Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες σας έχω δύο πολύ όμορφες και δημιουργικές ειδήσεις:            
1. Το καινούργιο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έχει ταχυδρομηθεί στους αναγνώστες του και έχει ανέβει και στο http://www.disabled.gr/ για online ανάγνωση.         
2. Ένας νέος μηχανισμός αναζήτησης έχει εγκατασταθεί στο http://www.disabled.gr/ και είναι η χαρά του κάθε συνεπή αναγνώστη.         
* Πιο συγκεκριμένα για το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ:          
Το νέο τεύχος από το περιοδικάκι μας έχει εκδοθεί και ταχυδρομήθηκε στους αναγνώστες του.         
Από αύριο θα αρχίσετε να το παίρνετε στα σπίτια σας.         
Όμως μπορείτε να το διαβάσετε και online.           
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=35509 θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες εκδοχές για online ανάγνωση. Μπορείτε να το διαβάσετε σε .PDF ή σε συμπιεσμένη μορφή .PDF ή σε μορφή απλού κειμένου ή online με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκδίδεται (μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις) στις διευθύνσεις http://www.scribd.com/doc/49339596/At-78 και http://issuu.com/sifis/docs/at078                
Εάν θέλετε να διαβάσετε τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μπορείτε να βρείτε τη λίστα όλων των τευχών από το 1993 μέχρι σήμερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475             
* Σε ό,τι αφορά στο καινούργιο καλούδι μας διαβάστε και απολαύστε:          
Το δεύτερο νέο είναι ότι εκτός από τον Σήφη Διαμαντίδη www.fractal.gr που κάνει το περιοδικό να δείχνει περιοδικό για το site να δείχνει site έχουμε αποκτήσει και ένα ακόμη καλό παιδί, τον Γιάννη Οικονόμου www.antithesis.gr που έχει κάνει για το http://www.disabled.gr/ την καλύτερη αλλά, όταν λέω την καλύτερη εννοώ την καλύτερη, αλλά και όταν λέμε την καλύτερη εννοούμε την πιο σκληρή μηχανή αναζήτησης (search engine) που σίγουρα θα γίνει η χαρά του αναγνώστη ;-)          
Λοιπόν, στο http://www.disabled.gr/, στο http://news.disabled.gr/ και στο http://www.disabled.gr/biz/ έχει προστεθεί ένα παραθυράκι στην επάνω δεξιά γωνία που εάν βάλετε τις λέξεις κλειδιά που θέλετε να ψάξετε αυτό θα σας βγάλει αποτελέσματα από τα χιλιάδες (ειλικρινά χιλιάδες) κείμενα που βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/,στο http://news.disabled.gr/ και στο http://www.disabled.gr/biz/           
Αυτός ο μηχανισμός αναζήτησης με λέξεις κλειδιά είναι αυστηρός (πραγματικά αυστηρός) και βρίσκει αυτό που ψάχνετε αρκεί να μην γίνονται ορθογραφικά λάθη.          
Σε αντίθεση με το Google που λειτουργεί κατά προσέγγιση και ως προς τις λέξεις κλειδιά αλλά και ως προς τα αποτελέσματα, αυτός ο μηχανισμός αναζήτησης βρίσκει αυτό που ψάχνουμε.        
Είναι τέλειος!          
Έχω εντυπωσιαστεί από τον πλούτο των πληροφοριών που υπάρχουν κάτω από το http://www.disabled.gr/ και ειλικρινά σας λέω πως είναι μια υπερβολικά πολύ καλή βιβλιοθήκη που μπορεί να δώσει απαντήσεις ακόμη και στα πιο δύσκολα ερωτήματα.         
Επειδή είναι καινούργιο παιχνίδι ο μηχανισμός αναζήτησης εάν συναντήσετε προβλήματα ενημερώστε με για να τα διορθώσουμε.          
Όσοι αισθάνεστε κολλημένοι με το Google μπορεί να το χρησιμοποιείτε από το φόρουμ στο http://www.disabled.gr/forum/ επειδή έχει κωδικοποίηση για τους ελληνικούς χαρακτήρες και ο Σήφης δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει την καινούργια μηχανή αναζήτησης.            
Τον συγχωρώ επειδή δεν είναι θεός ακόμη ;-)           
Για του λόγου το αληθές δοκιμάστε μια αναζήτηση για τον όρο «ΑμεΑ» που τα αποτελέσματα τα βγάζει ταξινομημένα, τα πιο πρόσφατα πρώτα http://www.disabled.gr/cgi-bin/search/search-disabled.cgi?q=%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B1&s=DRP                   
Παίδες, πιο αξιόπιστη αναζήτηση δεν γίνεται ;-)          
Στο εντωμεταξύ ο Σήφης ετοιμάζει καινούργιο look για το http://www.disabled.gr/ επειδή το χρειαζόμαστε.           
Με αυτή την κρίση ένα lifting δεν κάνει ποτέ κακό.          
Σε ό,τι αφορά στις καινούργιες δημοσιεύσεις αύριο με αυριανό newsletter θα σας τις γράψω.            
Τώρα απολαμβάνω το μηχανισμό αναζήτησης και παίζω με τα κείμενα ;-)             
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: