Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

«Εμπόλεμη ζώνη» το ΚΘΒΕ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΕμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της δεύτερης κρατικής σκηνής της χώρας, καθώς ο οικονομικός απολογισμός της χρονικής περιόδου 2007 - 2008 καταψηφίστηκε πλειοψηφικά τη Μεγάλη Δευτέρα από το δ.σ. της, δρομολογώντας απρόβλεπτες εξελίξεις με εκ νομοθεσίας μόνο διαιτητή πλέον τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά.
Δεν ξέρουμε κατά πόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Νικήτας Τσακίρογλου -ο οποίος την περίοδο αυτή δίνει μαθήματα υποκριτικής ως «Βασιλιάς Ληρ»- κατάφερε να κερδίσει την ψήφο του κοινού με τις επιλογές του αυτά τα χρόνια, την ψήφο εμπιστοσύνης πάντως του δ.σ. του ΚΘΒΕ σίγουρα δεν την έχει.
Ο πρόεδρος του δ.σ., Δημήτρης Γαρούφας, μιλώντας στον «Α» επιβεβαίωσε ότι «το δ.σ. -με έξι ψήφους κατά και ένα λευκό- απέρριψε τον οικονομικό απολογισμό της περασμένης σεζόν.
Η απόφασή μας στάλθηκε χτες στον υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος καλείται πλέον να χειριστεί το θέμα και όπως προβλέπεται να απομακρύνει τον καλλιτεχνικό διευθυντή.
Αν απορριφθεί ο απολογισμός με απόφαση των 2/3 ου δ.σ., πάμε σε αλλαγή.
Αν είναι επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση, είναι υποχρωτική για τον υπουργό, ο οποίος νομίζω ότι θα αναζητήσει με εύσχημο τρόπο την αλλαγή».
Και παρόλο που ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει για την απόφαση του δ.σ., σύμφωνα με πληροφορίες από το δ.σ., ο κ. Τσακίρογλου κατηγορείται για κακοδιαχείριση, οικονομικές υπερβάσεις, ταξίδια που δεν υπηρετούσαν υπηρεσιακούς σκοπούς και πληθώρα προσλήψεων, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να φτάνει τα 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: