Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Νέο Προγραμμα:"Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών"

Σκοπός του  προγράμματος είναι η διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με την επιδότηση κατά 100% των εργοδοτικών εισφορών. 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η μη πραγματοποίηση απολύσεων ή μείωσης προσωπικού 3 μήνες πριν την υποβολή αίτησης για ένταξη σε αυτό, όπως και καθ' όλη τη διάρκειά του.  
Οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους με την προϋπόθεση να διατηρήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος (18 μήνες), τουλάχιστον ίσο αριθμό εργαζομένων που δεν επιχορηγούνται με τον αριθμό των εργαζόμενων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και που έχουν όμοια χαρακτηριστικά με τους επιχορηγούμενους.  
Δικαιούχοι της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ είναι επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που δεν είναι προβληματικές από την 1η Αυγούστου 2008 και μετά και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις.
Οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι πρέπει να ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και να συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις με καθεστώς πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου για χρονικό διάστημα 18 μηνών ή να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση της επέκτασης της σύμβασης τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.  
Οι αιτήσεις υπαγωγής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται έως τη λήξη του διαθέσιμου προϋπολογισμού.
Αρμόδιος Φορέας: ΟΑΕΔ  
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», στο 2310.472890.   
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ"   
Κ.Δ.Ε.Κ.Π.Α.Κ. - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  
Δημοτική Αγορά Φοίνικα - Τ.Κ. 55134 - Καλαμαριά  - Θεσσαλονίκη    
Τηλ.: 2310.472890 - Φαξ: 2310.472832    
Web: www.kalamaria.gr/epixeirein/index.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: