Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΙΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;


ΠΟΙΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;

Ελλάδα, «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», χώρα, κατά φαντασίαν Ευρωπαϊκή, με κατοίκους χρεωμένους για δέκα (το λιγότερο) ζωές, χώρα στην οποία έτσι και κάνεις το λάθος και αρρωστήσεις, και δεν έχεις χρήματα, θα στέλνεις χαιρετίσματα από το τρίτο σύννεφο δεξιά.
Δεν το λέω εγώ, το λένε πολλοί γιατροί, Νοσοκομειακοί και όχι μόνο, το λένε, και τα γεγονότα, τα ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, και γενικότερα, η ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, για την οποία οι Έλληνες «ασφαλισμένοι» πλήρωναν για χρόνια, μόνο και μόνο για να μην πάνε σαν τα «σκυλιά στο αμπέλι» έτσι και αρρωστήσουν.
Πλήρωναν, ΚΑΙ πληρώνουν για υγειονομική κάλυψη, και για να πάρουν κάποια στιγμή σύνταξη (εδώ ΣΗΜΕΡΑ γελάμε).
Κατόπιν βέβαια «σχεδιασμών», αυξηθήκαν τα εργάσιμα χρόνια, και να δείτε που θα αυξηθούν κι άλλο, οπότε θα επαληθευτεί και ο «προφήτης», που μίλησε για ….. ηλικιωμένους που θα δουν τα «ραδίκια ανάποδα».
Καταλαβαινόμαστε νομίζω, δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση.
Εδώ «φεύγουν» νέοι, οι ηλικιωμένοι θα τη γλυτώσουν;
Να πληρώνει το «κράτος πρόνοιας» συντάξεις;
Το ΧΑΛΙ της Υγείας στη χώρα, είναι γνωστό σε ΟΛΟΥΣ εδώ και χρόνια. Νοσοκομεία που έφτασαν στο σημείο να μην έχουν τα ΒΑΣΙΚΑ για τους ασθενείς, ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ, πολλές ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στην υγεία από τη μια, και από την άλλη, πολλά και διάφορα ΚΟΡΑΚΙΑ να θησαυρίζουν στις πλάτες του κοσμάκη, του κοσμάκη που ΠΛΗΡΩΣΕ και ΠΛΗΡΩΝΕΙ, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, χαΐρι και προκοπή δεν έχει, και ο κόπος του, πάει στο βρόντο.
Διαβάστε ένα πρόσφατο άρθρο…..
«Την «ανηφόρα» τραβούν τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων
Αύξηση καταγράφουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων στους προμηθευτές ιατροτεχνολογικών προϊόντων, παρά τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς που εμφανίζει η Αριστοτέλους και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς για μηδενισμό των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Τα Νοσοκομεία προμηθεύονται συστηματικά ιατρικά υλικά για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες, με άτυπες διαδικασίες, χωρίς δηλαδή την απαραίτητη σύναψη συμβάσεων. Διαβεβαιώνουν, όμως, τους προμηθευτές ότι θα επακολουθήσει άμεσα η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την έκδοση των αντίστοιχων τιμολογίων και την αποπληρωμή για τις προμήθειες που εκτέλεσαν. Τόσο οι διαδικασίες για την ανάληψη των υποχρεώσεών τους όσο και η δέσμευσή τους για αποπληρωμή των οφειλόμενων δεν υλοποιούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), Γεράσιμο Λειβαδά, το ήδη δεδομένο οικονομικό αδιέξοδο των εταιρειών λόγω των ανεξόφλητων χρεών, επιβαρύνει περαιτέρω η έκδοση των τιμολογίων. «Με το πρόσχημα της πληρωμής τους, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν και τον αντίστοιχο ΦΠΑ επί της αξίας των τιμολογίων καθώς και τον αναλογούντα σε αυτό φόρο εισοδήματος και αλληλεγγύης» εξηγεί.
Το φαινόμενο στην περίπτωση του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, αφού το σύνολο των χρεών του από τις ατιμολόγητες προμήθειες, εκτιμάται πως υπερβαίνει το ποσό των 25 εκατομμύρια ευρώ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο του 2017, μετά από διαδοχικές επιστολές της Διοίκησης του Ευαγγελισμού, οι εταιρίες ιατροτεχνολογικών προϊόντων τιμολόγησαν τάχιστα τις εν λόγω προμήθειες. Μέχρι σήμερα, όμως, το Νοσοκομείο δεν έχει προβεί στην εξόφληση των τιμολογίων που εξέδωσαν και παρέδωσαν οι προμηθεύτριες εταιρείες. Εξάλλου, από τα τέλη του 2015 η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει προβεί σε καμία από τις προβλεπόμενες ενέργειες για την υλοποίηση των προαναφερόμενων διαδικασιών.
«Τα Μέλη μας αντιλαμβάνονται πλήρως ότι τα προϊόντα που παρέχουν αποτελούν κοινωνικό αγαθό και ότι είναι ζωτικής σημασίας για τον Έλληνα ασθενή. Παράλληλα, όμως, είναι επιτακτικό για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τόσο στο σύστημα Υγείας όσο και τον Έλληνα ασθενή, να επιβιώσουμε κι εμείς» αναφέρει με νόημα ο κος Λειβαδάς, τονίζοντας πως είναι επιβεβλημένο τα Νοσοκομεία να αποπληρώσουν άμεσα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις όπως και να τηρούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προμήθεια των ιατρικών υλικών.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Το «κράτος» ΔΕΝ δίνει χρήματα στα νοσοκομεία, και εκείνα προκειμένου να προμηθευτούν ιατρικά υλικά, το ρίχνουν στο «βερεσέ» οπότε, το «κανόνι» της χρεοκοπίας βαρεί συνέχεια.
Έγραψα πολλές φορές, για τις περικοπές στην υγεία, για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της, μάλιστα είχα κάνει και αφιέρωμα για το Παπαγεωργίου, ενός από τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ Νοσοκομεία της χώρας που το ΔΙΕΛΥΣΑΝ στην κυριολεξία.
ΟΛΑ αυτά, ξέρετε, έχουν ονοματεπώνυμο, από πίσω τους βρίσκονται οι ΕΝΟΧΟΙ, οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, και τους χαρακτηρίζω έτσι, γιατί την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, τις ελλείψεις, και όλα τα αρνητικά, τα πληρώνουν ακόμα και με τις ζωές τους οι ασθενείς.
Το ερώτημα που φέρει ο τίτλος του χρονογραφήματος, έχει απάντηση.
Την ξέρουμε ΟΛΟΙ, τους ξέρουμε ΟΛΟΥΣ.
Για σκεφτείτε το….
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Σακίδιο Μεταφοράς Εξοπλισμού Firefly TrueNorth

Σακίδιο Μεταφοράς Εξοπλισμού Firefly TrueNorth
Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Το σακίδιο είναι ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμένο για την ξεκούραστη μεταφορά ενός πλήρους σετ εξοπλισμού πυροσβεστών. Είναι κατασκευασμένο από υλικό το οποίο ξεχωρίζει για την υψηλή ανθεκτικότητα του σε τριβές και άλλες μηχανικές καταπονήσεις, καθώς επίσης είναι αδιάβροχο και διατηρεί τις ιδιότητες του ακόμα και ύστερα από μακρόχρονη χρήση.
Το εξυπνότερο σακίδιο φωτιάς στην αγορά. Με 2200cu χωρητικότητα φορτίου σε τσάντα εξοπλισμού, συνδυασμένο με μεγάλη τσέπη και θηλιές δεσίματος, μπορεί να κουβαλήσει ότι χρειαστείτε στην πράσινη γραμμή. Ξελύνοντας δυο φερμουάρ μπορείτε να αφήσετε την τσάντα εξοπλισμού και να κουβαλήσετε μόνο τα απαραίτητα- 3lt σακίδιο νερού, fire shelter, και όσα χωράτε στην τσέπη των 300cu.
Με σύστημα ανάρτησης SCS.
Προδιαγραφές – Πρότυπα:
Αφαιρούμενη θήκη για καταφύγιο (Fire Shelter)
Αφαιρούμενη τσάντα υλικών χωρητικότητας 250cu
Αφαιρούμενη τσέπη που κρατά μια φιάλη 1 lt
Προαιρετικά Σύστημα Νερού 3lt
Προτεινόμενη Χρήση:
Kατάλληλο για εξωτερικές εργασίες, πυρόσβεση, διάσωση κλπ.

FURUNO VHF RADIO – FM8900S

FURUNO VHF RADIO – FM8900S

The Furuno FM8900S is a Semi-duplex 25-Watt VHF Radiotelephone with a built-in Class-A DSC and CH70 watch Receiver. It features an easy-to-read, high-contrast 4.3” bright color LCD, enhanced noise reduction and speaker for superb voice quality, and quick-access CH16 key.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

DIAMOND X510N BASE ANTENNA VHF/UHF

DIAMOND X510N BASE ANTENNA VHF/UHF
DIAMOND X510N ANTENNA VHF/UHF ΚΕΡΑΙΑ ΒΑΣΗΣ 
Κεραία υψηλής απολαβής,προσυντονισμένη για την ραδιοερασιτεχνική μπάντα VHF/UHF.
Μία πολύ γνωστή κεραία παγκοσμίως,ίσως η πιό πολυχρησιμοποιημένη στον ραδιοερασιτεχνικό κόσμο.
Κατασκευασμένη απο fiberglass και ανοξείδωτο ατσάλι, με μήκος/ύψος5,20μ.μήκος ράντιαλς 3Χ50εκ
Ο τύπος της κεραίας είναι Collinear με τρια στοιχεία 5/8λ στα 2μ και οκτώ 5/8λ στα 70 εκ.
Made in Japan
ΤΕΧNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
Band: 2m/70cm
Element Phasing: 3-5/8l/8-5/8l
Gain (dB): 8.3/11.7
Watts: 330 (2m) / 250 (70cm)
Connector: N TYPE
Weight: 2 Kg
Length: 5,20Μ
Max Wind Resistance: 90 MPH

Ballade des dames

Ballade des dames 
Συγγραφέας: Τούλα Τίγκα
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-163-1
Τώρα πια είχαν μεγαλώσει αρκετά οι πέντε φίλες, τα κορίτσια, ξοδεύοντας πολύ από το αίμα τους κάθε μήνα. Αίμα που είχε παρασύρει χρόνια και μυστικά, γέλια και κλάματα, κραυγές οργής, χαράς, οργασμών και αναστεναγμούς ερωτικής απογοήτευσης. Μέχρι που έφτασε ο καιρός που τα μυστικά, τα συναισθήματα, τα λάθη τους και τα σωστά τους, φόρεσαν τις πρώτες και δεύτερες ρυτίδες τους κι αυτές την άχαρη ταμπέλα της τρίτης ηλικίας. Κι εκείνο το αίμα το θαυματουργό είχε στερέψει πια. Είχε επιστρέψει πίσω στις πηγές του. Κι αυτές είχαν επιστρέψει στη μόνη αστείρευτη βεβαιότητα: ότι η φιλία τους είναι πιο δυνατή κι απ’ τον καιρό που περνάει γρήγορα και σπρώχνει όσα πέρασαν πίσω στο παρελθόν...
Πέντε φίλες που σκόρπισαν η κάθε μια και σε άλλη πόλη αφού πέρασαν μαζί όλα τα δεινά της ενηλικίωσης. Η φιλία τους και οι αγαπημένοι της ζωής τους. Γυναίκες ενός άλλου καιρού που συναντιούνται στη γενέτειρα κάθε φθινόπωρο για να θυμηθούν όσα δεν θέλουν να ξεχάσουν και επιμένουν να λένε «σ’ αγαπώ» και «ευχαριστώ», έστω κι αν είναι σίγουρες ότι θα πάνε χαμένα. Πέντε χαρακτήρες διαφορετικοί σ’ αυτή την ηλικία που τη βαφτίσαμε τρίτη, λες και πρέπει να γίνεται σαφές ότι μια πρώτη και μια δεύτερη έμειναν πίσω, στην εποχή των τακτικών αριθμητικών και των άτακτων αναζητήσεων. Πέντε γυναίκες που εξακολουθούν να νιώθουν νέες, ν’ αγαπούν και ν’ αγαπιούνται μεταξύ τους, όπως τα παιδιά όταν ξεχνούν να μεγαλώσουν.

Οκτώβριος στο Τελλόγλειο


10 νέα παιδικά βιβλία & άλλες προτάσεις για διάβασμα!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Το φθινόπωρο μπαίνει με νέα συναρπαστικά βιβλία για τους μικρούς αγαπημένους σου! Ανακάλυψε τις καλύτερες προτάσεις παιδικών βιβλίων, καθώς και απίθανους διαγωνισμούς, φανταστικές προσφορές, ολοκαίνουρια βίντεο και πολλά άλλα!
Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΧΟΛΙ ΜΠΛΑΚ, ΚΑΣΑΝΤΡΑ ΚΛΕΡ
ΜΑΤΖΙΣΤΕΡΙΟΥΜ 4: Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΑΣΚΑ
Ο Κόνσταντιν Μέιντεν ανακάλυψε τον τρόπο να διατηρηθεί ζωντανός, στο σώμα ενός παιδιού με το όνομα Κάλουμ Χαντ. Τώρα ο Καλ είναι ένας από τους πιο μισητούς μαθητές στην ιστορία του Ματζιστέριουμ, υπεύθυνος για έναν τρομερό θάνατο, που τον οδήγησε στη φυλακή. Όλοι θέλουν να μάθουν πού βρίσκεται ο Κόνσταντιν, αλλά ο Καλ δεν έχει την παραμικρή ιδέα. Μόνο όταν το σκάει από τη φυλακή, αποκαλύπτεται η φοβερή αλήθεια…
Οι συγγραφείς μάς παρασύρουν μακριά από το βασίλειο των ζωντανών, στους κινδύνους των νεκρών.
Το 4ο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς φαντασίας Ματζιστέριουμ



ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ «ΦΡΟΥΤΑ»

ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ
ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ!
Περίεργα πλάσματα οι μεγάλοι. Όλη μέρα τρέχουν πάνω κάτω σαν αυτοκινητάκια. Σταματούν, κοιτάζουν το ρολόι, μουρμουρίζουν κάτι ακαταλαβίστικα και… βρουμ, βρουμ!... αλλάζουν ταχύτητα. Και σε ό,τι τους ζητήσω, απαντούν: «Όχι, καλό μου… Δεν έχω χρόνο». Ευτυχώς που μου ήρθε μια φοβερή ιδέα! Το μαγαζάκι του χρόνου! Κι από τότε, έχουν όσο χρόνο τούς χρειάζεται… Όλα ξεκίνησαν όταν μου έφεραν τον Ζαχαρία. Ή μάλλον λάθος. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ήταν λίγο πιο πριν: όταν οι γονείς μου έκαναν το τραγικό λάθος να μην αρκεστούν στον έναν και μοναδικό, υπέροχο, υπερ-τέλειο μονάκριβο γιο τους, εμένα δηλαδή, αλλά είπαν να κάνουν και έναν δεύτερο.
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΣΙΑΓΚΟ ΤΖΕ ΜΟΡΑΪΣ
Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ
Ετοιμάσου να μπεις σε δώδεκα μαγικούς κόσμους της μυθολογίας με οδηγό αυτό τον μοναδικό άτλαντα! Οι χάρτες στον Άτλαντα των Μύθων είναι ξεχωριστοί: δείχνουν πώς δώδεκα απίθανοι πολιτισμοί είδαν και σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο. Καθώς θα ταξιδεύεις στον κόσμο, θα συναντήσεις πληθώρα θεών, τεράτων, ηρώων και φανταστικών θηρίων.
Χάρτες και τέρατα, ήρωες και θεοί από δώδεκα κόσμους της μυθολογίας
ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΝΤΖΑ!

LEGO NINJAGO: ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΝΙΝΤΖΑ
LEGO NINJAGO: ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
LEGO NINJAGO: ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ
Οι νίντζα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους Γιους του Γκάρμαντον. Βοήθησέ τους να φέρουν σε πέρας τις αποστολές τους κάνοντας τις απίθανες δραστηριότητες του βιβλίου. Διάβασε τη συναρπαστική ιστορία και το κόμικ και πρόσθεσε στη συλλογή σου τον μαχητή Ζέιν! Οι ήρωές μας συγκρούονται με τους Διδύμους του Χρόνου. Για να σωθεί η πόλη του Ninjago, οι νίντζα πρέπει να γίνουν μια γροθιά. Λύσε τους γρίφους, διάβασε την ιστορία και συναρμολόγησε τη δική σου μίνι φιγούρα του πολεμιστή Βερμίλιον. Οι ηρωικοί νίντζα χρειάζονται τη βοήθειά σου για να αντιμετωπίσουν τους βάρβαρους Κυνηγούς Δράκων. Λύσε συναρπαστικούς γρίφους, διάβασε την ιστορία και πρόσθεσε στη συλλογή σου τη μίνι φιγούρα ενός αδίστακτου Κυνηγού Δράκων!
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΝΤΙ ΛΙ
ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΡΑΝΤΓΙΑΡΝΤ ΚΙΠΛΙΝΓΚ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕΣ ΧΤΕΣ
Ένα απίθανο χιουμοριστικό βιβλίο που με εντυπωσιακή εικονογράφηση και έξυπνο περιεχόμενο καλεί τα παιδιά να μη γυρίσουν σελίδα! Απολαυστικές ιστορίες σε ρυθμικούς στίχους και εντυπωσιακή εικονογράφηση. Θα τις διαβάζεις στα παιδιά κάθε βράδυ!
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΠΙΤΟ: ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ
Βοήθησε τα τρία γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον κακό λύκο. Ξεδίπλωσε τα τρισδιάστατα σκηνικά του βιβλίου και διάβασε το παραμύθι καθώς παίζεις µε τις φιγούρες!
Βιβλίο που ξεδιπλώνει και 4 φιγούρες
e-books
Με περισσότερες από 1.550 επιλογές τίτλων σε e-books, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!




ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ -50%




ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!

ΑΝΤΙ ΓΚΡΙΦΙΘΣ
ΤΟ ΘΕΟΤΡΕΛΟ ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 65 ΟΡΟΦΟΥΣ
Πάρτε μέρος στην κλήρωση και ίσως είστε εσείς ένας από τους τρεις τυχερούς που θα διαβάσουν πρώτοι το νέο βιβλίο της σειράς ΤΟ ΘΕΟΤΡΕΛΟ ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ από τον Άντι Γκρίφιθς και τον Τέρι Ντέντον. Άλλοι 13 νέοι όροφοι προστίθενται στο θεότρελο δεντρόσπιτο του Άντι και του Τέρι. Τι περιμένετε, λοιπόν; Ανεβείτε!
Συμμετοχή έως 7/10/2018
Μπες στην κλήρωση εδώ!

21 βιβλία που θα κάνουν το σχολείο παιχνίδι!
Η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και οι μικροί μας μαθητές προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις νέες υποχρεώσεις τους. Με γνώμονα την υποστήριξη των μαθητών, σας προτείνουμε βιβλία που θα συντροφεύσουν το παιδί στο συναρπαστικό ταξίδι της μάθησης, θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις μέσα από δραστηριότητες και ενδιαφέρον περιεχόμενο και θα συμβάλουν στην ομαλή προσαρμογή του στη σχολική καθημερινότητα.
ΠΡΟΣΩΠΑ, ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Συγγραφείς του μήνα
Χόλι Μπλακ, Κασάντρα Κλερ
Συνέντευξη
Ράνια Μπουμπουρή
Κριτική
Ματζιστέριουμ 1: Η σιδερένια μάσκα
Δημοσίευμα
Δώρο γενεθλίων
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΜΑΤΖΙΣΤΕΡΙΟΥΜ 4: Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΑΣΚΑ
ΧΟΛΙ ΜΠΛΑΚ, ΚΑΣΑΝΤΡΑ ΚΛΕΡ
Ο Καλ πρώτη φορά μέσα στο Πανοπτικόν εκείνη τη νύχτα κοιμήθηκε καλά. Το κρεβάτι ήταν στενό και το στρώμα λεπτό, και στο κελί έκανε κρύο. Τη νύχτα, όταν έκλεινε τα μάτια, έβλεπε πάντα το ίδιο όνειρο: την αστραπή μαγείας που χτύπησε τον Ααρόν. Το σώμα του Ααρόν να εκτοξεύεται ψηλά πριν χτυπήσει στο έδαφος. Την Ταμάρα σκυμμένη πάνω από τον Ααρόν να κλαίει. Και μια φωνή να λέει: Εσύ φταις∙ εσύ φταις.
Εκείνη τη νύχτα, ωστόσο, δεν ονειρεύτηκε και, όταν ξύπνησε, υπήρχε ένας φρουρός έξω από το κελί του με τον δίσκο του πρωινού του.
«Έχεις κι άλλον επισκέπτη», είπε ο φρουρός, κοιτάζοντας λοξά τον Καλ. Ήταν σίγουρος ότι όλοι οι φρουροί φοβούνταν μην τους σφαγιάσει με το χάρισμά του.
Ο Καλ ανακάθισε.
«Ποιος είναι;»
Ο φρουρός σήκωσε τους ώμους.
«Από τη σχολή».
Η καρδιά του Καλ χτύπησε δυνατά. Η Ταμάρα. Σίγουρα η Ταμάρα ήταν. Ποιος άλλος θα τον επισκεπτόταν;
ΔΕΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ 3 (ΤΖΟΡΙ ΤΖΟΝ & ΜΑΚ ΜΠΑΡΝΕΤ)
ΜΑΤΖΙΣΤΕΡΙΟΥΜ 1-Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ – (ΧΟΛΙ ΜΠΛΑΚ & ΚΑΣΑΝΤΡΑ ΚΛΕΡ)
Η ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1
Η ΦΑΝΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΕΝΑ CHANNEL