Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΕΡΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΔΡΟΥΤΣΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


Ημερολόγιο τηλεοπτικής σοφίας 2011  
Συγγραφέας: Βαγγέλης Περρής   
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή    
Έτος: 27 Οκτωβρίου 2010  
Σχήμα:12Χ17   
Σελίδες:416    
ISBN:978-960-6864-68-1           
ΔΕΙΤΕ ΤΟ 
Ημερολόγιο τηλεοπτικής σοφίας 2011  
Συγγραφέας: Βαγγέλης Περρής   
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζη 
Έτος: 27 Οκτωβρίου 2010  
Σχήμα:12Χ17  
Σελίδες:416   
ISBN:978-960-6864-67-4                             
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ     
Τραγούδια στο χρόνο - Ημερολόγιο 2011     
Συγγραφέας: Εύη Δρούτσα  
Φωτογραφίες : Νίκος Κομοντάκης  
Έτος: 27 Οκτωβρίου 2010  
Σχήμα:12Χ17  
Σελίδες:384  
ISBN:978-960-6864-63-6   
Τραγούδια στο χρόνο - Ημερολόγιο 2011   
Συγγραφέας: Εύη Δρούτσα   
Φωτογραφίες : Νίκος Κομοντάκης  
Έτος: 27 Οκτωβρίου 2010  
Σχήμα:12Χ17  
Σελίδες:384  
ISBN:978-960-6864-64-3       
Το σύννεφο έφερε βροχή  (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση του Βαγγέλη Γκούφα). Σειρά: Με αφορμή ένα τραγούδι 2 με CD  
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη  
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη  
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής  
Αφήγηση: : Γιάννης Παπλωματάς, Θεοδώρα Παπαιωάννου και Σωτήρης Καρκαλέμης  
Απαγγελία ποιήμετος: Βαγγέλης Γκούφας   
Έτος:27 Οκτωβρίου 2010    
Σχήμα:21x29  
Σελίδες:48  
Εξώφυλλο:Σκληρό  
ISBN:978-960-6864-60-5    
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   
Εννέα και μία ιστορίες δίχως φλυαρίες  
Συγγραφέας: Ανδρέας Καρακίτσιος- Κρυσταλένα Καρακίτσιου   
Εικονογράφος: Νίκος Βασιλειάδης  
Έτος: 27 Οκτωβρίου 2010  
Σχήμα:21Χ29   
Σελίδες:48  
Εξώφυλλο:Σκληρό     
ISBN:978-960-6864-62-9    

ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΖΕΡΒΑ

Νέο Προγραμμα:"Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών"

Σκοπός του  προγράμματος είναι η διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με την επιδότηση κατά 100% των εργοδοτικών εισφορών. 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η μη πραγματοποίηση απολύσεων ή μείωσης προσωπικού 3 μήνες πριν την υποβολή αίτησης για ένταξη σε αυτό, όπως και καθ' όλη τη διάρκειά του.  
Οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους με την προϋπόθεση να διατηρήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος (18 μήνες), τουλάχιστον ίσο αριθμό εργαζομένων που δεν επιχορηγούνται με τον αριθμό των εργαζόμενων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και που έχουν όμοια χαρακτηριστικά με τους επιχορηγούμενους.  
Δικαιούχοι της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ είναι επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που δεν είναι προβληματικές από την 1η Αυγούστου 2008 και μετά και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις.
Οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι πρέπει να ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και να συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις με καθεστώς πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου για χρονικό διάστημα 18 μηνών ή να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση της επέκτασης της σύμβασης τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.  
Οι αιτήσεις υπαγωγής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται έως τη λήξη του διαθέσιμου προϋπολογισμού.
Αρμόδιος Φορέας: ΟΑΕΔ  
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», στο 2310.472890.   
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ"   
Κ.Δ.Ε.Κ.Π.Α.Κ. - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  
Δημοτική Αγορά Φοίνικα - Τ.Κ. 55134 - Καλαμαριά  - Θεσσαλονίκη    
Τηλ.: 2310.472890 - Φαξ: 2310.472832    
Web: www.kalamaria.gr/epixeirein/index.htm

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ    
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ Ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ» Τ – ΚΥΤΤΑΡΩΝ    
Όπως είπαμε πρόκειται για κανονικά Τ – κύτταρα τα οποία έχουν όμως υποστεί κάποια «ρύθμιση» από το ανοσοποιητικό και κυκλοφορούν έτσι μέσα στο αίμα.
Αυτά τα κύτταρα εμφανίζουν όταν γίνεται επιδρομή στο κεντρικό νευρικό σύστημα για την διαδικασία της σκλήρυνσης από άλλους οργανισμούς, ακόμη και άλλα T – κύτταρα έναν αντισταθμιστικό, αμυντικό ρόλο προκειμένου να προστατεύσουν τους νευροικούς ιστούς.
Το χαρακτηριστικό αυτό των κυττάρων είναι ότι στην επιφάνειά τους «κουβαλάνε» μια πρωτεΐνη HLA-G που έχει μια χαρακτηριστική ανοσοκατασταλτική δράση. Στην προσπάθεια ενεργοποίησης αυτής της πρωτεΐνης βοηθάει ένας ειδικός χημικός υποδοχέας το CCR 5 το οποίο καθήμενο πάνω στην επιφάνεια αυτών των κυττάρων προετοιμάζει τα επόμενα κύτταρα για την λοιμώδη επίθεση που πρόκειται να υποστούν.
Εάν κανένας μπορεί να εισχωρήσει στα μυστικά αυτού του μηχανισμού και ενισχύσει τα λεγόμενα «ρυθμιστικά» Τ – κύτταρα έχει βρει ουσιαστικά την θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας.

KOLPERT. Από 8 Νοεμβρίου στο θέατρο Παραμυθίας.

Kolpert  
του David Gieselmann   
από Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στις 9.15μμ στο: Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 & Μυκάλης, Κεραμεικός)  
Με λίγα λόγια:  
Είναι πλούσιοι, εκκεντρικοί, δολοφόνοι μανιακών ή μήπως είναι οι ίδιοι μανιακοί; Έχουν όντως σκοτώσει τον κύριο Κόλπερτ και αν ναι, ποιος είναι αυτός ο κύριος Κόλπερτ;  
Ένας γιάπης και η αριστοκρατική του φιλενάδα με την οποία συζεί, έχωντας μεγαλώσει βαρετά μεσα στον προνομιακό τρόπο ζωής τους, αποφασίζουν ένα βράδυ να προσκαλέσουν μία συνάδελφο της με  τον σύζυγό της στο διαμέρισμά τους για γεύμα.  
Είναι η αρχή για ένα περίεργο βράδυ…   
Ο γερμανός θεατρικός συγγραφέας, David Gieselmann, στο έργο ‘Kolpert’ εξετάζει την παράνοια των  ανθρώπινων συναισθημάτων και τη λεπτή γραμμή που χωρίζει την ανθρώπινη συναναστροφή από το κανιβαλιστικό παιχνίδι.    
Συντελεστές:   Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος Σκηνικά: Connestiva Κοστούμια: Αμίνα Χακίμ Μουσική: Στέλιος Δάβαρης Φωτισμοί: Γιώργος Σπηλιόπουλος Artwork: Αργύρης Μιχαήλ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλού Κατσαφάδου Παραγωγή: ΘΕΑΣΗ
Παίζουν:   
Αφροδίτη Κλεάνθη Ευθύμης Μπαλαγιάννης Ντόρι Μάντζαρη Γιώργος Γεροντιδάκης Μαριλού Κατσαφάδου 
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους κάτω των 15 ετών.  
INFO:  
Πρεμιέρα: Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, 9.15μμ 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Δευτέρα και Τρίτη 9:15μμ  Διάρκεια της παράστασης: 80’ Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό) 
Τηλέφωνο επικοινωνίας - κρατήσεων: 6906 956074  
Γενικές πληροφορίες:Ο Νίκος Καραγέωργος έχει σκηνοθετήσει το «Εμείς κι ο χρόνος» του J. Priestley, «Η Μύριελ παντρεύεται» του P.J.Hogan (Ανοιχτό Θέατρο), «Bachelor Party» του Γ.Μπάκολα-Ν. Καραγέωργου (θέατρο Χυτήριο), «Σίρλευ Βαλεντάϊν» του Willy Russel (θέατρο ΗΒΗ και Μουσούρη), «Teena Brandon Teena» της ομάδας «Πρόσωπα» (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και «Πολιτισμός& Επικοινωνία»), «Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων» του Μ. Hodges (θέατρο Χώρα), το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου), «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου (θέατρο Αργώ), «Χορεύοντας με την σιωπή» του Αlejandro Kassona (θέατρο Βεάκη), «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη (θέατρο Χυτήριο) και τα έργα «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» του Luidgi Pirandello (θέατρο Altera pars) και οι «Αριθμημένοι» του Εlias Kanetti (Από Μηχανής Θέατρο) με την ομάδα studio «υπό το μηδέν» που έχει ιδρύσει από το 1995.

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010


50 Παραμύθια Με Αξίες Ζωής  
50 Μοναδικά παραμύθια με αξίες ζωής που ταξιδεύουν τους μικρούς αναγνώστες στη μαγεία, τη σοφία και την ομορφιά του παραμυθιού, μπολιάζοντάς τους, παράλληλα, με τις σημαντικές ανθρώπινες αξίες.
Κωδικός 28112, ISBN 978-960-422-883-6, Σελίδες 224  
 8 Αγαπημένα Παραμύθια με Δώρο cd  
Οκτώ αγαπημένα παραμύθια με θαυμάσια εικονογράφηση και μεγάλα γράμματα για τους μικρούς φίλους του βιβλίου.
Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα CD που περιέχει την αφήγηση παραμυθιών και τραγούδια σε παραγωγές με γνωστούς και αξιόλογους συντελεστές.

• Σκύλος, κόκορας και αλεπού • Ο ψεύτης βοσκός
• H Κοκκινοσκουφίτσα • H Σταχτοπούτα
• O λύκος και τα επτά κατσικάκια • Λιοντάρι και ποντίκι
• Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας • Η αλεπού με την κομμένη ουρά   

Κωδικός 28111, ISBN 978-960-422-884-3, Σελίδες 72  
Ο Σέρλοκ Χολμς Και Ο Στρατός Των Ατάκτων - Το Μυστήριο Του Μέντιουμ
Tracy Mack
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου  

Στους σκοτεινούς δρόμους του βικτοριανού Λονδίνου, ο διάσημος ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και οι ικανοί βοηθοί του, ο Στρατός των Ατάκτων της Μπέικερ Στριτ, αναλαμβάνουν ξανά να εξιχνιάσουν ένα μυστήριο έγκλημα.
Όταν μια όμορφη κυρία ζητά τη βοήθειά τους για να διαλευκάνει τον αιφνίδιο και παράξενο θάνατο της θείας της σε μια πνευματιστική συγκέντρωση, η περιπέτεια οδηγεί τους ήρωές μας σε μια στοιχειωμένη έπαυλη και σ' ένα νεαρό μέντιουμ, προικισμένο με υπερφυσικές δυνάμεις.
Για πρώτη φορά οι μικροί στρατιώτες του Στρατού των Ατάκτων έρχονται αντιμέτωποι με τον τρομακτικό κόσμο των ίσκιων και των φαντασμάτων. Ή μήπως είναι ένας ακόμα σκοτεινός υπόκοσμος απατεώνων και παρανόμων, κλεφτών και δολοφόνων;  

Κωδικός 22702,ISBN 978-960-422-717-4

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

28 Οκτωβρίου 1940      
"Θα νικήσωμεν! Αλλά δια τους Έλληνας υπέρ την Νίκην η Δόξα"    
Ιωάννης Μεταξάς   
βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ  
Πινδάρου 16-20, Αθήνα   
τηλ. 210 3611590 - fax:211 780 1821    

Εκδήλωση ΙΣΤΑΜΕ: "ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ" , Αμφιθέατρο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7), Τρίτη 2/11/2010 και ώρα 12:00


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ     
Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα.
Ο κ. Παπουτσής θα παραστεί στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλείου.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης με κατάθεση στεφάνων, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο.
Ο κ. Υφυπουργός θα παρευρεθεί στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων και στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου θα καταθέσει στεφάνι. Εν συνεχεία θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση και τον εσπερινό και θα ακολουθήσει τη Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Greek Alert

Greek Alert   
* Οι "συμμορίες"    
* Aνησυχούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια   
* Αθάνατοι Γίγαντες (Ιωάννης Μεταξάς) και Σύγχρονοι Νάνοι...   
* Είμαι Εγώ, Ο Εθνικιστής!   
* ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ   
* ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ!   
* ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙ…   
* THN ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΚΟΜΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ   
* ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ!

Όλα τα ΝΕΑ, φρέσκα στην οθόνη σας

Το ηφαίστειο Merapi ξέσπασε την Τρίτη με τουλάχιστον τρεις εκρήξεις. Οι νεκροί έφτασαν τους 25 ενώ οι τραυματίες τους 28. Το Σαββατοκύριακο η Ινδονησία είχε ανεβάσει τα επίπεδα επιφυλακής στην ανώτερη κλίμακα και οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει τον πληθυσμό που βρίσκονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο, να μετακινηθούν προς ασφαλέστερες περιοχές. Από ότι [...]    
Η επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στην  Αιτή έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους ενώ γύρω στους 3.600 έχουν μολυνθεί από την ασθένεια. Αξιωματούχοι του υπουργείου υγείας της Αϊτής είχαν ανακοινώσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι έχει ξεσπάσει επιδημία χολέρας που ξεκίνησε από το Port-au-Prince. Η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Αϊτή, [...]  
Πώς θα αποφύγετε τις παγίδες.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βαρεθεί να ενοχλούν σχεδόν καθημερινά, εταιρείες που θέλουν να μας «ενημερώσουν» για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Λίγοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι όταν το τηλεφωνικό marketing γίνεται χωρίς να έχουμε δώσει ρητά την συγκατάθεση μας είναι παράνομο (παρ. 1 και 2 του άρθρου [...]   
Tί είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας ;
Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, είναι ο συνδυασμός και η επέκταση δύο επιτυχημένων πρωτοβουλιών – της έναρξης της Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Αγγλία το 2004 και αυτής στις Η.Π.Α. το 2007. Εβδομηντα πέντε χώρες θα συντονιστούν για μία εβδομάδα, φιλοξενώντας την Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, μία παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο την έμπνευση νέων [...]    
O Γ. Σεφέρης, το 1940, υπηρετούσε στο υπουργείο εξωτερικών και υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας ιστορικών γεγονότων. Οι εμπειρίες του απ΄ εκείνες τις ημέρες καταγράφονται στον γ΄τόμο των απομνημονευμάτων του
Δευτέρα 28. Κοιμήθηκα δύο το πρωί, διαβάζοντας Μακρυγιάννη.
Στις τρεις και μισή μια φωνή μέσα από το τηλέφωνο με ξύπνησε: « έχουμε πόλεμο ». Τίποτε άλλο, [...]   
Πρώτη συμβολική συγκέντρωση-διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης έξω από την Αγροτική Τράπεζα
Aπό τους Επιτυχόντες της προκήρυξης 9κ/2008
της Αγροτικής Τράπεζας
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για μια κατάφορη αδικία που συντελείται σε βάρος 500 οικογενειών που βρίσκονται σε ομηρία και βλέπουν μπροστά τους το μέλλον να καταλήγει σε αδιέξοδο και οικονομική καταστροφή. Πρόκειται για τους [...]  
O «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD) είναι το πιο αποδεκτό από πλευράς ελληνικών Αρχών μειονοτικό σωματείο, αφού περιλαμβάνει την ελίτ των τουρκοφρόνων, λειτουργεί νόμιμα και έχει αναβαθμιστεί σε ΜΚΟ.
Έτσι, συχνά είναι συνομιλητής τους και οργανωτής εκδηλώσεων στη Θράκη, ενώ οι εκτός Ελλάδος δραστηριότητές του –στις οποίες κι άλλοτε αναφερθήκαμε– κανέναν δεν φαίνεται να απασχολούν.
Πρόσφατα [...]   
Φραστική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε απόψε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη και συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Π. Μαλούχος.
Μεταξύ άλλων ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε απόψε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου [...]   
Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε τη Δευτέρα το πράσινο φως για την κατασκευή στην Καλιφόρνια του μεγαλύτερου συγκροτήματος… παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Κεν Σαλαζάρ, το συγκρότημα αυτό που αποτελείται από τέσσερις ηλιακές εγκαταστάσεις ισχύος 250 MW έκαστη θα είναι σε θέση να παράγει έως και 1.000 MW, δηλαδή αρκετή ηλεκτρική [...]   

Ο Καραγκιόζης σε αφιέρωμα στη Λυών     
Στο Θέατρο Σκιών του Καραγκιόζη είναι αφιερωμένη η τρέχουσα εβδομάδα στο Μουσείο Μαριονέτας Gadagne της Λυών, γενέτειρα του γαλλικού κουκλοθεάτρου του Guignol, το οποίο κατέχει τεράστια συλλογή κούκλων κουκλοθεάτρου από ολόκληρο τον κόσμο.
Το αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ελληνογαλλικό πολιτιστικό σύλλογο της Λυών «Δευκαλίων» άρχισε το περασμένο Σάββατο με την ομιλία του μυθιστοριογράφου
[...]

Το δίλημμα Γιώργου τσουρουφλίζει τη Ν.Δ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ   
«Ούτε Μνηµόνιο ούτε εκλογές»  
Τρόµο στη Νέα Δηµοκρατία προκαλεί το ενδεχόµενο πρόωρων εκλογών   
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Λ. Πολίτης   
Τσουρουφλίζει τη Ρηγίλλης το ενδεχόµενο πρόωρων εκλογών.  
Η απόφαση του Πρωθυπουργού να αποκαλύψει ότι δεν θα διστάσει να πάει σε πρόωρες εκλογές, εάν οι πολίτες δεν τον στηρίξουν µε την ψήφο τους τον Νοέµβριο, έχει παγιδεύσει τον Αντώνη Σαµαρά, καθώς ούτε εκείνος ούτε το κόµµα του είναι έτοιµοι για µια τέτοια αναµέτρηση.   
Στο ότι η Ν.Δ. δεν είναι έτοιµη για κεντρική εκλογική αναµέτρηση συµφωνούν αυτή την ώρα φίλοι και αντίπαλοι της ηγετικής οµάδας στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους, καθώς  όπως υποστηρίζουν  η Ν.Δ. χρειάζεται ακόµη αρκετό χρόνο να επουλώσει τα τραύµατά της.  
Η αµηχανία του προέδρου της Ν.Δ. – που ζητούσε από τους πολίτες να «τσουρουφλίσουν» την κυβέρνηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές- ήταν εµφανής χθες στη Θεσσαλονίκη. Απέφυγε να σηκώσει το γάντι. «Πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός βέβαιος για την ήττα του απειλεί τον λαό και εκβιάζει.   
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics   
* Θα τους παίρνει το ΣΚΑΛΠ, και κάτω απο το νερό   
* Turkish Intelligence Organization breaks ties with Mossad   
* ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛλΑΔΑ - ΤΙ ΕΠΕΤΑΙ; .   
* Ελληνική χρεοκοπία σε τρία χρόνια βλέπει το κορυφαίο fund ομολόγων στον κόσμο  
* Τουρκία: H μυστική υπηρεσία ήξερε για τις απειλές κατά του Χ. Ντινκ   
* Οι Πόλεις του Αλεξάνδρου και ο Ελληνιστικός Kόσμος στην Ασία  
* Η Συρία έσφαλε που αναγνώρισε την ΠΓΔΜ, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας   
* Ψηφοθηρική επικοινωνία με επιδόματα εξευτελισμού   
* Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Κάθε χρόνο θα πληρώνουμε μόνο σε τόκους 9 Εγνατίες, για να αντιμετωπίσουμε το χρέος…   
* Το σχολείο της απουσίας... και ο τουρκικός ρατσιστικός φασισμός   
* Σκάνδαλο ταλανίζει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις!   
* ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   
* Το βιβλίο του Άκη Κοσώνα παρουσιάζεται στην Ξάνθη και την Κομοτηνή  
* Εξέγερση στη Γαλλία: η μητέρα όλων των μαχών (και οι διαφορές με την Ελλάδα)   
* Ελληνοτουρκικά: Γιατί αυτές οι βιασύνες για οτιδήποτε;   
* 85.000 οι Ι5 στο στρατό από το 1980 – 2004. Επανεξετάζονται οι Ι5 έως 45 χρονών   
* Ενα βήμα πιο κοντά στην Ε.Ε. προχώρησε χθες η Σερβία    
* Τα ρέστα του παίζει ο Γιώργος    
* «Μέσα» από τους Ταλιμπάν ο νέος αγωγός της Gazprom   
* Βιαιοπραγίες Ισραηλινών κατά άμαχων Παλαιστινίων στο Facebook   
* Κολαστήριο η Τουρκία Καταγγελίες στην Ευρωβουλή για βασανιστήρια πολιτών    
* Νέες τουρκικές «διαρροές» για το Αιγαίο    
* ΕΕ & Ελλάδα εκβιάζονται από Τουρκία για λαθρομετανάστευση!   
* Μόσχα: Ραγδαία αύξηση Μουσουλμάνων, ζητούν νέα Τζαμιά   
* Οι μετέχοντες στο «Nabucco» εκδηλώνουν αυξημένο ενδιαφέρον για το Ιράκ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ Ο ΠΗΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΟ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΙΑ" ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ  
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8707     
Διαβάστε επίσης:   
1) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ - ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ....ΔΗΜΑΡΧΙΑ  
2) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.  
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr   
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ   
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Νέα από το e-Pontos

* Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Γιάντες»   
* Ποντιακή παράδοση στην Κοζάνη   
* ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ "Η ΑΜΙΣΟΣ"   
* Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας   
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"