Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Αναδημοσίευση από halkidikinews.gr
Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη ποδηλατική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, τον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Χαλκιδικής που οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής με την υποστήριξη των υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Αθλητισμού. Στο σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπίο του νομού με τις ομορφότερες ακτές της Ελλάδας, για 4 ημέρες, από τις 8 μέχρι τις 11 Μαίου, 75 ποδηλάτες από 17 ομάδες της Ευρώπης θα διατρέξουν συνολικά 610 χιλιόμετρα, και θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με φόντο το ελκυστικό φυσικό περιβάλλον της Χαλκιδικής.
Ο νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στην ιδέα της διοργάνωσης ενός Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου εντός των ορίων του νομού. «Ένα τέτοιου μεγέθους διεθνές αθλητικό γεγονός, φέρνει τη Χαλκιδική στο προσκήνιο της τουριστικής προβολής, και αναδεικνύει ακόμη μια πτυχή ανάπτυξης για το μέλλον της περιοχής. Η Χαλκιδική μπορεί να αποτέλεσει την εναλλακτική πρόταση και για αθλητικό τουρισμό , μέσω της φιλοξενίας στις άρτιες υποδομές της, μεγάλων ευρωπαϊκών ποδηλατικών ομάδων που θα έρχονται για προετοιμασία στις όμορφες και άψογες διαδρομές της περιοχής μας» σχολίασε ο κ.Ζωγράφος.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού κ. Γιώργος Πασσαλής τόνισε: «Ξεκινάμε με κυρίαρχο σύνθημα: Ολη η Χαλκιδική συμμετέχει στον Ποδηλατικό Γύρο. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων των Χαλκιδιωτών σε κάθε ΕΤΑΠ του γύρου, από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή ώστε να αναδείξουμε ένα σπουδαίο τοπικό γεγονός σε μια διεθνή διοργάνωση με ευρωπαϊκή απήχηση που θα προβάλλει και θα αναδείξει τα μοναδικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ο Νομάρχης μας κ.Αστέριος Ζωγράφος ανέθεσε εν λευκώ στον Αθλητικό Οργανισμό μια διοργάνωση που έχει ως στόχο να αυξήσει και να επεκτείνει την τουριστική περίοδο στο νομό μας».
Σε συνδυασμό με τις υποδομές σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, με πολύ καλής ποιότητας ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο (απαλλαγμένο από κυκλοφορία αυτή την εποχή) και του φυσικού κάλους του νομού μας, οι διοργανωτές είναι βέβαιοι πως θα πετύχουν την καθιέρωση της Χαλκιδικής σαν ιδανικό μέρος για ποδηλατικές διοργανώσεις.
Το 2009 σκοπεύουν να διοργανώσουν τον Ποδηλατικό Γύρο τον Μάρτιο- Απρίλιο και αναβαθμίζοντας σταδιακά την όλη διοργάνωσή του, να γίνει σημείο αναφοράς στην Ευρώπη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Μέχρι στιγμής οι Ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ανέρχονται σε 20 και είναι:

Team Essen 19 ZWO Germany
Cycling team swb -//-
- //- Mannheim -//-
team Stadler-Citec -//-
Hamburg cycling team -//-
National team of Serbia
-//- -//- Bulgaria
Geofcojartazi team Belgium
BOURGAS Professional team Boulgaria
Necebar cycling team -//-
Hemus cycling team -//-
Y.V.POITIERS France
Stegcomputer-ckt Swiss
JAJO cycling team -//-
Tusnad cycling team Romania
Cosmote Kastro cycl.team Krete Hellas
Νational team MTB Hellas
Kelly Benefit Strat. USA
ACME cycling team Argentina
ZP Podbrezova cycling team Slovakia


Το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων continental που αναφέρονται είναι υψηλού επιπέδου και μεταξύ των αθλητών τους υπάρχουν ποδηλάτες με Εθνικές και Διεθνείς διακρίσεις και προδιαγράφεται μεγάλος και έντονος συναγωνισμός στις εντυπωσιακές και με υψηλό βαθμό δυσκολίας επιλεγμένες διαδρομές. Υπάρχουν και άλλες συμμετοχές από Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Κατάρ, Η.Α., Εμιράτα.

halkidikinews.gr