Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ     
Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2010    
ΜΗΝΥΜΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 37η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ   
Τόλμη, Αντίσταση, Θυσία, Ελευθερία, Δημοκρατία.   
Συνθήματα στον τοίχο της ιστορίας, στους δρόμους του αγώνα, έννοιες που απέκτησαν ουσία από την αγωνιστική παρουσία όσων πρωτοστάτησαν για την αλλαγή μιας πορείας, όσων μάτωσαν για την επιλογή μιας ζωής.    
Το Πολυτεχνείο και οι αγωνιστές του, είναι το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, μιας ολόκληρης χώρας.   
Τιμούμε τη μνήμη και τον αγώνα τους με την προσήλωσή μας στην καθημερινή προσπάθεια για την ανάταση της Ελλάδας. Της Ελλάδας της Ισονομίας, της Ισοπολιτείας, του Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  
Της Ελλάδας της Κοινωνικής Συνοχής, της Ασφάλειας και της Προόδου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2010    
Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρη Τασούλα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.    
Τιμούμε σήμερα την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Τιμούμε τους νεκρούς του αγωνιστές, τους αγωνιστές του «114» και του «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», που έκαναν το χρέος τους απέναντι στη Δημοκρατία και την Ιστορία.
Οι αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν είναι διαχρονικές, περνούν και σε εμάς σήμερα και μας υπαγορεύουν και το δικό μας χρέος.  
Η φετινή Επέτειος βρίσκει την πατρίδα μας μέσα σε μια γενικευμένη κρίση, σε μια εξαιρετικά δύσκολη για τον τόπο μας στιγμή, με πολλά προβλήματα και σε πολλά επίπεδα.
Ο σημερινός αγώνας του Ελληνικού λαού αφορά την οικονομική μας επιβίωση για να εξακολουθήσουμε να έχουμε Δημόσια Παιδεία, Δημόσια Υγεία και Κοινωνικές Υπηρεσίες. Και ο αγώνας αυτός, απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας και του καθένα μας ξεχωριστά για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και στις επόμενες γενεές το δικαίωμα στην ελπίδα, για μια Ελλάδα Δημοκρατική, Σύγχρονη και Ισχυρή.
Για μια Ελλάδα που ονειρευόμαστε και θέλουμε όλοι.

Σχετικά με δημοσιεύματα για το μηχανογραφικό δελτίο ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

17/11/2010   
Σχετικά με σημερινά (17/11/2010) δημοσιεύματα του Τύπου για το μηχανογραφικό δελτίο  για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:     
Όλοι οι προηγούμενοι νόμοι μέχρι και σήμερα, που ρύθμιζαν την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων με σοβαρές παθήσεις, προέβλεπαν τη δυνατότητα  αποκλεισμού των σχολών που, λόγω της φύσης της πάθησης σε σχέση  με την επιστήμη, δεν μπορούσαν  να τις παρακολουθήσουν.   
Πέραν από την σοβαρότητα της πάθησης σε σχέση με την επιστήμη  υπάρχουν και περιπτώσεις σχολών που αποκλείουν υποψηφίους ορισμένων παθήσεων  λόγω έλλειψης υποδομών    
Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν σε γνώση του Υπουργείου ποιοι αποκλείονταν και για ποιους λόγους, αφού οι υποψήφιοι υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους στις ίδιες τις σχολές    
Μέχρι στιγμής, από την ημέρα ανάρτησης του μηχανογραφικού, δεν έχει υπάρξει διαμαρτυρία υποψηφίου για αποκλεισμό λόγω της πάθησης του      
Στο μηχανογραφικό αυτό δόθηκε η δυνατότητα στους υποψηφίους να δηλώσουν όσες σχολές επιθυμούν (εκτός από τις σχολές που αποκλείονται λόγω της πάθησης τους) και όχι ανά κατεύθυνση. Δηλαδή δόθηκε με το μηχανογραφικό μεγάλη δυνατότητα επιλογών και  επομένως δεν φαίνεται να επηρεάζει τους ίδιους τους υποψηφίους (1.300 περίπου) ο αποκλεισμός μερικών σχολών    
Από το Γραφείο  Τύπου

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο  Τύπου 17/11/2010    
Ομιλία  της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στη Βουλή για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου    
«Κάθε εποχή χρειάζεται τη δική της εξέγερση. Το καθήκον σήμερα είναι να σώσουμε τη χώρα από τις εξαρτήσεις, που υπάρχουν από την ξένη βοήθεια»
«Η σημερινή εξέγερση είναι εξέγερση συνειδήσεων και τρόπου ζωής. Η οργή που υπάρχει πρέπει να γίνει δημιουργική οργή»
«Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός αξιών και αρχών. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα και συναινέσεις»
Το Πολυτεχνείο  είναι ζωντανό ως συλλογική μνήμη  επί δεκαετίες, γιατί έφερε αποτελέσματα,  γιατί άλλαξε τα δεδομένα, γιατί κίνησε την ιστορία της χώρας. Οράματα νέων ανθρώπων μέσα από τα συνθήματα, «ναι στη Δημοκρατία- όχι στο φασισμό», μετουσίωσαν κοινωνικές και πολιτικές ελπίδες γενεών και γενεών μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Δημοκρατία, η δημόσια Παιδεία, η Ελευθεροτυπία, το Κοινωνικό κράτος, ο Κοινοβουλευτισμός, το κράτος Δικαίου, ο Πολιτισμός- όλες αυτές οι ελπίδες, όλα αυτά τα κεκτημένα, για τα οποία σήμερα μπορούμε να είμαστε περήφανοι-  αποτέλεσαν το σύνθημα της 17ης Νοέμβρη 1973.
Τότε, ένα  χρόνο μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία χτιζόταν πάνω στο ριζοσπαστισμό εκείνης της γενιάς. Πέρασαν πολλά χρόνια και έγιναν πολλά στη χώρα. Δεν πρέπει να μηδενίζουμε όσα έγιναν. Η Ελλάδα έγινε μια ισχυρή Δημοκρατία, κατακτήσαμε πολλά, που δεν είχαν κατακτήσει προηγούμενες γενιές στη χώρα μας.
 Όμως, κάθε  στιγμή πρέπει να έχουμε αυτογνωσία και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Οι τέσσερις  δεκαετίες  μετά το Πολυτεχνείο ήταν δεκαετίες που χτίσαμε τη Δημοκρατία μας, που αποκτήσαμε και κατακτήσαμε μεγάλα επιτεύγματα σε όλα τα επίπεδα, που άλλαξε η Ελλάδα. Σήμερα η Ελλάδα έχει για πολλά πράγματα να καυχιέται. Σύραμε, όμως, και παθογένειες αιώνων και προβλήματα, που σήμερα έχουν φτάσει πραγματικά στα όριά τους.
Κυρίες και  κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να ομολογήσουμε, ότι στα χρόνια που πέρασαν  η κατανάλωση και ο καταναλωτισμός έγιναν αξίες. Η  ατομική ευημερία χωρίς κανόνες έγινε αρχή και η καταπάτηση των συλλογικών κανόνων έγινε καθημερινότητα στη χώρα μας.
Χρειάζεται  επαναπροσδιορισμός αξιών και αρχών. Χρειαζόμαστε αυτό που όλοι λέμε τόσο πολύ και κάνουμε τόσο λίγο, το «εμείς» μπροστά από το «εγώ». Μέσα σε αυτή την κρίση, που όλοι βιώνουμε και περιγράφουμε, χρειαζόμαστε συλλογικότητα και συναινέσεις,  για τις οποίες δεν είμαστε περήφανοι ότι πετύχαμε ως χώρα, παρά μόνο σε περιόδους μεγάλων επαναστάσεων, μεγάλων αλλαγών ή μεγάλων κρίσεων.
Σήμερα  τα μηνύματα είναι ζωντανά, το «όχι στο φασισμό» υπάρχει και σήμερα. Ο κοινωνικός φασισμός είναι γύρω μας, τον ζούμε. Το «όχι στο φασισμό» είναι ένα διαρκές αίτημα για το οποίο πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Το σύνθημα «Ψωμί , Παιδεία, Ελευθερία» έχει σήμερα τη δική του έννοια. Μεταφορικά, αλλά ίσως και κυριολεκτικά. Σήμερα, η νέα γενιά καλείται να δώσει το δικό της αγώνα, για τις αρχές και αξίες της. Η σημερινή γενιά καλείται να μπει μπροστά και εμείς να κάνουμε στην άκρη,  αλλά και να την στηρίξουμε. Η νέα γενιά της Ελλάδας, οι 20άρηδες του σήμερα, είναι παιδιά που μεγάλωσαν στη Δημοκρατία, είναι παιδιά που μεγάλωσαν σε συνθήκες πρωτοφανούς ευημερίας για την Ελλάδα και την ιστορία της. Είναι η πιο μορφωμένη γενιά στην ιστορία της χώρας μας, παιδιά ώριμα,  με πολλές παραστάσεις, μια γενιά με τόσα  προσόντα, που μπορεί να «απογειώσει» τη χώρα.
Είναι μια  γενιά, που σήμερα φαίνεται να έχει πολύ λίγες ευκαιρίες -και εκεί είναι η ευθύνη η δική μας, των προηγούμενων γενεών- για ανατροπές και υποστήριξη. Το κλειδί του μέλλοντος, το κλειδί για αυτή τη γενιά δεν μπορεί πάρα να είναι η Παιδεία, οι αλλαγές στην Παιδεία, που συνοδεύονται στη νεότερη ιστορία μας από συνεχείς συγκρούσεις.
Κυρίες και  κύριοι συνάδελφοι,  οι αλλαγές στην Παιδεία δεν μπορεί να είναι ένα αποσπασματικό μέτρο και μια μερική επιλογή.
Είναι ήδη σε εξέλιξη μια μεγάλη αλλαγή, που ξεκινάει από  το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Λύκειο, τα Πανεπιστήμια, που χτίζει πάνω σε αυτά  που πετύχαμε. Έχουμε  πετύχει πολλά και έχει έρθει η στιγμή να κάνουμε τα άλματα που απαιτεί η σημερινή εποχή, όπως και στο παρελθόν κάναμε τα άλματα που απαιτούσαν εκείνες οι εποχές.
Και εδώ  ο καθένας θα κριθεί. Στην αλλαγή για την Παιδεία περισσότερο από παντού χρειάζεται αυτό που γράφει ο Πλάτων στο βιβλίο του «Ο Πολιτικός» : Χρειάζεται και τόλμη και σύνεση.
Κυρίες και  κύριοι συνάδελφοι, το Πολυτεχνείο  και η 17η Νοέμβρη του 1973 ήταν πραγματικά μια εξέγερση -κάθε εποχή χρειάζεται τη δική της εξέγερση. Σήμερα, σε αυτή τη βαθύτατη κρίση που περνάει η χώρα μας, χρειαζόμαστε εξέγερση, μόνο που η εξέγερση δεν έχει πάντοτε τα ίδια χαρακτηριστικά.
 Κάποτε χρειάστηκε η χώρα να πάρει τα όπλα. Άλλοτε οι νέοι αναγκάστηκαν να πάνε, στα  20 τους χρόνια, σε μπουντρούμια, να παλεύουν με το φασισμό και να καταφέρνουν να νικήσουν. Η  σημερινή εξέγερση είναι εξέγερση συνειδήσεων και τρόπου ζωής. Η ανάγκη σήμερα είναι, η οργή που υπάρχει να γίνει δημιουργική οργή και το καθήκον δεν είναι πάρα πατριωτικό. Το καθήκον σήμερα είναι να σώσουμε τη χώρα από τις εξαρτήσεις, που υπάρχουν από την ξένη βοήθεια. Να σώσουμε τη χώρα από την υπανάπτυξη και από το πισωγύρισμα, από τις βαθιές ανισότητες και από τη φτώχεια.
Και αυτό είναι  ένα πατριωτικό καθήκον, που αφορά σε όλες τις γενιές και τις δικές μας και τη γενιά των 20άρηδων. Αυτή η πατριωτική εξέγερση θέλει την πιο μεγάλη υπέρβαση, που δεν είναι ο λαϊκισμός  του «βγείτε στους δρόμους», είναι η μεγάλη υπέρβαση του να δουλέψουμε συλλογικά, ώστε μέσα σε δύο χρόνια να ανατρέψουμε την κατάσταση που ζούμε σήμερα.
Και αυτό απέδειξαν  οι γενιές των Ελλήνων, η νεολαία κάθε εποχής και θα το αποδείξει και η σημερινή νεολαία.  

Μιλά ο Α. Σκευοφύλαξ (ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου)

Α. Σκευοφύλαξ, ο έφεδρος στρατιώτης του τεθωρακισμένου άρματος:    «Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα»,    
“Τότε μας είχαν μάθει να μισουμε τους κομμουνιστες, τώρα ψηφίζω, συχνά, ΚΚΕ”    
O ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΟΔΗΓΟΣ TOY TANK που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του και μιλάει πρώτη φορά για το μακελειό της 17ης Νοεμβρίου 1973    
«ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ’ AYTO ΠΟΥ HMOYN, ΓΙ’ AYTO ΠΟΥ EKANA.    
Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Στους “μαυροσκούφηδες”, στο Γουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα “παλιοκουμμούνια”, όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές.   
Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα.   
Τι περιμένεις!..    
Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχα γίνει και εγώ φασίστας.    
Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα.    
Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου. »     
1973-2003. Ο A. Σκευοφύλαξ, ο έφεδρος στρατιώτης του τεθωρακισμένου άρματος που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, σπάει την τριαντάχρονη σιωπή του και αποκαλύπτει όσα συνέβησαν τη μαύρη νύχτα που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και στιγμάτισε για πάντα τη ζωή του.     
«Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα» λέει στην εκ βαθέων εξομολόγησή του.   
Μια στιγμή, μια ζωή. Στη «μία και μοναδική φορά» που δέχθηκε να ξύσει «τις πληγές του παρελθόντος», όπως λέει σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Σκευοφύλαξ, περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη στρατιωτική επιχείρηση της χούντας, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου με την έξοδο των τανκς στους δρόμους της Αθήνας και ολοκληρώθηκε στις 3.30 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, με την αιματοβαμμένη εισβολή στο Πολυτεχνείο.    
Στη σπάνια μαρτυρία του ο κ. Σκευοφύλαξ μνημονεύει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, τις ειρηνικές εκκλήσεις των φοιτητών που ηχούσαν στα αφτιά του σαν «κραυγές εχθρών της πατρίδας».    
Τις διαταγές των αδίστακτων στρατιωτικών που πίστεψε ότι ήταν «πατριώτες».  
Διαβάστε την συνέχεια εδώ.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

17  Νοέμβρη  του 1973, 37 χρόνια πριν, η νεολαία  μας, αρνούμενη να συμβιβαστεί   στην κατάλυση της Δημοκρατίας,  στη στέρηση των δικαιωμάτων  και των ελευθεριών, με την  εξέγερσή της στο Πολυτεχνείου,  έβαλε τέλος στο δικτατορικό καθεστώς της χούντας και συμπλήρωσε τις σελίδες της ένδοξης αγωνιστικής ιστορίας του λαού  μας.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με μια  δύσκολη συγκυρία για την οικονομική  ανεξαρτησία της χώρας μας.   
Η σημερινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ας αποτελέσει  αφετηρία ώστε, μέσα από συλλογικές και ενωτικές προσπάθειες όλων, να βγούμε από τα δύσκολα και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία αξιών και αλληλεγγύης.                 

Γιάννης Δριβελέγκας     
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ    
Ν. Χαλκιδικής

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες, η ενημέρωσή σας βρίσκεται πάντα στο http://www.disabled.gr/ όπου δημοσιεύονται καθημερινά τεχνικά άρθρα για την αναπηρία, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την κινητική αναπηρία. Επίσης, στο http://www.disabled.gr/ θα βρείτε όλη τη νομοθεσία που αφορά τους ανθρώπους με αναπηρίες και τους επαγγελματίες στους χώρους της αποκατάστασης και της ανεξάρτητης διαβίωσης, τις εγκυκλίους των ασφαλιστικών ταμείων, την νέα νομολογία, αρθρογραφία για την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση, την παράλυση, την παραπληγία, την τετραπληγία από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.     
Στο http://news.disabled.gr/ καθημερινά βρίσκετε σταθερά όλη την ροή ειδήσεων και αρθρογραφίας που αφορούν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.     
Το http://news.disabled.gr/ ενημερώνεται καθημερινά αρκετές φορές.       
Στο http://issuu.com/sifis/docs/at076 θα βρείτε online το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές του καταχωρήσεις ενώ από το http://disabled.gr/magazine/at76.pdf μπορείτε να το κατεβάσετε στο δίσκο σας σε μορφή .PDF για το αρχείο σας.     
Το .PDF του περιοδικού έχει το σύνολο της ύλης μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις. Όλα τα άλλα τεύχη του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκονται διαθέσιμα στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475             
Εάν επισκέπτεστε καθημερινά το http://www.disabled.gr/ και το http://news.disabled.gr/ πρακτικά είναι απίθανο να μην ενημερώνεστε για όλα αυτά που σας αφορούν.      
Άρχισαν τα «όργανα » στο Ι.Κ.Α.:       
Γυναίκα με τετραπληγία από μυοπάθεια με αναπηρία 95% αφού συμπλήρωσε τα νόμιμα ένσημα υπέβαλε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συνταξιοδότηση της.      
Το Ι.Κ.Α. έκανε ένσταση με τη δικαιολογία ότι «με αυτό το ποσοστό αποκλείεται να μπορούσε να εργασθεί και γι' αυτό υποπτεύεται πως τα ένσημα είναι εικονικά». Τι μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε με αυτόν τον ισχυρισμό του Ι.Κ.Α.;       
Η γυναίκα απάντησε πάντως πάρα πολύ απλά: «Εγώ σερνόμουν για να πάω στην εργασία μου ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και τώρα το Ι.Κ.Α. αμφισβητεί αυτό το γεγονός;».    
Λογικό το ερώτημα όμως πολύ φοβάμαι πως αυτή τη λογική δεν τη συμμερίζονται τα ασφαλιστικά ταμεία.         Οδηγίες για την εφαρμογή των άρθρων 8, 10 και 14 του ν. 3865/2010, «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις», που αφορούν θέματα συνταξιοδότησης επιζώντων συζύγων, απασχόληση συνταξιούχων και συνταξιοδότησης αιρετών οργάνων μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30395                     
Εκδόθηκε η εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. για την «Συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων τέκνων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10 παρ.17 περ. β του Ν. 3863/2010.» και μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30352                 
Ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο για τους συνταξιούχους που εκδίδουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=33988 και σίγουρα μας ενδιαφέρει όλους.       
Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr αναρτήθηκε το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5%, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων. διαβάστε περισσότερα στο  http://news.disabled.gr/?p=33978              
Τις υπόλοιπες ειδήσεις μπορεί να διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/                      
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ      
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΠ ΣΠΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΙΑΣ ΜΟΝΗΡΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.      
Κατά κανόνα η αρρώστια συνοδεύεται και απο άλλα αυτοάνοσα νοσήματα και απο επιγενετικές διαταραχές με βάση τον παθολογικό της χαρακτήρα αλλα με άλλη κλινική «διαδρομή».    
Ο γιατρός είναι υποχρεωμένος, προκειμένου να έχει μια ουσιαστική θεραπευτική αντιμετώπιση στην άμεση εκτίμηση όλων των παραγόντων της σινοσηρότητας και να αποφεύγει τον κίνδυνο της «ετικέτας» της μιας διάγνωσης.     
Μόνο με αυτόν τον γνώμονα μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη θεραπεία με ουσιαστικά αποτελέσματα.

Άκου την ιστορία της εβδομάδας...

Άκου την ιστορία της εβδομάδας...

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ!

To αγριόγιδο του…ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ!         
Στη χώρα μας υπάρχουν ζώα που είναι σπάνια και ούτε καν το γνωρίζουμε.   
Ένα από αυτά είναι το αγριόγιδο, το οποίο θεωρείται σπάνιο ακόμη και στις περιοχές της Ελλάδας που συγκεντρώνει τις υψηλότερες πληθυσμιακές πυκνότητες.     
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο της δράσης «Παρακολούθηση ειδών της πανίδας του Γράμμου» παρακολούθησε, κατέγραψε και μελέτησε εκτός από τους πληθυσμούς της αρκούδας, των αρπακτικών πουλιών, των τριτώνων και τους πληθυσμούς του αγριόγιδου.         
Περισσότερα       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010     
Ο 3ος λύκος θύμα τροχαίου για το 2010    
Περισσότερα     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010    
Σώθηκε αρκούδα σε νέο τροχαίο στη Δυτική Μακεδονία   
Περισσότερα     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010    
Τροχαίο με αρκούδα μέσα στο ίδιο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία    
Περισσότερα     
ΝΕΑ - Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010     
Το νέο όνομα του εθελοντικού προγράμματος και η νονά του    
Περισσότερα        
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010     
Για 3η χρονιά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκεται στο Βαφοπούλειο για την ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών της Θεσσαλονίκης    
Περισσότερα       
Και οι 13 σάς χρειάζονται!        
Οι αρκούδες προετοιμάζονται ήδη για το χειμέριο ύπνο τους καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες τροφής.   
Η δική σας υποστήριξη εξασφαλίζει μέρος των εξόδων διατροφής, φροντίδας και περίθαλψης των αρκούδων.     
Η αρκούδα που κλείστηκε σε γυάλινη μπάλα       
Περιμένοντας το χιόνι να πέσει στα βουνά για τις αληθινές αρκούδες, κλείσαμε σε μια γυάλινη μπάλα με χιόνι μια αναπαράσταση του Μήτσου.    
Ένα δώρο που συμβολίζει την προστασία του πιο απειλούμενου θηλαστικού της Ευρώπης και η αγορά του συμβάλλει στις δράσεις προστασίας της καφέ αρκούδας.    

"ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΓΩ... ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ" ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "KID AND FAMILY" στις 2O,21 Nοεμβρίου

"ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ"     
εργαστήρια & δώρα για όλες τις οικογένειες 
Σας καλωσορίζουμε σ' ένα νέο τρόπο ζωής χαρίζοντας χαμόγελο κέφι και αγαπημένα δώρα.      
ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΓΩ... ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ      
Φτιάξαμε μια χαρούμενη γειτονιά με Εργαστήρια για το περιβάλλον, Aφήγηση παραμυθιού από τη Ζωή Νικητάκη, Παράσταση από την ομάδα Μαρμελάδα, Ζωντανή Μουσική, Διανομή πολλών ΔΩΡΩΝ για μικρούς & μεγάλους 20 & 21 Νοεμβρίου πεζόδρομος Δράκου (Μετρό Συγγρού-Φιξ) 11.00-14.00 από την "Παιδί & Οικογένεια"    
Δείτε αναλυτικά στο www.kidsfestival.gr  (Μενού "ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ)... η "ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - KID & FAMILY" εκτός της στήριξης στο ευρύ κοινό των οικογενειών, ανέλαβε την καθημερινή φροντίδα 130 οικογενειών στην Αθήνα. ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - KID & FAMILY    
Κοινωνία Σημαίνει Ενωμένοι Ενεργοί πολίτες σε όλες τις ηλικίες     
OTAN TO EΓΩ ... ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ     
Ένα μήνυμα που θέλουμε να καλλιεργήσουμε με επικέντρωση στο παιδί & την τρίτη ηλικία OUR HUMAN MANIFESTO     

Ήταν ένα μικρό κύμα, που μονολογούσε πολύ λυπημένο: « πόσο δυστυχισμένο είμαι… τα άλλα κύματα είναι τόσο μεγάλα και δυνατά και εγώ είμαι τόσο μικρό και ασήμαντο.      
Γιατί η ζωή είναι τόσο άδικη;»    
Ένα μεγάλο κύμα που βρισκόταν εκεί κοντά, το άκουσε και αποφάσισε να του απαντήσει: «Το λες αυτό διότι δεν καταλαβαίνεις την πραγματική σου φύση. Νομίζεις ότι είσαι ένα κύμα και νομίζεις ότι είσαι μικρό και ασήμαντο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι τίποτα από τα δύο».    
Ξαφνιασμένο το μικρό κύμα απαντά: «Πώς; Δεν είμαι κύμα;! Μα δεν βλέπεις τον κυματισμό μου; Δεν βλέπεις τα απόνερά μου; Αν και μικρό, είμαι κύμα! Τι εννοείς, δεν είμαι κύμα;»    
Ήρεμο το μεγάλο κύμα αποκρίνεται: «Αυτό που καλείς ‘κύμα’ δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσωρινή μορφής σου. Στην πραγματικότητα, δεν είσαι παρά νερό! Όταν κατανοήσεις την βάση της φύσης σου, θα απαλλαγείς από την μιζέρια σου και θα δεις ότι εγώ είμαι εσύ, εσύ είσαι εγώ, και οι δύο είμαστε κομμάτι του ίδιου Όλου».... "   
Κι όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον είμαστε ήδη νεκροί"

Η CASIO χορηγός του πρωταθλητή κατασκευαστών στην Formula 1!

Συνέντευξη Ευ.Βενιζέλου στο Mega

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega, εδώ:      
http://www.evenizelos.gr/interviews/1849-mega-

Αποκαλύπτεται η μεγαλύτερη (εκκλησιαστική) σκευωρία στην ιστορία της Ομογένειας ΗΠΑ:

- 'Αρχισαν και οι αγωγές με πρώτη αυτή στο κανάλι των Αθηνών ALTΕR, που το ''κρέμασε'' η ρεπόρτερ του 'Αντζυ Σταθάτου.      
- 'Ενας αναξιόπιστος συντάκτης της ημερήσιας -με την μικρή κυκλοφορία- ελληνικής εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας'' Αστόριας Νέας Υόρκης και ένας συνεργάτης του απατεώνας-αλητοτουρίστας, δημιούργησαν ''ροζ σκάνδαλο'' χωρίς αποδείξεις ή δίωξη του ''καταγγελόμενου'' από τις Αρχές.     
- Το πραγματικό-υπαρκτό ''ροζ'' σκάνδαλο στη Νέα Υόρκη, θα ''σκάσει'' σε λίγες ημέρες, με ''πρωταγωνιστή'' τον άνθρωπο του οικουμ. Πατριάρχη στις ΗΠΑ.         
http://www.kalami.us/        
http://www.kalami.net/         
Και ν' ακούτε:
http://www.24-7radio.us/
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά.

Μέσα ειρήνη, έξω πόλεμος

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ         
Γιώργος: «Τσακίζει χώρες η τακτική της Γερµανίας»     
Σύρραξη µε Μέρκελ που αφήνει αιχµές για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ     
ΠΑΡΙΣΙ , Αποστολή: , Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος   
Ελληνογερµανικός πόλεµος ξέσπασε χθες µε επίθεση του κ. Παπανδρέου κατά της κ. Μέρκελ για τον τρόπο µε τον οποίο αντιµετωπίζει η Γερµανία τις υπερχρεωµένες χώρες της ευρωζώνης, αλλά και µε αιχµές της γερµανίδας καγκελαρίου για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.     
Η επίθεση Παπανδρέου γίνεται – σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές – στο πλαίσιο της διαπραγµάτευσης που έχει αρχίσει στις ευρωζώνη για τον υπό συγκρότηση µόνιµο µηχανισµό στήριξης των χωρών - µελών που αντιµετωπίζουν προβλήµατα ελλειµµάτων.    
Οι προτάσεις της κ. Μέρκελ να µετέχουν στον µηχανισµό στήριξης εκτός από κράτη - µέλη και ιδιωτικές τράπεζες και funds οδήγησαν – όπως αναµενόταν – σε αύξηση τα spreads χωρών που αντιµετωπίζουν οικονοµικά προβλήµατα όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Μάλιστα κατά των προτάσεων Μέρκελ είχε ταχθεί και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ το θέµα αναµένεται να συζητηθεί και στη Σύνοδο Κορυφής του ∆εκεµβρίου Μιλώντας στην έναρξη των εργασιώ ντηςΣυνόδουτης Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη γερµανίδα Καγκελάριο και τις προτάσεις της δηλώνοντας ότι αυτές θα µπορούσαν να οδηγήσουν ορισµένες χώρες στη χρεοκοπία.       
Η ανυποχώρητη στάση που τηρεί η Γερµανία όσον αφορά το χρέος των υπερχρεωµένων χωρών, σηµείωσε, θέτει σε κίνδυνο χρεοκοπίας ορισµένες χώρες της Ευρωζώνης – αναφορά που αποδόθηκε στις πιέσεις που δέχονται αυτήν την περίοδο η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.     
Κατά τον Πρωθυπουργό «αυτό θα δηµιουργήσει ανοδικό σπιράλ επιτοκίων για χώρες που φαίνεται να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. (…) Θα µπορούσε να τσακίσει χώρες... Θα µπορούσε να σπρώξει οικονοµίες στη χρεοκοπία», τόνισε επιγραµµατικά.      
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics       
* ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ Παρακμάζουμε γιατί έχουμε χάσει την επαφή με το παρελθόν μας        
* ΠΓΔΜ - Έντονες αντιδράσεις για την απαλοιφή του προσδιορισμού "μακεδονικής" για τη γλώσσα της χώρας, σε ιστοσελίδα του ΟΗΕ      
* Kύπρος: Διαδήλωση συνδικαλιστών στα κατεχόμενα, κατά του τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού, που βρίσκεται στο νησί         
* Ναι στην παράταση από Σαρκοζί       
* ANABΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ .       
* Η Eurostat αναθεώρησε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009       
* 1985-2005: Μνήμη Σάκη Καράγιωργα       
* Τουρκία: Δίωξη δημοσιογράφων εξαιτίας συνέντευξης με στελέχη του PKK     
* Κατεχόμενα: Επίδειξη δύναμης στην "επέτειο"         
* Μπορίσοφ: Δεν θα κατασκευαστεί διαβαλκανικός αγωγός       
* Δυτικά Βαλκάνια: Σε αναζήτηση λύσης για έξοδο από την κρίση        
* «Πέταξε» και τρίτο στέλεχος της Siemens        
* Ψηλά στο «δείκτη τρομοκρατικής απειλής» η Ελλάδα         
* Γιατί η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του Γράψα;      
* Τελικά, τα καλύτερα τραγούδια τα γράφει η ζωή!       
* Ο Κάμερον αλλάζει τη διεθνή επιρροή της Μ. Βρετανίας       
* Κοινή δήλωση Ελλήνων βουλευτών, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία       
* Δύο μεγάλες εθνικές εκκρεμότητες προς τους πεσόντες       
* Οι ΗΠΑ ζυγίζουν το... βάρος των συμμαχιών        
* Ιράν : Ασκήσεις του στρατού στις πυρηνικές εγκαταστάσεις        
* Βολές κατά της Αιγύπτου για το λαθρεμπόριο όπλων        
* Η στρατηγική πρόκληση της δημογραφίας στη Μ. Ανατολή         
* TO ''KOΣΟΒΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΑΓΗ'' ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ        
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ      
* Aδιέξοδο για την ισορροπία των νομισμάτων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ     
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ      
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2010        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       
Με την από 12-11-2010 απόφαση του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό τη διευκόλυνση των αλλοδαπών που υπάγονται στις ρυθμίσεις του άρθρου 11 παρ. 4 του Ν. 3386 (Φ.Ε.Κ. 212 Α/23-08-2005) και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, επιτρέπεται κατά το από 01-01-2011 μέχρι 31-12-2011 χρονικό διάστημα, η έξοδος και επανείσοδος τους στην Ελλάδα, προκειμένου να επισκεφθούν τη χώρα τους.        
Κατά τη χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης αυτής, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές την περίοδο από 01-01-2011 έως και 31/12/2011.       
Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί που αιτούνται την επανείσοδό τους στη χώρα μας θα πρέπει να είναι κάτοχοι:         
α) Διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου, αναγνωρισμένου από τη χώρα μας, σε ισχύ,         
β) Βεβαίωσης τύπου Α΄ (μπλε χρώματος) ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, βάσει των σχετικών διατάξεων του ν. 3386/2005 και ν. 3536/2007 (άρθρο 18 παρ. 4), καθώς και της υπ’ αρίθμ. 11702/2006 Κ.Υ. Απόφασης (Φ.Ε.Κ. 892 Β΄), ή ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, βάσει των διατάξεων της υπ’ αρίθμ. 22037/01-10-2010 Κ.Υ. Απόφασης (Φ.Ε.Κ. 1629).         
Σημειώνεται ότι η δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με την παρ. 5 της υπ’ αρίθμ. 22037/01-10-2010 Κ.Υ.Α., ήτοι αυτούς που αποφυλακίσθηκαν με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Νέα από το e-Pontos

* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ       
* ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑΣ"          
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ CHICAGO "ΞΕΝΙΤΕΑΣ"