Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

VHF RADIOTELEPHONE Model FM-8900S

VHF RADIOTELEPHONE Model FM-8900S


Full GMDSS-compliant VHF radiotelephone with Class-A DSC facility and CH70 watch receiver

Meets the new ITU recommendation on digital selective calling system for use in the Maritime Mobile Service, ITU-R M.493-13

Features

  • Semi-duplex 25-Watt VHF radiotelephone with a built-in Class-A DSC and CH70 watch Receiver

  • Fully meets GMDSS carriage requirements for SOLAS ships

  • Easy to read, high-contrast 4.3" bright color LCD

  • Enhanced noise reduction and speaker for superb voice quality

  • Quick access to CH16 key

  • Easy channel selection with rotary control or direct keypad input

  • Automatic entry of own ship position and time through the interfaced GPS receiver

  • ATIS signal transmission available for inland waterways

  • Connect to an office or home via an existing PSTN (Public Switched Telephone Network)

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Ημερομηνία έκδοσης: 21 Μαρτίου 2011
Ανατύπωση: 2η 21 Μαρτίου 2016
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-6864-81-0
Ετικέτες Ανατροπή στερεοτύπωνΠάσχα
Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια.Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει; Μετά την επιτυχία του βιβλίου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η Χρυσάνθη Καραίσκου και ο Νέστορας Ξουρής επιστρέφουν με μια ακόμη χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα σας συναρπάσει!

Πρόσκληση | Βασίλειος Μαρκεζίνης

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ


Είναι ο πάνθηρας ζωντανός;
Νίκη Μαραγκού
ISBN: 978-960-03-6120-9
Τιμή: 9,54 €
Kάποιες από τις ιστορίες στο βιβλίο αυτό μου τις διηγήθηκε ο Eυάγγελος Λουίζος. O Λουίζος ήταν ένας αληθινός κοσμοπολίτης, που συνδέθηκε στα νιάτα του με την ομάδα Kατσίμπαλη, Kαραντώνη, Eλύτη, Aντωνίου κ.ά. Στο σπίτι του στην Aμμόχωστο φιλοξένησε τον Eλύτη και τον Σεφέρη. Ένα μεγάλο μέρος της αγάπης του Σεφέρη για την Kύπρο ανήκει στο «μάστρο», όπως αποκαλούσε ο Σεφέρης τον Λουίζο. Aσχολήθηκε με κυπρολογικές έρευνες και ίδρυσε το 1966 στην Aμμόχωστο, με προτροπή του Σεφέρη, τον εκδοτικό οίκο Les editions L' Oiseau. Έζησε στην Aμμόχωστο μέχρι το 1974. Tον επισκεπτόμουν τακτικά τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Λευκωσία. Όταν πέθανε, το 1993, σκέφτηκα να συγκεντρώσω κάποιες από τις ιστορίες του. Όταν όμως ξεκίνησα να γράφω, τα πρόσωπα στο βιβλίο πήραν τους δικούς τους δρόμους, η φαντασία μπλέχτηκε με τις αληθινές ιστορίες της Aμμοχώστου, με τις δικές μου αναμνήσεις της εποχής, και βγήκε τελικά ένα άλλο κείμενο, που δεν είναι πια η ιστορία του Eυάγγελου αλλά η μυθιστορία μιας εποχής και μιας πόλης. Mια νεαρή Γερμανίδα ζωγράφος παντρεύεται στην Aμμόχωστο του 1962 έναν ιδιόμορφο άντρα, που έχει τη διπλάσια ηλικία. Mέσα από την ιστορία του Στέφανου και της Bέρας, τους σκοτεινούς δρόμους του έρωτα, διαγράφεται η φυσιογνωμία μιας παραλιακής μεσογειακής πόλης στη δεκαετία του '60, θολή και κρυφή.
NIKH MAPAΓKOY


ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Έπρεπε να είχες φύγει
Ντάνιελ Κέλμαν
Μετάφραση: Κώστας Κοσμάς
ISBN: 978-960-03-6159-9
Τιμή: 9,54 €
Ένας στενός δρόμος με απότομες στροφές, δέντρα χαμένα στην ομίχλη, βράχια, χειμώνας. Ένα νεαρό ζευγάρι με παιδί αποφασίζει να περάσει μερικές ήσυχες μέρες σ’ ένα απομονωμένο εξοχικό στο βουνό. Όμως δεν καταφέρνουν ν’ αφήσουν πίσω τις έγνοιες της καθημερινότητας: η μικρή τούς λέει διαρκώς κάτι ακατανόητες ιστορίες από τον παιδικό σταθμό, η γυναίκα στέλνει συνεχώς μηνύματα στο κινητό και ο άντρας, ένας συγγραφέας που πρέπει να παραδώσει το σενάριο για το δεύτερο μέρος μιας επιτυχημένης κωμωδίας, καταγράφει σ’ ένα μπλοκ ιδέες και σκηνές. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται. Γιατί οι περισσότερες σημειώσεις του αφορούν οικογενειακές στιγμές, συζυγικές εντάσεις και κάποια παράξενα πράγματα που συμβαίνουν γύρω του. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτό το κατά τα άλλα μοντέρνο σπίτι. Ο κόσμος που δημιουργεί ο Ντάνιελ Κέλμαν στην καινούργια του νουβέλα, η οποία αγγίζει την ατμόσφαιρα μιας ιστορίας φαντασμάτων, είναι ένας κόσμος απόκρημνος, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το ανοίκειο και το παράδοξο συνθέτουν την άλλη όψη της πραγματικότητας, καραδοκούν στις παρυφές της και ασκούν μια απόκοσμη έλξη, όπως ακριβώς το χάος που περιμένει μετά τον γκρεμό. Κανένα δράμα δεν είναι μικρό στο ανθρώπινο μυαλό.
«Ο Ντάνιελ Κέλμαν μεταφέρει ένα στοιχειωμένο σπίτι μέσα στο ίδιο μας το κεφάλι. Εμμένοντας στα μεταμυθοπλαστικά του παιχνίδια, καταφέρνει να οδηγήσει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια νέα καμπή».
Die Welt
«Στο βιβλίο αυτό ο Κέλμαν καταφέρνει να σχεδιάσει αριστοτεχνικά έναν ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο λαβύρινθο της πραγματικότητας, που οδηγεί τον αναγνώστη στα άδυτα ενός αξεδιάλυτου πλέγματος αμφιβολιών».
Die Zeit
«Ο Κέλμαν αφήνει αδίστακτα τον αφηγητή του να φτάσει μέχρι τα άκρα, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι κατέχει έναν εντυπωσιακό φιλοσοφικό σκεπτικισμό – ανάλογο με εκείνον του μεγάλου του προτύπου, του Μπόρχες».
Spiegel Online
«Μικρό, αλλά φίνο… Με λιτά μέσα και με διαυγή και νηφάλια γλώσσα, ο Κέλμαν σκηνοθετεί το δικό του ιδιαίτερο παιχνίδι με τον χώρο και τον χρόνο».
Der Tagesspiegel
«100 σελίδες τρόμου: Ο Ντάνιελ Κέλμαν έγραψε μια νουβέλα που μας επισημαίνει και μας υπενθυμίζει πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα μικρό έργο».
Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Το χρυσάφι και η κατάρα της ερήμου
Ιμπραχίμ αλ Κούνι
Μετάφραση: Ελένη Καπετανάκη
ISBN: 978-960-03-6161-2
Τιμή: 12,72 €
Η αγάπη ανάμεσα στον Ουχαγιάντ, τον νεαρό Τουαρέγκ, και την καθαρόαιμη Μάχρι καμήλα του δεν είναι μόνο μια σχέση αλληλεξάρτησης που εξυπηρετεί την επιβίωση μέσα στο ερημικό τοπίο. Είναι μια ξεχωριστή σχέση επικοινωνίας και συντροφικότητας. Οι περιπέτειες και οι δοκιμασίες τους διαδέχονται η μία την άλλη, με σκηνικό τη λιβυκή Σαχάρα, την εποχή της εισβολής των Ιταλών στον Βορρά και της εξάπλωσης του λιμού στον Νότο της χώρας. Οι δυο τους, κυνηγημένοι από τις απρόβλεπτες περιστάσεις και τη φυλή του Ουχαγιάντ, φτάνουν στις σπηλιές του Τζάμπαλ αλ Χασάουνα με τις πετρόμορφες σκηνές κυνηγιού των «αρχαίων αγίων». Ο Ιμπραχίμ αλ Κούνι αφηγείται μοναδικά τη ζωή των Τουαρέγκ, νομάδων της ερήμου, και μας ταξιδεύει στα μεγάλα άδεια τοπία, εκεί όπου η άμμος συναντά τον ορίζοντα για να σχηματίσουν ένα απέραντο κενό, εκεί όπου η έρημος γίνεται η άλλη όψη της πραγματικότητας. Οι αρχαίοι μύθοι, ο μυστικισμός του Ισλάμ, η φιλοσοφία των Σούφι, η μεταφυσική, ο ρωσικός υπαρξισμός, αποτελούν κυρίαρχα μοτίβα στη λογοτεχνία του μεγάλου Λίβυου συγγραφέα. Το χρυσάφι και η κατάρα της ερήμου είναι το πρώτο έργο του που μεταφράζεται στα ελληνικά.
«Από τα μυθιστορήματά του ξεχύνονται τα πάθη της ερήμου και οι θρύλοι των νομάδων. Ένας συγγραφέας που έχει κάνει κτήμα του τη μυθολογία του αρχαίου κόσμου και τη λογοτεχνία του σύγχρονου, με ποιητικές και μυστικιστές τάσεις εμφανείς στο έργο του».
Al Ahram weekly
«Η διαφορά του Ιμπραχίμ αλ Κούνι δεν έγκειται μόνο στη γλώσσα, που είναι εμπνευσμένη από κλασικά αραβικά κείμενα. Είναι το σκηνικό που αναπλάθει, εκείνο της ερήμου, καθώς επίσης η θρησκεία και η ποίηση των Τουαρέγκ. Και όπως διαφαίνεται στα περισσότερα έργα του, το τοπίο και τα ζώα δεν είναι απλώς ένα υπόβαθρο».
Qantara.de
«Το λυρικό αυτό μυθιστόρημα ανασύρει τη μοναδική ζωή στην έρημο και μας δίνει μια γεύση μυστικισμού από το επέκεινα».
Arab News
«Το σκηνικό της ερήμου είναι η δύναμη του Ιμπραχίμ αλ Κούνι: η απλωσιά του, η απομόνωση και το μυστήριο είναι επιβλητικά».
Banipal
«Αληθινό ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή».
Cairo Magazine

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καζαντζάκης - Ζορμπάς: Μια αληθινή φιλία
Γιώργος Στασινάκης
ISBN: 978-960-03-6179-7
Τιμή: 9,54 €
Στο βιβλίο αυτό ο Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, πραγματεύεται τη σχέση Καζαντζάκη – Ζορμπά, την ιστορία μιας αληθινής φιλίας. Εξήντα χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, και ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα, παρουσιάζονται άγνωστα στοιχεία για τον θρυλικό Γιώργη Ζορμπά (που έγινε Αλέξης Ζορμπάς στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά): η γέννησή του στη Μακεδονία, τα ταξίδια και οι περιπέτειές του, η ταφή στα Σκόπια… Επίσης έρχονται στο φως στοιχεία για τη σχέση του με τον Καζαντζάκη, όπως η γνωριμία τους στο Άγιον Όρος, η εκμετάλλευση ενός λιγνιτωρυχείου στη Μεσσηνιακή Μάνη, ο επαναπατρισμός Ελλήνων από τον Καύκασο κ.ά.
Η φιλία τους ήταν βαθιά και αληθινή. Ο Ζορμπάς ανέφερε: «Αφεντικό, άνθρωπο δεν αγάπησα σαν εσένα». Και ο Καζαντζάκης έγραψε: «Αν ήθελα να ξεχωρίσω ποιοι άνθρωποι αφήκαν βαθύτερα τ’ αχνάρια τους στη ψυχή μου, ίσως να ξεχώριζα τον Όμηρο, το Βούδα, το Νίτσε, τον Μπέρξονα και το Ζορμπά [...] Ο Ζορμπάς μ’ έμαθε ν’ αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο».
ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Εστραβαγάριο
Πάμπλο Νερούδα
Μετάφραση: Δανάη Στρατηγοπούλου
ISBN: 978-960-03-6204-6
Τιμή: 10,60 €
Ήταν αυτός που κατασκεύαζε όνειρα, που κάλπαζε στον άνεμο πάνω στο άτι της βροχής κι ύστερα ξεκουραζόταν στην καρδιά της φωτιάς. Ήταν ένας καθηγητής της ζωής και του έρωτα, ένας περιπλανώμενος σπουδαστής του σκληρού χρόνου και του θανάτου. Η ψυχή του ανθρώπου είναι από ίσκιο, γι’ αυτό και ταξιδεύει. Ο Πάμπλο Νερούδα είχε αναγγείλει το Εστραβαγάριο σε ειδική συνέντευξη την άνοιξη του 1958. Ο Χιλιανός νομπελίστας ξεχώριζε τούτη τη συλλογή. Την έγραψε σε μια ιδιαίτερη περίοδο της ζωής του, την οποία ο ίδιος ονόμαζε «φθινοπωρινή», όταν είχε πλέον επιστρέψει για τα καλά στην πατρίδα του και δημιουργούσε στην αγαπημένη του Ίσλα Νέγρα, στις ακτές του Ειρηνικού. Αυτά τα εξήντα οκτώ ποιήματα συνιστούν από κοινού ένα σημείο ανάπαυσης, απ’ όπου ο ποιητής παρατηρεί συγκινημένος το φτερούγισμα ενός πουλιού ή την αβέβαιη πορεία ενός φύλλου, απ’ όπου ανακαλύπτει εκ νέου τα θαύματα της φύσης και διερευνά εξονυχιστικά τα μυστήρια της ύπαρξης. Ο τόνος της φωνής του, άλλοτε μελαγχολικός κι άλλοτε πανηγυρικός, παραμένει νοσταλγικός και στοχαστικός. Με το Εστραβαγάριο, που σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή στο έργο του, ο λυρισμός του Πάμπλο Νερούδα έγινε πιο προσωπικός.
«Ο σπουδαιότερος ποιητής του εικοστού αιώνα σε οποιαδήποτε γλώσσα».
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
«Κανένας ποιητής του εικοστού αιώνα στο δυτικό ημισφαίριο δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του».
ΧΑΡΟΛΝΤ ΜΠΛΟΥΜ
«Ο Νερούδα ξαναγεννιέται κάθε μέρα επειδή θα υπάρχει πάντοτε κάποιος που θα τον διαβάζει για πρώτη φορά και κάποιος που θα τον ξαναδιαβάζει με ανανεωμένη ματιά. Αν σταματήσουμε να τον διαβάζουμε, η ζωή μας θα είναι φτωχότερη».
ΧΟΣΕ ΕΜΙΛΙΟ ΠΑΤΣΕΚΟ
«Κανένας δεν μπορεί να επιτύχει αυτή την άψογη ποιητική τελειότητα του Νερούδα, που πάντοτε συνδύαζε ένα ουσιαστικό και ένα επίθετο με πρωτοτυπία».
ΜΑΡΙΟ ΜΠΕΝΕΔΕΤ

Σκοτεινός χρόνος
Κατερίνα Καριζώνη
ISBN: 978-960-03-6149-0
Τιμή: 8,48 €
Ποίηση ενός μυστικού, αινιγματικού και αφώτιστου χρόνου, ο οποίος καταγράφεται και περιγράφεται με αλληγορίες και συμβολισμούς, μύθους και σπαραγμένα προσωπικά βιώματα. Η ποιήτρια χρησιμοποιεί το λόγο με μαθηματική αυστηρότητα, τα ποιήματα μοιάζουν με εξισώσεις, όπου το ζητούμενο είναι η κρυμμένη ουσία των πραγμάτων. Παίζοντας συχνά σκάκι με τις λέξεις, διεκδικεί τόπους ονείρων που μοιάζουν με αντεστραμμένους παραδείσους, ενίοτε απειλητικούς, και επιχειρεί μια αισθητική υπέρβαση του πραγματικού, μια αγωνιώδη φυγή μέσα απ’ τον σκοτεινό και αστάθμητο χρόνο.
Πώς ορίζεται όμως στα ποιήματά της αυτός ο γριφώδης και μη μετρήσιμος χρόνος; Με τις μνήμες, τις απώλειες, τους φόβους, τους έρωτες, τις ενοχές, τα ανομολόγητα πάθη, την κατακερματισμένη και τραυματισμένη προσωπική μυθολογία της. Με αυτά τα υλικά χτίζει το ποιητικό της σύμπαν η ποιήτρια, χρησιμοποιώντας τις λέξεις ως πρόσχημα, τις εικόνες και τους μύθους ως πυξίδες και όχημα για να μας ταξιδέψει ως το τέρμα του δικού της ιδιόμορφου και συναρπαστικού ποιητικού χρόνου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Εξουσίες εκτός ελέγχου
Αποστόλης Φωτιάδης
ISBN: 978-960-03-6203-9
Τιμή: 9,54 €
Πώς οι φορείς εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ καταφέρνουν να μη λογοδοτούν, ακόμα και σε περιπτώσεις εξόφθαλμων παρατυπιών; Πώς ανασυγκροτούνται οι θεσμοί, ώστε να είναι από τη φύση τους ανεξέλεγκτοι; Πώς ελίσσονται τα οργανωμένα συμφέροντα μέσα σ’ αυτό το δυστοπικό σκηνικό και πώς συσχετίζονται με τους φορείς εξουσίας, προωθώντας την ατζέντα τους; Πόσο ευρωπαϊκός είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας; Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ήταν πράγματι μια συμφωνία των ευρωπαϊκών κρατών; Κινδύνεψε στ’ αλήθεια η Ελλάδα με έξοδο από τη Σένγκεν στο αποκορύφωμα της προσφυγικής κρίσης;
Η Ευρώπη των «δημοκρατικών αξιών» συρρικνώνεται ραγδαία, αφήνοντας όλο και περισσότερο χώρο για την αποδοχή μιας εκχυδαϊσμένης εξουσίας που δεν αναγνωρίζει ούτε καν τα πεπερασμένα όρια της ευρωπαϊκής αστικής δημοκρατίας. Οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και η ευρωπαϊκή κοινότητα επιταχύνουν την αποδόμηση.
Η έρευνα αυτή επιχειρεί να αποδείξει πως ό,τι βλέπουμε και ακούμε γύρω μας σήμερα δεν είναι πλέον από μόνο του αρκετό για να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητά μας. Η διεκδίκηση περισσότερης λογοδοσίας είναι απαραίτητη για να αποτραπεί ακόμα ένα ταξίδι της ευρωπαϊκής ιστορίας ως την... «άκρη της νύχτας».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Όπου ταξίδεψε η καρδιά / Journey of the Heart
Σωτήρης Πράπας
ISBN: 978-960-03-6141-4
Τιμή: 31,80 €
Ο Σωτήρης Πράπας, ταξιδεύοντας όπου τον καλούσε η επιστήμη του, σεργιάνιζε στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του κι εκεί όπου τον πρόσταζε η καρδιά, στις γειτονιές του κόσμου, με μια ψηφιακή στο χέρι.
Με το συναίσθημα και την τεχνική του ερασιτέχνη φωτογράφου, ο Σωτήρης Πράπας, συνεπικουρούμενος από τον έξοχο αποφθεγματικό λυρικό λόγο της συγγραφέως Άννας Μανωλοπούλου, σημειολογεί φωτογραφίζοντας στιγμές της ιστορίας των εθνών, σημαίες, σύμβολα αγώνων και πολιτισμών, πρόσωπα και εικόνες της καθημερινότητας.
Οι 650 σελίδες του πολυτελούς αυτού λευκώματος αποτελούν κάδρα αιωνιότητας με χρώματα, μορφές, σχήματα, γραμμές, αλληγορίες, συνήθειες, φορεσιές λαών και μεγάλα μνημεία, σε ένα μαγικό παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά του. Είναι ένα λεύκωμα-καημός πραγμάτων και ψυχών, όαση μνήμης στην έρημο της λήθης. Ο ρόλος και τα σκηνικά: η επιστήμη και η τέχνη!

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Οικογένειες σε δίσεκτα χρόνια
Κάτια Χαραλαμπάκη
ISBN: 978-960-03-6152-0
Τιμή: 16,96 €
Τι βιώνουν και τι εκφράζουν στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή οι οικογένειες σήμερα; Η έναρξη και η παράταση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης έφεραν νέα δεδομένα στη ζωή των οικογενειών, όχι μόνο υλικά, αλλά και ψυχολογικά και, ακόμα περισσότερο, στο επίπεδο των σχέσεων. Έτσι, ένας θεραπευτής οικογένειας βρίσκεται μπροστά σε πρωτόγνωρες εμπειρίες στη δουλειά του, που απαιτούν νέα κατανόηση και νοηματοδότηση.
Τα κείμενα του βιβλίου γράφτηκαν κατά το διάστημα 2010-2016, με στόχο να καταγραφεί ένα κομμάτι από αυτό το καινοφανές υλικό στις σχέσεις των οικογενειών και των ζευγαριών που εισέβαλε και εξακολουθεί να εισβάλλει, «ακατέργαστο», στο γραφείο του θεραπευτή οικογένειας. Γίνεται προσπάθεια, εκτός από την περιγραφή, να τεθούν προβληματισμοί σχετικά με τις νέες δυνατότητες που χρειάζεται να αναδυθούν στο ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο για πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Από την άλλη, παρατίθενται κείμενα πιο θεωρητικά, γραμμένα πάλι την περίοδο αυτής της εξαετίας, που σχετίζονται με την ποίηση, τη φιλοσοφία και τους μύθους της αρχαιότητας, τη μελέτη γραπτών του Ρώσου γλωσσολόγου Μπαχτίν, του Αμερικανού ανθρωπολόγου Bateson, θέματα σχετικά με την ονοματοδοσία στην ελληνική οικογένεια κ.λπ. Με τον τρόπο αυτόν γίνεται σύνδεση των περιγραφών των σύγχρονων καταστάσεων στις οικογενειακές σχέσεις με γενικότερους προβληματισμούς, όπως είναι ο «διάλογος» και ο «πολυφωνικός εαυτός», η οποία είναι χρήσιμη για τη βαθύτερη κατανόηση των νέων φαινομένων στις σχέσεις αλλά και για την ίδια τη διεύρυνση εννοιών της ψυχοθεραπείας.
Ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου του βιβλίου είναι παρουσίαση κλινικών περιπτώσεων ψυχοθεραπείας οικογένειας και ζεύγους.

ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ DE PROFUNDIS [3/4/2017]

Ο Έλληνας Τούρκος, παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου:
«Ο Έλληνας Τούρκος»
του Χρίστου Χριστοδούλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Βιβλιοπωλείο «ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ»
(Δημ. Γούναρη 39, Καμάρα)
την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 7:00 μ.μ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Χρίστος Ζαφείρης, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Σταύρος Τζίμας, δημοσιογράφος
και ο Χρίστος Χριστοδούλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη νέα του μυθιστορηματική βιογραφία ο Χρίστος Χριστοδούλου αφηγείται την άγνωστη ιστορία ενός Έλληνα από τη Χίο, την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που ξεκίνησε ως σκλάβος και έγινε Μεγάλος Βεζίρης.
Ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου υπήρξε μια υπαρκτή, προβεβλημένη αλλά διφορούμενη ιστορική προσωπικότητα. Ήταν πρώην σκλάβος, πρώην έλληνας και πρώην χριστιανός. Η περίπτωση του ανθρώπου αυτού, που παραμένει ελάχιστα γνωστή στη χώρα μας, δεν απασχόλησε παρά κάποιους ερευνητές στη Χίο όπου γεννήθηκε και τους συγγενείς του στην Κωνσταντινούπολη όπου εν συνεχεία έζησε και αναδείχτηκε.
Οι επιλογές αυτού του ανθρώπου δεν καθόρισαν μόνο την προσωπική του μοίρα αλλά και τις συνέπειες τους πάνω στο σώμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η ζωή του, ζωή ενός πολύ ευφυούς ριζοσπάστη αλλά και πολύ τυχερού ανθρώπου, δοκιμάστηκε μέσα σε ένα πλαίσιο όπου κυριάρχησαν πόλεμοι, σφαγές, πολιτικές συνωμοσίες, διεθνείς ίντριγκες, οικονομικές κρίσεις και μαζί ο απαράμιλλος κοσμοπολιτισμός της Κωνσταντινούπολης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας, «σπάνια βρίσκει κανείς ένα τόσο τέλειο συνδυασμό κεντρικού ήρωα, ιστορικού-κοινωνικού πλαισίου και ανθρώπινης μοίρας. Σπάνια επίσης συναντάει κανείς μια τόσο προφανή περίπτωση ελληνοτουρκικής συμβίωσης κι επιβίωσης. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο του οποίου όλες οι πληροφορίες είναι εξαντλητικά τεκμηριωμένες, ο αναγνώστης δεν θα ταλαιπωρηθεί από εθνοκάπηλους προσδιορισμούς και ετικέτες για τον «άλλο». Άλλωστε ο τίτλος του δεν παραπέμπει σε μια διαφορά, αλλά σε μια εξίσωση.»
Ο Χρίστος Χριστοδούλου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Κατάγεται από την Ξάνθη. Ήταν διευθυντής στα Γραφεία Αθηνών των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», διευθυντής της Δορυφορικής τηλεόρασης της ΕΡΤ και ανταποκριτής σε αμερικανικά, κυπριακά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Το 2006 τιμήθηκε με το μεγάλο δημοσιογραφικό βραβείο του Ιδρύματος Μπότση. Συγγραφέας των βιβλίων: «Τα φωτογενή Βαλκάνια των αδελφών Μανάκη», «Ο εκδότης Ιωάννης Βελλίδης», «Μουσταφά Κεμάλ» «Οι τρεις ταφές του Χασάν Ταχσίν Πασά».
ΙΜΠΡΑΗΜ ΕΝΤΧΕΜ ΠΑΣΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ
Μπροστά σε μια μεγάλη αποκάλυψη – έκπληξη θα βρεθούν οι αναγνώστες του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Χρίστου Χριστοδούλου που φέρει τον αναπάντεχο τίτλο «Ο Έλληνας Τούρκος». Το βιβλίο περιγράφει την μυθιστορηματική ζωή ενός Έλληνα σκλάβου, του Ιμπραήμ Εντχέμ Πασά, που σώθηκε από την σφαγή της Χίου και έγινε τελικά Μέγας Βεζίρης, δηλαδή Πρωθυπουργός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η περίπτωση του άνθρωπου αυτού παραμένει ελάχιστα ή καθόλου γνωστή στην χώρα μας, ενώ στην Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μεταρρυθμιστές της, παρ ότι –για ευνόητους λόγους, αποσιωπάται η ελληνική καταγωγή του. Συγγενείς αυτού του Έλληνα Μεγάλου Βεζίρη υπάρχουν σήμερα τόσο στην Χίο όσο και την Κωνσταντινούπολη.
Στην διάρκεια των σφαγών της Χίου από τους Τούρκους το 1822 που αποτύπωσε στον περίφημο πίνακα του ο γάλλος ζωγράφος Ντελακρουά, ξεκληρίστηκε το 80% των κατοίκων του νησιού. Ο Ιμπραήμ Εντχέμ Πασάς ήταν τότε 6 ή 8 ετών. Ο ίδιος σώθηκε αλλά πουλήθηκε σαν σκλάβος στον οίκο ενός παντοδύναμου Αρχιναυάρχου που ήταν τότε υπουργός πολέμου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο μικρός σκλάβος, σύμφωνα με τα έθιμα του πολέμου, προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ. Ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε στον οίκο του Πασά ο οποίος ήταν άτεκνος. Ο Μικρός Εντχέμ επέδειξε εξαιρετική ευφυΐα και υψηλές μαθησιακές επιδόσεις και ο μέντοράς του τον έστειλε στο Παρίσι για σπουδές. Επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη με το πτυχίο του μηχανικού μεταλλειολόγου και κατέλαβε αμέσως υψηλές θέσεις στην διοίκηση της Αυτοκρατορίας. Από τότε τίποτα δεν σταμάτησε την συνεχή εξέλιξη του, ο όποιος σε ένα διάστημα 50 χρόνων υπήρξε υπασπιστής του Σουλτάνου, υπουργός εσωτερικών, υπουργός δημοσίων έργων, υπουργός υγιεινής, κυβερνήτης Τρικάλων, κυβερνήτης Ιωαννίνων, υπουργός εξωτερικών, πρεσβευτής, πρόεδρος του συμβουλίου επικρατείας, συντάκτης των κυριότερων εκσυγχρονιστικών και μεταρρυθμιστικών νομοθετημάτων της Αυτοκρατορίας, και τέλος Μέγας Βεζίρης. Αυτός εισήγαγε το δεκαδικό μετρικό σύστημα στην Τουρκία, αυτός επέβαλλε νέους κανόνες στην πολεοδομία την ρυμοτομία και την υγιεινή των μεγαλουπόλεων, αυτός τέλος αξιοποίησε τον μεταλλευτικό πλούτο της χώρας. Η ελληνική καταγωγή του ήταν από τότε σε όλους γνωστή. Ο ίδιος όμως και το περιβάλλον του τροφοδοτούσαν την άποψη ότι ήταν Μουσουλμάνος Κιρκασιανής καταγωγής, κάτι που δεν επικράτησε τελικά. Το βιβλίο του Χρ. Χριστοδούλου εξαντλεί όλες τις πηγές της ελληνικής καταγωγής αλλά και του σπουδαίου μεταρρυθμιστικού έργου που επιτέλεσε ο Εντχέμ Πασάς ο οποίος έζησε μια ζωή μουσουλμάνου ζηλωτή, προσεκτικά οργανωμένη ώστε να μην παρεξηγηθεί ως ψευδομουσουλμάνος ή ως αποστάτης. Ταυτόχρονα χειρίστηκε με ειλικρίνεια και πολιτική σύνεση το κρίσιμο θέμα των σχέσεων της Αυτοκρατορίας με τους Χριστιανούς, τους Εβραίους πολίτες της και αφιερώθηκε με εντιμότητα στην υπηρεσία της Τουρκίας που τον ανέδειξε παρότι του στέρησε την οικογένεια, την θρησκεία και το νησί του. Την λαμπρή πορεία του ωστόσο ανέκοψε η οδυνηρή ήττα των Οθωμανών στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877, τον οποίο ο ίδιος χειρίστηκε ως Μέγας Βεζίρης. Υπήρξε το «μαύρο πρόβατο» εκείνης της αρνητικής συγκυρίας και αποσύρθηκε από το προσκήνιο. Τα παιδιά του ήταν κορυφαίοι παράγοντες των επιστημών και της τέχνης στην Τουρκία. Το ίδιο και οι απόγονοί του μέχρι σήμερα. Ο μεγάλος γιός του ο Οσμάν Χαμντί Μπέης, υπήρξε ιδρυτής του Αυτοκρατορικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Κωνσταντινούπολης και θεωρείται σήμερα ο μεγαλύτερος ζωγράφος της Τουρκίας. Ήταν ο μόνος από την οικογένεια του Πασά. που διακριτικά δήλωνε ότι η καταγωγή τους ήταν ελληνική. Κάποια στοιχεία οδηγούν στην υπόθεση ότι πατέρας και γιός γνώριζαν ελληνικά.
Εφ όσον, σύμφωνα με την εξαντλητική έρευνα του συγγραφέα, η καταγωγή του Εντχέμ Πασά ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας ελληνική από την Χίο, εγείρεται το ερώτημα από πιο τζάκι του νησιού προέρχονταν. Το βιβλίο υιοθετεί τρείς βασικές εκδοχές. Κάποιοι Χιώτες ερευνητές αναφέρουν την οικογένεια Πυρρίκη από την Βέσα, ένα από τα Μαστιχοχώρια της Χίου. Ο Οθωμανός μεγαλοτραπεζίτης Γεώργιος Ζαρίφης, στενός φίλος του Μεγάλου Βεζίρη και δανειστής του Οθωμανικού κράτους, ισχυρίζεται ότι ο Εντχέμ καταγόταν από τους Σκαραμαγκάδες, άποψη που μάλλον φαίνεται να προτιμούν οι σημερινοί απόγονοι του στην Τουρκία. Τέλος υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή που την εμφάνισαν οι εφημερίδες της Αθήνας το 1877, την περίοδο που ο Εντχέμ έγινε Μέγας Βεζίρης: Ότι τάχα ο Πασάς είχε στην μικρή τότε ελληνική πρωτεύουσα αδελφό Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου από την οικογένεια Κόκκινου της Χίου. Ο Ιμπραήμ Εντχέμ Πασάς πέθανε στην Κωνσταντινούπολη το 1893 και τάφηκε στο Τέμενος της Μιχριμάχ Σουλτάνας στο Σκούταρι, που έχτισε ο κατά πολλούς ελληνικής επίσης καταγωγής, μεγαλοφυής αρχιτέκτονας Σινάν. Η είδηση του θανάτου του και το ελληνικό βιογραφικό του, έτυχαν ξανά τότε, παγκόσμιας προβολής.
Το βιβλίο κοσμείται από 80 αυθεντικές και άγνωστες λιθογραφίες της εποχής γεγονός που υποδηλώνει την πανευρωπαϊκή απήχηση του ήρωα του βιβλίου. «Ο Έλληνας Τούρκος» θα παρουσιαστεί παρουσία του συγγραφέα, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 7:00 μμ στο Βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης ΠΑΙΔΕΙΑ, με ομιλητές τους δημοσιογράφους Χρίστο Ζαφείρη και Σταύρο Τζίμα. Την συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Τη Νύχτα που Ξυπνούσε η Αγνωστούπολη

Τη Νύχτα που Ξυπνούσε η Αγνωστούπολη

Έτσι κυλάει  ο καιρός στην Αγνωστούπολη, πάντα πικρός και πάντα ίδιος. Σαν ένας νυχτερινός ουρανός
με ψαλιδισμένα αστεράκια και λογοκριμένο φεγγάρι. Σαν ένα ξημέρωμα με έναν ήλιο γεμάτο τσιρότα και μπαλώματα. Σαν ένα παλαιό ημερολόγιο και σαν μια ατζέντα με μέρες ανύπαρκτες. Γιατί εδώ κανένας πλέον  δε  μετράει τα χρόνια. Κανείς δε δίνει όνομα στους μήνες, ούτε λογαριάζει τις  μέρες… Κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί τι έγινε τότε, ούτε και  περιμένει αυτό που θα γίνει μετά. Και χωρίς να θυμάσαι, δεν αγαπάς, και χωρίς να  περιμένεις, δεν ελπίζεις.
Τη Νύχτα που Ξυπνούσε η Αγνωστούπολη
Συγγραφέας: Γιάννης Πανουτσόπουλος
Σελίδες: 50
ISBN: 978-960-6748-64-6 

Διαστάσεις: 23 Χ 12
Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 11,15 ευρώ

2η ημερίδα του επιστημονικού forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας


2η ημερίδα του επιστημονικού forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος"
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας έχει
απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση διαρκείας προς την επιστημονική κοινότητα
να συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια του επιστημονικού forum...
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/03/2017-03-2711-2-forum.html
Videos - photos - "Μάθε για μένα και ας σχεδιάσουμε για όλους" "Η
Παρέα εν Δράσει" στον τόπο σας
Επικοινωνήστε μαζί μας για να επισκεφτούμε τον τόπο σας παρουσιάζοντας
τη δράση μας! Κίνδυνοι για ζωή και υγεία μας από ατυχήματα,
παραολυμπιακό ιδεώδες, σχεδίαση για όλους, τουρισμός για όλους
http://takisalexandrakis.blogspot.co.ke/2017/03/blog-post_25.html
Την Τρίτη, 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των
δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).
http://takisalexandrakis.blogspot.co.ke/2017/03/blog-post_22.html
Ανάγκη άμεσης συμπερίληψης όλων των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών
αναπηρίας στα αποδεκτά για τις θέσεις εργασίας ΑΣΕΠ - ΟΑΕΔ
Αν δεν διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα θα τεθεί ζήτημα διαφορετικής
μεταχείρισης των ανθρώπων με αναπηρία μιας και θα αποκλείονται
παρανόμως όλοι όσοι δεν κατέχουν πιστοποιητικό αναπηρίας ΚΕ.Π.Α..
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/03/2017-03-1210.html
Πρότυπο αίτησης προς κάθε δημόσια υπηρεσία για την αποδοχή του εφ'
όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας
Από τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου οπότε και δημοσίευσα για πρώτη
φορά το άρθρο με τίτλο: "Οδηγίες για να δεχτεί η δημόσια υπηρεσία το
εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας που έχει εκδοθεί πριν το 2011"
με σαφείς πληροφορίες για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να
προβεί κάθε ενδιαφερόμενος για να επιτύχει την αποδοχή από το δημόσιο
του εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας του, που έχει εκδοθεί πριν
τον Σεπτέμβριο του 2011, δέχτηκα εκατοντάδες τηλεφωνήματα. Άνθρωποι με
Ειδικές Ανάγκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας μου ζητούσαν να απαντήσω
στα ερωτήματα τους. Προς διευκόλυνση παραθέτω ένα πρότυπο της αίτησης
το οποίο πρέπει να καταθέτει στην δημόσια υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος,
αμέσως μετά την πάντα προφορική άρνηση αποδοχής από αυτήν, του εν λόγω
πιστοποιητικού αναπηρίας. Με αυτήν αιτήστε να εκδοθεί απαντητική στην
αίτηση σας επιστολή, στην οποία τεκμηριωμένα θα αναγράφει τους λόγους
για τους οποίους δεν κάνει δεκτό το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό
αναπηρίας σας, αναφέροντας αναλυτικά τους νόμους που της επιβάλλουν να
απορρίψει το εν λόγω νόμιμο έγγραφο του ελληνικού κράτους, το οποίο
ισχύει έναντι όλων, και έως την ημερομηνία λήξης του, παράγει διαρκώς
νόμιμα αποτελέσματα.
Για το πρότυπο της αίτησης πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_10.html
Οδηγίες για να δεχτεί η δημόσια υπηρεσία το εφ' όρου ζωής
πιστοποιητικό αναπηρίας που έχει εκδοθεί πριν το 2011
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html
Η συνέντευξη του Τάκη Αλεξανδράκη στην "Καθημερινή" της 17ης
Φεβρουαρίου 2017 στην Λίνα Γιάνναρου σχετικά με την ισχύ των
πιστοποιητικών αναπηρίας
Η ερώτηση που... άνοιξε τις πόρτες στη δημόσια υπηρεσία
Με αυτόν τον τίτλο η Λίνα Γιάνναρου δημοσίευσε το άρθρο της στην
εφημερίδα Καθημερινή της 17ης Φεβρουαρίου 2017, με την συνέντευξη του
Τάκη Αλεξανδράκη σχετικά με την εφ'όρου ζωής ισχύ των πιστοποιητικών
αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν το Σεπτέμβριο του 2011.
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/02/17-2017.html
2017-03-02_7 Ανοιχτή πρόσκληση για την συμμετοχή ενδιαφερομένων στο
επιστημονικό forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" του Σωματείου Ατόμων με
Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
Για την αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής και τις προτάσεις σας
χρησιμοποιήστε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
sto.epikentro.o.anthropos@gmail.com
Περισσότερα στο:
http://takisalexandrakis.blogspot.co.ke/2017/03/2017-03-027-forum.html
2017-03-05_8 Συμπεράσματα – Προτάσεις επί των θεματικών ενοτήτων της
Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και της Κοινωνικής Ένταξης του
επιστημονικού forum της 18-12-2016
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/03/2017-03-058-forum-18-12-2016.html
Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46,14€ για τους
ανασφάλιστους και άπορους με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α.
http://takisalexandrakis.blogspot.co.ke/2017/02/4614.html
Η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή δεν μπορεί να μειώνει το ποσοστό
αναπηρίας - απόφαση Σ.Τ.Ε.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html
Κριτήριο για ασφαλιστική κάλυψη τα 50 ένσημα
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/02/50.html
Δεκτά από το δημόσιο τα εφ'όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηριας που
εκδόθηκαν πριν το 2011
http://takisalexandrakis.blogspot.nl
Τέλος στην παραπλάνηση του Ανθρώπου με Αναπηρία για την ισχύ των
πιστοποιητικών αναπηρίας
http://takisalexandrakis.blogspot.nl
2017-02-26_6 "Με την αγάπη σας μπορούμε να ΄κερδίσουμε τα πάντα" -
videos - photos
Θερμή η ανταπόκριση μελών και φίλων στην ετήσια εκδήλωση συνάντησης
του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/02/2017-02-266-videos-photos.html
Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Έχουμε αναφερθεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ήδη από τις αρχές του
2015, στην εκπομπή "Παρέα" της 18ης Ιανουαρίου 2015 την οποία μπορείτε
να ακούστε εδώ.
Με μια απλή προσέγγιση του τίτλου του νέου προγράμματος "ελάχιστο
εγγυημένο εισόδημα" καταλήξαμε άμεσα στο συμπέρασμα της βέβαιης
πορείας προς την εξαθλίωση για τον Άνθρωπο με Αναπηρία και τις λοιπές
κοινωνικές ομάδες, αναλύοντας (όπως θα ακούστε στο απόσπασμα της
εκπομπής) μόνο τις λέξεις του τίτλου του προγράμματος. Αν τώρα
ανατρέψει κάποιος στο άρθρο 13 θα διαβάσει αυτό που προβλέπαμε ως
φυσική εξέλιξη. Το άρθρο 13 αναφέρει: "Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
που μετονομάστηκε σε "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", είναι
αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε
συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή
πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την
καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
Διαβάστε περισσότερα:
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/01/blog-post.html
2017-01-19_2 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Ενημέρωση για σημαντικά θέματα
Ηλεκτρονική Αίτηση Του Ενδιαφερομένου Για Την Εξέταση Του Από
Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ
Περάτωση Της Διαδικασίας Για Την Έκδοση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεαΑ
Ανακεφαλαίωση Οδηγιών Διαχείρισης Αιτημάτων Πιστοποίησης Αναπηρίας
Προς Αποφυγή Εκ Νέου
Κρίση Επ' Αόριστον Της Διάρκειας Αναπηρίας, Όταν Η Κύρια Πάθηση Του
Αιτούντος Υπάγεται Στις Παθήσεις Του Πίνακα Της Με Αρ.Φ.11321/
Οικ.31102/1870/31.10.2013 (ΦΕΚ 2906/Τ.Β/18-11-2013) Υπουργικής
Απόφασης
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/01/2017-01-192.html
Video - photos 2016-12-23_84 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές
Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα "Στο
επίκεντρο ο Άνθρωπος" υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και του ν.π.
κοινωνικής προστασίας αλληλεγγύης και παιδείας
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ημερίδα σε video στο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/2016-12-2384.html
Ευχαριστούμε το Δήμο Σπάρτης και το νομικό πρόσωπο κοινωνικής
προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας του Δήμου Σπάρτης για την
καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ημερίδας. Επίσης,
ευχαριστούμε τη διερμηνέα ελληνικής νοηματικής γλώσσας κα Θεοδώρα
Τσαποΐτη, την Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης για την εκτύπωση του
προγράμματος σε μορφή γραφής βλεπόντων και γραφής τυφλών, το Δ.Σ. του
Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης "Λακωνία" για την προσφορά χυμών, καθώς και
τις εκδόσεις "Studio Amid" για την προσφορά ηχητικών βιβλίων.
Επισκεφθείτε την σελίδα "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" πατώντας τον
ακόλουθο σύνδεσμο:
https://m.facebook.com/%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BF-%CE%86%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-824157671057036/?notif_t=page_invite_accepted&notif_id=1480198106804410&ref=m_notif
Επισκεφθείτε την εκδήλωση "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" πατώντας τον
ακόλουθο σύνδεσμο:
https://m.facebook.com/events/891675060967715/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_associated%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_t=plan_user_associated&notif_id=1480983337407471&ref=m_notif
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/2016-12-2384.html
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των λύσεων για την επίτευξη πρόσβασης στην
θάλασσα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες και ηλικιωμένων, η οποία συγκρίνει
και αξιολογεί την προσβασιμότητα με το κόστος κατασκευής και
συντήρησης και το βαθμό ανεξαρτησίας και αυτονομίας των
εξυπηρετουμένων, για την κάθε μια λύση ξεχωριστά
2016-06-09_44 Θέμα: Υποχρέωση των ΟΤΑ για την εξασφάλιση πρόσβασης στη
θάλασσα σε μια τουλάχιστον παραλία της περιοχής ευθύνης τους
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2016-06-0944.html

2016-12-21_83 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Προσοχή στους επιτήδειους πλανόδιους δήθεν αρωγούς Ανθρώπων
με Ειδικές Ανάγκες
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/2016-12-2183.html
Συναγερμός για την υγεία στην Ελλάδα
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/61.html
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει την εθελοντική πρωτοβουλία
"Παρέα εν δράσει"
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_23.html
video από ΕΡΤ3 Η "Παρέα εν δράσει" πετώντας με την ευγενική χορηγία
της AEGEAN ολοκλήρωσε μια ακόμη εθελοντική δράση στο πανέμορφο νησί
της Ρόδου με σύνθημα "Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους"
Η "Παρέα" συνέλεξε και μοιράστηκε γνώση και εμπειρίες σε μια ακόμη
επιτυχημένη εθελοντική της δράση, αυτή τη φορά στο πανέμορφο νησί της
Ρόδου!
Καθοριστική για την πραγματοποίηση της εθελοντικής μας δράσης ήταν η
προσφορά της AEGEAN η οποία εξασφάλισε, με την ευγενική χορηγία της,
την μετακίνηση των μελών της "παρέας" προς και από το πανέμορφο νησί
της Ρόδου με ασφάλεια και άνεση και η προσφορά της εταιρίας
"Κουτσοβασίλης Lift" και της εταιρίας "Nextlevel", ενώ πολλή σημαντική
ήταν η στήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ Ασκληπιάδες.
Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/10/video-3-aegean.html
Επισκεφτείτε την σελίδα "Παρέα εν δράσει" πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://m.facebook.com/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%9C%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-915542488550231/?ref=bookmarks
2016-11-17_74 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Το μέγεθος της διεθνούς τουριστικής αγοράς των ΑμεΑ είναι
πολύ μεγαλύτερο από το μέγεθος άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού
Του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανασίου
Κουστέλιου, στην «Ε.τ.Δ.»
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/2016-11-1774.html
Αλεξανδράκης Τάκης
skype name: liquid-takis
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
mobile phone: +306932-312-912
Twitter: @talexandrakis