Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μύθοι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο κρανίο - Ακτίς Αελίου - 15ος καλεσμένος

«ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»           
Χτυποκάρδια στο Κρανίο!          
Καλεσμένος μας αυτήν την Τετάρτη ο ηθοποιός Δημήτρης Σακατζής           
Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» γιορτάζει τα 10 χρόνια του και συνεργάζεται για τέταρτη χρονιά με το Καφωδείο «Το Ελληνικό» για να παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μύθοι του Θερμαϊκού» - Χτυποκάρδια στο κρανίο, που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη.           
Κάθε Τετάρτη, στις 10.30 μ.μ. στο Καφωδείο «Το Ελληνικό», Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο.             
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ            
Επτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης.           
Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές. Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.          
Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.          
Καλεσμένος μας την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 ο ηθοποιός, Δημήτρης Σακατζής.        
Μέχρι να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος, ας τον γνωρίσουμε:        
Ο Δημήτρης Σακατζής φύτρωσε στη Θεσσαλονίκη. Τον αποτελείωσε η Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Οι μισές σκηνές της πόλης συνεργάστηκαν μαζί του, οι άλλες μισές τον απόφαγαν. Ίδρυσε την «Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα» στην οποία και για την οποία κάνει ότι μπορεί. Έκανε λίγο σινεμά, λίγο μουσική και τ’ αγόρι τού. Σ’ αυτό το σημείο σταματάω γιατί δεν μπορώ να μιλάω άλλο για μένα στο τρίτο πρόσωπο.        
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ          
Κείμενα: Γιάννης Παλαμιώτης Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης Ηχοληψία: Γιάννης Μήτσης Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Ξένια Πετμεζά              
ΠΑΙΖΟΥΝ & ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ            
Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μαρίνα Γκούμλα, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: