Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ WAIBLINGEN "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" SΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ) σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια και υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρου Μπούφη, συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου 2010, το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ), προκειμένου να εξετάσει το συντονισμό και την ετοιμότητα των φορέων της δημόσιας διοίκησης και της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την φετινή θερινή περίοδο. Κρίσιμη και ταυτόχρονα χρήσιμη πρωτοβουλία για τη διαχείριση των κρίσεων χαρακτήρισε ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη σύγκλιση του ΚΣΟΠΠ, επισημαίνοντας ότι η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι παρούσα και να δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες, ιδιαίτερα σε στιγμές που απειλούνται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς: * Δημόσιας Τάξης * Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας * Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής * Επικοινωνίας και Ενημέρωσης * Εσωτερικών * Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων * Πολιτισμού, ενώ με εκπροσώπους τους παρευρέθηκαν οι Γενικές Γραμματείες Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Οικονομικών, η ΕΝΑΕ και η ΚΕΔΚΕ . Επιπλέον συμμετείχαν ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Κατά τη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης περιέγραψε το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου (Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Εγκύκλιος Σχεδιασμού και Δράσεων Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών, ημερήσια ηλεκτρονική έκδοση Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, θέσπιση κριτηρίων στην κατανομή πιστώσεων αντιπυρικής προστασίας στους ΟΤΑ, καταγραφή χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων, διεθνής συνδρομή, εθελοντές κλπ). Στη συνεχεία οι λοιποί συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στα αντίστοιχα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας που έλαβαν και υλοποίησαν φέτος. Τέλος, αποφασίστηκε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και δάση σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες. Το ΚΣΟΠΠ συστάθηκε για πρώτη φορά ως θεσμικό όργανο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το 2002 (νόμος 3013, άρθρο 5), με αποστολή την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών σε περιπτώσεις μεγάλης έκτασης καταστροφών.

Η Moody’s στέλνει τις τράπεζες για κούρεμα!

Η Moody’s στέλνει τις τράπεζες για κούρεμα! Σε νέα φάση αβεβαιότητας μπαίνει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, μετά την… έκρηξη βόμβας με υπογραφή του οίκου Moody’s, που σε μια νύχτα μετέτρεψε τα ομόλογα της χώρας σε… σκουπίδια και αφαίρεσε πολλά... Moody’s: Kαλά τα μέτρα αλλά .. σκουπίδια τα ελληνικά ομόλογα Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και με τα δημοσιευμένα στοιχεία από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (εθνική στατιστική υπηρεσ... Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ηγηθεί μιας παγκόσμιας ύφεσης Σε μια ηρωική προσπάθεια αναζήτησης της ... φωτεινής πλευράς μιας ... θεοσκότεινης κατάστασης, η επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

17 Ιουνίου 2010 Tα βιβλιοπωλεία Φλωράς και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παύλου Θ. Κάγιου Και με κλειστά μάτια θα βλέπω την Πέμπτη 17 Iουνίου 2010 στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγγελική Κώττη. Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί μικρού μήκους φιλμ με ιστορικά γεγονότα και αποσπάσματα από ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου που διατρέχουν το βιβλίο. H σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Μάνου Ευστρατιάδη.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ...

Εντυπωσίασε η ελληνική συμμετοχή των τριάντα ταλαντούχων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη μεγάλη διεθνή έκθεση στην Ουάσινγκτον, στο Ίδρυμα "John F. Kennedy Center for the Performing Arts" υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού.Συγκεκριμένα, το γνωστό παγκοσμίως Ίδρυμα Καλών Τεχνών, προσκάλεσε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο τον περασμένο χειμώνα να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα έργα τους επάνω στο θέμα της αναπηρίας με τίτλο: "What is Disability?" που είναι φέτος αφιερωμένη η μεγάλη ετήσια έκθεση και το φεστιβάλ που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο στους χώρους του και στους παραπλήσιους σταθμούς του ΜΕΤRΟ,με την συμμετοχή 1200 καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο.
Την Ελληνική συμμετοχή των καλλιτεχνών που παρουσιάζουν έργα τους στην Ουάσινγκτον, επιμελείται ο διακεκριμένος επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, ο οποίος επέλεξε τους καλλιτέχνες από την συμμετοχή τους στην φετινή έκθεση του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival), στο Υπουργείο Εξωτερικών.
O Μιχαήλ Ρωμανός επιμελείται επίσης την μεγάλη σπονδυλωτή έκθεση "Δρώμενα Τέχνης 2010" που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη στο Κέντρο τέχνης και πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, με την συμμετοχή 18 ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίους εκθέτουν στην μεγάλη διεθνή έκθεση στην Ουάσινγκτον.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κύριος Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε μεταξύ άλλων για την εντυπωσιακή συμμετοχή της Ελληνικής Συμμετοχής στην έκθεση:
"...Η Αθήνα είναι μία πόλη προικισμένη. Προικισμένη με ένα τεράστιο πολιτισμικό φορτίο, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς από το δυναμισμό της πολιτισμικής παραγωγής του σήμερα. Και είναι μία πόλη που έχει αντιληφθεί ότι ο πολιτισμός δεν αποτελεί περιχαρακωμένο δικαίωμα των δημιουργών του αλλά παίρνει αξία όταν γίνεται πνευματική κιβωτός ολόκληρης της ανθρωπότητας. Με τον τρόπο αυτό η Αθήνα κατέστη πολιτισμικός φορέας μητροπολιτικού κύρους και εξωστρεφής πόλος πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία. Τα "Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό" επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτήν την κατάκτηση. Μέσα λοιπόν από τα "Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό" η Αθήνα η αιώνια πολιτισμική πρωτεύουσα, αποκτά τριάντα νέους Έλληνες πρεσβευτές της τέχνης και του πολιτισμού και γίνεται πομπός μηνυμάτων αλληλεγγύης ειρήνης, ελπίδας και δημιουργίας..."
Ο Πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων κύριος Άγγελος Μοσχονάς, δήλωσε:
"...Με αφορμή την συμμετοχή τριάντα νέων Ελλήνων ταλαντούχων καλλιτεχνών, στην μεγάλη διεθνή εικαστική έκθεση στην Ουάσινγκτον στο Ίδρυμα "John F. Kennedy Center for the Performing Arts", που συμμετέχουν στην αξιόλογη αυτή έκθεση στο εξωτερικό, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού, τα Ελληνικά χρώματα, πρέπει και μπορούν να σταθούν οι καλύτεροι πρεσβευτές πολιτισμού και ειρήνης εκτός των συνόρων της χώρας μας και η συμμετοχή αυτή το αποδεικνύει..."
Φωτογραφίες όλων των έργων στο blog του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών:
"John F. Kennedy Center for the Performing Arts":

ΜΟΣΧΑ 1941 [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

''Η Ζοe στην Aθήνα''

21 Ιουνίου 2010 Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής “η Zoe στην Αθήνα” Αμφιθέατρο Ρ/Σ Αθήνα 9.84 Ώρα προσέλευσης: 20:30' Για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής και αφού εν αρχή ην ο ήχος, ο Αθήνα 9.84 συγκεντρώνει τις μικρές γιορτές του κόσμου, σε μια μοναδική συναυλία με τη μουσικοσυνθέτη και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια. Οι κακόφημες συνοικίες της της Αργεντινής, το αγωνιώδες Παρίσι του '50, η διχασμένη Κούβα, η Αμερική της λάμψης, τα κοντινά Βαλκάνια και η Ελλάδα της Μακεδονίας, των νησιών της Θράκης της Ηπείρου, του παλιού λαϊκού πάλκου, η Αθήνα του γραμμοφώνου, γιορτάζουν μαζί με τις μουσικές τους σε μια παράσταση-απόδειξη πως η μουσική είναι μια και αδιαίρετη. Πλαισιωμένη από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, με μαέστρο τον Ηλία Αργυρόπουλο, μέσα από ρυθμούς latin, tango, jazz, παραδοσιακούς και λαϊκούς, η Ζωή Τηγανούρια διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από την προσωπική της δισκογραφία. Το τραγουδιστικό μέρος του προγράμματος έχει αναλάβει η Άννα Μελίτη, την ατμόσφαιρα της Αργεντινής ζωντανεύουν οι χορευτές tango Ευδοκία Δαμιανού και Δημήτριος Λουκάκης, ενώ ειδικά για τη βραδιά της γιορτής η Ζωή προσκαλεί για τα «μονοπάτια» της την τραγουδίστρια Άννα Μαρία Κάλφα στη σκηνή. Ξεχωριστή στιγμή – έκπληξη - της βραδιάς: «tango για τρία ακορντεόν», με special guest τον μουσικοσυνθέτη Μάριο Στρόφαλη που μαζί με τη Ζωή και τον Βαγγέλη Βεργωτή θα μας μυήσουν στις παλιές καλές εποχές του ακορντεόν. «Η μουσική, δεν είναι κλειστή. Υπάρχουν μελωδίες που μοιάζουν να ανήκουν σε όλους, αφού η μουσική είναι ένα σύμπαν ολόκληρο, φτιαγμένο από αισθήσεις» θα πει και η ίδια η Ζωή, προσκαλώντας τον κόσμο να ανέβει μαζί της τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στο «καράβι» της παγκόσμιας γιορτής…

Ίδρυση Δημοτικής Τράπεζας Αίματος στην Καλαμαριά

Την ίδρυση Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς με τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέα υλοποίησης τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας. Στόχος της Τράπεζας Αίματος είναι η δημιουργία παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών αλλά και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο κοινωνικό περιβάλλον των Δημοτών εκείνων που θα συμμετέχουν και θα προσφέρουν αίμα. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 20 Ιουνίου στnν πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, δίπλα στον πεζόδρομο (Κομνηνών 58) και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη». Κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται και τις δύο ημέρες στα προαναφερόμενα σημείο κατά τις ώρες από 9.30 έως 13.30 . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν αίμα και να σώζοντας ζωές για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα : 2310 472-122 ή 472-476 ή 489-148.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΨΩΜΙΑΔΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr Για την αντιπαράθεση μέσω τηλεφώνου του νομάρχη και του προέδρου της ΝΔ, με επίκεντρο τον ορισμό αντιπεριφερειαρχών στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7105 Διαβάστε επίσης: 1) Υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Κρήτης http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7110 2) Δ. Ηρακλείου : Υποψηφιότητα ΠΑΣΟΚ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7111 3) Γκερέκου στην περιφέρεια Ιονίου; http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7107 4) Δ. Κερατσινίου : Αίτηση για υποψηφιότητα με ΠΑΣΟΚ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7113 5) Υποψήφιος στο δήμο Αιδηψού ο Β. Κεδίκογλου http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7108 6) ΥΠΕΚΑ : Παρουσίαση προγράμματος «Αθήνα- Αττική 2014» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7118 7) Χ. Ζώης : Ερώτηση για την κατάσταση των νομαρχιών http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7119 8) Ρόδος : Λύση στο κυκλοφοριακό με πλοίο- πάρκινγκ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7109 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ο εξαμερικανισμός των Τούρκων Οι δίδυμοι πύργοι Επαναπατρισμό του συλληφθέντα στην Πολωνία πράκτορα ζητούν Ισραηλινοί υπουργοί Αναδιάρθρωση στην αντικατασκοπία

Συνάντηση για το ρόλο και τη θέση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου «Καλλικράτης»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Θέμα: Συνάντηση για το ρόλο και τη θέση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου «Καλλικράτης» Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση για τη θέση και το ρόλο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στη νέα διοικητική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στους Οργανισμούς Τοπικούς Αυτοδιοίκησης μετά την ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης». Στη συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να μας ενημερώσουν για το πως αντιλαμβάνονται τον θεσμικό - ουσιαστικό ρόλο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις - ομιλίες από συναδέλφους οι οποίοι αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες διοικητικές οντότητες από τη μέχρι σήμερα υφιστάμενη διοικητική μορφή των βιβλιοθηκών τους και θα αναλύσουν την κατάσταση που επικρατεί καθώς και τα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα που υπάρχουν για την κάθε μορφή οργάνωσης ξεχωριστά. Τέλος η συζήτηση θα κλείσει με την κατάθεση των προτάσεων με τις θέσεις της ΕΕΒΕΠ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίουβ Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό, τηλ.210 6748152) και ώρα 5μ.μ. Συνάδελφοι, Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη λόγω των σημαντικών αλλαγών που θα επέλθουν το προσεχές διάστημα αλλά και για να υπάρξει από κοινού το απαραίτητο συντονιστικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη θέση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και των εργαζομένων σ' αυτές στη νέα διοικητική πραγματικότητα. Για το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Χρ.Κυριακοπούλου Δ. Πολίτης

Στο «απόσπασμα» οι γυναίκες

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Ποινή έως 15 χρόνια από το 2011 στο όριο συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Γεωργάκης Στο... απόσπασμα με ποινή έως και 15 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2011, στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών αλλά και των μητέρων ανηλίκων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο την Πέμπτη αναμένεται να εγκριθεί από την τρόικα ώστε να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, εν μέσω εργατικών κινητοποιήσεων. Ηδη έχουν κλειδώσει οι σημαντικές αλλαγές (μετά τις συζητήσεις της τρόικας και του υπ. Εργασίας) οι οποίες αφορούν την ανατροπή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και τη μείωση των συντάξεων, ενώ για το όλο θέμα υπήρξε και επιστολή του υφυπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη προς τον επικεφαλής της τρόικας, κ. Ντερούζ. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Διάλεξη Πιπερόπουλου στα Χανιά

«Διαχείριση του Στρες και του Άγχους» είναι ο τίτλος της δίωρης διάλεξης που θα δώσει την Τετάρτη 16 Ιουνίου από τις 6-8 το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χανίων της Κρήτης ο Σαλονικιός καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος. Στην διάλεξή του ο κ Πιπερόπουλος χρησιμοποιώντας μια σειρά διαφανειών θα εξετάσει τη γέννηση του άγχους και του στρες, θα αναφερθεί στην συμπτωματολογία τους και στη συνέχεια θα παρουσιάσει τις σημαντικότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις τονίζοντας ότι ισχύει και στο θέμα του άγχους και του στρες το πάντα επίκαιρο Ιπποκρατικό: «καλύτερη θεραπεία είναι η…πρόληψη». Η συγκεκριμένη διάλεξη θα κλείσει πανηγυρικά την φετινή, 5η κατά σειρά, ακαδημαϊκή χρονιά του επιτυχημένου θεσμού του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανίων την έναρξη της οποίας είχε κάνει στις 9 Δεκεμβρίου του 2009 ο ίδιος ομιλητής με τη διάλεξή του που το θέμα της ήταν «IQ & E.I. Διανοητική Ικανότητα & Συναισθηματική Νοημοσύνη». Πέραν της εναρκτήριας και τελικής διάλεξης του Σαλονικιού καθηγητή τις άλλες 18 διαλέξεις της ακαδημαϊκής χρονιάς 2009-2010 έκαναν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και τις παρακολούθησε ένας πολύ μεγάλος αριθμός σπουδαστών όλων των ηλικιών. Στο τέλος της διάλεξης του κ Πιπερόπουλου θα γίνει η επίσημη απονομή ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ συμμετοχής στους σπουδαστές του φετινού κύκλου μαθημάτων.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr>> ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7103 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΕ "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7104 2) "ΠΑΡΩΝ" ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Α. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7099 3) ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7101 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ Μ' ΕΝΑ ΚΛΙΚ (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ 2010)

Της off shore το κάγκελο

Υπερκινητικά ακίνητα ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ 4.000 ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Οργιο φοροδιαφυγής από αδήλωτα ακίνητα σε Αθήνα-νησιά.Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ Σημεία και τέρατα αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τις off shore εταιρείες και τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους. Στο στόχαστρο του σώματος βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες περισσότερες από 50 μεταβιβάσεις ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας από off shore σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες. Στις περισσότερες από τις επίμαχες πράξεις διαπιστώθηκε ότι τα ακίνητα αυτά δεν ήταν καν δηλωμένα στις εφορίες. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Δι.Συ.Π.Ε.) Να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ APODIMOS.COM

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον με το οποίο μελετάτε τα άρθρα του Ηλεκτρονικού Περιοδικού μας και για αυτό τον λόγο σας παρακαλούμε κάντε ΚΛΙΚ στο www.Apodimos.com ή για να μελετήσετε τα άρθρα του ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 στα οποία αναφέρονται στα πιο κάτω θέματα που αφορούν όλους τους Έλληνες , Κυπρίους και τους Απόδημους όπως τα: ΚΛΙΚ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ 16ου ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Αρχειακό Αφιέρωμα. Ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους) και Ομογενείς αδελφούς μας ότι είναι Ιστορική η κίνηση που έκανε για την μη αναγνώριση των κατεχομένων, ο Πάπας Βενέδικτος 16ος ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο και κάνει την πρώτη του επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε ορθόδοξη χώρα και δη στην Κύπρο. Όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για ιστορικής σημασίας επίσκεψη, που έχει εκτός των άλλων και πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες διαστάσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι με την επίσκεψη αυτή του Πάπα Βενέδικτο 16ου η διεθνής προβολή της παρουσίας του, είναι τεράστιας σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές πολιτικές και άλλες περιστάσεις. Όμως μια πανέξυπνη κίνηση του έμπειρου Πάπα Βενέδικτου 16ου πέρασε το μήνυμα ότι ο Πάπας δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος και αυτό αποδεικνύετε ότι στην επίσκεψή του στην Κύπρο απόφυγε τα Κατεχόμενα διότι ποτέ «δεν θα έκανε κάποια ενέργεια, που θα μπορούσε να εκληφθεί ως άμεση ή έμμεση αναγνώριση του καθεστώτος» περισσότερα θα μάθετε κάνοντας ΚΛΙΚ στο . http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=11&artID=190785......Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε είναι πολύ σοβαρά και να τα μελετήσετε.ΚΛΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ !!!! Ενημερώνουμε όλους ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στην γειτονιά μας διότι οι πολιτικοί άρχοντες της Αλβανίας δεν ξέρουμε που το πάνε , την στιγμή είναι προς ένταξη χώρα στην ΕΕ και η Οικονομία της στηρίζετε στα χρήματα που τους στέλνουν τα αδέλφια τους που σκληρά εργάζονται στην Ελλάδα . Πολλοί λέγανε και φοβούνται την πιθανή εξέλιξη των γεγονότων στην περιοχή, διότι μπορεί υπήρχε ένα σοβαρό «Ντόμινο Εξελίξεων » στην Βαλκανική και για αυτό πρέπει να προσέξουμε πολύ. Τώρα που ψηφίστικε ο «Καλλικράτης » από την ελληνική Βουλή , εμείς σαν Apodimos.com προβληματιζόμαστε για το τι συμβεί όταν οι Αλβανοί μετανάστες ψηφίζουν για την επιλογή των Δημαρχείων της Ηπείρου, της Άρτας, των Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας και το ποσοστό των ψηφιζόντων Αλβανών είναι περισσότερο από του 10% ; Και τίθεται το ερώτημα η ΕΕ έχει Σύνορα ; τότε γιατί οι συντοπίτες μας Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ιταλία κλπ δεν συμμετέχουν με αεροσκάφη και πλοία να φυλάξουν τα ανατολικά σύνορα της που γειτνιάζουν με την Τουρκία;;;;; Ενώ η πολιτική στον αέρα στον αιγιακό αέρα νομίζουμε ότι δεν θα αλλάξει με την οποιαδήποτε τοποθέτηση του Αρχηγού του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου στην Τουρκία διότι υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος φθοράς έχει πλέον αποτελέσματα μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδος μια και τα ελληνικά αεροσκάφη συνεχώς είναι στην αέρα μια και οι Τούρκοι κάνουν συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου ελληνικού χώρου. Και όλα αυτά διότι η Αλβανία έδωσε το «Ελευθέρας» για τα χωρικά της ύδατα στον Τουρκικό Στόλο.......Αξίζει να μελετηθούν όλα τα στοιχεία που περιέχονται διότι θα πληροφορηθείτε πολλά για την καινούργια Αλβανίας – Τουρκίας . ΚΛΙΚ. ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ. Ειδικό Αφιέρωμα και Έκκληση. Αρχίζοντας αυτό το ειδικό Αφιέρωμα και Έκκληση ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους) και Ομογενείς αδελφούς μας ότι κάτι περίεργο γίνετε όσον αφορά τα κατεχόμενα και αυτό είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της Κύπρου και ειδικότερα των Ελληνοκυπρίων που πρέπει να διατηρήσουν την ταυτότητα τους, μια και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Έθνους . Και αυτό αφορά την Κερύνεια που από 20 Ιουλίου 1974 είναι κατεχομένη και θα πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητα της. Και αρχίζουμε με την παρουσίαση να τραγουδά τον Γιώργος Νταλάρας – Κερύνεια έτσι ώστε με την λυπητερή φωνή του να ακολουθεί το αισθήματα των αναγνωστών μας σκεπτόμενοι σαν Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους) και Ομογενείς αδελφούς μας την Κερύνεια . Και τα αισθήματα των πολυπληθών – αναγνωστών μας μελετώντας την εισήγηση του Δρ Κώστα Μαυρίδη από το Δίκωμο της Κερύνειας και τώρα στη Λευκωσία με θέμα: «Κερυνειώτες έφηβοι σήμερα: ταυτότητα και μέλλον» στην Ημερίδα Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πόλης και Επαρχίας Κερύνειας.......Αυτά που παρουσιάζουμε είναι πολύ σοβαρά είναι πολύ σοβαρά και Αξίζει μελετήσετε της Έκκληση και να τα έχετε στο αρχείο σας προς γνώση για τις επόμενες γενιές .ΚΛΙΚ ΑΠΟΔΗΜΕ ΔΕΙΚΤΑ ΟΛΑ 3ον: 17 ΘΕΜΑΤΑ, που αφορούν(4) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, (3) την ΚΥΠΡΟ, (5) την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, (3) την ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, (2) την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους) και Ομογενείς αδελφούς μας με την καινούργια ενότητα του www.Apodimos.com με τίτλο ΑΠΟΔΗΜΕ ΔΕΙΚΤΑ ΟΛΑ (το οποίο λειτουργεί σαν εργαλείο ενημέρωσης που θα παρουσιάζει κείμενα των blocks, portals, sites κλπ ) καλύψαμε αναγκαιότητα έγκυρης της ενημέρωσης, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τα σοβαρά θέματα μας, όπως τα θέματα της Κύπρου, τα Εθνικά θέματα , τα Εσωτερικά της Ελλάδος , τα Οικονομικά Θέματα, τα Θέματα εθνικής άμυνας κλπ έτσι ώστε όλοι οι πολυπληθείς επισκέπτες – αναγνώστες μας με το σάλπισμα της Τρομπέτας θα μπορούν να ενημερωθούν χωρίς τροποποιείσεις ή τροπή σε κιτρινισμό ενημέρωσης ή ακόμα γινόμενοι παπαγαλάκια της οποιαδήποτε εξουσίας κλπ ή μόνο από τι δημοσιεύουν τα blocks, portals, sites που δείχνουν ενδιαφέρον για την ενημέρωση των Ελλήνων, Κυπρίων και τους Αποδήμους Ελλάδος και Κύπρου. Ας μελετήσουμε τα πιο κάτω άρθρα των 5 Θεματικών ενοτήτων για την πιο καλλίτερη ενημέρωση σας.......Αξίζει να μελετηθούν όλα τα 17 στοιχεία που αναφέρονται. ΚΛΙΚ. ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ. Ιστορικά Δεδομένα. Ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους) και Ομογενείς αδελφούς μας ότι με αυτά τα ιστορικά δεδομένα που θα παρουσιάσουμε θα στοιχειοθετήσουμε τις έννοιες και τις αξίες Φιλελληνισμός και Φιλέλληνες διότι στήριξαν την Ελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό ενώ λόγω ηρωικών πράξεων στους τελευταίους πολέμους μέχρι σήμερα και με την ανάπτυξη του Ελληνισμού και του Ελληνικού Πολισμού διαχρονικά έχουν γίνει πρότυπο και αναπτύχθηκε ο Φιλελληνισμός και η Ελλάδα δεχόταν την βοήθεια των Φιλελλήνων σε κάθε στιγμή . Όμως τώρα λόγω διαφόρων ενεργειών της ελληνικής διοίκησης ένας ευρωπαίος συντοπίτης μας που συζητούσαμε είπε «Μέχρι πρόσφατα η λέξη ελληνικός δεν μου ανακαλούσε κανένα αρνητικό συναίσθημα. Τώρα ξέρω ότι η ελληνική πραγματικότητα δομήθηκε πάνω σε χρήματα "αεριτζίδικα". Η λέξη "ελληνικός" σήμαινε πάντα για μένα την κλασική αρχαιότητα, τα μνημεία, τους μύθους, τους κίονες. Τώρα την θεωρώ συνώνυμο της απάτης» και αυτό διότι οι κυβερνόντες στα τελευταία χρόνια το πιστοποιούσαν στην Ε.Ε.. Και με τα ιστορικά δεδομένα που θα παρουσιάσουμε θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την άποψη των ευρωπαίων συντοπιτών μας δίνοντας σε όλους να μάθουν το γεγονός όπου οι Φιλέλληνες ήταν το πρώτο κίνημα αλληλεγγύης στη νεότερη Ιστορία και την αξία μάθησης της Ιστορίας των Φιλελλήνων διότι και η σημερινή Ελλάδα τους έχει ανάγκη .....Αξίζει να μελετηθούν όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται και να τα έχετε στο αρχείο σας. ΚΛΙΚ. ΣΤΟ 3ον ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΚΑΡΠΑΘΙΟ και το ΚΑΝΟΝΑΚΙ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ και την ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ . Τουριστική παρουσίαση. Είναι γνωστό στους Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους) ότι ο Μανώλης Καρπάθιου αποκαλείτε μεγάλος στον χώρο της μουσικής που πραγματεύεται μια και έχει και το χαρακτηριστικό γνώρισμα , σαν μεγάλος συνθέτης και δάσκαλος, να προωθεί με το κανονάκι του την ιστορία του λαού μας, στη λαϊκή μουσική παράδοση, στην εκκλησιαστική και μοναχική ζωή, αλλά και στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Όμως ο Μανώλης Καρπάθιου είναι και Καλύμνιος και εκτός της μουσική παιδεία και γνώση για το Κανονακι θα δώσει την δυνατότητα στους μαθητές του και τους τουρίστες να χαρούν την αίγλη των χρωμάτων της παράδοσης διότι σαν συντροφιά τις διακοπές σας το νησί της Καλύμνου θα έχετε όλα όλες τις τουριστικές ομορφιές της Καλύμνου . Θα περπατήσετε ανάμεσα στα ομοιόμορφα σπιτάκια της και θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από τις χρωματικές παραλλαγές των παραθύρων τους. Σήμα κατατεθέν της Καλύμνου είναι τα σφουγγάρια της. Που αποτελούν την κύρια απασχόληση των περισσοτέρων κατοίκων του νησιού και θεωρούνται το καμάρι όλης της Ελλάδας. Και θα θαυμάσατε τα βουνά της που θα σας εντυπωσιάσουν και τις μυρωδιές από τη ρίγανη, θυμάρι και πολλά άλλα βότανα γεμάτα άρωμα που θα σας μείνουν έντονα χαραγμένα στη μνήμη όπως την μουσική που προέρχεται από το Κανονάκι ........Αξίζει να μελετηθούν όλα τα στοιχεία και εαν νομίζετε κρατήστε αυτά για μελέτη των νεότερων γενιών . ΚΛΙΚ I 'M DOING ‘Gods WORK’. MEET Mr. GOLDMAN SACHS.. Closing dedications that are directly related to Goldman Sachs, in connection with Greece and will tell the numerous visitors - our readers to develop of this company that Goldman Sachs’s name may not be on the high street, but if you bank with HSBC, cook with gas, shop with Ocado, watch Big Brother, buy clothes at Gap, use a TomTom satellite navigation system or simply enjoy the odd cheese-and-pickle sandwich, Goldman is part of your life. The company is split into three divisions. It’s an investment bank that raises money for clients and sometimes invests its own money in businesses. In the UK, it has raised capital for HSBC, Centrica (owners of British Gas), and Ocado, the online grocery business backed by Waitrose that sells more than £400m-worth of food a year. It helped to fund Endemol, makers of Big Brother, and is the biggest single investor in Eurotunnel. It has handled share issues for TomTom and J Crew. It is banker to Gap. It restructured Premier Foods, one of whose brands is Branston pickle. Goldman is also a trading house. It trades commodities, such as oil and gold, equities (shares in companies) and company debt. It raises money for governments by selling interest-bearing bonds to investors. The bank’s third division is asset management. It manages money on behalf of pension funds, insurance companies and wealthy individuals. Closing dedications that are directly related to Goldman Sachs, in connection with Greece and will tell the numerous visitors - our readers what is presented by John Arlidge entitled, I'm doing 'God's work'. Meet Mr Goldman Sachs in The Sunday Times...... It deserves it is studied completely.Συστήνετε και Διαδίδετε το www.Apodimos