Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φρεσκοκουρεμένοι μου φίλοι και φίλες, μια νέα εποχή ανατέλλει και όπως όλα δείχνουν αυτή η νέα εποχή θα είναι εποχή με οικονομικά προβλήματα, ανεργία, ανύπαρκτες κοινωνικές δαπάνες, ενώ από την άλλη θα ξοδεύονται χρήματα για αντιπαραγωγικές και αντικοινωνικές επιχορηγήσεις των κρατικών ιδρυμάτων και μιας δημόσιας διοίκησης που δεν θέλει να ακούει για ΑμεΑ αφού με ή χωρίς ΑμεΑ θα επιχορηγηθεί από το κράτος.                                      
Όπως όλα δείχνουν η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες επιβαρύνει τα κρατικά ελλείμματα και προφανώς οι περικοπές θα συνεχιστούν.                            
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατεύθυνση που θα πάρουν αυτές οι περικοπές και οτιδήποτε υπάρξει να το δημοσιεύσουμε στο http://news.disabled.gr/ και στο http://www.disabled.gr/ που καθημερινά τα ενημερώνουμε με όλα αυτά που μας αφορούν.                                  
Το τελευταίο διάστημα έχουν δημοσιευθεί πολλοί νέοι νόμοι που βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/ αλλά δύσκολα μπορεί ο αναγνώστης να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα.                                      
Εάν έχετε κάποιες απορίες για όλα αυτά τα πρόσφατα που έχουν αλλάξει τις παροχές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε την ψηφιακή κοινότητα στο http://www.disabled.gr/forum/ όπου θα βρείτε αρκετούς έμπειρους χρήστες πρόθυμους να απαντήσουν ακόμη και σε σύνθετα ερωτήματα όταν υπάρχει απάντηση.                                       
Εάν σας ενδιαφέρει να σπούδασετε εξ αποστάσεως στο ανοιχτό πανεπιστήμιο θα πρέπει να διαβάσετε το http://www.disabled.gr/lib/?p=41691και να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας το συντομότερο δυνατό.                                          
Το τελευταίο διάστημα έχουν εκδοθεί αρκετές εγκύκλιοι του Ι.Κ.Α. και μπορείτε να τις διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?cat=33                                  
Ο νόμος για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε ισχύ http://www.disabled.gr/lib/?p=41460 και πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που δίνει.                                             
Το παραπληγικό επίδομα αυξάνεται http://www.disabled.gr/lib/?p=41441                                
Πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=42392                              
Προσοχή στα έξοδα μετακίνησης που εισπράττετε από το Ι.Κ.Α. επειδή μπορούν να προκαλέσουν μπελάδες. Διαβάστε σχετικά το http://news.disabled.gr/?p=42381                            
Οι τυφλοί, οι παραπληγικοί και οι τετραπληγικοί που έχουν αναπηρία μεγαλύτερη του 80% εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων και την έκτακτη εισφορά http://news.disabled.gr/?p=42326 σχετικές απορίες μπορείτε να διατύπωσετε στην ψηφιακή κοινότητα του Disabled.GR στο http://www.disabled.gr/forum/ αφού πριν γίνεται μέλη μέσα από μια σύντομη ψηφιακή διαδικασία.                                        
Ένα ενδιαφέρον κείμενο με πληροφορίες για το πώς μπορείτε να αποφύγετε την διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση που δεν πληρώσετε το φόρο μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=42320 και εφόσον έχετε απορίες υπάρχει πάντα το http://www.disabled.gr/forum/ για ερωτήσεις.                                      
Τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε πολλά λεφτά και θα πρέπει να το έχουμε πλέον συνεχώς στο νου μας http://news.disabled.gr/?p=42283 επειδή δεν αποκλείεται οι καθυστερήσεις των πληρωμών να ακουμπήσουν και τις παροχές σε είδος.                                   
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Νέες κυκλοφορίες


ISBN: 978-960-03-5377-8
ISBN: 978-960-03-5358-7
ISBN: 978-960-03-5354-9

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ

ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 28/10

LULU: Α' ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ | DameBlanche | Booze Cooperativa


LULU: Α' ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ
Tετάρτη 9 & Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 21:00
Στο Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57
Η Lulu ως πρόσωπο ενσαρκώνει τον απαγορευμένο καρπό και μυεί με τη βοήθεια του Schigolch, τους γύρω της σε μια άνευ όρων παράδοση στην ακολασία, σ'έναν κόσμο χωρίς ηθική, όπου πρυτανεύουν η λαγνεία, η απληστία, ο εκφυλισμός.
Τυλίγεται γύρω τους ως όφις, τους παρέχει σαρκικό πόθο με αντάλλαγμα χρήματα, εξουσία, προστασία, αγάπη. Σταδιακά η ίδια γίνεται θύμα της ζωής που έχει επιλέξει.
Η παράσταση αυτή βραβεύτηκε στο 8ο Φεστιβάλ Ομάδων Δράσης του Θεάτρου των Αλλαγών (Σεπτέμβριος 2011).
Είναι αποτέλεσμα ερευνητικής εργασίας του laboratorium της Χρύσας Καψούλη πάνω στην ιστορία της Lulu του Frank Wedekind. Στόχος είναι η έρευνα πάνω στις παραστατικές και εικαστικές τέχνες, η ενοποιημένη χρήση των εκφραστικών μέσων, η καλλιτεχνική συνύπαρξη νέων τεχνολογιών και ανθρώπινου στοιχείου.
Ιδέα/Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη Σκηνογραφική εγκατάσταση/Κοστούμια: Αλεξάνδρα Νεοφύτου Μουσική επιμέλεια: Ιωάννα Ισμυρίδου Θεατρολόγος/Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Μαντά
Theatrisastas Lab
Lulu 1: Χριστίνα Ασημακοπούλου Lulu 2: Έλενα Κανίδου Lulu 3: Μαρία Φρουδαράκη Κόμισσα Geschwitz: Μαρία Ριζιώτη Alwa 1-ζωγράφος: Αλμπέρτο Ερσπάμερ Alwa 2-συγγραφέας: Γιάννης Τσαπαρέγκας Dr. Schöen: Γιώργος Τσάμης Schigolch: Σπύρος Βάρελης Κοπέλα Α': Εύα Γαλογαύρου Κοπέλα Β': Έλενα Ζούμπου
Tετάρτη 9 & Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 21:00
Είσοδος: 12 ευρώ
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57
Για πληροφορίες/ κρατήσεις: 6945956983
Η παράσταση είναι promenade και θα χρειαστεί η μετακίνηση του κοινού.

Η Γυναίκα της Πάτρας, από 6/11, στο Θέατρο Σοφούλη


H Γυναίκα της Πάτρας
του Γιώργου Χρονά με την Ελένη Κοκκίδου
Βραβείο Ερμηνείας Κάρολος Κουν
Βραβείο κοινού του περιοδικού Αθηνόραμα
Η εξαιρετική παράσταση «Η γυναίκα της Πάτρας» που μάγεψε τους θεατές και ενθουσίασε τους κριτικούς με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Ελένης Κοκκίδου έρχεται στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη από τις 6 Νοεμβρίου 2011 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Πρόκειται για μια μοναδική σκηνική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά.
Ο ποιητής είχε κάνει ο ίδιος μια σειρά συνεντεύξεων στην Πανωραία τη δεκαετία του ’80 αποτυπώνοντας με μοναδικό τρόπο ένα ιδιαίτερο ανθρώπινο πλάσμα.
Ένας παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλάει ανοιχτά και χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει, χορεύει, κλαίει, γελάει, θυμώνει, προκαλεί. Μία τολμηρή, ανατρεπτική, εκρηκτική παράσταση.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Η γυναίκα της Πάτρας είναι η καταγραφή του Γιώργου Χρονά των συνεντεύξεων που έκανε σε μια διάσημη πόρνη της Πάτρας, την Πανωραία, η οποία άρχισε να εξασκεί το επάγγελμά της τη δεκαετία του ‘50.
Η γυναίκα αυτή, άνοιξε την ψυχή της στον ποιητή Χρονά, στις αρχές του ‘80, όταν συναντήθηκαν στην Πάτρα και του διηγήθηκε την ζωή της. Μία ζωή ακραία, σκληρή, βίαιη, τρομαχτική, επικίνδυνη αλλά ταυτόχρονα γεμάτη πάθος, ορμή και ηδονή.
Ο χειμαρρώδης λόγος της Πανωραίας μετατρέπει το κείμενο σε ποίηση.
Η γλώσσα της απελευθερωμένης λαϊκής ψυχής που έχει ανάγκη να μιλήσει είναι η γλώσσα που δημιούργησε το δημοτικό, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι και η Πανωραία άθελά της συνθέτει μονολογώντας μία τέτοια «μουσική», ένα τραγούδι σπαραχτικό, άμεσο και αληθινό.
Ένας τέτοιος λόγος, λοιπόν, σε συνδυασμό με τη συγκλονιστική ιστορία αυτής της ανθρώπινης ύπαρξης, η οποία καθημερινά ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου, δεν μπορεί παρά να σε γοητεύσει και να σε συγκινήσει.
Το θέατρο, ως μία τέχνη, που αρέσκεται στις «καταδύσεις», είναι το μόνο μέσο που είχαμε εμείς, ώστε να βγάλουμε ξανά στο φως αυτή τη γυναίκα και δίνοντάς της λίγη από την τέχνη του θεάτρου, να πάρουμε από εκείνη όλη την τέχνη της ζωής.
Της αληθινής ζωής, αυτής που κάποιοι «εκλεκτοί» την βιώνουν πληρώνοντας με σάρκα και αίμα, για να μπορούμε εμείς από τον καναπέ μας να μορφωνόμαστε και να λεγόμαστε καμιά φορά και καλλιτέχνες.
Η Πανωραία δεν ζει μία δυστυχισμένη ζωή, παρ' όλες τις δυστυχίες. Ζει μια ζωή που τη γεύεται ολόκληρη, την τραγουδάει, τη χορεύει, τη θρηνεί και την εξυμνεί, την εξαντλεί με όλη της την ύπαρξη και μέσα από το σκοτάδι ξαναβγαίνει στο φως με το χαμόγελο του νικητή. Ζει, ευγνωμονώντας τη ζωή που της χαρίστηκε, με μια ανάταση ανθρώπινη ( ή θεϊκή ) που ακυρώνει την οποιαδήποτε μιζέρια.
Εμείς, έπρεπε από το μηδέν, όχι να μεταφέρουμε το βιβλίο στη σκηνή, αλλά να δημιουργήσουμε από την αρχή την ιστορία, με τον δικό μας θεατρικό κώδικα, και πάνω από όλα με το σώμα και την φωνή της ηθοποιού, προσθέτοντας στην Πανωραία τα χαρακτηρίστηκα και την ψυχή της Ελένης Κοκκίδου, το γέλιο το δικό της, την ομιλία της, την εμπειρία της.
Ακριβώς επειδή κάνουμε θέατρο -και αυτό σημαίνει ότι μεταγράφουμε τις ιστορίες, τις σχολιάζουμε, επιλέγουμε σε πιο σημείο θα βάλουμε τον μεγεθυντικό μας φακό και για πόση ώρα-, κάνουμε δικό μας μοντάζ, φτιάχνουμε την δική μας παρτιτούρα, μιλάμε με την δική μας γλώσσα. Το ζητούμενο για μας στο θέατρο είναι η ελευθερία του ανθρώπου που βρίσκεται στο φως και ερμηνεύει.
Να οδηγείται από την παράσταση σ' αυτό που εκείνος ευχαριστιέται να λέει και να κάνει. Στην παράσταση μας, θέλουμε αυτή η γυναίκα να υπάρξει πάνω στη σκηνή, όχι μόνο να αφηγηθεί την ζωή της, αλλά να ζωντανέψει στο τώρα, σαν να μπήκε για μία ώρα μέσα στο θέατρο, σαν να μπήκε από τον δρόμο μέσα στο θέατρο για να μιλήσει στο κοινό, και να βιώσει ξανά κάποιες μνήμες της μπροστά στα μάτια μας.
Η Πανωραία δεν είναι πουτάνα, είναι πάνω απ όλα γυναίκα, άνθρωπος. Έχει ερωτευτεί κι έχει πονέσει όπως όλοι μας, μας διδάσκει ότι πουτάνες είμαστε κι εμείς που είμαστε «καθως πρέπει». Το επάγγελμα σου το αγαπάς και πολύ συχνά το «πουλάς'» είτε για να επιβιώσεις, είτε για να αναγνωριστείς, ακριβώς όπως κάνουμε κι εμείς στην δουλειά μας.
Προσπαθούμε στην παράστασή μας να μιλήσουμε για τους εαυτούς μας, όπως άλλωστε σε κάθε παράσταση. Έχουμε στα χέρια μας ένα κείμενο που μας επιτρέπει να μπούμε μέσα σ' αυτό το σπίτι με το κόκκινο φως, που πάντα για κάποιο λόγο μας γοητεύει και μας κινεί την περιέργεια, αλλά ποτέ δεν μπαίνουμε.
Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Γιώργος Χρονάς Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου Σκηνικά – Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης Ερμηνεύει η Ελένη Κοκκίδου Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη
Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, dafni.artminds@gmail.com, 6972294695
Πληροφορίες της παράστασης
Πρεμιέρα: Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 18:00
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 18:00, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη Διάρκεια: 80’ Εισιτήρια:15 και 12 φοιτητικό Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ | 1/11/11, FLORAL


Οι εκδόσεις Κέδρος και το Floral σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Μαρίνας Κουλούρη Το φως στο σκοτάδι Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 7.30 μ.μ. στο Floral
Για το βιβλίο μιλούν:
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Θεωρητικός θεάτρου-Σκηνοθέτις Εύα Μαυρογένη, Δημοσιογράφος Μαρκέλλα Φιστέ, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Ακορντεόν παίζει η Αντωνία Ντερακοπιάν.
Αποσπάσματα διαβάζει ο ηθοποιός Γιώργος Λούντζης.
Floral books + coffee
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων

τηλ. 210 3800070

"Εύμορφος άνθρωπος" - Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής


"ΕΥΜΟΡΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Σχεδιάζοντας περίκλειστα την ανθρώπινη μορφή"
Έκθεση ζωγραφικής
Νικόλας Αντωνίου | Δήμος Κηπουρός | Γιώργος Κορμπάκης
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής τριών νέων καλλιτεχνών αποφοίτων της σχολής καλών τεχνών Φλώρινας με καθηγητές τον Γιάννη Καστρίτση και Χάρη Κοντοσφύρη με τίτλο "Εύμορφος άνθρωπος - σχεδιάζοντας περίκλειστα την ανθρώπινη μορφή".
Ευμορφίζουν τον άνθρωπο: Δήμος Κηπουρός | Γιώργος Κορμπάκης | Νικόλας Αντωνίου
Ο Χάρης Κοντοσφύρης γράφει για τους καλλιτέχνες:
"...Ο Δήμος Κηπουρός προσπαθώντας τις εσωτερικές μορφές των ηρώων του να τις σχεδιάσει σαν αυθόρμητες ροπές από τα μέσα προς τα έξω ζωγραφίζει παραλλαγές της εύμορφης αναγνωρίσιμης εξωτερικής μορφής κοντά σε άμορφες θολότητες. Ισορροπώντας σε αυτό το βολικά διφορούμενο σημείο, ξετρυπώνει οπτικές ουσίες αποδοκιμάζοντας τον μυωπικό ηδονισμό, επικρίνοντας τον μοντερνισμό.
Η αψήφιστη ζωγραφική του υπεροψία σφυρηλατεί τρισδιάστατες, ευρυγώνιες κατανομές χώρων του Fragonard με τις δυναμικές σχεδιαστικές εκχυμώσεις του Ροκοκό.
Η αμφιταλάντευση ανάμεσα σε υπαρξιακές και νατουραλιστικές ευμορφίες κάνει τον Κηπουρό να ζωγραφίζει ευμετάβλητα, εμπειρικά, αυτοσχεδιαστικά με τα έντονα φιλμικά βλέμματα πρωταγωνιστών ενός David Lynch ή ενός Krzysztof Kieślowski..."
"...Ο Γιώργος Κορμπάκης ομογενοποιεί το εικαστικό βλέμμα του σε δύο διαφορετικά μέσα, βίντεο και σκιαγραφικό σχέδιο, όπως έκανε ο Durer ανάμεσα στη χαρακτική και τη ζωγραφική του.
Αυτό το κατόρθωμα του Κορμπάκη ως διαλεκτική στροφή απαλλάσσει τα έργα του από την εκφοβιστική τους αύρα εξοικειώνοντας την υλική τους υπόσταση σε μια ενιαία αισθητική, δημιουργώντας μια εικόνα έκκεντρη, χωρίς πρότυπο.
Πρόκειται για μια εικόνα που πιστεύει στην Πραγματικότητα του πρότυπού της.
Ο Νικόλας Αντωνίου χρησιμοποιεί διαλεκτικές εικόνες συγκλονιστικής αντιπαράθεσης στις οποίες ο χρόνος ακινητοποιείται ως συμπαγής μονάδα οριοθετημένος σε ένα λαμπυρίζον graffiti πεδίου.
Έτσι οι οντότητες που ζωγραφίζει εξαγοράζουν μια απειλούμενη στιγμή παρελθόντος, εξαναγκάζοντας τον χρόνο με ένα βίαιο σχεδιαστικό ή ζωγραφικό τράβηγμα σε μια φωτισμένη χρωματική σύμπτωση με τον εαυτό του.
Το Ά-μορφο πρόταγμα του Αντωνίου είναι να αποκαταστήσει τη δυνατότητα τέτοιων συμβολικών συσχετισμών ενώ παράλληλα εκκαθαρίζει αυτόν τον κόσμο φυσικής μυθολογίας εύμορφων εφηβικών αναπολήσεων.
Οι μορφές του τραβιούνται και συσπώνται όπως ο απελπισμένος άνθρωπος του Gustave Courbet σε έναν ρεαλισμό ατμοσφαιρικά κοινωνιστικό ή γιγαντώνονται όπως σε μια υπέρταση των μορφών του Goya..."
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 20:00
Διάρκεια: 9 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2011
Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14:30 & 17:30 - 20:30 Τετάρτη, Σάββατο 11:00 - 16:00 Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
info@technohoros.org

Πως να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας

medicalnews.gr                                                        
Πως να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας

Joe Dassin - L'Ete Indien

Μία αφήγηση της πρώην συζύγου του ΓΑΠ - Φίμωτρο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βάζουν οι συνεργάτες του ο ΓΑΠ

Απαγόρευσαν στους βουλευτές να μιλήσουν στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ                                  
Άλλοι 25.000 υπάλληλοι σε εφεδρεία μέχρι το τέλος του χρόνου                                       
Μέχρι και 51% μειώθηκαν οι απολαβές εργαζομένων λόγω επιχειρησιακών συμβάσεων                                         
Βενιζέλος: "Η χώρα πρέπει να οργανωθεί και πάλι εκ του µηδενός"                                      
Μία ξεχασμένη διήγηση της πρώην συζύγου του ΓΑΠ, φωτίζει την προσωπικότητά του                                    
Μερική υποδούλωση της Ελλάδας θέλει ο κ. Σόϊμπλε                                              
Μίκης καλεί Παπούλια να απαλλάξει τη χώρα από την σημερινή κυβέρνηση                                          
Τζόρτζ Σόρος: Ανεπαρκής η απόφαση των Βρυξελλών                                                
Γιούνγκερ: "Η Ευρώπη μπορεί να σωθεί μόνη της"                                                    
Τρισέ: "Υποβαθμίσθηκε το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας"                                          
Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα της ΑΤΕ στο ν. Σερρών                             
Παροδικό κλείσιμο των Τεμπών από αύριο                                                          
Αγγελική Νικολούλη, έτοιμη για νέα σχέση μετά το χωρισμό                                                   
Στη Ρωσία οι δείκτης των ρολογιών έμειναν στη θερινή ώρα                                                            
Τροχαίο δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε 15 άτομα                                                 
Στο πρώτο παιδί των διαδόχων το στέμμα της Μεγ. Βρετανίας                                            
Αστυνομικός σκότωσε μητέρα τεσσάρων παιδιών                                                                                
Πού γεννήθηκε το μωρό που αυξάνει τον παγκόσμιο πληθυσμό στα επτά δισεκατομμύρια;

Το τέλος της Ευρώπης για την Ελλάδα

Το τέλος της Ευρώπης για την Ελλάδα                                         
Επικίνδυνες σχέσεις…                                         
Δημοψήφισμα με «ρίσκο» και ψήφο εμπιστοσύνης
«Δε θυμάμαι να ψήφισα Μέρκελ στις τελευταίες εκλογές»                                      
Πώς αποτίμησαν την ευρωπαϊκή σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου οικονομολόγοι και αναλυτές                                              
Η μεθεπόμενη ημέρα έφερε πτώση, ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα

Η μυστική κρίση στην αγορά της κινητής II

TOP STORIES                                             
Η μυστική κρίση στην αγορά της κινητής II                                     
Κινητό και οδήγηση: Ο μεγάλος κίνδυνος!                                      
Τέλος Νοεμβρίου το νέο iPhone 4S στην Ελλάδα και πόσο κοστίζει

Σειρά επαφών των ελληνικών τραπεζών και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής…

www.banksnews.gr                                         
Σειρά επαφών των ελληνικών τραπεζών και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής…                                    
Πλήθος επαφών μαθαίνουμε ότι έχουν με ξένους επενδυτές οι ελληνικές τράπεζες, τις τελευταίες εβδομάδες, με φόντο το επικείμενο μεγάλο “haircut” και την προσπάθεια των βασικών μετόχων και των διοικήσεων των τραπεζών να αποφύγουν την κρατικοποίηση, η οποία θα σημάνει το dilution των παλαιών μετόχων, αλλά και πιθανόν το τέλος των τωρινών διοικήσεων.                                 
Συνέχεια

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                                               
Κιργιστάν: Νοθεία στις εκλογές καταγγέλει υποψήφιος για την προεδρία                                    
Μόνος ισχυρίζεται ότι ενήργησε ο ένοπλος που επιτέθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαράγεβο                                           
Η Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Σύγκρουση των Πολιτισμών.                                  
Χημικά όπλα κατά του ΡΚΚ από τους Τούρκους;                                     
Η επίσκεψη του Σιμόν Πέρεζ στην Κύπρο                                         
Μέλη του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν                                              
Εκεχειρία Ισραήλ - Παλαιστίνης μετά τα αιματηρά επεισόδια

Greek Alert

Greek Alert                                                
ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ                                       
Εκδηλώσεις στην Βόρειο Ήπειρο για την 28η Οκτωβρίου... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ωρα αποφάσεων στη σκιά των μαύρων παρελάσεων

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                       
Ο Πρωθυπουργός πιέζεται για πολιτικές πρωτοβουλίες - Προβληματισμός για την εικόνα ακυβερνησίας στη χώρα                                            
Ωρα αποφάσεων στη σκιά των μαύρων παρελάσεων                                           
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011                                 
Πιέζεται να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες ο Γιώργος Παπανδρέου και όλα δείχνουν ότι είμαστε σε ώρα αποφάσεων: στις ασφυκτικές πιέσεις που του ασκούνται από κυβερνητικά στελέχη........                                             

«Μετακομίζουν» στην Αλβανία οι ελληνικές επιχειρήσεις

www.marketbeast.gr                                                
«Μετακομίζουν» στην Αλβανία οι ελληνικές επιχειρήσεις                               
Στο δόκανο τα 200 δις στην Ελβετία                                  
«Σε ρυθμό ανάκαμψης η Ελλάδα σε 2-3 χρόνια»                                       
Παράταση για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες                               
Οι εκτιμήσεις Σόρος για τα αποτελέσματα του «κουρέματος»                             
Σύντομα σε ισχύ το νυχτερινό τιμολόγιο                                 
«Η κρίση δημόσιου χρέους δεν έχει τελειώσει»                               
Εξηγήσεις για την «γκάφα» στον Σόιμπλε                              
Οι Έλληνες λένε όχι στο κoύρεμα                                          
Σαμαράς: Συνέβη αυτό που όλοι ξόρκιζαν

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                                 
Χημικά όπλα κατά του ΡΚΚ από τους Τούρκους;                                               
Το θεμελιώδες έλλειμμα της οικονομίας                                             
Diplomatie de connivence et ordre international                                    
SOCGEN: Η νέα τάξη πραγμάτων ή " Είμαστε όλοι "Ελληνες" "                                  
WHO WAS MUAMMAR QADDAFI? LIBYA'S WEALTH REDISTRIBUTION PROJECT                                  
Σεισμός στην Τουρκία: 596 νεκροί, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία                                    
Ισραηλινές επιδρομές κατά της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα                                   
Τουρκία: Επίθεση αυτοκτονίας το Σάββατο στην πόλη Μπίγκολ                              
Η Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Σύγκρουση των Πολιτισμών.                                
Π. Ήφαιστος: Επέτειος 28ης Οκτωβρίου - Πανηγυρικός, Δήμος Πάφου – 27.10.2011                              
Η ομογένεια της Αυστραλίας τίμησε την 28η Οκτωβρίου                               
Δυο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών στις ΗΠΑ                      
Why inequality in America is even worse than you thought                             
Άλλη μια υπερήφανη ελληνική νίκη!!!                              
Ασαντ: Τυχόν επέμβαση της Δύσης θα φέρει «σεισμό»                               
Παλαιστινιακά Εδάφη: 10 νεκροί σε νέες εχθροπραξίες

Νέο "κούρεμα" εν όψει

Οι εξαιρέσεις της απόφασης των Βρυξελλών, μειώνουν στο ελάχιστο το όφελος για την Ελλάδα                                                
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιέζουν τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες                                      
Ως το τέλος του χρόνου η συμφωνία Ελλάδας- Ελβετίας για φορολόγηση των καταθέσεων                               
Στη δικαιοσύνη προσέφυγε δικηγόρος κατά του ειδικού τέλους ακινήτων                                      
Μάνα και γιος έμποροι ναρκωτικών                                   
"Έφυγε" ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου                                  
"Πυροβολούν" τον Σαρκοζί για την βοήθεια από την Κίνα                                            
Βρετανοί οικονομολόγοι εκτιμούν πως απαιτείται νέο κούρεμα κατά 80%                                   
Δράση και από τους G20, ζητούν Μπαρόζο και Ρομπάϊ                                   
Η Πορτογαλία ζητά τροποποίησες στις προτάσεις της τρόϊκα                                        
Μυστική εγχείρηση της Δούκισας του Κέϊμπριτζ                                       
Γυμνός και μεθυσμένος οδηγός, διέλυσε 17 αυτοκίνητα                                   
Έκανε πλαστικές εγχειρήσεις για να μοιάσει στον Superman                                     
Κέικ σουφλέ σοκολάτας με αμύγδαλα                                            
Ζώδια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):                                     
-Στα χαρτιά και στον αέρα και η Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου                               
περισσότερα…                                       
-Τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; Το «Όχι» ή την... Αραβική Άνοιξη;                                   

περισσότερα…                                     
Ελεύθερη Ζώνη                                          
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.                               
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα                                 
Τηλ. 210-3643601

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                                
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ CHICAGO "ΞΕΝΙΤΕΑΣ"                                       
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ