Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΤΕΙΝΑ

ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΤΕΙΝΑ

Δύσκολος έως ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ χειμώνας έρχεται στη «Χώρα του Ποτέ», στη χώρα της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, στη χώρα που έχει «ανεπίσημα» ξεπουληθεί από άκρη σε άκρη, και το μόνο που μένει είναι να πέσουν και οι τελευταίες «υπογραφές» για να μεταναστεύσουν ΟΛΟΙ οι ιθαγενείς της σε άλλες «πολιτισμένες» χώρες, προκειμένου να βρουν «νέες ευκαιρίες» για να ζήσουν….
Φυσικά, πρέπει να πούμε πως ότι «περιουσιακά στοιχεία» είχαν οι ιθαγενείς, κατόπιν «καταγραφής – απογραφής» θα περάσουν στα χέρια των ξένων φυλάρχων και ιθαγενών που θα τα αξιοποιήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα προκειμένου να τα «χαρούν» αφού οι «άλλοι» δεν μπόρεσαν .
Πρόσφατα η χώρα του ποτέ χτυπήθηκε από Θεομηνίες, και πολλές περιοχές της έπαθαν τεράστιες ζημιές, ενώ οι ιθαγενείς έχασαν τις περιουσίες τους για τις οποίες και χρωστούν φόρους, αλλά και τις έχουν χρυσοπληρώσει αμέτρητες φορές μέχρι σήμερα….
Και σα να μη φτάνει η καταστροφή που έχουν υποστεί, βγήκαν οι υπουργοί του φυλάρχου, και ανακοίνωσαν πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ…..
Τι, δεν με πιστεύετε;
Για διαβάστε την σχετική είδηση, τι λέει ο υπουργός, και τα λέμε στη συνέχεια…
«Αλεξιάδης: Δεν μπορούν να υπάρξουν φορο-ελαφρύνσεις σε πλημμυροπαθείς ή πυρόπληκτες περιοχές
Τις ελπίδες των πολιτών των περιοχών της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, που επλήγησαν πρόσφατα από πλημμύρες, διέψευσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αποκλείοντας την πιθανότητα φορολογικών ελαφρύνσεων.
Ο κ. Αλεξιάδης αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι υπεγράφησαν χθες οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες δίνεται παράταση έως τις 7 Μαρτίου στο μέτρο της αναστολής καταβολής των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τις οντότητες, που έχουν την κύρια κατοικία ή εγκατάστασή τους στις περιοχές του Δήμου Ευρώτα που υπέστησαν καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρξε σχετική καθυστέρηση στην έκδοση των εν λόγω αποφάσεων, αποδίδοντάς την στη γραφειοκρατία και υποστηρίζοντας ότι παρά τα διαδικαστικά εμπόδια το Υπουργείο Οικονομικών κινήθηκε με τον ταχύτερο τρόπο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, ανάλογη υπουργική απόφαση για παράταση στην αναστολή καταβολής των οφειλών μέχρι το Μάρτιο πρόκειται να εκδοθεί αύριο και για τους δήμους Χίου, Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, Πύργου, Γυθείου, Ανατολικής Μάνης, Οιτύλου, Ηλείας, Θάσου, Ουρανούπολης και άλλες περιοχές που είχαν προβλήματα είτε λόγω πυρκαγιών είτε από πλημμύρες. «Δεν έχουμε δυνατότητα για όλες αυτές τις περιοχές να πάμε σε ένα πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων, που θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες των πολιτών. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν έχουμε τη δημοσιονομική δυνατότητα. Παρ’ όλα αυτά, σας είπα τι θα γίνει στα φορολογικά», σημείωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη και πρόσθεσε: «μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε. Κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, με βάση τις δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας και τις δυνατότητες που έχουμε, αλλά ήδη κάνουμε πάρα πολλά».
Αναφορικά με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ σε κτίσματα που έχουν υποστεί βλάβες από φυσικά φαινόμενα, ο κος Αλεξιάδης υποστήριξε ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο θα υπάρχει αναγραφή περιουσιακών στοιχείων στη δήλωση στοιχείων ακινήτων, που λέει ότι κτίσμα στο οποίο υπάρχει μερική έλλειψη στέγης ή άλλες ουσιώδεις βλάβες που το καθιστούν μη λειτουργικό, χαρακτηριστικά που παραπέμπουν ευθέως σε κτίσμα σεισμόπληκτο, πυρόπληκτο ή πλημμυροπαθές, θα αναγράφεται ως ημιτελές και μετά θα απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης του της σχετικής έκπτωσης.»
ΠΗΓΗ: skai.gr
Τα βλέπετε; Δεν σας τα έλεγα εγώ; Δε φτάνει που οι άνθρωποι (αλλά ξέχασα, οι ιθαγενείς για τους φυλάρχους είναι ΣΚΛΑΒΟΙ που πρέπει μόνο να πληρώνουν με οποιουσδήποτε τρόπους, να ανταποκρίνονται σε κάθε φορομπηχτική απαίτηση και άλλα πολλά…) έχουν καταστραφεί, ΑΥΤΟΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ…
Τώρα, ΤΙ θα εισπράξουν;
Καλύτερα να μην πούμε.
Τελικά, Συνέλληνες, πολύ «μυστήρια» αυτή η μακρινή, αλλά ταυτόχρονα τόσο κοντινή χώρα.
Και τα ονόματα των φυλάρχων των υπουργών, και των «αφεντικών», κατά σύμπτωση, είναι ΙΔΙΑ με εκείνα των δικών μας…..
Λέτε να…..
ΘΑ το ψάξω, και θα επανέλθω!

Βασίλης Τσούγκαρης

SAILOR 6210 VHF

SAILOR 6210 VHF

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ!!!!! ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

Ο Δεκατρής Σειρά: ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Ο Δεκατρής Σειρά: ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Μιχάλης Κασάπης
Ημερομηνία έκδοσης: 2006
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 960-6638-18-9
Ετικέτες Λαική παράδοση
Ένα από τα αγαπημένα λαϊκά παραμύθια το οποίο περιέχεται και στον τόμο "Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια τόμος Α "σε πρακτικό σχήμα και μέγεθος. Τ ο βιβλίο περιέχει δραστηριότητες και παιχνίδια.

Αποκτήστε Τώρα Σετ Αγαπημένων Βιβλίων σε Απίθανες Τιμές!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Επιλέξαμε αντιπροσωπευτικά βιβλία γνωστών συγγραφέων μας που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη σου και σου τα προσφέρουμε σε σετ με ακαταμάχητες τιμές. Επωφελήσου των προσφορών μέχρι30/9 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων!
Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 15€. Παράδοση σε 24-48 ώρες.
ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ


Παράγγειλε τα βιβλία της γνωστής συγγραφέως Μαρίας Τζιρίτα ΙΟΛΗ και ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΠΥΛΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ μαζί και κέρδισε 12,31€!

16,60€ 17,70€
Τιμή σετ: 34,30€ | 21,99€
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ


Ο Γιώργος Πολυράκης είναι ο αγαπημένος Θεσσαλονικιός συγγραφέας 550.000 αναγνωστών!
Διάβασε τα δύο bestsellers του ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ και ΕΚΕΙΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ, που έχουν ξεπεράσει τα 157.000 αντίτυπα!
Βιβλία με μειωμένη τιμή
και επιπλέον έκπτωση 10%
9,90€ 9,90€
Τιμή σετ: 19,80€ | 17,82€
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ


Ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου σε ταξιδεύει στην Πόλη με τα μυθιστορήματα της σειράς ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, που έχουν ξεπεράσει τα 50.000 αντίτυπα.
Απόκτησε τα βιβλία ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ και ΣΑΝ ΤΑΞΙΔΙΔΑΡΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ σε προνομιακή τιμή σετ 19,85€!
Βιβλία με μειωμένη τιμή
και επιπλέον έκπτωση 18%
9,90€ 14,40€
Τιμή σετ: 24,30€ | 19,85€

ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ
ΣΕΤ ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ (ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ & Ο ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ)
Απόκτησε τώρα τα δύο πρώτα βιβλία της κορυφαίας αστυνομικής σειράς του Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ με τον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ σε απίθανη τιμή! Το σετ κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων!
ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ είναι το ψευδώνυμο
της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
37,60€ | 19,79€
ΣΕΤ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ


Διαβάστε δύο βιβλία που θα σας καθηλώσουν! Αποκτήστε τα βιβλία ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ καιΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ σε μοναδική τιμή σετ19,60€!
Βιβλία με μειωμένη τιμή
και επιπλέον έκπτωση 10%
11,90€ 9,90€
Τιμή σετ: 21,80€ | 19,60€
ΦΙΛΙΠ ΠΟΥΛΜΑΝ
Απόκτησε τη θρυλική σειρά Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, που έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο, γυρίζεται τηλεοπτικό σίριαλ στο BBC και έχει πουλήσει πάνω από 17,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, σε μοναδική τιμή!
Βιβλία με μειωμένη τιμή και επιπλέον έκπτωση 18,5%

9,90€

9,90€

10,90€
30,70€ | 25€


ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800 | FAX : 210 28 19 550 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654 | FAX: 210 36 40 683

Το Τραύμα και οι πολιτικές της Μνήμης.

Στο βιβλίο Το Τραύμα και οι πολιτικές της Μνήμης, τρεις ιστορικοί οι Βλάσης Αγτζίδης, Έλλη Λεμονίδου και Γιώργος Κόκκινος, επιχειρούν να φέρουν στο φως τις πολιτικές αντιμετώπισης επίμαχων και τραυματικών γεγονότων που σημάδεψαν την Ιστορία του 20ου αιώνα.
Η λεπτομερής αυτή έρευνα χαρτογραφεί τη σύνθετη σχέση της ακαδημαϊκής ιστορίας με τη Δημόσια ιστορία, την εθνική ιδεολογία και τις πολιτικές ταυτότητας των θυματοποιημένων ομάδων, επισημαίνει τις αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ της συλλογικής μνήμης των λαών και της επίσημης ιστορίας τους, κρίνει τις πολιτικές μνήμης που θεσπίζουν τα κράτη, περιγράφει τους συμβολικούς πολέμους που αυτά διεξάγουν στη διεθνή σκηνή, είτε για την απο-ενοχοποίησή τους είτε για την αναγνώριση των δεινών που υπέστησαν οι πληθυσμοί τους· επίσης, αποτυπώνει τις αντιθέσεις που διαπερνούν το συλλογικό σώμα αναφορικά με τις εντάσεις που γεννά τόσο η διαφορετική βίωση όσο και η ερμηνεία του παρελθόντος.
Οι συγγραφείς με ενδεικτικές μελέτες περίπτωσης από όλο σχεδόν τον κόσμο -Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ιαπωνία, Κίνα, ΗΠΑ, Ελλάδα και Τουρκία (Γενοκτονία των Ποντίων και ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία)- επιχειρούν να συμβάλουν στην κατανόηση των πολλαπλών τρόπων αναμέτρησης των σύγχρονων κοινωνιών με τα τραυματικά γεγονότα και τις «σκοτεινές σελίδες» της Ιστορίας τους, και ως εκ τούτου στην κριτική διαβούλευση των πολιτών με στόχο την ιστορική αυτογνωσία.
Το Τραύμα και οι πολιτικές της Μνήμης.
Ενδεικτικές όψεις των συμβολικών πολέμων για την Ιστορία και τη Μνήμη

Συγγραφείς: Γιώργος Κόκκινος ,Έλλη Λεμονίδου, Βλάσης Αγτζίδης
Σειρά: Έκκεντρη Ιστορία- Ιστορία από το Περιθώριο
επιμέλεια σειράς: Γιώργος Κόκκινος
Σελ. 329
ISBN: 960- 6748-68-4
Τιμή: 22 ευρώ

Εκμάθηση braille - επιστημονικό forum Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας

Δελτίο τύπου Σωματείου Ατομων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμάθηση της μεθόδου γραφής και ανάγνωσης τυφλών (Braille)

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ανακοινώνει την έναρξη συγκέντρωσης αιτήσεων ενδιαφερομένων για την εκμάθηση της μεθόδου γραφής και ανάγνωσης τυφλών, σε σειρά μαθημάτων συνολικής διάρκειας 52 ωρών, τα οποία θα πραγματοποιούνται στο γραφείο του Σωματείου μας στη Σπάρτη.
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2016/09/2016-09-1965-braille.html?spref=tw
2016-09-10_63 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατομων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Πρόσκληση κοινωνικών επιστημόνων και επιστημόνων υγείας για την προετοιμασία επιστημονικού forumΤο Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας προσκαλεί όλους τους κοινωνικούς επιστήμονες και επιστήμονες υγείας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την έναρξη συναντήσεων προετοιμασίας ενός επιστημονικού forum, το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα
πλαίσια της 3ης Δεκέμβρη, με θέματα της ειδικοτητάς τους, μαθησιακών δυσκολιών, συμπεριφορικών θεμάτων, αυτιστικού φάσματος καθώς και όποιας άλλης θεματικής ενότητας κριθεί απαραίτητη από τις ομάδες εργασίας, οι οποίες θα διατηρούν ανοιχτό διάλογο και μέσω
τηλεδιασκέψεων. Η έναρξη αυτής της συνεργασίας ευελπιστούμε να αποκτήσει διάρκεια και να οδηγήσει στην πραγματοποίηση σειράς επιστημονικών forum. Σας καλούμε το συντομότερο δυνατό να δηλώσετε την πρόθεσή σας να συμμετέχετε στην δράση αυτή, με την αποστολή ενός
ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση alexandrakistakis@gmail.com με τα στοιχεία επικοινωνίας σας. 
Η πρώτη τηλεδιάσκεψη για τον καθορισμό των ομάδων εργασίας και των αντίστοιχων για καθεμιά θεματικών ενοτήτων, προγραμματίζερται να πραγματοποιηθεί, μεταξύ της 29ης Σεπτεμβρίου και
τις 2ης Οκτωβρίου κατόπιν συνεννόησης.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/09/2016-09-1063-forum.html

Τα Νέα του ΚΘΒΕ: Ένα Θέατρο Ζωντανό!


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Ένα Θέατρο Ζωντανό
Λίγο πριν την «επίσημη» έναρξη με τις μεγάλες παραγωγές της νέας θεατρικής περιόδου, το ΚΘΒΕ συνεχίζει τον Σεπτέμβριο με έντονη δραστηριότητα:
ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ»
ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Με sold out τις τρεις πρώτες παραστάσεις 16, 17, 18 Σεπτεμβρίου, το ΚΘΒΕ αποφάσισε να δοθεί παράταση για ακόμη μια και τελευταία παράσταση την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, λόγω μεγάλης ζήτησης του κοινού.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ
ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ - ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ
22, 23, 24, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μια συνεργασία του ΚΘΒΕ με τον Θεατρικό Οργανισμό «Νέος Λόγος»
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Μετά την επιτυχημένη του πορεία κατά τη θεατρική περίοδο 2015-2016 στην Αθήνα, «Το Κιβώτιο» παρουσιάζεται και στη Θεσσαλονίκη για λίγες μόνο παραστάσεις. Το εμβληματικό μυθιστόρημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας ανεβαίνει σε μορφή θεατρικού μονολόγου σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή. Μετά το τέλος κάθε παράστασης ακολουθεί συζήτηση «εφ’ όλης της ύλης», με ομιλητές τους Άρη Στυλιανού, Γιάννης Ρήγα και Κώστα Δεσποινιάδη.
Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ από την Ομάδα Skull of Yorick Productions
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2016
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Η μεγαλειώδης όπερα του C. Gluck “Iphigenie en Tauride” διασκευάζεται και ανεβαίνει στα ελληνικά. Το νέο λιμπρέτο, που γράφτηκε από την Κασσάνδρα Δημοπούλου ειδικά για τις παραστάσεις αυτές, είναι βασισμένο στο κείμενο του Ευριπίδη και επαναφέρει την ιστορία όσο πιο κοντά στο αρχαίο κείμενο γίνεται, σε τέλεια συνύπαρξη με τη μνημειώδη μουσική του μεγάλου κλασικού συνθέτη. Η όπερα στη νέα της μορφή στα ελληνικά κάνει πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο, φιλοδοξώντας, στη συνέχεια, να ανέβει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σε περιοδεία.
Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΘΒΕ
ΤΟ ΔΩΡΟ
Το Δώρο δωρίζεται και η Αγάπη χαρίζεται
«Το Δώρο» συνεχίζει το ταξίδι του στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Μια ευέλικτη παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με την οποία το ΚΘΒΕ αυτό το καλοκαίρι … πετάει στις γειτονιές της πόλης και των περιφερειακών δήμων, ενώ ταξιδεύει και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό.
Επόμενες παραστάσεις:
Τρίτη 20 & Τετάρτη 21/ 9 - Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Σόφιας, Πάρκο Zaimov, στις 18.00 Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ
Παρασκευή 23/9 - Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στην εκδήλωση «Κουζίνες των Λαών στις 18:00
Σάββατο 24/9 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Family Fun Day που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Make a Wish στο Magic Park στις 18.00 ΤΟ ΚΘΒΕ στη ΔΕΘ-HELEXPO
Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου στη ΔΕΘ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ.Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ
Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
(23 - 25.09.2016)
Το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού τωνΕυρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, «Θεατρικό Αναλόγιο» το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00.
Μονόλογοι για τη βία
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΩΡΑ: 20:00, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περισσότερα πατήστε ΕΔΩ
ΠΡΟΣΕΧΩΣ… Ένας Οκτώβριος γεμάτος με πολυαναμενόμενες μεγάλες παραγωγές, παράλληλες δράσεις αλλά και ενδιαφέρουσες μετακλήσεις.
Το Τρίτο Στεφάνι του Κώστα Ταχτσή από τις 7 Οκτωβρίου στη Μονή Λαζαριστών
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στον ρόλο της Εκάβης
Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ
Οικογένεια Νώε των Ξένια Καλογεροπούλου-Θωμά Μοσχόπουλου
Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ. Από τις 9 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο
Σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου.
Στον ρόλο του Νώε ο Φούλης Μπουντούρογλου
Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

Το αγόρι με τη βαλίτσα του Μάικ Κένι από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Από τις 16 Οκτωβρίου στη Μονή Λαζαριστών
Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της του Μπέρτολτ Μπρεχτ
Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς
Η Λυδία Φωτοπούλου, 8 χρόνια μετά την τελευταία της συνεργασία με το ΚΘΒΕ, επιστρέφει στη κοιτίδα της για να ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο.
Από τις 20 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

Φιλοξενούμενες παραστάσεις (Μετακλήσεις)
Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη
1 έως 9 Οκτωβρίου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Μια παραγωγή του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και της Avant Art
Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Καζάζου
Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ
Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα
Από 14 έως 16 Οκτωβρίου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Μια παραγωγή της εταιρείας «Ηθικόν Ακμαιότατον»
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος
Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ
Ο Αμερικάνος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Μια παραγωγή της εταιρείας «Ηθικόν Ακμαιότατον»
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος
Περισσότερα πατήστε ΕΔΩ
Αν θέλετε να διαγραφείτε από την λίστα του ntng πατήστε εδώ
www.ntng.gr
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 2, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ.: +30 2310 270889, FAX: +30 2310 223447, ΤΑΜΕΙΑ: 2315 200 200 EMAIL: INFO@NTNG.GR