Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φρεσκοκουρεμένοι μου φίλοι και φίλες, μια νέα εποχή ανατέλλει και όπως όλα δείχνουν αυτή η νέα εποχή θα είναι εποχή με οικονομικά προβλήματα, ανεργία, ανύπαρκτες κοινωνικές δαπάνες, ενώ από την άλλη θα ξοδεύονται χρήματα για αντιπαραγωγικές και αντικοινωνικές επιχορηγήσεις των κρατικών ιδρυμάτων και μιας δημόσιας διοίκησης που δεν θέλει να ακούει για ΑμεΑ αφού με ή χωρίς ΑμεΑ θα επιχορηγηθεί από το κράτος.                                      
Όπως όλα δείχνουν η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες επιβαρύνει τα κρατικά ελλείμματα και προφανώς οι περικοπές θα συνεχιστούν.                            
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατεύθυνση που θα πάρουν αυτές οι περικοπές και οτιδήποτε υπάρξει να το δημοσιεύσουμε στο http://news.disabled.gr/ και στο http://www.disabled.gr/ που καθημερινά τα ενημερώνουμε με όλα αυτά που μας αφορούν.                                  
Το τελευταίο διάστημα έχουν δημοσιευθεί πολλοί νέοι νόμοι που βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/ αλλά δύσκολα μπορεί ο αναγνώστης να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα.                                      
Εάν έχετε κάποιες απορίες για όλα αυτά τα πρόσφατα που έχουν αλλάξει τις παροχές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε την ψηφιακή κοινότητα στο http://www.disabled.gr/forum/ όπου θα βρείτε αρκετούς έμπειρους χρήστες πρόθυμους να απαντήσουν ακόμη και σε σύνθετα ερωτήματα όταν υπάρχει απάντηση.                                       
Εάν σας ενδιαφέρει να σπούδασετε εξ αποστάσεως στο ανοιχτό πανεπιστήμιο θα πρέπει να διαβάσετε το http://www.disabled.gr/lib/?p=41691και να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας το συντομότερο δυνατό.                                          
Το τελευταίο διάστημα έχουν εκδοθεί αρκετές εγκύκλιοι του Ι.Κ.Α. και μπορείτε να τις διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?cat=33                                  
Ο νόμος για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε ισχύ http://www.disabled.gr/lib/?p=41460 και πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που δίνει.                                             
Το παραπληγικό επίδομα αυξάνεται http://www.disabled.gr/lib/?p=41441                                
Πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=42392                              
Προσοχή στα έξοδα μετακίνησης που εισπράττετε από το Ι.Κ.Α. επειδή μπορούν να προκαλέσουν μπελάδες. Διαβάστε σχετικά το http://news.disabled.gr/?p=42381                            
Οι τυφλοί, οι παραπληγικοί και οι τετραπληγικοί που έχουν αναπηρία μεγαλύτερη του 80% εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων και την έκτακτη εισφορά http://news.disabled.gr/?p=42326 σχετικές απορίες μπορείτε να διατύπωσετε στην ψηφιακή κοινότητα του Disabled.GR στο http://www.disabled.gr/forum/ αφού πριν γίνεται μέλη μέσα από μια σύντομη ψηφιακή διαδικασία.                                        
Ένα ενδιαφέρον κείμενο με πληροφορίες για το πώς μπορείτε να αποφύγετε την διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση που δεν πληρώσετε το φόρο μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=42320 και εφόσον έχετε απορίες υπάρχει πάντα το http://www.disabled.gr/forum/ για ερωτήσεις.                                      
Τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε πολλά λεφτά και θα πρέπει να το έχουμε πλέον συνεχώς στο νου μας http://news.disabled.gr/?p=42283 επειδή δεν αποκλείεται οι καθυστερήσεις των πληρωμών να ακουμπήσουν και τις παροχές σε είδος.                                   
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: