Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα AUDITORIUM, Σίνα 2-4, Αθήνα, (σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο), στην παρουσίαση του βιβλίου του Λαοκράτη Βάσση Ανοιχτή συζήτηση Η Χρεοκοπία της Μεταπολίτευσης Πολιτιστικές Αναγνώσεις
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.:
Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Σοφία Καϊτατζή – Γουίτλοκ, καθηγήτρια Αριστ. Πανεπ. Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σεβαστάκης, καθηγητής Ε. Μ. Πολυτεχνείου Θανάσης Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης
Παρεμβαίνει ο Αντώνης Μακρυδημήτρης καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Νέο cd : Της Ερημιάς το Αηδόνι (Νεκταρία Καραντζή)/ Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖH                                            
ΝΕΟ CD: "ΤΗΣ ΕΡΗΜΙΑΣ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ"                                          
Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες (τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου 2012) από την LYRA                              
Μέχρι την κυκλοφορία του δίσκου, μπορείτε να ακούτε τα τραγούδια καθημερινά από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ (Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και Kosmos FM)                                  
Ακουστε αποσπασματα εδω: http://nektariakarantzi.weebly.com/neo-cd-2011-2012-tauetasigmaf-epsilonrhoetamuiota940sigmaf-tauomicron-alphaetadelta972nuiota.html                                         
Νέο CD της ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗ με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα,
σε διασκευές και ενορχήστρωση ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΖΟΥΛΛΗ.                                  
Συμμετέχουν: ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ                              
Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ είναι μια ερμηνεύτρια της σύγχρονης γενιάς, που έχει όμως ήδη μία μακρά θητεία στον χώρο της βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής παράδοσης.                                
Ο κόσμος της Βυζαντινής Μουσικής την γνώρισε, ήδη από παιδί, κυρίως μέσω ηχογραφήσεων με τον Γέροντα Πορφύριο τον καυσοκαλυβίτη, ενώ στον κόσμο της Παράδοσης τη μύησε, τη σύστησε και την ανέδειξε ο κορυφαίος δάσκαλος και ερμηνευτής της παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης , στον οποίο μαθητεύει από το 2003 και αποτελεί μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, σε συναυλίες και δισκογραφία.                                     
Είναι Νομικός, με ειδίκευση σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με μεταπτυχιακά στο Ποινικό και στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο, υποψήφια διδάκτωρ Νομικής και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής.                                     
Η φωνή της, ευαίσθητη και αέρινη, κινείται στους δρόμους της παράδοσης, δημοτικής και βυζαντινής, εκεί που "ακουμπά" η ψυχή της.                                    
Αποτελεί σήμερα μοναδική περίπτωση γυναίκας ψάλτριας στην Ελλάδα, με επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της, με ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών από τα 9 χρόνια της έως σήμερα και με καλλιτεχνικές ζωντανές εμφανίσεις που συνδυάζουν τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους με τα παραδοσιακά τραγούδια.                                
Στον δίσκο αυτό ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με μια εντελώς φρέσκια ματιά. Για πρώτη φορά, συνεργάζεται με τον γνωστό τραγουδοποιό και σύντροφο της ζωής της, Βασίλη Καζούλλη, ο οποίος ανέλαβε τις διασκευές και τις ενορχηστρώσεις, χαρίζοντας «με εμπνευσμένη καλλιτεχνική ματιά, ....μια φρέσκια πνοή στα παραδοσιακά ακούσματα, με σεβασμό!», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Μεγάλος Δάσκαλος Χρόνης Αηδονίδη, σε ένα σημείωμά του στο ένθετο που συνοδεύει τον δίσκο.                                             
Ο ίδιος ο Χρόνης Αηδονίδης μετέχει ερμηνευτικά τόσο σε ένα παραδοσιακό κομμάτι της Μακεδονίας όσο και σε μία δική του δημιουργία, με τίτλο «Δροσοσταλιά» που ξεχωρίζει, αποπνέοντας το απόσταγμα της μακρόχρονης εμπειρίας ενός από τους τελευταίους κορυφαίους της Ελληνικής Παράδοσης.                                               
Ερμηνευτικά συμμετέχει επίσης και ο ίδιος ο Βασίλης Καζούλλης, σε δύο γνωστά παραδοσιακά κομμάτια, δίνοντάς τους το δικό του ιδιαίτερο χρώμα και εκπλήσσοντας...!                                   
Η φωνή της Νεκταρίας ισορροπεί ανάμεσα στις μνήμες και στη σύγχρονη ματιά, ανάμεσα στα μελίσματα και την απλότητα, στα παραδοσιακά χρώματα και στην φρεσκάδα ενός νεώτερου εναρμονισμένου ήχου που συνοδεύει διακριτικά τις ερμηνείες της, ....ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα... ξυπνώντας συλλογικές ιστορικές μνήμες, νοσταλγώντας και συγκινώντας...                                
Δεξιοτέχνες μουσικοί συνοδεύουν με τρόπο αρχοντικά διακριτικό, τις ερμηνείες: Κυριάκος Γκουβέντας, Γιώργος Κωτσίνης, Τάσος Μυσιρλής, Φίλιππος Ευφραιμίδης , αλλά επίσης ίδιος ο Βασίλης Καζούλλης αλλά και ο Χιλιανός Alejandro Diaz, ο οποίος, με τον ήχο των πνευστών της Λατινικής Αμερικής, δίνει έναν ακόμα ξεχωριστό τόνο στα τραγούδια...                                       
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:                                      
ΔΕΥΤΕΡΟ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας                                 
ΔΙΦΩΝΟ                                  
Agioritikovima.gr                                 
E-Orfeas.gr                           
MusicCorner.gr                                 
MusicHeaven.gr                                    
MusicPaper.gr                               
Mousikorama.gr                                      
http://petridisradio.blogspot.com/                              
Tralala.gr                                    
http://mousikitexnespolitismos.blogspot.com/

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Κάλαντα & κόλεντα                                    
Εκδόσεις Δια Βίου (2011)                                 
Σχήμα: 14,5 cm Χ 21 cm                               
Σελ. 20, χαρτί velvet 150 gr,                                
ISBN: 978-960-87001-8-5                                     
Τιμή: 5,00 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6,5%)                                     
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ                                     
Λ.Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 35, 54639, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                
Τηλ: 2310940069, Fax: 2310951261                                            
http://www.ekdosis-diaviou.gr e-mail: info@ekdosis-diaviou.gr

Άναμα του Δέντρου στην πλατεία στις 8/12/2011 στις 8:00

Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Βαρβέρη @ ABOUT | 13/12/11

Βιβλιοπαρουσίαση "Αντεθνικώς Δρώντες" 1971-1974

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Αντεθνικώς Δρώντες...» 1971-1974, Η Θεσσαλονίκη στα χρόνια της Χούντας και η εξέγερση του Πολυτεχνείου της, του Χρίστου Ζαφείρη, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: ενημέρωση για τους Guitar Heroes


ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Κλασική κιθάρα με ηλεκτρισμένη διάθεση!
Είσαι 12 ετών και πάνω;
Παίζεις κλασική κιθάρα τουλάχιστον 2 χρόνια;
Αγαπάς την καλή μουσική και τη συλλογική μουσική δημιουργία;
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Παράσχου Ευαγγελία, μουσικολόγος – κιθαρίστα
6974.612.979, poltherm@gmail.com

Νέες κυκλοφορίες


ISBN: 978-960-03-5401-0
ISBN: 978-960-03-5374-7
ISBN: 978-960-03-5348
Ντέιβιντ Χάρβεϊ
ISBN: 978-960-03-5396-9

Το έργο Δαίμονας, της Μαρίας Ευσταθιάδη, υποψήφιο για το Βραβείο Κουν

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ εδραιώνουν τη συνεργασία τους στο Αιγαίο

Σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της περιβαλλοντικής έρευνας και της διεπιστημονικής συνεργασίας στο Αιγαίο αποτελεί η εδραίωση της συνεργασίας ανάμεσα στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.                                       
Έπειτα από πολύμηνη προεργασία υπογράφτηκε στις αρχές Νοεμβρίου, και εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και από το ΔΣ του Αρχιπελάγους, συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων, η οποία αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη παγκοσμίως της μοναδικής βιοποικιλότητας του Αιγαίου και να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για τις νησιωτικές μας κοινωνίες.                                      
Η συνεργασία προεκτείνεται σε όλο το πεδίο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της περιβαλλοντικής πολιτικής καθώς και στον διεπιστημονικό διεθνή διάλογο.                                
Το πρόγραμμα συνεργασίας θα υλοποιηθεί με τη μορφή διεθνών συνεργασιών για την οργάνωση μαθημάτων, ερευνών πεδίου, σεμιναρίων και επιστημονικών ημερίδων στη Σάμο και άλλα νησιά του Αιγαίου σε όλη την διάρκεια του έτους.                                        
Οι σχετικές δραστηριότητες τοποθετούνται κάτω από τον κοινό τίτλο «The Samos International Project”.                                           
Με αφετηρία το νησί της Σάμου, και το «Μανιάκειο» κτίριο στη πόλη της Σάμου, ως χώρο στέγασης ενός Διεθνούς Κέντρου Σπουδώνκαι έρευνας, ανοίγει μία νέα σελίδα στον τομέα της εφαρμοσμένης εκπαίδευσης στις περιβαλλοντικές επιστήμες και τον διεπιστημονικό διάλογο, που συνδυάζει την ακαδημαϊκή εμπειρία των επιστημόνων του Πανεπιστημίου, πλειάδας ξένων πανεπιστημίων από όλες σχεδόν τις Ηπείρους του πλανήτη και τις δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας που υλοποιεί επί μια δεκαετία το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ στο Αιγαίο.                                             
Η συνεργασία των δύο φορέων προβλέπει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση ερευνητικών δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού και επιστημονικού χαρακτήρα με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του Αρχιπελάγους και του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.                                      
Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει σημαντικά το δίκτυο συνεργασιών που διατηρεί το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ με πανεπιστημιακά ιδρύματα του της Ευρώπης και της Αμερικής.                                     
Για τον σκοπό της ενίσχυσης αυτών των συνεργασιών, συνεργάτες του Ινστιτούτου βρίσκονται αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιούν σειρά ομιλιών και συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων (Harvard, Yale, Columbia, Princeton, George Mason, Rutgers κ.α.) με αντικείμενο την υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών και ερευνητικών δραστηριοτήτων σε νησιά του Αιγαίου.                                            
Οι συνεργασίες αυτές θα τοποθετήσουν αυτόματα τις περιοχές όπου κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι, βόρεια Δωδεκάνησα) στον παγκόσμιο χάρτη με τους πιο αξιόλογους προορισμούς της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το περιβάλλον.                                 
Υπογραμμίζεται ότι οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες που θα προκύψουν δεν συνεπάγονται δαπάνες από δημόσιους πόρους, καθώς πρόκειται για απόλυτα αυτοχρηματοδοτούμενες δράσεις.                                         
Η συνεργασία των δύο οργανισμών αποτελεί ένα ενιαίο project το οποίο διευθύνεται από τριμελή Επιτροπή Διαχείρισης Έργου την οποία αποτελούν εκπρόσωποι της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Αρχιπελάγους και της Εταιρείας Αξιοποίησης και της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Α.Ε., υπό την επιστημονική εποπτεία του Ομότιμου Καθηγητή Κωνσταντίνου Μαν. Σοφούλη.                                       
Για το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, ΙΘΠ                               
Γιάννης Κουτελίδας                              
Συντονιστής Επικοινωνίας                                     
Χερσαία Ερευνητική Βάση Τηλ: 22750 41070, 22757 70638 Φαξ: 22750 41070                         
Τ.Θ 1, 83 301, Ράχες - Ικαρία Γραφείο Διεκπεραίωσης τηλ 210 8253024  Μ. Βόδα 89, 10440, Αθήναinfo@archipelago.gr  www.archipelago.gr                                             
Επισκεφθείτε τη σελίδα του Αρχιπελάγους στο Facebook, για αμεσότερη επικοινωνία & ενημέρωση.

Οι βρισιές κάνουν καλό στην υγεία

medicalnews.gr                                               
Οι βρισιές κάνουν καλό στην υγεία                                   
Βλαβερά για τον εγκέφαλο τα βίαια βιντεοπαιχνίδια

Ο Χάρρυ Κλύνν σατιρίζει το ΠΑΣΟΚ

Σοκ και δέος από τις καταθέσεις των παιδιών- θυμάτων του κρητικού προπονητή μπάσκετ

Ο Μπάϊντεν έδωσε υποσχέσεις, πήρε φιλοφρονήσεις                                                       
Υπέρ των Σκοπίων η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου                                              
Καρατζαφέρης: Δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων                                                
ΓΑΠ:"Η σχέση μου με τον Σαμαρά βοήθησε να πετύχουμε ευρύτερη συναίνεση"                                       
Κεντροαριστερή στροφή ζητούν δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ                                                   
Αλλαγές στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ                                       
Σοκ και δέος από τις καταθέσεις των παιδιών- θυμάτων του κρητικού προπονητή μπάσκετ                                           
Το ΔΝΤ απάντησε ερώτημα του δήμου Πηνειού                                                        
Συνεχίζεται η περιπέτεια του Ασάνζ                                            
Βλέπει πίσω από την πλάτη του                                             
Η Lady Gaga γυμνή σε video clip                                       
Τα΄ δωσε όλα η Τζούλια στην Πάτρα

Αυτό το δημοψήφισμα θα γίνει;

Αυτό το δημοψήφισμα θα γίνει;                                        
[...]                             
Ποιοι φοβούνται τον Πούτιν                          
[...]                               
Έχει μέλλον η Μέρκελ;                                
[...]                               
Χαμένοι στο… τελετουργικό                                 
[...]                                      
Θα έχουμε πάντα… τη Χάγη                                
[...]                          
Αυτό ήταν… 50%-50%;                                
[...]                               
Το ΠΑΣΟΚ και η Αποστασία[...]                              
Η ακαμψία της Γερμανίας                              
[...]                          
Ο άνθρωπος, το έθνος και ο δημόσιος χώρος                             
[...]

Όχι στα «μακεδονικά» κρασιά από τη FYROM, λέει η Γερμανία

Εξάγουν παράνομα χρυσό στο εξωτερικό                                          
«Η εξέγερση του Δεκέμβρη»: Ταινία για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου                                              
Για «τέλος εποχής» και όχι τέλος του κόσμου το 2012 μιλούσαν οι Μάγιας                                         
Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία»                                     
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΔΝΤ για την έκτη δόση                                      
Μηχανή με δάνεια-μαϊμού έστηνε και στην Ελβετία ο Λαυρεντιάδης;                                         
Καταπέλτης για το Δημόσιο οι νέοι                                    
Σαμαράς: Δεν είμαι αγκαλιά με το ημερολόγιο για τις εκλογές                                              
Ο Γιώργος πρότεινε την μπέϊμπι σίτερ του για πρωθυπουργό                                            
Όχι στα «μακεδονικά» κρασιά από τη FYROM, λέει η Γερμανία                                           
Βουλή: Αρχισε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού                                    
Ντέρμπαν: Διεθνής διάσκεψη του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές                                         
Η Συρία απαγόρευσε την χρήση iPhone                                             
Από τα μπουζούκια στις χειροπεδες ο Λάκης Γαβαλάς                                                 
Μεντβέντεφ και Πούτιν… ποντάρουν στα κορίτσια τους                                        
Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν                                             
Πόλη – φάντασμα το Κόμπλεντς                                                    
Λιγοστεύουν επικίνδυνα τα κύματα του Δουνάβεως                                               
Χρυσοχοΐδης: Δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος ο Παπανδρέου                                             
Αύριο η απόφαση της Χάγης επί της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας

Η FED, ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ

Η FED, ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ                                                   
Τί θα έλεγε για την κρίση & τις τράπεζες ο μόνος Αμερικανός Πρόεδρος που αποπλήρωσε όλο το χρέος των ΗΠΑ;                                                  
Ευρωζώνη: η χειρότερη ώρα είναι λίγο πριν την αυγή;                                               
Κλείσιμο εβδομάδας με κέρδη για τις αγορές μετοχών

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                                         
Συρία: Η Shell ετοιμάζεται να φύγει από τη χώρα                                         
55 χρόνια Τουρκικής Υψηλής Στρατηγικής στο Κυπριακό                                        
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                          
Jihadists announce deaths of 21 Turks linked to the Haqqani Network                                           
Οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο

Θέλει να αλλάξει και το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ

Θέλει να αλλάξει και το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ                                                
[...]                                       
Η ΕΚΤ τυπώνει χρήμα                                       
[...]                                    
Ο Αβραμόπουλος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία                                
[...]                                  
Ραγδαίες εξελίξεις                                
[...]                                 
Διευρύνεται το χάσμα κοινωνίας-πολιτικών                             
[...]

Greek Alert

Greek Alert                                                  
ΥΠΕΞ: Το δικαστήριο δεν διατάσσει την Ελλάδα να μην ξαναβάλει βέτο                                         
Μυστηριακή Θράκη                                        
Φοιτητές διέκοψαν ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη (VIDEO)                                            
Κανέλλη: Αισθάνομαι μ*λάκας (VIDEO)                                        
Γιατί πιστεύω στο Θεό!                                          
ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ .......ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ;;;;;                                   
Οι άθλιοι ... της εξουσίας!                                          
«Προσοχή στη Ρωσία»                                      
O ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012                                  
βιβλίου του δημοσιογράφου Δ. Μακρή «Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση και τα μυστικά όπλα των χριστιανών»                                       
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ & ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ                                         
Οι αλλαγές στη ρωμαϊκή κοινωνία κατά τον 2ο π.Χ αιώνα μετά τη θεμελίωση του Ρωμαϊκού Imperium και η σύγκρισή τους με την κατάσταση της σημερινής κοινωνίας                                            
Συζήτηση 02.12.2011 στο ΣτΕ για ιθαγένεια/συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές - Πρωταγωνιστές - Προσκήνιο - Παρασκήνιο & Παιχνίδια παραπληροφόρησης μερίδας του Τύπου σε βάρος του Ελληνικού λαού                                      
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΥΖΩΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ                                 
ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7...ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ...                                       
Χρυσοχοΐδη άσ’ τα σάπια!                                        
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ...!!!                                       
Προς ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις στο Σκοπιανό;                                       
Στα σκαριά πραξικόπημα τρόμου και αίματος…                                     
Φάτε… ελληνικά για καλό σεξ...!!!                                        
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΒΩΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟ                                       
Πώς τα τρωκτικά της παραπολιτικής πορνείας και της Μασσονίας, ξεπουλούν την ιστορικότητα της Μάνης.

Καταργούνται φοροαπαλλαγές

www.marketbeast.gr                                               
Καταργούνται φοροαπαλλαγές                                                       
Στο 80% θα υποτιμηθεί η δραχμή αν διαλυθεί η ευρωζώνη                                                
Λουκέτο «βλέπει» 1 στις 5 επιχειρήσεις το 2012                                       
«Βουτιά» στις τιμές των ακινήτων                                
Ο. Ρεν: «Ενεργείστε πριν να είναι αργά»                                        
Σύλληψη του Λάκη Γαβαλά για χρέη στο δημόσιο                                                      
Διαβάστε όλες τις νέες διευκρινίσεις για τα αυθαίρετα                                                
Φόβοι για εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου                                           
Στο ναδίρ τα έσοδα των ξενοδοχείων                                         
ΓΑΠ: ΕΕ και οίκοι έχουν ευθύνη για την κρίση

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                                    
Xρόνια Πολλά και Καλά Σάββα                                                   
Ξεπουλάνε την Μακεδονία για να μη δυσαρεστήσουν τους εταίρους στην Ε.Ε                                              
Σχόλια του καθ. Παναγιώτη Ήφαιστου στην συνέντευξη του Χρήστου Ροζάκη περί ΑΟΖ της 4.12.2011                                               
ΓΑΠ: ΕΕ και οίκοι έχουν ευθύνη για την κρίση                                    
Γιατί ανοίγουμε τώρα θέμα ΑΟΖ;                                          
Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν με διαμελισμό μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ (2)                                 
Σημαντική πολιτική απόφαση της Ομόνοιας: Το 2012 έτος απογραφής του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού                                             
Ο Μπίν Λάντεν τιμάται στην Τουρκία                                    
Προσδοκίες από την επίσκεψη Μπάιντεν                               
Ενα διά παραλείψεως έγκλημα στο μέτωπο του Μακεδονικού                                     
Νεκρός Κούρδος φοιτητής σε συγκρούσεις με την τουρκική αστυνομία                                    
Ιράν: «Καταρρίψαμε μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό των ΗΠΑ»                                           
Ασπίδα της Κύπρου η ΕΦ, δήλωσε ο ΥΠΑΜ                                      
Δημοσίευμα της εφημερίδας "Κίπρις" 99.000 Τ/κ έχουν πιστοποιητικό γέννησης της ΚΔ                                         
«Δεν μας τα λες καλά κ. Σερντάρ»                                           
Ο πόλεμος του Ειρηνικού >Τα συμφέροντα ΗΠΑ και Κίνας συγκρούονται στο σταυροδρόμι της Ασίας                                                
Ινδία: Αγανακτισμένος άφησε 40 φίδια μέσα σε Εφορία                                     
Εξισλαμισμένοι Έλληνες και κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία!                                                     
Μια μυστική αντιπαράθεση στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου                                                        
Το κυπριακό καραβάνι και ο Μεγάλος Γκιουλ >Θέμα τιμής αλλά και στρατηγικός στόχος η ένταξη για την Τουρκία                                                       
Τουρκία πολλαπλών προβλημάτων                                              
"Βόμβα” Νταλάρα για την Ελλάδα                                                
Τάσεις αποεπένδυσης στον ελληνικό τουρισμό                                                 
Η ακτοπλοϊα βυθίζεται στις ζημιές                                        
Der Spiegel: Η Ευρώπη του 2021