Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΩΔΕΙΟ Ζ. ΦΩΤΙΑΔΗ – ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΣΥΝΘΕΣΗ» Κ. ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥ 17β ΤΚ 63200 Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΤΗΛ.2373024234 FAX2373065086 ΚΙΝ.6972017412
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό 2ήμερο που διοργανώνει στο Δημοτικό Θέατρο Ν Μουδανιών. α)Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20:30
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση με κλασσική μουσική αλλά και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. β)Σάββατο 21 Μαρτίου στις 20:30
ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ.
Διάσημος Σολίστ της Κιθάρας αλλά και Συνθέτης με έντονη παρουσία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Έχει παίξει και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές σε Αμερική ,Ευρώπη και Ασία.
Θα παρουσιάσει έργα γνωστών συνθετών αλλά και δικά του, καθώς και μελοποιημένη ποίηση νέων ποιητών σε δική του μουσική. Συμμετέχουν: Νικολέτα Γιαννουτάκη (τραγούδι), Λουκία Στεφανίδου (βιολί), Γιώργος Σαμαράς (κλαρινέτο)
Ανδρέας Παναγόπουλος (αφήγηση). Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΩΔΕΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ

Το ωδείο ΖΆΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ και το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ σας προσκαλούν την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών στην συναυλία που θα δώσουν οι καθηγητές του Ωδείου.
Ωρα έναρξης εκδήλωσης 20:30
Είσοδος ελεύθερη Τηλέφωνο επικοινωνίας :23730 24234

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ

21&22 ΜΑΡΤΙΟΥ
Σεμινάριο και Ρεσιτάλ Κιθάρας με τον Γιώργο Φουντούλη Στο ΩΔΕΙΟ Ζ. ΦΩΤΙΑΔΗ στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής Σεμινάριο Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές όλων των επιπέδων καθώς και σε Πτυχιούχους και Διπλωματούχους κιθαριστές και περιλαμβάνει ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα με τα ενεργά μέλη, με στόχο την ανάλυση και βιωματική προσέγγιση σε θέματα τεχνικής και ερμηνείας. Δίδακτρα - Προκαταρκτική, Κατωτέρα 30 € - Μέση, Ανωτέρα 40 € - Πτυχιούχοι, Διπλωματούχοι 50 € Ρεσιτάλ
Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλαμβάνει έργα του διεθνούς ρεπερτορίου που ακτινοβολούν το πάθος, την ενέργεια και τον ηχοχρωματικό πλούτο της κιθάρας, καθώς και έργα του ίδιου που έχουν εκδοθεί στην Ιταλία από τις διεθνείς μουσικές εκδόσεις BERBEN και έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητά καθώς παρουσιάζονται συχνά σε αίθουσες συναυλιών από πολλούς διεθνείς κιθαριστές
Σε μια υψηλή ακροβασία τέχνης ο Γιώργος Φουντούλης έχει δείξει ότι ξέρει να συν- δυάζει και ναερμηνεύει με ασυνήθιστη ευκολία έργα από την κλασική μουσική, τη τζαζ και τη σύγχρονη μουσική αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ Φ Ο Υ Ν Τ Ο Υ Λ Η Σ Γεννήθηκε στο Βόλο.
Από μικρή ηλικία επέλεξε τους δρόμους της μουσικής κάνοντας ολοκληρωμένες σπουδές σε Ωδεία και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, απ' όπου αποφοίτησε ως διακεκριμένος αριστούχος παίρνοντας Διπλώματα Κιθάρας, Θεωρητικών και Μaster FTCL.
Επίσης έλαβε μέρος σε μεγά-λες διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποσπώντας πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας από τον Κώστα Βακαλόπουλο.
Το 1982 πήρε Πτυχίο Κιθάρας με άριστα παμψηφεί από το Ωδείο Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου (τάξη Γ. Ιωαννίδη). Συνέχισε τις σπουδές του με τον Κ. Κοτσιώλη στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ' όπου πήρε Δίπλωμα Σολίστ με άριστα παμψηφεί και 1ο Βραβείο παμψηφεί.
Επίσης πήρε το Μεταπτυχιακό Πανεπιστημιακό Δίπλωμα "Fellowship Diploma" του Trinity Colege London με τις καλύτερες κριτικές.
Παρακολούθησε σεμινάρια με διάσημους συνθέτες και κιθαριστές (L. Brouwer, A. Diaz, D. Russel κ.α.).
Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Πολω- νία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κούβα, κα) και έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και για το BBC. Έδωσε πολλές συναυλίες με έλληνες και ξένους μουσικούς, και έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορα ορχηστρικά σύνολα, συμφωνικές ορχήστρες και με μικρά σύνολα μουσικής δωματίου.
Έχει παίξει έργα πολλών συνθετών σε Α΄ εκτέλεση ενώ αρκετοί συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους. Από το 1982 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται ως καθηγητής και σολίστ κιθάρας με μεγάλα Ωδεία της Ελλάδας.
Από τις τάξεις του έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 100 κιθαριστές που κάνουν καριέρα είτε ως σολίστ είτε ως καθηγητές. Από το 1989 έλαβε μέρος ως Σολίστ και Καθηγητής σε Πανελλήνια και Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ζόρυ (Πολωνία), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ceccano (Ιταλία), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Κέρκυρας, Διεθνές Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης, Διεθνές Φεστιβάλ Χόρτου Πηλίου, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης Σύρου, Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πόρτο Χέλι, Φεστιβάλ Πεντέλης, Γιορτές Κιθάρας Βέροιας, κ.α
Από το 2004 ως το 2006 διετέλεσε διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών προσφέροντας σημαντικό έργο, ενώ παράλληλα δημιούργησε νέους πολιτιστικούς θεσμούς στα Γιαννιτσά.
Είναι διευθυντής του Ωδείου Φουντούλη, του Εξεταστικού Κέντρου του Trinity College London και του Century University με έδρα το Βόλο, της EYF management, της International Art Society & Academy.
Επίσης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας Βόλου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Σκοπέλου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Πόρτο Χελιού, κα. ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ: 1993 : «Το ταξίδι» με έργα ελλήνων συνθετών σε Α' ηχογράφηση (ΜUSICA VIVA)
2002 : «Ιωλκός» με μουσική του Γιώργου Φουντούλη εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία (EYF)
2005 : «Greek Impressions» με έργα ελλήνων συνθετών (SUBWAYS)
2005 : «Master Class», Μισός Αιώνας Έλληνες Κιθαριστές (EROS) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: 1988 : «Η Προκαταρκτική Σπουδή της Κιθάρας» Μέρος Α' - EYF
1998 : «Η Προκαταρκτική Σπουδή της Κιθάρας» Μέρος Β' - EYF
2004 : Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 1 – EYF & Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 2 - EYF 2005 : Μουσική για κιθάρα, Τεύχος 3 - EYF
2006 : Μουσική για κιθάρα, Τεύχος 4 - EYF
2007 : Έργα κιθάρα: (Χριστίνα, Αιθήρ, Πανσέληνος) BERBEN Έργα για Φλάουτο και Κιθάρα: (Ιωλκός, Χρησμός, Οιωνός) BERBEN
Έργο για 4 κιθάρες: (Παραλήρημα) BERBEN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος σε κίνδυνο! Εκπροσωπώντας την ομάδα διοργάνωσης του Μουσικού Χωριού και, πιστεύουμε, το πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό που στηρίζει την κοινότητα μας, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον θεσμό του Λαβύρινθου και καταδικάζουμε την απίστευτη στάση της πολιτείας και την άρνηση των δημόσιων φορέων για επαρκή χρηματοδότηση του. Ο Λαβύρινθος είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών και κουλτούρας στην Ελλάδα, πηγή γνώσεων και ερεθισμάτων για κάθε άνθρωπο της τέχνης. Ο Ross Daly και οι συνεργάτες του, με προσωπικό κόστος και από το υστέρημα του πολύτιμου χρόνου τους, δημιούργησαν υποδομές και προϋποθέσεις για ένα μοντέλο πολυπολιτισμικής μουσικής εκπαίδευσης και πράξης που δεν έχει περάσει καν από τη φαντασία των "διαχειριστών" της ελληνικής μουσικής εκπαίδευσης που δρουν στον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο. Στη χώρα μας κάθε διαυγής, καλοδουλεμένος ήχος που φτάνει από Ανατολή και Δύση μετατρέπεται στα χέρια των "παραγόντων" σε κρότο και θόρυβο. Η διαιώνιση της αισθητικής των τσολιάδων, της "εθνικής κληρονομιάς", της Eurovision, της "φίρμας", του μιμιτισμού και κάθε άλλης κουλτούρας ύπνωσης, αποζυμούν γιγάντια ποσά από τα δημόσια ταμία και εγκλωβίζουν την ακοή μας σε άγονες στέπες, στερώντας από τη σύγχρονη δημιουργία το ζωτικό της χώρο και από την πολιτισμική κληρονομιά το σεβασμό που της αξίζει. Λέμε όχι στην καταναγκαστική μοναξιά στην οποία ωθούνται τα πρόσωπα με ελπιδοφόρα οράματα και καταγεγραμμένες πράξεις. Σήμερα είναι ο Λαβύρινθος, αύριο είναι ο κάθε υγιείς θεσμός που απέμεινε, μεθαύριο θα είναι η σιωπή. Να πιέσουμε με κάθε τρόπο τους υπευθύνους για άμεση στήριξη, να κατανοήσουμε ότι η οικονομική ενίσχυση του πολιτισμού δεν είναι θέμα προσωπικής έμπνευσης και γούστου του κάθε πολιτικού αλλά υποχρέωσή του και ότι η πρόσβαση στον πολιτισμό είναι κεκτημένο δικαίωμα του κάθε πολίτη. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Λαβύρινθου (www.labyrinthmusic.gr) για ενημέρωση και δράση. Ευχόμαστε καλό κουράγιο στον φίλο και εμπνευστή Ross και τους συνεργάτες του. Θα σταθούμε δίπλα του. η ομάδα διοργάνωσης του Μουσικού Χωριού, Θύμιος Ατζακάς Κώστας Μακρυγιαννάκης Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Ειδήσεις από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το disabled.gr

Η Autonomia EXPO που πρόκειται να γίνει στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ετοιμάζεται.
Το ΣΕΦ έχει ήδη γεμίσει από προϊόντα και βοηθήματα για την ανεξάρτητη διαβίωση, την αποκατάσταση και την ειδική εκπαίδευση.
Πληροφορίες για την Autonomia EXPO μπορείτε να έχετε συνεχώς από το http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται καθημερινά.
Νέος κανονισμός για τις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών (και με αναπηρίες) δημιουργεί τριβές μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.
Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δημοσίευμα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=22266
Ένα αποκαλυπτικό κείμενο για τις θεραπείες και την έρευνα με τα βλαστοκύτταρα βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=22253 και πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε γιατί είναι εξόχως αποκαλυπτικό και ενημερωτικό.
Έρευνα για παραγωγή ινσουλίνης από βλαστοκύτταρα μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=22251
Η Αμερική φαίνεται αποφασισμένη να χρηματοδοτήσει την έρευνα για τα βλαστοκύτταρα. Όμως γύρω από την έρευνα και την «θεραπεία» με τα βλαστοκύτταρα έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη φιλολογία.
Διαβάστε σχετικά στην διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=22218
Όλα μπορούν να συμβούν για την θεραπεία της παράλυσης ακόμη και τα πιο παράδοξα.
Το χειρότερο είναι πως τα πιο παράδοξα και πιο ψευδή γίνονται και πιο πίστευτά από τους ασθενείς και το περιβάλλον τους.
Ένα τέτοιο απίστευτο βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=22210 αλλά μην το πιστέψετε.
Δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο με τον τρόπο που γράφεται.
Οι υπόλοιπες ειδήσεις βρίσκονται διαθέσιμες στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία που προέρχονται από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο και αφορούν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Οι ειδήσεις καταχωρούνται στο http://news.disabled.gr/ λίγες ώρες αμέσως μετά την δημοσίευσή τους στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
Μην ξεχνάτε πως για βασικά ερωτήματα που αφορούν την αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής μπορείτε να βρίσκετε στο http://www.disabled.gr/ όπου θα βρείτε την μεγαλύτερη ψηφιακή βιβλιοθήκη για την αναπηρία στην ελληνική γλώσσα, το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και βέβαια το σύνολο της νομοθεσίας που αφορά τους ΑμεΑ.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

2η Ευκαιρία - Πρεμιέρα

2η Ευκαιρία – Πρεμιέρα
Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη 2η Ευκαιρία, ένα σύγχρονο ελληνικό έργο, του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.
Η παράσταση, που θα κάνει πρεμιέρα, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 9.00 μ.μ, ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών και εντάσσεται στην ενότητα 1Χ4 που έχει καθιερώσει το Κ.Θ.Β.Ε., για να αναδείξει το σύγχρονο ελληνικό θέατρο. Ο Μίμης και ο Αντώνης είναι δύο αδέρφια που ζούνε μαζί.
Ο Μίμης 68 χρόνων, περιμένει από τον μικρότερο αδερφό του να του ανταποδώσει όλα όσα του είχε προσφέρει ο ίδιος μια ολόκληρη ζωή.
Μοναδική του απόλαυση; …
Το πλέξιμο.
Ο Αντώνης από την άλλη, αναζητά την ευτυχία στο τσιγάρο, τις σοκολάτες, τις ταινίες και τα λουλούδια του.
Τι θα συμβεί όμως αν την αναζητήσει σε μια γυναίκα;
Ο Κίμων, πάλι, απολαμβάνει την ανάμνηση μιας καλής ζωής γεμάτης αγάπη.
Και η Αναστασία αναρωτιέται που θα βρει την ευτυχία, έχοντας για παρηγοριά τις καραμέλες της.
Η ευτυχία όμως «είναι θέμα τύχης και ακόμη καλύτερα είναι θέμα καλής τύχης».
Μια ιστορία αναζήτησης απολογισμού και ανταπόδοσης. Ένα παιχνίδι υποχρεώσεων και επιθυμιών.
Μια δεύτερη ευκαιρία ζωής και ένα βαρύ χρέος που τη σκεπάζει.Σημείωμα του σκηνοθέτη Τάκη ΤζαμαργιάΤέσσερα πρόσωπα οικεία και καθημερινά, σε μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, διαγράφουν τη δική τους τροχιά σε τέσσερις ομόκεντρους κύκλους, αναζητώντας τον θρίαμβο της προσωπικής τους ελευθερίας.Αλήθειες και ψέματα, ως αόρατα νήματα του παρελθόντος, γίνονται ορατά, όταν στο κέντρο πλανάται το όραμα της επερχόμενης αλλαγής με τη 2η Ευκαιρία.
Στη λαχτάρα τους για το δικαίωμα στις ομορφιές της ζωής που θα μπορούσαν να έχουν με τη 2η Ευκαιρία δυσκολεύονται να ανταποκριθούν και να αφεθούν σε αυτή, είτε γιατί θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τη μέχρι τώρα τακτοποιημένη ζωή τους είτε δίνοντάς της ψευδαισθητικές διαστάσεις ή και ακόμα επειδή πιστεύουν ότι δεν έχουν δικαίωμα στην ευτυχία.
Ανήμποροι να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να υπερβούν τα όριά τους, παραμένουν παγιδευμένοι στις συναισθηματικές τους εξαρτήσεις και φαντασιώσεις και η 2η Ευκαιρία μετατρέπεται σε απειλή.
Ενοχές και φόβοι από χρέη του παρελθόντος ζωντανεύουν και τους αναγκάζουν να υπερασπίζονται τα ζωτικά τους ψεύδη ως ιδεολογήματα.
Η παράσταση προτίθεται να υπογραμμίσει το έδαφος που παράγει αυτά τα πρόσωπα και την αιτία που τα προσδιορίζει, χωρίς να περιοριστεί απλώς στη φωτογράφισή τους.
Οι έμμεσες μπεκετικές αναφορές του έργου –Χαμ και Κλοβ στο Τέλος του παιχνιδιού– διαρθρωμένες με χιούμορ και ειρωνεία, αποτελούν το σημείο εκκίνησης και εστίασης της σκηνικής ανάδειξης του έργου.
Στόχο έχει να αναδείξει την προσπάθεια του καθενός από μας να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του, να παλέψει κάποτε με τις ενοχές και τους φόβους του για να μπορέσει να διαχειριστεί τα συναισθήματά του.
Στη δεύτερη ευκαιρία ίσως να είμαστε έτοιμοι…
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός
Κίνηση: Πάολα Μυλωνά
Επεξεργασία Βίντεο: Άντα Λιάκου
Φωτισμοί: Κωστής Σιδηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σμαρώ Κώτσια Βοηθός σκηνοθέτη β΄: Τζένη Καραβίτη
Βοηθός σκηνογράφου: Καλλιόπη Εφραιμίδου
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου, Ιωάννα Λιάκου
Διανομή με σειρά εμφάνισης
Αντώνης: Στέργιος Τζαφέρης
Μίμης: Χρήστος Παπαστεργίου
Κίμων: Μιχάλης Γούναρης
Αναστασία: Θάλεια Σκαρλάτου
Παραστάσεις
Τετάρτη & Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ., Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ., Κυριακή 7 μ.μ.
Πλατεία: 22€, Φοιτητικό: 15€
Χώρος Παραστάσεων: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Διάρκεια Παραστάσεων: 20/3/2009 – 12/4/2009
Ώρες λειτουργίας ταμείων: 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ. Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000
Ώρες λειτουργίας ταμείου «Ολύμπιον»: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10-2μ.μ. και 5-9 μ.μ., Τετάρτη και Σάββατο:10-6 μ.μ., Τηλ. Κρατήσεων: 2310 223211

Και πρόστιμα μετά το κάψιμο του περιπτέρου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Το περίπτερο κάηκε, η κοροϊδία συνεχίζεται Ο δήμος εμπαίζει πάλι την 74χρονη ιδιοκτήτρια ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φωτεινή Στεφανοπούλου
«Δεν είχα ζητήσει εγώ τίποτα.
Μόνοι τους προσφέρθηκαν από τον δήμο.
Και τώρα όχι μόνο με καλούν να πληρώσω το χρέος μου από τα δημοτικά τέλη, αλλά και με πρόστιμο».
Η 74χρονη Χαρίκλεια Ανανιάδου, που είδε το περίπτερό της να γίνεται στάχτη από την καταστροφική μανία των κουκουλοφόρων στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε οικονομική απόγνωση, αφού ο Δήμος Θεσσαλονίκης την καλεί να πληρώσει χρέη ύψους 4.200 ευρώ.
Πρόκειται για οφειλές που ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δηλώσει ότι θα διαγράφονταν.

Κεφαλικός φόρος και πάγωμα μισθών

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΧαράτσι έως 5.000 ευρώ και μισθοί στον γύψο Έκτακτα μέτρα- σοκ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά χθες η κυβέρνηση ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης
Κεφαλικό φόρο 1.000 έως 5.000 ευρώ και πάγωμα μισθών και συντάξεων για φέτος για 666.000 εργαζομένους και συνταξιούχους στο Δημόσιο ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.
Τα μέτρα- σοκ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ύστερα από συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής λίγες μέρες μετά τις δεσμεύσεις του ιδίου ότι δεν εξετάζεται η άμεση λήψη μέτρων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΕκδήλωση στην Ξάνθη για την 25η Μαρτίου
Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Ξάνθης «Ο Γέρος του Μωριά» και ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού Ξάνθης, με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821, διοργανώνουν ανοιχτή εορταστική εκδήλωση-ομιλία, με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 και η σύγχρονη απήχησή της».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, την Τρίτη 24 Μαρτίου και ώρα 20:30, στο ξενοδοχείο ELISSO, με ομιλητές τους Γιάννη Κουριαννίδη, εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα» και Αθανάσιο Τσακνάκη, συγγραφέα.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, Υποστράτηγος ε.α.
Θα επακολουθήσει συζήτηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «Η εφημερίδα «Μαχητής», ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, ο Σύλλογος «Θρακική Σκηνή», ο εκδοτικός οίκος «Σπανίδη», και οι εκδόσεις «Μαλλιάρης - Παιδεία» προσκαλούν όλους τους Ξανθιώτες και ειδικότερα τους Πόντιους την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009, ώρα 8.30 μ.μ., στην παρουσίαση του 12 τόμου έργου«ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»των εκδόσεων ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ - ΠΑΙΔΕΙΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης (Πάροδος Θερμοπυλών, Ξάνθη). Ομιλητές:- Πάνος Παπαδόπουλος, εκδότης εφημερίδας «Μαχητής»- Λευτέρης Μακρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης,- Ιπποκράτης Γαλάτης, εκπρόσωπος του Δ.Σ. της «Θρακικής Σκηνής»,- Μιχάλης Σπανίδης, εκδότης,- Δημήτρης Χαϊτίδης, σκηνοθέτης «Ποντιακής Σκηνής» και- Κική Εμμανουηλίδου, διευθύντρια των εκδόσεων «Μαλλιάρης – Παιδεία». Δενδροφύτευση στη περιοχή του οχυρού Νυμφαίας Στο χώρο πραγματοποιείται κάθε χρόνο το λαϊκό πανηγύρι “Παρχάρια” Σε δενδροφύτευση 150 δενδρυλίων προχώρησαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης “Η Τραπεζούντα” σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, στο λιβάδι όπου λαμβάνει χώρα η ετήσια εκδήλωση “Παρχάρια” στην περιοχή του Οχυρού της Νυμφαίας. Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης “Η Τραπεζούντα” είναι η προστασία και προαγωγή του φυσικού περιβάλλοντος και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα μέλη του. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δενδροφύτευσης αποτελεί μέρος της φετινής καμπάνιας δενδροφυτεύσεων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους επιμέρους τοπικούς φορείς όπως δημοτικές αρχές και πολιτιστικούς συλλόγους με τελικό στόχο την δενδροφύτευση συνολικά 1000 δενδρυλίων διάφορων ειδών. άθε καλοκαίρι από το 2002 αναβιώνει από το σύλλογο, στην περιοχή του Οχυρού της Νυμφαίας, το λαϊκό υπαίθριο πανηγύρι των οροπεδίων του Πόντου «Παρχάρια» το οποίο πλαισιώνεται όλα αυτά τα χρόνια και από κάποια περιβαλλοντική δράση ή ημερίδα για το περιβάλλον και την ανακύκλωση όπως έγινε πέρσι στην αίθουσα του πολιτιστικού κυττάρου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποδομές στα “Παρχάρια” προχωρούν ύστερα και από την ολοκλήρωση της κατασκευής την προηγούμενη εβδομάδα επιπλέον στεγάστρων-κιόσκι και μίας παραδοσιακής πέτρινης βρύσης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το περιφερειακό πρόγραμμα Θησέας το οποίο υλοποιήθηκε από το Δήμο Κομοτηνής και θα μπορούν να φιλοξενηθούν πλέον στην φετινή διοργάνωση, την Κυριακή στις 14 Ιουνίου, 700 και πλέον άτομα. Η Ποντιακή Wikipedia είναι γεγονός ΕΝΤΟΝΕΝ Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ Wikipedia Σίγουρα θα γνωρίζετε αλλά και θα χρησιμοποιείτε την Wikipedia (Γουικιπαίδεια), την ελεύθερη διαδυκτιακή εγκυκλοπαίδεια, που αναπτύσσεται συμμετοχικά από εθελοντές χρήστες και διαμορφώνει συνειδήσεις στην εποχή μας. Με γνώμονα την αγάπη για τον Πόντο και ειδικότερα για τη διάλεκτο, την πλησιέστερη προς την αρχαία ελληνική γλώσσα η οποία συνεχίζει να ομιλείται σήμερα όπου υπάρχουν Πόντιοι, την 23η Σεπτεμβρίου 2007 τέθηκε σε λειτουργία από τρεις νέους ανθρώπους, η δοκιμαστική έκδοση της Ποντιακής Wikipedia, με πρότυπο την ελληνική και την αγγλική. Για την ιστορία, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν οι συνιδρυτές αυτού του έργου, που αποτέλεσαν και το βασικό κορμό της προσπάθειας με δημιουργίες, επεξεργασίες και βελτιώσεις των κειμένων. Πρόκειται για τους: - Γρηγοριάδη Ηλία, Έλληνα ομογενή από το Oberhausen του Nordrhein-Westfalen της Γερμανίας, με Ποντιακή καταγωγή από τη πόλη του Κιλκίς,- Παπαδόπουλο Δ. Ευστάθιο, Έλληνα απόδημο από το Ellwangen της Baden-Württemberg της Γερμανίας με Ποντιακή καταγωγή από το Λουτροχώρι του Δήμου Σκύδρας Νομού Πέλλης και - Γρηγορούδη Κωνσταντίνο από τη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τη Καππαδοκία. Δέκα μήνες αργότερα εντάχθηκαν στην αρχική ομάδα κοινότητα και οι μη Πόντιοι, αλλά θερμοί υποστηρικτές τούτης της προσπάθειας Διακονικολάου Ζαχαρίας, από την Ιαλυσό-Ρόδου, ηλικίας 16 ετών (!!!) και Παλιουδάκης Άγγελος, από την Αθήνα. Μετά από δεκαπέντε μήνες σκληρής και επίμονης δουλειάς, οι παραπάνω εκπλήρωσαν όλους τους σχετικούς όρους που θέτει ως στάνταρτ του διεθνούς ιδρύματος της «Γουικιμίντια», το οποίο είναι υπεύθυνο για κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέας Wikipedia. Αξίζει να αναφερθεί πως όλη η παραπάνω προσπάθεια πιστοποιήθηκε, όπως προβλέπεται από το καθεστώς λειτουργίας της Wikipedia, μετά από σχετική αλληλογραφία και επαφές που είχε με τους υπεύθυνους του ιδρύματος της «Γουικιμίντια», ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης Δρ. Κοινωνικών Επιστημών. Έτσι την 7η Ιανουαρίου 2009, δόθηκε η σχετική έγκριση για τη κανονική έκδοση της Ποντιακής Wikipedia σε δική της ανεξάρτητη σελίδα και από την 5η Μαρτίου άρχισε η κανονική της λειτουργία στη σελίδα:http://pnt.wikipedia.org/ Λέγοντας «ποντιακή» εννοούμε ότι τα άρθρα της συγκεκριμένης εγκυκλοπαίδειας γράφονται αποκλειστικά στην ποντιακή διάλεκτο. Στόχος είναι φυσικά, να γίνει ένας συνδυασμός της νέας τεχνολογίας και της παλιάς συνήθειας (παράδοσης, γνώσης και ιστορίας) με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι ώστε να μπορεί να ανατρέχει στο εξής ο κάθε ενδιαφερόμενος, που θέλει να εξασκήσει τις γνώσεις του στην ποντιακή διάλεκτο και παράλληλα να καλυφθούν κυρίως τα «ποντιακά θέματα» και όχι μόνο. Η Ποντιακή Wikipedia («ανοιχτόν εγκυκλοπαίδεια ντο γράφκεται και τρανείν απ' ατείνς που θέλνε») δημιουργήθηκε από το μηδέν και σήμερα μετά από 17 μήνες λειτουργίας της, κατάφερε έχει τη δική της στέγη και να περιέχει 165 άρθρα. Μεταξύ των άλλων, εκπροσωπεί πλέον επάξια το Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά και μέσω αυτού τον Οικουμενικό Ελληνισμό, μέσα στη μεγάλη και παγκοσμίου φήμης οικογένεια της Wikipedia.Από εδώ και πέρα το θέμα, μετά την επίσημη έγκριση για τη λειτουργία της ιστοσελίδας, αποκτά άλλη βαρύτητα και για το λόγο αυτό, τα μέλη της κοινότητας, καλούν όλους όσους γνωρίζουν την ποντιακή, να στηρίξουνε την προσπάθεια αυτή και να συνεισφέρουν στην Ποντιακή Wikipedia, η οποία είναι πλέον κοινό κτήμα όλων των Ελλήνων Ποντίων και Ποντιόφωνων παγκοσμίως. Με τη Ποντιακή Wikipedia, της οποίας η άδεια επίσημης λειτουργίας δόθηκε παράλληλα με την αναφορά στον Άτλαντα γλωσσών της UNESCO για την ποντιακή διάλεκτο, πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικότατο βήμα για τη διάσωση και παράλληλα διάδοση της σχεδόν 3 χιλιετιών αρχαιοελληνικής αυτής διαλέκτου, στις γενεές του μέλλοντος. Τέλος, για τη σημαντική αυτή εξέλιξη για την ποντιακή διάλεκτο τα μέλη της κοινότητας της Ποντιακής Wikipedia ευχαριστούν θερμά, τους: - Μαλκίδη Θεοφάνη, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών- Καρυπίδου Σοφία, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) περιφέρειας Ευρώπης & μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ).- Αμαραντίδη Γεώργιο, Συντονιστή του ΣΑΕ-Περιφέρειας Ευρώπης και πρώην Πρόεδρο της ΟΣΕΠΕ.- Γαλανίδη Χρήστο, Επίτιμο Πρόεδρο της ΟΣΕΠΕ & Μέλους της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.- Meijssen Gerard, Υπεύθυνο του Language Comitee της Wikimedia.- Διαμαντίδη Ιωάννη, Πρόεδρο της Κοινότητας Ζίντελφινγκεν-Μπόμπλινγκεν.- Παπαδοπούλου Δήμητρα, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης.- Οξυζίδη Δημήτριο, Πρόεδρο της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης.- Μωυσίδη Ιωάννη, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ελλήνων Επιστημόνων Βάδης Βυτεμβέργης.- Ανδρεάδη Γεώργιο, Συγγραφέα.- Νικολαΐδη Γεώργιο, Συντονιστή Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.- Κερίδη Γεώργιο, Υπεύθυνο Πολυμέσων της Νεολαίας ΟΣΕΠΕ.- Παράσογλου Αντώνιο, Υπεύθυνο Πολιτιστικού της Νεολαίας ΟΣΕΠΕ.- Καλπακίδη Επαμεινώνδα, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων-Τύπου της Νεολαίας ΟΣΕΠΕ.- Σεβαστή Συμεωνίδου, Γενικό Γραμματέα της Νεολαίας ΟΣΕΠΕ & Μέλους Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας ΣΑΕ-Ευρώπης.- Δημητριάδη Ανδρέα, Υπεύθυνο Πολυμέσων του ΣΑΕ-Περιφέρειας Ευρώπης.- Μπούντο Αθανάσιο, Υπεύθυνο Πολυμέσων του ΣΑΕ & Μέλους Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας ΣΑΕ-Ευρώπης.- Οσιπίδη Ανέστη, πρώην Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης.- Παπαδόπουλο Ιωάννη, Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Ακρίτες Χερμπρέχτινγκεν. Ιστοσελίδα : http://www.pontosworld.com/Ιστολόγια: http://taxalia.blogspot.com/ http://makedonier.blogspot.com/ http://dhmoths.blogspot.com/ http://eptalofos.madblog.gr/ http://troktiko.blogspot.com/ Η Ρωμανία και αν επέρασε, ανθεί και φέρει κι άλλο. Υείαν και ευλογίαν ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009 και ώρα 14:00 (μεσημέρι) θα πραγματοποιηθεί στο ποντιακό κέντρο Μίθριο ο χορός της νεολαίας του Ένωσης Ποντίων Πολίχνης. Την διασκέδασή μας αναλαμβάνουν οι εξής: Γιώργος Ιωαννίδης, Γιώργος Σιαμλίδης και Αντώνης Πιλαλίδης στο τραγούδι, Λάζος Ιωαννίδης, Θεόδωρος Κοτίδης και Γιάννης Μπουλουκάς στη λύρα, στο κλαρίνο ο Μπάμπης Κεμανετζίδης και στο νταούλι ο Κλεάνθης Σιαμλίδης. Τιμή πρόσκλησης 13,00€ (περιλαμβάνει πλήρες μενού νηστίσιμο και μη, εκτός ποτού).Πληροφορίες και κρατήσεις τραπεζιών καθημερινά 19:00-21:00 στο τηλέφωνο του συλλόγου 2310666810. Ελάτε ας χορεύουμε και ας τραγωδούμε ούλ' εντάμα! ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Αθανασίου Διάκου 26 Τ.Κ. 56533 Πολίχνη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλ. & Fax 2310666810 www.pontioipolichnis.gr info@pontioipolichnis.gr

Αν θέλουμε..... Ένα σύνθημα με σημασία

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Aπό τις εκδηλώσεις εορτασμού στο Ντιγιαρμπακίρ, στις 21 Μαρτίου 2008
Στην ιστοσελίδα της Ένωσης Κουρδικής Νεολαίας RojaCiwan είδαμε ένα σύνθημα-πρόσκληση που αναρτήθηκε ενόψει της γιορτής Νεβρόζ, 21 Μαρτίου, που συμβολίζει την ελευθερία του κουρδικού λαού.
Ανάμεσα στις γραμμές της πρόσκλησης διακρίναμε ένα αγωνιστικό πάθος, που, κατά πως φαίνεται, είναι ικανό να κάψει και θα γκρεμίσει ό,τι κρατούσε σκλαβωμένο τον κουρδικό λαό για αιώνες.

Η ΜΙΤΟΞΑΝΔΡΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ Η ΜΙΤΟΞΑΝΔΡΟΝΗ. Η μιτοξανδρόνη ανήκει χημικά στις ανθρακυκλίνες. Επηρεάζει καταλυτικά την διαταραχή της σύνθεσης του DNA. Η επιρροή αυτή έγκειται στην μείωση της συχνότητας και υποβάθμιση της ποιότητας στην σύνθεση του DNA. Παράλληλα, με μια απευθείας επιρροή μέσω των μακροφάγων κυττάρων εμποδίζει την ωρίμανση των λεμφοκυττάρων. Κοντολογίς, με τον τρόπο αυτό εμποδίζει την δημιουργία των αντισωμάτων της μυελίνης, που μακροχρόνια αποτελούν τις βλάβες της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Βέβαια, όλες αυτές οι φαρμακευτικές, φαρμακοκινητικές και βιοχημικές διαπιστώσεις δεν αποτελούν κατά κανόνα πανάκεια της δράσης του φαρμάκου. Πάντοτε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, και ιδιαίτερα για την ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αυτό που έχει σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα. Σε ότι αφορά αυτό, πράγματι η μιτοξανδρόνη έδειξε έναν ιδιαίτερο φαρμακευτικό χαρακτήρα ισχυρής δράσης, όταν χρησιμοποιήθηκε κάπου στα μέσα του ‘80 σε μεγάλη εμβέλεια στην θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Στις μικρές δόσεις, μέχρι και 1600mg ανά άτομο, δεν παρουσίασε κανενός είδους παρενέργειες και έδειξε μεγάλη σταθερότητα στα θεραπευτικά της αποτελέσματα. Επειδή στο φάρμακο έχουν αποδειχθεί υποψίες για συσωρευτική δράση στο μυοκάρδιο, υπήρχε η σκέψη της τοξικότητας σε μεγάλες δόσεις. Στις δόσεις που αναφέραμε η μιτοξανδρόνη αποδείχθηκε η πιο δραστική και η λιγότερο συνοδευμένη από παρενέργειες ουσία. Στον Γερμανοϊταλικό και Ελληνικό χώρο χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις δεκαετίες του ‘80 και ‘90 με άριστα αποτελέσματα. Μετά από αυτό «γνώρισε» η θεραπεία και την αμερικάνικη επιβεβαίωση και πλέον χορηγείται και στην Αμερική και κατ’ επέκταση, σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά την δική μας γνώμη, αυτή την στιγμή αποτελεί την πλέον ουσιαστική και σίγουρη θεραπεία εκλογής της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η μια και μοναδική δυσκολία που υπάρχει, είναι στο ότι ο θεράπων γιατρός πρέπει να γνωρίζει να χρησιμοποιεί τη μιτοξανδρόνη εξατομικευμένα και με βάση τις ιδιαιτερότητες και τα συμπτώματα του ασθενούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΕκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τους αγνοούμενους του «Αττίλα»
Την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 7 μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού διοργανώνει ανοικτή πολιτική συγκέντρωση-εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας για τους αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας.
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται από την Κύπρο η ηρωίδα δασκάλα Ελένη Φωκά και μητέρες αγνοουμένων.
Ομιλητές θα είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, και από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.
Πληροφορίες: τηλ. & φαξ 2310-866680, κινητό 6970-376017.