Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

5+1 μούφες για το Linux

Ενα παλιό άρθρο για όλους τους κομπιουτεράδες!
Οκτώ χρόνια τώρα διαβάζω και ακούω ανοησίες από απαίδευτους και μη-επαΐοντες (φήμες) για το ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο και γιατί το Linux είναι τάχαμου δύσχρηστο, σαν αυτά που γράφει ο Νίκος Δήμου στο Ram και εκφοβίζει τα Ελληνόπουλα και τα κάνει να κλαίνε.
Και χθες που μου ήρθε επίσκεψη ο Σκοτσέζος σπιτονοικοκύρης μου, φρίκαρε φρίκη μεγάλη όταν είδε τα πισιά μου που δεν είχαν Windows και με κοίταξε με αφυψηλού ύφος και είπε "I'm a typical Microsoft person" κι εγώ κούναγα πάνω κάτω το κεφάλι μου αν και θα έπρεπε να κουνάω πάνω κάτω το χέρι μου.
Ξέρετε πώς.
Οι πιο συνηθισμένες φήμες που κυκλοφορούν είναι οι εξής:
1.
Τα Windows είναι φιλικά για τους αρχάριους
Όποιος το λέει αυτό αυτομάτως πρέπει να συλλαμβάνεται από νοσοκόμους και να τον κλείνουν σε τρελοκομείο.
Ένας αρχάριος χρήστης Linux, έχει ένα λογαριασμό, μπορεί να τρέχει μια χαρά τα προγράμματα, μπορεί να του αλλάξει τα φώτα, ν' αρχίσει να σβήνει αρχεία, να κατεβάζει (και να τρέχει!) ιούς.
Το λειτουργικό δεν πρόκειται να πάθει απολύτως τίποτα.
Ό,τι ζημιά κάνει θα την κάνει ΜΟΝΟ στο λογαριασμό του και πουθενά αλλού.
Ας δούμε όμως τώρα και πόσο φιλικά και εύκολα είναι τα Windows:
Ένας αρχάριος χρήστης Windows, τα πρώτα 10 λεπτά που θα συνδεθεί στο Internet θ' αρπάξει ιό που θα αχρηστέψει όλο το σύστημα και μετά θα τρέχει στον ξάδερφο για να του δείξει πώς να κάνει "φορμάτ".
2. Δεν αναγνωρίζονται όλες οι συσκευές στο Linux
Μέγας μύθος.
Οι περισσότερες συσκευές που αναγνωρίζονται στα Windows αναγνωρίζονται και στο Linux. Την ίδια δουλειά που θα κάνει ένας Windows administrator όταν τα προ-εγκαθιστά και φροντίζει να είναι εντάξει οι drivers, θα την κάνει και ο Linux administrator που θα κοιτάξει να είναι όλα σωστά περασμένα στον kernel.
3. Υπάρχουν περισσότερα προγράμματα στα Windows
Παραμύθι του μάρκετινγκ.
Η Microsoft και οι κατασκευαστές προγραμμάτων για τα λειτουργικά της θέλουν να πιστεύεις έτσι για να κονομάνε.
Η πραγματικότητα είναι ότι το Linux έρχεται με απίστευτα πολλά πακέτα software για όλες τις δουλειές και όλα είναι δωρεάν, σε αντίθεση με τα Windows που έρχονται μόνο με έναν γεμάτο τρύπες browser, ένα μικρό πρόγραμμα email, έναν messenger και κάτι άλλες παιδικές εφαρμογές (όπως την πασιέντζα).
Τα υπόλοιπα πρέπει να τα αγοράσεις.
4. Δεν έχω χρόνο να κάτσω να παιδευτώ με το Linux όταν κάνω τη δουλειά μου αμέσως στα Windows.
Παρόμοιας ευφυούς λογικής:
Κόβουμε το φαΐ και διασωληνωνόμαστε με ορό για να μη χάνουμε χρόνο τρώγοντας.
Κόβουμε το χέσιμο και διασωληνωνόμαστε με τη λεκάνη για να μη χάνουμε χρόνο χέζοντας. Κόβουμε και το σεξ για να μη χάνουμε χρόνο ψάχνοντας για γκόμενα, όταν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας αμέσως με τη χούφτα μας.
5. Ο εργοδότης μου έχει Windows. Αν ακούσει για Linux δε με προσλαμβάνει.
Εάν είσαι καλός γραφίστας και ξέρεις να δουλεύεις στο Gimp που έχεις σπίτι, θα ξέρεις να δουλεύεις και στο Photoshop που έχει ο εργοδότης σου.
Αν ξέρεις να γράφεις γρήγορα και σωστά στο Open Office, θα γράφεις γρήγορα και σωστά και στο Microsoft Word που έχει ο εργοδότης σου.
Μη χρησιμοποιείς λοιπόν την πλέον φτηνή δικαιολογία που λένε όλοι για να κρύψουν την ανικανότητά τους.
6. Το Linux είναι δύσχρηστο
Εάν έχεις μάθει να δουλεύεις μόνο Windows, είναι λογικό να ζορίζεσαι στην αρχή.
Όχι όμως επειδή είναι δύσχρηστο, αλλά επειδή είναι διαφορετικό!
Αν το δεις με άλλο μάτι και δουλέψεις σοβαρά και με πείσμα, θα εξασκηθείς και σ' αυτό.
Το Linux αυτή τη στιγμή είναι γενιές ολόκληρες μπροστά από τα Microsoft Windows.
Αρκεί και μόνο να πω ότι μόνο τώρα με τα Vista και μετά από δέκα και βάλε χρόνια καταστροφικών απωλειών δεδομένων, η Microsoft αποφάσισε να ακολουθήσει τη συνταγή του Unix για να μην είναι όλοι οι χρήστες administrators και να ανοίγουν τρύπες ασφάλειας χωρίς λόγο.
Μόνο τώρα μετά από τόσα χρόνια ύπαρξης του tabbed browsing, η Microsoft αποφάσισε να το υιοθετήσει στον Windows (Internet) Explorer.
Να δεις που σε λίγο καιρό θα υιοθετήσει και τις πολλαπλές virtual desktops.
Επομένως:
Όποιος χρησιμοποιεί Linux αυτομάτως είναι έτη μπροστά από τους άλλους που πληρώνουν και αγοράζουν τα Windows
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά άλλα εδω!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ) Αντικατοχική εκδήλωση στην Λευκωσία Δυναμικό παρόν έδωσαν οι νέοι της Κύπρου στο μεγάλο συλλαλητήριο στο οδόφραγμα «Λήδρα Παλλάς» το βράδυ της Κυριακής 20 Ιουλίου. Στο σημείο-σύμβολο της Κατοχής, εκατοντάδες άνθρωποι, νέοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, διαδήλωσαν την επιμονή, πόθο και δικαίωμα σε Κύπρο ελεύθερη και ελληνική. Διαβάστηκε χαιρετισμός εκ μέρους του απουσιάζοντος στο εξωτερικό Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και μίλησε εκ των διοργανωτών ο Ανδρέας Αποστόλου, πρόεδρος του ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ. Ο ιστορικός και συγγραφέας Σταύρος Καρκαλέτσης ξεσήκωσε το πλήθος, καταγγέλλοντας τον ραγιαδισμό και την υποτέλεια των συστημικών πολιτικών χώρων Αθηνών και Λευκωσίας. Στηλίτευσε την «πολιτική του καφέ» που αφελώς (;) ακολουθεί ο πρόεδρος Χριστόφιας, αλλά και την απάθεια των Αθηνών, που παρακολουθούν εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς. Ο Σταύρος Καρκαλέτσης πρότεινε συγκεκριμένη και σε βάθος χρόνου εφαρμόσιμη πολιτική προοπτικής, που εδράζεται στην βάση Απεγκλωβισμός-Επανατοποθέτηση-Αντίσταση-Επανένωση Κύπρου-Εθνική Αποκατάσταση-Ένωση. Διευκρίνισε πως βεβαίως τέτοια δυναμική και εθνική πολιτική δεν αναμένεται από τα χρεωκοπημένα κόμματα του χθες, αλλά από ηγέτες και ηγεσίες με εθνικά χαρακτηριστικά, που η ιστορική νομοτέλεια θα φέρει κάποτε στην επιφάνεια. «Τελευταίος και αμετάκλητος στόχος, στο τέρμα του δρόμου, ακόμη κι αν τον βιώσουν τα παιδιά μας και όχι εμείς, η ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα», κατέληξε ο ομιλητής εν μέσω γενικού ενθουσιασμού και εθνικής ανάτασης. Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες στον Καρέα.
Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε σήμερα, επιμνημόσυνη δέηση για τους Αρχιπυροσβέστες Μαλούκο Δημήτριο και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, τον Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρο, καθώς και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκο Δημήτριο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, το 1998.
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον τόπο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό και διοργανώθηκε από το Δήμο Ηλιούπολης και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο Γ.Γ. Πολ. Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, οι Δήμαρχοι Ηλιούπολης κ. Ι. Αναγνώστου, Βύρωνα και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. κ. Ν. Χαρδαλιάς, Καισαριανής κ. Σ . Τζόκας και Γλυφάδας κ. Ι. Θεοδωρόπουλος, o Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Ν. Ελλάδας Αντιστράτηγος Παναγιώτης Δημητρίου, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ., Υποστράτηγος Παναγιώτης Μιχαλέας, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α., εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του πυροσβεστικού προσωπικού.
Ο κ. Παυλόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε :
«Έχουμε ένα χρέος, να μην τους ξεχάσουμε. Αλλά το να μην ξεχνάς τους ανθρώπους, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι το καθήκον, σημαίνει από τη μια πλευρά ότι τιμάς πάντοτε εκείνο για το οποίο αγωνίστηκαν και κυρίως από πλευράς πολιτείας παίρνεις τα μέτρα που πρέπει, για να μη θρηνήσουμε ποτέ θύματα από το στελεχιακό δυναμικό του Π.Σ., αλλά και από το κοινωνικό σύνολο». Τέλος απευθυνόμενος προς τους συγγενείς ευχήθηκε «παρηγοριά να είναι, αυτή η θυσία και το παράδειγμά τους».
Ο κ. Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας στη σύντομη ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων:
«Τιμώντας σήμερα τους ήρωές μας, αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος και ταυτόχρονα, τους δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και της διατήρησης του φυσικού πλούτου της χώρας μας».
Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Ι. Αναγνώστου και ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) κ. Ν. Χαρδαλιάς.

Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας,
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6,

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης «Οδικός Αξονας Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος – Ιερισσός – Αγιον Ορος, Τμήμα από Κόμβο Τρυπητής έως Ουρανούπολη», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας.
Το τμήμα του δρόμου που θα μελετηθεί είναι μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων και θα αναπτυχθεί μετά τον κατασκευασμένο κόμβο Τρυπητής και περίπου 500 μέτρα πριν από τον οικισμό της Ουρανούπολης, ενώ προβλέπει τοπικές βελτιώσεις, αλλά και διαπλάτυνση της υπάρχουσας διατομής.
Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος εννέα μηνών, έτσι ώστε να αρχίσει άμεσα η κατασκευή του έργου, για το οποίο έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότησή του με το ποσό των 2.100.000 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσιότρας, η βελτίωση και διαπλάτυνση του τμήματος από τον Κόμβο Τρυπητής μέχρι την Ουρανούπολη του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη - Πολύγυρος – Ιερισσός – Αγ. Ορος θα αναβαθμίσει την υφιστάμενη οδό, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια οι τοπικές μετακινήσεις, ενώ θα συντελέσει σε σημαντικό βαθμό στη βελτίωση της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την ανατολική Χαλκιδική και τη χερσόνησο του Αθω.
Στην υπό εκπόνηση μελέτη συμπεριλαμβάνεται η ολοκλήρωση των συγκοινωνιακών μελετών, των τοπογραφικών εργασιών, των στατικών, των υδραυλικών, των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και πρασίνου, των γεωλογικών και γεωτεχνικών μελετών.

Περισσότερα ΝΕΑ εδώ!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΕΥΒΟΙΑ

(ΑΠΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ http://www.synigoros.gr/) Στο διάστημα 3-5 Ιουλίου 2008 ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, συνοδευόμενος από τους Βοηθούς Συνηγόρους Γιάννη Σακέλλη και Χρύσα Χατζή, καθώς και από κλιμάκιο επιστημόνων της Ανεξάρτητης Αρχής επισκέφτηκε τις πληγείσες από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του θέρους 2007 περιοχές του Ν. Εύβοιας. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας που διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή, προκειμένου να διακριβωθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν : α) για τους πυροπαθείς, β) προς αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, και γ) προς αποτροπή παρόμοιων καταστρεπτικών φαινομένων. Η επίσκεψη ξεκίνησε από τη Χαλκίδα όπου διεξήχθη σύσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη με : τον Νομάρχη, τις δημοτικές αρχές1, φορείς και υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης, της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στις διαδικασίες αποκατάστασης και πρόληψης (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων - ΕΛΓΑ, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ΟΓΑ, 2ιεύθυνση 2ασών, Πυροσβεστική Υπηρεσία κ.α.). Από τη συζήτηση που ακολούθησε και την ανταλλαγή απόψεων, προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα: 1) Ως προς την αποκατάσταση των περιοχών και την πρόληψη των πυρκαγιών: · Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι κυριότερες αιτίες πυρκαγιών είναι οι ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων – χωματερές) και το πεπαλαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ (σπινθήρες- βραχυκυκλώματα πυλώνων, έλλειψη καθαρισμού γύρω από τους στύλους). · Ως προς τους ΧΑΔΑ, για τους οποίους οι 2ήμοι επικαλέστηκαν ανεπάρκεια μέσων και προσωπικού, αναφέρθηκε ότι λειτουργούν χωρίς φύλαξη και πυρασφάλεια, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται, σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση, μικρής ή μεγάλης έκτασης, πυρκαγιές2. Το σχέδιο μείωσης των ΧΑΔΑ και η αντικατάστασή τους από ΧΥΤΑ (Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) ή ΧΥΤΥ (Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), δεν έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ ενδεικτικό είναι ότι στη Νότια Εύβοια δεν υπάρχει ΧΥΤΑ. Ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήμανε ότι η φύλαξη των υφιστάμενων ΧΑΔΑ, έως ότου κλείσουν, με διαρκείς περιπολίες δημοτικού προσωπικού αλλά και η τήρηση των προβλεπομένων μέτρων πυρασφάλειας, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους τους δήμους. · Κοινό συμπέρασμα της σύσκεψης ήταν η έλλειψη δασικού οδικού δικτύου και αντιπυρικών ζωνών (μη διάνοιξη αλλά και πλημμελής συντήρηση του ήδη υπάρχοντος δικτύου, με αποτέλεσμα οι δασικοί δρόμοι να έχουν «κλείσει» από τη βλάστηση). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι κατά την πτήση με ελικόπτερο διαπίστωσε επανένωση των δασικών εκτάσεων, καθώς οι αντιπυρικές ζώνες έχουν καλυφθεί από βλάστηση. Οι σχετικές μελέτες της Διεύθυνσης Δασών (Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) δεν έχουν προχωρήσει, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Διαβάστε όλο το πόρισμα εδώ.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ......

ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2008-2009...ΑΦΟΥ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ... (ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ TV http://prezatv.blogspot.com/) Χωρις συγγραματαγια το διαδακτικο ετος 2008-2009 κινδυνευουν να μεινουν οι φοιτητες των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χωρας μας, καθως το Υπ.Παιδειας, δεν εχει πληρωσει ακομη τα βιβλια της προηγουμενης χρονιας, με αποτελεσμα 27 εκδοτικοι οικοι,να αρνουνται τη χορηγηση νεων, πριν την αποπληρωμη των προηγουμενων... Δυστυχως η Ελληνικη Κυβερνηση, στη προσπαθεια της να στηριξει τα νεοσυστατα Ιδιωτικα Πανεπιστημια και κολεγια, τα οποια αρχιζουν να ξεφυτρωνουν το ενα μετα το αλλο, παρεχοντας εκπαιδευτικο προϊον αμφιβολης-χαμηλης ποιοτητας...εχει αφησει στη μοιρα τους τα Δημοσια ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα οποια παρακμαζουν, αποκλειστικα και μονο εξαιτιας των πολιτικων που εφαρμοζονται επανω τους. Εαν το Υπ.Παιδειας, αρχιζει απο τωρα να δημιουργει και να κατασκευαζει προβληματα για τα Δημοσια Εκπαιδευτικα Ιδρυματα, φανταστείτε το τι θα ακολουθησει στο μελλον... Μην ξεχνατε οτι καμια Κυβερνησηδεν θελει να εχει μορφωμενους πολιτες ωστε να μπορει να τους ελεγχει... Κυριε Στυλιανιδη,τι εχετε να μας πειτε για την παραπανω υποθεση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.................

(ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ TV http://prezatv.blogspot.com/) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ...ΟΙ 215 ΑΠΟ ΤΙΣ 248 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ.. Στοιχεια σοκ για τους εργαζομενους και τις απεργιες ερχονται σημεραστο φως της δημοσιοτητας... "Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Αθηνών,το διάστημα 1999 - 2008, από τις 248 προσφυγές των εργοδοτώνσε βάρος απεργιακών κινητοποιήσεων,έγιναν δεκτές οι 215! Εννιά στις δέκα περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων που φτάνουν στα δικαστήρια με προσφυγή της εργοδοσίας, κρίνονται παράνομες, καταχρηστικές ή και τα δύο. "Αυτο ειναι μια ακομη επιβεβαιωση των αριστων σχεσεων των εργοδοτων,του κρατους και των κατα τα αλλα ανεξαρτητων και αμεροληπτων δικαστικων αρχων... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ!

ΙΔΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ........

ΙΔΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ από τον Μάκη Βραχιολίδη ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ http://www.press-bank.gr/index.asp 120 κράτη έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία». Και αυτό διότι καμμία χώρα από αυτές ή τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές, δεν μπορούσε να καταλάβει την επιχειρηματολογία της Ελλάδος έναντι των Σκοπίων. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιους κινδύνους θα διατρέχαμε από ένα μικρό κρατίδιο το οποίο και δεν αφήναμε να ονομαστεί με την συνταγματική του ονομασία. Η πλειονότητα των χωρών παγκοσμίως, θεωρούσε «παράλογους τους ισχυρισμούς της Ελλάδος, η οποία ουσιαστικά με την στάση της δυνάστευε ένα μικρό κρατίδιο». Σήμερα λοιπόν που τα Σκόπια με την ηγεσία τους, πολιτική και θρησκευτική εμφανίζονται επισήμως να μιλούν για «Μακεδονική μειονότητα» μέσα στην Βόρειο Ελλάδα, για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας την Θεσσαλονίκη η οποία είναι… δική τους, για… καταδυνάστευση των δικαιωμάτων των «Μακεδόνων» από τους Έλληνες, για την… σχέση που έχουν με τους αρχαίους Μακεδόνες και με τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι η τρανή ευκαιρία να καταδείξουμε στο διεθνές σκηνικό την αξία των επιχειρημάτων μας, τα οποία και δεν μπορούσαν να καταλάβουν οι 120 χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Ιδού λοιπόν η ευκαιρία που παρουσιάζεται στην χώρα μας: Να καταγγείλει στα διεθνή φόρα και οργανώσεις την αλυτρωτική στάση των Σκοπίων, να καταδείξει το δόλιο σχέδιο των Σκοπίων το οποίο επισήμως στοχεύει στον διαμελισμό της Ελλάδος και στη παράδοση της Μακεδονίας μας στα χέρια των Σκοπίων. Η χώρα μας πρέπει να μηνύσει τα Σκόπια και να ζητήσει να καταδικαστούν για απόπειρα αρπαγής Ελληνικών εδαφών, για προσπάθεια αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Ένα κρατίδιο νεότευκτο, που μιλάει σήμερα για την Μακεδονία, για Μακεδονική εθνότητα και μειονότητα, για την …αρχέγονη ιστορία του και σύνδεσή του με τον Μέγα Αλέξανδρο, μία χώρα που κλέβει το όνομα της Μακεδονίας, τα ιστορικά του σύμβολα (Βεργίνα κ.λ.π.), που το όνομά του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη το δίνει στο αεροδρόμιό της, που μιλάει για Μακεδονική γλώσσα κλ.π. προβαίνει σε εγκληματικές πράξεις μίας ιστορικά αδιάσειστα αποδεδειγμένης ιστορίας. Πώς συνελήφθη ο Κάρατζιτς για εγκλήματα πολέμου; Αντιστοίχως πρέπει να συρθούν στα διεθνή δικαστήρια όλοι αυτοί οι κλέφτες και παραχαράκτες της ιστορίας, οι οποίοι απεργάζονται δόλια σχέδια νέας χάραξης συνόρων, κατακερματισμού κρατών. Αντ’ αυτής της καταγγελίας, η Ελληνική Κυβέρνηση επιμένει σε μία χαλαρή αντιμετώπιση του θέματος, την ώρα που ο κ. Γκρουέφσκι θέλει να διεθνοποιήσει το ζήτημα, βάζοντας στο παιχνίδι τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο! Ο κ. Ρουσσόπουλος σε όλα αυτά εξέφρασε την…προσδοκία και ελπίδα του ότι…θα συνετιστεί ο κ. Γκρουέφσκι. Δεν καταλαβαίνει ότι το πολιτικό παιχνίδι έχει αγριέψει και εξακολουθεί να εκφράζει την ελπίδα του για αλλαγή στάσης του Γκρουέφσκι; Πρέπει να έχουμε παλαβώσει τελείως!!! Και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα εδώ!

Ασκηση Πυρκαγιάς στο Ιπποκράτειο

(ΑΠΟ http://www.fire.gr)
Aσκηση αντιμετώπισης πυροσβεστικού συμβάντος πραγματικού χρόνου (εκδήλωση πυρκαγιάς σε Νοσοκομείο) υλοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2008 στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Την άσκηση επέβλεψε ο Περιφερειάρχης Π.Δ. Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, ο Διοικητής Π.Δ. Π.Υ Αθηνών Αρχιπύραρχος Φακιολάς Δημήτριος, εκπρόσωποι του ΕΚΕΠΥ και της 1ης ΥΠΕ Αττικής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής του ΙΓΝΑ κ.Βανδώρος κ.α.
Την ευθύνη της άσκησης είχε ο Διοικητής του 4ου Π. Σταθμού Αττικής Αντιπύραρχος Θεοφιλόπουλος Νικήτας, που έχει και την ευθύνη της περιοχής, σε συνεργασία με τον Διοικητή του 1ου ΠΣ Αθηνών Σερεντέλλο Ανδρέα - Αντιπύραρχο και τον Διοικητή του Τμ. Τροχαίας Καισαριανής Αστυνόμο Α κ. Πανταζόπουλο.
Τον γενικό συντονισμό της άσκησης είχε ο Αν. Διοικητής ΙΓΝΑ κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης συνεπικουρούμενος από την Ομάδα σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών Νοσοκομείων (ΠΕΡΣΕΑΣ).
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κλινική του Νοσοκομείου με εγκλωβισμό ασθενών και προσωπικού.
Από τον 3ο όροφο του Νοσοκομείου αναδύονταν πυκνοί καπνοί καταδεικνύοντας την φλεγόμενη περιοχή.
Η ομάδα πυρασφάλειας του νοσοκομείου υπό τον συντονισμό των βοηθών συντονιστών κ.κ. Αντύπα, Μπουτζιώνα, Λάγιου ενήργησε άμεσα αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενες κλινικές.
Διαβάστε όλο το άρθρο και άλλα πολλά εδώ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θεσσαλονίκη, 21 Ιουλίου 2008
Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ Ευριπίδη Στυλιανίδη κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με θέμα τη « Λειτουργία και χρηματοδότηση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας » και συγκεκριμένα για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης, η οποία παραμένει αμετάβλητη από το 1994 έως και σήμερα .

«Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας από την ίδρυσή του έως και σήμερα επιτελεί πολύ σημαντικό έργο στην έρευνα, τη διδασκαλία και τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Η έδρα του είναι στη Θεσσαλονίκη και είναι ο φορέας που έχει θεσμοθετήσει και χορηγεί το μοναδικό κρατικό τίτλο Πιστοποίησης Ελληνομάθειας, ύστερα από εξετάσεις που διενεργούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» αναφέρει στη ερώτησή του ο κ. Τζιτζικώστας, και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό
« Εάν προτίθεται να αναπροσαρμόσει τον τακτικό προϋπολογισμό του Κέντρου σε ρεαλιστικά για την εποχή επίπεδα και για ποιο λόγο δεν εντάσσεται το κόστος διεξαγωγής των εξετάσεων Ελληνομάθειας στον τακτικό προϋπολογισμό του Κέντρου με δεδομένο ότι πραγματοποιούνται συστηματικά εδώ και δέκα χρόνια και έχουν καταστεί θεσμός ».
Τέλος, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό « εάν προτίθεται να διαφοροποιήσει τον ισχύοντα τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς της έδρας του από τη Θεσσαλονίκη ».