Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο Μανώλης Ρασούλης ο Άνθρωπος το πολιτικό ον

Σχεδόν πενήντα χρόνια σημαντικών ιδεολογικών αναζητήσεων, δημιουργικών βασάνων, καλλιτεχνικών και πάσης άλλης φύσεως διωγμών, έλαβαν τέλος, τραγικώς αθόρυβα, σεμνά και ταπεινά, μέσα σε μια απέραντη μοναξιά, σε μια στεγνή και άνυδρη πολιτικά και πολιτιστικά δύσκολη εποχή για όλους και πολύ περισσότερο για τον τόπο, που τόσο αγάπησε.        
Ο Μανώλης Ρασούλης, ο Ά ν θ ρ ω π ο ς, το πολιτικό ον, με τις ανθρωποκεντρικές αναζητήσεις και το μόνιμο αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο, που όπως έλεγε ΄΄χρωστάμε στις γενιές που ακολουθούν΄΄            http://www.mousikorama.gr/site/announcements/music-articles/865-manolis-rassoulis-man27s-political-being

Πρόσκληση: Η Άλκη Ζέη και η Έλενα Χουζούρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου Δ. Ψυχικού | 15-03-11

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΨΥΧΙΚΟΥ        
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ              
O Πρόεδρος Βύρων Σαμαρόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού έχoυν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε ομιλία που θα κάνουν οι συγγραφείς Αλκη Ζέη και ΄Ελενα Χουζούρη με αφορμή τα βιβλία τους Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα και Πατρίδα από Βαμβάκι         
Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 7.30 μ.μ.στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου του Δήμου Ψυχικού Οδός Δρόση 2 και Δροσίνη (Πλατεία Σολωμού) τηλ. 210-6745135

ΣΜΑΡΑΓΔΙΑ ΜΕ ΑΣΗΜΙ

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ


Δύσκολα τα μαντάτα: Το ΔΝΤ θα είναι εδώ μέχρι και το 2020 κάτι που εδώ και ένα χρόνο οι οικονομικές εφημερίδες έχουν προβλέψει.          
Το πρόβλημα όμως δεν είναι το ΔΝΤ.          
Το πρόβλημα είμαστε εμείς: Για μεταρρυθμίσεις διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε αλλά μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται και αντιστεκόμαστε σθεναρά για να μη γίνουν.             
Και πώς θα μπορούσαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις όταν κανένα πολιτικό κόμμα δεν διαθέτει στοιχειώδη τεχνοκρατικό μηχανισμό για να υλοποιήσει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις;            
Πώς θα μπορούσαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις όταν οι ψηφοφόροι έχουν παθητικοποιηθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία δημιουργική δύναμη πίεσης προς τους πολιτικούς;             
Τι συμβαίνει αλήθεια με τις εκπτώσεις του Ο.Τ.Ε. για τα ΑμεΑ;            
Έχουν ή δεν έχουν έκπτωση τα ΑμεΑ στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που καταναλώνουν από τον Ο.Τ.Ε.;            
Διαβάστε σχετικά το άκρως επεξηγηματικό κείμενο απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36185             
Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού είναι σχεδόν έτοιμο.         
Πληροφορίες για τους δικαιούχους με αναπηρίες και τις οικογένειές τους μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36157              
Ερευνητές δημιούργησαν στο εργαστήριο τεχνητή ουρήθρα και σύντομα θα δημιουργήσουν και τεχνητή ουροδόχο κύστη και το καλό νέο είναι ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, λειτουργούν σαν κανονικές ουρήθρες.             
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36168               
Ένα καλό νέο, που ενδεχομένως να δίνει απάντηση στις επιπλοκές που προκύπτουν εξαιτίας της παράλυσης και πιθανόν να διευκολύνει όσες γυναίκες με παραπληγία ή με τετραπληγία ενδιαφέρονται για εξωσωματική γονιμοποίηση στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36163              
Ήρθε η ώρα για τις φορολογικές δηλώσεις και εκδόθηκε η εγκύκλιος με τις πληροφορίες για το πώς μπορούν να δικαιολογηθούν οι δαπάνες για ιατρικό και βοηθητικό εξοπλισμό, για ορθοπεδικά και αναπηρικά βοηθήματα, στρώματα για την προστασία από τις κατακλίσεις και διάφορα άλλα, που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση του αφορολόγητου των ΑμεΑ.            
Διαβάστε την εγκύκλιο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=36155            
Όταν χαλάει ο καιρός μπορείτε και να μην πάτε στην εργασία σας.           
Το υπουργείο εργασίας έχει εκδώσει ανακοίνωση που εξηγεί κάτω από ποιες συνθήκες και όρους μπορείτε να μην πάτε στην εργασία σας και η απουσία σας να θεωρηθεί δικαιολογημένη.          
Η ανακοίνωση βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=36019            
Στις 8 Μαρτίου 2011, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.) ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου την αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων στον ΟΠΑΔ.            
Διαβάστε το δελτίο τύπου στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36016              
Φάρμακο για τον ερυθηματώδη λύκο!           
Εγκρίθηκε η «θεραπεία» για την ασθένεια http://news.disabled.gr/?p=38839 αλλά πάντα πρέπει να προσέχουμε επειδή τέτοιες ειδήσεις δεν είναι πάντα για καλό.           
Όλα τα φάρμακα έχουν επιπλοκές και ειδικά αυτά που προορίζονται για ανθρώπους με αναπηρίες.         
Ένα εξαιρετικά καλό κείμενο συνέντευξη για τις νέες θεραπείες και τα νέα ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τις αναπηρίες βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=38837 και αξίζει να το διαβάσετε για να μάθετε περισσότερα και να μην συντηρείτε φρούδες ελπίδες.   
Η ενημέρωση είναι πάντα η καλύτερη προστασία από τους πωλητές της ελπίδας.         
Ήρθε η ώρα για τις φορολογικές δηλώσεις.            
Πολλές πληροφορίες για το πώς μπορούμε να συντάξουμε τη φορολογική μας δήλωση ώστε να επιτύχουμε το αφορολόγητο βρίσκονται στο http://news.disabled.gr/?cat=18 που ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις νέες ειδήσεις και την αρθρογραφία για το φορολογικό έτσι όπως αυτό επηρεάζει το πορτοφόλι των ΑμεΑ.            
Νέα ινσουλίνη για περισσότερη ανεξαρτησία http://news.disabled.gr/?p=38808             
Κάτι ενδιαφέρον για τους γονείς παιδιών με αναπηρίες που αφορά τις φοροαπαλλαγές που έχουν όταν κατοικούν μαζί με κάποιο πρόσωπο το οποίο τους βαρύνει επειδή ζει κάτω από συνθήκες κάποιας σοβαρής αναπηρίας βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=38749             
Προσοχή στα ιδρύματα!            
Είναι επικίνδυνα!         
Για μια ακόμη φορά γνωστό ίδρυμα στην σέντρα, αλλά το κράτος δεν τολμά να τα κλείσει επειδή τα ιδρύματα είναι κέντρα αποκατάστασης δημοσίων υπαλλήλων.            
Διαβάστε για το γνωστό σε όλους μας ίδρυμα «άγιος Παντελεήμων» στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=38900             
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

15 Μαρτίου 2011             
To 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Χ. Μαλανδρίνου Υποταγή την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους.           
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου και ο π. Ιωάννης Οικονομίδης.         
Θεμιστοκλέους 104        
Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185            
15 Μαρτίου 2011              
To PassPort και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Καρτερού Ο σύντροφος Πολύφημος και η μισή αλήθεια - Ιστορίες τσέπης για όσους επιμένουν την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 8.30 μ.μ.           
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Γαβρίλης, μέλος ΕΕ της ΓΣΕΕ, Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.          
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Βλάντος.          
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή,          
Πειραιάς τηλ. 210-42.96.401

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

Τιμή στον Αναστάσιο Μάνθο

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.           
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη               
τηλ. 2310 247.111, 2310 991610, fax 2310 991610             
www.tf.auth.gr/teloglion,              
e-mail: teloglion@auth.gr              
Εκδήλωση προς τιμήν του τ.Προέδρου του ΔΣ του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ και τ.Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Αναστάσιου Μάνθου για τη συνολική του προσφορά διοργανώνει το Τελλόγλειο την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 στις 20:00.        
Η τριετής προεδρία του κ.Αναστάσιου Μάνθου, από τον Οκτώβριο του 2007 οπότε και διαδέχτηκε τον Καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή, μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 που το «τιμόνι» του Τελλογλείου παρέλαβε ο πρύτανης του ΑΠΘ Ιωάννης Μυλόπουλος, υπήρξε μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος για το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια το Τελλόγλειο φιλοξένησε τρεις εκθέσεις διεθνούς ακτινοβολίας: την έκθεση χαρακτικών Suite 347 του Pablo Picasso, την έκθεση «Ο Miro της Μαγιόρκα» και την έκθεση που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011, «Henri de Toulouse Lautrec». Παράλληλα, διοργανώθηκαν πολλές ακόμη εκδηλώσεις λόγου, μουσικές και θεατρικές, καθώς και άλλες εκθέσεις, με ορόσημο «Το Τελλόγλειο της Αλίκης και του Νέστορα: 10 χρόνια λειτουργίας».          
«Το Τελλόγλειο δεν εγκλωβίστηκε αυτιστικά σε ένα προϊόν τέχνης. Έδωσε το στίγμα ότι η Τέχνη είναι ό,τι σχετίζεται με τις καλές πλευρές του ανθρώπου», είχε σημειώσει τότε ο κ.Μάνθος. Στην εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης, για τον κ.Μάνθο θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΔΣ του Τελλογλείου και Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μυλόπουλος, η ΓΓ του ΔΣ του Τελλογλείου κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, η πρώην αντιπρύτανις του ΑΠΘ, καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου, και ο Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής κ.Κωνσταντίνος Τριαρίδης.           
Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με έργα των Claude Debussy, Georges Bizet, Erik Satie, και Μάνου Χατζηδάκι. Πιάνο: Ξένια Θεοδωρίδου. Ερμηνεία: Αγγελική Καθαρίου.

Η Λένα Τερκεσίδου και η μάγισσα Τιβικουτή στο Φλωρά στο Μαρούσι

Η μάγισσα Τιβικουτή και οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ καλούν τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο στις 19  Μαρτίου  στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Φλωράς στο Μαρούσι..         
Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου με την ηθοποιό- εμψυχώτρια Ία Χρυσανθοπούλου θα γνωρίσουν στα παιδιά το φανταστικό κόσμο της «Μάγισσας Τιβικουτή».          
Με διασκεδαστικό τρόπο και θεατρικό παιχνίδι θα μάθουμε ότι η τηλεόραση αν και είναι μαγική πολλές φορές μπορεί να κρύβει κινδύνους.            
Βιβλιππωλεία ΦΛΩΡΑΣ           
Μαρούσι Μιλτιάδου 16,  τηλ. 210-8066377                      
Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΙΒΙΚΟΥΤΗ (ΜΕ CD)             
Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου           
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής           
Μουσική: Φώτης Σιβριγιάν             
Τραγουδούν: Αφροδίτη Φρυδά, Φώτης Σιβριγιάν          
Αφήγηση: Σωτήρης Καρκαλέμης και Μαίρη Ανδρέου           
Έτος: 18 Οκτωβρίου 2010           
Σχήμα:21Χ29          
Σελίδες:40          
Εξώφυλλο:Σκληρό             
ISBN:978-960-6864-58-2                           
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκρηξη σε πυρηνικό αντιδραστήρα Πάνω απο 5.000 οι νεκροί

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2011 22:12            
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στην Ιαπωνία, όπου στις 13:47 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ανακοινώθηκε πως εκτέθηκαν πλήρως οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου στον Αντιδραστήρα 2 του εργοστασίου Φουκουσίμα.            
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Μας κράζουν διεθνώς για το reality του ΑΝΤ1

Όλος ο αμερικανικός λαός πρέπει να είναι περήφανος ως έθνος για την εξαγωγή realities τύπου «The Real Housewives», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Jezebel.           
Ένα νέο είδος franchising εκανε, λοιπόν, την εμφάνιση του στα ελληνικά media, αποτυπώνοντας πλήρως την version του αμερικάνικου reality με τον τίτλο «The Real Housewives of Athens» .            
Η συνέχεια εδώ:          
http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/mas-krazoun-diethnos-gia-to-reality-tou-ant1.html

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics            
* Το θράσος Νταβούτογλου και οι Nεοραγιάδες            
* 120 τρισ. κ.π. φυσ. αερίου μεταξύ Κύπρου - Ισραήλ >«Και μόλις τώρα αρχίζει το έργο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νoble Εnergyστην παρουσία Κλίντον και Μπους           
* Αποκάλυψη στην Αραβία. Πλανάται το ερώτημα τι θα κάνουν οι Αμερικανοί με το Μπαχρέιν           
* Πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Γαύδο και Μεσαρά- Τι δείχνει μελέτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών             
* Επίσκεψη-ορόσημο Χριστόφια στο Ισραήλ           
* Απειλές και εισηγήσεις στην Ελλάδα από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών          
* Νταβούτογλου: Επί 3 μέρες παρέδιδε απλά μαθήματα... πρόκλησης            
* Αύριο ενώπιον "στρατοδικείου" ο Γιαννάκης Μάτσης και ο Λοΐζος Αυξεντίου             
* Αυτοσχεδιασμοί στην εξωτερική πολιτική              

* Γιατί δεν πρόβλεψαν την κρίση οι οικονομολόγοι;              
* Από τη Λήμνο στο Καστελόριζο              
* Η μυστική αποστολή Παμπούκη στο Βερολίνο            
* Οι «παπαγάλοι» της δραχμής - Ποιοι είναι εντός και εκτός της χώρας              
* Ηπια προσαρμογή ...Σαμαρά            
* Οι κρυφοί «στρατηγοί» της Υπατίας              
* Το δίλημμα της Δύσης: Ερντογάν ή ...Χομεϊνί;              
* Στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι έπεσε και η Μπρέγκα            
* The Mitrokhin Archive II: The KGB and the World             
* Με τη συμπλήρωση 36 χρόνων από το θάνατο του μεγιστάνα            
* Κλείνουν τη μοναδική ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια και την ίδια ώρα ενισχύουν οικονομικά την τουρκόφωνη !            
* Ο Νταβούτογλου προκαλεί με τη μειονότητα            
* Ερώτηση για τα προβλήματα στο Αγαθονήσι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

* Κυριακή της Ορθοδοξίας [Flickr]

Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας για τις συνενώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):              
--Αγώνας δρόμου για τα 50 δις ευρώ του «Μνημονίου των 17»                  
περισσότερα…                        
--Δεν αγγίζουν την σεισμογενή και πυρηνική Τουρκία                  
περισσότερα…               
--Μετά τα σκ… του Στρος-Καν, οι «ανισόρροποι» του Ερντογάν                 
περισσότερα…                
Ελεύθερη Ζώνη           
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.          
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα         
Τηλ. 210-3643601

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos              
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ            
* "Πάγωσαν" οι εργασίες του Πολιτιστικού Κέντρου Καρυοχωρίου             
* ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ          
* Πόντος - Κρήτη, Μας ενώνουν πολλά...