Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γκοβόστη

Παναγιώτης Κουρούπης
Το δέντρο στο νοσοκομείο με τις μαριονέτες
Τιμή: 28.50 ευρώ, Σελίδες: 680
ISBN: 978-960-606-273-5
Εκδόσεις Γκοβόστη

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γκοβόστη το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Κουρούπη «Το δέντρο στο νοσοκομείο με τις μαριονέτες».
Ένα παράξενο παιδί μεγαλώνει σε μια γκρίζα χώρα του Βορρά, κρύβοντας απ' όλους το μυστικό του: ένας κήπος γεμάτος τραγούδια μεγαλώνει μέσα του. Η ζωή φαίνεται σκοτεινή μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει μια μαριονέτα, και τότε, ένας νέος συναρπαστικός κόσμος ανοίγεται μπροστά του, εκείνος του ταξιδευτή και του έμπιστου συνομιλητή των δέντρων και των ξύλινων ψυχών. Είναι ο Μεγάλος Πόλεμος που θα χωρίσει τη ζωή του στα δύο, και η αναζήτηση των ξύλινων πλασμάτων θα τον φέρει στην πόλη που ονειρεύτηκε: τη Βενετία. Κι εκεί, στο πρώτο Γκέτο της ανθρωπότητας, σχίζει το πέπλο του κόσμου, συναντώντας το πεπρωμένο του και αποκαλύπτοντας κρυμμένες αλήθειες για ξύλινες και ανθρώπινες μαριονέτες. Έχει ήδη αρχίσει να σώζει κατεστραμμένα ξύλινα κορμιά στο απόκοσμο Νοσοκομείο για τις Μαριονέτες, όταν αρχίζει η μεταμόρφωσή του σε κάτι που ο ίδιος ποτέ δεν φαντάστηκε, αλλά που φαίνεται πως ήταν από πάντα. Όμως, στους δρόμους της σκοτεινής Ευρώπης άλλες, ανθρώπινες μαριονέτες, κάνουν την εμφάνισή τους. Κάπου ανάμεσα στη φασιστική λαίλαπα, στον διωγμό των Εβραίων και στην Όπερα του Φοίνικα, το πρώτο και τελευταίο Δέντρο της Βενετίας, κρατώντας ένα μαύρο μαντολίνο φτιαγμένο από τα χέρια του ίδιου του Στραντιβάρι, περιστοιχισμένο από τον ξύλινο στρατό του, θα δώσει τη μεγάλη μάχη για το Φως. Ένα φιλοσοφικό παραμύθι μαγικού ρεαλισμού, για τον πόλεμο, το απρόσιτο βάθος της ανθρώπινης φύσης, τα παράξενα παιδιά και την παντοδυναμία της μουσικής.
Βιογραφικό
Ο Παναγιώτης Κουρούπης είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Δημιουργική Γραφή και στην Ειδική Αγωγή. Εργάστηκε στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Ανοιχτό Πρόγραμμα Διάβαση) ως θεραπευτικό προσωπικό, και στη συνέχεια ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση από το 2003. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης οργανώνει ομάδες δημιουργικής γραφής σε σχολεία και εμψυχώνει θεατρικά εργαστήρια, διασκευάζοντας, επιπλέον, λογοτεχνία για παιδικό θέατρο. Παράλληλα γράφει στίχους και ασχολείται με την τραγουδοποιΐα. Είναι επίσης μουσικός, παίζει κιθάρα και πιάνο. Ζει μόνιμα στον Ωρωπό Αττικής.

📖 Ξεφυλλίστε και ζητήστε μας τους νέους καταλόγους βιβλίων 📚

 

ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ
Βάλτε το βιβλίο στη ζωή σας κι αυτό το καλοκαίρι
Ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε τις βιβλιοθήκες μας και να ανακαλύψουμε παλιότερα αλλά και νέα διαμαντάκια που θα απογειώσουν την αναγνωστική εμπειρία. Οι νέοι κατάλογοι των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι γεγονός και ξεφυλλίζοντάς τους θα σας ανοίξουν την όρεξη για περισσότερο διάβασμα, καθώς στις σελίδες τους θα βρείτε βιβλία για κάθε διάθεση, ηλικία και γούστο. Αν θέλετε να τους παραλάβετε στον χώρο σας, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα και πολύ σύντομα θα σας χτυπήσουν το κουδούνι!
Λογοτεχνία / Αστυνομικό / Δοκίμιο / Αυτοβελτίωση / Βιβλία για γονείς
Στον λογοτεχνικό μας κατάλογο θα βρείτε όλες τις νέες μας κυκλοφορίες, καθώς και βιβλία που έχουν ξεχωρίσει και αξίζουν μια θέση στην καρδιά σας – και στη βιβλιοθήκη σας. Ξεφυλλίστε τον ΕΔΩ.

Βιβλία για παιδιά και νέους
Η εμπειρία και η χαρά της ανάγνωσης είναι δικαίωμα όλων των παιδιών! Στον παιδικό μας κατάλογο θα βρείτε νέα και παλιότερα βιβλία όλων των κατηγοριών, για όλες τις ηλικιακές ομάδες –από βρέφη μέχρι εφήβους– και όλα τα ενδιαφέροντα. Ξεφυλλίστε τον ΕΔΩ.

Εάν επιθυμείτε να σας στείλουμε τους καταλόγους μας στο σπίτι σας, συμπληρώστε το e-mail σας και τα στοιχεία σας σε αυτή τη φόρμα. Σε λίγες μέρες θα λάβετε τον κατάλογο που επιθυμείτε εντελώς δωρεάν στην πόρτα σας.
Μικροί και μεγάλοι,
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

«Μούδιασμα» σε Μαξίμου και Πειραιώς από το εκλογικό αποτέλεσμα – Στο τραπέζι ένας (ευρύς) ανασχηματισμός



«Μούδιασμα» σε Μαξίμου και Πειραιώς από το εκλογικό αποτέλεσμα – Στο τραπέζι ένας (ευρύς) ανασχηματισμός



Τριπλά αρνητικός καρκίνος μαστού: Τι δείχνει μελέτη για την πεμπρολιζουμπάμπη



Τριπλά αρνητικός καρκίνος μαστού: Τι δείχνει μελέτη για την πεμπρολιζουμπάμπη
Τα ευρήματα ενδιάμεσης ανάλυσης δεδομένων της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 KEYNOTE-522 που αφορά ασθενείς με τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού ανακοίνωσε η MSD. Η πεμπρολιζουμάμπη ως νεοεπικουρική θεραπεία (συνδυαστικά με χημειοθεραπεία πριν από το χειρουργείο) και εν συνεχεία ως επικουρική θεραπεία (μονοθεραπεία μετά το χειρουργείο) βελτιώνει σημαντικά τη συνολική επιβίωση των ασθενών.

Τι αλλάζει στην έκδοση βεβαίωσης οφειλής από την Εφορία! (Παραδείγματα)


Τι αλλάζει στην έκδοση βεβαίωσης οφειλής από την Εφορία! (Παραδείγματα)
Πιο εύκολη αλλά με συγκεκριμένη διαδικασία θα χορηγείται η βεβαίωση οφειλής σε φορολογούμενους που χρωστάνε στ...



Χατζηδάκης για Αιγιαλό: Όσοι πίστευαν ότι ψηφίσαμε έναν νόμο που δεν θα εφαρμόζεται, να το ξανασκεφτούν


Χατζηδάκης για Αιγιαλό: Όσοι πίστευαν ότι ψηφίσαμε έναν νόμο που δεν θα εφαρμόζεται, να το ξανασκεφτούν
Η μάχη της ξαπλώστρας μόλις ξεκίνησε και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η έκβασή της, αφού το μεν Υπουργεί...



Χωρίς πρόστιμα οι τροποποιητικές δηλώσεις έως 26 Ιουλίου – Άνοιξε η εφαρμογή


Χωρίς πρόστιμα οι τροποποιητικές δηλώσεις έως 26 Ιουλίου – Άνοιξε η εφαρμογή
Χωρίς πρόστιμα μπορούν να υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις έως και την 26η Ιουλίου, από τους φορολογούμενο...



Ανάπτυξη 2,1% για την ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο - Ώθηση από επενδύσεις, κατανάλωση


Ανάπτυξη 2,1% για την ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο - Ώθηση από επενδύσεις, κατανάλωση
Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου (2,5% για...