Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη για 360 μόνιμες θέσεις στον ΟΑΕΔ

Θέματα

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 268 - ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017/1600 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 16-10-17/09 UTC
ΠΙΕΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ 1009 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ 1016 ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1030 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 16/22 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 267 - ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017/1000 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 16-10-17/03 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ 1012 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1030 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 16/22 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΚΑΙ ΑΠΟ 16/16 UTC 7 Η 8

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MICRON VHF/UHF MOBILE

CRT MICRON VHF/UHF MOBILE 
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 ΚΛΙΚΕΔΩ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!! 
UHF-VHF DUAL BAND MOBILE TRANSCEIVER
RX/TX : 144-146 MHz -- 430-440 MHz
25W
Norm AMATEUR RADIO
Mode FM ( Wide/Narrow )
Frequency range RX/TX : 144-146 MHz / 430-440 MHz --- RX : 136-174 MHz / 400-490 MHz
Power LOW : 5W / MIDDLE : 15W / HIGHT : 25W (large cooling box)
Input voltage 13,8V DC
Memories 200 channels
Channel spacing 12.5 / 20 / 25 KHz
Step of increment 2.5 / 5 / 6.25 / 10 / 12.5 / 20 / 25 / 30 / 50 KHz
Working UU / UV / VU / VV
TONE BURST Yes : 1000Hz / 1450Hz / 1750Hz / 2100Hz
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 52 CTCSS / 1024 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
CTCSS / DCS SCAN function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
REVERSE function Yes : the current channel RX frequency will be switched to TX frequency
TALK AROUND function Yes : switch RX/TX frequencies and CTCSS/DCS code to avoid using repetear
Bonus Backlit keys + Jack plug for external loud speaker + 6 functions keys PF1 to PF6 with 3 functions each + menu order can be personalized
Mike With speaker incorpored and programmable keys
Display Large color multifunction TFT display adjustable to 180 °
Level display RX signal + TX power + channel number or frequency + various functions ...
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 122 (l) x 165 (L) x 35 (H) mm
Weight 480 gr
Guaranty 2 years

Φτου ξελευτερία

Φτου ξελευτερία
Συγγραφέας: Μικρά μολύβια
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Ημερομηνία έκδοσης: 22 Μαίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 96
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-134-1
Σοκολάτες, ηλεκτρονικές συσκευές,
λούτρινα αρκουδάκια, βιβλία και ταινίες χτίζουν ψηλούς τοίχους γύρω από τις ψυχές έξι παιδιών. Παιδιά που τρέφονται από την ανασφάλεια και τον φόβο να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό κόσμο. Ένας φανταστικός κόσμος που «ρουφάει»
τον Ζαχαρία, τη Σοφία, τον Μένιο, τον Άγγελο,
τον Χρύσανθο, τον Ρανά και τα αντικείμενα της εμμονής τους. Εμμονές που μέσα από περιπέτειες γίνονται πια παρελθόν. Το παρελθόν που γίνεται μάθημα για το μέλλον. Το μέλλον τούς ανήκει…
Θα ζήσουν ελεύθεροι;

🎹 Ζήσε τη Μαγεία της Μουσικής με YAMAHA Ηλεκτρικά Πιάνα!

eNakasMusic Store
Ηλεκτρικά Πιάνα - Clavinova
Ηλεκτρικά Πιάνα - Clavinova
Απολαύστε την αίσθηση και τον ήχο ενός πιάνου με ουρά!
Η αίσθηση των πεντάλ, η αφή του πληκτρολογίου και ο πλούσιος ήχος των ηλεκτρικών πιάνων ΥΑΜΑΗΑ Clavinova CLP series προσφέρουν μια αυθεντική εμπειρία που θα σας εμπνεύσει.
Clavinova CSP Series
Απολαύστε την απλή, διαισθητική λειτουργία των ηλεκτρικών πιάνων ΥΑΜΑΗΑ Clavinova CSP series, μέσα από SmartPhones και Tablets,  με την ειδική εφαρμογή "Smart Pianist". Παίξτε τα τραγούδια που πάντα θέλατε να παίξετε!
Clavinova CVP Series
Διευρύνετε τους μουσικούς ορίζοντές σας, με μια ολοκληρωμένη σειρά από αυθεντικούς εκπληκτικούς ήχους και ρυθμούς. Τα ηλεκτρικά πιάνα ΥΑΜΑΗΑ Clavinova CVP series συνδυάζουν την αίσθηση και τον ήχο ενός  πιάνου με ουρά και τις δυνατότητες  αρμονίου. Είναι το τέλειος παράγοντας στις μουσικές σας αναζητήσεις.
Clavinova Arius
Με ήχο από το διάσημο πιάνο κονσέρτου Yamaha CFIIIS και με  εκπληκτική αίσθηση στα πλήκτρα,  τα ηλεκτρικά πιάνα YΑΜΑΗΑ ARIUS,  διαθέτουν όλες τις ανέσεις ενός ηλεκτρικού πιάνο χωρίς να θυσιάζουν την απόδοση ενός ακουστικού πιάνου.
Yamaha P-Series

«Αναρχικοί και μπολσεβίκοι στη Ρωσική Επανάσταση»

-Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-
Αναρχικοί και μπολσεβίκοι
στη Ρωσική Επανάσταση

Κείμενα: Πολ Άβριτς, Βολίν, Έμμα Γκόλντμαν, Πιότρ Κροπότκιν, Γκριγκόρι Μαξίμοφ, Νέστορ Μαχνό,  Αλεξάντερ Μπέρκμαν, Αλεξάντερ Σαπίρο, Φρανκ Χάρισον


 Μετάφραση: Γιόλα Μπαλή,
Γιάννης Ιωαννίδης, Ροζίνα Μπέρκνερ, Μάκης Κορακιανίτης
 

Σειρά: Ελευθεριακή Σκέψη
Υπεύθυνος σειράς: 

Κοσμάς Α. Κοσμίδης
 
ISBN 978-960-221-753-5, σχ. 21x14,  σελ. 200, α΄ έκδ. Οκτώβριος 2017,  τιμή:12,00€ (χωρίς Φ.Π.Α.)
Κυκλοφορεί 17 Οκτωβρίου
Τα δεκατρία κείμενα αυτού του τόμου συναποτελούν μια ευσύνοπτη παρουσίαση του ιστορικού ρόλου που έπαιξαν οι αναρχικοί και οι μπολσεβίκοι κατά τη μακρόχρονη διαδικασία της Ρωσικής Επανάστασης.

Τα πρώτα τρία κείμενα, γραμμένα από δύο ελευθεριακούς πανεπιστημιακούς ερευνητές (ο ένας πολιτικός επιστήμονας και ο άλλος ιστορικός), εξιστορούν τις δραματικές εξελίξεις στις οποίες έλαβαν μέρος ποικίλες τάσεις και ρεύματα των Ρώσων αναρχικών καθώς και το ιστορικό πλαίσιο εντός του οποίου αυτές έλαβαν χώρα. Τα υπόλοιπα δέκα κείμενα προέρχονται από εμβληματικές μορφές του διεθνούς αναρχικού κινήματος που έζησαν από τα μέσα τα αιματηρά γεγονότα (Κροπότκιν, Μπέρκμαν, Γκόλντμαν, Σαπίρο) ή και πρωταγωνίστησαν σε αυτά (Μαχνό, Βολίν, Μαξίμοφ).

Οι συγγραφείς αναφέρονται εκτενώς στο ακανθώδες ζήτημα της προβληματικής σχέσης αναρχικών και μπολσεβίκων η οποία προσέλαβε επικίνδυνες διαστάσεις, με αποτέλεσμα τη φυσική εξόντωση, την εξορία ή την αυτοεξορία όλων των δρώντων αναρχικών (ακόμη και των μη βίαιων Τολστοϊκών «ιδεολόγων» αναρχοχριστιανών επειδή, ως αντιρρησίες συνείδησης, αρνούνταν να στρατολογηθούν στον Κόκκινο Στρατό).

Ο συλλογικός αυτός τόμος έρχεται έτσι να συμβάλει όχι μόνο στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας αλλά και στην ερμηνεία των αιτίων για την τερατογένεση του πρώτου ολοκληρωτικού κρατιστικού μορφώματος, υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο Ε.Σ.Σ.Δ. – Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, δηλαδή, όπως τόνιζε ο Κορνήλιος Καστοριάδης: «τέσσερις λέξεις, τέσσερα ψέματα».
«Το πάθος της καταστροφής είναι και πάθος για δημιουργία». Αυτά τα λόγια έγραψε ο Μπακούνιν το 1842, κι από εκείνη τη στιγμή οι Ρώσοι αναρχικοί φλέγονταν από το όραμα μιας κοινωνικής επανάστασης που θα σάρωνε το τσαρικό καθεστώς και θα οδηγούσε στον Χρυσό Αιώνα όπου δεν θα υπήρχε πια κράτος. Κι επιτέλους, τον Φεβρουάριο του 1917 αυτό το πολυπόθητο όνειρο έμοιαζε ν’ αγγίζει την πραγμάτωσή του. Όταν ξέσπασε η εξέγερση στο Πέτρογκραντ θρυμματίζοντας τη μοναρχία, οι αναρχικοί την υποδέχτηκαν μ’ ενθουσιασμό, βλέποντας σε αυτήν τον αυθόρμητο ξεσηκωμό που είχε προβλέψει ο Μπακούνιν κάπου εβδομήντα χρόνια νωρίτερα. Η πλήρης κατάρρευση της εξουσίας τούς έπεισε πως ο Χρυσός Αιώνας έφτασε κι έτσι ρίχτηκαν ολόψυχα στον αγώνα για την κατάργηση των τελευταίων υπολειμμάτων του κράτους και για την απόδοση της γης και των εργοστασίων στον απλό λαό.
 
ΠΟΛ ΑΒΡΙΤΣ
 
Μήνυμα στους εργαζόμενους του Δυτικού Κόσμου
10 Ιουνίου 1920
 
Είμαι υποχρεωμένος με κάθε ειλικρίνεια να σας πω ότι, κατά τη γνώμη μου, αυτό το εγχείρημα, να οικοδομηθεί μια κομμουνιστική δημοκρατία πάνω στις γραμμές ενός έντονα συγκεντρωτικού κρατικού κομμουνισμού κάτω από τη σιδηρά διακυβέρνηση ενός δικτατορικού Κόμματος, οδηγείται στην αποτυχία. Αυτό που διδασκόμαστε στη Ρωσία είναι πως κατ’ αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να δημιουργηθεί ο κομμουνισμός.
Όσο μια χώρα κυβερνάται από τη δικτατορία ενός κόμματος, τα συμβούλια των εργατών και των αγροτών χάνουν κάθε σημασία. Ένα εργατικό συμβούλιο παύει να είναι ελεύθερο και πολύτιμο όργανο όταν στη χώρα δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου. Επιπλέον τα συμβούλια των εργατών και των αγροτών χάνουν κάθε σημασία όταν καμία ελεύθερη προεκλογική κινητοποίηση δεν διενεργείται στη διάρκεια των εκλογών και οι εκλογές διεξάγονται κάτω από την πίεση της δικτατορίας του κόμματος. Το τεράστιο δημιουργικό έργο που απαιτεί μια κοινωνική επανάσταση δεν μπορεί να το φέρει σε πέρας μια κεντρική κυβέρνηση. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρώ υποχρέωσή μου να σας προειδοποιήσω να μην ακολουθήσετε αυτή τη γραμμή δράσης.
 
ΠΙΟΤΡ ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ

Ζάκρος 1500 π.Χ. Η Πύλη της Ανατολής

Ζάκρος 1500 π.Χ. Η Πύλη της Ανατολής
1500 π.Χ. 

Στη Μινωική Κρήτη οι ιδανικές συνθήκες ανατρέπονται από την ανθρώπινη ματαιοδοξία που οδηγεί στον εμφύλιο πόλεμο.
Το νησί το πνίγει η συμφορά και η Αλεξάνδρα, η Ιέρεια που ανέλαβε το ανώτατο αξίωμα του Μίνωα, βρίσκεται μπροστά στο μίσος και το αίμα του αδελφοκτόνου πολέμου. Όμως και μέσα στην πιο μεγάλη συμφορά κυοφορείται το νέο, το ελπιδοφόρο… Ακολουθεί τη συμβουλή του δασκάλου της Μίνωα Δικαιόκριτου, αποσύρεται στον τόπο καταγωγής της τη Ζάκρο απ’ όπου θα ξεκινήσει μιαν αναζήτηση σε τόπους της Ανατολής νέων ιδεών και αντιλήψεων, στοιχείων που θα συνθέσουν τη νέα πρόταση για τη διακυβέρνηση της Κρήτης.
Με τους πιστούς της συντρόφους ταξιδεύει στην Ανατολή και γνωρίζει τους πολιτισμούς, τις ιδέες, τις σκέψεις και τις αναζητήσεις των τότε Μεγάλων Βασιλείων που έχουν κι αυτά τον ίδιο θείο χαρακτήρα.
Με τρόπο μυθιστορηματικό, ζωντανό, οι περιγραφές σέβονται τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα τοπωνύμια όπως σήμερα θα τα βρει ο επισκέπτης του νησιού και της Ανατολής! Η καθημερινή ζωή συνιστά μια ελεύθερη αναπαράσταση. Η πίστη πως η ζωή αυτής της αγροτοκτηνοτροφικής περιόδου για χιλιάδες χρόνια διατηρήθηκε και σε ένα βαθμό διατηρείται ζωντανή, διατρέχει το κείμενο.
Ένα Ταξίδι στο χρόνο, έχοντας κοινή αφετηρία την αγωνία του ανθρώπου για ζωή και τη νοηματοδότησή της. Ως εκ τούτου απολαμβάνουμε τη χαρά της αιωνιότητας και της διαχρονικής περιπέτειας των ανθρώπων.
Ζάκρος 1500 π.Χ. Η Πύλη της Ανατολής
συγγραφέας:Μανόλης Αλεξάκης
Isbn: 978-960-579-079-0
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 532

Λίμνη Πλαστήρα: Οι καλύτερες προτάσεις φαγητού.


Λίμνη Πλαστήρα: Οι καλύτερες προτάσεις φαγητού.

Σημειώστε...

Λαζάνια με μανιτάρια και ελαφριά μπεσαμέλ.
Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο.
Κυδώνι γλυκό του κουταλιού.

Πώς πίνουν το τσάι σε όλο τον κόσμο.


Πώς πίνουν το τσάι σε όλο τον κόσμο.

Σημειώστε...

Σπιτική ρώσικη σαλάτα.
Μοσχαράκι στιφάδο.
Εύκολη μηλόπιτα με τραγανή επικάλυψη.

Τα top tips της SWISS για ένα αξέχαστο weekend στη Ζυρίχη.

ArtTravel

1

Ζυρίχη

Τα top tips της SWISS για ένα αξέχαστο weekend.
Κάντε κλικ
2

Βερολίνο

Οι ωραιότερες βόλτες της γερμαντικήςπρωτεύουσας.
3

Κορινθία

Διαδρομή σπαρμένη με άγριες ορχιδέες.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

10 διευθύνσεις για λαχταριστά φαλάφελ.
Κάντε κλικ