Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Τελευταίες παραστάσεις Η Οφηλία είναι έγκυος | NIXON BAR screening room

Τελευταίες παραστάσεις Παράταση παραστάσεων έως 5 Ιανουαρίου 2010 στο: NIXON BAR screening room, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός «Η Οφηλία είναι έγκυος» του Vimal Shab Αν ο Άμλετ και η Οφηλία ζούσαν σήμερα θα ήταν Emo ή Trendy;
Ο Άμλετ ήταν bisexual;
Είναι τελικά η Οφηλία έγκυος;
Και οι θεατές τι δουλειά έχουν μέσα σ’ ένα καμαρίνι; Δυο ηθοποιοί ανάμεσα στη ζωή και στο θέατρο μπλέκονται στην κωμικοτραγική περιπέτεια της ίδιας τους της ύπαρξης. «Η Οφηλία είναι έγκυος»… ξανά!
Αυτή τη φορά «κυοφορεί», ή έτσι νομίζει, στο Nixon.
Μετά την επιτυχία της παράστασης στο Επί Κολωνώ μεταφέρεται σε ένα καινούριο θεατρικά χώρο.
Εκεί οι δύο ήρωες του έργου, δυο φίλοι και συνάδελφοι στα τριάντα, συγκρούονται απροκάλυπτα, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα, μπροστά στα μάτια των θεατών.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της καριέρας τους ένα μυστικό έρχεται να τα διαλύσει όλα.
Μέσα από αυτό το υπέροχο χάος η σχέση τους εκτίθεται και δοκιμάζεται.
Το χιούμορ προσπαθεί να ισορροπήσει με το ρεαλισμό και το συναίσθημα δηλώνει παρόν, όπως πάντα στις ιστορίες των ανθρώπων. ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, η παράσταση μπορεί να φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό θεατών. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6981982591 ή στο 210 8839657 Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Αθηνά Αλεξοπούλου, Χάρης Μπόσινας Κείμενα: Vimal Shab Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου Χάρης Μπόσινας Συμεών Τσακίρης Σκηνοθεσία video: Πέτρος Καλκόβαλης & Μελίνα Tσαμπάνη Σκηνικά-κουστούμια:ομάδα Annada Kadda και Μαριανίνα Σέττα Μουσική: Carlos Cuervas Galvez (Misteregg) Οργάνωση παραγωγής: 4actors www.4actors.gr LΙΝΚ: http://www.youtube.com/watch?v=ieK1yXkryHA INFO: ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15 Bar ΝΙΧΟΝ (screening room) Αγησιλάου 61β, Κεραμεικός Κρατήσεις θέσεων: 210 8839657 και στο 698 1982591
Διάρκεια της παράστασης: 60’ Τιμή εισιτηρίου: 15 € με ποτό (γενική είσοδος) Χορηγοί επικοινωνίας EXODOS ROCK FM 96,9 Mixtape.gr Επικοινωνία: Art Minds Δάφνη Μουστακλίδου 6972294695 dafni.artminds@gmail.com

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στα δύσκολα.
Οι πρώτες περικοπές των ασφαλιστικών ταμείων έχουν ξεκινήσει και αυτή τη φορά αυτές οι περικοπές είναι «έξυπνες».
Πρώτος στον χορό των περικοπών μπήκε ο ΟΓΑ που έβαλε εκτός των άλλων και πλαφόν στο κατούρημα.
Αρκετοί αναγνώστες σχολίασαν την συγκεκριμένη εγκύκλιο και μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλιά τους στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23630
Περικοπές και πλαφόν βάζει και ο οργανισμός ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών. Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24120 και πρόσεξε την σημείωση των συντακτών της εγκυκλίου που αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εγκύκλιος ισχύει μόνο για βοηθήματα «υψηλού κόστους».
Οι συντάκτες της εγκυκλίου έχουν λησμονήσει πως ο οργανισμός ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι πρότινος ήταν ένα υγιές ταμείο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για πολλά χρόνια αγόραζαν υπερβολικά ακριβά τις παροχές σε είδος και σε χρήμα.
Το υπουργείο οικονομικών εξέδωσε δελτίο τύπου με τίτλο «Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3808/2009» και μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του δελτίο τύπου στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24394 επειδή εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να έχουμε μαζί μας τις εγκυκλίους του κράτους όταν ερχόμαστε σε επαφή με τη δημόσια διοίκηση.
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για το κόστος των τροχαίων ατυχημάτων βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24333 και για να γίνει λίγο πιο ρεαλιστικό πριν από 41 μέρες πέθανε ένα ακόμη κορίτσι 23 χρόνων που απέκτησε την τετραπληγία του σε τροχαίο ατύχημα.
Ο θάνατος επήλθε από τις γνωστές επιπλοκές που προκύπτουν από την παράλυση και δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν στα συνηθισμένα νοσοκομεία.
Το πρόβλημα είναι γνωστό, κανείς όμως δεν φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων που πεθαίνουν αμέσως μετά το τροχαίο και αυτές οι στατιστικές δεν γίνονται ποτέ γνωστές.
Κανείς στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δώσει απάντηση στο πιο απλό ερώτημα:
Γιατί στην Ελλάδα πεθαίνουν οι άνθρωποι με κακώσεις νωτιαίου μυελού ειδικά αυτοί που τους συμβαίνει το κάταγμα στον αυχένα;
Εμείς πάντως μέσα από την εμπειρία μπορούμε να πούμε πως καμία επιπλοκή δεν είναι τόσο σοβαρή που να οδηγήσει στον θάνατο όταν και εφόσον τα νοσοκομεία ξέρουν να κάνουν τη δουλειά!
Διαβάστε στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24274 μια επιστολή ενός οργισμένου πατέρα.
Στο http://www.disabled.gr/preview/071/ θα βρείτε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ σε μορφή εικόνας ακριβώς έτσι όπως εκδίδεται στο χαρτί.
Εάν δεν είσαστε ακόμη συνδρομητές στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μπορείτε να γίνετε αφού διαβάσετε το http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483 που έχει πληροφορίες για τους απλούς και προσπελάσιμους τρόπους που μπορείτε να γίνετε συνδρομητές.
Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι δωρεάν για όλους τους ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες.
Καθημερινά στο http://news.disabled.gr/ δημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις από τον ημερήσιο και από τον περιοδικό τύπο που αφορούν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Οι ειδήσεις δημοσιεύονται σε προσπελάσιμη μορφή.
Στο http://news.disabled.gr/ θα βρείτε και πολλές ειδήσεις που δεν μπόρεσαν να χαρακτηριστούν ως δημοσιεύσιμες από τον συμβατικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
Μόλις χθες έκανα στο Facebook μια ομάδα για την Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.facebook.com/nikos.voulgaropoulos?v=app_2344061033&ref=name#/group.php?gid=219535136087 και μπορείτε να γίνετε μέλη :-)
Καλή χρονιά, Νίκος.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΠΕΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΠΟΘΩΝ
Μετάφραση: Τ. ΣΕΡΕΤΗ
Σελίδες: 186
ISBN: 978-960-8397-28
Ο Σαλβαδόρ Φουενσάντα, λίγο πριν από τη σύνταξη, συνεχίζει να καθαρίζει τους διαδρόμους του αεροδρομίου τής Μαδρίτης και να αφηγείται ιστορίες σε ανυποψίαστους ταξιδιώτες που περιμένουν την πτήση τους, καθώς και στην καλή του φίλη, Χουάνα, που δουλεύει στην καντίνα.
Πολλές από τις ιστορίες του είναι πραγματικά απίστευτες, αλλά, όπως συνηθίζει να λέει, η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο απίστευτη και αρχίζει συχνά μ’ ένα ψέμα... όπως εκείνη η γυναίκα που έπεσε στην αγκαλιά του νομίζοντας πως είχε ξαναβρεί κάποιον παλιό της εραστή, κι όταν κατάλαβε πως είχε κάνει λάθος, αποφάσισε να ολοκληρώσει μαζί του την παλιά της ιστορία... ή εκείνη η περίεργη «Λέσχη των Ανομολόγητων Πόθων», που αναλάμβανε να σχεδιάσει τη ζωή στα μέτρα του «πελάτη», προσφέροντάς του εξ ολοκλήρου έναν άνθρωπο... ή η περίπτωση του άνδρα που επινόησε μια νέα γλώσσα απ’ την οποία αφαίρεσε κάθε αρνητική έννοια... ή η ιστορία της ζωής του ίδιου του Σαλβαδόρ που, τελικά, μπορεί και να μην έχει καμία σχέση με όσα αρχικά πιστεύει ο αναγνώστης...

Στο διαδίκτυο το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια - Διαδώστε το !!!

ΤΟ ΒΓΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΥΧΤΑ !!! Στο διαδίκτυο το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια - Διαδώστε το !!!
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΑΚΙΩΝ "ΠΟΝΤΟΣ" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ BIELEFELD ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "Ο ΧΕΝΙΤΕΑΣ"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ανοικτή Επιστολή Από τον Καθηγητή Γιώργο Πιπερόπουλο Προς τον Αξιότιμο κ Γιάννη Ραγκούση Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Αγαπητέ μου κ Υπουργέ, Αναφορικά με την δημοσίευση στο διαδίκτυο του προτεινόμενου Νομοσχεδίου για «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα» θέλω να σας παρακαλέσω να ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ Κατά άρθρο ΟΧΙ μόνο τις προτεινόμενες ΑΛΛΑΓΕΣ ή και ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ αλλά τί ισχύει με τον Νόμο 3284/2004 ώστε ΟΛΟΙ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που ΔΕΝ γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο Νόμο, και ΔΕΝ είμαστε Νομικοί για να τον ανασύρουμε από την Βιβλιοθήκη μας να έχουμε συγκεκριμένη ΓΝΩΣΗ για να διαμορφώσουμε και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ άποψη ώστε τα οποιαδήποτε σχόλιά μας να σας φανούν ΧΡΗΣΙΜΑ. Επειδή, όπως, ανακοινώθηκε τα σχόλια πρέπει να γίνουν μέχρι την 7η Ιανουαρίου (αφού σας ευχηθώ χρόνια πολλά μια και η 7η Ιανουαρίου για τους Ορθοδόξους Έλληνες είναι, παρεμπιπτόντως, και η ημέρα της εορτής σας) ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να σκεφθείτε με τους συνεργάτες σας την απόσυρση από το διαδίκτυο του προτεινόμενου Νομοσχεδίου με την παρούσα μορφή και την ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ δημοσίευσή του με τις προσθήκες που ταπεινά ζητώ και ευελπιστώ να εισακουσθώ...

Περίεργο...ξήλωμα του δ/ντη της ΑΤΕ που έψαχνε το σκάνδαλο στην Κάρπαθο

ΣΟΚ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ www.dimokratiki.gr ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009Περίεργο...ξήλωμα του δ/ντη της ΑΤΕ που έψαχνε το σκάνδαλο στην Κάρπαθο
Ξήλωσαν μέσα σε μια ημέρα τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για το μεγάλο σκάνδαλο στην Κάρπαθο!
Άραγε γιατί ξηλώσανε τον διευθυντής επιθεώρησης της Αγροτικής Τράπεζας, που ήταν υπεύθυνος για την έρευνα του σκανδάλου για το ξέπλυμα μαύρο χρήματος στην ΑΤΕ Καρπάθου;
Εκεί στην βουλή το έχετε πάρει χαμπάρι ή αγρόν ηγοράζετε;
"Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Τράπεζας και αποφάσισε τις παρακάτω τοποθετήσεις στελεχών της Τράπεζας:
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΑΤΕ ΤΗΣ 22/12/2009
Διαβάστε:
1. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑ (Δ/ντρια) Α.Μ. 9264/9, Προϊστάμενη Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού μετακινείται στο Κεντρικό Κατάστημα και τοποθετείται διευθύντρια του καταστήματος αυτού.
2. ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Υποδ/ντής) Α.Μ. 11736/6, Διευθυντής με ανάθεση του Κεντρικού Καταστήματος μετακινείται στη Διεύθυνση Ιδιωτών-Αγροτών και τοποθετείται υποδιευθυντής της Διεύθυνσης αυτής, ανακαλουμένης της ανάθεσης καθηκόντων διευθυντή.
3. ΚΡΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Υποδ/ντής) Α.Μ. 10069/2, Σύμβουλος Διοίκησης μετακινείται στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και τοποθετείται προϊστάμενος της διεύθυνσης αυτής με 6/μηνη ανάθεση καθηκόντων.
4. ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Υποδ/ντής) Α.Μ. 12484/2, Σύμβουλος Διοίκησης μετακινείται στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και τοποθετείται προϊστάμενος υποδιεύθυνσης.
5. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Δ/ντής) Α.Μ. 10100/1, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου μετακινείται σε θέση συμβούλου Διοίκησης
6. ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Δ/ντής) Α.Μ. 8931/1, Σύμβουλος Διοίκησης μετακινείται στη Διεύθυνση Περιουσίας και τοποθετείται προϊστάμενος της Διεύθυνσης αυτής.
7. ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (Υποδ/ντής) Α.Μ. 10685/2, Μετακινείται στη Διοίκηση προκειμένου να αποσπαστεί στο leasing.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Αισιόδοξες προβλέψεις για την ευρωπαϊκή πορεία των βαλκανικών χωρών Υεμένη: Εκδίκηση για τις αεροπορικές επιθέσεις ορκίστηκε η αλ ΚάινταΈτοιμη για νέα «Διαστημική Κούρσα» η Κίνα Περίπου 1.960 χριστιανοί έχουν σκοτωθεί από το 2003 στο Ιράκ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΓΑΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Τι είδους αγάπη είναι αυτή;
Καλβινισμός: Μία διαστρεβλωμένη παρουσίαση του Θεού.
Dave Hunt
Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο από τον, παγκοσμίως, πολύ γνωστό Αμερικανό συγγραφέα Dave Hunt, μεταφράστηκε δε και στα Ελληνικά για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην Ελληνική βιβλιογραφία, πάνω στο μεγάλο και σοβαρό θέμα, που πραγματεύεται.
Ο Dave Hunt έχει συγγράψει και πολλά άλλα, εξίσου σημαντικά βιβλία, τα οποία γνώρισαν τεράστια κυκλοφορία, πολλά δε απ’ αυτά έχουν γίνει bestseller.
Το βιβλίο αποτελείται από 510 σελίδες, μεγάλου σχήματος (24 x 17 εκατοστά), με χαρτί 100 γραμμαρίων και έγχρωμο εξώφυλλο.
Περιέχει πλουσιότατη Βιβλιογραφία, μεγάλον αριθμό Υποσημειώσεων, καθώς και Πίνακα με όλα τα σχετικά εδάφια της Αγίας Γραφής,

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Εκδοτική Δραστηριότητα και Κίνηση των Ιδεών στην Ελλάδα ΛΟΥΚΑΣ ΑΞΕΛΟΣ Β΄ Έκδοση Έτος Α΄Έκδοσης: 1984 Σελ. 216, ISBN 978-960-303-068-3 Απόσπασμα από το βιβλίο (Υστερόγραφο / σελίδες 127-153) Ο Λουκάς Αξελός δεν προσποιείται ότι τάχα ξεσκονίζοντας τις βιβλιοθήκες μας μένει έκθαμβος ανακαλύπτοντας πόσα πολιτικά, λογοτεχνικά και άλλα βιβλία στοιβάζονται σ’ αυτά τα κενοτάφια πολλές φορές γνώσεων. Δεν κάνει στατιστική της κίνησης του βιβλίου. Δε διαμαρτύρεται γιατί το κοινό δεν καταλαβαίνει. Άλλωστε, δε δίνει τέτοιες ευκαιρίες στον αναγνώστη του βιβλίου του. Εξαρχής, αποκαλύπτει τα χαρτιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι, πριν τον πρόλογο, μερικές αράδες του Αντόνιο Γκράμσι κρίνονται σαν αναγκαία προδιάθεση για τα παραπέρα. «Πράγματι, το παρόν δεν έχει μια λογοτεχνία δεμένη με τις πιο βαθιές και στοιχειώδεις αναγκαιότητες του, επειδή η υπάρχουσα λογοτεχνία, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, δεν είναι συνδεδεμένη με την εθνική - λαϊκή ζωή, αλλά με περιορι-σμένες ομάδες που είναι αλογόμυγες της εθνικής ζωής». Γίνεται σιγά σιγά φανερό ότι αυτό που απασχολεί τον συγγραφέα είναι η κίνηση και κυκλοφορία των ιδεών «στο έδαφος και υπέδαφος της πολιτικής και πολιτιστικής μας γεωγραφίας τα τελευταία χρόνια». Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στις βιβλιοθήκες μας: ο Λουκάς Αξελός καταμετρά και ρωτά, γιατί υπάρχουν βιβλία που μαρτυρούν την επιθυμητή μας δράση να υπάρξουμε «αναγνώστες» και άλλα, που απαθανατίζουν την παγίδευσή μας διαβάζοντάς τα; Θα ’λεγε κανείς πως το βιβλίο αυτό αποτελεί μια κριτική στον κόσμο του, ένα βιβλίο που υπόκυψε στον αναγνώστη, συμμάχησε μαζί του με μοναδικό σκοπό να απογυμνώσει τη βουβωνική χώρα του βιβλίου, ν’ αποκαλύψει στον κόσμο των ιδιόμορφων αυτών προϊόντων την αυθεντικότητα και την ψευτιά, το αληθινό και το δάνειο στοιχείο, τα εμπόδια που φράζουν το δρόμο στην ανάπτυξη μιας «σύγχρο-νης ριζοσπαστικής πολιτιστικής ταυτότητας», τέτοιας που θα ξεπερνούσε τις «κορυφαίες συλλήψεις της καταξιωμένης παραδοσιακής εκδοχής». Η Εκδοτική Δραστηριότητα και Κίνηση των Ιδεών στην Ελλάδα είναι μια θαυμάσια πολιτική μελέτη, η οποία μ’ αφορμή το βιβλίο και τελικό της στόχο αυτό το προϊόν, υφαίνει περίτεχνα το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό, μέσα στο οποίο η παραγωγή της γνώσης και η εκδοτική δραστηριότητα στον τόπο μας, έζησαν και ζουν μια τραγική περιπέτεια. Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα βιβλίο το οποίο, με φόντο την περιπέτεια των ιδεών απ’ τον εμφύλιο κι έπειτα, τραβά το πέπλο, καθαρίζει τον ορίζοντα, αποκαλύπτει για πρώτη φορά το βιβλίο ως θώκο, ασπίδα συμφερόντων, ιδεολογικό κλοιό, εκδοτική πολιτική. Ο αξιολογότερος άξονας του είναι η αντιμετώπιση του αναγνώστη ως πολιτικού ανθρώπου, ο οποίος οφείλει να αναζητά τις πολιτικές-ιδεολογικές αιτίες του αναγνωστικού του γούστου. Ο αναγνώστης δεν είναι ένα βαρόμετρο της εμπορικότητας, δεν είναι το παθη-τικό προϊόν πάνω στο οποίο στηρίζεται το μπεστ-σέλερ, δεν είναι αυτός που υπάρχει για το βιβλίο. Είναι δρων υποκείμενο κι ό,τι επιθυμεί να διαβάσει είναι αποτέλεσμα των σχέσεων, των εγκλωβισμών ή απεγκλωβισμών της ζωής του, είναι αποτέλεσμα του πολιτισμού του. Το βιβλίο δεν είναι ουδέτερα ένας «φίλος», δεν είναι το ρέκβιεμ της απελπιστικής μοναξιάς, δεν είναι ο αναγνώστης ένας μονομανής που διαβάζει ευτυχισμένος έχοντας ανακαλύψει ένα ακόμη μυστικό για να περνά τον ελεύθερο χρόνο του. Το βιβλίο δεν είναι το προϊόν που έχει γίνει αναντικατάστατο στην κρεβατοκάμαρα, το λουτρό, το αυτοκίνητο, δεν είναι φαγώ-σιμο με την τρέχουσα σημασία. Είναι ένα προϊόν που κουβαλά ιδεολογική και πολιτική χρώση και οσμή, κι αυτό πρέπει να λέγεται και να ψάχνεται. Απ’ αυτή την άποψη, το βιβλίο του Λουκά Αξελού είναι μια αξιολογότατη μελέτη των όρων προσέγγισης και διερεύνησης της περιπέτειας του βιβλίου στον τόπο μας σε σχέση με τη νεότερη πολιτική μας ιστορία. Κώστας Καλημέρης, «Διαβάζω»

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: Η ιστορία της ταινίας ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βασιλική Κοκκίνου ΣΕΛΙΔΕΣ: 48 ΕΤΟΣ: 2009 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 21.0 x 27.7 ISBN: 978-960-19-0521-1 SAPCODE: 21009128
Παραμονή Χριστουγέννων 1843, στη βικτοριανή Αγγλία, ο γερο-τσιφούτης Εμπενίζερ Σκρουτζ σκορπίζει γύρω του το μίσος για τη γιορτή της χαράς και της αγάπης.
Αντιθέτως, ο ταλαίπωρος υπάλληλός του Μπομπ Κράτσιτ, που εργάζεται για ένα κομμάτι ψωμί, συνεχίζει να πιστεύει στη μεταμορφωτική δύναμη του γιορτινού πνεύματος.
Εκείνη ακριβώς τη νύχτα τρία πνεύματα θα επισκεφτούν τον Σκρουτζ... Το πρώτο θα τον μεταφέρει στα Χριστούγεννα του παρελθόντος.
Το δεύτερο θα του δείξει τα φετινά Χριστούγεννα.
Και το τρίτο, το πιο τρομακτικό από τα φαντάσματα, θα του παρουσιάσει τα μελλοντικά Χριστούγεννα. Θα καταφέρουν τα τρία πανίσχυρα πνεύματα να αλλάξουν το μίζερο αυτόν άνθρωπο και να μαλακώσουν τη σκληρή καρδιά του; Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» μεταφέρεται αυτές τις γιορτές στη μεγάλη οθόνη από την Disney και το εικονογραφημένο βιβλίο της ταινίας κυκλοφορεί αποκλειστικά από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».

100 μέτρα κάτω από το γέλιο

100 μέτρα κάτω από το γέλιο
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-89003-0-1
Διαστάσεις: 14x20,5 εκ.
Αριθμός σελίδων: 216
Ένας άνθρωπος, σχεδόν πνιγμένος στο βυθό του γέλιου, προσπαθεί να επιστρέψει σε μια κανονική ζωή, ξεφεύγοντας από αυτό που αν ήξερε πραγματικά, δε θα διάλεγε ποτέ. Μέσα σε έναν κυκεώνα εξελίξεων με συνεχείς ανατροπές, και νιώθοντας πως ο χρόνος του είναι περιορισμένος, ζει έντονα τις μέρες που ακολουθούν.
Το τι είναι σωστό και το τι δεν είναι, γίνεται ένα ερώτημα διαρκώς.
Το γέλιο δεν είναι πλέον αθώο και κάποιος ευθύνεται γι' αυτό.
Μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, ανάλογη των ιστοριών του Κάφκα, ένας εγκλωβισμός σε αυτό που φαίνεται απίστευτο, ανάλογος των οργουελικών προβλέψεων, και μια γλώσσα ηθελημένα απλή κι άλλες φορές αγκαλιασμένη με το σκληρό υπαρξισμό του Καμύ.
Με αυτά τα υλικά και βασισμένο στο ερώτημα "Ποιοι φτιάχνουν τα ανέκδοτα επιτέλους;", το πρώτο μυθιστόρημα του Αστέρη Αστεριάδη, ξετυλίγεται ανάμεσα στο φανταστικό και το εν δυνάμει πραγματικό, το οποίο ποτέ δε θα διαπιστώσουμε.
Μια σύγχρονη αλληγορία για το ρου της Ιστορίας αλλά και τη στάση του ανθρώπου απέναντι στη μοίρα του - αν αυτή υπάρχει - που μας οδηγεί ξανά να αναρωτηθούμε:Αυτός ο κόσμος, δε θ' αλλάξει ποτέ;

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ - ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΘEΣΣAΛONIKH
ΠATPIΔA XΩPIΣ ΣYNOPA
Συγγραφέας: ΓIAΓKIOZHΣ Γ.ΦAIΔΩN
Εκδότης: MAΛΛIAPHΣ ΠAIΔEIA
ISBN: 97899604572670
Κατηγορία: Ιστορικά Βιβλία Διάσταση : 18Χ24
Σελίδες : 310
Περίληψη:
Η Θεσσαλονίκη εδώ και 2500 χρόνια, από την ίδρυσή της έως σήμερα, δεν έχασε ποτέ την ομορφιά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.
Το παρελθόν έχει αποθέσει πάνω της χρυσή σφραγίδα, ενώ το μέλλον τής ανοίγει πλατιές και μεγάλες δυνατότητες.
Αυτόν τον ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα της πόλης αναδεικνύει τούτο το βιβλίο.
Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα κείμενα του δημοσιογράφου Φαίδωνα Γ.Γιαγκόζη αναδύεται η ιστορία της Θεσσαλονίκης, που ξεκινά από την αρχαιότητα, περνά στη βυζαντινή εποχή, στην τουρκοκρατία, στην απελευθέρωση του 1912, στους βαλκανικούς πολέμους και την υποδοχή των Ελλήνων προσφύγων από τη Μικρά Ασία, στις περιπέτειες των δύο παγκοσμίων πολέμων, στην τρικυμιώδη περίοδο κατά τις δεκαετίες του 50 και του 60 και φτάνει στη νεότερη εποχή.
Μοναδικές φωτογραφίες από όλες τις περιόδους και τους ιστορικούς σταθμούς της πόλης, καθώς και σημαντικών προσώπων που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους πάνω της, φανερώνουν το σημαντικό ρόλο που πάντα έιχε και συνεχίζει να έχει η Θεσσαλονίκη σε όλους τους τομείς(οικονομικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, πολιτικό, κοινωνικό) της ελληνικής, αλλά και της ευρύτερης βαλκανικής πραγματικότητας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Από τον Καποδίστρια έως τη Χούντα
Γεώργιος Τσερεβελάκης
Κωδικός : 140-023
ISBN : 978-960-9408-55-4
Αριθμός σελίδων : 116
23 έγχρωμες εικόνες,
77 ασπρόμαυρες εικόνες, 6 χάρτες
Οι ξένες επεμβάσεις στην Ελλάδα σημάδεψαν ολόκληρη την ιστορία του νεοελληνικού κράτους, από την ίδρυσή του έως τη σύγχρονη εποχή.
Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αναμίχθηκαν συχνά στα εσωτερικά ζητήματα και στην εξωτερική πολιτική της χώρας, πολλές φορές μάλιστα με βίαιο τρόπο.
Αποδυόμενες σε έναν αγώνα ελέγχου των κρατικών δομών της και της ίδιας της πολιτικής ζωής της, προσπαθούσαν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους σε μία περιοχή με πολύπλοκους συσχετισμούς δυνάμεων και ισορροπών.
Καταπολέμησαν με πάθος κάθε αντιτιθέμενη σ' αυτούς κίνηση και, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των ενεργειών τους στην ελληνική κοινωνία, δημιούργησαν μια χώρα εξαρτημένη σε πολλά πεδία και καταδικασμένη να ακολουθεί πιστά τους Δυτικούς της «προστάτες».
Το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να γνωρίσει πολλούς κλυδωνισμούς στον πολιτικό και κοινωνικό της βίο, με έντονο αντίκτυπο έως σήμερα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Καπετάν Κεμάλ
Συγγραφέας : Mihri Belli
Μεταφραστής : Φραγκώ Καραολάν
Κατηγορία : Ειδικές Εκδόσεις
ISBN : 975-5452-41-8
Κυκλοφορία : 04/2009
Σελίδες : 270
Σχήμα :12,5 x 19,5
Χρώμα :Α/Μ
Έκδοση : Πρώτη
"...Η έχθρα που είχε συσσωρευθεί μέσα μου απο τη σοβινιστική προπαγάνδα τόσων χρόνων, διαλύθηκε μέσα σ''εκείνη την εβδομάδα που έζησα στην Αθήνα και είδα καθαρά στα μάτια των Ελλήνων τα φιλικά, τα αδερφικά αισθήματα που έτρεφαν για μας.
Οι πρόσφυγες, οι Καραμανλήδες, δάκρυζαν στο άκουσμα της λέξης "Τουρκία".
Τα αισθήματα αδελφοσύνης ανάμεσα σε δυο λαούς που είχαν ζήσει για αιώνες μαζί βάραιναν περισσότερο απ'' οτιδήποτε άλλο.
Την τελευταία μέρα έγινε η αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση.
Ήχησαν ξανά τα συνθήματα "Ζήτω η Τουρκία" και "Ζήτω η Ελλάδα".
Αυτή τη φορά φώναξα "Ζήτω η Ελλάδα μ'' όλη μου την καρδιά.
Είχα καταλάβει οτι δεν χρειαζόταν να πάψει να υπάρχει η Ελλάδα για να υπάρξει η Τουρκία. Όλοι οι λαοί είναι αδέλφια, αλλά ο Τούρκος και ο Έλληνας είναι ακόμα πιο κοντά ο ένας με τον άλλο."

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΧΕΔΟΝ ΝΟΥΑΡ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΡ.ΣΕΛΙΔΩΝ:216 ΣΧΗΜΑ:14X21 ISBN:978-960-521-204-9 Παραμονές Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 όλα μπορεί να συμβούν.
Ένας μεγαλοδικηγόρος με κενά μνήμης επισκέπτεται τον Γιάννη Παπά, αποτυχημένο ντετέκτιβ και πρώην αριστεριστή, και του ζητάει να τον παρακολουθεί σε εικοσιτετράωρη βάση, δίνοντάς του καθημερινή αναφορά για το πού πάει, τι κάνει, ποιους βλέπει...
Μόνο που στην πορεία, ο ντετέκτιβ και ο αναρχοφιλόσοφος βοηθός του είναι σαν να παρακολουθούν τον ίδιο τους τον εαυτό και την πορεία που ακολούθησαν τριάντα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Όλα αυτά – και άλλα πολλά, εξίσου ακατανόητα και παράξενα – πού μπορεί, άραγε, να οδηγήσουν;

Ο AΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΪ

Ο AΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΪ
Όμηρος Ι. Παπαδόπουλος
ISBN: 978-960-6804-05-2 Το 1941 η Πατρίδα μας έγραψε λαμπρές σελίδες Δόξας στην Μάχη των Οχυρών.
Των Οχυρών που δημιούργησε ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς, των Οχυρών που σήμερα αν κάποιος επιχειρούσε να τα κατασκευάσει δεν θα τα πετύχαινε με τον τρόπο που κατασκευάστηκαν την εποχή εκείνη.
Ο Ελληνικός Στρατός υπήρξε ο μοναδικός Στρατός στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο οι Γερμανοί, απέδωσαν τιμές, ο μοναδικός Στρατός του οποίου οι μπαρουτοκαπνισμένοι Αξιωματικοί και οπλίτες πέρασαν μπροστά από τα τμήματα της Βέρμαχτ, τα οποία ήταν σε στάση προσοχής. Μάχη των Οχυρών.
Η Εποποιΐα μιας Γενιάς.
Η Γενιά μιας Εποποιίας.
Το Οχυρό Ιστίμπεϊ, θύλακας αντίστασης, Οχυρό Μάχης, Πίστης και Αγώνα. Γραμμένο το 1946, από τον λοχαγό Όμηρο Παπαδόπουλο, έναν από τους αξιωματικούς-υπερασπιστές της «Μάχης των Οχυρών»..
Έναν Αξιωματικό που ήταν στην κυριολεξία Εθνικός Αγωνιστής, με έναν Αξιωματικό που πολέμησε όπου υπήρχε πολεμική αναμέτρηση για την πατρίδα μας.
Με τον άνθρωπο που υπήρξε υπασπιστής του Στρατηγού Γρίβα από την «Χ» μέχρι την ΕΟΚΑ… Το βιβλίο αυτό είναι μία μαρτυρία, μία περιγραφή των μαχών του Ιστίμπεϊ από έναν από τους πολεμιστές του.
Η αξία του τεράστια.
Μέσα από τις σελίδες του, μεταφερόμαστε νοερά στις μάχες του Οχυρού.
Κλείνουμε τα μάτια και αναλογιζόμαστε.. Σε καιρούς μίζερους, με τα εθνικά μας θέματα να βρίσκονται σε άσχημη φάση, με προσπάθειες αποσύνθεσης του εθνικού και κοινωνικού μας ιστού από δυνάμεις μέσα και έξω από την πατρίδα μας, βιβλία σαν και αυτό μας οπλίζουν με θάρρος και αισιοδοξία και μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι για το ότι είμαστε Έλληνες. 52 σελίδες

ΕΡΑΝΟΣ ΣΚΕΨΕΩΝ

ΕΡΑΝΟΣ ΣΚΕΨΕΩΝ
ΔΗΜΟΥΛΑ ΚΙΚΗ
ΠΕΖΟ
40 σελίδες
ISBN 978-960-8399-76-1
Σχήμα: 17Χ22
Α' Έκδοση: 2009
Η ομιλία της Κικής Δημουλά στην Αρχαιολογική Εταιρεία στις 26 Ιανουαρίου 2009.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
Συγγραφέας: PHILIP BROOKS
ISBN: 978-960-7926-25-8
Μετάφραση: Πετροπούλου Ειρήνη
Πολυτελής έκδοση
Β΄έκδοση 2003
Σκληρό εξώφυλλο 4/χρωμο Χρυσοτυπία
Εκτύπωση 4/χρωμη
Σχήμα: 23,5 X 30 εκ.
Σελίδες: 64
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Η μαγεία ολόκληρου του αρχαίου κόσμου σε ένα υπέροχο βιβλίο.
Οι Σουμέριοι, ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων, η Αρχαία Αίγυπτος, οι Ρωμαίοι, οι Δυναστείες της Κίνας και οι Μάγιας είναι λίγα μόνο από τα θέματα που εξετάζει το παρόν βιβλίο.
Το περιεκτικό κείμενο, οι έγχρωμες εικόνες, οι φωτογραφίες, οι χάρτες και οι πίνακες χρονολογιών μας παρασύρουν σε ένα μοναδικό ταξίδι γνώσης ανάμεσα στους σημαντικότερους πολιτισμούς του αρχαίου κόσμου.
Ένα βιβλίο απαραίτητο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Συγγραφέας: Andrew Nicoll Σελίδες: 504 ISBN: 978-960-364-395-1 Format: Paperback Έκδοση: 3η
Περιγραφή «…Δεν μπορώ να σας συμβουλέψω ως δήμαρχος.
Επιτρέψτε μου να σας συμβουλέψω ως φίλος και θα σας πω τούτο.
Αυτό είναι που ξέρω για τη ζωή. Έχω μάθει πως δεν υπάρχει πολλή αγάπη στον κόσμο ώστε να τη σπαταλούμε.
Ούτε σταγόνα δεν επιτρέπεται να πηγαίνει χαμένη. Αν είμαστε τυχεροί και τη βρούμε, ανεξάρτητα από το πού θα τη βρούμε, θα πρέπει να τη φυλάξουμε και να την απολαύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, για όσο πιο πολύ μπορούμε, μέχρι και το τελευταίο φιλί…»
Σε μια καθωσπρέπει μα μάλλον ξεχασμένη γωνιά της Βαλτικής, ο καλός δήμαρχος Τάιμπο αδυνατεί να εκφράσει την αγάπη του στην κυρία Στόπακ ώσπου, μια μέρα, εκείνη ρίχνει κατά λάθος το μεσημεριανό της μέσα σε ένα σιντριβάνι και, από εκείνη τη στιγμή, οι ζωές τους πλέον δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες…
«Ένα βιβλίο σπάνιας ευαισθησίας. Στις σελίδες του συμπυκνώνει σκέψεις και συναισθήματα που μας αγγίζουν όλους»
Μπήλιω Τσουκαλά, Δημοσιογράφος
«Υπέροχο! Πραγματικά αξιαγάπητο, αισιόδοξο, πρωτότυπο και καλογραμμένο.
Tο πιο γοητευτικό βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο!»
Τζόαν Χάρις, συγγραφέας του best seller KAYTH ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα στους δήμους που ρυπαίνουν http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5346
Επίσης, διαβάστε:
α) για το νέο μήνυμα που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στο Νικήτα Κακλαμάνη
β) για τα mobile KΕΠ που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών
γ) για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στη Βέροια για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον Αλιάκμονα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Λειτουργικότητα των λαογραφικών θεμάτων στον επιστολικό λόγο Αθηναϊκών εφημερίδων. (1974-2005) Συγγραφέας:ΝΙΚΟΛΕΤΑ Δ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ Κατηγορίες:Λαογραφία Μελέτες για τη Λογοτεχνία ISBN:960-333-474-Χ Αριθμός Σελίδων:260 Διαστάσεις (Πλάτος Χ Ύψος σε cm):17Χ24
Περιγραφή Όπως σημειώνεται στον πρόλογο, στο βιβλίο αυτό «αναδεικνύεται ένα, πράγματι, ενδιαφέρον και σύγχρονο λαογραφικό φαινόμενο, που παρατηρείται σε Αθηναϊκές εφημερίδες.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τη δημοσίευση επιστολών αναγνωστών, σε ειδικές στήλες των εφημερίδων, που χρησιμοποιούν λαογραφικό υλικό, για να αναδείξουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα της επικαιρότητας ή αναφέρονται σε λαογραφικά φαινόμενα.
Έτσι η έντυπη επιστολογραφία παρουσιάζει μια ιδιόμορφη λειτουργικότητα και ποικιλία λαογραφικών θεμάτων, με αποτέλεσμα η συλλογή και μελέτη του σχετικού υλικού να οδηγεί στη διατύπωση σημαντικών συμπερασμάτων για τις νοοτροπίες και τις στάσεις του σύγχρονου αστού». Η Νικολέττα Περπατάρη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε παιδαγωγικές επιστήμες και ειδικεύτηκε στη λαογραφία στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 2001 με βαθμό “άριστα”.
Το 2002, ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις, ανακηρύχθηκε πρώτη υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος.
Το 2003 διορίσθηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το 2005 ολοκλήρωσε αριστούχος τις μεταπτυχιακές σπουδές της. Έλαβε μέρος με ανακοινώσεις σε συνέδρια λαογραφίας και πολιτισμού και τώρα είναι αποσπασμένη στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ. Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή. Είναι μέλος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας.