Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στα δύσκολα.
Οι πρώτες περικοπές των ασφαλιστικών ταμείων έχουν ξεκινήσει και αυτή τη φορά αυτές οι περικοπές είναι «έξυπνες».
Πρώτος στον χορό των περικοπών μπήκε ο ΟΓΑ που έβαλε εκτός των άλλων και πλαφόν στο κατούρημα.
Αρκετοί αναγνώστες σχολίασαν την συγκεκριμένη εγκύκλιο και μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλιά τους στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23630
Περικοπές και πλαφόν βάζει και ο οργανισμός ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών. Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24120 και πρόσεξε την σημείωση των συντακτών της εγκυκλίου που αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εγκύκλιος ισχύει μόνο για βοηθήματα «υψηλού κόστους».
Οι συντάκτες της εγκυκλίου έχουν λησμονήσει πως ο οργανισμός ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι πρότινος ήταν ένα υγιές ταμείο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για πολλά χρόνια αγόραζαν υπερβολικά ακριβά τις παροχές σε είδος και σε χρήμα.
Το υπουργείο οικονομικών εξέδωσε δελτίο τύπου με τίτλο «Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3808/2009» και μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του δελτίο τύπου στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24394 επειδή εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να έχουμε μαζί μας τις εγκυκλίους του κράτους όταν ερχόμαστε σε επαφή με τη δημόσια διοίκηση.
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για το κόστος των τροχαίων ατυχημάτων βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24333 και για να γίνει λίγο πιο ρεαλιστικό πριν από 41 μέρες πέθανε ένα ακόμη κορίτσι 23 χρόνων που απέκτησε την τετραπληγία του σε τροχαίο ατύχημα.
Ο θάνατος επήλθε από τις γνωστές επιπλοκές που προκύπτουν από την παράλυση και δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν στα συνηθισμένα νοσοκομεία.
Το πρόβλημα είναι γνωστό, κανείς όμως δεν φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων που πεθαίνουν αμέσως μετά το τροχαίο και αυτές οι στατιστικές δεν γίνονται ποτέ γνωστές.
Κανείς στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δώσει απάντηση στο πιο απλό ερώτημα:
Γιατί στην Ελλάδα πεθαίνουν οι άνθρωποι με κακώσεις νωτιαίου μυελού ειδικά αυτοί που τους συμβαίνει το κάταγμα στον αυχένα;
Εμείς πάντως μέσα από την εμπειρία μπορούμε να πούμε πως καμία επιπλοκή δεν είναι τόσο σοβαρή που να οδηγήσει στον θάνατο όταν και εφόσον τα νοσοκομεία ξέρουν να κάνουν τη δουλειά!
Διαβάστε στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24274 μια επιστολή ενός οργισμένου πατέρα.
Στο http://www.disabled.gr/preview/071/ θα βρείτε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ σε μορφή εικόνας ακριβώς έτσι όπως εκδίδεται στο χαρτί.
Εάν δεν είσαστε ακόμη συνδρομητές στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μπορείτε να γίνετε αφού διαβάσετε το http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483 που έχει πληροφορίες για τους απλούς και προσπελάσιμους τρόπους που μπορείτε να γίνετε συνδρομητές.
Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι δωρεάν για όλους τους ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες.
Καθημερινά στο http://news.disabled.gr/ δημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις από τον ημερήσιο και από τον περιοδικό τύπο που αφορούν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Οι ειδήσεις δημοσιεύονται σε προσπελάσιμη μορφή.
Στο http://news.disabled.gr/ θα βρείτε και πολλές ειδήσεις που δεν μπόρεσαν να χαρακτηριστούν ως δημοσιεύσιμες από τον συμβατικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
Μόλις χθες έκανα στο Facebook μια ομάδα για την Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.facebook.com/nikos.voulgaropoulos?v=app_2344061033&ref=name#/group.php?gid=219535136087 και μπορείτε να γίνετε μέλη :-)
Καλή χρονιά, Νίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: