Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

02-03-2011: Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή, στη ΝΕΤ, κατά την αναχώρηση του χθες(01-03-2011) αργά το βράδυ από την Άγκυρα, για τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών της ομάδας...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΓΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Στον Αστερισμό του Εθνικισμού", Βιβλιοπαρουσίαση

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Στον Αστερισμό του Εθνικισμού», του Σταύρου Τζίμα, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, στις 7:30 μ.μ.,            
Παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί και στην Βέροια, την Τετάρτη 02 Μαρτίου 2011, στις 7:00 μ.μ.., στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας.            
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:            
· Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος · Γιώργος Σκαμπαρδώνης, δημοσιογράφος— συγγραφέας · Κώστας Ασλάνογλου, δημοσιογράφος Και ο συγγραφέας, Σταύρος Τζίμας, δημοσιογράφος.              
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, διευθυντής των εκδόσεων επίκεντρο.             
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: http://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582785            
Εκδόσεις Επίκεντρο             
Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621                
τηλ.: 2310-256146, fax: 2310-25618             
Αθήνα: Κιάφας 5, Τ.Κ. 10678             
τηλ. 210-3811077, Fax: 210-3811086                
www.epikentro.gr              
books@epikentro.gr

Η Θεοφανία Παπαθωμά και ο Ηρακλής Μπιμπερό στη Λάρισα!

Οι Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό σας προσκαλούν στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Λητώ, το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 12:00 π.μ. στην παρουσίαση της σειράς παιδικών βιβλίων "Οι περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό" της Θεοφανίας Παπαθωμά.          
Τα βιβλία θα παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας. Στη συνέχεια η παιδοψυχολόγος Αγγελική Τίγκα θα συζητήσει με τους γονείς για το θέμα ενώ παράλληλα τα παιδιά θα απασχολούνται με την εικαστικό Κατερίνα Μπέσα-Παπαευθυμίου           
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ              
Βρεφονηπιακός Σταθμός Λητώ             
Αριστοτέλους 40, Γιαννούλη Λάρισας             
Τηλ.: 2410 546568             
Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό            
Αθαν. Διάκου 5 Λάρισα, Τηλ. 2410 537791

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες σας έχω δύο πολύ όμορφες και δημιουργικές ειδήσεις:            
1. Το καινούργιο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έχει ταχυδρομηθεί στους αναγνώστες του και έχει ανέβει και στο http://www.disabled.gr/ για online ανάγνωση.         
2. Ένας νέος μηχανισμός αναζήτησης έχει εγκατασταθεί στο http://www.disabled.gr/ και είναι η χαρά του κάθε συνεπή αναγνώστη.         
* Πιο συγκεκριμένα για το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ:          
Το νέο τεύχος από το περιοδικάκι μας έχει εκδοθεί και ταχυδρομήθηκε στους αναγνώστες του.         
Από αύριο θα αρχίσετε να το παίρνετε στα σπίτια σας.         
Όμως μπορείτε να το διαβάσετε και online.           
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=35509 θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες εκδοχές για online ανάγνωση. Μπορείτε να το διαβάσετε σε .PDF ή σε συμπιεσμένη μορφή .PDF ή σε μορφή απλού κειμένου ή online με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκδίδεται (μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις) στις διευθύνσεις http://www.scribd.com/doc/49339596/At-78 και http://issuu.com/sifis/docs/at078                
Εάν θέλετε να διαβάσετε τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μπορείτε να βρείτε τη λίστα όλων των τευχών από το 1993 μέχρι σήμερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475             
* Σε ό,τι αφορά στο καινούργιο καλούδι μας διαβάστε και απολαύστε:          
Το δεύτερο νέο είναι ότι εκτός από τον Σήφη Διαμαντίδη www.fractal.gr που κάνει το περιοδικό να δείχνει περιοδικό για το site να δείχνει site έχουμε αποκτήσει και ένα ακόμη καλό παιδί, τον Γιάννη Οικονόμου www.antithesis.gr που έχει κάνει για το http://www.disabled.gr/ την καλύτερη αλλά, όταν λέω την καλύτερη εννοώ την καλύτερη, αλλά και όταν λέμε την καλύτερη εννοούμε την πιο σκληρή μηχανή αναζήτησης (search engine) που σίγουρα θα γίνει η χαρά του αναγνώστη ;-)          
Λοιπόν, στο http://www.disabled.gr/, στο http://news.disabled.gr/ και στο http://www.disabled.gr/biz/ έχει προστεθεί ένα παραθυράκι στην επάνω δεξιά γωνία που εάν βάλετε τις λέξεις κλειδιά που θέλετε να ψάξετε αυτό θα σας βγάλει αποτελέσματα από τα χιλιάδες (ειλικρινά χιλιάδες) κείμενα που βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/,στο http://news.disabled.gr/ και στο http://www.disabled.gr/biz/           
Αυτός ο μηχανισμός αναζήτησης με λέξεις κλειδιά είναι αυστηρός (πραγματικά αυστηρός) και βρίσκει αυτό που ψάχνετε αρκεί να μην γίνονται ορθογραφικά λάθη.          
Σε αντίθεση με το Google που λειτουργεί κατά προσέγγιση και ως προς τις λέξεις κλειδιά αλλά και ως προς τα αποτελέσματα, αυτός ο μηχανισμός αναζήτησης βρίσκει αυτό που ψάχνουμε.        
Είναι τέλειος!          
Έχω εντυπωσιαστεί από τον πλούτο των πληροφοριών που υπάρχουν κάτω από το http://www.disabled.gr/ και ειλικρινά σας λέω πως είναι μια υπερβολικά πολύ καλή βιβλιοθήκη που μπορεί να δώσει απαντήσεις ακόμη και στα πιο δύσκολα ερωτήματα.         
Επειδή είναι καινούργιο παιχνίδι ο μηχανισμός αναζήτησης εάν συναντήσετε προβλήματα ενημερώστε με για να τα διορθώσουμε.          
Όσοι αισθάνεστε κολλημένοι με το Google μπορεί να το χρησιμοποιείτε από το φόρουμ στο http://www.disabled.gr/forum/ επειδή έχει κωδικοποίηση για τους ελληνικούς χαρακτήρες και ο Σήφης δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει την καινούργια μηχανή αναζήτησης.            
Τον συγχωρώ επειδή δεν είναι θεός ακόμη ;-)           
Για του λόγου το αληθές δοκιμάστε μια αναζήτηση για τον όρο «ΑμεΑ» που τα αποτελέσματα τα βγάζει ταξινομημένα, τα πιο πρόσφατα πρώτα http://www.disabled.gr/cgi-bin/search/search-disabled.cgi?q=%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B1&s=DRP                   
Παίδες, πιο αξιόπιστη αναζήτηση δεν γίνεται ;-)          
Στο εντωμεταξύ ο Σήφης ετοιμάζει καινούργιο look για το http://www.disabled.gr/ επειδή το χρειαζόμαστε.           
Με αυτή την κρίση ένα lifting δεν κάνει ποτέ κακό.          
Σε ό,τι αφορά στις καινούργιες δημοσιεύσεις αύριο με αυριανό newsletter θα σας τις γράψω.            
Τώρα απολαμβάνω το μηχανισμό αναζήτησης και παίζω με τα κείμενα ;-)             
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

I will survive - τώρα και με απογευματινή παράσταση κάθε Σάββατο στις 18:00 - Θέατρο Σοφούλη - Θεσσαλονίκη

I Will Survive           
Σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη            
Με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Αντίνοο Αλμπάνη           
Σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη          
Και νέα παράσταση κάθε Σάββατο απογευματινή στις 18:00         
Μας το ζητήσατε και το κάναμε. Πλέον η παράσταση I will survive θα παίζει και σε απογευματινή παράσταση κάθε Σάββατο στις 18:00.          
Το I Will Survive –η παράσταση για το τέλος του κόσμου… συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία με 6 παραστάσεις την εβδομάδα για να την απολαύσετε όλοι.        
Έκτακτη ανακοίνωση! Τρεις δυναμικοί εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς του θεάτρου έρχονται με φόρα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να φέρουν την καταστροφή σε μια ανατρεπτική συμπαραγωγή με το δραστήριο Θέατρο Σοφούλη.          
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου από την θρυλική Κατσαρίδα και ο Αντίνοος Αλμπάνης από τα τηλεοπτικά Άγρια Παιδιά σκηνοθετούνται από τον Γιάννη Σαρακατσάνη των AbOvo (Εκεί εκεί στην Κόλαση, Μαμά Ελλάδα2) που πρόσφατα τιμήθηκαν με το 1ο βραβείο στο Birmingham European Theatre Festival.    
Τι συμβαίνει όταν όλα γύρω καταρρέουν; Τις απαντήσεις δίνει μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία με τις περιπέτειες των δύο τελευταίων επιζώντων μετά το τέλος της ανθρωπότητας. Οι δύο ήρωες ζητωκραυγάζουν “I will survive” σε έναν κόσμο που χάνεται.           
Η απόλυτη “καταστροφή” ξεκινάει στις 17 Φεβρουαρίου από τη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Σοφούλη για 20 μόνο παραστάσεις.           
Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με την θεατρική παράσταση I will survive θα λειτουργεί στο φουαγιέ του Θεάτρου Σοφούλη η πρώτη ατομική έκθεση του Γιάννη Ρουβά ZIBOGHA. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 13-3-2011.            
Συντελεστές:          
Δραματουργία: Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Σαρακατσάνης Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασσόπουλος Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέτα Κοτσαηλίδου         
Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντίνοος Αλμπάνης           
Φωτογραφίες: Μαρία Ντελάκου Γραφίστας: Αλέξανδρος Τσιαχρής Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr , Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, dafni.artminds@gmail.com , 6972294695

Σύγκληση οικονομικής επιτροπής του δήμου καλαμαριάς σε τακτική συνεδρίαση

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του N. 3852/2010, θα προσέλθει στην 3η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμαριάς, που θα γίνει στις 3 Μαρτίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Κομνηνών 58, στο γραφείο Δημάρχου, με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Μύθοι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο κρανίο - Ακτίς Αελίου - 15ος καλεσμένος

«ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»           
Χτυποκάρδια στο Κρανίο!          
Καλεσμένος μας αυτήν την Τετάρτη ο ηθοποιός Δημήτρης Σακατζής           
Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» γιορτάζει τα 10 χρόνια του και συνεργάζεται για τέταρτη χρονιά με το Καφωδείο «Το Ελληνικό» για να παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μύθοι του Θερμαϊκού» - Χτυποκάρδια στο κρανίο, που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη.           
Κάθε Τετάρτη, στις 10.30 μ.μ. στο Καφωδείο «Το Ελληνικό», Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο.             
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ            
Επτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης.           
Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές. Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.          
Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.          
Καλεσμένος μας την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 ο ηθοποιός, Δημήτρης Σακατζής.        
Μέχρι να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος, ας τον γνωρίσουμε:        
Ο Δημήτρης Σακατζής φύτρωσε στη Θεσσαλονίκη. Τον αποτελείωσε η Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Οι μισές σκηνές της πόλης συνεργάστηκαν μαζί του, οι άλλες μισές τον απόφαγαν. Ίδρυσε την «Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα» στην οποία και για την οποία κάνει ότι μπορεί. Έκανε λίγο σινεμά, λίγο μουσική και τ’ αγόρι τού. Σ’ αυτό το σημείο σταματάω γιατί δεν μπορώ να μιλάω άλλο για μένα στο τρίτο πρόσωπο.        
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ          
Κείμενα: Γιάννης Παλαμιώτης Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης Ηχοληψία: Γιάννης Μήτσης Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Ξένια Πετμεζά              
ΠΑΙΖΟΥΝ & ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ            
Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μαρίνα Γκούμλα, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Νέα βιβλία από Μαρία Κυνηγού-Φλάμπυρα και Σγουρή Γεωργιάδου!

Λαική τέχνη. Μουσείο Μπενάκη             
Συγγραφέας: Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα             
Έτος: 1 Μαρτίου 2011            
Σχήμα:22Χ24          
Σελίδες:60           
Εξώφυλλο:Σκληρό               
ISBN:978-960-6864-75-9            
ΔΕΙΤΕ ΤΟ                       
Η μουσική του αέρα              
Συγγραφέας: Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα               
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου                      
Έτος:1 Μαρτίου 2011             
Σχήμα:17Χ24             
Σελίδες:64             
Εξώφυλλο:Σκληρό            
ISBN:978-960-6864-74-2                
ΔΕΙΤΕ ΤΟ            
Μα ποιος τα κάνει όλα σωστά;         
Συγγραφέας: Σγουρή Γεωργιάδου              
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή             
Έτος: 1 Μαρτίου 2011          
Σχήμα:21Χ29              
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό            

ISBN:978-960-6864-46-9               
ΔΕΙΤΕ ΤΟ              
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΙΣΘΟΥΣ 5500 ΧΙΛ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ (ΥΠΕΞ) ΚΑΙ 1600 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ

Διαβάστε στον ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τις τεράστιες μισθολογικές ανισότητες μεταξύ υπάλληλων διαφορετικών υπουργείων και φορεών. Ποιοι είναι οι "πατρίκειοι" και ποιοι οι "πληβείοι" και πόσο θα μειωθεί ο αριθμός τους έως το 2013. Τι ισχύει σε σχέση με τα επιδόματα και που οδηγεί η διεθνής εμπειρία.           
ΤΟ ΘΕΜΑ           
Αθήνα 9.84: Φεύγουν οριστικά 83 δημοσιογράφοι - Οι λίστες με αυτούς που αποχωρούν και αυτούς που οι συμβάσεις τους ανανεώνονται για τρεις μήνες                 
ΘΕΜΑΤΑ              
1) Δ. Αμαρουσίου: Για τις ακάλυπτες επιταγές φταίει η «Κυβέρνηση του Μνημονίου»!             
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/10378              
2) «Πλούσιοι» και «παρίες» στο Δημόσιο διαπιστώνει το πόρισμα        
3) Δ. Λαυρεωτικής: «Ναι στο διάλογο, αλλά με τους δικούς μας όρους»           
4) Χωρίς... Συμπαραστάτη οι πολίτες σε 10 περιφέρειες                  
5) Δήμαρχοι: «Λέμε όχι στο ξεπούλημα του Ελληνικού»             
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/10390                         
6) Επίσημη «πρώτη» για το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου           
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_peristerioi/10384                   
7) Καμίνης: Ο 9.84 ή θα εξυγιανθεί ή θα κλείσει               
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_athinaion/10377                   
8) Δ. Αθηναίων: Αναβάθμιση για... Καμίνη, Μάνο               
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_athinaion/10376                       
9) Γ. Μπουτάρης: Ανακατατάξεις και όχι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη             
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_thessalonikis/10380                   
10) Τα «αμαρτωλά» τιμολόγια Παπαγεωργόπουλου, ύψους 90.000 ευρώ               
11) Ψωμιάδης: «Παρασύρθηκε» ο Μπουτάρης για τα επιδόματα πρόνοιας              
12) Βύρωνας: «Στο πλευρό» των εργαζομένων του δήμου η ΑΔΕΔΥ        
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/10393                
13) Την Τετάρτη η συνάντηση Κατσιφάρα-δημάρχων Αχαΐας για το ΕΣΠΑ            
14) Τρίπολη: Στον «αέρα» η μεταφορά των μαθητών           
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_tripolis/10383                        
15) Π. Πελοποννήσου: Αναθεματίζει τις καταλήψεις κτηρίων ο Τατούλης               
16) ΕΝΠΕ: Στο επίκεντρο ο διακριτός ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης               
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/enpe/10396                    
17) ΥΠ.ΕΣ.: 155 εκατομμύρια στους δήμους για τα προνοιακά επιδόματα              
http://www.aftodioikisi.gr/ipoirgeio_esoterikon/10394                   
18) ΥΠΕΣ: 3 εκατομμύρια στις περιφέρειες για τα διατροφικά επιδόματα            
19) Γ. Μίχας: Απέτυχε ο Μιχαλολιάκος στην καθαριότητα του Πειραιά               
20) ΧΥΤΑ Κερατέας: Και πάλι δικαστικό stop στις εργασίες               
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ                 
1) Δ.Σ. Αθηναίων: «Παλιοφασίστες ή σκατοκομμούνια»;            
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10387                   
2) Γ. Πουσαίος: Σε καλή πορεία η υγεία του αντιπεριφερειάρχη                
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10391                    
3) Αθήνα 9.84: 83 δημοσιογράφοι στο πρώτο κύμα απολύσεων                  
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10397                
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ               
1) Νεστάνη: Αναβίωση παραδοσιακής αποκριάς                 
http://www.aftodioikisi.gr/politistika/10392                    
ΚΟΜΜΑΤΑ                 
1) Δημ. Αριστερά: Καλεί σε διάλογο τους Οικολόγους Πράσινους               
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/10389              
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr                           
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ              
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR             
* Ο Ερντογάν προκάλεσε τη Γερμανία μέσα στο Ντίσελντορφ             
* Ρωγμές στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν             
* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ " CIA - Ο ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ "          
* Τουρκοκύπριοι δικηγόροι καταγγέλλουν τον Ερντογάν            
* Κλίντον: Ο Καντάφι χρησιμοποιεί μισθοφόρους και κακοποιά στοιχεία             
* Λιβύη: Σκληρές συγκρούσεις για τον έλεγχο στις πόλεις            
* «Έλιωσε» το αυστραλιανό αεροδρόμιο της Ανταρκτικής            
* Διεθνή διαμεσολαβητική πρωτοβουλία για τη Λιβύη προτείνει ο Τσάβες            
* Σύλληψη τεσσάρων μελών της ΕΤΑ στο Μπιλμπάο            
* Aπαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Μουμπάρακ

Η ώρα των ΔΕΚΟ - Αρχισε ντόμινο περικοπών

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ               
Ψαλίδι - πιλότος για ∆ΕΚΟ           
∆ραστικές περικοπές αµοιβών στον ΟΤΕ και απολύσεις στην CosmΟΤΕ          
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ             
Η ώρα των ∆ΕΚΟ για περικοπές µισθών και περιορισµό γενικώς των δαπανών τους έφτασε, µε τον υπό γερµανική διοίκηση ΟΤΕ να δείχνει τον δρόµο.         
Η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε χθες δραστικές περικοπές στις αποδοχές των εργαζοµένων του οργανισµού (υπερωρίες, επιδόµατα κ.ά.), αλλά και απολύσεις 120 εργαζοµένων στη θυγατρική εταιρεία CosmOTE.          
Πρόκειται για µέτρα που αποτελούν πιλότο γιατιςάλλες δηµόσιες επιχειρήσεις που είναι εισηγµένες στο Χρηµατιστήριο (∆ΕΗ, ΟΠΑΠ κ.ά.).           
Η κυβέρνηση, υπό το βάρος και των δεσµεύσεων του Μνηµονίου, εµφανίζεται αποφασισµένη να εφαρµόσει τον νόµο του περασµένου ∆εκεµβρίου, που προβλέπει µειώσεις µισθών µέχρι και 25%, πλαφόν τις 4.000 ευρώ καιαφήνει ανέγγιχτους µόνο τους µισθούς κάτω των 1.800 ευρώ.          
Στις διατάξεις του έχουν κληθεί να προσαρµοστούν και οι εισηγµένες στο Χ.Α. επιχειρήσεις στις οποίες το ∆ηµόσιο έχει πλειοψηφικό ή ακόµη και µειοψηφικό αλλά σηµαντικό ποσοστό, σύµφωνα µε επιστολή που είχε στείλει ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις διοικήσεις τους τον περασµένο ∆εκέµβριο.            
Η κυβέρνηση συγκεντρώνει τώρα στοιχεία για τον βαθµό κατά τον οποίο έχει προχωρήσει η εφαρµογή του νόµου και αναλόγως θα κινηθεί ώστε να µην υπάρξουν εξαιρέσεις καιυπεκφυγές καθώς το κλίµα µε την τρόικα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.             
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics            
# Ο θρύλος των ILLUMINATI            
# Tέλος στην μονομερή κατάπαυση του πυρός απο το PKK            
# Ποιοι διακινούν σενάρια ισλαμικής εξέγερσης στην Αθήνα;             
# Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας               
# Ρωγμές στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν             
# Spiegel εναντίον Bild για Ελλάδα                
# Γάλλος ερευνητής αναλύει τις ρίζες της εξέγερσης στη Λιβύη              
# Τα ναι του Προέδρου στο ΝΑΤΟ!            
# «Ιδιαίτερες σχέσεις» Καντάφι - Τσιλέρ            
# Η μεγαλύτερη τιμή που έγινε ποτέ στην ΚΡΗΤΗ             
# ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ! Ρουμάνοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι θέλουν να τους οικειοποιηθούν              
# Ο φόβος των Κούρδων ενώνει Τουρκία, Ιράν, Συρία.             
# Ονειρεύονται «Βαλκανική Ένωση»             
# Πρόσκληση σε διάλεξη: «Ορθόδοξες Κοινότητες στην Καππαδοκία του 15ου και 16ου αιώνα»        
# Λιβύη: ο ρόλος των φυλών κι οι άνθρωποι του Καντάφι!              
# Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Ο … «ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ»          
# Με έξοδα της Ομογένειας οι δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου στα προξενεία             
# Οι Βρετανοί ως αποικιοκράτες              
# Αίγυπτος: Ποίος θα επικρατήσει Ουάσιγκτον ή Λονδίνο;             
# Αμερικανός απεσταλμένος στον Κόλπο για να επιβεβαιώσει συμμαχίες              
# Ενας προφητικός χάρτης              
# Εγκαλεί την πολιτική της χώρας απέναντι στις μειονότητες, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογκάν.             
# «Η τουρκική εξωτερική πολιτική και η ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη»           
# ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

01-03-2011:Ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα κατά την συζήτηση στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης για το Σχέδιο Νόμου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

* Ομιλία στην ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας με τους Δημάρχους της χώρας             
* Ημερίδα "Εκπαίδευση -Τοπική Αυτοδιοίκηση" [Flickr]             
* Ημερίδα "Εκπαίδευση -Τοπική Αυτοδιοίκηση" [Flickr]

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos              
* Συνέντευξη στα «Ε»του Προέδρου της Ε.Λ.Β. Βέροιας Χ. Καπουρτίδη          
* Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Ποντίων Ν. Σάμου "Η Παναγία Σουμελά"             
* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ            
* Λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για πρώτη φορά στον Άγ. Αντώνιο Κιλκίς