Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

«Εμπόλεμη ζώνη» το ΚΘΒΕ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΕμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της δεύτερης κρατικής σκηνής της χώρας, καθώς ο οικονομικός απολογισμός της χρονικής περιόδου 2007 - 2008 καταψηφίστηκε πλειοψηφικά τη Μεγάλη Δευτέρα από το δ.σ. της, δρομολογώντας απρόβλεπτες εξελίξεις με εκ νομοθεσίας μόνο διαιτητή πλέον τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά.
Δεν ξέρουμε κατά πόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Νικήτας Τσακίρογλου -ο οποίος την περίοδο αυτή δίνει μαθήματα υποκριτικής ως «Βασιλιάς Ληρ»- κατάφερε να κερδίσει την ψήφο του κοινού με τις επιλογές του αυτά τα χρόνια, την ψήφο εμπιστοσύνης πάντως του δ.σ. του ΚΘΒΕ σίγουρα δεν την έχει.
Ο πρόεδρος του δ.σ., Δημήτρης Γαρούφας, μιλώντας στον «Α» επιβεβαίωσε ότι «το δ.σ. -με έξι ψήφους κατά και ένα λευκό- απέρριψε τον οικονομικό απολογισμό της περασμένης σεζόν.
Η απόφασή μας στάλθηκε χτες στον υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος καλείται πλέον να χειριστεί το θέμα και όπως προβλέπεται να απομακρύνει τον καλλιτεχνικό διευθυντή.
Αν απορριφθεί ο απολογισμός με απόφαση των 2/3 ου δ.σ., πάμε σε αλλαγή.
Αν είναι επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση, είναι υποχρωτική για τον υπουργό, ο οποίος νομίζω ότι θα αναζητήσει με εύσχημο τρόπο την αλλαγή».
Και παρόλο που ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει για την απόφαση του δ.σ., σύμφωνα με πληροφορίες από το δ.σ., ο κ. Τσακίρογλου κατηγορείται για κακοδιαχείριση, οικονομικές υπερβάσεις, ταξίδια που δεν υπηρετούσαν υπηρεσιακούς σκοπούς και πληθώρα προσλήψεων, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να φτάνει τα 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ιερά Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης

http://www.kosovo.gr/ 15 Απρ 2009, Τετάρτη Ιερά Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης περί της αναστήλωσης των ιερών σύμφωνα με το Υπόμνημα (Μemorandum) Στο πογκρόμ το οποίο οι Σίπταροι (Αλβανοί) εκτέλεσαν κατά του σερβικού λαού και της σερβικής πολιτιστικής κληρονομιάς στις 17 και 18 Μαρτίου 2004, καταστράφηκαν ή ζημιώθηκαν τα σερβικά ορθόδοξα κτίρια, εκκλησίες και μοναστήρια, ιδιοκτησία της Ιεράς Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης, σε 34 τοποθεσίες σε όλο το Κόσσοβο και τα Μετόχια. Κατά το 2005 άρχισε η διαδικασία αναστήλωσης των ιερών αυτών, βάση του εγγράφου που αποκαλέστηκε Υπόμνημα κατανόησης (Memorandum of Understanding) (υπογραμμένο μεταξύ του Πατριάρχη της Σερβίας και του λεγόμενου υπουργού πολιτισμού από την Πρίστινα) η οποία ακόμη διαρκεί. Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι στην αναστήλωση σύμφωνα με το Υπόμνημα (Memorandum) συμμετέχουν πολλοί διάφοροι παράγοντες, ότι οι πηγές χρηματοδότησης είναι επίσης διάφορες, καθώς και ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας παρέλαβε στις 15 Σεπτεμβρίου το 2008 μερικά κτίρια ως ανακαινισμένα, η Ιερά Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης θεωρεί απαραίτητο να παρουσιάζει τα εξής δεδομένα. Όλα τα κτίρια τα οποία είναι αντικείμενο της αναστήλωσης σύμφωνα με το Υπόμνημα (Memorandum), εντάχτηκαν στη διαδικασία αναστήλωσης χωρίς την έγκριση της Ιεράς Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης, ως ιδιοκτήτη των κτιρίων. Το έργο αναστήλωσης των κτιρίων αυτών χωρίς την συγκατάθεση της Μητρόπολης ως ιδιοκτήτη καθιστά μονίμως αδύνατο σε όλους τους επενδυτές στην αναστήλωση των κτιρίων αυτών να εξασκήσουν το δικαίωμα διάθεσης των κτιρίων αυτών ή των τμημάτων τους. Το ίδιο δικαίωμα δεν μπορούν να εξασκήσουν ούτε οι άλλοι παράγοντες στην αναστήλωση σύμφωνα με το Υπόμνημα (Memorandum). Η αναστήλωση των αναφερόμενων κτιρίων, η οποία εκτελούνταν χωρίς την συγκατάθεση της Μητρόπολης δεν μπορεί να αποτελεί βάση για την καταχώρηση των κτιρίων αυτών, ή των τμημάτων τους, από την πλευρά των χρηματοδοτών ή άλλων παραγόντων στην αναστήλωση σύμφωνα με το Υπόμνημα (Memorandum) (στη διαδικασία αυτή καθώς και για τα μέσα τα οποία επένδυσαν), ούτε στα δικαστικά βιβλία ούτε στα κτηματολογικά βιβλία). Στα αναφερόμενα δεδομένα – την εκτέλεση της αναστήλωσης των κτιρίων χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη του κτιρίων, η Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης τόνισε με μια σειρά επιστολών στους εκκλησιαστικούς και κρατικούς θεσμούς, καθώς και σε θεσμούς της διεθνούς κοινότητας, από την ημέρα υπογραφής του Μνημονίου (Memorandum). Η επιτροπή την οποία σχημάτισε ο Μητροπολίτης Αρτέμιος κατά τον Φεβρουάριο του 2009 έκανε έλεγχο των ιερών τα οποία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρέλαβε ως ανακαινισμένα στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, και περί τούτου συνέταξε λεπτομερής εκπόνηση. Υπηρεσία Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης
Ιερά Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης και Κοσσόβου και Μετοχίων είναι Μητρόπολη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία περιλαμβάνειτην περιοχή του Κοσσόβου.

Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου η Ταϊλάνδη

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Με πλήρεις εξαρτύσεις, άνδρες του ταϊλανδικού στρατού επέλασαν χθες εναντίον των διαδηλωτών στους κεντρικούς δρόμους της Μπανγκόκ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Βετζατζίβα, κήρυξε χθες την Ταϊλάνδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει το κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με κεντρικό αίτημα την επάνοδο στην εξουσία του δημοφιλούς πρώην πρωθυπουργού Ταξίν Σιναουάτρα.

Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν τη Γ εκδοχή «ΜΙΝΕΤΤΙ” Ο ηθοποιός, βασισμένο στο έργο του Τόμας Μπερνχαρντ και σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού. Μια παρωδία πάνω στο Βασιλιά Ληρ του Σαίξπηρ. Ένα έργο σταθμός στη σύγχρονη ευρωπαϊκή δραματουργία που διερευνά την ουσία και τη φύση της τέχνης του ηθοποιού. Μια συγκλονιστική ερμηνεία από τον Δημήτρη Βάγια στο πρόσωπο του οποίου το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης τιμά όλους τους παλαιότερους ηθοποιούς που παρέμειναν και εργάστηκαν στην πόλη μας. Το έργο θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία (έδρα του ΚΘΕΘ, Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15, Φάληρο) στις 24 Απριλίου 2009, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο 21.00, Κυριακή στις 20.00 Κρατήσεις θέσεων:
Τις ημέρες των παραστάσεων 17.30 εως 20.30 στο τηλ. 2310 865904 Μετάφραση από τα Γερμανικά: Σουζάνα Ιωαννίδου (με τη συνεργασία του Πέτρου Ζηβανού)Διασκευή - Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζηβανός Μουσική: Γιώργος Χούχος Φωτισμοί: Ευγενία Σαρηπανίδου Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήδα Μπατσή Μινέττι: Δημήτρης Βάγιας Δ/νση παραγωγής: Art Minds - Γιάννης Γκουντάρας Υπεύθυνος επικοινωνίας : Δάφνη Μουστακλίδου 6972294695 (Τιμές εισιτηρίων: 15 και 10 Ευρώ)

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ..........

ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ 2009

ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ 2009 Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος ευχαριστεί με ευγνωμοσύνη όλους εσάς που συμπαρίστασθε στο ιεραποστολικό έργο αυτής, προσεύχεσθε για την κατά Θεόν αύξησή της για τη μαρτυρία της ελπίδας και την πνευματική οικοδομή του λαού του Θεού στους λαούς του κόσμου και εύχεται σε Σας και τις οικογένειές Σας ευλογημένο Πάσχα και Καλή Ανάσταση, να έχετε κρυστάλλινη υγεία και να είσθε πάντοτε ειρηνικοί και χαρούμενοι, διότι "Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται". Μέσα σε ένα κόσμο που υποφέρει από τη βία, την αδικία, τα κοινωνικά προβλήματα, το κακό, την αναίρεση του ανθρωπίνου προσώπου, η Εκκλησία προσφέρει στον άνθρωπο το μεγαλύτερο δώρο της Αγάπης του Θεού: την υπέρβαση του θανάτου. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ! Για την Αποστολική Διακονία, τα στελέχη αυτής και τους υποτρόφους-φοιτητές του Θεολογικού Φοιτητικού Οικοτροφείου, †Επίσκοπος Φαναρίου ΑγαθάγγελοςΓενικός Διευθυντής HOLY EASTER 2009 The Apostoliki Diakonia of the Church of Greece gratefully thanks all of you who have supported its Missionary labours, have prayed for its augmenting in God as a witness to hope and the spiritual edification of God's people among the peoples of the world, and extends its wishes to you and your families for a blessed Easter and a Joyous Resurrection. May you enjoy vibrant health and always have peace and happiness in you, for "Christ is Risen, and Life now prevails". In a world tormented by violence, injustice, social problems, evil, and the discrediting of the human persona, the Church provides mankind with the greatest gift of God's Love: the transcending of Death! CHRIST IS RISEN, FOR EACH AND EVERY ONE OF US! On behalf of the Apostoliki Diakonia, its staff members and the resident scholars of the Theological Students' Boardinghouse, †Bishop of Fanarion, AgathangelosGeneral Director

Κουκουλώνουν τους λογαριασμούς

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Στο σκοτάδι οι λογαριασμοί Η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες την έρευνα για την οικογένεια Παυλίδη ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δημήτρης Τζάθας
Το κουκούλωμα της υπόθεσης Παυλίδη επιχειρεί, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση καθώς παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες το άνοιγμα των λογαριασμών της οικογένειας του πρώην υπουργού.
Κι αυτό γιατί- όπως έλεγαν χθες μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης- ο πρόεδρος Αναστάσιος Νεράντζης, απαντώντας στο σχετικό αίτημά τους, φέρεται να τους είπε ότι «οι λογαριασμοί μπορεί να έρθουν και του χρόνου»!

Βάζουν καπέλο στη βενζίνη λόγω... Πάσχα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΒενζίνη-φωτιά στις Εθνικές ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Γιώργος Φιντικάκης
Εννέα λεπτά το λίτρο θα κέρδιζε ο οδηγός που στην Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Κατερίνης, θα είχε τη δυνατότητα να κάνει αναστροφή και να βάλει βενζίνη σε πρατήριο της ίδιας εταιρείας που βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα.
Και αυτό, καθώς το ένα πρατήριο στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη (447ο χλμ.) πουλάει βενζίνη προς 1,079 ευρώ, ενώ αυτό που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του, στο ρεύμα προς Αθήνα- αν και είναι της ίδιας εταιρείας- πουλάει προς μόλις 0,99 ευρώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Turkey Attempted to Stifle Genocide Recognition by South Australia ADELAIDE, AustraliaTurkey's Ambassador to Australia has attempted to prevent Australian lawmakers from recognizing as genocide the organized annihilation of 1.5 million Armenians and 350,000 Greeks during World War I, the Weekend Australian revealed on Saturday.The newspaper on Saturday reported of the attempts made by the Turkish Ambassador, Murat Ersavci, to block the government of South Australia from passing a motion recognizing the Armenian, Assyrian and Greek Genocides. The measure also acknowledged the role of the Armenian Relief Fund of Australia, which provided immediate humanitarian relief to the victims and survivors of the genocide.On March 25th, South Australia became the second Australian state (after New South Wales in 1997) to recognize the Armenian Genocide when its Parliament's Legislative Council passed a motion recognizing the Armenian Genocide as "one of the greatest crimes against humanity".The report revealed that upon Ersavci's request, the Australian Minister for Foreign Affairs and Trade, Stephen Smith, “had written to South Australian Premier Mike Rann outlining the federal Government's position 'on these historical events' in Turkey at the time the remnants of the once mighty Ottoman Empire gave way to the new republic".“It is completely undemocratic that the ambassador of a foreign nation forces our Foreign Affairs Minister to lobby the Premier of South Australia,” commented Armenian National Committee of Australia (ANC Australia) President, Varant Meguerditchian. "Mr. Ersavci's actions are a direct attempt to gag our politicians from speaking truthfully about our proud history."ANC Australia has called upon the Australian Government to review its official position, in light of eyewitness testimony from ANZAC soldiers held captive in Turkey during WWI, and the overwhelming body of evidence which demonstrates Australia's involvement in providing aid to the orphaned survivors of the Armenian Genocide,"Australia can no longer avoid or stay silent on this issue when it is so closely intertwined with Australia's proud history,” Meguerditchian said."We call on the Federal Government of Australia to remain resilient in the face of foreign pressure and independently acknowledge the common history of the Armenian and Australian nations," he said.During the last days of the Ottoman Empire, the Government implemented a policy of Genocide upon its Christian Armenian population. As a result, up to 1.5million Armenian men, women and children lost their lives between 1915 and 1922.Adding weight to the importance of recognizing the Armenian Genocide is the research conducted by the Australian Institute for Holocaust and Genocide Studies that discovered records of Australia's humanitarian assistance to Armenians following the genocide and testimonies by ANZAC soldiers to atrocities against the Armenians as they occurred.
Monday, April 13, 2009
Πηγή: Asbarez ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ" Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Μορφωτικού Συλλόγου Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου Θεσ/νίκης "Ο Πόντος" η οποία ολοκληρώθηκε με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής.
Τα μέλη ενέκριναν ομόφωνα την έκθεση πεπραγμένων και τον οικονομικό απολογισμό ενώ ψήφισαν και τον προϋπολογισμό έτου 2009.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:Πρόεδρος: Θεόδωρος Αμανατίδης Αντιπρόεδρος: Λάζαρος Κωστίδης Γεν. Γραμματέας: Σοφία Θ. ΑμανατίδουΤαμίας: Σοφία Π. Αμανατίδου Σύμβουλοι: Χρήστος Γ.Χ. ΜαρμαρίδηςΓεώργιος Ν. Μαρμαρίδης Ευρώπη Λαζαρίδου
Η Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Δημήτριος Θεοδωρίδης, Χαράλαμπος Μαρμαρίδης και Λάζαρος Φωτιάδης.
Το νέο Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου Θεσ/νίκης "Ο Πόντος", έχει σαν στόχο τη συνέχιση της καλής συνεργασίας με τα μέλη του, με το δήμο Καλλιθέας, τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Καλλιθέας, με τα αδελφά ποντιακά σωματεία και τα Μ.Μ.Ε. για τη διάσωση και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ"
T.K. 54500
ΜΕΣΑΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Τηλ. 2310786410, 6977797804 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" τίμησε για ακόμα μια φορά την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου δηλαδή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και παράλληλα ένα κορυφαίο γεγονός στην Ιστορία της Ελλάδος, με την συμμετοχή της στη παρέλαση στην πόλη των Σερρών που έγινε επί της οδού Μεραρχίας. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"
ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Τ.Κ. 62100 ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ & FAX : 2321058522

Την «πόρτα» εξόδου δείχνει στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ η Βόρειος Κορέα

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Την «πόρτα» εξόδου δείχνει στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ η Βόρειος Κορέα Κάθε συνεργασία με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αποφάσισε να διακόψει την Τρίτη η Βόρειος Κορέα, αντιδρώντας στην καταδίκη της από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με αφορμή την εκτόξευση πυραύλου.
Η Πιονγιάνγκ ζήτησε από τους επιθεωρητές της Υπηρεσίας να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Η Βόρειος Κορέα πληροφόρησε την ΙΑΕΑ ότι «σταματά αμέσως» κάθε συνεργασία μαζί της, διέταξε όλους τους ελεγκτές της Υπηρεσίας να εγκαταλείψουν τη χώρα, και τόνισε επίσης ότι έθεσε σε λειτουργία όλες τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις, αναφέρει η ΙΑΕΑ σε ανακοίνωση της.
Νωρίτερα, η Πιονγιάνγκ είχε αποφασίσει να «παγώσει» τις εξαμερείς συνομιλίες για αποπυρηνικοποίησή της.

Autonomia EXPO 2009 η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση

Για τρίτη χρονιά η Autonomia EXPO (ξανα) γίνεται πραγματικότητα:
Στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 10 πμ έως τις 9 μμ, χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες από όλες τις εταιρείες που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες για την αποκατάσταση, για την ειδική αγωγή, την ανεξάρτητη διαβίωση και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.
Η Ελλάδα δεν είναι καθόλου προσπελάσιμη και γι' αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε, τουλάχιστον όσοι από εμάς που ζούμε κάτω από συνθήκες αναπηρίας.
Πληροφορίες για την πρόσβαση στο μεγαλύτερο γεγονός που γίνεται στην πατρίδα μας για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση μπορείτε να βρείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/ αφού πριν σας πούμε πως η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και πως εξυπηρετείται από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών (ΗΣΑΠ και τραμ).
Τι θα δείτε στην Autonomia EXPO;
Τα πάντα επί πάσης αναπηρίας, σε ένα Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γεμάτο από προσπελάσιμες και προσαρμοσμένες τεχνολογίες για κάθε αναπηρία.
Θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες και την αποκατάσταση βρίσκονται στην Autonomia EXPO καθώς επίσης και όλα τα κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης, ειδικής εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, αναψυχής και βέβαια life style.
Περισσότερες από 80 επιχειρήσεις και χιλιάδες βοηθήματα για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση θα γεμίσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα βρείτε τα πάντα από αναπηρικά καθίσματα χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα, αυτοκίνητα και προσαρμογές αυτοκινήτων, προσπελάσιμα σκάφη αναψυχής και αγωνιστικά, προσπελάσιμα ξενοδοχεία, προσαρμοσμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξειδικευμένο λογισμικό, βοηθήματα και υπηρεσίες για προσωπική φροντίδα και υγιεινή, εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας, εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας, παρακολούθησης και ελέγχου του περιβάλλοντος, συστήματα ουροσυλλογής και θεραπείας των κατακλίσεων, εξοπλισμός κατοικίας, κουζίνας και μπάνιου, κέντρα αποκατάστασης, μηχανήματα άθλησης, βοηθήματα για την ανεξάρτητη διαβίωση, βοηθήματα για την φυσική άσκηση, φυσικοθεραπευτήρια, εργοθεραπευτήρια, νοσηλευτική υποστήριξη, προσαρμοσμένος ρουχισμός, εξειδικευμένα διαγνωστικά κέντρα, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες αναψυχής, εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου, προσπελάσιμος τουρισμός αλλά και οτιδήποτε άλλο συγκροτεί τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.
Στην Autonomia EXPO θα έχετε τη δυνατότητα να συναντήσετε τους κορυφαίους της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες και να ενημερωθείτε για όλα αυτά που σας αφορούν για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.
Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO και για το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ (που διοργανώνει την Autonomia EXPO) μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/ ή το http://www.disabled.gr/ ή τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210-8660556, 210-6913301 και 2310-211915.

Ανταλλάγματα για τη λειτουργία της Χάλκης ζήτησε ο Μπ.Ομπάμα από τον κ. Βαρθολομαίο

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Αξιώσεις για τη Θράκη http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1004335 Τις αξιώσεις της Τουρκίας να δώσει η Αθήνα ανταλλάγματα σε σχέση με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, προκειμένου να επιτραπεί η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, φέρεται να μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι το ζήτημα του έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ κατά τη συνάντησή τους στην Αγκυρα.