο. Στο βιβλίο προβάλλεται μόνο η θετική συνιστώσα της Ιστορίας, που είναι μόχθος και κατάθεση ζωής των πολλών και συνήθως ανωνύμων.
Επιπρόσθετα, αυτή η επιλογή προσδίδει διαχρονικό χαρακτήρα στο βιβλίο.
Τα κείμενα είναι πολύ λιτά και η γλώσσα τους, στο μέτρο του δυνατού, απαλλαγμένη από συντμήσεις και εξειδικευμένη ορολογία, ώστε να είναι κατανοητή στο ευρύ κοινό.
Σε αντιδιαστολή περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό/εποπτικό υλικό (305 φωτογραφίες και 30 σκίτσα-σχέδια), στην πλειονότητά του ανέκδοτο.
Η επιλογή, ο σχολιασμός και η τοποθέτηση του υλικού αυτού στο βιβλίο, έχει γίνει με τέτοιον τρόπο που να συμπληρώνει τα κείμενα και να προσφέρει ένα άρτιο γνωστικό σύνολο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΔΗΜΟΥΛΑ ΚΙΚΗ ΠΕΡΑΣΑ - ERLEBT ΠΟΙΗΣΗ
98 σελίδες
ISBN 978-960-8399-86-0
Μετάφραση: ΝΤΑΝΤΗ ΣΙΔΕΡΗ-SPECK
Σχέδια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ
Σχήμα: 17 Χ 23Α'
Έκδοση: 2010
Δίγλωσση έκδοση ποιημάτων της Κικής Δημουλά (ελληνικά - γερμανικά) σε μετάφραση της Ντάντης Σιδέρη-Speck
Με επτά εικόνες του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Η Ιστορία του Κυρίου Ζόμερ από την Ομάδα Καλλιτεχνών SourLiBooM στο Θέατρο 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα

Η Ομάδα Καλλιτεχνών SourLiBooM παρουσιάζει: Η Ιστορία του Κυρίου Ζόμερ (Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάτρικ Ζίσκιντ). «Εγώ, αυτό που θέλω, είναι ν’ αφηγηθώ μια εντελώς διαφορετική ιστορία, την ιστορία του κυρίου Ζόμερ, στο βαθμό βέβαια που αυτό είναι δυνατόν, γιατί σε τελική ανάλυση δεν υπήρχε καμιά κανονική ιστορία, υπήρχε μονάχα αυτός ο αλλόκοτος άνθρωπος…» Η ιστορία του κυρίου Ζόμερ είναι ένας νοσταλγικός και παιχνιδιάρικος περίπατος στην παιδική ηλικία με αφορμή έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, γνώριμο μα και άγνωστο μαζί –όπως ο κρυφός εαυτός μας… Ταυτότητα της παράστασης Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Παπαχρήστου Σκηνικά: Αγγελική Αρναούτογλου, Τάσος Παπαδόπουλος Επιμέλεια κοστουμιών: Μάρα Γαβριηλίδου Μουσική επιμέλεια και πιάνο: Βασιλική Αλεξίου Χορογραφίες, επιμέλεια κίνησης: Καλλιόπη Τζιτζίκα Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Εύη Μίτσαλα Ομάδα στήριξης: Γιάννης Βαρβαρέσος, Ελένη Ουζούνη Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Βασιλική Αλεξίου (Κυρία Φούνκελ) Αγγελική Αρναούτογλου (Μητέρα) Μάρα Γαβριηλίδου (Κόρη) Σωτήρης Γάκος (Πατέρας) Αλεξία Γούργουλη (Ζόμερ) Τάσος Παπαδόπουλος (Γιος) Ειρήνη Πατσούρου (Καρολίνα Κίκελμαν) Καλλιόπη Τζιτζίκα (Ζόμερ)
Ταυτότητα της παράστασης Πρεμιέρα: Παρασκευή Ημέρες: Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25, Παρασκευή 30 Απριλίου και Σάββατο 1, Κυριακή 2 Μαΐου Ώρα: 21:15 και Κυριακές 20:00 Χώρος: Θέατρο 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, Καθολικών 4, Άνω Λαδάδικα Εισιτήρια: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310535747 Επικοινωνία:
Art Minds, Δάφνη Μουστακλίδου, www.artminds.gr, τηλ. 6972294695, dafni.artminds@gmail.com.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΝΤΡΟΠΑΛΟ ΠΑΙΔΙ Απόψεις των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της διδακτικής πράξης Συγγραφέας:ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΝΗ Κατηγορίες:Ψυχολογία - Ειδική Αγωγή Παιδαγωγική - Εκπαίδευση ISBN:978-960-333-582-5 Αριθμός Σελίδων:348 Διαστάσεις (Πλάτος Χ Ύψος σε cm):17Χ24
Η διεθνής βιβλιογραφία εστιάζεται στη διασαφήνιση της έννοιας της ντροπαλότητας σε επίπεδο θεωρητικό, στους πιθανούς αι­τιολογικούς παράγοντες εμφάνισής της αλλά και στις ακραίες μορ­φές της, όπως η κοινωνική φοβία. Η ντροπαλότητα στο χώρο του σχολείου, ως αντικείμενο, έχει αρ­χίσει να διερευνάται συστηματικά τα τελευταία κυρίως χρόνια. Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι η ντροπαλότητα δε δυσχεραίνει τη λειτουργία της τάξης, όπως για παράδειγμα η επιθετική συμπεριφορά (βλ π.χ. Coplan & Arbeau, 2008). Ωστόσο, παρότι τα ντροπαλά παι­διά ίσως να μην τραβούν πολύ την προσοχή, είναι πια ξεκάθαρο ότι έχουν ανάγκη να «τα προσέξουμε». Άλλωστε η ντροπαλότητα φαίνε­ται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή των παιδιών, καθώς ενέχει τον κίνδυνο κοινωνικοσυναισθηματικών δυσκολιών αφενός, και της κακής σχολικής επίδοσης και των δυ­σλειτουργικών σχέσεων με τους άλλους (συμμαθητές και ενηλίκους) αφετέρου (Rubin, Coplan & Bowker, υπο δημοσίευση). Σε αντίθεση λοιπόν με τα επιθετικά ή τα ιδιαίτερα δραστήρια παιδιά που συχνά τρομοκρατούν τους συμμαθητές τους, τα ντροπαλά παιδιά γίνονται τα ίδια θύματα της ίδιας τους της συμπεριφοράς (Coplan & Arbeau, 2008). Στο βαθμό μάλιστα που η ντροπαλότητα φαίνεται να έχει εξε­λικτική πορεία (Rubin, Coplan & Bowker, υπό δημοσίευση) και να επηρεάζει διαχρονικά (Coplan & Arbeau, 2008) την αυτοαντίληψη του προσώπου αλλά και τον τρόπο που το αντιλαμβάνονται οι άλλοι άνθρωποι, είναι σημαντικό να διερευνήσουμε τις διαστάσεις του φαινομένου αυτού. Στη βιβλιογραφία, η έννοια της ντροπαλότητας προσεγγίζεται συ­νήθως και μέσα από συναφείς έννοιες, όπως παιδιά με κοινωνικές ανα­στολές, κοινωνική απόσυρση ή απλώς δειλά παιδιά. Στο βιβλίο αυτό, θα επιχειρήσουμε να διακρίνουμε τη ντροπαλότητα από τις έννοιες αυ­τές, ώστε να την οριοθετήσουμε καλύτερα και να την επεξεργα­στούμε πιο αποτελεσματικά.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Έκφρασις της Ψαλτικής Τέχνης ΑΓΓΕΛΙΝΑΡΑΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Χρονολογία έκδοσης: 12 2009
ISBN: 9789606677694
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 700
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΑΘΩΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Κωδικός Προϊόντος: 2166
Τα μουσικολογικά μελετήματα που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτό, αναφέρονται σε θέματα εφηρμοσμένης μουσικολογίας, όπως η ουσία και η παιδαγωγική αποστολή της ψαλμωδίας, ο σκοπός της Εκκλησιαστικής μουσικής κατά τους Πατέρες,το ύφος και το ήθος των βυζαντινών μελωδιών, οι αναλύσεις των σημείων ποιότητας, ο χρόνος της μαθητείας, η εκκοσμίκευση της ψαλτικής και άλλα.
Σκοπός του είναι να υποψιαστεί ο σύγχρονος Ιεροψάλτης το αμήχανον κάλλος της Ορθοδόξου παραδοσιακής ψαλτικής.

Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Mind Radio

Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Mind Radio
Στο καθιερωμένο μας ραντεβού της Τρίτης 20 Απριλίου, 23.00 - 01.00, η μεγάλη Σαβίνα Γιαννάτου θα μας κάνει παρέα στο Mind Radio. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ζωντανά την μεγάλη αοιδό σε όλες τις μεγάλες στιγμές της καριέρας της από την συνεργασία της με την Λένα Πλάτωνος μέχρι και σήμερα. Catering
To Catering της βραδιάς του Celebrity Zone είναι μια προσφορά από την Πίταπαν και το Thelosouvlakia.gr! Radio Show Of The Week Matilda: Antivarious
Eίμαι η matilda, φανατική οπαδός της σχολής του μικροφώνου, αν με ρωτήσεις με τι ασχολούμαι θα σου απαντήσω «με ότι περνάει από το χέρι μου». θα τα λέμε κάθε Τρίτη 21:00-23:00 στο Mindradio powered By Conn-x με Anti-Various επιλογές για όλα τα γούστα! Event Of The Week The Triffids @ Gagarin 205 (23/4/2010, Αθήνα)
Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, στο Gagarin 205 οι Triffids και οι εκλεκτοί φίλοι τους μας προσκαλούν σε μια μοναδική συναυλία / γιορτή της υπέροχης μουσικής του Mc Comb, η οποία θα συνοδεύεται από προβολές που επιμελείται το ίδιο το group. Cinema ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ
Μπουένος Άιρες, Ιούνιος 1974: ο Μπενχαμίν Εσπόζιτο αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της βάναυσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Ο σύζυγός της είναι συγκλονισμένος και πιέζει τον Εσπόζιτο να του ορκιστεί ότι θα βρει τον δράστη και θα τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Outview Film Festival (23-29/4/10) @ Ταινιοθήκη Ελλάδας (Ιερά Οδός 48, Γκάζι)
Ένα queer κινηματογραφικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο στην καρδιά του Γκαζιού. Γεύση από Γερμανία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Αγγλία, Αμερική, Ισραήλ ακόμη και Χονγκ Κονγκ θα βιώσουν φέτος οι θεατές στο Outview Film Festival. Ειδική έκθεση από τον Κων/νο Ρήγο + Τάσσο Βρεττό & καλεσμένοι όπως Νατάσσα Μποφίλιου, Ματθίδλη Μαγγίρα, Φώτης Σεργουλόπουλος κ.α. θα παρευρεθούν. Δείτε το επίσημο trailer στο link που ακολουθεί:
Η γέννηση των Wooden Shjips επήλθε κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας ευθυγράμμισης πλανητών, μέσα από μία νεφέλη απροσδιόριστης προελεύσεως καπνού... Έτσι εξηγείται μάλλον η εξωκοσμική ιδιότητα τους να μαγνητίζουν το κοινό σε οποιαδήποτε άκρη του κόσμου κι αν έχουν εμφανιστεί, από το Primavera Festival, έως το All Tomorrows Party. Jaya The Cat @ BLOCK33 (22/4/10, Θεσσαλονίκη)
Την Πέμπτη 22 Απριλίου ο Πολυχώρος Πολιτισμού Block33 θα μετατραπεί σε μία αρένα ατελείωτου χορού και εκτόνωσης μπροστά σε ένα συγκρότημα που η ανοιξιάτικη περιοδεία του θα κάνει όλη την Ευρώπη να υποταχθεί στην δύναμη και την ενέργεια του! Θα γίνει κόλαση! The Dynamics @ BLOCK33 (24/4/10, Θεσσαλονίκη)
Καλώς ήρθατε στον πλανήτη των «The Dynamics». Ένα μέρος όπου η αμερικάνικη soul «παντρεύεται» την μουσική παράδοση της Jamaica και πρωτεύουσα έχει την Λυών. Οι «The Dynamics» σε κάθε τους συναυλία ξετυλίγουν ένα ολόκληρο μουσικό γαϊτανάκι, που οι άκρες του να καταλήγουν, άλλοτε στη reggae και άλλοτε στην soul και την funk. JAMES @ Γήπεδο TaeKwonDo (1/5/10, Αθήνα)
Την 1η Μαϊου οι James επιστρέφουν μετά από 2 χρόνια στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στο Κλειστό Φαλήρου – Γήπεδο TaeKwonDo. Στην συναυλία οι James θα ερμηνεύσουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους, καθώς και κομμάτια από το νέο mini album τους “The Night Before”, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Γρηγόρης Κατσαλίδας
Γεώργιος Καψάλης Δημοτικά Τραγούδια από τη Βόρειο Ήπειρο Συγκριτική μελέτη Γεώργιος Δ. Καψάλης
Κωδικός καταλόγου: 9567286
ISBN: 978-960-01-0883-8
1η ανατύπωση, Απρίλιος 2003
(1η έκδοση, Μάρ. 2001)
15,5 x 24
σελ. 607
Η συγκεκριμένη συλλογή περιλαμβάνει 826 δημοτικά τραγούδια από τη Βόρεια Ήπειρο. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο γενικές ενότητες που είναι τα Περιγραφικά ή Διηγηματικά δημοτικά τραγούδια και τα Κυρίως ʼσματα. Στις ενότητες αυτές εντάσσονται επιμέρους αντίστοιχες κατηγορίες τραγουδιών.
Ο συγγραφέας, δάσκαλος από το χωριό Λεσινίτσα της Βόρειας Ηπείρου, συγκέντρωσε αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό, που αποτελεί αιώνιο μνημείο λόγου και παράδοσης, με ανεξάντλητη αγάπη και σεβασμό τόσο για τον τόπο του όσο και για την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Μετά από τον Πρόλογο του συγγραφέα, ακολουθεί η Εισαγωγή από τον επιμελητή της συλλογής, στην οποία γίνεται αναφορά στην προσφορά και στην αξία της συγκεκριμένης συλλογής.
Στο επόμενο κεφάλαιο επιχειρείται από τον επιμελητή μία σύντομη παρουσίαση όλων των συλλογών που έχουν δημοσιευθεί έως σήμερα με δημοτικά τραγούδια από τη Βόρεια Ήπειρο. Τα εκτενή σχόλια που περιλαμβάνει η συλλογή, η συγκριτική μελέτη με όλες τις αντίστοιχες συλλογές δημοτικών τραγουδιών, ο μεγάλος αριθμός τραγουδιών που δε συναντάμε σε κάποια από τις υπόλοιπες συλλογές, το Πλήρες Ευρετήριο Κύριων Ονομάτων και Γεωγραφικών Όρων, η εκτενής Βιβλιογραφία και τα Συμπεράσματα που παρουσιάζονται καθιστούν τη συγκεκριμένη συλλογή πολύτιμη και σημαντική για τον καθένα που αγαπά την παράδοση και τον τόπο μας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΙΣ Συγγραφέας: Δέσποινα Λάππα-Κόντου Σελίδες: 320 ISBN: 978-960-364-400-2 Έκδοση: 2η
Σε όποια γλώσσα κι αν το πεις Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τα χρόνια του πολέμου...Μια αληθινή ιστορία αγάπης που γεννήθηκε μέσα στις φλόγες του πολέμου και παραμένει δυνατή στο πέρασμα των χρόνων.Ένας Έλληνας και μια νεαρή γυναίκα από την Ουκρανία θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απάνθρωπες συνθήκες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Λάντσεντορφ, κοντά στη Βιέννη.
Δύο νέοι, μαχητές της ζωής, που γνωρίζουν να παλεύουν και να χαίρονται, να ζουν την κάθε στιγμή. Δύο άνθρωποι που θα ακολουθήσουν χέρι-χέρι το μονοπάτι της ζωής.
Μα πάνω απ’ όλα δύο νέοι που ξέρουν ν’ αγαπούν γιατί ήταν πάντα βαθιά ριζωμένη μέσα τους η πίστη ότι… «το πιο σημαντικό είναι η αγάπη Σ’ ΟΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΙΣ…»
«Η σπάνια ερωτική περιπέτεια των δύο νέων δεν παύει να θυμίζει λίγο παλιό φιλμ νουάρ»Δημήτρης Ράλλης

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Σελίδες :280
Συγγραφέας:ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΣΧΟΣ
Έκδοση: Α
Μέγεθος: 16Χ22,5
Στον παρόντα τόμο απεικονίζεται η πολυτάραχη αλλά και συναρπαστική ιστορική πορεία της Χριστιανικής Εκκλησίας μετά το μεγάλο Σχίσμα μεταξύ Ανατολής και Δύσεως, κατά την οποία ο Χριστιανισμός επεκτάθηκε και κυριάρχησε σε μεγάλες περιοχές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα πελώριες προκλήσεις και πειρασμούς που απειλούν την ενότητα και την αγιαστική δράση του στον κόσμο, αλλά καταδεικνύουν και πόσο σημαντικό είναι το αίτημα για σωτηρία μέσα στην ανθρώπινη ιστορία.

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
1ο ΕΠΑΛ Χανίων Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός λόγος
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Τρίτη 20 Απριλίου 2010, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 20.30, το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων θα παρουσιάσει το έργο της Έλλης Παπαδημητρίου "Κοινός Λόγος". 2ο Γυμνάσιο Χανίων «Παράλληλοι δρόμοι» Παράσταση χορού
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Τρίτη 20 Απριλίου 2010, στην Πύλη Sabbionara, ώρα 10.00, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων θα παραγματοποιήσει παράσταση χορού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζεται στο Ποίημα: ΄΄Σώμα-γωνία σε λανθάνουσα αγωνία ΄΄ και είναι βασισμένο σε τεχνικές σύγχρονου ,εκφραστικού χορού. Υπεύθυνη διδασκαλίας και υπεύθυνη προγράμματος είναι η κα Φαλιέρου Σοφία η οποία εκπροσωπεί το Σύλλογο Σύγχρονου Εκφραστικού Χορού ΣΥΝ-ΚΙΝΗΣΗ.
Οι χορεύτριες είναι η Μπιτσάκη Όλγα και η Ψαραδέλη Βασιλική, μαθήτριες της Γ΄τάξης του 2ου Γυμνασίου Χανίων και η Παντελή Μαρία ,μαθήτρια της Γ΄τάξης του 6ου Γυμνασίου Χανίων. Οι στίχοι του παρακάτω ποιήματος κινητοποιούν τις αισθήσεις και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστριών μας και χαρίζουν στο κοινό τους μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης ,έμπνευσης και δημιουργίας : Σώμα- γωνία πλάτη -τοίχος πόδια-σάρκα-σκαμπό αγκώνας-μπάρα μάτια, κενό Χείλη μισάνοιχτα στο παρελθόν τρέχει ο ιδρώτας στο παρόν και οι θύμησες στο μέλλον. Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων Εκδήλωση Κρητικών Παραδοσιακών και Λαϊκών χορών και Ριζίτικου τραγουδιού με τίτλο : «Ταξίδι στην παράδοση
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Τρίτη 20 Απριλίου 2010, στην Πύλη Sabbionara, ώρα 19.30, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων θα παρουσιάσει παραδοσιακούς και Λαϊκούς Χορούς, καθώς και ριζίτικα τραγούδια. Στη χορευτική ομάδα του σχολείου συμμετέχουν οι παρακάτω μαθητές :
(Α1) Αρετή Μαστοράκη (Α4) Μανούσος Κωστογιάννης Ιωάννα Καλορμάκη Κων/νος Κυριακάκης Αικατερίνη Καργάκη Χαράλαμπος Τσοντάκης Υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας : Χρήστος Παπαδάκης Εκδήλωση Κρητικών Παραδοσιακών και Λαϊκών χορών και Ριζίτικου τραγουδιού με τίτλο : «Ταξίδι στην παράδοση» Στην εκδήλωση αυτή οι εργαζόμενοι μαθητές του σχολείου μας θα δείξουν τη δουλειά που με μεράκι πραγματοποίησαν όλο το χρόνο κάτω από δύσκολες συνθήκες και που δε στάθηκε δυνατό να παρουσιάσουν στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες. Μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας - σούστα, συρτό, πεντοζάλη, μαλεβιζιώτικο - το ριζίτικο τραγούδι και τους λαϊκούς μας χορούς - χασάπικο, χασαποσέρβικο, ζεϊμπέκικο – θα εκφράσουν τη δημιουργική τους διάθεση αλλά και θα προσπαθήσουν ν’ ανιχνεύσουν το δρόμο που συνδέει τους σημερινούς νέους με τις ρίζες του λαϊκού μας πολιτισμού.
Εκδήλωση ονοματοθεσίας της οδού «Μάριου Βολακάκη»
Ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων διοργανώνουν εκδήλωση για την ονοματοθεσία της οδού «Μάριου Βολακάκη», το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 ώρα 11.00 στην ομώνυμη οδό (παράλληλος οδού Περιβολίων και πλησίον οδού Σαριδαντώνη) και ώρα 11.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν : ο Δήμαρχος του Δήμου Έγκωμης κ. Νίκος Παυλίδης και ο κ. Γιώργος Βασιλάκης

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΗ κόκκινη γραμμή του Γιώργου στο ΔΝΤ Αφόπλισαντους τρομοκράτες Ανοίγουν δειλά-δειλά οι ουρανοί Ερχονται τα θηρία! Με την τιμή ζώνης θα υπολογίζονται τα πρόστιμα τακτοποίησης «Αλλος για Φρανκφούρτη;» Αλλάζουν 28.700 στελέχη του Δημοσίου «Πίστευα ότι μόνο οι λευκοί είναι οι εκλεκτοί του Θεού» Οταν οι φίλοι φορούν μάσκα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Παναγιώτης Έλης: Ο Κομοτηναίος πρώτο θύμα της χούντας Υπεύθυνη για την κατάσταση της χώρας δεν είναι μόνο η πολιτική, αλλά και η δικαστική εξουσία, που προστάτευσε τον Χριστοφοράκο! Έρευνα του Λιμενικού σε τουρκικά χωρικά ύδατα Τα διαπλεκόμενα της κοκαΐνης Βλάβες σε F16 από τη τέφρα. Προβληματισμός για τις πτήσεις ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΤΑΛΩΝ/ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ Η Τουρκία με την κανονική της ονομασία (Κουρδιστάν) Απολύσεις μόνο στον ιδιωτικό τομέα ΗΠΑ: Στρατηγική ανάσχεσης για το πυρηνικό Ιράν Πώς τα παιχνίδια δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών από την Ισλανδία χρεοκόπησαν τη χώρα «Η Ελλάδα να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της» Το ΔΝΤ αλλάζει το πολιτικό τοπίο Ο εξευτελισμός να σου γίνει βίωμα Η ελληνική Ναυτιλία στο στόχαστρο του ΔΝΤ Ο Ρ. Γκέιτς προειδοποιεί για την στρατηγική των ΗΠΑ στο Ιράν Αποχωρούν οι κερδοσκόποι από την Ελλάδα! Ποια χώρα - έκπληξη έχουν τώρα στο στόχαστρό τους; Aνασταση στη Λατάκεια της Συριας ..... !!! Ιδεολόγοι της κακιάς ώρας Η Ελληνίδα μέσα στην Ιστορία Το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος Η "αναβάθμιση" της Παιδείας... Προς μια ευρύτερη αλλαγή υποδείγματος Ακόμα και οι Κεραυνοί σκοτώνουν στο Κουρδιστάν "Πρόεδρος" ο Ερογλου με 50.36% Έως και 4.000 βαρέλια ημερησίως από την Kavala Oil, ενέργειες για την αύξηση τους..

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Σε καλό δρόμο το τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών για τον πολιτισμό της «καθ΄ ημάς Ανατολής» «Πρόσκληση 12ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά 2010»

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην ημερίδα "Κράτος και Διαφθορά: Δημιουργώντας Συνθήκες Διαφάνειας"

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην ημερίδα "Κράτος και Διαφθορά: Δημιουργώντας Συνθήκες Διαφάνειας" που διοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς http://www.evenizelos.gr/conferences-events/1705-diafania

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΥΝ.ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟ ΔΙΚΗ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ: ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Oργή και θλίψη μας προκάλεσε η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Αμαρύνθου. Ήταν τον Οκτώβριο του 2006, που η ανήλικη αλλοδαπή μαθήτρια είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από 4 συμμαθητές της, ενώ 3 συμμαθήτριες βιντεοσκοπούσαν το «κατόρθωμά» τους. Τρεισήμισυ χρόνια αργότερα, η υπόθεση αναβίωσε στο δικαστήριο, αλλά για εμάς είναι φανερό ότι δεν έγινε δυνατόν να βγεί στο φως η αλήθεια. Κατά τη διαδικασία κατέθεσαν περίπου 40 μάρτυρες υπέρ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικοί, ενώ από την πλευρά της καταγγέλλουσας δεν υπήρξε κανείς και καμία μάρτυρας, εκτός βέβαια της μητέρας της. Και μάλιστα, το δικαστήριο δεν δέχθηκε καν να υποβληθεί το πόρισμα της εξέτασης της καταγγέλλουσας από εγκεκριμένη κλινική ψυχολογίας διαπιστευμένη με διεθνή στάνταρ. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι και κατηγορούμενες, ανέφεραν σημεία και τέρατα εναντίον της, σε βαθμό πραγματικού βασανιστηρίου (που το δικαστήριο δεν απέτρεψε) ενώ μέσα στην αίθουσα κυριαρχούσαν συνθήκες κατατρομοκράτησης, ώστε να μην τολμήσει κανένας και καμία να προσέλθει ως μάρτυρας για να καταθέσει αντικρούοντας τις αδιανόητες κατηγορίες. Τις προηγούμενες από τη δίκη ημέρες, κάποιες και κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν δώσει και συνεντεύξεις για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ενώ είχαν φροντίσει, από την πρώτη ημέρα της καταγγελίας κιόλας, να εξαφανιστεί το βίντεο. Στη σύγχρονη ξενοφοβική και ρατσιστική Ελλάδα είναι προφανές ότι κυριάρχησε το κλίμα να «προστατεύσουμε τα δικά μας παιδιά έναντι της ξένης». Στη σύγχρονη σεξιστική Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί η άποψη ότι το θύμα του βιασμού «τα ήθελε», ότι ο βιασμός δεν είναι ξένος προς τη «γυναικεία φύση», και υπάρχουν δυστυχώς πολλές σχετικές αποδείξεις και από άλλες καταγγελίες βιασμών που εκδικάζονται δικαστήρια. Η μικρή μαθήτρια από τη Βουλγαρία τιμωρείται για το πολλαπλό έγκλημά της: 1) είναι φτωχή (είναι γνωστό ότι ήταν εργαζόμενη και παράλληλα αριστούχα μαθήτρια) 2) είναι ξένη και 3) είναι γυναίκα. Την καθορίζει, δηλαδή, «διαφορετικότητα» τάξης φυλής και φύλου, και παρ’ όλα αυτά τολμά να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού. Το ότι το θύμα κατέληξε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο δεν φαίνεται να αξιολογείται από τους κρίνοντες και να αίρει κάθε ένοια «συναίνεσής» της στην «ασέλγεια» που διαπράχθηκε σε βάρος της. Υπενθυμίζουμε ότι, 11 γυναικείες συλλογικότητες είχαν οργανώσει διαδήλωση στην Αμάρυνθο στις 4-11-2006, στην οποία είχαν συμμετάσχει εκατοντάδες γυναίκες και είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, όπως αναφερόταν και στην τότε ανακοίνωση: «Επειδή δεν ξεχνούμε ότι ο βιασμός μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα, νέα ή μεσήλικα ή ακόμα υπερήλικα, το πρωί ή το βράδυ, σε πολυσύχναστες ή ερημικές περιοχές, συχνότερα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η εποχή που, όταν η γυναίκα που έπεφτε θύμα βιασμού έπρεπε να δικαστεί και να καταδικαστεί από την κοινωνία και καμιά φορά και από τα δικαστήρια σαν να ήταν η ίδια ένοχη, πρέπει να πάψει να αναβιώνει, πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας». Επίσης υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε ευρύτατη συμπαράσταση από πολύ περισσότερους φορείς, καθώς και από θεσμικά πρόσωπα. Η επιτροπή αλληλεγγύης που είχε σχηματισθεί τότε, φρόντισε για κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών που δημιούργησε η δίωξη και ο εξοβελισμός της νεαρής μαθήτριας και της μητέρας της, για κατοικία, δουλειά και σχολείο. Σήμερα, μετά τρεισήμισυ χρόνια, οι καθηγητές και ο διευθυντής γνωστού ιδιωτικού σχολείου το οποίο της έδωσε υποτροφία και απ’ όπου αποφοίτησε, διαβεβαιώνουν τόσο για τις επιδόσεις της όσο και για το άμεμπτο ήθος της σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής της. Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της υπόθεσης Αμαρύνθου εντάσσεται στο κλίμα συγκάλυψης της βίας κατά των γυναικών και της κατίσχυσης της οικογενειακής ή κοινωνικής (στην προκειμένη περίπτωση) «συνοχής» έναντι του δικαιώματος των γυναικών για αυτονομία του σώματος και σεβασμό της αξιοπρέπειας, και αναβιώνει επικυρώνοντας το πατριαρχικό δικαίωμα για τον έλεγχο του σώματος των γυναικών. Επαναβεβαιώνουμε σήμερα την αλληλεγγύη μας προς την νεαρή, ενήλικη πλέον, παθούσα και καταγγέλλουσα, και ζητούμε την αποδοχή του αιτήματός της για έφεση της εκδοθείσας απόφασης. Αθήνα, 12 Απριλίου 2010 ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ · Παγκόσμια Πορεία Γυναικών · Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας · Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη · Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών · Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας · Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης · Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών · Ομάδα Γυναικών ΟΚΔΕ-Σπάρτακος · Ομάδα φύλου Νεολαίας ΣΥΝ · Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ · Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ · Θεματική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οικολόγων Πρασίνων

Κάνουμε μια απλή ερώτησή

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων με πρόεδρο τον Χρήστο Ματζώρο, συμμετέχει στη 48ωρη απεργία την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 21-22 Απρίλη, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και αιτήματα που βγαίνουν από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει κέντρο συζήτησης, συλλογικής δράσης, προετοιμασίας και οργάνωσης της απεργιακής μάχης στις 21 και 22 Απρίλη. Κάνουμε μια απλή ερώτησή στην ηγεσία του ΚΚΕ, της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ και προσωπικά στην Γ.Γ. του κόμματος κυρία Αλέκα Παπαρήγα:
Την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του ΚΚΕ 21-22 Απρίλη θα την κλείσετε; Όλα τα άλλα είναι κομματικά λόγια για ανεγκέφαλους και μελλοντικούς ανέργους. Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης
www.typografeio.blogspot.com Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ !! Ο Ρ. Γκέιτς προειδοποιεί για την στρατηγική των ΗΠΑ στο Ιράν O πρόεδρος Ομπάμα και η ημερήσια διάταξη Επιστημονική ή «πρακτική» ιστορία; Δεν υποχωρεί στο θέμα των οικισμών το Ισραήλ

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ME THN TZOYΛΙΑ

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ME THN TZOYΛΙΑ ΑΠΟ ΑΦΙΣΕΣ
Γέμισαν την Βέροια από αφίσες και παρακαλούν τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να την κάνει υπουργό

Η ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Η ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Το ντορικό στρατόπεδο και οι εκφραστές του συστήματος κατάφεραν τελικά να επιβάλουν ως νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον Αντρέα Παπαμιμίκο. Η εκλογή Παπαμιμίκου αποτελεί ήττα για τον προσφάτως εκλεγέντα πανηγυρικά από τη λαϊκή βάση αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και την πρώτη νίκη του σχεδίου που εξυφαίνεται μεθοδικά και ύπουλα για την εκ των έσω αποδυνάμωση και ανατροπή του.
Το επόμενο χτύπημα έχει σχεδιαστεί για τις εσωκομματικές εκλογές των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων που θα γίνουν στις 29 Μαΐου και ήδη καταβάλλεται προσπάθεια για την εκλογή "αντισαμαρικών" προέδρων και φίλα προσκείμενων στην Μπακογιάννη, ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν και το συνέδριο του Ιουνίου.
Και το τελειωτικό χτύπημα θα έρθει στις δημοτικές εκλογές, όπου οι "αντισαμαρικοί" θα ψηφίζουν όποιον δεν είναι "σαμαρικός", ώστε να επέλθει ακόμη μια βαριά ήττα της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να περάσουν στην τελική ευθεία και να θέσουν θέμα ηγεσίας με στόχο την ανατροπή του Αντώνη Σαμαρά που μόλις πριν λίγους μήνες η λαϊκή βάση εξέλεξε με μεγάλο ποσοστό αρχηγό.Το σχέδιο βολεύει πολλούς και πρωτίστως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων, μια και έτσι θα έχουν παραλύσει και αποδυναμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση και ανοίγει το δρόμο στην Μπακογιάννη να διεκδικήσει την ηγεσία με άλλες πραξικοπηματικές μεθόδους και να πάρει πίσω τη ΝΔ που την θεωρεί κτήμα της ελέω κληρονομικού δικαίου.
Αν ο Σαμαράς δεν δείξει πυγμή και δεν διώξει τώρα την Μπακογιάννη με τους όσους θα αποφασίσουν να την ακολουθήσουν και αφού όπως διατείνονται και οι ίδιοι δεν τον αποδέχονται ως αρχηγό, τότε θα υποστεί την άλωση εκ των έσω και θα είναι ο ίδιος αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την εξέλιξη.
Ν.Γ.

Το Ναυτικό σε ρόλο... ιππικού απέναντι στη στάχτη

Το Ναυτικό σε ρόλο... ιππικού απέναντι στη στάχτη
Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός Την ενεργοποίηση του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού για την επιστροφή των Βρετανών ταξιδιωτών που έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό, λόγω της απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της πατρίδας τους, αποφάσισε η Cobra – η κυβερνητική επιτροπή διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Βρετανία παρατείνεται κάθε λίγες ώρες, καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων συγκλίνουν στο ότι το νέφος τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο θα παραμείνει πάνω από τη γηραιά Αλβιόνα «για πολλές ημέρες ακόμα».
Το πρωί της Δευτέρας αποφασίστηκε ότι η απαγόρευση θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τη μία τα ξημερώματα της Τρίτης.
Η γενική απαγόρευση πτήσεων έχει επιβληθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ THE INSIDER

Δημήτρης Μητσοτάκης συνέντευξη στην Μαρία Παπαδάκη

Δημήτρης Μητσοτάκης συνέντευξη στην Μαρία Παπαδάκη για το "Μουσικόραμα" Δημήτρης Μητσοτάκης ή αλλιώς «ΕΥΔΑΙΜΩΝ», και πιο παλιά «ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ», συνάδει μαζί μας και πιστεύουμε πως κατά τη διάρκεια αυτής της κουβέντας μας.. ευδαιμονεί.. ενδελεχώς... http://www.mousikorama.gr/site/index.php/concerts/449-mitsotakis-synenteuksi

Οι συνέπειες από το νέφος της τέφρας στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/ Αυξάνονται συνεχώς οι ακυρώσεις πτήσεων από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς τη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Εκατόν είκοσι μία πτήσεις έχει προγραμματιστεί να ακυρωθούν - μέχρι στιγμής - από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ 26 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μέχρι τις εννέα το βράδυ.
Συνωστισμός στο λιμάνι της Πάτρας. Ο ΟΣΕ μελετά το ενδεχόμενο να ενισχύσει τα δρομολόγια του προς Βελιγράδι, Βουκουρέστι Σόφια και Σκόπια προκειμένου να εξυπηρετήσει όσους επιβάτες θέλουν να ταξιδέψουν στους προορισμούς αυτούς σιδηροδρομικά και να συνεχίσουν με άλλο τρένο τον προορισμό τους προς τη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Συνωστισμός στο λιμάνι της ΠάτραςΑυξημένη παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες, η κίνηση στα πλοία της γραμμής Πάτρα - Ιταλία, λόγω του μπλακ-άουτ που έχει σημειωθεί στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, από την εξάπλωση της ηφαιστειακής σκόνης. Πολλοί από τους επιβάτες που έχουν «εγκλωβιστεί» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ζήτησαν ήδη να μεταφερθούν στην Πάτρα για να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής προς τα ιταλικά λιμάνια. Ταυτόχρονα πολλοί που ετοιμάζονταν να έρθουν στην Ελλάδα αεροπορικώς, άλλαξαν τρόπο μετακίνησης, κατέληξαν σε κάποιο ιταλικό λιμάνι και από εκεί με το πλοίο φθάνουν στην Πάτρα. "Από την Παρασκευή, τα πλοία έρχονται και φεύγουν γεμάτα επιβάτες", βεβαιώνουν όλοι οι ναυτικοί πράκτορες, που νοιώθουν ικανοποίηση γιατί χιλιάδες άνθρωποι ανακάλυψαν και πάλι τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Απαραίτητη η επικοινωνία με τα αεροδρόμια / αεροπορικές εταιρείες Την ίδια ώρα, οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς πρέπει να επικοινωνούν με το αεροδρόμιο ή τις αεροπορικές τους εταιρείες.
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το σύννεφο στάχτης, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας και η σκόνη ίσως φτάσει μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα. Το υπουργείο Υγείας επικαλούμενο ανακοινώσεις του ΠΟΥ, αναφέρει ότι "το συγκεκριμένο νέφος δεν προκαλεί μείζονα προβλήματα υγείας" κι ότι για τη χώρα μας μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εγκλωβισμένοι χιλιάδες τουρίστες Την ίδια ώρα, χιλιάδες τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά -καθώς οι πτήσεις που θα τους μετέφεραν στην πατρίδα τους ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Πολλοί από τους ταξιδιώτες προσπαθούν να φτάσουν στις χώρες τους μέσω Πάτρας με πλοία προς την Ιταλία και από εκεί με τρένα προς το Βορρά. Χιλιάδες είναι και οι Έλληνες που δεν μπορούν να επιστρέψουν από το εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι συνολικά (Έλληνες και τουρίστες) 65.000 άτομα αντιμετώπισαν πρόβλημα για να φτάσουν στην Ελλάδα εξ αυτών 25- 30.000 είναι Έλληνες. Σε ετοιμότητα οι ελληνικές αρχές Το ηφαιστειακό νέφος βρίσκεται κοντά στα σύνορα της χώρας μας. Τα αεροδρόμια στη Βουλγαρία και την Αλβανία έχουν ήδη κλείσει και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την περίπτωση που η σκόνη φτάσει στον ελληνικό ουρανό. Στις χώρες που έχουν καλυφθεί από το νέφος όμως, πέρα από τα προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες, μεγάλες αναμένονται οι επιπτώσεις και στο περιβάλλον. "Εάν συνεχιστεί η δραστηριότητα του ηφαιστείου θεωρώ ότι είναι πιθανό να μολυνθούν και τα νερά και το έδαφος, επίσης μπορεί να έχουμε τεράστιες επιπτώσεις στο φυτικό ζωικό κεφάλαιο, όχι μόνο στην Ισλανδία, αλλά σε μια ευρύτερη περιοχή στη κεντρική και βόρεια Ευρώπη" δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ε. Λέκκας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κατεύθυνση των ανέμων δείχνει ότι το σύννεφο δεν θα απομακρυνθεί έως τουλάχιστον τα μέσα της εβδομάδας, ενώ εκτιμούν ότι το σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που κινείται στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας ίσως γίνει πυκνότερο την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οταν οι Επιθυμίες μας...Συγκρούονται!

Οταν οι Επιθυμίες μας...Συγκρούονται! Toυ Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Είναι, πραγματικά, καθοριστικός ο ρόλος που τα συναισθήματά μας διαδραματίζουν στην διαμόρφωση και την εκδήλωση συμπεριφοράς που στοχεύει στην ικανοποίηση αναγκών μας. Η έλλειψη τροφής ή νερού δημιουργεί αντίστοιχα το συναίσθημα της πείνας και της δίψας, η έλλειψη αγάπης ή φίλων μας προξενεί το συναίσθημα της μοναξιάς ενώ απογοήτευση και χαρά συνοδεύουν, αντίστοιχα, αποτυχίες και επιτυχίες μας. Κάθε άτομο δέχεται εξωγενείς πιέσεις ως συνεπακόλουθα της διαβίωσής του μέσα σε οργανωμένα ψυχοκοινωνικά σύνολα, δηλαδή στο ίδιο με άλλα άτομα κοινωνικό σύστημα. Πολλές από τις «εξωγενείς» πιέσεις που ασκούνται στο άτομο από την παιδική του ηλικία μέσα από τις διαδικασίες της κοινωνικοποίησης με τουσιώνονται σε «ενδογενείς» πιέσεις, δηλαδή οι αρχικά εξωγενείς προς το άτομο αξίες και ψυχοκοινωνικά δεδομένα και πραγματικότητες ενσωματώνονται στην υποκειμενική του πραγματικότητα και καθορίζουν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά του. Τελικά εσωτερικευμένες αξίες έχουν τη δύναμη να αναστείλουν για το άτομο, λειτουργώντας απαγορευτικά, ακόμη και την ικανοποίηση θεμελιακών βιολογικών του αναγκών καθορίζοντας και αυτές ακόμα τις έννοιες ευτυχίας και δυστυχίας! Η σύγκρουση μεταξύ δύο ή περισσότερων επιθυμιών ενός ατόμου συμβαίνει, ευνόητα, όταν αυτές οι επιθυμίες είναι ασυμβίβαστες. Συγκεκριμένα, όταν η συμπεριφορά που απαιτεί η ικανοποίηση της μιάς αποβαίνει απαγορευτική για την ικανοποίηση της άλλης βλέπουμε το άτομο να παραμένει ψυχολογικά προβληματισμένο καθώς η διαμόρφωση και η εκδήλωση συμπεριφοράς για την ικανοποίηση μιάς ανάγκης αφήνει, υποχρεωτικά, ανεκπλήρωτη την άλλη. Ας πάρουμε για παράδειγμα κάποιον γνωστό σας, ή δείτε εσείς τον ίδιο σας τον εαυτό που τον χαρακτηρίζετε ίσως ως άτομο με αυτοπεποίθηση, σιγουριά, αποφασιστικότητα και ψυχοσυναισθηματική επάρκεια. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι αυτό το γνωστό σας άτομο ή εσείς διακατέχεται ταυτόχρονα από μία έντονη ανάγκη για ασφάλεια και μιά ακατανίκητη ανάγκη και επιθυμία να τον αγαπούν και να τον περιποιούνται (βιωματικά κατάλοιπα της συμπεριφοράς που έδειχνε η μητέρα του απέναντί του.) Κάθε βήμα ενός τέτοιου ατόμου για ανεξαρτησία στην αντιμετώπιση της ζωής το γεμίζει με άγχος καθώς η ταυτόχρονη υποκειμενική του ανάγκη για σιγουριά, ασφάλεια και προστασία μοιάζει να είναι ασυμβίβαστη με την πορεία και τα συναισθηματικά συνεπακόλουθα που χαρακτηρίζουν την ανεξαρτησία. Από την άλλη πλευρά άν το άτομο αυτό ενδώσει στην ανάγκη για προστασία, σιγουριά και ασφάλεια, τότε αδυνατεί να προχωρήσει στο δρόμο της ανεξαρτησίας πληγώνοντας έτσι την υποκειμενική αξιολόγηση του εαυτού του ως άτομο με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα! Στο ξεκίνημα της ζωής τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη εσωτερικεύσει τους κανόνες της κοινωνικής συμβίωσης βρίσκονται συχνά αντιμέτωπα με τη σύγκρουση ενδογενών επιθυμιών τους και εξωγενών πιέσεων που εκλαμβάνονται ως απαγορεύσεις. Με το πέρασμα του χρόνου και την επίδραση της κοινωνικοποίησης, τα μεγαλύτερα παιδιά, και αργότερα τα ώριμα άτομα μαθαίνουν να συμβιβάζουν τις υποκειμενικές, ενδογενείς ανάγκες με τις αντικειμενικές, εξωγενείς πιέσεις αποφεύγοντας το συναίσθημα της σύγκρουσης. Παραμένει, όμως, σχεδόν πάντα μέσα μας μιά αίσθηση απογοήτευσης έστω και εάν με τον συμβιβασμό αποφεύγουμε ακόμη πιό έντονα συναισθήματα που θα δημιουργούσε και η αρχική σύγκρουση αλλά και η παρατεινόμενη αποφυγή επίλυσής της. Η σύγκρουση που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο εξωγενείς πιέσεις ή απαιτήσεις του περιβάλλοντος είναι περισσότερο συμβολική αλλά το ίδιο οδυνηρή για κάθε άτομο που την βιώνει. Η τελική επιλογή που θα κάνετε είναι, φυσικά, θέμα αξιολόγησης δικιάς σας αλλά δεν θα δημιουργήσει, τις περισσότερες φορές στα περισσότερα άτομα έντονα αρνητικά συναισθήματα. 3 τύποι συγκρούσεων Ας δούμε αναλυτικότερα τους τρείς θεμελιακούς τύπους συγκρούσεων που σχεδόν καθημερινά αντιμετωπίζουμε άνδρες, γυναίκες, και παιδιά. Στην περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ δύο θετικών επιθυμιών ΕΛΞΗ - ΕΛΞΗ το άτομο αντιμετωπίζει το δίλημμα της ικανοποίησης της μιάς με παράλληλη είσπραξη απογοήτευσης που προέρχεται από την μη πλήρωση της άλλης. Καθημερινά παραδείγματα αυτού του τύπου σύγκρουσης αποτελούν η απλή επιλογή μεταξύ μεταξύ δύο φαγητών ή γλυκών ή φρούτων, η παρακολούθηση μιάς από δύο καλές κινηματογραφικές ταινίες ή η επιλογή ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα σήριαλ στην τηλεόραση. Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούμε να μαγνητοσκοπήσουμε ένα σήριαλ την ώρα που παρακολουθούμε το άλλο, αλλά καθώς ο χρόνος μας λείπει το ερώτημα είναι πότε θα δούμε το…μαγνητοσκοπημένο; Η δεύτερη σύγκρουση αφορά την ιδιόμορφη κατάσταση όπου καλούμεθα να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο αρνητικές επιθυμίες ή πιέσεις ΑΠΩΘΗΣΗ -ΑΠΩΘΗΣΗ και έχει συνοψισθεί με επιτυχία στο λαϊκό μας εκείνο απόφθεγμα που διατείνεται «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμμα...» Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν περιγράψει αυτήν την περίπτωση με τη φράση «το μή χείρον βέλτιστον...»Η πιο ρεαλιστικά όποια επιλογή και αν κάνουμε δεν πρόκειται να...χαρούμε. Ο τρίτος τύπος αφορά την επιλογή ανάμεσα σε μιά θετική και μιά αρνητική επιθυμία ή πίεση και είναι γνωστός ως ΕΛΞΗ - ΑΠΩΘΗΣΗ αλλά προσοχή τα πράγματα ΔΕΝ είναι τόσο απλά όσο φαίνονται καθώς ο τύπος αυτός δεν αναφέρεται στην περίπτωση όπου διαλέγουμε το επιθυμητό και τελειώνουμε αλλά στην περίπλοκη κατάσταση όπου το θετικό ενέχει ταυτόχρονα θετικά και αρνητικά στοιχεία. Για να γίνει κατανοητός αυτός ο τύπος σύγκρουσης ας δούμε ένα περιγραφικό παράδειγμα που αφορά στο αιώνιο «δίλημμα» του γάμου. Συχνά ο γάμος γίνεται αφορμή σοβαρής σύγκρουσης για κάθε νέο άτομο καθώς μαζί με τη σιγουριά, την αμοιβαία αγάπη και την προσωπική ολοκλήρωση έχει και στοιχεία απώλειας της προσωπικής ελευθερίας, όπως και δημιουργία και ανάληψη αμοιβαίων ευθυνών και περιορισμών. Αλλά και η περίπτωση ενός ραντεβού, επιθυμητού για κάθε νέο και νέα, γίνεται αιτία σύγκρουσης για τα «ντροπαλά» τα συνσταλμένα άτομα που τα διακρίνει ίσως και κοινωνική αδεξιότητα και έτσι αντιμετωπίζουν την τόσο επιθυμητή συνάντηση με έντονα στοιχεία άγχους και φοβικές αντιδράσεις... Είναι αλήθεια ότι οι συγκρούσεις επιθυμιών και πιέσεων αποτελούν ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της βιολογικής μας φύσης αλλά ταυτόχονα και αποτέλεσμα της κοινωνικής μας συμβίωσης στο οργανωμένο σύνολο που είναι η κοινωνία. Ενα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ώριμης προσωπικό τητας είναι και η ικανότητα για επιτυχημένη αποφυγή των συγκρούσεων που καθημερινά αντιμετωπίζουμε όλοι (που όμως καταδικάζουν μερικά άτομα σε νευρωτική αδράνεια και ψυχο- συναισθηματική τελμάτωση) ή ακόμη για ανώδυνη επίλυση των διαφόρων συγκρούσεων που από τα δεδομένα της αντικειμενικής πραγματικότητας είναι...αναπόφευκτες...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Κίνηση λόγω...«στάχτης» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

Μια γυναίκα εξομολογείται: "Όλοι τους είναι κάφροι και ρεμάλια!"

Όταν ήμουν μικρή μεγάλωσα βλέποντας τη μάνα μου να στέκεται σούζα στον πατέρα μου και να του πηγαίνει τις παντόφλες.
Το πρώτο πράγμα που ρωτούσε πάντα εκείνος όταν έμπαινε σπίτι ήταν «τι φαί έχει;» , μόλις έτρωγε μας έτρεχε για ύπνο αλλά φώναζε τη μάνα μου να πάει να τον σκεπάσει, αφού ισχυριζόταν πως ήταν ανίκανος ακόμη και να σκεπαστεί με την κουβέρτα μονάχος!
Μόλις άνοιγε το βλέφαρο φώναζε και πάλι «Μαίρη καφέ…» και εκείνη έτρεχε και πάλι να υπηρετήσει τον «αφέντη».
Όλα αυτά συνεχίζονται στη σχέση τους μέχρι και σήμερα… Μικρή νόμιζα πως τα είχα δει όλα, μέχρι που το κοριτσάκι μεγάλωσε και έγινε γυναίκα και συνάντησε τη νέα γενιά αντρών. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της πλειοψηφίας των αντρών από 15-30 είναι Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ! Δεν σηκώνονται από το κρεβάτι τους ούτε για πλάκα! Μεγάλωσαν έχοντας τις μαμάδες τους να τους υπηρετούν, οπότε θέλουν η κοπέλα τους να τους υπηρετεί επίσης! Βέβαια στην κοπέλα τους δεν δείχνουν τον ίδιο σεβασμό που δείχνουν στη μαμά τους… Μόλις βγαίνουν από το μπάνιο και κάνουν μερικά βήματα μόνο μέσα στο σπίτι νομίζεις πως έχει γίνει επιδρομή από ελέφαντες, ιπποπόταμους και λοιπά συμπαθή τετράποδα. Όσο για το μπάνιο… Αυτό θυμίζει βομβαρδισμένο πεδίο! Αν τολμήσεις να φας μαζί τους και έχεις τη φαεινή ιδέα να παραγγείλεις απέξω, να ξέρεις πως το χαρτί που κάποτε τύλιγε την κρέπα, το σάντουίτς ή τη πίτα με το γύρο, μαζί με το κουτάκι από την κόκα-κόλα θα καταλήξουν στο πάτωμα- έτσι για να σου υπενθυμίσει το μωρό σου πόσο πολύ «σ΄ αγαπάει»! Μετά το φαγοπότι δεν θα διστάσουν να ρευτούν και να κλάσουν μπροστά στην αγαπημένη τους, έτσι για να της υπενθυμίσουν και πάλι πόσο πολύ «την αγαπούν». Και μετά από όλα αυτά έρχεται το «τρυφερό» κάλεσμα για έρωτα… Ο άντρα ο σωστός αφού ντερλικώσει, ρευτεί και κλάσει θα πει με χάρη «έλα να σε γαμ*σω» , ε και μετά αν εσύ δεν θέλεις θα σου ζητήσουν και το λόγο, γιατί τέτοιο iq κότας διαθέτουν! Και ύστερα ακολουθεί η καθιερωμένη επίσκεψη στην τουαλέτα, που την κάνουν και πάλι να θυμίζει το βομβαρδισμένο Ιράκ. Όταν πάνε για κατούρημα δεν τολμάς να καθίσεις εσύ μετά για τσίσα γιατί έχουν την τάση να κατουράνε όρθιοι και να μην έχουν και καλό σημάδι! Όταν πάνε για χέσιμο μην τολμήσεις να μπεις αμέσως μετά από αυτούς, αφού φυσικά και δεν έχουν φροντίσει να τραβήξουν το καζανάκι και ούτε να ανοίξουν κανένα παράθυρό να φύγει η μπόχα! Στη συνέχεια μετά την τουαλέτα θα παρατηρήσουν πως στο σπίτι υπάρχει ένα απαίσιο κουτί που λέγεται τιβί! Θα αρπάξουν το τηλεκοντρόλ, θα απλωθούν στον καναπέ και θα ανεβάσουν τα βρωμερά τους πόδια στο τραπεζάκι και θα αρχίσουν να παρακολουθούν αγνοώντας σε επιδεικτικά! Αγνοώντας επίσης πως βρίσκονται στο σπίτι ΣΟΥ! Σε λίγο θα σου παραγγείλουν να τους φτιάξεις καφέ στην καλύτερη των περιπτώσεων και να μαγειρέψεις στη χειρότερη και όταν βαρεθούν θα έρθει πάλι εκείνο το γλυκό και τρυφερό κάλεσμα για έρωτα... Θα ακούσεις δηλαδή και πάλι εκείνη την «υπέροχη» φράση: «Έλα να σε γαμ*σω»… Αν τελικά ενδώσεις στο μουλάρι και γίνει ό,τι γίνει-χωρίς φυσικά αυτή η συνεύρεση να σου προσφέρει κάποια ικανοποίηση- μετά θα κοιμηθεί σαν βόδι ροχαλίζοντας μέχρι τις 4 το απόγευμα και όταν ξυπνήσει το «καμάρι» μας θα θέλει ξανά να φάει και να κάνει όλα τα παραπάνω ξανά για άλλη μια μέρα! Ξέχασα να σας πω τι επάγγελμα κάνουν όλα αυτά τα καμάρια μας… Ό,τι και να σας λένε πως κάνουν μην τους πιστεύετε, ΑΕΡΓΟΙ είναι! Υ.Γ- Όσο για μένα, γνώρισα πολλά τέτοια «καμάρια»- ρεμάλια, αλλά ευτυχώς τώρα όλα καλά! Ανακάλυψα το 0,0000001% -ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΟ ΛΟΤΤΟ- αφού λούστηκα πρώτα όλη τη σκατίλα!
Για αυτό κορίτσια προσοχή! Μην παραμυθιάζεστε! Κάφροι είναι όλοι τους! Ακούστε με που σας λέω… http://trupokarudos.blogspot.com/

ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗ, 27/4, ΣΤΟ Υ.Σ. Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για ποιους λόγους αναβλήθηκε το αυριανό υπουργικό συμβούλιο, όπου επρόκειτο να παρουσιαστεί το προσχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Διαβάστε επίσης:
1) Λ. Μίχος: «θα κόψουμε τον κώλο στους αντάρτες»! http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6378
2) Κατά 70% μειώθηκε το κόστος λειτουργίας των κρατικών αυτοκινήτων
3) Φασούλας (εγ)καλεί Χρυσοχοίδη για το παζάρι του Πειραιά
4) Π. Πελοποννήσου: σύσκεψη για τα απορρίμματα της Καλαμάτας http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6373
5) Επιτυχημένη η 4η Έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός»
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ