Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - υπερρεαλισμός
Θέμα της εβδομάδας: Μοντέρνα Τέχνη: Καλλιτεχνικά κινήματα του 20ού αιώνα Ο υπερρεαλισμός ή σουρεαλισμός γεννήθηκε στο Παρίσι και γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά τις δεκαετίες του 1920 και 1930.
Ο υπερρεαλισμός εμφανίζεται ως θεωρία το 1924 με το μανιφέστο του Αντρέ Μπρετόν.
Σε όλα τα κείμενα του Μπρετόν και των άλλων υπερρεαλιστών η κοινωνική επανάσταση, η αλλαγή του κόσμου, η απελευθέρωση του ανθρώπου αποτελούν το πρώτιστο και κύριο μέλημα. Πίσω όμως από το κίνημα του υπερρεαλισμού βρισκόταν κατά έναν τρόπο μια θεωρία, η ψυχανάλυση, στην καθαρή φροϋδική της φάση, που η τεχνική και η μεθοδολογία της θα δράσουν ευεργετικά στη φαντασία των οπαδών του κινήματος.
Ο βασικός στόχος των υπερρεαλιστών ήταν να αντλήσουν από το υποσυνείδητο την έμπνευσή τους. Έτσι, θα προκύψει η τεχνική της αυτόματης γραφής, δηλαδή της γραφής που προκύπτει από το υποσυνείδητο του καλλιτέχνη, ο οποίος για να το κατορθώσει «αδρανοποιεί» τη λογική του.
Οι υπερρεαλιστές καλλιτέχνες αντλούν την έμπνευσή τους από το όνειρο, τη φαντασία, το ασυνείδητο και κάθε μορφή δημιουργικής δύναμης που κρύβουν μέσα τους, χρησιμοποιώντας λέξεις και μετακινώντας το πινέλο με τυχαίο και αυθόρμητο τρόπο, χωρίς τον έλεγχο της λογικής.Ο υπερρεαλισμός αναπτύχθηκε κυρίως στη λογοτεχνία, όμως δεν περιορίστηκε εκεί, αλλά εξελίχθηκε σ’ ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό και πολιτικό ρεύμα, που συνδέθηκε με τα αριστερά κινήματα και επηρέασε γενικότερα την ανθρώπινη σκέψη. Από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του κινήματος είναι οι ποιητές Λουί Αραγκόν, Πολ Ελιάρ, Ρενέ Κρεβέλ, Ροζέ Βιτράκ, Μπενζαμίν Περέ, καθώς και οι καλλιτέχνες Μαξ Ερνστ, Αντρέ Μασόν, Μαν Ρέι και Χουάν Μιρό. Στην Ελλάδα ο υπερρεαλισμός γεννήθηκε με την έκδοση το 1935 της πρώτης ποιητικής συλλογής του Αντρέα Εμπειρίκου «Υψικάμινος».
Ακολούθησαν οι δύο πρώτες ποιητικές συλλογές του Νίκου Εγγονόπουλου «Μην ομιλείτε στον Οδηγό» (1938) και «Τα Κλειδοκύμβαλα της Σιωπής» (1939).
Σεμινάρια γλώσσας. Δείτε πληροφορίες.
Λεξικό - Ημερολόγιο 2010 με δείκτη ευτυχίας. Δείτε πληροφορίες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Oι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009, ώρα 20.00 στην αίθουσα του 4ου ορόφου της Ε.Δ.Ο.Θ., Προξένου Κορομηλά 51 στην παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗΓια το βιβλίο θα μιλήσουν : Αζούδης Θεόδωρος, Φιλόλογος – Ψυχολόγος Αλαβάνος Αλέκος, Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γκικόπουλος Φοίβος, Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Πατρικίου Έλενα, Ιστορικός – Σκηνοθέτης Συντονίζει ο Μάκης Τρικούκης, Συγγραφέας Ποιήματα θα διαβάσει η Νάντια Βαλαβάνη. Ο εκδότης Κώστας Παπαδόπουλος Ιπποκράτους 56 10680 Αθήνα
τηλ: 2103628852 FAX: 2103628862

1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΗΓΩΝ
ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Ν. ΕΒΡΟΥ « Στήριξη »
Διευθ. Δήμητρας 19
Τ. Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη
Τηλ.& φαξ 2551084212 Κιν.6974303807 Α.Φ.Μ. 9999748485
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Eγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. Έβρου Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το Σαββατοκύριακο (7 & 8 Νοεμβρίου) το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονογονεϊκών Οικογενειών με θέμα: «ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»Το συνέδριο διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρχηγών Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. Έβρου «ΣΤΗΡΙΞΗ» και συμμετείχαν εκπρόσωποι Συλλόγων Μόνων –Γονέων από όλη την Ελλάδα (από το Αγρίνιο, τη Βέροια, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Λάρισα, την Πάτρα, την Πέλλα, τη Ροδόπη, τα Τρίκαλα κ.ά.), καθώς και αντιπροσωπεία από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων. Την έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. Έβρου, κ. Ζήσης Ναλμπάντης.
Μηνύματα έστειλαν: ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Πεταλωτής, Υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης και ο Δ. Παπουτσής. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Καβάλας. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό πολλοί εκπρόσωποι από την τοπική κοινωνία. Οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και ομιλητριών είχαν πολύ ενδιαφέρον και άγγιζαν πολλές διαστάσεις της καθημερινότητας των μονογονεικών οικογενειών. Η συζήτηση που επακολούθησε ήταν πολύ εποικοδομητική και διεξήχθη μέσα σε μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.
Οι εισηγήσεις και η συζήτηση θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά του συνεδρίου για χρήση όλων των ενδιαφερομένων φορέων καθώς και των μόνων γονέων. Στο συνέδριο αναφέρθηκε ότι: Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται για την οικογενειακή ζωή στην Ελλάδα οι μονογονεϊκές οικογένειες καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο εύρος, γεγονός που θέτει νέες προκλήσεις για την κοινωνική πολιτική. Θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής μέριμνας κατά τη χάραξη και εφαρμογή οικογενειακών πολιτικών. Οι μονογονεϊκές οικογένειες κινδυνεύουν περισσότερο από τις συνέπειες της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας είναι σχεδόν διπλάσιος για τα παιδιά που ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες από ότι ο μέσος όρος για όλα τα παιδιά μαζί. Τα μέτρα για τις μονογονεικές οικογένειες δεν εντάσσονται σε μια διακριτή και ολοκληρωμένη στρατηγική και τα περισσότερα είναι αποσπασματικά. Επιπλέον, δεν υπάρχει ένας θεσμός που να είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό και τη διάχυση των πολιτικών καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και ιδιαίτερα των πολιτικών για την ευημερία των παιδιών. Τονίστηκε ότι Θα πρέπει να αναπτυχθούν πολιτικές που θα εκτιμούν τον πλούτο όλων των οικογενειών και θα τις υποστηρίζουν σε θεσμικό επίπεδο. Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι χρειαζόμαστε επειγόντως είναι μια κοινωνική πολιτική που να διασφαλίζει ένα ελάχιστο εισόδημα στις μονογονεϊκές οικογένειες για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Χρειάζονται άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις, δημιουργία υποδομών και στήριξη κυρίως στο θέμα της εργασίας και όχι επιδόματα. Στις δράσεις το 2010 που ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκό έτος για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού» θα πρέπει να ενταχθεί κατά προτεραιότητα η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας –παράλληλα με τη μονογονεικότητα γιατί παραμένουν στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης. Τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και φίλων κατέγραψαν τις συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο για το θέμα της μονογονεϊκότητας και τόνισαν ότι τόσο το νομοθετικό πλαίσιο, όσο και η κοινωνική πολιτική λειτουργούν υποστηρικτικά προς τις μονογονεικές οικογένειες. Παράλληλα με το συνέδριο πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 17:30 μ.μ. τα εγκαίνια του 1ου Κέντρου Στήριξης Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. Έβρου (Δήμητρας 19, στην Αλεξ/πολη) που είναι μια δράση του Συλλόγου.
Το κέντρο εγκαινίασαν η κ. Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια και Κοσμητόρισσα στη Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. και ο κ. Ευάγγελος Γουμενίδη, εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με την ευχή να είναι ένα παράδειγμα καλής πρακτικής και για άλλους δήμους.
Επίσης, τονίστηκε ότι η λειτουργία του υποσημειώνει –για μια ακόμη φορά -την ανάγκη για εκδήλωση ενδιαφέροντος για μελλοντική ανάπτυξη δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των οικογενειών σε εθνικό επίπεδο.

Young Musicians

Young Musicians - 11/11/2009 Ώρα: 20:00
Χώρος Εκδήλωσης: Α.Π.Θ. Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Λεωφορεία: 10,31,14,2Οι Young Musicians είναι ένας σχολικός μουσικός όμιλος που δημιουργήθηκε από μαθητές της Γ΄ γυμνασίου του Κολλεγίου «Ανατόλια» το 2008.
Νέοι, ταλαντούχοι μουσικοί, που στον ελεύθερο χρόνο τους παίζουν ελληνικά και ξένα τραγούδια από το χώρο της ροκ, ποπ, σόουλ και τζαζ μουσικής.
Ελπίζουμε να τους ακολουθήσετε στο σημερινό μουσικό τους ταξίδι, που και αυτή τη φορά το πραγματοποιούν με αγάπη για τη μουσική, αλλά και με ευαισθησία για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας.
Oι Young Musicians είναι:The StormΜερόπη ΚαρακιουλάκηΧρύσα ΙσαακίδουΕλευθερία ΚουκίδουΛίνα ΘωμοπούλουΧρήστος Βαλατσός
The Dice
Γιώργος ΑλεξίουΑντώνης ΒασιλειάδηςΦοίβος ΓέραληςΜανώλης ΝικολακάκηςΕύη ΡογκώτηΣοφία ΣτυλιανούκαιΔέσποινα Βουρτσάκη Killing GraceΟρφέας ΑκκάςΓιώργος ΑνδρεαδάκηςΒύρων ΑντωνιάδηςΜάρκος ΑρβανιτάκηςΣεραφείμ ΓιαννόπουλοςΒασιλεία ΧατζηστεργίουΕυχαριστούμε πολύ,Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του ομίλου Young MusiciansΧάιδω Σαμαρά Βασιλική Τρυπάνη

Θεατρική & Χορωδιακή παράσταση

Θεατρική & Χορωδιακή παράσταση - 11/11/2009 Ώρα: 19.30
Χώρος Εκδήλωσης: Άνετον Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολείαA. «Πόνκιανπόν μετιμενιά»
(Θεατρική παράσταση από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης)
Η Ματίλντα είναι ένα ευαίσθητο κορίτσι, που μαζί με την παρέα της βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν έναν ψεύτικο γιατρό.Αφορμή η ξαφνική ασθένεια του πατέρα της.
Ο παιδικός ενθουσιασμός, η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους αλλά και η αδιαφορία των μεγάλων είναι η αφορμή να εμπλακούν σε μια περιπέτεια γεμάτη δράση, χιούμορ και ανατροπές, προκειμένου να βρουν τις αποδείξεις για την ενοχή του γιατρού.Άραγε θα τα καταφέρουν;Και πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να έχουν τη δική τους θέση και το δικό τους λόγο στην οικογένεια;
Μια παράσταση, ένα παιχνίδι απ' τα παιδιά με στόχο να προβληματιστούν οι μεγαλύτεροι. Συμμετέχουν μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης του 2ου τμήματος θεατρικής αγωγής των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.
Κείμενα: Δημήτρης Λαλούμης - Μαρία Δαλδογιάννη Μουσική και τραγούδια: Δημήτρης Λαλούμης
Σκηνοθεσία: Στέργιος Καλφόπουλος - Μαρία Δαλδογιάννη Σκηνικά: Χριστίνα Καραογλάνη Κοστούμια: Τα παιδιά Τραγουδούν μαζί με τα παιδιά η Μαρία Δαλδογιάννη, ο Δημήτρης Λαλούμης και ο Δημήτρης Λιάτσος.B. Με άρωμα από το παρελθόν...(Χορωδία-Ορχήστρα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης)Η χορωδία και η ορχήστρα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων σας προσκαλεί στην συναυλία «Με άρωμα από το παρελθόν...»Η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου αποτελείται από μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης. Σ' αυτή συμμετέχουν παιδιά που έχουν επιλέξει το τραγούδι ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και γνώσης.Κάθε χρόνο η ομάδα της χορωδίας-ορχήστρας παρουσιάζει τη δουλειά της τόσο σε εκδηλώσεις εντός του σχολείου μας όσο και σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς της πόλης μας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες γενιές κι αν αλλάξουν πάντα θα υπάρχει η κόκκινη κλωστή που θα ξετυλίγει το όνειρο, το νανούρισμα δίπλα στην ξύλινη κούνια, οι μεσημεριανές φωνές που παίζουν «ένα λεπτό κρεμμύδι», το πανηγύρι του δεκαπενταύγουστου με τα λευκά τραπεζομάντιλα, το καντηλάκι στο εικόνισμα του Αη Νικόλα για το καλοτάξιδο σκαρί, το γράμμα που περιμένει η μάνα στο πλατύσκαλο, η αλμύρα, η πέτρα και το μαντίλι, το άρωμα του γιασεμιού, το κρασί και τα γέλια στο γλέντι εκείνου του γάμου.Ο ήχος ταξιδεύει κουβαλώντας μαζί του από το παρελθόν μνήμες, γεύσεις και μυρωδιές και η επιστροφή αυτή θα μας γεμίζει ασφάλεια για τα μελλούμενα. Υπεύθυνη τμήματος χορωδίας-ορχήστρας : Μαναβή Μαρία, μουσικοπαιδαγωγόςΤραγουδούν μαζί με τα παιδιά η Μαρία Δαλδογιάννη, ο Δημήτρης Λαλούμης και ο Δημήτρης Λιάτσος.

Ζαχαρίας Κουμπλής, αναδρομική έκθεση 1989 - 2009 (ζωγραφική - κατασκευές)

Ζαχαρίας Κουμπλής - 11/11/2009 έως 09/12/2009 Ώρα: 20.00
Χώρος Εκδήλωσης: Δημοτική Πινακοθήκη Είδος Εκδήλωσης: Εικαστικά Λεωφορεία: 5,6,33Ζαχαρίας Κουμπλής, αναδρομική έκθεση 1989 - 2009 (ζωγραφική - κατασκευές)
Μαθηματικός και ζωγράφος, ο Θεσσαλονικιός Ζαχαρίας Κουμπλής συνδυάζει με θαυμαστό τρόπο εδώ και είκοσι χρόνια το απολλώνιο και διονυσιακό στοιχείο, δημιουργεί έργα που διακρίνονται για την εσωτερική πειθαρχία, την πυκνότητα της έκφρασης και την κλασική τους διάθεση. Τα «Δημήτρια» φιλοξενούν μια αναδρομική έκθεση, εμβαθύνουν στο έργο ενός καλλιτέχνη με πηγαίο και αυθεντικό ζωγραφικό ύφος. «Mερικά από τα βασικά γνωρίσματα του εικαστικού του λεξιλογίου, όπως ή ταυτόχρονη ενασχόληση σε παραστατικές και αφηρημένες διατυπώσεις, ο σειραϊκός χαρακτήρας των εργασιών του, το μικρό μέγεθος και ο προσωπικός τρόπος σύνθεσης και οργάνωσης των έργων του, πείθουν ότι ό Κουμπλής είναι ένας δημιουργός, ο οποίος από πολύ νωρίς αποκαλύπτει την πηγαιότητα και αυθεντικότητα του ζωγραφικού του ύφους ... Η εξαντλητική αναζήτηση της δομής της φόρμας και η μέσω αυτής ολοκλήρωση του μορφοπλαστικού του οράματος είναι το βασικό αιτούμενο στις μέχρι σήμερα προσπάθειες του Ζαχαρία Κουμπλή. Με το συν­δυασμό χρωματικών και καλλιγραφικών - γραμμικών στοιχείων, με τη συγκρατημένη εξπρεσιονιστική χρησι­μοποίηση του χρώματος, πού του επιτρέπει να μη χάνει την ποιητική και λυρική φωνή του, με την περιορισμένη χρωματική παλέτα, που δεν τον εμποδίζει να επιτυγχά­νει τις απαραίτητες χρωματικές εντάσεις και μ' ένα πλούσιο μορφοπλαστικό λεξιλόγιο, που συνδυάζει με θαυμαστό τρόπο το απολλώνιο και διονυσιακό στοιχείο, δημιουργεί έργα πού διακρίνονται για την εσωτερική πειθαρχία, την πυκνότητα της έκφρασης και την κλασική τους διάθεση». Γιάννης Τσούτσας - Επιμελητής Πινακοθήκης Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ο Ζαχαρίας Κουμπλής (http://zachariaskoumblis.blogspot.com) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Από το 1976 έως το 1981 σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Α.Π.Θ. όπου και πήρε πτυχίο στη Γεωλογία. Από το 1985 έως το 1990 σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στα εργαστήρια των Μ. Κοντού και Β. Δημητρέα και πήρε πτυχίο στη Ζωγραφική. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «ΤΕΧΝΗ» και της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Έχει στο ενεργητικό του 13 ατομικές εκθέσεις, 4 διεθνείς συμμετοχές, συμμετοχή σε περισσότερες από 70 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2001 πήρε το βραβείο ζωγραφικής στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Μικρογραφικής Τέχνης - Μινιατούρας, που διοργάνωσε ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον Κύπριο Πρόεδρo Ko Δημήτρη Χριστόφια

Eκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον Κύπριο Πρόεδρo
Επίτιμος δημότης Καλαμαριάς θα ανακηρυχθεί ο Δημήτρης Χριστόφιας
Μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο δράσεων του Δικτύου Πάφου-Αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδος και εκλεκτό προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμαριάς το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χριστόδουλου Οικονομίδη.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα μιλήσει με θέμα: «Κυπριακό - Τελευταίες Εξελίξεις», ενόψει μάλιστα και της έναρξης του δεύτερου γύρου του διαλόγου.
O Δήμος Καλαμαριάς με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε τον Κύπριο Πρόεδρο επίτιμο δημότη Καλαμαριάς και θα του προσφέρει το χρυσό κλειδί της πόλης στην εκδήλωση, η οποία θα πλαισιώνεται και από πολιτιστικές δράσεις.
Το «Δίκτυο Πάφου - Αδελφοποιημένων Πόλεων Της Ελλάδος», όπου συμμετέχουν εκτός της Καλαμαριάς και της Πάφου οι Δήμοι της Λαμίας, της Μυτιλήνης, της Κέρκυρας και της Πρέβεζας συστάθηκε πριν από 14 χρόνια, με στόχο τη συντονισμένη προσπάθεια προώθησης και προβολής των εθνικών ζητημάτων στο πνεύμα και στο πλαίσιο του Ενιαίου Ελληνισμού, με σημείο αναφοράς την προώθηση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος που να συνάδει με τις καταστατικές αρχές και πρόνοιες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Μοναδικός σκοπός, όπως άλλωστε τέθηκε και στην ιδρυτική διακήρυξη, ήταν η ανάπτυξη, η ανταλλαγή εμπειριών, η προβολή και προώθηση εθνικών ζητημάτων και η συμβολή και ανάδειξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε παράγοντα εδραίωσης και σταθερότητας του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Υπήρξε έως σήμερα εποικοδομητική συνεργασία και στις συναντήσεις των μελών του Δικτύου ανταλλάσσονται απόψεις, προβληματισμοί και τεχνογνωσία πάνω σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ προτείνονται και τρόποι αποδοτικής συνεργασίας με επίκεντρο τον πολίτη.

ΕΝΩΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκδήλωση της ΕΝΑΤ και της Γερμανικής Πρεσβείας με θέμα "Η δημόσια εικόνα της Γερμανίας"ΕΝΑΤυπον Νο3: Πολιτιστική Διπλωματία
Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης
Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου - 10163 Καλλιθέα
Τηλ.: 210 9098 261 / 210 9098 314,

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Οι 10 ομάδες με τους πίο πιστούς οπάδους σε όλη την Ευρώπη "Bad Romance» νέο βιντεοκλίπ Lady Gaga !! Επέζησε σε ένα κομμάτι πάγου με αρκούδες Τη δάγκωσε το άλογο της αστυνομίας Η Μόδα 2009-2010. Άρχισαν τα ανώμαλα οι μοντέλες Αίστευτες τιμές από τις αεροπορικές εταιρίες!!!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Διπλή τουρκική πρόκληση Νέα καταγγελία της UEFA κατά του ΑΠΟΕΛ «Παγώνει» η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία Τη στήριξή του στον Αντ. Σαμαρά ανακοίνωσε ο Δημ. Αβραμόπουλος Θα δώσει το Αζερμπαϊτζάν το καίριο χτύπημα στο Ναμπούκο εξαιτίας της επαναπροσέγγισης Τουρκίας –Αρμενίας; Διαφηµιστικός ή "µυστικός", τον πράκτορα δεν τον γλιτώνουµε! Συγχαρητήρια στην Κύπρο και τους Κυπρίους. Να μην διαλύσουμε αυτό το θαύμα προς χάριν των αμερικανοβρετανών. Γιατί ζηλεύω τους Τούρκους... Προς κ.Παπακωνσταντίνου: Follow the money Η ώρα της ισλαμικής αγοράς Κύπρος: Υπό πίεση ο Χριστόφιας ενόψει Δεκεμβρίου Ενταση στην κορεατική χερσόνησο Ενα καλά στημένο σκηνικό Η ανοιχτή επιστολή του Μιχάλη Τρεμόπουλου στον Αρχηγό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σχετικά με τις διώξεις Τουρκοκύπριων Ακτιβιστών. Ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Ρωσία είναι η Κύπρος Ξανά στο τραπέζι οι συμφωνίες για Μπουργκάς και South Stream Το δημόσιο ήθος και η ηθική των πολιτικών! Δραγώνα Θάλεια.Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας. Εκκληση Γκιουλ για τους Τουρκοκύπριους στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, «Ήρθα από την Τουρκία να πάρω μια χούφτα χώμα» Έδειξε την κόκκινη γραμμή

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΣκηνικό ρήξης μετά το ντιλ κορυφής «Πάρτε κι άλλα μέτρα τώρα» Κέρδισα τους Ταλιμπάν με την... ποίηση Πράσινο σαλόνι στο Τόκιο Γιατί (δεν) θα κάνω το εμβόλιο «Η κακοποίηση ήταν η καθημερινότητά μου» Οι τροφές που μας ανεβάζουν Ελαφρυντικά στον φονιά Δεν καταλαβαίνουμε το μάθημα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Συνάντηση της Επιτροπής Μουσικής της Π.Ο.Ε. με θέμα τα πνευματικά δικαιώματα ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Δ' Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου στο νομό Κιλκίς ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

ΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Εάν κανείς προσπαθήσει να αναλύσει την κλινική εικόνα της σκλήρυνσης κατά πλάκας μέχρι κεραίας σίγουρα θα αποτύχει.Δεκάδες χρόνια τώρα εάν και έχουνε ασχοληθεί εκατοντάδες ιατρικών ινστιτούτων και χιλιάδες γιατροί με την αρρώστια αυτή δεν μπόρεσε να λυθεί ακόμα το μυστήριό της.
Κάθε μέρα παρουσιάζονται νέες πολυτεκμηριωμένες συναρπαστικές υποθέσεις χωρίς όμως να καταφέρνουν να οδηγήσουνε σε μια λύση της πραγματικής αιτιολογίας των αιτιών αυτής της ασθένειας.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας ή αλλιώς ΣΚΠ εν συντομία όπως αναφέρεται μεταξύ ασθενών και γιατρών, είναι μια αρρώστια του κεντρικού νευρικού συστήματος του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.
Σε ορισμένα σημεία του βορείου ημισφαιρίου είναι οι πιο τακτικά απαντώμενη «μοντέρνα» αρρώστια του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Στην χώρα μας υποφέρουν γύρω στις 20.000 με 30.000 άνθρωποι από 18 έως 80 ετών από την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Στις ασιατικές χώρες η συχνότητα είναι πιο μικρή αλλά προφανώς βρίσκεται σε μικρότερο στάδιο λόγω των ελλιπών διαγνωστικών μέσων ή της εντατικής ιατρικής φροντίδας που εκεί είναι απούσα.Η πιο τακτική εμφάνιση στην ηλικία είναι μεταξύ 18 και 40 ετών.
Η ασθένεια μπορεί να διαρκέσει πάρα πολλές δεκαετίες και να ταλαιπωρεί τον ασθενή ή απλώς να την έχει χωρίς να τον ενοχλεί ιδιαίτερα.
Ορισμένες φορές υπάρχουνε και οι ακραίες περιπτώσεις κακοήθους πορείας όπου ο ασθενής μέσα σε λίγο καιρό είναι τελείως παράλυτος στο κρεβάτι και ευάλωτος από όλα τα μικρόβια και τις λοιμώξεις.Η δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος λόγω προσβολής του νευρικού ιστού οδηγεί με υφέσεις και ώσεις στην απώλεια νευρολογικών δεξιοτήτων.
Οι βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα εμφανίζονται σαν μεγάλες εστίες κυρίως στις μεμβράνες που περιτυλίγουνε τους άξονες των νεύρων και αποτελούνται από ένα λεύκωμα που λέγεται μυελίνη.
Η μυελίνη και κυρίως μέσω του μεταβολισμού του λίπους και των πρωτεϊνών εστιακά αλλοιώνεται και σαν αποτέλεσμα έχει την διαταραχή της νευρικής λειτουργίας σε αυτό το σημείο.Αυτές οι εστιακές αλλοιώσεις προκαλούν το νευρικό σύστημα στις περιοχές αυτές να εμφανίζει μια δραστηριότητα παραγωγής νέων κυττάρων προκειμένου να εξισορροπήσει λειτουργικά την βλάβη που προέκυψε.
Ακριβώς αυτή η προσπάθεια του νευρικού συστήματος για αυτήν την ισορροπία δημιουργεί σαφή σύνορα μεταξύ της παλιάς και νέας κατάστασης έτσι που να διαχωρίζονται οι εστίες επακριβώς όπως φαίνονται και στην μαγνητική τομογραφία.
Αρχικά λειτουργούνε οι νευρικές ίνες με τις κατεστραμμένες μυελικές μεμβράνες αρκετά καλά.Επειδή όμως οι μεμβράνες αυτές της μυελίνης υποστηρίζουνε και τον άξονα στις αλληλοεπιδράσεις με παρόν ιούς σιγά-σιγά αρχίζουνε και φθείρουν και από τις δύο μεριές. Έτσι λοιπόν αρχίζει μια αφύσικη επικοινωνία πλέον μεταξύ των νευραξόνων που έχουν καταστραφεί οι μεμβράνες τους, μεταδίδοντας ηλεκτρικά σήματα σε περιοχές που δεν πρέπει τα οποία εμφανίζονται πλέον σαν λειτουργικές, σωματικές και πνευματικές διαταραχές.
Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα στην σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η διαταραχή της όρασης και μάλιστα κατά κανόνα πρώτα από ένα μάτι.
Επίσης τα αρχικά συμπτώματα είναι και οι περιπτώσεις ιλίγγου, αδυναμία βάδισης, διαταραχές της αισθητικότητας και έντονο αίσθημα κόπωσης.
Με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται διαταραχές της γλώσσας, ψυχικές δυσλειτουργίες, παραλύσεις και αστάθεια που μπορούν να εμφανίζονται κατά ώσεις.Η διάγνωση δεν είναι πάντα εύκολη. Δυσκολεύεται κανείς αν και υπάρχει χρόνια πείρα σχετικά με αυτό το ζήτημα από το γεγονός ότι στην σκλήρυνση κατά πλάκας ανάλογα με την «γεωγραφία» των δυσλειτουργικών εστιών είναι πολύ δύσκολος ο εντοπισμός και ο συσχετισμός των συμπτωμάτων με την αληθινή ασθένεια.
Τα συμπτώματα ποικίλλουν τόσο πολύ από ασθενή σε ασθενή και παρουσιάζουν τόση αφθονία, ποικιλία συμπτωμάτων κατά ασθένεια που δεν μπορούν να οριστούν σε ένα πρωτότυπο κλασσικό για ένα νόσημα.
Στα πρώτα στάδια της αρρώστιας είναι δυνατόν να υπάρχουνε μεταξύ διαστήματα καλυτέρευσης, στασιμότητας της ασθένειας ή και πλήρης αποθεραπείας.
Η τελευταία βέβαια ξεγελάει για ορισμένο χρονικό διάστημα διότι δεν επανακάμπτουν οι βλάβες του κεντρικού νευρικού συστήματος έτσι ώστε να έχουμε μια αληθινή οριστική υποχώρηση των συμπτωμάτων της νόσου.
Πολλές φορές οι διαταραχές πιθανόν να παρομοιαστούν και με ένα όγκο του εγκεφάλου ή με μια εγκεφαλίτιδα ή μπορούνε να οδηγήσουν και σε άλλες δυσλειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος σαν υπόνοια μιας διάγνωσης.
Βέβαια τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πάρα πολλά καινούρια διαγνωστικά τεστ κυρίως των προκλητών δυναμικών ή άλλες νευροφυσιολογικές εξετάσεις καθώς επίσης και η μαγνητική τομογραφία, αλλά λόγω της φτώχειας των συμπτωμάτων αρκετά τακτικά οι θεράποντες γιατροί και οι διαγνώστες αργούν να τα εκτελέσουν έτσι ώστε να τους προλαβαίνει η αρρώστια με τα συμπτώματα της.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε αρκετές περιπτώσεις δεν βλέπουμε έγκαιρη αρχή της θεραπείας που θα είχε πάρα πολύ καλή πρόγνωση για τους ασθενείς.
Όταν μιλάμε για γενική θεραπεία των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας με τα φάρμακα, κυρίως επιλέγουμε αυτά που έχουνε μια αντιμικροβιακή δράση ή ανοσοποιητική σταθερότητα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα με αυτά δίνεται νευροφυσιολογική και φυσικοθεραπευτική υποστήριξη καθώς επίσης και ψυχοθεραπευτική συνδρομή.
Η τακτική φροντίδα του ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας και η προσεκτική του εξέταση σε κάθε νέο στάδιο της αρρώστιας του είναι μεγάλης σημασίας.
Είναι ένας από τους κυρίους λόγους που πολλές φορές βλέπουμε να υποχωρούν τα διάφορα συμπτώματα επαρκώς παρόλο που οι βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα παραμένουν σταθερές.
Γενικά είναι μια αρρώστια που χρήζει συνεχούς φροντίδας, προσπάθειας και εξατομικευμένης έρευνας.
Κυριολεκτικά ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή όχι μόνο το αποτέλεσμα της θεραπείας αλλά και αυτή η κάθε αυτή πορεία της νόσου.

Απόψε κάτι αλλάζει... ERIANNASHOW

ERIANNA SHOW Μια νέα ηθοποιός και τα όνειρά της για καριέρα καταλήγουν στο πουθενά. Απόψε όμως κάτι αλλάζει. Έλα. Απόψε σε χρειάζεται. από Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο: SWING BAR, Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών, Γκάζι Η Εριάννα κλείνει τα μάτια της και η εικόνα της να τελειώνει τη δραματική σχολή με όνειρα για μια καριέρα λαμπερή, περνά μπροστά της.
Οι άνθρωποι την αναγνωρίζουν, τη βοηθάνε να αφήσει το σημάδι της, να βάλει το δικό της λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο.. ..
Ανοίγοντας όμως τα μάτια της κοιτάζει το κουρασμένο της είδωλο στον καθρέφτη της... ζει και αναπνέει στην Ελλάδα του 2009 και οι ελπίδες της για το μέλλον αρχίζουν και εξαφανίζονται.
Η αλήθεια του καθενός μας είναι πιο σκληρή, πιο αβάσταχτη, τη στιγμή που κοιτάμε κατάματα τον ίδιο μας τον εαυτό. Το είδωλό μας στον καθρέφτη δεν ξεγελιέται και γίνεται ο πιο αυστηρός μας κριτής.
Η Εριάννα ταξιδεύει μέσα σε μια διαδρομή αντανάκλασης, μια διαδρομή που καθρεφτίζει την αγωνία της, τις ανησυχίες της, την απογοήτευση, αλλά συνάμα και την ενέργεια που κρύβει μέσα της... όσο αντίφαση, όσο υπερβολή και αν υπάρχει σε αυτό, όλα δικαιολογούνται αφού διπλασιάζονται και μεγεθύνονται μέσα από έναν κόσμο που ανοίγει ένας σπασμένος καθρέφτης!
Σε κάθε κοινωνικό περιβάλλον, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα, ο άνθρωπος βρίσκει το δικό του τρόπο να επιβιώσει.
Μέσα από τον αυτοσαρκασμό, το χιούμορ και τη δημιουργικότητα διώχνει ότι του στερεί το δικαίωμα στο όνειρο.
Στo πρώτo One-Woman-Show της Εριάννας η λάμψη και το φως συναντούν το σκοτάδι, και η φαντασία την αλήθεια.
Η μουσική και ο χορός ξεσηκώνουν.
Το Erianna Show είναι δροσερό και καυτό, νεανικό και κυρίως αισιόδοξο! ΠΡΟΣΟΧΗ!Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, είναι υποχρεωτική η κράτηση θέσεων. Προπώληση εισιτηρίων: Public Συντάγματος Κρατήσεις θέσεων στο 6981982591 ή στο 210 8839657 Συντελεστές: Κείμενα – Ερμηνεία: Εριάννα Στάθη Μουσική: Αριστοτέλης Σομπότης Στίχοι: Νατάσα Μανίτσα Στο ρόλο του Μπαλαντέρ:Κωνσταντίνος Ατταλιώτης Σκηνοθεσία: Λουκίνα Παπαναστασίου, Α. Σομπότης Χορογραφίες: Ριάνα Κουράκου Κοστούμι έναρξης & Styling: Στέλιος Κουμέντης Ήχος – Φωτισμοί: Λευτέρης Ξενάκης Video: Θανάσης Παγώνας, Δημήτρης Κοντογιάννης Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευλαμπίδης
Οργάνωση παραγωγής: 4actors www.4actors.gr - Sobotis Synergy ΧΟΡΗΓΟΙ: Paranoia Migato BlackCat Fashion by Stelios Koumentis INFO: ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Παρασκευή στις 22:00 SWING BAR, Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών, Γκάζι Κρατήσεις θέσεων: 210 8839657 και στο 698 1982591
Διάρκεια της παράστασης: 1 ώρα και 15’
Τιμή εισιτηρίου: 15 € με ποτό (γενική είσοδος) Γιώργος Κατινάς 210 8839657
giokatinas@gmail.comwww.4actors.gr Επισκεφτείτε το website
www.eriannashow.gr και ακολουθήστε μας στο twitter http://twitter.com/eriannashow

Thessaloniki International Film Festival

Street Cinema: Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόληςΤο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει από τις 9 έως τις 22 Νοεμβρίου τη δράση Street Cinema:Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόλης. Με αφορμή τα 50ά γενέθλια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του Φεστιβάλ με την πόλη, καθίσταται μία από τις βασικές προτεραιότητες της διοργάνωσης.
Η δράση Street Cinema:Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόλης μετουσιώνει αυτή τη φιλοσοφία σε πράξη, και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επεκτείνεται σε κάθε γωνιά της πόλης, μετατρέποντας τη Θεσσαλονίκη σε έναν ζωντανό κινηματογράφο.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Οι συναυλίες Τζέιν Μπίρκιν - Enfants d' Hiver
Κινηματογράφος Αριστοτέλειον Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009, 21.00 Ηθοποιός, τραγουδίστρια, μια σαγηνευτική προσωπικότητα που έχει αγαπήσει ο φακός, που έχει λατρευτεί, που έχει ερμηνεύσει διαχρονικά τραγούδια.
Η γοητευτική Τζέιν Μπίρκιν, η «πλέον αισθαντική φωνή του ευρωπαϊκού κινηματογράφου», έρχεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένη του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, θα δώσει και μία μοναδική συναυλία παρουσιάζοντας παλιές αγαπημένες επιτυχίες της, ένα απάνθισμα των καλύτερων ερωτικών τραγουδιών που γράφτηκαν ποτέ, μαζί με τραγούδια από τα πρόσφατα άλμπουμ «Rendez-vous», «A la legere», «Fiction» και «Enfants d’hiver».
Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο Ολύμπιον και τα εισιτήρια για τη συναυλία στοιχίζουν 25€ και 15€ (CineΚάρταF και φοιτητικό).
Για να δείτε αναλυτικά τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κάντε κλικ εδώ Πράσινοι διάλογοι ΙΙ Με στόχο την άμεση κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας και με την επιθυμία να αποτελέσει παράδειγμα για ανάληψη οικολογικής δράσης, το επετειακό 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και ενδυναμώνει φέτος τον «πράσινο» διάλογο με το κοινό του, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις οικολογικού περιεχομένου.
Ακολουθώντας τις δράσεις με τίτλο «Πράσινοι Διάλογοι» που ξεκίνησαν στην 49η διοργάνωση, οι φετινοί «Πράσινοι διάλογοι ΙΙ», που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Φεστιβάλ, αλλά και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εντάσσονται ακόμη πιο δυναμικά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο με κεντρικό σύνθημα το ερώτημα «Why cinema now?», θέλει να αποτελέσει αφορμή για σκέψη, διάλογο, επικοινωνία, διάδραση.
Σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και το Δήμο Πεύκων Θεσσαλονίκης, θα φυτευτούν 50 χιλιάδες δενδρύλλια, σε έκταση 300 στρεμμάτων στις τοποθεσίες Αλατιέρα και Πέτρα Βασιλάκη στο Δήμο Πεύκων την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί.
Σημείο συνάντησης είναι το Κιόσκι στα Νέα Κοιμητήρια Πεύκων.
Λεωφορεία θα μεταφέρουν τους εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη (ΟΛΘ – Πύλη 1 – Ερυθρός Σταυρός) στα Πεύκα.
Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2313502202 και 2310378400.
Για να δείτε αναλυτικά τις δράσεις κάντε κλικ εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Η Αμερική τωn εκατομμυρίων κατοίκων διαμαρτύρεται για την λαθρομετανάστευση Διαδικτυακές δημοπρασίες χλιδής… Διάφανη οθόνη AMOLED από την LG Τους σέρβιραν ρύζι με… σκουλήκια! 400,000,000 για εταιρεία που φτιάχνει παιχνίδια για το facebook Πως καταλαβαίνουμε το φύλο μιας μύγας! Το Kama Sutra Σήμερα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Ο Ομπάμα καλλιέργησε υψηλές προσδοκίεςΤι κατάφερε μέσα σ’ ένα χρόνο και πού δεν υλοποίησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις
The Guardian
Πριν από ένα χρόνο περίπου, το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου 2008, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε στο βήμα που είχε στηθεί στο Γκραντ Παρκ του Σικάγο και αναφώνησε στο συγκεντρωμένο πλήθος: «Εφτασε η ώρα της αλλαγής στην Αμερική!». Το πλήθος ζητωκραύγαζε τόσο, επειδή αποχωρούσε ο Τζορτζ Μπους από την εξουσία, όσο Προς μία μετα-Αμερικανική Ευρώπη; Toυ Gregor Peter Schmitz DER SPIEGEL
Ενώ τα Ευρωπαϊκά θέματα βρίσκονται αυτή την περίοδο στο προσκήνιο, μελέτη μιας από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης στις Βρυξέλλες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ΕΕ ακολουθεί λανθασμένο δρόμο. Οι Ευρωπαίοι, τονίζεται, θα πρέπει να πάψουν να είναι τόσο υποτακτικοί, ενώ θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο στην εξωτερική τους πολιτική και να εργαστούν
Διαβάστε την συνέχεια εδώ.