Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #470
Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αναδεικνύουν τις πλέον πρωτοπόρες και τολμηρές κινηματογραφικές φωνές του παγκόσμιου ανεξάρτητου σινεμά. Σπουδαία κι αγαπημένα ονόματα, καθώς και πολλά υποσχόμενοι νέοι δημιουργοί, υπογράφουν ορισμένες από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες που θα προβληθούν φέτος στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, οι Ειδικές Προβολές της φετινής διοργάνωσης παρουσιάζουν τις καινούριες παραγωγές των Ζαν Πιερ και Λικ Νταρντέν, Φατίχ Ακίν, Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, Ναόμι Καβάσε, Αμπντεραμάν Σισακό, Σουσάνε Μπίερ, Όλε Κρίστιαν Μάντσεν και Κρίστιαν Πέτσολντ.
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (09-15/10/2014)

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Νταμιάν Σιφρόν
Αργεντινή / Ισπανία, 2014
 
ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ

Σρνταν Γκολούμποβιτς
​Σερβία / Γερμανία / Γαλλία / Σλοβενία / Κροατία, 2013
 
 
 
27ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το
27ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διοργανώνουν τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Θεσσαλονίκη. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.
 
CineΚάρταf 
Ενημερωθείτε για τις παροχές και τα προνόμια της CineΚάρταf για την κινηματογραφική σεζόν 2014-2015, και αποκτήστε την από τα γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ή online στο www.filmfestival.gr/cinekartaf σε προνομιακή τιμή!
 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ;


Αλήθεια ρε παιδια, τι γίνεται με τον ΕΜΠΟΛΑ; Αυτός ο «Ιός» που ήδη έχει σκοτώσει 4000, και έβαλε ένα σωρό χώρες σε κατάσταση συναγερμού, τι εξέλιξη έχει; Στη χώρα μας (μακριά από εμάς δηλαδή αλλά..) τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν στην αρχή, αλλά τώρα έχουν πολύ πιο σοβαρή απασχόληση από το να μας ενημερώσουν για την «πορεία» του ιού στον κόσμο.
Η απασχόληση τους βέβαια, δεν είναι άλλη από το να προβάλλουν το «Θεάρεστο κυβερνητικό έργο»….
Μόνο που εδώ υπάρχει πρόβλημα!
Το πρόβλημα, ξεκινά από το ότι σα χώρα είμαστε ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ, με πολλές «τρύπες» στα σύνορα της απ’ όπου ΜΠΑΙΝΟΥΝ συνέχεια λαθρομετανάστες και όπως είναι φυσικό ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ. Για αυτό το ΧΑΛΙ, ας είναι καλά ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μας που για αυτές τα σύνορα μας δεν είναι παρά κουκίδες στο χάρτη, πολύ μακριά από τα γραφεία τους. Βοήθησαν βέβαια στο «ξεβράκωμα» των συνόρων κλείνοντας στρατόπεδα, και αποδυναμώνοντας ουσιαστικά τις ένοπλες μας δυνάμεις, και συμβάλλουν τώρα στον κίνδυνο των διαφόρων ασθενειών αποδυναμώνοντας την υγεία.
Θα μου πουν πολλοί, «τι είναι οι 4000 νεκροί του Εμπολα, μπροστά στους πάνω από 6000 που έφαγε ο Ιός της «κυβέρνησης»».
Να δούμε ένα απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο σχετικά με τον Ιό.
«Η χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην Ιστορία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.879 ανθρώπους επί συνόλου 8.033 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος καλύπτει έως και την 5η Οκτωβρίου· ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν πως η επιδημία τίθεται υπό έλεγχο.
Η κατάσταση στη Λιβερία συνεχίζει να επιδεινώνεται: ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 2.210 νεκρούς μέχρι τώρα και 200 ή περισσότερα πιθανά νέα κρούσματα μόνο στη Μονρόβια καθεμιά από τις τελευταίες τρις εβδομάδες αλλά και την επανεμφάνιση του ιού σε μια περιοχή που είχε κηρυχθεί ελεύθερη από αυτόν έπειτα από δύο εβδομάδες.
Παράλληλα ο ΠΟΥ επισήμανε ότι η καταγραφόμενη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στη Λιβερία είναι απίθανο να αντανακλά την πραγματικότητα και εκτιμά πως πιθανόν οφείλεται στο ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καταγράφει ακριβή δεδομένα.
Ο ΠΟΥ κρίνει ότι το μέγεθος του προβλήματος αποκρύπτεται διότι δεν καταγράφονται σωστά τα νέα κρούσματα.
Στη Σιέρα Λεόνε, στην πρωτεύουσα Φριτάουν και τρία προάστιά της ανέφεραν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες επτά ως οκτώ εβδομάδες. Στη χώρα αυτή έχουν καταγραφεί πλέον 879 θάνατοι από τον Έμπολα.
Στα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται οκτώ θάνατοι σε 20 κρούσματα στη Νιγηρία, ένα κρούσμα στη Σενεγάλη και ένα στις ΗΠΑ.
Η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε, οι δύο από τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, διαθέτουν μόλις το 21% και 26% αντίστοιχα των διαθέσιμων κλινών σε νοσοκομεία που χρειάζονται (2.930 και 1.148), ενώ έχει γίνει ήδη σύσταση στις γειτονικές χώρες να προετοιμαστούν για μια πιθανή εξάπλωση του ιού πέραν των συνόρων τους, ανέφερε ακόμη ο ΠΟΥ.»
Σκεφτομαι τι γίνεται σε άλλες χώρες όπου οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί, και συγκρίνω τι γίνεται στη χώρα μας με ΟΛΟΥΣ αυτούς τους λαθραίους που τριγυρνούν ελεύθεροι και άνετοι ανάμεσα μας. Ο Θεός να μας φυλαει Συνέλληνες. Δε θυμάμαι που είχα διαβάσει πρόσφατα πως οι συνοριοφυλακες μας ζητούσαν να προμηθευτούν γάντια και μάσκες λόγο του ότι έρχονται σε επαφή με λαθρομετανάστες. Ζητούσαν ουσιαστικά τα αυτονόητα που των «αρμοδίων» το φτωχό μυαλό δεν σκέφτηκε να τους προμηθεύσει.. Τελικά, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ, και τι ΜΕΤΡΑ πήρε η χώρα μας (μη γελάτε για το μέτρα) για να μας προφυλάξει; Έχουμε τις γνώσεις για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια απειλή, η ακόμα και σε αυτό είμαστε «δυο λαλουν και τρεις χορεύουν»;
Ρωτώ, γιατί δε μιλάμε για τη γρίπη που ήδη άρχισε να μας επισκέπτεται αλλά για κάτι πολύ χειρότερο.

Βασίλης Τσούγκαρης

Ο ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - GUANTANAMO CLUB

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
GUANTANAMO CLUB
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΓΙΑ 10 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύντροφοι καταναλωτές, από την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και για 10 μόνο παραστάσεις, ο συμπαγής καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης θα παρουσιάσει το Χωρατόριο 3 (Horatorio) σε Ρε Μίζερο στο Guantanamo Club στην Ακτή Πειραιώς 178. Τηλέφωνο κρατήσεων για κρατούμενους 210.3418020.

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND [Επικοινωνήστε μαζί μας για μια Προσφορά]
ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ALINCO MOBILE DR-638HE V/U ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ FULL DUBLEX ΚΑΙ CROSS BAND REPEATER ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ. ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ MIL-STD-810G ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ.
ΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ALINCO. ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2W ΗΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.
50WATT ΣΤΑ VHF ΚΑΙ 40WATT ΣΤΑ UHF ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΙΣΧΥΟΣ
Frequency range TX (transmitter) 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
Frequency range RX (receiver) 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
Transmission power 50W / 25W / 10W / 5W (VHF) 40W / 25W / 10W / 5W (VHF)
Modes FM (TX / RX) AM (RX only)
Channel spacing 2.5 / 5 / 25.6 / 10 / 12.5 / 15/20/25/30/50 kHz
Memory channels 758
Key Features Display and keypad with backlight, various colors availableSchmallband / broadband operation selectable (Wide / Narrow)
Integrated duplexer various scan modes (incl. CTCCS & DCS Scan, Dual Watch, etc.)
Front control panel removable and sold mountable (EDS-28 option)
numerous selective process integrated (2-tone / 5 Tone / CTCSS / DCS / DTMF)
Selectable ring tone 1000 Hz / 1450 Hz / 1750 Hz / 2100 Hz
programmable repeater offset
Voice compander alphanumeric marking of memory locations
Keyboard lock programmable programmable via PC
Cloning function Theft alarm function
Display of the operating voltage in the display
Monitor function APO function
Time-Out Timer function BCLO function
Password function Reset function
two jacks (3.5mm) for external speakers (mono or stereo possible)
Microphone connector 8-pin
Antenna connector PL-259 connector
Power supply 13.8 VDC +/- 15%
Dimensions in mm (WxHxD) 139 x 40 x 212
Weight approximately 1.14 kg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα» Δεμένοι για πάντα με ψίχουλα

Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις μόνο στα epikaira.gr:
Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

Δεμένοι για πάντα με ψίχουλα
Τι μας ετοιμάζουν Ντράγκι-Γιούνκερ-Βερολίνο
Σκληρή επιτήρηση με κάθε τρόπο και επιβολή νέων μέτρων
στην Ελλάδα, ενώ Ιταλία-Γαλλία συγκρούονται για πρώτη
φορά με τη Γερμανία για να σωθούν οι οικονομίες τους.
- Οι ανεξέλεγκτοι Τζιχαντιστές, το κουρδικό Μεσολόγγι
και ο ύποπτος ρόλος του Ερντογάν
- Αφελληνίζουν την Τράπεζα Κύπρου
Κόβουν τους δεσμούς με τη Ρωσία
ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΜΕΝΕΛΑΟ ΓΚΙΒΑΛΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΑΣΤΙΚ,ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΣΤΑΥΡΟ ΛΥΓΕΡΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ, ΝΤΟΡΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ...
Περισσότερα θέματα και αποκαλύψεις
στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.

Και...

Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
εμπιστευτείτε τα
www.epikaira.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Μαθήματα συγγραφής για τη Βικιπαίδεια, στην Αθήνα

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥ IRVING STONE [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

deBop | Agenda


 
   
 
Festival
Παρίσι των Αθηνών
 
 
Φέτος η belle époque ζωντανεύει στο δικό μας μικρό Παρίσι των γνώριμων γειτονιών του κέντρου της Αθήνας, όπου συναντώνται, εδώ και χρόνια, ο Αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση και οι κουλτούρες των μεταναστών και ταξιδιωτών. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βαριετέ, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, ζωγραφική του δρόμου, σινεμά, είναι μόνο μερικά από αυτά που σας περιμένουν. Όλο το πρόγραμμα εδώ. Χ.Σ.
 
 
 
 
 Στους δρόμους της πόλης με Γαλλικό όνομα  9 - 19/10  http://athensartnetwork.blogspot.gr/2014/10/2014-b elle-epoque-1-100.html
SHARE:
 
 
 

   
 
Αφιέρωμα
Αναφορά στον Elia Kazan
 
 
Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά καθοριστική μορφή της 7ης τέχνης, ο Ηλίας Καζάν διαμόρφωσε μια νέα αντίληψη για την υποκριτική τέχνη. 10 ημέρες -αναφορά στο έργο του- με 15 ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ (από τους Μ.Σκορτσέζε & Κ.Τζόουνς) είναι αρκετές να μας εντάξουν στον μαγικό του κόσμο. Η αυλαία ανοίγει απόψε με το "Βίβα Ζαπάτα" ενώ το συνολικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ. Σ.Π.
 
 
 
 
 Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κεραμεικός  19:30 (9/10), έως τις 19/10  5€ / προβολή, 35€, 15€ (μειωμένο) / 10ήμερο
SHARE:
 
 
 

   
 
Συναυλία
Future islands
 
 
Το χαρισματικό τρίο έχει καταφέρει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να εκτοξεύσει την φήμη του, χάρις στην αιθέρια και εθιστική synth ποπ που γράφει και την τρομερή παρουσία επί σκηνής. Το ελληνικό κοινό αδημονεί, καθώς η αμερικανική μπάντα έχει περάσει τα σύνορα της χώρας της και κατακτά και το ευρωπαΐκό κοινό. Ιδιαίτερο στύλ και μια υπόγεια δύναμη συνθέτουν το πάζλ των κομματιών που θα ακούσουμε! Ανοίγουν οι "δικοί" μας Mechanimal! Μ.Χ.
 
 
 
 
 Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αττική  21:00 (9/10)  17€ (προπώληση), 20€ (ταμείο)
SHARE:
 
 
 
 

 
   
 

 
   
 
Festival
Εναλλαγής και οικονομίας
 
 
Μπορεί άραγε να υπάρξει μια διαφορετική οικονομία, αλληλέγγυα και συνεργατική; Ένα φεστιβάλ, που πραγματοποιείται φέτος για 3η χρονιά, μας αποδεικνύει πως ίσως τελικά είναι εφικτή. Μουσικές, ομιλίες και εργαστήρια (για μικρούς και μεγάλους), γεύσεις και πολλά ακόμη γύρω από την έννοια της συλλογικότητας μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Γ.Σ.
 
 
 
 
 Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (μετρό Ελληνικού)  10 - 12/10  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:
 
 
 

   
 
dj set
GRiZmatic half
 
 
Σίγουρα πρωτοπόρος και ιδιαίτερος ο GRiZ. Μια ποικιλία στυλ μπλέκονται στη μουσική του παλέτα ζωγραφίζοντας έναν κόσμο όπου κυριαρχούν μίξεις απο φανκ, ροκ, electronica και disco. Σπεύσατε σε ένα live που έρχεται την στιγμή που το άστρο του GRiZ λάμπει εκτυφλωτικά. Μαζί του δίνουν το παρόν D-Jahsta, Blend Mishkin, Yaz, Kill Emil σιγοντάροντας με τα μπίτ και την ενέργεια τους. Μ.Χ.
 
 
 
 
 Bοτανικός – Stage 2, Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση  21:00 (10/10)  10€ (προπώληση), 15€ (ταμείο)
SHARE:
 
 
 
 

 
   
 

 
   
 
Festival
Oktoberfest
 
 
Με το σύνθημα "Στην υγειά σας!" πραγματοποιείται και φέτος παραδοσιακά το Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Δροσερή μπύρα, γερμανικά λουκάνικα και κουλούρια Brezel, παιδικό πρόγραμμα, ζωντανές εμφανίσεις του μουσικού συγκροτήματος της ΓΣΑ, του συγκροτήματος Key Royal και του σαξοφωνίστα Ανδρέα Μουρτζούκο, με μουσική όλων των δεκαετιών, ελάτε να πάρουμε όλοι μια γεύση από τη βαυαρική γιορτή. Τ.Χ.
 
 
 
 
 Γερμανική Σχολή Αθηνών, Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη, Μαρούσι  12:00 - 20:00 (11/10)  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:
 
 
 

   
 
Outdoors
Southern street party
 
 
3 χρόνια ζωής γιορτάζει απόψε το Mama Roux και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο: street parade αλά second line από τη N.Ορλεάνη με συνοδεία brass band μας εισάγει στο κλίμα και την κουλτούρα του αμερικανικού νότου, πιάτα όπως το brisket και πολλά ακόμη που αγαπήσατε στα Street Food and Tunes από τον ταλαντούχο Βασίλη Σπόρο σερβίρονται ανηλεώς και blues από τους Gumbo Ya Ya μας κουνούν έτσι για να μη χανόμαστε. Ένα υπέροχο Σάββατο! Σ.Π.
 
 
 
 
 Mama Roux, Aιόλου 48  20:00 (11/10)  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:
 
 
 

   
 
Party
The kids are alright vol.2
 
 
Μετά τα ατέλειωτα μακροβούτια, τους γλυκούς καλοκαιρινούς έρωτες και τους ξέφρενους χορούς καιρός για το The Kids are alright Vol.2! Αφιερωμένο σε μία από τις επιδραστικότερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες της δεκαετίας του '00, την DFA records με παραγωγούς της στην κεντρική σκηνή και ένα από τα σημαντικότερα mobile party της Αθήνας, το Needless στο 2ο stage της βραδιάς! They are alright and they are back! T.X.
 
 
 
 
 Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5  22:00 (11/10)  8€ (προπώληση), 10€ (ταμείο)
SHARE:
 
 
 
 

 
   
 
Θέατρο
Ο Έφορος και οι κόρες
 
 
Ένα έμμετρο κείμενο σε παραμυθένιο καμβά, με μουσική σαν από μουσικό κουτί με περιστρεφόμενη μπαλαρίνα. Μπορεί πράγματι αυτό το κείμενο να έχει γραφτεί τώρα και να μεταπηδά από τα όσα σουρεαλιστικά και ακατανόητα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης στο βουκολικό, μυστηριακό περιβάλλον ενός δάσους; Από τη βραβευμένη θεατρική συγγραφέα Μαρία Τρανού. Β.Π.
 
 
 
 
 Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος), Αντισθένους 7 και Θαρύπου  Τετ, Πεμ.Παρ & Σαβ: 21:15, Κυρ: 19:00  12€, 10€ (μειωμένο)
SHARE:
 
 
 

   
 
Χορός
DV8 present John
 
 
Ένας εκρηκτικός συνδυασμός "ωμών" διαλόγων, "ντοκιμαντερίστικου" κειμένου και κίνησης λυρικής, μα όλο ένταση. Οι DV8 μας παρουσιάζουν τον John, έναν συνηθισμένο άνδρα, με τις συνήθεις -ασυνήθιστες- εξελίξεις της ζωής του. Μια χοροθεατρική παράσταση -που θα γίνει κλασική- βασισμένη στις απαντήσεις 50 ανδρών σχετικά με την αγάπη και το σεξ. Βιώστε ένα θέαμα ειλικρινές κι ανθρώπινο όσο και η ζωή μας. Σ.Π.
 
 
 
 
 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Ίδρυμα Ωνάση (Κεντρική Σκηνή), Λεωφ. Συγγρού 107-109  20:30 (12 - 15/10)  15, 18, 25, 36€, 10, 12, 15€ (μειωμένο), 5€ (ανέργων)
SHARE:
 
 
 
 

 
   
 
Παράσταση
Σε τι βοηθάει η ποίηση;
 
 
Μία παράσταση αναλογίου σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Γιώργου Νανούρη για να ξεκινήσει η εβδομάδα γεμάτη ποιήματα (Ρίτσος, Εγγονόπουλος, Εμπειρίκος, Λειβαδίτης, Αναγνωστάκης, Δημουλά), μουσικές και φως, ρομαντισμό και τρέλα - να σπάσει η ανία. Σ.Α.
 
 
 
 
 ΙΑΝΟS Σταδίου 24, Αθήνα  20:30 (13/10)  8€, 5€ (μειωμένο)
SHARE:
 
 
 

   
 
Live
Jaguar Bombs
 
 
Οι βόμβες με άνιμαλ πριντ βάζουν στόχο την Δευτέρα σας... Πέντε νεαροί λεβέντες θα εξαπολύσουν έναν καταιγισμό από hits της δεκαετίας των '00s μιξαρισμένα με την κλασική χορευτική συνταγή των 60s. Εκτός από τη Britney, τους Backstreet Boys και τη Ζωή Λάσκαρη, οι Jaguar Bombs θα έχουν για παρέα τους και τους Wedding Singers και την Idra Kayne! Τ.Χ.
 
 
 
 
 Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή & Θαρύπου 35, Ν. Κόσμος  22:00 (13/10)  10€ (με μπύρα-κρασί)
SHARE:
 
 
 
 

 
   
 
Εικαστικά
Comics, Manga & Co
 
 
Γνωρίζατε πως ίσως να ήταν τελικά ο Goethe αυτός που προέτρεψε την εξέλιξη της 9ης τέχνης στη χώρα του; Μια περιοδεύουσα έκθεση, μας αποκαλύπτει αυτό και πολλά ακόμη μέσα από σχέδια δύο γενιών Γερμανών κομίστας: του αβανγκάρντ κύμματος και των νεότερων σύγχρονων σχεδιαστών που διακρίνονται για τις αισθητικές κι αφηγηματικές πτυχές της δουλειάς τους. Γ.Σ.
 
 
 
 
 Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14–16  9:00 - 21:00 (Δευτ. - Πέμπ.), 9:00 - 19:00 (Παρ.), 9:00 - 13:00 (Σάββ.)  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:
 
 
 

   
 
Συναυλία
Για το Κομμένο
 
 
Μια συναυλία φόρος τιμής στο ελληνικό χωριό Κομμένο και τον άμαχο πληθυσμό που σφαγιάστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τραγούδια επηρεασμένα από τη μουσική της Ελλάδας, παίρνουν ζωή μέσα από το γιαϊλί ταμπούρ, το ούτι, το κλαρίνο, τη φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και τα κρουστά του Günter Baby Sommer, αφηγώντας μας την ιστορία τους. Χ.Σ.
 
 
 
 
 Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14–16  20:30 (14/10)  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:
 
 
 
 

 
   
 

Βιβλίο, μουσείο, θέατρο!
 
 
Η ζωή ενός παραμυθά είναι κι αυτή ένα παραμύθι; Το φτωχό αγόρι από την Όντενσε: η συγκλονιστική και παραμυθένια ζωή του Χ. Κ. Άντερσεν!
Ένα παιδί που μεγαλώνει, δεν είναι μόνο ένα σώμα που αναπτύσσεται. Τι γίνεται με τα συναισθήματα, αυτόν τον μεγάλο άγνωστο; Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας δίνει απαντήσεις. Αναγκαίο!  
Αρχίζει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης! Κούκλες όλων των ειδών κι απˊ όλο τον κόσμο! Μια μαγεία για τα μάτια και την ψυχή των παιδιών! Κ.Ο.
 
 
 
 
SHARE: