Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Ασκηση Πυρκαγιάς στο Ιπποκράτειο

(ΑΠΟ http://www.fire.gr)
Aσκηση αντιμετώπισης πυροσβεστικού συμβάντος πραγματικού χρόνου (εκδήλωση πυρκαγιάς σε Νοσοκομείο) υλοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2008 στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Την άσκηση επέβλεψε ο Περιφερειάρχης Π.Δ. Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, ο Διοικητής Π.Δ. Π.Υ Αθηνών Αρχιπύραρχος Φακιολάς Δημήτριος, εκπρόσωποι του ΕΚΕΠΥ και της 1ης ΥΠΕ Αττικής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής του ΙΓΝΑ κ.Βανδώρος κ.α.
Την ευθύνη της άσκησης είχε ο Διοικητής του 4ου Π. Σταθμού Αττικής Αντιπύραρχος Θεοφιλόπουλος Νικήτας, που έχει και την ευθύνη της περιοχής, σε συνεργασία με τον Διοικητή του 1ου ΠΣ Αθηνών Σερεντέλλο Ανδρέα - Αντιπύραρχο και τον Διοικητή του Τμ. Τροχαίας Καισαριανής Αστυνόμο Α κ. Πανταζόπουλο.
Τον γενικό συντονισμό της άσκησης είχε ο Αν. Διοικητής ΙΓΝΑ κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης συνεπικουρούμενος από την Ομάδα σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών Νοσοκομείων (ΠΕΡΣΕΑΣ).
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κλινική του Νοσοκομείου με εγκλωβισμό ασθενών και προσωπικού.
Από τον 3ο όροφο του Νοσοκομείου αναδύονταν πυκνοί καπνοί καταδεικνύοντας την φλεγόμενη περιοχή.
Η ομάδα πυρασφάλειας του νοσοκομείου υπό τον συντονισμό των βοηθών συντονιστών κ.κ. Αντύπα, Μπουτζιώνα, Λάγιου ενήργησε άμεσα αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενες κλινικές.
Διαβάστε όλο το άρθρο και άλλα πολλά εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: