Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης «Οδικός Αξονας Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος – Ιερισσός – Αγιον Ορος, Τμήμα από Κόμβο Τρυπητής έως Ουρανούπολη», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας.
Το τμήμα του δρόμου που θα μελετηθεί είναι μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων και θα αναπτυχθεί μετά τον κατασκευασμένο κόμβο Τρυπητής και περίπου 500 μέτρα πριν από τον οικισμό της Ουρανούπολης, ενώ προβλέπει τοπικές βελτιώσεις, αλλά και διαπλάτυνση της υπάρχουσας διατομής.
Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος εννέα μηνών, έτσι ώστε να αρχίσει άμεσα η κατασκευή του έργου, για το οποίο έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότησή του με το ποσό των 2.100.000 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσιότρας, η βελτίωση και διαπλάτυνση του τμήματος από τον Κόμβο Τρυπητής μέχρι την Ουρανούπολη του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη - Πολύγυρος – Ιερισσός – Αγ. Ορος θα αναβαθμίσει την υφιστάμενη οδό, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια οι τοπικές μετακινήσεις, ενώ θα συντελέσει σε σημαντικό βαθμό στη βελτίωση της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την ανατολική Χαλκιδική και τη χερσόνησο του Αθω.
Στην υπό εκπόνηση μελέτη συμπεριλαμβάνεται η ολοκλήρωση των συγκοινωνιακών μελετών, των τοπογραφικών εργασιών, των στατικών, των υδραυλικών, των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και πρασίνου, των γεωλογικών και γεωτεχνικών μελετών.

Περισσότερα ΝΕΑ εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: