Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 010 - ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018/1000 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 03-01-18/03 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1005 ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1006
ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ 03/09 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗΝ
ΤΥΝΗΣΙΑ
ΜΕΛΙΤΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 03/22 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ
27.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 03/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ήρθε και το 2018, οι Έλληνες έκαναν τις «διακοπές» τους, πήγαν σε χιονοδρομικά κέντρα, και όπου αλλού (βάσει φωτογραφιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ΑΛΛΑ, τώρα ΤΙ;
Βλέπετε, τον τελευταίο μήνα έγιναν πολλά, η «κυβέρνηση μοίρασε χρήματα», έδωσε ένα ψίχουλο, για να πάρει καρβέλια ολόκληρα από τους πεινασμένους.
Οι Έλληνες είδαν το τυρί, αλλά για ακόμα μια φορά, δεν είδαν τη φάκα, και για να ακριβολογήσω, έκλεισαν τα μάτια για να μη την δουν.
Για τη γενικότερη κατάσταση, θα μιλήσουμε σε προσεχή χρονογραφήματα.,
Τώρα, πάμε σε ένα θέμα που καίει….
Έγραψα ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές για το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ, τη «ΛΙΣΤΑ ΚΤΕΟ» των ασθενών, με τις παθήσεις, και την άλλη, με τα ποσοστά κάθε πάθησης, τον … «ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ», ΔΥΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ που δημιουργήθηκαν για την ταλαιπωρία των ανάπηρων και χρόνια πασχόντων, και ΟΛΑ τα κομματόσκυλα έπεσαν να με φάνε, λες και δεν ήταν αληθή τα όσα έγραψα, λες και δεν υπήρχαν μύριες καταγγελίες ασθενών.
ΠΡΙΝ λοιπόν μπει η νέα χρονιά, έσκασε και η βόμβα που αφορά την αναπηρία, το «νέο αναθεωρημένο σφαγείο» για το οποίο, φωνάζαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, ΑΛΛΑ, κάποιοι πετούσαν χαρταετό, και τώρα, τρέχουν και δεν φτάνουν….
Διαβάστε απόσπασμα του άρθρου.
«Αναθεωρήθηκε ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας που θα ισχύει από 1.1.2018
Με την κοινή υπουργική απόφαση αριθμ. Φ.80000/45219/1864 (ΦΕΚ Β' 4591/27-12-2017) των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, αναθεωρήθηκε ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας της αρ. Φ11321/ οικ.10219/688/4-5-2012 (Β’1506) κοινής υπουργικής απόφασης, με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων ή βλαβών ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές αυτών. Η ισχύς της απόφασης αρχίζει την 1.1.2018.»
ΠΗΓΗ: Taxheaven
Την προ παραμονή λοιπόν της πρωτοχρονιάς, έσπευσαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να δουν ΤΙ προβλέπει ο  Αναθεωρημένος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, ο οποίος τίθεται ΑΜΕΣΑ σε ισχύ!
Τι είδαν λοιπόν οι άνθρωποι;
Διαβάστε τα παρακάτω σχόλια, και θα καταλάβετε….
«Δεν μπορούσαν να μειώσουν τα προνοιακα επιδόματα, οπότε μειώνουν τους δικαιούχους αυτών μειώνοντας τα ποσοστά αναπηρίας στις περισσότερες παθήσεις.
Έξυπνο. Μπράβο στην Κυβέρνηση!»
Πως θα δώσουν 400 ευρώ σε κάθε μετανάστη ...?200 ευρώ τον μήνα σε κάθε φοροφυγά... ??( ξέρω πολλούς ... στο περιβάλλον μου ) Και... την πληρώσαμε εμείς .»
«Ξεφτιλα τελείως ο πίνακας ντροπή και αίσχος ντρέπομαι για τη χώρα που ζω.»
«Χειρότερο όμως αναμένεται και το κλίμα στις επιτροπές με αυστηρότερες αποφάσεις ιδίως στα από - έως ποσοστά. Είναι εύλογο να αναλογισθεί κανείς τους λόγους που επέβαλαν αυτό το ΦΕΚ αλλαγής ...η σφαγή των αμνών. . Τελικά όλα θυσιάζονται για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα και στο όνομα της επιτυχίας της πολιτικής από μια κυβέρνηση που παραπέι στον αυταρχισμό και την κομματικοποίηση - σταλινοποίηση. Αντί να αφουγκράζονται τους ανθρώπους εφευρίσκουν καιάδες...»
«Να αντιδράσουν άμεσα οι οργανώσεις ΑΜΕΑ , δεν είναι ανθρώπινο να μας υποβάλουν συνεχώς σε τεστ και εξετάσεις που μπορούν να βλάψουν ακόμα περισσότερο την υγεία μας. Ακόμα και οι ιατρικοί σύλλογοι να αντιδράσουν σε αυτό το αίσχος,. Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρέπει να πάρω ένα φάρμακο και να τρυπιέμαι ξανά και ξανά για να περάσω ΚΕΠΑ, για κάτι το οποίο φαίνεται μέσα από τον φορέα ασφάλισης μου, το ΙΚΑ»
Να βάλω κι άλλα σχόλια; Έχει μέχρι στιγμής εκατοντάδες και αυξάνονται κάθε λεπτό. ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ λοιπόν οι ανάπηροι, ΣΦΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ για να μοιράσετε «κοινωνικά μερίσματα» και άλλα πολλά….
Για τον φίλο που ζήτησε να αντιδράσουν άμεσα οι οργανώσεις AMEA, θα του υπενθυμίσω μια δυο «λεπτομέρειες», που τις έγραψα τόσο εγώ, όσο και άλλοι στο παρελθόν….
Οι οργανώσεις ΑΜΕΑ, δρώντας σαν «κλειστές κοινότητες», παλεύουν να εξασφαλίσουν παροχές για τα μέλη τους ΜΟΝΟ, και όχι για το σύνολο…. Σκεφτείτε το καλά αυτό, και ψάξτε το ακόμα καλύτερα και θα βρείτε πολλές απαντήσεις.
Δεν τα λέω εγώ αυτά, απλά τα μετέφερα και στο παρελθόν και τώρα.
Έγινε λοιπόν Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, μπήκαν και νέα «βοηθήματα» προκειμένου να επιτευχτεί πιο εύκολα αυτό, και ΚΛΑΨΤΕ φίλοι μου
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Γάντια Πυροσβεστών Fireman 2281561 Honeywell

Γάντια Πυροσβεστών Fireman 2281561 Eurotechnique
Χαρακτηριστικά 
Γάντια Πυρόσβεσης υψηλής Προστασίας, κατάλληλο και για συγκολλήσεις.
Άνετο με τέλεια εφαρμογή.
Προδιαγραφές
* Υδροαπωθητικά δερμάτινα με αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες
* Σύμφωνα με τις ΕΝ 388, ΕΝ 420, ΕΝ 407
Προτεινόμενη Χρήση:Kατάλληλο για Πυρόσβεση, Δασοπυρόσβεση και εφαρμογές σε φωτιά. Κατάλληλα και για συγκολλητές.

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-85

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-85
Advanced Solutions Built on World-Proven Sonar Technology
The FSV series of Furuno Scanning Sonar has long been a favorite among commercial fishermen, and the FSV-85 carries on that tradition. The FSV series provides reliable and consistent detection of fish and seabed conditions with revolutionary, enhanced signal processing technology.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Φιλική Εταιρεία Πνεύματος

Φιλική Εταιρεία Πνεύματος
Συγγραφέας: Δημήτρης Καρύδας
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 280
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-137-2
Μια μυστηριώδης φωνή στο τηλέφωνο προσφέρει το απόλυτο μπεστ σέλερ σ’ έναν αποτυχημένο συγγραφέα του ενός βιβλίου. Βασικοί όροι της «φαουστικής συμφωνίας» να μη μιλήσει ποτέ δημόσια για το έργο του και να το παραδώσει σε συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο. Σταδιακά και μετά την τρομερή επιτυχία του βιβλίου ο λογοτέχνης καταλήγει να αναζητά μανιωδώς τον παράξενο άγνωστο δωρητή και μπλέκεται σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό και σατανικό απ’ ό,τι περίμενε.
Η ιστορία κάποιου που κέρδισε ανορθόδοξα την αναγνώριση, αλλά έχασε τον εαυτό του επειδή αγνόησε τον βασικό κανόνα: όταν κάνεις συμφωνία με τον διάβολο, στα ψιλά γράμματα γράφει ότι θα σου πάρει την ψυχή. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα του την παραδώσεις.
Βιβλιοφιλικό θρίλερ με νουάρ ατμόσφαιρα και κεντρικό θέμα τη λογοκλοπή, μια τοιχογραφία που αναφέρεται στον λογοτεχνικό κόσμο αλλά και στις ανθρώπινες συμπεριφορές. Με μια μη γραμμική αφήγηση και συχνά φλας-μπακ, ο συγγραφέας «παίζει» με την αλήθεια του αναγνώστη όπως οι ήρωές του με τη λογοκλοπή. Τα τελευταία πέντε κεφάλαια του βιβλίου συνιστούν το καθένα έναν αυτόνομο επίλογο της πλοκής που έχει προηγηθεί, και ο αναγνώστης είναι αυτός που καλείται να βάλει την τελεία.

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ | ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αναγνώσεις 

Tο βιβλίο του Μπαχτίν είναι ένα μανιφέστο που κηρύσσει την πλήρη απελευθέρωση του ανθρώπινου πνεύματος από το φόβο. Στόχος των επιθέσεων του Ραμπελαί, μας θυμίζει ο συγγραφέας, ήταν οι αγέλαστοι, όλοι εκείνοι που εκφοβίζουν και καταπιέζουν την ανθρωπότητα με τη σοβαρότητα και τη σκυθρωπότητά τους. Χάρη στο γέλιο, με την καταστροφική και ταυτόχρονα αναγεννητική δύναμή του, ο άνθρωπος απελευθερώνεται από το φόβο.
Εισαγωγή στην αρχαία φιλοσοφία
Γιώργος Καραμανώλης (επιμ.)
Η αρχαία φιλοσοφία είναι μεν μία ορισμένη περίοδος της ιστορίας της φιλοσοφίας, είναι όμως και η περίοδος εκείνη στην οποία το πεδίο της φιλοσοφίας, όπως το γνωρίζουμε στο δυτικό κόσμο τουλάχιστον, διαμορφώνεται και κρυσταλλώνεται, τόσο όσον αφορά τα ερωτήματα που τίθενται, αυτά που σήμερα αποκαλούμε φιλοσοφικά ερωτήματα, όσο και τους τρόπους διαχείρισής τους. Η αρχαία φιλοσοφία αποτελεί ωστόσο και ένα αντικείμενο που αφορά όχι μόνο τους έχοντες ειδικά φιλοσοφικά ενδιαφέροντα, αλλά και κάθε μορφωμένο άνθρωπο, στο βαθμό που ένα μεγάλο μέρος του εννοιολογικού μας ορίζοντα συγκροτήθηκε στα έργα και μέσα από τις συζητήσεις των φιλοσόφων της ελληνορρωμαϊκής αρχαιότητας. Ο εννοιολογικός αυτός ορίζοντας διαμόρφωσε με τη σειρά του μια πλειάδα πολιτιστικών και πνευματικών φαινομένων, όπως την πολιτική και επιστημονική μας σκέψη, τον νομικό μας πολιτισμό, τη χριστιανική θεολογία.
Κυνηγοί Νετρίνων
Η συναρπαστική αναζήτηση ενός φευγαλέου σωματιδίου ξεκλειδώνει τα μυστικά του σύμπαντος

Ρέυ Τζαγιαουόρντανα
Μτφρ: Παναγιώτης Δρεπανιώτης 
Κάθε δευτερόλεπτο διαπερνούν το σώμα μας τρισεκατομμύρια τεμαχίδια ύλης που λέγονται νετρίνα. Τα νετρίνα έχουν εξαιρετικά μικρό μέγεθος και είναι απίστευτα ντροπαλά, γι’ αυτό δυσκολευόμαστε πολύ να τα ανιχνεύουμε – κι αυτό, με τη βοήθεια πανάκριβων υπόγειων ή υποθαλάσσιων ερευνητικών διατάξεων. Όμως τα σωματίδια αυτά μπορεί να κρύβουν τις απαντήσεις σε ερωτήματα που ταλανίζουν τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες: Γιατί στον κόσμο μας κυριαρχεί η ύλη, ενώ η αντιύλη είναι τόσο σπάνια; Από τι αποτελείται η περίφημη σκοτεινή ύλη του σύμπαντος; Πώς δημιουργούνται οι αστέρες σουπερνόβα; Πώς ήταν το σύμπαν ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη Μεγάλη Έκρηξη; Πώς είναι ακριβώς και πώς λειτουργεί το εσωτερικό της Γης;
Οι Πέρσες
Από την Περσέπολη στην Τεχεράνη

Geoffrey Parker & Brenda Parker
Μτφρ: Παναγιώτης Σουλτάνης 
Το βιβλίο εξιστορεί την κάθοδο των Αρίων στα εδάφη νότια της Κασπίας, τη δημιουργία μιας τεράστιας αυτοκρατορίας από τα παράλια του Αιγαίου μέχρι την Ινδία και την άνθηση ενός πολιτισμού που επηρέασε βαθιά λαούς από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Βεγγάλη και τις στέπες της Κεντρικής Ασίας. Οι συγγραφείς καταγράφουν με οξύνοια τις παραδόσεις και την ιστορία της αρχαίας και της νεότερης Περσίας, τον ισχυρό δεσμό που εξακολουθεί να τις συνδέει, αλλά και τις επιδράσεις που αυτές άσκησαν στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους το πολυτάραχο παρελθόν και η περσική εκδοχή του ισλάμ επηρεάζουν όχι μονάχα το σύγχρονο Ιράν, μα και ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο.
Ακυβέρνητη παροικία
Οι Έλληνες στην Αίγυπτο από την κατάργηση των προνομίων στην έξοδο, 1937–1962

Άγγελος Νταλαχάνης 
Η αποχώρηση των Ελλήνων από την Αίγυπτο συχνά συμπυκνώνεται στον καβαφικό αποχαιρετισμό της Αλεξάνδρειας, ενδύεται με λυρισμό και νοσταλγία για τα «χαμένα μεγαλεία» και συνδέεται με την πολιτική του Νάσερ. Η αποχώρηση, ωστόσο, των Αιγυπτιωτών υπήρξε ένα πολύπλοκο ιστορικό φαινόμενο που εξελίχθηκε σε βάθος δεκαετιών.
Η Ακυβέρνητη παροικία αναδεικνύει αυτή την πολυπλοκότητα. Το βιβλίο έχει ως αφετηρία το 1937, τη χρονιά δηλαδή που καταργήθηκαν τα αποικιακού τύπου προνόμια που απολάμβαναν οι ξένοι στην Αίγυπτο, και παρακολουθεί την πορεία της ελληνικής παροικίας προς την έξοδο, η οποία κορυφώθηκε το 1962, εντάσσοντάς την στο πλαίσιο των τοπικών και διεθνών εξελίξεων. Εξετάζει τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν για τη μακροχρόνια παραμονή των Ελλήνων στην Αίγυπτο, αναλύει τις αντιδράσεις τους στον ταχύ οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό μετασχηματισμό της Αιγύπτου και διερευνά τις στρατηγικές που αναπτύχθηκαν για τη μετανάστευση ή τον επαναπατρισμό τους.
Η ιστορική μελέτη δείχνει ότι στη διάρκεια αυτής της περιόδου η ελληνική παροικία στην Αίγυπτο βρέθηκε σε σύγχυση και χωρίς καθαρό προσανατολισμό μπροστά στις νέες προκλήσεις. Βρέθηκε, με άλλα λόγια, ακυβέρνητη σ’ ένα ρευστό περιβάλλον.

Διηγήματα Ερωτικά | Παρουσίαση του βιβλίου στο Free Thinking Zone

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Ἦτον πνοή, ἴνδαλμα ἀφάνταστον, ὄνειρον… Διηγήματα ερωτικά
ΑΓΓΕΛΑ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ
Έρως νάρκισσος, έρως θείος: όψεις του έρωτα στο έργο του Παπαδιαμάντη

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 στις 19:00
στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στο Κολωνάκι, Σκουφά 64
Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone σας προσκαλούν την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στην παρουσίαση του βιβλίου   
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Ἦτον πνοή, ἴνδαλμα ἀφάνταστον, ὄνειρον… Διηγήματα ερωτικά
ΑΓΓΕΛΑ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ
Έρως νάρκισσος, έρως θείος: όψεις του έρωτα στο έργο του Παπαδιαμάντη
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Γιάννης Δημητρακάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Φίλιππος Παππάς, Διδάσκων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Αθηνών 
Πλαισιώνουν οι:
Μιχάλης Βιρβιδάκης, σκηνοθέτης-ηθοποιός, με ανάγνωση αποσπασμάτων από το διήγημα «Όνειρο στο κύμα»
Κλεοπάτρα Κυρτάτα, σόλο φλάουτο
Για το βιβλίο:
Τα ερωτικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη, κείμενα εξαιρετικής αφηγηματικής τέχνης, περιγράφουν με ένταση, πυκνότητα, μυστικό παλμό και χάρη ταυτόχρονα, τον έρωτα που πυρπολεί τον άνθρωπο και τον τρελαίνει, καθώς και την απάρνηση του πάθους, με το μεγαλείο και τη μελαγχολία της. Μιλούν για το πόσο ηρωικό είναι να σκοτώσει κανείς μέσα του τον δράκο του πόθου, αλλά και για την «αγρία χαρά» εκείνου που επιλέγει να ζει μέσα στο βάσανό του. Ο Νοσταλγός τού επέκεινα, ο αθεράπευτα μελαγχολικός Παπαδιαμάντης, βλέπει τον γήινο έρωτα ως συγκαλυμμένο ναρκισσισμό, ενώ θεωρεί πως οι μόνες στιγμές αληθινής ευτυχίας για τον άνθρωπο γεννιούνται από τον έρωτα προς το θείο. Είναι αυτές οι μυστικές στιγμές, ωστόσο, που αποδίδονται από τον μεγάλο τεχνίτη με εξόχως γήινο και αισθησιακό τρόπο.
Στη μελέτη της η Αγγέλα Καστρινάκη επιχειρεί να φωτίσει τα αινιγματικά παπαδιαμαντικά κείμενα, με οδηγό τα πανανθρώπινα και τα χριστιανικά σύμβολα. Όμορφες κόρες, κάτω από τη γοητευτική τους όψη αποκαλύπτονται επικίνδυνα στοιχειά του νερού, και νεαροί άντρες κρύβουν κάποτε μέσα τους τη βία του αρπακτικού, ακόμα και τον ίδιο τον διάβολο. Η θάλασσα και η λίμνη, η φωτιά, τα λουλούδια, οι σπηλιές, τα άστρα κι η σελήνη δεν είναι μονάχα διάκοσμος του φυσικού κόσμου, παρά αποτελούν σημεία που οδηγούν βαθύτερα στο νόημά του. Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο ο Παπαδιαμάντης χειρίζεται το θέμα του προπατορικού αμαρτήματος, η μελετήτρια υποστηρίζει ότι ο συγγραφέας έμμεσα αλλά επίμονα υποβάλλει την ανάγκη αποφυγής του σαρκικού έρωτα και της τεκνογονίας, που μόνο δεινά προσθέτουν στον κόσμο, κινούμενος έτσι στα όρια της αποδεκτής χριστιανικής πίστης.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΥΛΟΣ CLUB

Δελτίο Τύπου

Η kazandb παρουσιάζει

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ
 ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΟΥ 2018
ΜΥΛΟΣ CLUB
                                        Η Γεωργία Νταγάκη παίρνει τα τραγούδια και τη λύρα της και  ανανεβαίνει  Θεσσαλονίκη για- μια μοναδικη παράσταση στο club του Μύλου, το Σάββατο 6 Ιανουαριου
Η ερμηνεύτρια και εξαιρετική μουσικός από την Κρήτη, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γοητεύσει τόσο το ελληνικό όσο και το ξένο κοινό, και  κυκλοφόρησε τα τραγούδια της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα παρουσιάσει τη νέα της μουσική της παράσταση το Σάββατο 6 Ιανουαριου στο club του Μυλου
Το πρώτο μέρος του προγράμματος θα φέρει αποκλειστικά το προσωπικό μουσικό στίγμα της καθώς θα περιλαμβάνει τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, από τα πιο πρόσφατα “Ποια δύναμη” και “Σύννεφο θα γίνω” μέχρι τα παλαιότερα “Δε λέει η καρδιά να μάθει” και “Σκέτος εγώ” ενώ δεν θα λείπει και το σήμα – κατατεθέν της, η λύρα, με την οποία θα παίζει πρωτότυπες διασκευές από την Κρήτη και την «Πετροπέρδικα» μέχρι το Λiβερπουλ και το “ELEΑNOR REGBY” των Beatles  
Το δεύτερο μέρος θα είναι καθαρά επικοινωνιακό με τραγούδια δημιουργών όπως οι Ξαρχάκος, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Τζαβέλας, Κραουνάκης, Νικολακοπούλου, Αφροδιτη Μάνου, Σαββόπουλος, Δουρδουμπάκης κ.α. Τραγούδια διαφορετικών αποχρώσεων, λαϊκά, παραδοσιακά, μελωδικές μπαλάντες αλλά και ρυθμικά κομμάτια με τα οποία έχουμε όλοι ταυτιστεί καθώς μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας.

INFOΜύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπώληση: 8€
Ταμείο: 10€
Τηλ κρατησεων: 2310.510081. 6949950530
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Λαδάδικα, Κατούνη 17 - 2310.538282)
ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Πλατεία Ναυαρίνου 14 - 2310.278515)
ΔΙΩΡΟΦΟΝ (Καλαμαριά, Κερασούντος 81 - 2310.453998)
JOLLITY (Ευοσμος, Παύλου Μελα 25, 2310. 759409
ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ (Αποστολου Παυλου 22, 2310. 248188)
Κρατησεις: Αποστολή στο inbox της σελίδας Mylos Club Thessaloniki με το ονομα σας, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε 
Η "Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που επιθυμείτε", αφιερώνεται στα 400 χρόνια του Σαίξπηρ (1564-1616) του μέγιστου δραματουργού και ποιητή, που πλάι στη διαχρονική και παγκόσμια μαγεία της πένας του είχε, από όλους τους νεότερους και αρχαίους, την πιο πλατειά και γεμάτη κατανόηση ψυχή και που ο πιστός καθρέφτης του των τρόπων και της ζωής έχει την ευστάθεια της αλήθειας.
Η μετάφραση του Βραβευμένου μεταφραστή και θεατρανθρώπου Αριστείδη Λαυρέντζου αποτέλεσε τον κορμό της παράστασης του Θιάσου "Θέσπις" των Βρυξελλών την άνοιξη του 2017.
Ας έρθει ο θάνατος κι ας μπω,
σε κυπαρίσσι λυπημένο.
Ας φύγει η ανάσα να μη ζω,
για αγάπη ανάλγητη πεθαίνω.
Μ’έλατο τ’άσπρο σάβανό μου
να το ετοιμάστε.
Πιστός μέχρι το θάνατό μου,
να το θυμάστε.
Κανένας άνθη ευωδιαστά
στο φέρετρό μου μη σκορπίσει.
Λείψανο, τάφο μου και οστά
φίλος κανείς μη χαιρετίσει.
Λυγμοί χιλιάδες για ν’ αποφευχθούν
κάπου ας με θάψουν,
αγάπης μάτια μη με βρουν
για να με κλάψουν.
(Φέστε, Δεύτερη πράξη, σκηνή 4)
Ω, έρωτα ακοίμητε, με δίψα για το νέο,
που ενώ τα πάντα νιώθεις και χωράς
σαν θάλασσα πλατιά, ό,τι έρχεται σε σε,
όσο ακριβό και μέγα, ένα λεπτό αρκεί
για ν’απαξιωθεί, να χαμηλώσει.
Πλήθος μορφές η ερωτική επιθυμία:
Είν’ η πιο τέλεια φαντασμαγορία.
(Ορσίνο, Πρώτη πράξη, σκηνή 1)
Όταν είναι κανείς γενναιόδωρος, με καθαρή συνείδηση και ελεύθερο
πνεύμα, αυτά τα πράγματα που άλλοι θεωρούν βλήματα κανονιού, τα
βλέπει σαν σαΐτες για πουλάκια.
(Ολίβια, Πρώτη πράξη, σκηνή 5)
Πόσο εύκολο η στάμπα ωραίου πλανευτή
να χαραχτεί στην κέρινη καρδιά γυναίκας!
(Βιόλα, Δεύτερη πράξη, σκηνή 2)
Η τρέλα διατρέχει την οικουμένη σαν τον ήλιο. Ακτινοβολεί
παντού.
(Φέστε, Τρίτη πράξη, σκηνή 1)
Άλλοι γεννιούνται μεγάλοι, άλλοι κατακτούν το μεγαλείο
και σε άλλους τους προκύπτει.
(Μαλβόλιο, Δεύτερη πράξη, σκηνή 5)
Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε
πρωτότυπος τίτλος:Twelfth Night or What You Will
Σειρά: Θέατρο. Βιβλίο 3ο
συγγραφέας:Ουίλιαμ Σαίξπηρ
μετάφραση-επιμέλεια:Αριστείδης Λαυρέντζος
Isbn: 978-960-579-078-3
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 236
Λιανική Τιμή: 14,00 ευρώ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 009
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 02-01-18/21 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1006 ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1005 ΣΤΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ 03/06 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1026 ΣΤΗΝ
ΤΥΝΗΣΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 27.00 ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΑ, ΣΙΔΡΑ, ΓΚΑΜΠΕΣ, ΜΠΟΥΤ,
ΙΟΝΙΟ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ,
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 009 - ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018/0400 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 02-01-18/21 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1007 ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1005 ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ 03/06 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1026 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 03/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ, ΓΚΑΜΠΕΣ, ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 27.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 03/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΜΠΟΥΤ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 03/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 03/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 03/10 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ

Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας 2 ημερών

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-01-2018/ 0000 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-01-2018
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ . ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 5 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ - ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 02 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΒΡΟΧΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 08 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ANΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 7 ΜΠΟΦΟΡ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 7, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6, ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 02 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-01-2018
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΑΡΧΙΚΑ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6, ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ
ΝΟΤΙΑ 7 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 8
ΜΠΟΦΟΡ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού Σε Ισχύ

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ
ΟΡΕΙΝΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΑ. 

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 
1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (02-01-18) 
ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ
2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (03-01-18) 
Α. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ
ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΑ
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
Β. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 800 ΜΕ 900 ΜΕΤΡΑ) ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 500 ΜΕ 600 ΜΕΤΡΑ.
3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (04-01-18) 
Α. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ:
ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
Β. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ
ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ:
ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ (600 ΜΕ 700), ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (300 ΜΕ 400), ΣΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ (700 ΜΕ 800).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

ΜΑΣ ΚΟΨΑΝ ΤΟ ΦΩΣ - ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ & ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ

Απίστευτες Αποδράσεις Φώτων με Μοναδικές Προσφορές έως -55%

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
☛ Αγόρασε από το ekdromi.gr και πάρε πίσω ΟΛΑ τα χρήματά σου! ☚
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία-47%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Ηamam και του Jacuzzi!
♦ Κοντά σε Αρχαιολογικούς Χώρους ♦ Free WiFi ♦ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ♦ Επιτρέπονται τα Κατοικίδια κατόπιν αιτήματος ♦ Πολυτελής Διαμονή
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εσωτερική Πισίνα ★ Εστιατόριο ★ Spa ★ Οικογενειακά δωμάτια
€199 από €378Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι- 55%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, Ηamam, Sauna, Solarium και του Γυμναστηρίου!
€299 από €658Δες το Τώρα!
4* Amalia Delphi Hotel - Δελφοί
4* Amalia Delphi Hotel - Δελφοί- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+1 επιλογές)
 All Inclusive
 Μini Club με εξειδικευμένες παιδαγωγούς!
€318 από €455Δες το Τώρα!
4* Amalia Nafplio Hotel - Ναύπλιο
4* Amalia Nafplio Hotel - Ναύπλιο- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+2 επιλογές)
 All Inclusive
 Free WiFi!
€318 από €528Δες το Τώρα!
5* Grecotel Larissa Imperial - Λάρισα
5* Grecotel Larissa Imperial - Λάρισα- 27%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα και ένα Παιδί έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 Ελεύθερη Χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, του Χαμάμ, της Σάουνα και του Γυμναστηρίου
€160 από €220Δες το Τώρα!
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 13 και ένα έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Massage και Sauna!
€178 από €356Δες το Τώρα!
4* Semantron Traditional Village - Ελαιώνας Διακοπτού
4* Semantron Traditional Village - Ελαιώνας Διακοπτού- 26%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Free WiFi
€238 από €320Δες το Τώρα!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα- 35%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή
 Ελεύθερη Χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας!
€209 από €320Δες το Τώρα!
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 20% Έκπτωση στο χώρο του fitness spa!
€360 από €600Δες το Τώρα!
5* Metropolis Hotel - Ιωάννινα
5* Metropolis Hotel - Ιωάννινα- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 7 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00!
€269 από €385Δες το Τώρα!
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα- 34%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ Παιδί έως 6 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Προβολές Παιδικών Ταινιών!
€290 από €440Δες το Τώρα!
4* ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ Hotel - Ασπροπόταμος Τρικάλων
4* ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ Hotel - Ασπροπόταμος Τρικάλων- 32%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€219 από €320Δες το Τώρα!
4* Delphi Palace - Δελφοί
4* Delphi Palace - Δελφοί
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Στο κέντρο των Δελφών!
€150Δες το Τώρα!
4* Akti Taygetos Conference Resort - Καλαμάτα
4* Akti Taygetos Conference Resort - Καλαμάτα- 22%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Early check In και Early check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€196 από €250Δες το Τώρα!
4* Nepheli Hotel - Πανόραμα Θεσσαλονίκης
4* Nepheli Hotel - Πανόραμα Θεσσαλονίκης- 53%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 3 Άτομα (+0 επιλογές)
 Πρωινό
 Ένα Μπουκάλι κρασί και Εορταστική πιατέλα με Γλυκίσματα!
€99 από €212Δες το Τώρα!
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Early check in στις 10:00 και Late Check out στις 15:00!
€175 από €350Δες το Τώρα!
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, του Jacuzzi και του Γυμναστηρίου!
€199 από €398Δες το Τώρα!
4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο
4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή + Ποτά
 Free WiFi!
€220 από €440Δες το Τώρα!
King Iniohos Hotel - Δελφοί
King Iniohos Hotel - Δελφοί
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Στο κέντρο των Δελφών!
€178Δες το Τώρα!
footer