Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  
Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2010   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Στην Ορεστιάδα την Παρασκευή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη    
Ο κ. Χρήστος Παπουτσής θα βρίσκεται την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 στην Ορεστιάδα.   
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μαζί με το Γάλλο Υπουργό Μετανάστευσης κ. Eric Besson, την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Cecilia Malmstrom και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FRONTEX κ. Ilkka Laitinen θα επισκεφθούν τις περιοχές των ελληνικών συνόρων, όπου θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του FRONTEX .

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΜΟΣΚΟΚΟΥΖΟΥΛΟΣ

Το νέο βιβλίο του ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τιμά τον Χρόνη Αηδονίδη

Τη μεγάλη μορφή της Θράκης, τον Χρόνη Αηδόνιδη, θα αναγορεύσει σε «Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπολέως και Σαμοθράκης κ. Ανθίμου.Η εκδήλωση, θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου, την παραμονή της Θρονικής Εορτής του Αγίου Ανδρέα στο Φανάρι.   
Για την πρωτοβουλία αυτή, μίλησε στην telegramm.gr o μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος..., ο όποιος τόνισε :   
«Προτείναμε, μαζί με τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, να αναγορεύσει τον Χρόνη Αηδονίδη «Σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», με τίτλο που εκείνος γνωρίζει.    
Ο Πατριάρχης, αποδέχτηκε την πρόταση, καθώς ξέρει την προσφορά του Χρόνη Αηδονίδη και ήταν ο ίδιος, που καθόρισε την 29η Νοεμβρίου ως ημέρα απονομής.   
Η εκδήλωση θα γίνει μετά τον εσπερινό της παραμονής της Θρονικής Εορτής του Αγίου Ανδρέα.   
Στις 29 Νοεμβρίου θα είμαστε όλοι εκεί» είπε ο μητροπολίτης για να προσθέσει  
«Πρόκειται για μια προσωπικότητα την οποία αναγνωρίζουμε όλοι.   
Πιστεύουμε, πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο οφείλει μία τέτοια διάκριση. Και για την πιστή του στο Θεό, και για την ευσέβειά του και την ευλάβειά του, στην εκκλησία και στους κληρικούς της, αλλά και για την πνευματική προσφορά του.   
Όπως γνωρίζουμε, εκτίναξε το θρακιώτικο τραγούδι, όχι μόνο σε Πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε πανευρωπαϊκό» τόνισε  
Χρόνης Αηδονίδης  

Ο Χρόνης Αηδονίδης γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1928, στην Καρωτή, ένα χωριό κοντά στο Διδυμότειχο.   
Γιος του ιερέα Χρήστου και της Χρυσάνθης Αηδονίδη, είναι ο δεύτερος από τα πέντε αδέλφια του. Στην Καρωτή, περνά τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια κι εκεί είναι που μαθαίνει τα πρώτα του τραγούδια και μυείται στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής, πρώτα από τη μητέρα του, κι έπειτα απ' τους ντόπιους μουσικούς που έπαιζαν στα πανηγύρια του χωριού του.  
Μαθητής ακόμα, διδάσκεται βυζαντινή μουσική, από τον πατέρα του και αργότερα από τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Κεφαλοκόπτη.   
Όταν τελείωσε το οκτωτάξιο γυμνάσιο στο Διδυμότειχο, διορίστηκε ως κοινοτικός δάσκαλος σε ένα χωριό του Έβρου, κοντά στα Βουλγαρικά σύνορα, τα Πετρωτά. Το 1950 εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στην Αθήνα, όπου συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη βυζαντινή μουσική, στο Ελληνικό Ωδείο, κοντά στο μεγάλο δάσκαλο Θεόδωρο Χατζηθεοδώρου.    
Τον Φεβρουάριου του ίδιου χρόνου, προσλαμβάνεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου εργάζεται ως λογιστής, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του στα λογιστικά, στη σχολή "Πυρσός.   
Σ’ αυτή τη θέση θα παραμείνει ως τη συνταξιοδότησή του, το 1988.   
Στο Σισμανόγλειο, μια σημαντική συνάντηση θα του αλλάξει τη ζωή.   
Το 1953 ο μεγάλος λαογράφος Πολύδωρος Παπαχριστοδούλου θα τον αναζητήσει και θα του προτείνει να συμμετέχει στην εκπομπή του "Θρακικοί Αντίλαλοι", στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΙΡ), προκειμένου να παρουσιάσει στον κόσμο ένα ρεπερτόριο της Θράκης άγνωστο μέχρι τότε.   
Παρότι στην αρχή ο Χρόνης Αηδονίδης θα διστάσει, λέγοντάς του "Με συγχωρείτε πολύ.    
Τα τραγούδια αυτά τα ξέρω, τα αγαπώ, αλλά...ντρέπομαι να τα πω.   
Θα με κοροϊδεύουν", τα παραινετικά λόγια και οι συμβουλές του σπουδαίου λαογράφου θα τον επηρεάσουν και θα τον προτρέψουν να αφιερώσει τελικά όλο το υπόλοιπο της ζωής του στην προσπάθεια προβολής και διάδοσης της παραδοσιακής μουσικής.   
Από τότε και με τη βοήθεια του Πολύδωρου Παπαχριστοδούλου, παίρνει μέρος στις εκπομπές του, συμμετέχοντας πολύ σύντομα ως σολίστ στη Χορωδία του Παντελή Καββακόπουλου.   
Οι «Θρακικοί Αντίλαλοι» που, πριν τον Χρόνη Αηδονίδη φιλοξενούσαν μόλις 30-40 τραγούδια της Ανατολικής Θράκης, τώρα πια, με τη φωνή του, γνωρίζουν στον κόσμο για πρώτη φορά τα τραγούδια της Δυτικής και της Βόρειας Θράκης αλλά και πολλά ακόμα της Ανατολικής, που ποτέ έως τότε δεν είχαν ακουστεί πέραν από τα σύνορα της Θράκης.    
Αργότερα συμμετέχει στη χορωδία του Σίμωνα Καρρά, ενώ από το 1957, αναλαμβάνει τακτική εβδομαδιαία εκπομπή στο ραδιόφωνο, προβάλλοντας το μουσικό θησαυρό της Θράκης.   
Παράλληλα εξακολουθεί να λαμβάνει μέρος σε πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα και να δισκογραφεί.    
Το 1990 η συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα θα αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην καλλιτεχνική του πορεία.  
Ο δίσκος «Τ’ Αηδόνια της Ανατολής», με ορισμένα από τα πιο ωραία παραδοσιακά τραγούδια, και με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα και του Ross Daly, θα αγαπηθεί ακόμα και από ανθρώπους που έως τότε δεν είχαν ασχοληθεί με αυτός το είδος μουσικής.    
Οι από κοινού συναυλίες με τον Γιώργο Νταλάρα, που συνόδευσαν την παρουσίαση του δίσκου, θα επιβεβαιώσουν τη μεγάλη απήχηση.   
Το ενδιαφέρον του κόσμου όμως για το παραδοσιακό τραγούδι, ιδιαίτερα της Θράκης, μέσα από τη φωνή του Χρόνη Αηδονίδη, θα αποδειχθεί και αργότερα, με την -ισάξια με τ’ «Αηδόνια της Ανατολής»- απήχηση που έλαβε ο διπλός δίσκος «Τραγούδια και Σκοποί της Θράκης», που επιμελήθηκαν οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, το 1993.   
Σήμερα ο Χρόνης Αηδονίδης έχει μια πλούσια δισκογραφία (450 τραγουδιών περίπου), με τα ωραιότερα τραγούδια της Θράκης, βόρειας, ανατολικής και δυτικής.   
Έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες συναυλίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό (Αμερική, Αυστραλία, σε όλα τα κρατίδια της τέως Σοβιετικής Ένωσης, Ευρώπη).   
Το θρακιώτικο τραγούδι με την αριστοτεχνική και μελίρρυτη φωνή του, αγαπήθηκε από κάθε γωνιά της Ελλάδας.   
Γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την πατρίδα μας στις δύο μεγαλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων: στο διακρατικό παγκόσμιο τηλεοπτικό εορταστικό πρόγραμμα υποδοχής της νέας χιλιετίας, το 2000, όπου η Ελλάδα καλωσόρισε τη νέα χιλιετία με τη φωνή του, στο Σούνιο και το 2004, όταν πραγματοποίησε την έναρξη της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004, με το συγκινητικό καθιστικό τραγούδι: «Φίλοι μ’ καλωσορίσατε», απλώνοντας την ιερή μουσική της Θράκης σε κάθε γωνιά του κόσμου.   
Έχει συνεργαστεί συναυλιακά, με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στον εξωτερικό, ενώ αξιοσημείωτες είναι οι δισκογραφικές συνεργασίες του με τον Νίκο Κυπουργό και τη Λίνα Νικολακοπούλου, το 2001, στον δίσκο «Τα μυστικά του κήπου», στον οποίο ηχογράφησε το νανούρισμα «Βλέφαρό μου» και το 2003, στον δίσκο «Της καρδιάς μου τ’ ανοιχτά», όπου ηχογράφησε δύο τραγούδια σε μουσική του Παντελή Θαλασσινού και σε στίχους του Ηλία Κατσούλη και του Χρυσόστομου Γελαγώτη.    
Το 2004 πραγματοποιεί ένα νεανικό του όνειρο, ηχογραφώντας για πρώτη φορά βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους, στο διπλό cd «Όταν οι δρόμοι συναντιούνται».    
Με το cd αυτό δεν εκπληρώνει μόνο την επιθυμία του να καταγράψει τη μουσική που αγάπησε πρώτη και σπούδασε ήδη από τα μικρά του χρόνια αλλά αποδεικνύει έμπρακτα και τη γενναιοδωρία του ως δάσκαλος, παρουσιάζοντας δίπλα του την, προσφάτως τότε, μαθήτριά του και σήμερα πλέον μόνιμη συνεργάτιδά του Νεκταρία Καραντζή.    
Η αγάπη του για τη βυζαντινή μουσική εκδηλώνεται εμπράκτως και ένα χρόνο αργότερα, όταν παρουσιάζει τη τηλεοπτική σειρά επτά εκπομπών της ΕΤ1, με τίτλο: «Επικράνθη», στην οποία ψάλλει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας, που το 2006 εκδίδει σε ομώνυμο cd, από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.    
Την ίδια χρονιά αναλαμβάνει την παρουσίαση της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής «Μουσικοί Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» στο ραδιόφωνο της Πειραΐκής Εκκλησίας (91,2 FM), με μουσικολοαγραφικά θέματα, κατά το πρότυπο της εκπομπής «Θρακικοί Αντίλαλοι», που τον ανέδειξε πριν από πενήντα και πλέον χρόνια, και με τη σύμπραξη επίσης της μαθήτριάς του.    
Ο Χρόνης Αηδονίδης σήμερα, με φωνή ακόμα πιο ώριμη αλλά και πιο γλυκιά και ευαίσθητη από εκείνη των νεανικών του χρόνων και με γνώση του "που πονάει το κάθε τραγούδι", όπως λέει ο ίδιος, συνεχίζει να προσφέρει στην παραδοσιακή μουσική του τόπου μας μεταφέροντας στις επόμενες γενιές το έργο του, μέσα από τη διδασκαλία.      
 Έχει διδάξει κατά καιρούς σε διάφορα Ωδεία και Ιδρύματα, ενώ σήμερα παραδίδει μαθήματα δύο φορές το μήνα στο Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής.   
Είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Μουσικής Παράδοσης Θράκης, Μ. Ασίας και Ευξείνου Πόντου (τμήματος της Ε.Π.Α.Δ.Α.), επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου: «Αρχείο Μουσικολοαγραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης» και ιδρυτικό μέλος του «Αρχείου Ελληνικής Μουσικής» αλλά και του Συλλόγου Τραγουδιστών Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Ερατώ.    
Πολλοί νέοι καλλιτέχνες που ακολουθούν τα χνάρια του, καταμετρώνται επίσης στους μαθητές του, και είναι, πέραν της Νεκταρίας Καραντζή, ο Βαγγέλης Δημούδης, η Δόμνα Μέγγα, η Λίτσα Ουλιανούδη, ο Μάνος Κουτσαγγελίδης, ο Χρήστος Κισσούδης, ο Φίλιππος Ευφραιμίδης, ο Χρήστος Χαρόβας κ.α.     
Όλα αυτά τα χρόνια είναι αναρίθμητες οι διακρίσεις και οι τιμές που έχει δεχθεί ο Χρόνης Αηδονίδης για την πολύτιμη προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, από κρατικούς και άλλους φορείς, πάρα πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα και πολιτιστικούς συλλόγους στη χώρα μας και στο εξωτερικό.   
Από αυτές ξεχωρίζουν: η απόδοση του Μεγαλόσταυρου από τον πρώην Μητροπολίτη Θηβών και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, οι βραβεύσεις από τον Σύλλογο Αρχαιοφίλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Έβρου δια χειρός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου, από το Λαογραφικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν/μίου Αθηνών, τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων δια χειρός του Αρχηγού της ΕΛΑΣ κ. Α. Δημοσχάκη, από την Πανθρακική Ένωση Αμερικής, από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και τον Ακαδημαϊκό Μουσικό Όμιλο «Μαΐστορες της Μακεδονίας», από την Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος, από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας, κ.α. Φέτος, η Νομαρχία Έβρου ανακήρυξε το 2009, ως «Έτος Χρόνη Αηδονίδη» και διοργάνωσε προς τιμήν του ημερίδα και διαφόρες συναυλίες στον Έβρο και επιμελείται τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του, ενώ στις 15 Αυγούστου το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, τον τίμησε ως εξέχουσα προσωπικότητα της χώρας μας που έχει συμβάλει στη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης και της φήμης του Θρακικού ελληνισμού.    
Από το 2008 επίσης, στο νεόκτιστο εκκλησιαστικό πολιτιστικό κέντρο "Ανθίμειον» της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, φιλοξενείται μεγάλο μέρος του προσωπικού και καλλιτεχνικού αρχείου του, σε αίθουσα με το όνομά του, το οποίο ο ίδιος ο καλλιτέχνης δώρισε στη Μητρόπολη.  
Ο Χρόνης Αηδονίδης έχει αναμφισβήτητα αφήσει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής και θα μυεί στα θαυμάσια μυστικά της πολιτισμικής κληρονομιάς μας τις γενιές που έρχονται, ες αεί.  
Πηγή: telegramm.gr

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Το 76ο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, την Παρασκευή ταχυδρομήθηκε και από σήμερα Δευτέρα έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί στους 14.000 συνδρομητές του.   
Μπορείτε να το διαβάσετε online στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?cat=188 όπου υπάρχει διαθέσιμο εκτός από την παραδοσιακή του προσπελάσιμη μορφή και σε μορφή .PDF αλλά είναι και διαθέσιμο για να διαβαστεί online με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκδίδεται μαζί με τις φωτογραφίες.   
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας (ΦΕΚ Β’/Αρ.Φ.1663, 19.10.2010) την Κατάρτιση Προγράμματος Επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ατόμων, καθώς και την Κατάρτιση Ειδικού Τριετούς Προγράμματος ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30288    
Οι παροχές του ΟΠΑΔ προς τους ασφαλισμένους με μεσογειακή αναιμία έχουν διακοπεί και ύστερα από παρέμβαση της ομοσπονδίας τους http://www.disabled.gr/lib/?p=30023 ο ΟΠΑΔ απάντησε με το http://www.disabled.gr/lib/?p=30195 που προφανώς ισχύει και για τις παροχές που επίσης έχουν διακοπεί και για όλους τους άλλους ασφαλισμένους με αναπηρίες του ΟΠΑΔ, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλισμένων με κινητικές αναπηρίες.   
Κατατέθηκε τροπολογία για την έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων (πλην των συνταξιούχων του ΟΓΑ) και μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο http://news.disabled.gr/?p=33528    
Από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα ξεκινήσει, την 1/1/2011, ο διαχωρισμός των κλάδων υγείας των ταμείων από τον κλάδο των συντάξεων με προοπτική την ένταξή τους, με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, στο ΕΣΥ και τη διαμόρφωση «ενιαίων» για όλους τους ασφαλισμένους «πακέτων» παροχών σε είδος και «καλύψεων» για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.    
Διαβάστε περισσότερα  στο http://news.disabled.gr/?p=33518       
Παγώνουν για τρία χρόνια   οι ασφαλιστικές εισφορές του οργανισμού ασφάλισης  ελεύθερων επαγγελματιών http://news.disabled.gr/?p=33512.       
Υπέρ των ευέλικτων ρυθμίσεων του χρόνου εργασίας τάχθηκε η Κομισιόν, επικαλούμενη τα αποτελέσματα έκθεσης εμπειρογνωμόνων, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη στις Βρυξέλλες.     
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=33491      
Ένα νέο σκεύασμα σε κάψουλα προστίθεται στο ιατρικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας http://news.disabled.gr/?p=33464       
Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας http://news.disabled.gr/?p=33532       
Το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος δεν έτυχε της αναμενόμενης αποδοχής των καταναλωτών. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=33558      
Αστυνομικοί χτύπησαν νεαρό με νοητική καθυστέρηση http://news.disabled.gr/?p=33546        
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΤΗ (ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

Το ημερολόγιο ενός αυνανιστή του Μιχαήλ Άνθη από την ομάδα «Kiss my Cash»   
«Ghost House» Λεπενιώτου 26 – Ψυρρή - 2103236431 
από 22/11 και κάθε Δευτέρα στις 21.30...  
Οι αρχαίοι έλληνες έλεγαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει».   
Ο Ερμής κι ο Μάκης, σύγχρονοι ήρωες και φίλοι σε βαθμό παρεξήγησης... εξυμνούν την αγάπη για το εγώ τους, ψάχνουν τη στάση Νερατζιώτισσα στο Κάμα Σούτρα και χαίρονται διπλά που τώρα με την καλωδιακή «όλα είναι στο χέρι σου»!    
Δύο άντρες σε έναν, ένας σε όλους.    
Ο σύγχρονος Νάρκισσος είναι ο «homo hiropracticus» που δεν ερωτεύεται απλά το είδωλό του. Είναι το είδωλό του.    
Ζει μόνιμα μπροστά σ’ ένα καθρέφτη, νοερό ή πραγματικό, ονειρεύεται ότι είναι αποσμητικό κι ότι ψεκάζουν μ’ αυτό όλο τον κόσμο, έχει πάντα να υποδείξει κάποιον που φταίει στη θέση του, και μαδάει αγγινάρα στο «μ’ αγαπώ, δεν μ’ αγαπώ» γιατί δεν έχει καμία εμπιστοσύνη ότι τα φύλλα της μαργαρίτας θα του βγουν σωστά.   
Μαλακόχειρ οπαδός του «καν’το μόνος σου» αποφεύγει αγάπες και εξαρτήσεις, και στην προσπάθειά του να πέσει στην αγκαλιά του αγαπημένου του «εγώ», συγκρούεται μετωπικά μαζί του και γίνεται αλοιφή.       
Σύλληψη, κείμενο, σκηνοθεσία, πρωτότυπη μουσική: Μιχαήλ Άνθης   
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Λιόλιος, Μιχαήλ Άνθης  
Πιάνο: Γιώργος Τσοκάνης  
Διάρκεια: 120’  
Είσοδος: 10 €   
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης  
arisas84@yahoo.gr  

Μαρία Άρνη σε μια Μουσική Παράσταση

Μαρία Άρνη σε μια Μουσική Παράσταση  Στο θέατρο πνευματικού κέντρου Νέων Μουδανιών
το Σάββατο 11/12/2010.   
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Συνδρόμου Dawn Ελλάδος  
Ώρα έναρξης 20.00   
Είσοδος 6 ευρώ

Πρόσωπα της Φτώχειας

Μπορεί να σας δείξουμε καταπληκτικές φωτογραφίες όμως αυτή είναι η εικόνα της ΠΕΊΝΑΣ σε κάποιους ανθρώπους που μπορεί να είναι μακρυά μας αλλά που θα μπορούσαν σε λίγο καιρό να είναι και δίπλα μας  
ΔΕΙΤΕ κι ας ελπίσουμε ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ......     

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ "ΓΡΑΜΜΗ" ΓΙΑ ΤΟ Β' ΓΥΡΟ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ AFTODIOIKISI.GR Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΗΜΑΡΑ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΛΑΒΑΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ    
Διαβάστε επίσης:  
1) ΔΗΜΑΡΑΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ      
2) ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΗΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ    
3) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ DEBATE ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ALTER    
4) ΔΗΜΑΡΑΣ-ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ    
5) ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ       
6) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΤΙ ΔΗΜΑΡΑΣ, ΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ       
7) Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ      
 8) Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ      
9) ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ     http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8740           
10) Η ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ      
11) Γ. ΜΙΧΑΣ: 12 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ "ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ   
12) Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 325 ΔΗΜΟΥΣ        
ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΟΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠO ΤΗΝ AFTODIOIKISI.GR              
AFTODIOIKIS.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ       
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ (διασυρμός των διπλωματικών μας αποστολών):   
Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κατηγορούμενο σε αμερικάνικο δικαστήριο    
(Charge Νo: 2009CN1465)....     
(Τα επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, θ' αναρτηθούν 9:00 μ.μ., ώρα Νέας Υόρκης, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου '10, αποκλειστικά στο ''Κalami.net / .us'')     
www.kalami.us       
www.kalami.net      
Και ν' ακούτε:    
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά....

Geopolitics-GR

* Συμφωνία Βιετνάμ με Ρωσία για τον πρώτο του πυρηνικό σταθμό    
* Απετράπη διπλό χτύπημα της Αλ Κάιντα στο Σικάγο    
* Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Νότιας και Βόρειας Κορέας    
* Ο σινικός αιώνας και τα προβλήματά του    
* Επαφή Μέρκελ – Κάμερον, ενόψει ΝΑΤΟ και G20

«Πλήρη ανατροπή του μοντέλου διοίκησης»

Διαβάστε στο νέο ενημερωτικό portal της Θεσσαλονίκης  www.spnews.gr     
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ζήσης Κλεισιάρης μιλά στην SPNEWS για την δική του πρόταση, για την «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής Κυβέρνησης -ΕΕ - ΔΝΤ- Καλλικράτη».     
Salonica Press News    
Αξιόπιστη Ενημέρωση   
Θεσσαλονίκη οπτική επικοινωνία - ενημέρωση    
Δωδεκανήσου 8, 54626 Θεσσαλονίκη    
E-mail:info@spnews.gr

Παιδιά εθισμένα στον ηλεκτρονικό τζόγο - Στοιχεία σοκ!! (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Φόρος περαίωσης για μηδέν εισόδημα!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ               
Πολλά λάθη - σηµειώµατα και σε πεθαµένους   
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη    
Σε µισθωτούς, συνταξιούχους, φορολογουµένους µε µηδενικό εισόδηµα από ελευθέριο επάγγελµα, ακόµα και σε µακαρίτες στέλνει ραβασάκια περαίωσης η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων, η οποία επιφορτίστηκε µε το έργο… διεκπεραίωσης της περαίωσης σε χρόνους εξπρές και πέφτει σε σφάλµατα.   
Την περασµένη εβδοµάδα η ΓΓΠΣ απέστειλε περίπου µισό εκατοµµύριο εκκαθαριστικά σηµειώµατα, µε τα οποία καλούσε ισάριθµους φορολογουµένους να προσέλθουν από σήµερα στα γκισέ των τραπεζών για να καταβάλουν ως προκαταβολή το 20% του έξτρα φόρου που προσδιορίζεται στο σηµείωµα προκειµένου να κλείσουν τις εκκρεµείς φορολογικές υποθέσεις τους για την περίοδο 2000-2009. Ακολούθησε βροχή τηλεφωνηµάτων διαµαρτυρίας και αγανάκτησης στις εφορίες.    
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωµένης κυρίας, ο σύζυγος της οποίας έχει αποβιώσει από το 2005 και ήταν άνεργος από το 1987.   
Ελαβε το εκκαθαριστικό του µακαρίτη µε το οποίο καλούνταν να πληρώσει φόρο 1.800 ευρώ για το διάστηµα 2001-2006.    
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics     
* Ανατροπές με συντελεστή Ιράν    
* Γέφυρα μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη ρίχνει το Ισραήλ   
* Ενοχλημένο το Αφγανιστάν από την κοινή επιχείρηση ΗΠΑ-Ρωσίας κατά των ναρκωτικών    
* ΤΟ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ   
* Καλπάκι: Τόπος Ηρώων    
* Η μαντίλα έφερε σε σύγκρουση την κυβέρνηση Ερντογάν με τον στρατό στην εθνική επέτειο   
* Προτείνει καθεστώς Ταϊβάν για απευθείας εμπόριο    
* Τουρκία : Βανδαλισμοί σε ελληνoορθόδοξο νεκροταφείο στην 'Ιμβρο   
* Στη «Δυτική Θράκη της Κίνας» ο Νταβούτογλου…    
* Απίστευτο και όμως αληθινό     
* Τελευταίο αντίο σ' ένα ακόμη ήρωα   
* «Νενικήκαμεν» στη γονατισμένη Αθήνα   
* Η βασίλισσα θα βραβεύσει τον Γκιουλ    
* Αξιοπρέπεια και σατραπισμός      

* ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ :Όλα «έμειναν τα ίδια»    
* Απίστευτη επίθεση Πάγκαλου στους ένστολους: "Είστε ότι πιο αντιπαραγωγικό"!   
* Για "αιμοσταγείς "έλληνες" διδάσκονται τα παιδιά στην Αλβανία!    
* Οι όροι των Σκοπίων για συμφωνία με Ελλάδα    
* Aχμ. Νταβούτογλου: Νέα αντίληψη στο Αιγαίο    
* Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα περάσματα του Έβρου    
* Επίθεση αυτοκτονίας με 32 τραυματίες στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης    
* Τα καλύτερα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα   
* Πρόλαβαν εμπρησμό στη εξέδρα της παρέλασης - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ    
* Αποχή από τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου    
* Χριστόφορος Πισσαρίδης : Αλλάξτε τώρα που βράζει το σίδερο

TO DEBATE ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ AFTODIOIKISI.GR

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ Γ. ΚΑΜΙΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ    
Διαβάστε επίσης:   
1) ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΑ - ΣΑΜΑΡΑ   
2) ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: "Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ"    
3) Π. ΗΠΕΙΡΟΥ: ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ Β. ΑΡΓΥΡΗ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ    
4) Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 325 ΔΗΜΟΥΣ    
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr      
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ    
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΝΙΚΟΣ ΝΥΦΟΥΔΗΣ - ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΝΙΚΟΣ ΝΥΦΟΥΔΗΣ - ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
from Giorgos Raptopoulos on Vimeo.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ      
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,  
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ    
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ     
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ    
Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή    
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555    
email: press@gpetalotis.gr     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, παρευρέθηκε στην εκδήλωση Βράβευσης μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ροδόπης που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2009-2010, την οποία διοργάνωσε το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στη Ροδόπη.    
Ο κ. Πεταλωτής αφού βράβευσε τους μαθητές, συνεχάρη τους γονείς οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους και τους εκπαιδευτικούς που επιτελούν διπλό ρόλο, αυτόν του γονέα και του εκπαιδευτικού και βρίσκονται πάντα δίπλα στους μαθητές, δήλωσε: «Το μέλλον μας είναι τα παιδιά και η εκπαίδευση.   
Το μέλλον των γονιών περνά μέσα από τα παιδιά μας. Αυτό το γνωρίζουμε και το βιώνουμε καθημερινά. Τα μέλη της μαθηματικής εταιρίας δίνουν έναν πραγματικό αγώνα, πέρα από τις υποχρεώσεις τους, ώστε να καταστήσουν τη διαδικασία του διαγωνισμού της μαθηματικής εταιρίας σε μια διαδικασία προσέλκυσης παιδιών στη γνώση, τη μόρφωση, για να αντιληφθούν και οι γονείς ότι, πέρα από το δύσκολο πρόγραμμα του σχολείου και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, υπάρχει η επιστήμη και άνθρωποι οι οποίοι φροντίζουν για τα παιδιά μας».    
Στη συνέχεια, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε ως «στιγμή ελπίδας» την κοινή αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για το μέλλον της κοινωνίας και μάλιστα σε τόσο δύσκολες εποχές, όπως αυτές που διανύουμε.    
«Είναι στιγμές», συνέχισε ο κ. Πεταλωτής όπου «όλοι μαζί σαν κοινωνία δημιουργούμε ιδανικά και αξίες.    
Είναι αυτό που μας κάνει να ελπίζουμε ότι για όλους μας, για όλη την ανθρωπότητα και την Ελλάδα έρχονται καλύτερες ημέρες».

Νέα από το e-Pontos

* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ    
* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ε.Ε. τίμησε την ποντιακή διάλεκτο    
* Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό Ζήτημα. Η Διεθνοποίηση του Ποντιακού   
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΣΑΚΩΝΩΝ ΑΡΙΔΑΙΑΣ