Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΘΕΤΗ

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ αν και λείπει στο μακρινό "ταξίδι", είναι κοντά μας, πλαι μας. Είναι πλάι στον κόσμο που τον γνώρισε και τον αγάπησε όχι μόνο μέσα από τα υπέροχα τραγούδια του, αλλά και στην "γειτονιά", στη βόλτα, στο καφεδάκι, στην παρέα! Σε αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ, αφιερωμένο το βίντεο αυτό. Είμαι ένας από τους τυχερούς που τον γνώριζαν, που έμαθε από αυτόν πολλά.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Ελληνικά εγκλήματα 3 Δεκατρείς αστυνομικές ιστορίες Ανδρέας Αποστολίδης, Βασίλης Βασιλικός, Σέργιος Γκάκας, Νίκος Γριπιώτης, Τιτίνα Δανέλλη, Βασίλης Δανέλλης, Αθηνά Κακούρη, Ιερώνυμος Λύκαρης, Πέτρος Μάρκαρης, Πέτρος Μαρτινίδης, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Αλέξης Σταμάτης, Φίλιππος Φιλίππου ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA Επιμέλεια: Ανταίος Χρυσοστομίδης Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4942-9 σελ. 480 22 Ιουνίου 2009 Τιμή: € 20,00
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ένας μεγαλογιατρός βρίσκεται δολοφονημένος από ένα σιδερένιο κόκορα.
Το μυστήριο εξιχνιάzει η Αθηνά Κακούρη.
Ο Πέτρος Μαρτινίδης γράφει για έναν δημοσιογράφο που βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα παιχνίδι εκβιασμών που έχει, φευ, σχέση με τα θεία.
Ο Βασίλης Βασιλικός μας γυρίζει πίσω στην εποχή της δικτατορίας, όπου όλα τα σκίαζε ο φόβος κι ο τραμπουκισμός.
Ο Ανδρέας Αποστολίδης γράφει για ένα ελικόπτερο, μια ανεμόσκαλα, μια δραπέτευση κι ένα πολύπλοκο δίχτυ μικρών και μεγάλων εγκλημάτων.
Η Τιτίνα Δανέλλη αναφέρεται στις τραγικές προεκτάσεις μιας ερωτικής ιστορίας με πρωταγωνιστές τρεις γυναίκες και έναν άντρα.
Ο Φίλιππος Φιλίππου γράφει για μια αγνώριστη Αθήνα που ρίχνει το φταίξιμο της κατάντιας της στους μετανάστες.
Ο Νίκος Γριπιώτης περιγράφει πόσο εγκληματικοί μπορεί να γίνουν οι γιάπηδες. Ο Πέτρος Μάρκαρης κάνει μια βουτιά στον εκδοτικό κόσμο, προσπαθώντας να εξιχνιάσει το φόνο ενός Αθάνατου.
Ο Βασίλης Δανέλλης κινείται σε μια Αθήνα που καίγεται πραγματικά και μεταφορικά μέσα στη σύγχυσή της. Ήρωες του Αλέξη Σταμάτη ένας κλοσάρ και μια ξένη ξανθιά καλλονή που θέλει να κάνει καριέρα σε μια τηλεόραση που είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητάς μας.
Σε μια μαγευτική παραλία της Χίου, ένα πτώμα που φοράει ένα οικολογικό μπλουζάκι θα αποκαλύψει, με τη συνδρομή του Τεύκρου Μιχαηλίδη, μυστικά που ξέρουν όλοι.
Μια σφαίρα που «ξεστρατίζει» από ένα αστυνομικό όπλο και σκοτώνει ένα νεαρό Ρομά, θα δώσει στον Ιερώνυμο Λύκαρη την ευκαιρία να μιλήσει για την κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται αυτή.
Τέλος, ο Σέργιος Γκάκας, με ήρωα έναν άρρωστο, ηλικιωμένο αριστερό, θα αναρωτηθεί πόσο εύκολο είναι να γίνουμε όλοι δολοφόνοι. Η τρίτη συλλογή διηγημάτων που γράφτηκαν ειδικά για αυτή την έκδοση είναι ίσως ο καλύτερος καθρέφτης της αντιφατικής, αρρωστημένης και ταυτόχρονα μακάριας κοινωνίας που ζούμε.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
Συγγραφέας: ΙΣΜΑΗΛ, ΕΛΠΙΔΑ
ISBN: 978-960-04-3872-7 Έτος έκδοσης: 2009
ΣΕΛ. 392 Σχήμα: 14 Χ 20,50 Μαλακό εξώφυλλο Από 15 ετών
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η δεκαεπτάχρονη Τζένα βιώνει δύσκολα την εφηβεία της.
Οι καθημερινές εντάσεις μέσα στην οικογένεια, τα προβλήματα στο σχολείο, η αποκάλυψη της υιοθεσίας της και μια σειρά από συγκλονιστικά γεγονότα την οδηγούν σε ένα δρόμο καταστροφικό.
Πολλά πρόσωπα περνούν από τη ζωή της και αφήνουν τα ίχνη τους.
Το πιο βαθύ σημάδι όμως θα το αφήσει ο Νίκολας, ο μεγάλος της έρωτας.
Θα έρθει ωστόσο η στιγμή που θα πρέπει να κάνει τις επιλογές της, όσο δύσκολες κι αν είναι αυτές.
Να αφήσει τον εαυτό της να καταστραφεί ή να προσπαθήσει να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις και να σωθεί όσο είναι καιρός;
Και όταν μέσα σε όλη την προσπάθεια αναγκαστεί να αντιμετωπίσει μια ξαφνική απώλεια, θα καταφέρει να φανεί αρκετά δυνατή ώστε να μην οδηγηθεί ξανά σε δρόμους χωρίς γυρισμό; Ένα μυθιστόρημα για όσα απασχολούν τους νέους σήμερα, γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία από μια εξίσου νέα συγγραφέα.
Η Ελπίδα Ισμαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου του 1990 και ζει στη Δραπετσώνα. Σπουδάζει Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών στο ΤΕΙ Αθήνας.
Το βιβλίο αυτό το έγραψε όταν ήταν ακόμα μαθήτρια.
Ένα μέρος των όσων περιγράφει είναι βασισμένο σε προσωπικά βιώματα!

Παπαθεμελής για τις παραβιάσεις των Τούρκων: Καταρρίψτε τους.

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/7/09 Σχολιάζοντας τις εντεινόμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και Επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, δήλωσε: «Η τουρκική επιθετικότητα εναντίον μας, εκδηλώνεται στρατιωτικά και κλιμακώνεται στρατιωτικά. Η Ελλάδα απαντά ? όταν σπανίως απαντά ? δια της κατευναστικής, διπλωματικής οδού. Ουδέποτε η στρατιωτική μας ηγεσία έλαβε εντολή να εκπονήσει σχέδια εφαρμογής στρατιωτικών μέτρων. Η στάση μας αυτή υποδηλώνει μόνιμο φοβικό μας σύνδρομο και αποθρασύνει τον εχθρό, προτρέποντάς τον στην ουσία, να εντείνει τους στρατιωτικούς εκβιασμούς του. Υπολογίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, υποχρεώθηκαν οι πιλότοι μας να προβούν σε 18.615 υπερπτήσεις αναχαιτίσεων, με το αποτρόπαιο κόστος των 280 εκατομμυρίων ευρώ. Οι τουρκικές παραβιάσεις εδραιώνουν τις έκνομες διεκδικήσεις της ?γκυρας, καλλιεργούν το αίσθημα ανασφάλειας στον λαό μας, ιδίως στις βαλλόμενες περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και με την μέθοδο του μαρτυρίου της σταγόνας, ενσταλάζουν ηττοπάθεια στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Συχνά χρησιμοποιείται ως δίλλημα το γνωστό ψευδοδίλλημα «ειρήνη ή πόλεμος».
Είναι προφανές ότι όλοι είμαστε εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης.
Όμως το αληθινό δίλλημα είναι «αποτροπή ή πόλεμος».
Και οι λογικοί άνθρωποι στον κόσμο είμαστε υπέρ της αποτροπής του πολέμου. Για να αποτρέψουμε ωστόσο τον πόλεμο: Πρώτον, πρέπει να αποβάλουμε το φοβικό μας σύνδρομο.
Δεύτερον, να πάψουμε να καλυπτόμεθα πίσω από την εύκολη επίκληση της σωφροσύνης, διότι, κατά την έκφραση του Θουκυδίδη, εν προκειμένω, «το σώφρον (είναι) του ανάνδρου πρόσχημα». Παγκοσμίως και παλαιόθεν, η απάντηση στις περιπτώσεις αυτές είναι μία:
Στα στρατιωτικά μέτρα (της Τουρκίας), ελληνικά στρατιωτικά αντίμετρα-αντίποινα. Η Ελλάς οφείλει γι? αυτήν την απόφασή της που ανακαθορίζει την στρατηγική και τακτική της, να ενημερώσει ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, που υποχρεούνται σε αναγκαία συνδρομή. Η ιστορία των τουρκικών παραβιάσεων, είναι η ιστορία μιας κατάρριψης που δεν έγινε. Καιρός να γίνει.
Κάλιο αργά παρά ποτέ».

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.comNICOLA TESLA : Ο Εφευρέτης που είδε το Μέλλον

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ΕΦΤΑΣΕ !!!

Σήμερα στις 18:00 το Iraklio Web Radio όχι μόνο θα σας προσφέρει την καλύτερη μουσική , αλλά θα σας δώσει και την δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας αφιερώσεις και να στείλετε μηνύματα στους φίλους σας ...όπως τον παλιό καιρό ...!!
Στείλτε μας τις υποδείξεις σας ,προτάσεις,παρατηρήσεις ,τις μουσικές σας προτιμήσεις στο emailniok@her.forthnet.gr και θα τις μεταδώσουμε με μεγάλη χαρά !!!
Κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής θα έχετε την δυνατότητα να "μπείτε" στο Studio της εκπομπής και να συνομιλήσετε μαζί μας και με τους υπόλοιπους ακροατές http://irakliowebradio2.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ www.typografeio.blogspot.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του ΚΚΕ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ Ένα κόμμα που είναι στη βουλή όπως το ΚΚΕ και που ψηφίζει νόμους, είναι παράλογο και παράνομο να έχει δικές του επιχειρήσεις. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν!80 χρόνια αγώνες και θυσία όλα τα πουλήσανε για μια εταιρία... Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές, κουπόνια,oikonomikes ενισχύσεις, κόκκινα μεροκάματα,απευθείας ανάθεση και επιδοτήσεις... Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία! Ποιο άλλο τυπογραφείο πανελλαδικά λειτουργεί όπως η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ΤΟΥ ΚΚΕ; Μας ανταγωνίζονται αθέμιταΝΑΙ ή ΟΧΙ; Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές και επιδοτήσεις Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδησηwww.typografeio.blogspot.com Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Ζωές σαν μισοφέγγαρα
Συγγραφέας: Έλσα Φαραζή
ISBN: 978-960-417-258-0 Barcode: 9789604172580 Σελίδες: 272
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το μικρό ξενοδοχείο δίπλα στον επαρχιακό σιδηροδρομικό σταθμό είχε ζήσει μεγάλες δόξες.
Ως η μοναδική ευκαιρία ξεκούρασης των ταξιδευτών, έσφυζε από ζωή μέρα νύχτα.
Μέχρι που η εθνική οδός πέρασε λίγα χιλιόμετρα απέξω και ο τόπος ερήμωσε.
Όπως ερήμωσαν και τα δωμάτιά του, σαν τις ζωές των ιδιοκτητών του που, σαν μισοφέγγαρα, κρατούσαν καλά κρυμμένο στην αθέατη πλευρά τους το πιο ένοχο μυστικό.
Η Κατερί και η Ελένη, οι δυο αδελφές που ένιωσαν στο αίμα τους τι πάει να πει συμφέρον, σαν ξεπουλήθηκαν από τον ίδιο τον πατέρα τους.
Και ανάμεσά τους ο Σαράντης, της Γερακίνας γιος, που όλη η Βόρεια Ελλάδα είχε να λέει για το ζεϊμπέκικο που χόρευε με τα χέρια ψηλά στον Θεό.
Όμως κάθε 28 μέρες έχει πανσέληνο.
Και τότε όλα φωτίζονται. Έτσι κι εδώ. 28 χρόνια μετά, το μεγάλο μυστικό αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο και καμιά χάση του φεγγαριού δεν μπορεί να κρύψει πια τα ανομολόγητα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Περί Εθελοντή Πυροσβέστη
1/5/2009
Πλησιάζοντας στην αντιπυρική περίοδο, παρουσιάζεται για άλλη μία φορά το φαινόμενο να προβαίνουν σε δημόσιες παρουσίες, εμφανίσεις και συσκέψεις εθελοντικές οργανώσεις, ενώσεις, σωματεία ακόμα και µεµονωµένα άτομα κάνοντας χρήση του όρου "Εθελοντής Πυροσβέστης". Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για την ορθή πληροφόρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του κοινού θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
1. Ο όρος "Εθελοντής Πυροσβέστης" προσδιορίζεται στις διατάξεις του Ν.1951/1991 και οριοθετείται στο πλαίσιο της τιμητικής και άμισθης προσφοράς των πολιτών αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο επιχείρησης του Πυροσβεστικού Σώματος.
2. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες…
Έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση από τους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώµατος, συμμετέχουν σε ασκήσεις προετοιμασίας και ετοιμότητας που διοργανώνει το Πυροσβεστικό Σώμα και είναι υποχρεωτικά κάτοχοι Ειδικής Υπηρεσιακής Ταυτότητας που χορηγείται μόνο από το Πυροσβεστικό Σώµα, στο οποίο τηρείται ειδικό μητρώο εθελοντών πυροσβεστών. Συμμετέχουν μέσα από τις υπηρεσίες που ορίζονται, στον Πυροσβεστικό Σταθµό όπου υπηρετούν, σε όλα τα συμβάντα, καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες Πυροσβέστες, σε αστικές και δασικές πυρκαγιές, σε διασώσεις, τροχαία, πλημμύρες, σεισµούς και γενικά στην αποστολή και το έργο του Π.Σ. Αποτελούν τμήμα της οργανικής - µάχιµης δύναµης του Πυροσβεστικού Σώµατος και αποδεικνύουν αθόρυβα και καθημερινά µε το έργο τους, τον σκοπό της αποστολής τους σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Φέρουν την ίδια στολή μαχίμου υπηρεσίας με το μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με σχετικά Π.Δ. και αποφάσεις Αρχηγείου Π.Σ. Διακρίνονται από το ειδικό σήμα ιδιότητας "ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ" που φέρουν στην στολή τους, το οποίο καθορίστηκε με σχετικό Π.Δ. (Κανονισμός Στολών Π.Σ.) και φέρεται αποκλειστικά και μόνο από αυτούς.
3. Εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια:
Ιδρύονται ύστερα από αίτησή των Ο.Τ.Α προς το Αρχηγείο Π.Σ. και απόφαση Αρχηγού Π.Σ. που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σύμφωνα με το Ν.1951/91 και Π.Δ. 32/92, Στελεχώνονται αποκλειστικά από Εθελοντές Πυροσβέστες, Υπάγονται επιχειρησιακά αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα. 4. Μετά από τα παραπάνω, οφείλουμε να τονίσουμε ότι: Οι Εθελοντές Πυροσβέστες ουδεµία σχέση έχουν με άτοµα ή Εθελοντικές Οργανώσεις που κάνουν χρήση του όρου "Εθελοντής Πυροσβέστης" για λόγους ιδιοτελείς και αυτοπροβολής της εθελοντικής τους προσφοράς. Εθελοντικές Οργανώσεις/Ομάδες δεν δύνανται να ιδρύουν "Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ή Σταθμό" ή να χρησιμοποιούν τον όρο ως επιγραφή στις εγκαταστάσεις τους και στα οχήματά τους. H χρήση του σήματος ιδιότητας "Εθελοντής Πυροσβέστης" σε οποιαδήποτε άλλη στολή πλην του Π.Σ. καθίσταται μη νόμιμη.
Οι ανωτέρω ενέργειες έχουν ως άμεση συνέπεια την πρόσκληση σύγχυσης και την παραπλάνηση του κοινού.
5. Επειδή, όμως, η κατάσταση αυτή κάθε χρόνο επιδεινώνεται, σας γνωστοποιούμε ότι, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος εφεξής, για την προάσπιση και διαφύλαξη του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη αλλά και των δικαιωμάτων των μελών της, θα προβεί σε κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο σε βάρος οιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου ή ένωσης προσώπων που ισχυρίζονται ότι είναι Εθελοντές Πυροσβέστες ή εθελοντικές οργανώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος ή χρησιμοποιούν τον όρο "Εθελοντής Πυροσβέστης", χωρίς να έχουν ουδεμία σχέση ή την ιδιότητα αυτή.
Χωρίς να υπάρχει από μέρους μας ουδεμία διάθεση να μειώσουμε ή να υποτιμήσουμε την προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων, οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι όταν στόχος της εθελοντικής προσφοράς δεν είναι αυτή καθαυτή η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά η μέσω αυτής προβολή και η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, τότε αυτή αλλοιώνεται και παύει να είναι αληθινή.
Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Ε.Π.Σ) υποστηρίζει κάθε εθελοντική προσπάθεια που αναπτύσσεται υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι είναι απόλυτα συγκεκριμένο, ορισμένο και σαφές το πλαίσιο δράσης τους, οι ρόλοι τους, οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτές δρουν εθελοντικά για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Σεραφείμ Τσιουγκρής
Ο Γεν. ΓραμματέαςΔημήτριος Ζέρβας
Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΟΞΥ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ-Εμφανίσθηκε ο «Εξαπτέρυγος Άγγελος» της Αγίας Σοφίας μετά από 167 χρόνια μοναξιάς

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Εμφανίσθηκε ο «Εξαπτέρυγος Άγγελος» της Αγίας Σοφίας μετά από 167 χρόνια μοναξιάς
Η συγκλονιστική μορφή του λεγόμενου «εξαπτέρυγου Αγγέλου» της Αγία Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, εμφανίσθηκε μετά από 160 χρόνια σιωπής και απουσίας, μπροστά στα έκπληκτα και συγκινημένα βλέμματα των μελών της ομάδας αναστήλωσης του μοναδικού αυτού θρησκευτικού μνημείου. Πρόσφατα, κατά τις εργασίες αναστήλωσης της Αγία Σοφίας , οι ειδικοί εντόπισαν τυχαία ένα από αυτά τα μωσαϊκά και μετά από προσεκτικές εργασίες απομάκρυνσης της μάσκας και των 6-7 στρωμάτων γύψου, αποκαλύφθηκε ο άγγελος με τα έξι φτερά.
Το μωσαϊκό σε μια πρώτη εκτίμηση πιθανολογείται ότι δημιουργήθηκε τον 9ο ή 14ο αιώνα, ενώ η πραγματική του ηλικία θα καθοριστεί κατόπιν των μελετών που θα κάνουν τα μέλη του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου της Αγίας Σοφίας.
Η ανακάλυψη έλαβε τεράστια δημοσιότητα στην Τουρκία και αναμεταδίδεται με εκτενή ρεπορτάζ και σχόλια απο τα ΜΜΕ.
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

Παπαθεμελής για δηλώσεις Παπούλια

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/7/09 Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και Επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, τόνισε: «Όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα ουσιώδη της ζωής «εν ανθηρώ ελληνικώ λόγω», στη μνημειώδη πράγματι ομιλία του, αφορούν κυρίως στην πολιτική τάξη της χώρας. Η οποία οφείλει να τα ενστερνισθεί και να επανακαθορίσει το προσωπικό της ήθος και την εθνική της στρατηγική. Αποδέκτης όμως των προεδρικών επισημάνσεων είναι και ο κάθε πολίτης, ο οποίος φέρει την δική του ευθύνη για τις επιλογές του. Αυτός έχει ένα καταλυτικό όπλο: Την τιμωρητική του ψήφο».
ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η «εισβολή» της αγελάδας

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Σε διπλωματικό πρόβλημα εξελίχθηκε η «Μαρίκα», ενώ έγινε και πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο.
Ο κτηνοτρόφος έφθασε να ζητεί βοήθεια από την Αγκυρα για την επιστροφή του ζώου.
Η «Μαρίκα», μία επτάχρονη αγελάδα στις Καστανιές του Εβρου, η οποία πριν από μία εβδομάδα, ενώ έβοσκε, πέρασε την ελληνοτουρκική μεθόριο και βρέθηκε σε τουρκικό έδαφος, έγινε... διπλωματικό πρόβλημα και απασχολεί ακόμη και με πρωτοσέλιδα τον τουρκικό Τύπο.