Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ: Κερδίστε ένα πολυτελές 3ήμερο στην Πιερία.


Κερδίστε δωρεάν διαμονή στο πολυτελές στη σκιά του Ολύμπου, στο πολυτελές Cavo Olympo Luxury Resort and Spa.

Q SOUND & LIGHT ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Από καιρό ήθελα να γράψω ένα άρθρο για τη συγκεκριμένη εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του επαγγελματικού ήχου και φωτισμού, και όλο το ανέβαλα, μιας και ξεπηδούσαν στη μέση διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας.
Σήμερα το μεσημέρι αποφάσισα να μη δώσω άλλη αναβολή, γιατί η συγκριμένη επιχείρηση ΠΡΕΠΕΙ να γίνει γνωστή σε ΟΛΟΥΣ, και αυτό όχι γιατί ανήκει σε δυο καλούς φίλους, αλλά γιατί πραγματικά με την παρουσία της από τη δεκαετία του 90’ απέδειξε ότι ΑΞΙΖΕΙ να την μάθουν όλοι.
Όταν πρωτογνώρισα τον Γιώργο και το Χρήστο Παρασκευοπουλο ήταν η εποχή που και εγώ έχοντας την τρέλα με τις ραδιοεπικοινωνίες, τα CB, βρέθηκα στο μαγαζί τους στο κέντρο των Μουδανιών ψάχνοντας να βρω ένα συγκεκριμένο μηχάνημα.
Τότε το μαγαζί είχε απ’ όλα όσα χρειαζόταν κάποιος για τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου του.
Έτσι έγινε η πρώτη μας επαφή….

Τα χρόνια περνούσαν, ο Γιώργος και ο Χρήστος ψαχνόταν με την τεχνολογία, και επεκτάθηκαν στον επαγγελματικό ήχο και φωτισμό, αναλαμβάνοντας την κάλυψη διαφόρων εκδηλώσεων όχι μόνο στη Χαλκιδική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Κάνω πολύ περιληπτικά την παρουσίαση, γιατί δε θα μας φτάσουν δέκα σελίδες για να αναφέρω με λεπτομέρειες την παρουσία των παιδιών στο χώρο.

Με τον καιρό, η επιχείρηση μεγάλωσε, και εδώ και πολλά χρόνια τη βρίσκουμε να καλύπτει με ήχο και φώτα μεγάλες εκδηλώσεις, αλλά το σημαντικότερο όλα αυτά τα χρόνια είναι ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ τους που τους καθιέρωσε στο χώρο στην κορυφή της λίστας με τις παρόμοιες εταιρίες που είναι πολλές στην Ελλάδα.
Εδώ πρέπει να τονίσω τις πολύ καλές οικονομικές προσφορές που κάνει σε κάθε ενδιαφερόμενο ο Γιώργος αλλά το κυριότερο, μπορείς να βρεις πραγματικά ότι θέλεις για την εκδήλωση που πρόκειται να κάνεις, είτε αυτή είναι συναυλία, είτε θεατρικό, είτε…….
Βρίσκεις ότι θέλεις, ίσως και…. περισσότερα από αυτά που θέλεις.

Παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια την πορεία της εταιρίας, και πραγματικά χαίρομαι που ένας φίλος έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς ανταγωνιστές του.
Και μη νομίζετε πως η συγκεκριμένη δουλειά είναι εύκολη.
Οι ώρες είναι ατελείωτες, το κουβάλημα πολύ, τα έξοδα πάρα πολλά, και επίσης μεγάλη και η αγωνία, γιατί όταν στήνεις έναν τέτοιο εξοπλισμό έξω, το ένα μάτι που λένε είναι στη γη, και το άλλο στον ουρανό, μιας και τα μηχανήματα δεν αντιδρούν καλά στο… «πότισμα».

Q SOUND & LIGHT ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ στα Νέα Μουδανιά.
Τα ΠΑΝΤΑ στον ΗΧΟ και στα ΦΩΤΑ.
Θα βρείτε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην παλιά περιφερειακή οδό των Μουδανιών.
Όσο για το τηλέφωνο, είναι το 23730 23090.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

 Στον Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού Χορού που έγινε στην Καβάλα στις η εφηβική Ομάδα Hip Hop του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ πήρε την 4η θέση.
   Επίσης στην 3η Διεθνή  Μουσική Θερινή Ακαδημία που πραγματοποιείτε στην Καβάλα 12 με 22 Ιουλίου ο σπουδαστής της "ΣΥΝΘΕΣΗΣ" Αντώνης Φωτιάδης κατέκτησε την Πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Σαξοφώνου.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις επιδόσεις τους αλλά και για την προβολή του τόπου μας ανά την  Ελλάδα και όχι μόνο.
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

VHF / UHF ALINCO DJ-500

VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ [17 ΙΟΥΛΙΟΥ 1936]

Ξεκουράσου. Ταξίδεψε. Διάβασε | Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Μουσικό Αφιέρωμα : Μίκης Θεωδοράκης & Μάνος Χατζιδάκις

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Μουσικό Αφιέρωμα : Μίκης Θεωδοράκης & Μάνος Χατζιδάκις
Πέμπτη, 17 Ιούλιος 2014

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.30
Διοργάνωση : Διαπασόν
Είσοδος : 10 € - Προπώληση, Φοιτητικό, Μαθητικό : 8 €

Οι δυο μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες αλλά και στιχουργοί, οι δυο παγκόσμιοι στις πρώτες θέσεις τις δισκογραφίας, οι δυο που μετέφεραν τους μεγάλους Έλληνες λόγιους και ποιητές μελοποιημένους σε όλη την υφήλιο, ο Μάνος και ο Μίκης. Έχουμε την τιμήν να παρουσιάσουμε ένα μικρο μέρος των τραγουδιών τους στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Μαζί μας ένα από τα πολύ αγαπημένα "παιδιά" του Μάνου και του Μίκη ο Βασίλης Λέκκας.
Ερμηνεύουν: Βασίλης Λέκκας, Δέσποινα Δρακάκη, Τάσος Ψαλλιδάκης
Μουσικοί:
Βιολί: Κώστας Έντμοντ Αλέξι | Κλασική κιθάρα - μαντολίνο: Ντορίν Λασκαρίδου Ακουστική κιθάρα: Μανώλης Χατζογιαννάκης | Μπουζούκι: Βασίλης Παυλίδης Τσέλο: Σπύρος Ραφτάκης | Κόντρα μπάσο: Δημήτρης Τσούρτος
Τύπμανα: Ηλίας Κοντούδης | Πιάνο: Νίκος Κατσανεβάκης
Επιμέλεια συναυλίας: Νίκος Κατσανεβάκης

Παρουσίαση της Ποντιακής ιστορίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας

Παρουσίαση της Ποντιακής ιστορίας και του πολιτισμού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας


Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την εισαγωγή της Ποντιακής ιστορίας και του πολιτισμού στα σχολικά εγχειρίδια.
Ένα δίκαιο αίτημα των Ποντίων που μερικώς ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με την εισαγωγή κάποιων σελίδων στα βιβλία ιστορίας. Βέβαια ελπίζουμε οι σελίδες ν’ αυξηθούν και γενικότερα ο ποντιακός ελληνισμός να πάρει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική εκπαίδευση. Αυτά όσον αφορά τη δημόσια σχολική παιδεία. Τι γίνεται όμως με την ιδιωτική προσχολική εκπαίδευση; Το ερώτημα μπορεί να φαντάζει εξωπραγματικό καθώς μιλούμε για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Κι όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ήδη απ’ αυτήν την ευαίσθητη ηλικία οι δασκάλες επιλέγουν θέματα από την προσφυγική ιστορία εν γένει και ειδικότερα την ποντιακή ιστορία και τον πολιτισμό, χωρίς απαραίτητα οι ίδιες να έλκουν την καταγωγή τους από τον Πόντο.
Εμείς αντιληφθήκαμε μια τέτοια πρωτοβουλία σ’ ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Δροσιά της Θέρμης και σπεύσαμε να μάθουμε περισσότερα.
Η συνέχεια εδώ...
Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...

PROGRAMME HINTS: CODEBREAKER




CODEBREAKER | THE STORY OF ALAN TURING




This years anniversary edition of Digital Arts and New Media, Athens Video Art Festival, invites you to enjoy a number of screenings including the award-winning documentary Codebreaker. Clare Beaven and Nice Stacey, the movie directors, present the life of Alan Turing as reference to his help in saving two million lives in Second World War and his contribution in digital world.
The significance of his life and consequently the viewing of the documentary displays through the words of executive production, Patrick Sammon: "It has been very exciting to see the positive response from people who have seen this film. Alan Turing was an amazing genius. It is important for more people to learn about his life and appreciate his contribution to our world." To understand, though, the ingenuity and intelligence we should remember his own words:"We can only see a short distance ahead, but we can see plenty there that need to be done."
In a first contact with the "father of computer science", Alan Matheson Turing (23 June 1912 - 7 June 1954) we take a look at the life of British mathematician, professor of logic and cryptography through a small flashback. One of his major achievements took place in 1950 when he proposed the so-called "test Turing" to determine experimentally if a machine has genuine cognitive functions and the ability to think. His contribution was great during and at the end of the Second World War, at first participating in deciphering German military codes and then designing one of the first electronic programmable digital computers at the National Physical Laboratory.
Tuning's scientific career ended in 1952 when he was charged with public indecency, which was, which was a common conviction for homosexuals in the 1950s in Great Britain. It is believed that was also the reason why he committed suicide in 1954 by a cyanide poisoned apple. It is rumored that Apple's logo was created in his honor, too.
The timelessness of Alan Turing's scientific value is confirmed back to 1966, when the highest scientific distinction in faculty of computer science was given to him with the Turing Award for the first time and continues till today in Athens Video Art Festival 2014.

Η φετινή 10η επετειακή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, Athens Video Art Festival, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε μία σειρά προβολών μεταξύ των οποίων και το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Codebreaker. Οι Clare Beavan και Nic Stacey, σκηνοθέτες της ταινίας, αποτυπώνουν τη ζωή του Alan Turing ως μνεία στην βοήθειά του να σωθούν δύο εκατομμύρια ζωές στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνολική του προσφορά στον ψηφιακό κόσμο
Η σημασία της ζωής του και κατ’ επέκταση της θέασης του ντοκιμαντέρ αισθητοποιείται μέσα από τα λόγια του υπεύθυνου παραγωγής, Patrick Sammon: «Ο Alan Turing ήταν μία εξαιρετική ιδιοφυΐα. Είναι σημαντικό να μάθουν για τη ζωή του και να εκτιμήσουν τη συνεισφορά του στον κόσμο μας όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι». Για να κατανοήσουμε, όμως, την ευρηματικότητα και την ευφυΐα του καλό θα ήταν να θυμηθούμε μία δική του φράση: «Μπορούμε να δούμε μόνο μία κοντινή απόσταση μπροστά μας, αλλά μέσα σε αυτή μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα».
Σε μια πρώτη γνωριμία με τον «πατέρα της επιστήμης των υπολογιστών», Alan Matheson Turing (23 Ιουνίου 1912 – 7 Ιουνίου 1954) κάνουμε μια μικρή αναδρομή στη ζωή του Βρετανού μαθηματικού, καθηγητή της λογικής και κρυπτογράφου. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του πραγματοποιήθηκε το 1950 όταν πρότεινε τη λεγόμενη «δοκιμή Turing» ώστε να διαπιστωθεί πειραματικά εάν μία μηχανή έχει αυθεντικές γνωστικές λειτουργίες και την ικανότητα να σκεφτεί.
Η συμβολή του ήταν μεγάλη κατά τη διάρκεια και τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αρχικά με τη συμμετοχή του στην αποκρυπτογράφηση των γερμανικών στρατιωτικών κωδικών και έπειτα με το σχεδιασμό ενός από τους πρώτους ηλεκτρονικούς προγραμματίσιμους ψηφιακούς υπολογιστές στο Εθνικό Φυσικό Εργαστήριο.
Η επιστημονική πορεία του Turing έλαβε τέλος το 1952, όταν κατηγορήθηκε για προσβολή της δημοσίας αιδούς, που βάραινε τους ομοφυλόφιλους τη δεκαετία του 1950 στη Μεγάλη Βρετανία. Υποστηρίζεται ως ο λόγος που τον οδήγησε να αυτοκτονήσει το 1954 με δηλητηριασμένο μήλο από κυάνιο. Φημολογείται μάλιστα ότι το σήμα της Apple δημιουργήθηκε προς τιμήν του.
Η διαχρονικότητα της αξίας της επιστημονικής δραστηριότητας του Alan Turing επιβεβαιώνεται το 1966, όταν η ύψιστη επιστημονική διάκριση στον χώρο της πληροφορικής αποδόθηκε για πρώτη φορά με το βραβείο Turing και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από το Athens Video Art Festival 2014
Tel:+302103230005
Fax:+302103230009
Mail:info@athensvideoartfestival.gr
Web:www.athensvideoartfestival.gr
Main Office:
Fleming 7, Nea Filadelfia, 143 42, Athens
Branch Office:
Miltiadou 18, Monastiraki, 105 60, Athens

Επανέκδοση: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ, της Λίας Μεγάλου-Σεφεριάδη

Σας ενημερώνουμε ότι επανακυκλοφόρησε το κλασικό μυθιστόρημα της Λίας Μεγάλου-Σεφεριάδη  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ, σε 23η έκδοση. Γραμμένο πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια, είναι ένα μυθιστόρημα εντυπωσιακά επίκαιρο και αποτελεί αληθινό αντίδοτο στη σημερινή εποχή του άγχους, της αβεβαιότητας, της σύγχυσης και της αθάνατης πολιτικής κενολογίας.

ΧΟΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις
μόνο στα epikaira.gr


Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:


- ΧΟΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
CIA και Γερμανοί πράκτορες αλωνίζουν στη χώρα

- Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
Γράφουν οι Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης



ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΜΕΝΕΛΑΟ ΓΚΙΒΑΛΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΑΣΤΙΚ,
ΣΤΑΥΡΟ ΛΥΓΕΡΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΡΙΒΑ, ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΙΩΑΝΝΗ ΧΡ.ΙΑΚΩΒΙΔΗ
ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

Περισσότερα θέματα και αποκαλύψεις
στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.

Και...

Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
εμπιστευτείτε τα
www.epikaira.gr

Ιόνιο: Οι καλύτερες παραλίες του.


Ποια ακρογιαλιά έχει τα πιο γαλαζοπράσινα νερά του Ιουνίου;

5*Galini Wellness Spa|Παραλίες Κορινθιακού

Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr

Προτεινόμενο Ξενοδοχείο: 5* Galini Wellness Spa & Resort

Το ξενοδοχείο Galini Wellness Spa & Resort, είναι χτισμένο στο κέντρο της πόλης των Καμένων Βούρλων. Η μοναδική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα και η επιβλητική παρουσία του όρους Κνημίς, με τις γνωστές ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών, το καθιστούν πόλο έλξης για τους λάτρεις της φύσης και της χαλάρωσης!

Οι παραλίες του Κορινθιακού
Επισκεφτήκαμε και σας παρουσιάζουμε σήμερα επιλεγμένες παραλίες του Κορινθιακού.. Μην ξεγελιέστε… Είναι δίπλα από την Αθήνα, το πολύ σε μία ώρα θα είστε εκεί! Θα απολαύσετε θάλασσα καθαρή, παραλίες όμορφες. Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη!
 
Χαλβάς Φαρσάλων με Νισεστέ
Mια λιχουδιά νόστιμη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα θρεπτική για τον οργανισμό μας! O Χαλβάς είναι κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες!
 
 
Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr Βρείτε μας στο

EMC & NetApp Storages σε άμεση διαθεσιμότητα και στις καλύτερες τιμές της αγοράς!


Αναβαθμίζεται ο μικρο-υπολογιστής των 35 δολαρίων

techit –
τεχνολογικές
ειδήσεις

KOZA MOSTRA - ΓΙΟΡΤΗ | Επιστρέφουν με τραγούδι «Γιορτή» σε μουσική, στίχους Ηλία Κόζα!

 
KOZA MOSTRA
ΓΙΟΡΤΗ Οι KOZA MOSTRA επιστρέφουν με ένα νέο τραγούδι «Γιορτή» σε μουσική και στίχους του Ηλία Κόζα! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΔΩ!
Μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου δίσκου τους “Keep Up The Rhythm” με την Platinum Records που έγινε πολύ-πλατινένιος, οι KOZA MOSTRA μας παρασύρουν στην ταξιδιάρικη αλληγορική διάθεση του "Γιορτή", και μας τραγουδούν για τις Γιορτές που υπήρξαν, αλλά και για τις Γιορτές που πρέπει να υπάρχουν!
  H αγαπημένη μπάντα με την αστείρευτη ενέργεια, μας χαρίζει για το καλοκαίρι ένα τραγούδι γεμάτο αισιοδοξία, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να σπείρει ξανά λίγη από την τρέλα της στην Ευρώπη!
Αυτό το καλοκαίρι, οι KOZA MOSTRA ταξιδεύουν σε μίνι-περιοδεία στην Ιταλία και στην Ελβετία, ετοιμάζοντας παράλληλα τον 2ο δίσκο τους!
To καινούργιο single των KOZA MOSTRA κυκλοφορεί από την Platinum Records.
Την νέα δισκογραφική εταιρεία που αγαπά το ελληνικό τραγούδι!
LISTEN TO NEW SINGLE ON YOUTUBE!  Γιορτή - KOZA MOSTRA
Μουσική/ Στίχοι: Ηλίας Κόζας
ARTIST OFFICIAL FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/KozaMostraOfficial 2014 Platinum Records
Facebook: http://www.facebook.com/PlatinumRecordsGR
Website: www.platinumrecords.gr
YouTube: www.youtube.com/PlatinumRecordsTube

Contact: info@platinumrecords.gr