Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

Street Cinema: Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόληςΤο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει από τις 9 έως τις 22 Νοεμβρίου τη δράση Street Cinema:Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόλης. Με αφορμή τα 50ά γενέθλια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του Φεστιβάλ με την πόλη, καθίσταται μία από τις βασικές προτεραιότητες της διοργάνωσης.
Η δράση Street Cinema:Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόλης μετουσιώνει αυτή τη φιλοσοφία σε πράξη, και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επεκτείνεται σε κάθε γωνιά της πόλης, μετατρέποντας τη Θεσσαλονίκη σε έναν ζωντανό κινηματογράφο.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Οι συναυλίες Τζέιν Μπίρκιν - Enfants d' Hiver
Κινηματογράφος Αριστοτέλειον Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009, 21.00 Ηθοποιός, τραγουδίστρια, μια σαγηνευτική προσωπικότητα που έχει αγαπήσει ο φακός, που έχει λατρευτεί, που έχει ερμηνεύσει διαχρονικά τραγούδια.
Η γοητευτική Τζέιν Μπίρκιν, η «πλέον αισθαντική φωνή του ευρωπαϊκού κινηματογράφου», έρχεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένη του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, θα δώσει και μία μοναδική συναυλία παρουσιάζοντας παλιές αγαπημένες επιτυχίες της, ένα απάνθισμα των καλύτερων ερωτικών τραγουδιών που γράφτηκαν ποτέ, μαζί με τραγούδια από τα πρόσφατα άλμπουμ «Rendez-vous», «A la legere», «Fiction» και «Enfants d’hiver».
Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο Ολύμπιον και τα εισιτήρια για τη συναυλία στοιχίζουν 25€ και 15€ (CineΚάρταF και φοιτητικό).
Για να δείτε αναλυτικά τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κάντε κλικ εδώ Πράσινοι διάλογοι ΙΙ Με στόχο την άμεση κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας και με την επιθυμία να αποτελέσει παράδειγμα για ανάληψη οικολογικής δράσης, το επετειακό 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και ενδυναμώνει φέτος τον «πράσινο» διάλογο με το κοινό του, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις οικολογικού περιεχομένου.
Ακολουθώντας τις δράσεις με τίτλο «Πράσινοι Διάλογοι» που ξεκίνησαν στην 49η διοργάνωση, οι φετινοί «Πράσινοι διάλογοι ΙΙ», που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Φεστιβάλ, αλλά και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εντάσσονται ακόμη πιο δυναμικά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο με κεντρικό σύνθημα το ερώτημα «Why cinema now?», θέλει να αποτελέσει αφορμή για σκέψη, διάλογο, επικοινωνία, διάδραση.
Σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και το Δήμο Πεύκων Θεσσαλονίκης, θα φυτευτούν 50 χιλιάδες δενδρύλλια, σε έκταση 300 στρεμμάτων στις τοποθεσίες Αλατιέρα και Πέτρα Βασιλάκη στο Δήμο Πεύκων την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί.
Σημείο συνάντησης είναι το Κιόσκι στα Νέα Κοιμητήρια Πεύκων.
Λεωφορεία θα μεταφέρουν τους εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη (ΟΛΘ – Πύλη 1 – Ερυθρός Σταυρός) στα Πεύκα.
Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2313502202 και 2310378400.
Για να δείτε αναλυτικά τις δράσεις κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: