Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

23/12/2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Αυτοί είναι οι μισθοί των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ της ΕΡΤ !!!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΖητήστε απόδειξη για μείωση φόρου Το τελευταίο αντίο Καριέρα ή έξτρα άδεια μητρότητας «Πειραγμένα» γλυκά για τα Χριστούγεννα Ψήφος σε 250.000 μετανάστες Ι.Χ.: πιο υψηλά ασφάλιστρα για παραβάτες Η μουσική περνάει από το κινητό Τεστ για 6 νέα σεντάν στην αγορά Οι καλύτερες ατάκες της χρονιάς

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Οι Γενοκτονίες των χριστιανικών λαών της Ανατολής και οι γερμανικές ευθύνες. Ελληνική «πολιτική» και τουρκικά προεκλογικά παιχνίδια στη Θράκη: η περίπτωση της Αϊσέλ Ζεϊμπέκ! Προβληματισμοί για την Σύνοδο στην Κοπεγχάγη Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Νότιου Σουδάν Τουρκία: Σχόλια για δηλώσεις Bαρθολομαίου Στο τραπέζι η στρατιωτική επιλογή εναντίον του Ιράν «Πράσινα» μπερέ στην Αεροπορία «Εθνική κόκκινη γραμμή» τράβηξε και η ΠΓΔΜ Bελτιώσεις έγιναν στο καινούργιο κελί του Οτσαλάν Η Κίνα «εισβάλλει» στην Κ. Ασία Η κραυγή του κ. Βαρθολομαίου Moody’s: Υποβάθμιση με… αβάντα! Τριμερής συνάντηση Τουρκίας,ΗΠΑ,Ιράκ για την αντιμετώπιση του PKK Ο ρόλος της Γερμανίας στο Κουρδιστάν και το Ιράκ Τούρκικα παζάρια για την κατάργηση της βίζας στην Ε.Ε Ημέρα πένθους για το πράσινο ιρανικό έθνος ΚΥΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ Προς δημιουργία Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ

Χρόνια Πολλά απο το Fire Rescue News

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΔΙΑΒΑΖΩ"

Το περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ και οι συνεργάτες του σας εύχονται Χρόνια Πολλά και Καλά! Με υγεία και καλή τύχη! Και πολλά πολλά βιβλία… Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου Περιοδικό διαβάζω Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Διαφήμισης Χαριλάου Τρικούπη 38, 3ος όροφος 106 80, Αθήνα τηλ.: 210 33 88 008 fax: 210 33 88 006 email: kdiavazo@otenet.gr

Χρόνια Πολλά από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

EΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ: ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1, 144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΗΛ.: 210 28 04 800, FAX: 210 28 19 550 ΠΩΛΗΣΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, 106 79 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210.36.02.535, FAX. 210.36.40.683

Ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2009
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αριθ. Πρωτ.:
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΠ/Φ.2.9/& ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Βασ. Σοφίας 15
ΠΡΟΣ: (Ως πίνακας διανομής)
Ταχ. Κώδ Τηλ. : 106 74, Αθήνα
2103393257, 2103393264 2103393282, 2103393259 FAX : 213 13 13 229
Θέμα: «Προγραμματισμός Προσλήψεων Έκτακτου Προσωπικού και σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου έτους 2010»
Α. Γενικά θέματα
1. Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, προώθησε στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο <<Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις>>, το οποίο ψηφίστηκε.
Βασική αρχή του νομοσχεδίου αυτού είναι αφενός μεν η υπαγωγή όλων των υπηρεσιών και φορέων στο σύστημα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, αφετέρου δε οι διαδικασίες πρόσληψης του πάσης φύσεως προσωπικού να καταστούν διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές.
Στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται διατάξεις που αφορούν σε θέματα πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού, πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος απαγορεύεται η με νόμο μονιμοποίηση ή μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου.
Στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής , το Υπουργείο μας συντονίζει τον προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού , ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών.
Ειδικά για το έτος 2010 και ενόψει των κυβερνητικών εξαγγελιών για περιορισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού οι υπηρεσίες πρέπει να προβούν στον άμεσο προγραμματισμό και την άμεση κίνηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού καθώς και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη το δυσμενές δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα.
Το γεγονός αυτό επιτάσσει τη μείωση, στον απολύτως αναγκαίο, τον αριθμό των αιτημάτων.
2.Υποβολή αιτημάτων προς έγκριση.
Καθιερώνεται από το έτος 2010 και εφεξής ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Καλούνται επομένως τα Υπουργεία να προβούν στον έγκαιρο προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καθώς και των συμβάσεων μίσθωσης έργου για το έτος 2010 και να αποστείλουν τόσο τα αιτήματά τους όσο και τα αιτήματα των φορέων που εποπτεύουν δια του αρμοδίου Υπουργού, στην υπηρεσία μας, ούτως ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες έγκρισης καθώς και η επιλογή των εν λόγω συμβασιούχων.
Τα αιτήματα θα αφορούν όλο το έτος 2010, ανεξαρτήτως αν ήδη υφίστανται συμβάσεις , οι οποίες όμως λήγουν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή εντός του 2010.
3. Υπηρεσίες και φορείς που υπάγονται στον προγραμματισμό για το έκτακτο προσωπικό και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου:
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ,οι φορείς που πρέπει να προγραμματίσουν τις ανάγκες τους για όλο το έτος 2010 και να αποστείλουν τα αιτήματά τους για έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου καθώς και για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου είναι οι ακόλουθοι:
● Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου
● οι φορείς του δημόσιου τομέα όπως αυτός οριοθετείται με τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 1256/82 (ΦΕΚ 65Α) και τις μεταγενέστερες συμπληρώσεις του, πριν την τροποποίησή του με το άρθρο 51 του Ν. 1892/90 (ΦΕΚ 101Α ) .
● Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, και οι πάσης φύσεως επιχειρήσεις τους.
● Οι συνταγματικώς κατοχυρωμένες ή μη Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές
● Οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ), η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε) και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε)
● Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.
● Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3429/2005 (ΦΕΚ 314 Α΄). Β. Ειδικά θέματα1. Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου:Η επιλογή των συμβασιούχων εργασίας ορισμένου χρόνου για αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών ή προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα ή έργα που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς γίνεται βάσει των κριτηρίων του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει. Επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού αυτού, εξακολουθούν να γίνονται από τις υπηρεσίες και τους οικείους φορείς, βάσει των κριτηρίων του άρθρου 21 του Ν.2190/94, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, τα οποία αναδιαμορφώνονται με ορθολογικότερο τρόπο, προκειμένου να εξισορροπηθεί η μοριοδότηση της ανεργίας με αυτή της εμπειρίας και να ενισχυθούν οι υποψήφιοι με αυξημένα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών).
Εξάλλου προστίθεται ένα νέο κριτήριο που αφορά στις μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ καταργείται το κριτήριο της ηλικίας, Σύμφωνα με την ΠΥΣ 33/06, όπως ισχύει, το αίτημα κάθε Υπουργείου, θα υποβάλλεται δια του οικείου Υπουργού και θα περιλαμβάνει προγραμματισμό εποχικού προσωπικού, τόσο για τις δικές του ανάγκες όσο και για τις ανάγκες των φορέων που εποπτεύει, επισυνάπτοντας και τα αναλυτικά στοιχεία των φορέων, με βάση τις εποχιακές ή άλλες περιοδικές ή πρόσκαιρες ανάγκες τους ή τις ανάγκες σε προσωπικό για προγράμματα ή έργα που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς τα οποία υλοποιούν.
Τα αιτήματα για την έγκριση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου πρέπει να έχουν περιέλθει τόσο στην υπηρεσία μας , όσο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Δ/νση 20η Προϋπολογισμού), προκειμένου να χορηγηθεί η βεβαίωση ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων, έως την 15 Ιανουαρίου 2010.
Για την ταχύτερη δυνατή έγκριση των αιτημάτων κρίνεται αναγκαία η όσο το δυνατόν ταχύτερη υποβολή τους και πάντως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι την προαναφερόμενη καταληκτική ημερομηνία.
Τονίζεται εξάλλου η αναγκαιότητα της άμεσης υποβολής τους, ούτως ώστε αμέσως μόλις εγκριθούν από την Τριμελή Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/06, όπως ισχύει, να προωθηθούν από τις υπηρεσίες και τους φορείς οι διαδικασίες πρόσληψης του εν λόγω προσωπικούΑιτήματα τα οποία θα αποστέλλονται πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας, δεν θα προωθούνται για έγκριση στην Τριμελή Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/06, όπως ισχύει, με εξαίρεση τις περιπτώσεις αιτημάτων που αφορούν σε πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες (άρθρο 20 Ν. 2190/94), οι οποίες, ως εκ της φύσης τους, δεν μπορούν να προγραμματισθούν .
2. Συμβάσεις μίσθωσης έργου:
Τίθεται σε νέα βάση το θεσμικό πλαίσιο σύναψής τους και στο νομοσχέδιο, ορίζεται μεταξύ άλλων ότι η επιλογή των φυσικών προσώπων θα γίνεται στο εξής βάσει των κριτηρίων του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει και η σχετική βεβαίωση, ότι πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις μίσθωσης έργου που δεν υποκρύπτουν εξηρτημένη εργασία και δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα χορηγείται εφεξής από το ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 , σε συνδυασμό με την παρ. 1 του άρθρου 14 του ανωτέρω νομοσχεδίου, δεν επιτρέπεται εφεξής η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου:
Α. για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης του φορέα
Β. όταν από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού ή οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτή για την οποία προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα. Στην δεύτερη ως άνω περίπτωση, έχει προβλεφθεί στο νομοσχέδιο (άρθρο 14, παρ.1), μεταβατική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, είναι δυνατόν, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από πρόταση του ΑΣΕΠ να ορίζεται, κατά περίπτωση, μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ισχύος της διάταξης από την έναρξη ισχύος του νόμου και πάντως σε καμία περίπτωση μετά τις 31.12.2010.
Ειδικά για τους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 31.12.2011.
Εξαιρούνται και επιτρέπεται η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου χωρίς τα κριτήρια του άρθρου 21 του Ν.2190/94, αλλά κατόπιν έγκρισης της Τριμελούς Επιτροπής της ΠΥΣ 33/06, όπως ισχύει ,για τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α. οι ιατροί, οι οδοντίατροι, οι ελεγκτές ιατροί, οι θεραπευτές ιατροί των ασφαλιστικών ταμείων.
β. οι ιατροί και νοσηλευτές των δημοτικών ιατρείων, των ΚΑΠΗ και των Κοινωνικών Δομών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης , πρώτου και δεύτερου βαθμούγ. οι καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων
δ. επιστήμονες στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων , συγχρηματοδοτούμενων , από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους, έργων.
2α. Διαδικασία και δικαιολογητικά για έγκριση σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου:
Τα αιτήματα για έγκριση σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου πρέπει πριν την υποβολή τους στην υπηρεσία μας , να υποβληθούν και να έχουν παραληφθεί από το ΑΣΕΠ το αργότερο μέχρι 11 Ιανουαρίου 2010.
Για την υποβολή των αιτημάτων στο ΑΣΕΠ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του σχετικού εντύπου (παράρτημα Β της παρούσας) και η επισύναψη των οικείων διατάξεων από τις οποίες να προκύπτουν οι οργανικές θέσεις του προσωπικού.
Τα αιτήματα αυτά θα αποστέλλονται, σύμφωνα με τα ανωτέρω, στο ΑΣΕΠ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: symvaseis-ergou@asep.gr.
Σε περίπτωση που από τις οικείες διατάξεις προβλέπονται οργανικές θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας με αυτές για τις οποίες προτείνεται η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου τότε η υπηρεσία θα πρέπει να ζητά από το ΑΣΕΠ να διατυπώσει πρόταση για τον Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη στην παρ. 1 του άρθρου 14 του νομοσχεδίου, υπουργική απόφαση.
Την πρόταση αυτή, το ΑΣΕΠ, εφόσον συμφωνήσει, πρέπει να την αποστείλει στην οικεία υπηρεσία μέχρι την 25 Ιανουαρίου 2010, η οποία και θα συντάξει την απόφαση, που προαναφέρεται.
Επισημαίνεται ότι χωρίς την υπογραφή της υπουργικής αυτής απόφασης δεν θα είναι δυνατή η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Όταν στις οικείες διατάξεις δεν προβλέπονται οργανικές θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας με αυτές για τις οποίες προτείνεται η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου το ΑΣΕΠ πρέπει κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία (25 Ιανουαρίου 2010) να έχει χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση στην οικεία υπηρεσία .
Οι οικείες υπηρεσίες υποχρεούνται να υποβάλλουν τα αιτήματα για έγκριση συμβάσεων μίσθωσης έργου τόσο στη Δ/νση Προσλήψεων Προσωπικού του Υπουργείου μας όσο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Δ/νση 20η Προϋπολογισμού), προκειμένου να χορηγηθεί η βεβαίωση ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2010 με συνημμένη τη σχετική βεβαίωση του ΑΣΕΠ.
3. Αιτήματα Περιφερειών, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ.
●Tα αιτήματα των Περιφερειών αποστέλλονται στη Δ/νση Διοίκησης/ Υπ. Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Σταδίου 27- Αθήνα), ενώ τα αιτήματα των Ο.Τ.Α. Α΄& Β΄ βαθμού υποβάλλονται, μέσω της οικείας Περιφέρειας, στη Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ / Υπ. Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Σταδίου 27- Αθήνα) . Εννοείται ότι η διαδικασία και οι προθεσμίες υποβολής των αιτημάτων των υπηρεσιών αυτών είναι οι προβλεπόμενες ανωτέρω.
● Όταν το αίτημα αφορά σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ν.π.ι.δ.) πρέπει να αναφέρεται αν ο φορέας ανήκει στο κράτος ή επιχορηγείται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού του.
4. Παραρτήματα
Τα αιτήματα προς έγκριση πρέπει να συνοδεύονται από τους ακόλουθους πίνακες που αποτελούν παραρτήματα της παρούσας εγκυκλίου:
● το Παράρτημα Α (Πίνακας αιτημάτων για Έκτακτο Προσωπικό και συμβάσεις μίσθωσης Έργου) , το οποίο πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώσει και να αποστείλει κάθε Υπηρεσία και
●το Παράρτημα Β το οποίο είναι ένα έντυπο που περιλαμβάνει τα στοιχεία που πρέπει η υπηρεσία να αποστέλει στο ΑΣΕΠ , προκειμένου για συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Τα αιτήματα και τα παραρτήματα, πρέπει να αποστέλλονται στην υπηρεσία μας τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή (με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου αποθήκευσης ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: dipp@ypes.gov.gr) προκειμένου να τύχουν άμεσης και ευχερέστερης επεξεργασίας.
Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Διοικητικού των Υπουργείων να ενημερώσουν άμεσα όλους τους εποπτευόμενους φορείς τους προκειμένου να αποσταλούν εγκαίρως όλα τα αιτήματα.
Η εγκύκλιος αυτή είναι ανηρτημένη στο Διαδίκτυο στην ιστοσελίδα: www.gspa.gr στη διαδρομή: Δημόσια Διοίκηση – Προσλήψεις.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Γιάννης Ραγκούσης
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
213 1313257 κ. Λάσκαρη (e-mail: dipp@ypes.gov.gr)
213 1313264 κ. Δακτυλίδη (e-mail:m.daktylidi@ypes.gov.gr)
213 1313274 κ. Μανιάτη (e-mail: a.maniati@ypes.gov.gr)
213 1313259 κ. Τσαρουχά (e-mail: v.tsar@ypes.gov.gr)
213 1313282 κ. Νικολάου (e-mail:e.nikolaou@ypes.gov.gr)

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σας εύχεται ό,τι καλύτερο για το 2010!

Γιά να δείτε την ηλεκτρονική κάρτα κλικ εδώ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αριθμός Δελτίου: 241980103 Έκδοση 1 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” (221209) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2009 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Π. Παναγιωτόπουλου, για την Εξεταστική Επιτροπή ¨Γερμανός¨ που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά και ο Γιώργος Παπανδρέου προσωπικά, δεσμεύτηκαν στον Ελληνικό λαό για πλήρη διαφάνεια στον δημόσιο βίο. Σήμερα που υλοποιεί τις δεσμεύσεις αυτές, η Ν.Δ. βαφτίζει «αναλώσιμα θεάματα» και «εκτροπή ενδιαφέροντος» τη διαφάνεια και τη διαλεύκανση υποθέσεων που πλήγωσαν την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και συνεπώς το κύρος της χώρας. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι, η διαφάνεια είναι απαίτηση του Ελληνικού λαού, που ως Κυβέρνηση καθημερινά υλοποιούμε. Φοβάται άραγε η Ν.Δ. το «άνοιγμα» αυτών των υποθέσεων ή απλά δεν μπορεί να παρακολουθήσει τους ρυθμούς της κυβέρνησης; Όσον αφορά δε τις αναφορές του στον Πρωθυπουργό, ο κ. Παναγιωτόπουλος προφανώς συγχέει την προσπάθεια για διαφάνεια με το πρόσφατο παρελθόν των πρωτοφανών στα κοινοβουλευτικά χρονικά αποχωρήσεων της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. από την Βουλή, όταν το ΠΑΣΟΚ ζητούσε την διερεύνηση των υποθέσεων που ταλάνισαν τον δημόσιο βίο. Ελπίζουμε ότι η δέσμευση της Ν.Δ. για «συναίνεση» στις πρωτοβουλίες για την συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών ισχύει ακόμη. Εκτός αν η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητεί προφάσεις για ακόμη μία «ηρωική έξοδο». Και τέλος, μήπως μπορεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. να απαντήσει ποιος ευθύνεται για τα «μεγάλα και επείγοντα ζητήματα του τόπου»;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΗΤΗΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ" Μεταξύ Νομαρχίας - Α.Π.Θ. - Ευξείνου Λέσχης Νάουσας uπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση για την ψηφιοποίηση των ιστορικών βιβλίων της Λέσχης Εκδήλωση του συλλόγου "Αετός του Πόντου" του Δ. Γαλλικού ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ "ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ" ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ"

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Γεννημένοι ν' αγαπάμε"
Μπουσκάλια Λέο ISBN: 978-960-14-2128-5 Αρ. σελίδων: 392
H μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να μάθεις ν’ αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι.Η αγάπη είναι ζωή.
Αν χάσεις την αγάπη, είναι σαν να χάνεις τη ζωή.
«Όταν πρόκειται να δώσουμε αγάπη, οι ευκαιρίες είναι απεριόριστες και όλοι είμαστε χαρισματικοί». Υπάρχει κάτι με το οποίο συμφωνούν όλοι οι άνθρωποι της γης: ποτέ δεν είμαστε τόσο χαρούμενοι, δημιουργικοί και παραγωγικοί όσο όταν έχουμε αγάπη στη ζωή μας.
Χωρίς αυτή, η ζωή μας είναι άδεια και δίχως νόημα.
Αν και είμαστε γεννημένοι για αγάπη, πολλοί από εμάς δεν το συνειδητοποιούμε παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά.
Το να έχουμε τη δυνατότητα για αγάπη είναι πολύ διαφορετικό από το να έχουμε την ικανότητα να αγαπάμε.
Η αγάπη μαθαίνεται και πρέπει να σπουδάζεται και να ασκείται διαρκώς.
Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όσους λαχταρούν να βιώσουν ό,τι καλύτερο προσφέρει η ζωή και είναι αποφασισμένοι να ζήσουν, να αναπτύξουν και να μοιραστούν τη δυνατότητα που έχουμε όλοι να αγαπάμε. Στο Γεννημένοι ν’ Αγαπάμε ο Μπουσκάλια μάς εξηγεί ότι το να αγαπάμε είναι μια επιλογή που αποτελεί εναλλακτική λύση στην απογοήτευση, τη μοναξιά και το φόβο.
Μας ενθαρρύνει να σκεφτούμε, να νιώσουμε και να προχωρήσουμε σε πράξεις που θα κάνουν την αγάπη να ανθίσει.
Η προσέγγισή του είναι ζωτικής σημασίας, είτε πρόκειται για ερωτική αγάπη είτε για αγάπη μεταξύ συγγενών, φίλων ή απλών γνωστών.
Αυτό που μας προτείνει είναι κάτι περισσότερο από ένας τρόπος αγάπης – είναι ένας τρόπος ζωής.
Το βιβλίο αυτό δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να προβληματιστεί πάνω σε μια σειρά από αυτοτελείς και σημαντικές σκέψεις γύρω από την αγάπη.
Ως τέτοιο, μπορεί να διαβαστεί από την αρχή ως το τέλος ή η κάθε σκέψη να μελετηθεί ξεχωριστά.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ CD ΤΩΝ «ΣΩΜΑ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ defkaz ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ.

Το ντουέτο ΣΩΜΑ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 2005, μέσα από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική συμβίωση μεταξύ των μουσικών Αντώνη Ανισέγκου και Θύμιου Ατζακά. Η εργασία του ντουέτου επικεντρώνεται στον δημιουργικό συγκερασμό σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, χτίζοντας – και γκρεμίζοντας – τις γέφυρες μεταξύ βιωμένου και ιδεατού ήχου. Το διπλό αυτό cd καλύπτει την διττή υπόσταση των ΣΩΜΑ. Στον πρώτο δίσκο παρουσιάζεται η στενή μουσική σχέση των Ανισέγκου και Ατζακά, μαζί με τέσσερα εμβόλιμα τρίο, με το Μιχάλη Σιγανίδη. Στον δεύτερο, το ΣΩΜΑ δίνει χώρο στους προσκεκλημένους μουσικούς, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μαρία Θωίδου μαζί με το Μιχάλη Σιγανίδη, σχηματίζοντας τρίο, κουαρτέτα και κουιντέτα.Τα cd περιέχουν και δύο βίντεο μίας ολόκληρης συναυλίας των ΣΩΜΑ, μαζί με τους Chris Dahlgren, Μιχάλη Σιγανίδη, Σαβίνα Γιαννάτου και Μαρία Θωίδου, στα πλαίσια της διεθνούς μουσικής κοινότητας Μουσικό Χωριό το 2009. Έτσι, η πρώτη αυτή δισκογραφική εμφάνιση του ντουέτου, ηχογραφημένη ζωντανά στη Θεσσαλονίκη (studio Polytropon), έρχεται να εκφράσει όλο το εύρος της μουσικής ιδιοσυγκρασίας των ΣΩΜΑ: πρώτα οι αλληλοδιαπλεκόμενοι, σύντομοι και πυκνοί διάλογοι των δύο μουσικών.
Έπειτα, σταδιακά, η ανάγκη για συνύπαρξη, μία ανάγκη που εκδηλώθηκε σε πολλές μουσικές παραστάσεις των ΣΩΜΑ: κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δίπλα στον Αντώνη Ανισέγκο και τον Θύμιο Ατζακά έχουν εμφανιστεί ζωντανά και άλλοι εξαιρετικοί μουσικοί - εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρίσιμων μουσικών παραδόσεων, όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), ο Ιρανός Βijan Chemirani (tombak), ο Κινέζος Wu Wei (sheng). Ο δίσκος εκδίδεται από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία defkaz (Θεσσαλονίκη), σε συμπαραγωγή με την ομάδα διοργάνωσης της μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό». Παράλληλα, σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύκλου δισκογραφικών εκδόσεων που θα προβάλλει επιλεγμένα μουσικά projects καλλιτεχνών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην μουσική κοινότητα του Μουσικού Χωριού (music-village.gr). H διανομή του δίσκου γίνεται από το «Μουσικό Ταχυδρομείο».
Πληροφορίες για την αγορά του δίσκου, ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της defkaz (polytropon.gr) και τον ιστότοπο του Μουσικού Χωριού. Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΩΜΑ, φωτογραφίες, ανέκδοτες ηχογραφήσεις, βίντεο και δωρεάν download ενός track, στο music-village.gr/udopia.

ΕΥΧΕΣ

Καλές γιορτές, πολλές ευχές για Καλά Χριστούγεννα
και Καλή Χρονιά Πολύβιος

Δρ Πολύβιος Ανδρούτσος Μουσικοπαιδαγωγός, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστήμιο Μακεδονία Επίτιμος Πρόεδρος E.E.M.E. Μέλος του ΔΣ της ISME (2006-2010) Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιο Συνέδριο ISME 2012 Email: pandroutsos@uom.gr Homepage www.eeme.gr/pand

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ SALONICA PRESS

Όμορφα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο Έτος
σε εσάς και τις οικογένειες σας Δημήτρης Συρμάτσης Δημοσιογράφος Τ: 6944816778

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Η απόφαση για την επέκταση της ελληνικής κυριαρχίας στη Μικρά Ασία Η Κίνα επεκτείνει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες Η Ρωσία μελετά την αλλαγή των χρονικών ζωνώνWhy the Dreyfus Affair MattersThe Red Flag: A History of Communism Πόσον Αλλάχ μπορεί να αντέξει η Γηραιά Ήπειρος; Ισλαμικός εξτρεμισμός με αμερικανικό διαβατήριο Διελκυστίνδα ΗΠΑ και Κίνας

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΚΘΒΕ: Οι Παραστάσεις του ΚΘΒΕ για την περίοδο των εορτών

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση για Ατζέντες Ώρες και μέρες παραστάσεων Κ.Θ.Β.Ε Πρόγραμμα περιόδου εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για τη χειμερινή περίοδο τις εξής παραστάσεις: Βασιλικό Θέατρο «Η Βαβυλωνία» του Δημητρίου Κ. Βυζάντιου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη Διάρκεια παραστάσεων έως 17/01/2010 «Το κορίτσι με τα μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη Διάρκεια παραστάσεων έως 14/02/2010 Μονή Λαζαριστών Λαϊκή Σκηνή – Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» «Βασικά, με λεν Θανάση» του Γιώργου Αρμένη σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους Διάρκεια παραστάσεων έως 24/01/2010 Πειραματική Σκηνή (Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών) «Ο Υμπύ Βασιλιάς» του Αλφρέντ Ζαρύ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου Διάρκεια παραστάσεων έως 24/01/2010 Παιδική Σκηνή – Βασιλικό Θέατρο «Ο Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου σε σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου Διάρκεια παραστάσεων έως 25/04/2010 Νεανική Σκηνή- Σκηνή Σωκράτης Καραντινός Μονή Λαζαριστών «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου Διάρκεια παραστάσεων έως 25/04/2010 Βασιλικό – ΕΜΣ – Μονή Λαζαριστών Λαϊκή Σκηνή «Σκηνή Σωκράτης Καραντινός», Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο – 9 μμ.
Σάββατο 26/12 Παιδική σκηνή – 11 πμ. Βασιλικό – ΕΜΣ – Μονή Λαζαριστών, Λαϊκή Σκηνή -«Σκηνή Σωκράτης Καραντινός», Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο- 6 μμ. & 9 μμ. Κυριακή 27/12 Παιδική σκηνή - 11 πμ., Νεανική Σκηνή – 1 μμ. Βασιλικό – ΕΜΣ – Μονή Λαζαριστών, Λαϊκή Σκηνή -«Σκηνή Σωκράτης Καραντινός», Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο- 7 μμ. Τετάρτη 30/12 Βασιλικό – ΕΜΣ – Μονή Λαζαριστών, Λαϊκή Σκηνή -«Σκηνή Σωκράτης Καραντινός», Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο- 7 μμ. Πέμπτη 31/12 Δε γίνεται καμία παράσταση Παρασκευή 01/01/2010 Παιδική σκηνή – 11 πμ. Βασιλικό – ΕΜΣ – Μονή Λαζαριστών, Λαϊκή Σκηνή- «Σκηνή Σωκράτης Καραντινός», Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο – 9 μμ.
Σάββατο 02/01/2010 Παιδική σκηνή - 11:30 πμ. & 3 μμ. Βασιλικό – ΕΜΣ – Μονή Λαζαριστών, Λαϊκή Σκηνή- «Σκηνή Σωκράτης Καραντινός», Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο – 6 μμ. & 9 μμ. Κυριακή 03/01/2010 Παιδική σκηνή - 11 πμ., Νεανική Σκηνή – 1 μμ. Βασιλικό – ΕΜΣ – Μονή Λαζαριστών, Λαϊκή Σκηνή -«Σκηνή Σωκράτης Καραντινός», Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο- 7 μμ.
Τετάρτη 06/01/2010 Παιδική σκηνή - 12:30 Βασιλικό – ΕΜΣ – Μονή Λαζαριστών, Λαϊκή Σκηνή -«Σκηνή Σωκράτης Καραντινός», Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο- 7 μμ.

Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Χριστούγεννα,
χωρίς αυτά ο χρόνος δεν ξεκινά,
βοσκούς μαζεύω, μάγους από μακριά,
γιορτάζω για ν' αλλάξουμε οριστικά,
χρόνια πολλά,
χωρίς να προσποιούμαι τίποτα πια».
(Φοίβος Δεληβοριάς) Σας παρακαλώ να προσεύχεσθε, για να γνωρίσουμε τον Θεό καλλιεργώντας μια σχέση και όχι ένα νόημα, την αγάπη και όχι την επιβολή κτιστών θελήσεων, την απλότητα και όχι τον μετασχηματισμό.
Ο Χριστός μας να Σάς χαρίζει κρυστάλλινη υγεία, να ευλογεί τα έργα των χειρών Σας και να ανταποδίδει στην αγάπη Σας καρπό εκατονταπλασίονα . Με αγάπη και βαθύτατη εκτίμηση
Ο Φαναρίου Αγαθάγγελος
Γενικός Διευθυντής Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της ΕλλάδοςChristmas: A season no year can begin without.
The shepherds I summon, the magi from afar.
Rejoice I will, so that a drastic change we bring about Joy I wish you near and far No more pretending on my part.
( Phoebos Delivorias ) It is my fervent wish that you pray, so that we may all learn of God through forging a palpable relationship and not through mouthing a concept; through laboring towards love and not through accepting the imposition of ephemeral and earthly willfulness; through seeking simplicity and not through convoluted complexity.
May Jesus bestow upon Thee crystal-clear health; may He bless the labor of Thy hands; may He reward Thy love with fruitfulness a hundredfold. With love and profound appreciation
Agathanghelos, Bishop of Fanarion
General Director of Apostolic Diakonia of the Church of Greece

"Big Brother" στο δημαρχείο Βέροιας

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την απόφαση της δημάρχου να εγκαταστήσει κάμερες στο δημαρχείο χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5314
Επίσης, διαβάστε:
α) για την πρόθεση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να κατέβει εκ' νέου υποψήφιος στο δήμο Θεσσαλονίκης http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5312
β) για την εγκύκλιο Ραγκούση προς ΟΤΑ που αφορά τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5311
γ) για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με κεντρικό θέμα την ψήφο μεταναστών και ομογενών http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5313
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΚΘΒΕ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Γαρούφας το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. κ. Σωτήρης Χατζάκη ςεύχονται Χρόνια Πολλά με Υγεία σε Σας και τις Οικογένειές σας Φέτος δε θα αποσταλεί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, χριστουγεννιάτικη κάρτα μέσω ταχυδρομείου και το ποσό των 500€ που θα δαπανούνταν για την αγορά και αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών, θα δοθεί στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών «Ελπίδα», των τσιγγάνων ROM που βρίσκεται στο Δροσερό Ξάνθης, για να καλυφθούν οι ανάγκες ρουχισμού των παιδιών του συλλόγου.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Greek AlertΠορεία για τα τέλη κυκλοφορίας Επιχείρηση: Ελεημοσύνη ... Ευγκαριστώ(!!!) Συνειδητή Ανομία, Ασυνείδητη Ανοχή ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ εν οιδα...βρεγμένη σανίδα Να βράσω τη Δημοκρατία σας! Ποια είναι η… «ασιατική χώρα», που δεν τολμούν να γράψουν το όνομά της; ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΕΡ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΑΛΒΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ.. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟΥΣ "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ"

Τους "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009. Την ώρα που το παιδικό τμήμα έκανε την καθιερωμένη του πρόβα, ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνιση του, συμμετέχοντας στο χορευτικό.Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλους όσους συμμετείχαν στην πρόβα, μικρούς και μεγάλους, ενώ συνομίλησε και συμβούλευσε τους μικρούς "ΑΚΡΙΤΕΣ" ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο. Δείτε φωτογραφίες και σε μορφή slideshow από την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη στους "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ". http://akrites.madblog.gr/note/22005/Η-ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΤΟΥ-ΑΓΙΟΥ-ΒΑΣΙΛΗ-ΣΤΟΥΣ.html Ακρίτες Επταλόφου http://akrites.madblog.gr/ akriteseptalofou@yahoo.gr http://www.facebook.com/akrites

"Οι 3 Μπάτσοι με τα όπλα και ο Χρυσός... Χριστός!"

"Οι 3 Μπάτσοι με τα όπλα και ο Χρυσός... Χριστός!"Απολίτιστο Στέκι

Σε μορφή περιοδικού κυκλοφορεί η Πολιτική Ενημέρωση

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Πολιτικός Όμιλος για την Δημοκρατία και την Πατρίδα προχώρησε στην αναβάθμιση της «Πολιτικής Ενημέρωσης», η οποία έγινε ένα ελκυστικό πολιτικό περιοδικό, με σύγχρονη σελιδοποίηση και δυναμική αρθρογραφία. Η «Πολιτική Ενημέρωση» από τώρα και στο εξής θα κυκλοφορεί μέσω του πρακτορείου τύπου «Ευρώπη» σε όλη την επικράτεια. Το πρώτο μας τεύχος κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα Αθηνών ? Θεσσαλονίκης και μετά τις 3 Ιανουαρίου 2010 θα γίνει η διανομή του στην επαρχία. Στο πρώτο μας τεύχος μπορείτε να διαβάσετε αναλύσεις για την πολιτική επικαιρότητα από τους Στ. Παπαθεμελή, Θ. Παντούλα, Π. Ψυρίλλο κ.ά. Διαβάστε επίσης την ενδιαφέρουσα συνέντευξή μας με τον Κώστα Ζουράρη, αλλά και τις σελίδες που αφιερώνουμε στην ιστορία και στον πολιτισμό. Η «Πολιτική Ενημέρωση» είναι ένα εγχείρημα ελευθεροτυπίας, δηλαδή μια πράξη πολιτισμού.Στηρίξτε την με την συνδρομή σας. Αναλυτικά τα περιεχόμενα του πρώτου τεύχους έχουν ως εξής: Εκδοτικό σημείωμα Στ. Παπαθεμελής, Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε Θ. Παντούλας, Ο βασιλιάς είναι γυμνός Σχόλια για την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα από την συντακτική μας ομάδα Π. Ψυρίλλος, Ένας Σαμαράς δεν φέρνει την άνοιξη Ηλ. Αλεξανδρής, Το ζητούμενο στην τρέχουσα πολιτική Μ. Μηλιαράκης, Ψεύδος και απάτη η Μασονία Γ. Παπαγιανόπουλος, Αχμέτ Ντοβούτογλου: προσοχή δαγκώνει Δημήτρης Αγγελής, Ιδέες και Πράξεις (είκοσι χρόνια μετά την πτώση του τείχους) Δ. Κοσμόπουλος, Βαλκανική μουσική Σήμερον ο ?ναρχος άρχεται (μικρό αφιέρωμα στα Χριστούγεννα και τα κάλαντα) «Η σάτιρα είναι αγωνιστικό στοιχείο» (συνέντευξη με τον Κώστα Ζουράρη) Κ. Κοτζιά, 66 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων Χρ. Χατζηγεωργίου, Βίτσι: ορεινή Ελλάδα Δ. Βέλτσου, Ψυχικές ενοχλήσεις και διαταραχές Vanessa Ronziani, Μεταλλαγμένα τρόφιμα Β. Μαράκης, Facebook, εικονική ζωή Θ. Παντούλας, Δ. Σαββόπουλος: 45 χρόνια κομμάτια Χρίστος Διαμάντης: Κωνσταντίνος Καραβίδας Βιβλιοθήκη, βιβλιοπαρουσιάσεις από την Ιωάννα Λιακοπούλου Το επόμενο τεύχος μας θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιανουαρίου σε Αθήνα ? Θεσσαλονίκη και 30 Ιανουαρίου στην επαρχία.