Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Θεατρική & Χορωδιακή παράσταση

Θεατρική & Χορωδιακή παράσταση - 11/11/2009 Ώρα: 19.30
Χώρος Εκδήλωσης: Άνετον Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολείαA. «Πόνκιανπόν μετιμενιά»
(Θεατρική παράσταση από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης)
Η Ματίλντα είναι ένα ευαίσθητο κορίτσι, που μαζί με την παρέα της βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν έναν ψεύτικο γιατρό.Αφορμή η ξαφνική ασθένεια του πατέρα της.
Ο παιδικός ενθουσιασμός, η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους αλλά και η αδιαφορία των μεγάλων είναι η αφορμή να εμπλακούν σε μια περιπέτεια γεμάτη δράση, χιούμορ και ανατροπές, προκειμένου να βρουν τις αποδείξεις για την ενοχή του γιατρού.Άραγε θα τα καταφέρουν;Και πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να έχουν τη δική τους θέση και το δικό τους λόγο στην οικογένεια;
Μια παράσταση, ένα παιχνίδι απ' τα παιδιά με στόχο να προβληματιστούν οι μεγαλύτεροι. Συμμετέχουν μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης του 2ου τμήματος θεατρικής αγωγής των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.
Κείμενα: Δημήτρης Λαλούμης - Μαρία Δαλδογιάννη Μουσική και τραγούδια: Δημήτρης Λαλούμης
Σκηνοθεσία: Στέργιος Καλφόπουλος - Μαρία Δαλδογιάννη Σκηνικά: Χριστίνα Καραογλάνη Κοστούμια: Τα παιδιά Τραγουδούν μαζί με τα παιδιά η Μαρία Δαλδογιάννη, ο Δημήτρης Λαλούμης και ο Δημήτρης Λιάτσος.B. Με άρωμα από το παρελθόν...(Χορωδία-Ορχήστρα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης)Η χορωδία και η ορχήστρα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων σας προσκαλεί στην συναυλία «Με άρωμα από το παρελθόν...»Η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου αποτελείται από μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης. Σ' αυτή συμμετέχουν παιδιά που έχουν επιλέξει το τραγούδι ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και γνώσης.Κάθε χρόνο η ομάδα της χορωδίας-ορχήστρας παρουσιάζει τη δουλειά της τόσο σε εκδηλώσεις εντός του σχολείου μας όσο και σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς της πόλης μας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες γενιές κι αν αλλάξουν πάντα θα υπάρχει η κόκκινη κλωστή που θα ξετυλίγει το όνειρο, το νανούρισμα δίπλα στην ξύλινη κούνια, οι μεσημεριανές φωνές που παίζουν «ένα λεπτό κρεμμύδι», το πανηγύρι του δεκαπενταύγουστου με τα λευκά τραπεζομάντιλα, το καντηλάκι στο εικόνισμα του Αη Νικόλα για το καλοτάξιδο σκαρί, το γράμμα που περιμένει η μάνα στο πλατύσκαλο, η αλμύρα, η πέτρα και το μαντίλι, το άρωμα του γιασεμιού, το κρασί και τα γέλια στο γλέντι εκείνου του γάμου.Ο ήχος ταξιδεύει κουβαλώντας μαζί του από το παρελθόν μνήμες, γεύσεις και μυρωδιές και η επιστροφή αυτή θα μας γεμίζει ασφάλεια για τα μελλούμενα. Υπεύθυνη τμήματος χορωδίας-ορχήστρας : Μαναβή Μαρία, μουσικοπαιδαγωγόςΤραγουδούν μαζί με τα παιδιά η Μαρία Δαλδογιάννη, ο Δημήτρης Λαλούμης και ο Δημήτρης Λιάτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: