Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον Κύπριο Πρόεδρo Ko Δημήτρη Χριστόφια

Eκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον Κύπριο Πρόεδρo
Επίτιμος δημότης Καλαμαριάς θα ανακηρυχθεί ο Δημήτρης Χριστόφιας
Μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο δράσεων του Δικτύου Πάφου-Αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδος και εκλεκτό προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμαριάς το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χριστόδουλου Οικονομίδη.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα μιλήσει με θέμα: «Κυπριακό - Τελευταίες Εξελίξεις», ενόψει μάλιστα και της έναρξης του δεύτερου γύρου του διαλόγου.
O Δήμος Καλαμαριάς με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε τον Κύπριο Πρόεδρο επίτιμο δημότη Καλαμαριάς και θα του προσφέρει το χρυσό κλειδί της πόλης στην εκδήλωση, η οποία θα πλαισιώνεται και από πολιτιστικές δράσεις.
Το «Δίκτυο Πάφου - Αδελφοποιημένων Πόλεων Της Ελλάδος», όπου συμμετέχουν εκτός της Καλαμαριάς και της Πάφου οι Δήμοι της Λαμίας, της Μυτιλήνης, της Κέρκυρας και της Πρέβεζας συστάθηκε πριν από 14 χρόνια, με στόχο τη συντονισμένη προσπάθεια προώθησης και προβολής των εθνικών ζητημάτων στο πνεύμα και στο πλαίσιο του Ενιαίου Ελληνισμού, με σημείο αναφοράς την προώθηση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος που να συνάδει με τις καταστατικές αρχές και πρόνοιες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Μοναδικός σκοπός, όπως άλλωστε τέθηκε και στην ιδρυτική διακήρυξη, ήταν η ανάπτυξη, η ανταλλαγή εμπειριών, η προβολή και προώθηση εθνικών ζητημάτων και η συμβολή και ανάδειξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε παράγοντα εδραίωσης και σταθερότητας του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Υπήρξε έως σήμερα εποικοδομητική συνεργασία και στις συναντήσεις των μελών του Δικτύου ανταλλάσσονται απόψεις, προβληματισμοί και τεχνογνωσία πάνω σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ προτείνονται και τρόποι αποδοτικής συνεργασίας με επίκεντρο τον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: