Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες στον Καρέα.
Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε σήμερα, επιμνημόσυνη δέηση για τους Αρχιπυροσβέστες Μαλούκο Δημήτριο και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, τον Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρο, καθώς και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκο Δημήτριο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, το 1998.
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον τόπο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό και διοργανώθηκε από το Δήμο Ηλιούπολης και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο Γ.Γ. Πολ. Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, οι Δήμαρχοι Ηλιούπολης κ. Ι. Αναγνώστου, Βύρωνα και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. κ. Ν. Χαρδαλιάς, Καισαριανής κ. Σ . Τζόκας και Γλυφάδας κ. Ι. Θεοδωρόπουλος, o Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Ν. Ελλάδας Αντιστράτηγος Παναγιώτης Δημητρίου, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ., Υποστράτηγος Παναγιώτης Μιχαλέας, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α., εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του πυροσβεστικού προσωπικού.
Ο κ. Παυλόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε :
«Έχουμε ένα χρέος, να μην τους ξεχάσουμε. Αλλά το να μην ξεχνάς τους ανθρώπους, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι το καθήκον, σημαίνει από τη μια πλευρά ότι τιμάς πάντοτε εκείνο για το οποίο αγωνίστηκαν και κυρίως από πλευράς πολιτείας παίρνεις τα μέτρα που πρέπει, για να μη θρηνήσουμε ποτέ θύματα από το στελεχιακό δυναμικό του Π.Σ., αλλά και από το κοινωνικό σύνολο». Τέλος απευθυνόμενος προς τους συγγενείς ευχήθηκε «παρηγοριά να είναι, αυτή η θυσία και το παράδειγμά τους».
Ο κ. Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας στη σύντομη ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων:
«Τιμώντας σήμερα τους ήρωές μας, αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος και ταυτόχρονα, τους δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και της διατήρησης του φυσικού πλούτου της χώρας μας».
Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Ι. Αναγνώστου και ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) κ. Ν. Χαρδαλιάς.

Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας,
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6,

Δεν υπάρχουν σχόλια: