Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ


Δύσκολα τα μαντάτα: Το ΔΝΤ θα είναι εδώ μέχρι και το 2020 κάτι που εδώ και ένα χρόνο οι οικονομικές εφημερίδες έχουν προβλέψει.          
Το πρόβλημα όμως δεν είναι το ΔΝΤ.          
Το πρόβλημα είμαστε εμείς: Για μεταρρυθμίσεις διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε αλλά μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται και αντιστεκόμαστε σθεναρά για να μη γίνουν.             
Και πώς θα μπορούσαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις όταν κανένα πολιτικό κόμμα δεν διαθέτει στοιχειώδη τεχνοκρατικό μηχανισμό για να υλοποιήσει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις;            
Πώς θα μπορούσαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις όταν οι ψηφοφόροι έχουν παθητικοποιηθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία δημιουργική δύναμη πίεσης προς τους πολιτικούς;             
Τι συμβαίνει αλήθεια με τις εκπτώσεις του Ο.Τ.Ε. για τα ΑμεΑ;            
Έχουν ή δεν έχουν έκπτωση τα ΑμεΑ στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που καταναλώνουν από τον Ο.Τ.Ε.;            
Διαβάστε σχετικά το άκρως επεξηγηματικό κείμενο απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36185             
Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού είναι σχεδόν έτοιμο.         
Πληροφορίες για τους δικαιούχους με αναπηρίες και τις οικογένειές τους μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36157              
Ερευνητές δημιούργησαν στο εργαστήριο τεχνητή ουρήθρα και σύντομα θα δημιουργήσουν και τεχνητή ουροδόχο κύστη και το καλό νέο είναι ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, λειτουργούν σαν κανονικές ουρήθρες.             
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36168               
Ένα καλό νέο, που ενδεχομένως να δίνει απάντηση στις επιπλοκές που προκύπτουν εξαιτίας της παράλυσης και πιθανόν να διευκολύνει όσες γυναίκες με παραπληγία ή με τετραπληγία ενδιαφέρονται για εξωσωματική γονιμοποίηση στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36163              
Ήρθε η ώρα για τις φορολογικές δηλώσεις και εκδόθηκε η εγκύκλιος με τις πληροφορίες για το πώς μπορούν να δικαιολογηθούν οι δαπάνες για ιατρικό και βοηθητικό εξοπλισμό, για ορθοπεδικά και αναπηρικά βοηθήματα, στρώματα για την προστασία από τις κατακλίσεις και διάφορα άλλα, που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση του αφορολόγητου των ΑμεΑ.            
Διαβάστε την εγκύκλιο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=36155            
Όταν χαλάει ο καιρός μπορείτε και να μην πάτε στην εργασία σας.           
Το υπουργείο εργασίας έχει εκδώσει ανακοίνωση που εξηγεί κάτω από ποιες συνθήκες και όρους μπορείτε να μην πάτε στην εργασία σας και η απουσία σας να θεωρηθεί δικαιολογημένη.          
Η ανακοίνωση βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=36019            
Στις 8 Μαρτίου 2011, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.) ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου την αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων στον ΟΠΑΔ.            
Διαβάστε το δελτίο τύπου στο http://www.disabled.gr/lib/?p=36016              
Φάρμακο για τον ερυθηματώδη λύκο!           
Εγκρίθηκε η «θεραπεία» για την ασθένεια http://news.disabled.gr/?p=38839 αλλά πάντα πρέπει να προσέχουμε επειδή τέτοιες ειδήσεις δεν είναι πάντα για καλό.           
Όλα τα φάρμακα έχουν επιπλοκές και ειδικά αυτά που προορίζονται για ανθρώπους με αναπηρίες.         
Ένα εξαιρετικά καλό κείμενο συνέντευξη για τις νέες θεραπείες και τα νέα ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τις αναπηρίες βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=38837 και αξίζει να το διαβάσετε για να μάθετε περισσότερα και να μην συντηρείτε φρούδες ελπίδες.   
Η ενημέρωση είναι πάντα η καλύτερη προστασία από τους πωλητές της ελπίδας.         
Ήρθε η ώρα για τις φορολογικές δηλώσεις.            
Πολλές πληροφορίες για το πώς μπορούμε να συντάξουμε τη φορολογική μας δήλωση ώστε να επιτύχουμε το αφορολόγητο βρίσκονται στο http://news.disabled.gr/?cat=18 που ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις νέες ειδήσεις και την αρθρογραφία για το φορολογικό έτσι όπως αυτό επηρεάζει το πορτοφόλι των ΑμεΑ.            
Νέα ινσουλίνη για περισσότερη ανεξαρτησία http://news.disabled.gr/?p=38808             
Κάτι ενδιαφέρον για τους γονείς παιδιών με αναπηρίες που αφορά τις φοροαπαλλαγές που έχουν όταν κατοικούν μαζί με κάποιο πρόσωπο το οποίο τους βαρύνει επειδή ζει κάτω από συνθήκες κάποιας σοβαρής αναπηρίας βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=38749             
Προσοχή στα ιδρύματα!            
Είναι επικίνδυνα!         
Για μια ακόμη φορά γνωστό ίδρυμα στην σέντρα, αλλά το κράτος δεν τολμά να τα κλείσει επειδή τα ιδρύματα είναι κέντρα αποκατάστασης δημοσίων υπαλλήλων.            
Διαβάστε για το γνωστό σε όλους μας ίδρυμα «άγιος Παντελεήμων» στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=38900             
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: