Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Νέος τίτλος: Ο μεγάλος ύπνος, του Ρέιμοντ Τσάντλερ

ΣΕΙΡΑ: Μαύρο Βελούδο Ρέιμοντ Τσάντλερ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ Πρόλογος: Ίαν Ράνκιν Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος Ξένη Πεζογραφία ISBN: 978-960-04-4098-0 ελ. 328 Ιούλιος 2010

Νέο πρόγραμμα «Μεταποίηση Σε Νέες Συνθήκες»

Σκοπός του προγράμματος μεταξύ άλλων είναι η αναβάθμιση των μεταποιητικών επιχειρήσεων και η ενίσχυση της εξωστρέφειας, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της καινοτομίας. Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν από μια πρόταση, υφιστάμενες και νέες ή και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μεταποίηση Σε Νέες Συνθήκες» ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται στο 35% του προϋπολογισμού των έργων για την Κεντρική Μακεδονία ,ενώ μπορεί να φτάσει και το 45% στις παραμεθόριες περιοχές. Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν στα κάτωθι 1. Διαμόρφωση κτηρίων και χώρων 2. Προμήθεια μηχανημάτων εξοπλισμού και λογισμικού 3. Προμήθεια για ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) 4. Αγορά τεχνογνωσίας 5. Απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού 6. Δαπάνες για την μετεγκατάσταση σε ΒΕΠΕ 7. Άυλες δαπάνες ( μελέτες, έρευνες, συστήματα ποιότητος ) Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 29-07-2010 μέχρι τις 30-09-2010. Επισημαίνεται ότι επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα γίνουν μετά την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», στο 2310.472890. ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ" Κ.Δ.Ε.Κ.Π.Α.Κ. - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Δημοτική Αγορά Φοίνικα - Τ.Κ. 55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310.472890 - Φαξ: 2310.472832

Οι "Αχαρνής" στην Επίδαυρο

«Αχαρνής» του Αριστοφάνη Μια πολιτική Κωμωδία από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου Παρασκευή 23, Σάββατο 24, Ιουλίου στις 9.00 μμ Η Πολιτική Κωμωδία του Αριστοφάνη, «Αχαρνής» είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν: Δικαιόπολις: Σταμάτης Κραουνάκης, Λάμαχος: Γρηγόρης Βαλτινός, Μεγαρίτης: Κώστας Βουτσάς. Η Υπόθεση του έργου Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο του πολέμου μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης. Οι συνέπειες του πολέμου πλήττουν καίρια τον αγροτικό πληθυσμό, ο οποίος, αναγκασμένος να ζει εντός των τειχών, βλέπει τη γη του να καταστρέφεται. Ο Αθηναίος αγρότης Δικαιόπολις απογοητευμένος από τους συμπολίτες του που αδρανούν και αγανακτισμένος με τους πολιτικούς που αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον και οδηγούν την πόλη στην καταστροφή αποφασίζει να κλείσει συνθήκη «ιδιωτική» ειρήνης με τη Σπάρτη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Εξοργισμένοι οι καρβουνιάρηδες του δήμου των Αχαρνών, μόλις το πληροφορούνται, κυνηγούν τον «προδότη» για να τον τιμωρήσουν. Ο Δικαιόπολις θα ζητήσει τη βοήθεια του Ευριπίδη για να τους αντιμετωπίσει, θα μεταχειριστεί κάθε μέσο για να επιβάλει την ειρήνη του και δεν θα διστάσει να τα βάλει ακόμη και με τον φιλοπόλεμο στρατηγό, Λάμαχο, τον πιο ισχυρό υπερασπιστή του πολέμου. Σκέψεις για το έργο και τη σκηνοθεσία Ι . Οι Αχαρνής, έργο της νεανικής περιόδου του δημιουργού του, είναι ένα κείμενο που φωτίζει με έναν έξοχο τρόπο τη δυνατότητα του ανθρώπου να επιβιώνει στα κρίσιμα όρια της υπάρξεώς του. Η μοναχικότητα του δικαιώματος στην προσωπική ειρήνη με τον εχθρό, όταν συγκρούεται με τις κρατικές συντεταγμένες και τις ιστορικές συνθήκες, παράγει ένα σπινθήρα που ή ακραία κωμικός ή ακραία τραγικός μπορεί να είναι. Όταν συμβαίνουν και τα δύο, μιλάμε για το αριστούργημα μιας ιδιοφυίας που στοχάζεται πάνω στην εύθραυστη επικαιρότητα των θεσμών και στην αδυναμία τους να τιθασεύσουν τα αρχέγονα δικαιώματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η προσωπική ειρήνη του Δικαιόπολι, προσπερνώντας τις κατηγορίες περί προδοσίας, ανακηρύσσει ως πρωταρχικές τις αξίες της γης και της ευγονίας και δεν είναι τυχαίο που ένας γεωργός τις προτάσσει ενάντια στον πόλεμο και την καταστροφή.
Το έργο είναι δραματικά επίκαιρο σε συνθήκες ηθικής πτώσης και πολιτισμικής παρακμής που συνοδεύουν πάντοτε την οικονομική κρίση. Ειδικότερα όταν η τελευταία οργανώνεται από τα ίδια συμφέροντα που επωφελούνται από την βαρβαρότητα και τον πόλεμο και οδηγούν στην ανθρώπινη εξαθλίωση και δυστυχία.
ΙΙ. Η σκηνοθεσία επέλεξε να φέρει το έργο στο σήμερα. Επιχειρώντας μια τομή στην ελληνική διαχρονία, επιβεβαιώνεται η παθογένεια και οι εμμονές ενός υπερτροφικού εγώ, που αντιμάχεται τη συλλογικότητα και όποιους θεσμούς νομιμοποιούν ως πρώτιστο επίτευγμα τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Η αντιστοιχία του τότε με το σήμερα, ανατριχιαστική. Πόλεμος –στρατιωτικός και οικονομικός- κρίση του πολιτεύματος, δημοκρατία υψηλού κινδύνου, το πολιτικό προσωπικό σε αμφισβήτηση, ηθική πτώση και πολιτισμική παρακμή. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Δικαιόπολις επιχειρεί το ατομικό του εγχείρημα. Μία πράξη που φέρει την ποιότητα του απελπισμένου, το δικαίωμα της απόγνωσης, αλλά και το σπέρμα του αμοραλισμού, να κυοφορεί κάτι εξόχως επικίνδυνο, στον πυρήνα του κατορθώματος: από την πράξη του Δικαιόπολι ωφελείται ο ίδιος και η οικογένειά του. Δεν πρόκειται για συλλογική έξοδο από την κατάρρευση της πόλης, αλλά για επιτυχία μιας ιδιωτείας που αποθεώνεται, αλλά δεν προσφέρει. Δεν είναι τυχαίο που ο γεωργός Δικαιόπολις μετά την παράβαση αλλάζει οικονομική βάση και γίνεται μεταπράτης, πωλητής προϊόντων της γης, ένας μπακάλης. Από εκείνο το σημείο θα ρυθμίζει τις προσφορές, θα ανοίγει την κάνουλα της ειρήνης, κατά το δοκούν, συντρίβοντας τον capitano Λάμαχο, μία κωμικοτραγική εκδοχή ενός θρασύδειλου, άκαπνου πολέμαρχου, παλαιάς κοπής, ενός θαμπού εθνικιστή (;).
Ο Χορός –ένα οργανωμένο χάος- εισέρχεται στη σκηνή οργισμένος, επιθετικός, αδιάλλακτος. Όμως ο Δικαιόπολις θα τον αντιμετωπίσει με θάρρος και με θράσος, θα τον πείσει μεταμφιεζόμενος σε ήρωα του γοητευτικού μεγάλου Αρνητικού της εποχής, του Ευριπίδη. Καθώς ρέει το κρασί και τα κοψίδια σπάνε τις μύτες, ο Χορός μεταστρέφεται, αρνείται τον Λάμαχο και χορεύει συστρεφόμενος, στις παγανιστικές φούρλες του Δικαιόπολι. Έχουμε πια ελεύθερη αγορά, γιορτινά ρούχα, χρώματα, λαμπιόνια, βεγγαλικά, ένα πανηγύρι στη σκηνή. Όμως, πέρα εκεί ο πόλεμος συνεχίζεται. Το κάρο του Δικαιόπολι –όπως και αυτό της Μάννας Κουράγιο- δείχνει να εξαντλεί τα ειρηνικά του πολεμοφόδια.
Η άγρια διαπόμπευση του Λάμαχου, που κερδίζει επάξια τον ρόλο του αποδιοπομπαίου, αποφορτίζει την κοινότητα (;) Μια αίσθηση μετεωρισμού απομένει στο μεθεόρτιο τοπίο, ένα κοινό αίσθημα θολό και ζαλισμένο, όπως το παιδί του τέλους, με το μικρό βεγγαλικό του παγωτού και το πλαστικό σημαιάκι στα αμήχανα χέρια του. Και πάνω ψηλά στα πλακάτ της παράβασης ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης, ο Θεόφιλος, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Λαμπράκης, με το ανεξίτηλο σήμα της ειρήνης. Φωτεινά μετέωρα, κεράκια εφημερίας, που κρατούν αναμμένο τον πολυέλαιο του Έθνους. Λίγο πιο κάτω στα χώματα, συμπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι τραγικοί zanni μιας real politik, Βουλευτάκια της φακής, διαχειριστές της μπίζνας, του μεγάλου χρέους, Ελλάδα, Duty Free, αποικία.
Σωτήρης Χατζάκης
Θεσσαλονίκη Ιούνιος 2010 Συντελεστές Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας Κοστούμια: Έρση Δρίνη Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός Ενορχήστρωση &Μουσική Διδασκαλία: Άρης Βλάχος Φωνητική προετοιμασία: Νίκος Βουδούρης Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάντζελα Γκίντη Βοηθός χορογράφου: Τατιάνα Μύρκου Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) Σταμάτης Κραουνάκης (Δικαιόπολις), Ιορδάνης Αϊβάζογλου (Κήρυκας), Δημήτρης Κοντός (Αμφίθεος), Γιάννης Χαρίσης (Πρέσβης Α), Χρήστος Νίνης (Πρέσβης Β΄, Θηβαίος), Νίκος Μαγδαληνός (Πρέσβης Γ’, Ξανθίας), Κωνσταντίνος Χατζησάββας (Αρτάβας, Υπηρέτης Ευριπίδη), Νίκος Τουρνάκης (Θέωρος), Γιάννης Σιαμσιάρης ( Ευριπίδης), Γρηγόρης Βαλτινός (Λάμαχος), Πάολα Μυλωνά (Θεραπαινίδα Λάμαχου, Μούσα,) Τατιάνα Μύρκου (Θεραπαινίδα Λάμαχου, Μούσα, Ειρήνη), Εύα Σωφρονίδου (Θεραπαινίδα Λάμαχου, Κορίτσι Μεγαρίτη), Κώστας Βουτσάς (Μεγαρίτης), Παρθένα Χοροζίδου (Κορίτσι Μεγαρίτη), Αλέξανδρος Τσακίρης (Συκοφάντης, Γεωργός, Β΄ Κήρυκας), Γιάννης Καραούλης (Νίκαρχος), Πολυξένη Σπυροπούλου (Άγγελος Λάμαχου, Κουμπάρα), Θεοδώρα Βουτσά (Παράνυμφος), Χρίστος Νταρακτσής (Παιδί), Νίκος Καπέλιος (Άγγελος-Νοσοκόμα Λάμαχου).
Χορός (με αλφαβητική σειρά Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Θεοδώρα Βουτσά, Νίκος Καπέλιος, Θανάσης Καραθανάσης, Γιάννης Καραούλης, Δημήτρης Κοντός, Νίκος Μαγδαληνός, Χρήστος Μουστάκας, Πάολα Μυλωνά, Τατιάνα Μύρκου, Χρήστος Νίνης, Χρίστος Νταρακτσής, Νίκος Ορτετζάτος, Βασίλης Παπαγεωργίου, Γιάννης Σιαμσιάρης, Μιχάλης Σιώνας, Πολυξένη Σπυροπούλου, Εύα Σωφρονίδου, Νίκος Τουρνάκης, Αλέξανδρος Τσακίρης, Γιάννης Χαρίσης, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Παρθένα Χοροζίδου. Τραγουδιστής: Χρήστος Μουστάκας Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Άρης Βλάχος, Σοφία Κακουλίδου, Άννα Λάκη, Νίκος Μπαχαρίδης, Νίκος Χατζόπουλος. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ €50 (Διακεκριμένη), €45 (Α’), €25 (Β’- Θέσεις χωρίς αρίθμηση), €15 (Άνω Διάζωμα

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Email : dipeh@otenet.gr ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ Ο Στρατός Τζώρτζογλου, ανακαλύπτει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από νότες και τραγούδια.. Ξεκινώντας την περιπλάνηση του απ' τις ρίζες της Κρητικής παράδοσης και τον Ερωτόκριτο, συναντά τον Στέλιο Μπικάκη και μοιράζεται μαζί του ένα ταξίδι σε χώρους παραμυθένιους. Οι συναντήσεις τους με ''αξιοσημείωτους καλλιτέχνες'', όπως η Λία Βίσση, ο Μιχάλης Κακέπης και ο Χρήστος Σεβαστός, θα χαρίσουν στο κοινό έναν ωκεανό μελωδικής ευαισθησίας. Μια δίωρη συναυλία, που παντρεύει τις μαντινάδες και το ροκ, την κλασσική μουσική και το μιούζικαλ, καταλήγοντας σ' ένα ξέφρενο γλέντι με τραγούδια που αγαπηθήκαν μέσα στις δεκαετίες.

ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΔΕΚΑΒΑΛΛΕ- ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

ΤΙΤΑΝ: ΠΙΣΩ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΒΟΛΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την υποχώρηση του νομάρχη Θεσσαλονίκης και την ανάκληση της απόφασης για την καύση υλικών στο ΤΙΤΑΝ αλλα και τις νουθεσίες της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης στην υπουργό Περιβάλλοντος http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7525 Διαβάστε επίσης: 1) Δ. Θες/νίκης: Κατάσχεση από προμηθευτή – απλήρωτοι οι υπάλληλοι http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7523 2) Δ. Γιαννιτσών: Κόντρα για τον ΧΥΤΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7524 3) 4Εκατομμύρια ευρώ στις χωματερές http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7518 4) Δ. Αθηνών: Κόλαφος ο Συνηγόρος του Πολίτη για το ιστορικό κέντρο http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7517 5) Γ. Μπουτάρης: «Γκιουλέκα παραιτήσου» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7526
6) ΥΠΕΣ: Διευκρινήσεις για τις εθελοντικές μετατάξεις http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7527 7) Δ. Λαγκαδά: Στήριξη ΝΔ στον Καραγιάννη http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7519 8) Δ. Αθηνών: Υποψήφιος ο Γιώργος Αμυράς http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7521 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Καλούν τον Βγενόπουλο στην εξεταστική για το Βατοπέδι!!

Καλούν τον Βγενόπουλο στην εξεταστική για το Βατοπέδι!!!
Στηρίζουν τον Αγγέλου και τους παράγοντες της διαπλοκής!
Θα το...ρίξουν στην μελέτη οι βουλευτές της Ν.Δ

28 σκέψεις που κάνουμε εν ώρα ηλιοθεραπείας!

28 σκέψεις που κάνουμε εν ώρα ηλιοθεραπείας!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Δεν χρειάζεται Υπερπτήση με εικονικό βομβαρδισμό στο Αγαθονήσι… Αδημοσίευτα πλάνα από την εισβολή στην Κύπρο. Επί 36 χρόνια συνεχίζεται η τουρκική βαρβαρότητα. Περίεργη επιστολή «Τούρκου αξιωματικού» στη «Χουριέτ» για τη νύχτα των Ιμίων Στο βορειοανατολικό Αιγαίο το «Τσεσμέ» ΔΡΟΥΤΣΑΣ: ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ»-Προπαντός, ψυχραιμία Εκαναν πράξη τις απειλές-Είχε στοχοποιηθεί μετά τις συλλήψεις Το Ισραήλ θα δράσει εναντίον της Χεζμπολάχ Δια πυρός και σιδήρου Μία προαναγγελθείσα πρόκληση Σύγκρουση στη Cukurca 30 Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες; ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίεργη στάση έναντι των προκλήσεων Ο Αττίλας είναι πάντα εκεί Το δικαίωμα ψήφου στην ελληνική ομογένεια Tι χρώμα έχει ο φασισμός; Η ΒΡ κι άλλες «καυτές πατάτες» Νέο κοσμοδρόμιο θα κατασκευάσει η Ρωσία Είναι δύσκολο να πιστέψω πως μας τους έφερε η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας Τεχνητή ένταση στο Αιγαίο προκαλεί η Τουρκία ‎

"ΝΤΡΙΜΠΛΑ" ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησηςwww.aftodioikisi.gr>> ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ "ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΥ" Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7512 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1) ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7514 2) ΤΣΟΥΡΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7513 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ 2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Άλλη μια τιμητική διάκριση στον Βίκτορα ΣαριγιαννίδηΤοπική ιστορία και παράδοση μιας ζωντανής κοινωνίας ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ