Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Επισκευή Laptop από 15€ ΚΑΙ δυνατότητα απόσυρσης για την αγορά νέου Laptop!


ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Μικρές ιστορίες με ήχους και κίνηση (με CD)
Βιβλία με CD

Συγγραφέας:Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα
Έτος:Νοέμβιρος 2007
Σχήμα:15Χ16
Σελίδες:24
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN 978-:960-6638-52-7

Ο Δεκατρής Σειρά: ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Βιβλία δραστηριοτήτων

Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Μιχάλης Κασάπης
Έτος:2006
Σχήμα:17x24
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-18-9

Ο Σπανός και ο Δράκος -Σειρά: ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Βιβλία δραστηριοτήτων

Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Μιχάλης Κασάπης
Έτος:2006
Σχήμα:17x24
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-20-0

Η Νεράιδα της θάλασσας από τον ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

 Η Νεράιδα της θάλασσας
Η Νεράιδα της θάλασσας
και δέκα λαϊκά παραμύθια

διασκευή: Αντώνης Σανουδάκης – Σανούδος
εικονογράφηση: Γιώργος Θεοδώρου
100 σελ.
ISBN 978-960-6748-75-2

Δέκα συν ένα παραμύθια της Χερσονήσου και του Ρεθύμνου με ρίζες στα ελληνιστικά και τα βενετσιάνικα χρόνια
ως τα νεότερα της τουρκοκρατίας, με στοιχεία από τη Δανάη και τον Περσέα, τον Οιδίποδα, την Παλαιά Διαθήκη και γλώσσα που φέρνει στο νου τον δεκαπεντασύλλαβο του Ερωτόκριτου και τα αναγεννησιακά έπη και νουβέλες.
Δέκα συν ένα παραμύθια που δεν είναι ισοπεδωμένα και ανούσια, αλλά ούτε και τρομοκρατούν τις αμάλαγες ψυχές των παιδιών, γιατί "το νεοελληνικό παραμύθι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί, για να ζήσει κανείς σαν σωστός άνθρωπος πρέπει να παραμείνει ειλικρινής και ακέραιος σαν παιδί".
Ο Αντώνης Σανουδάκης κατέγραψε τα δέκα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975 - 1993 ενώ το ενδέκατο το έγραψε ο ίδιος.
- Ο βασιλιάς με τσι πέντε θυγατέρες
- Το κουρουπάκι με το μέλι
- Έχει ο Θιός και να γενεί και το κόπανο παιδί
- Οι δύο βασιλιάδες
- Η χρυσή τρίχα
- O Φλωρεντίνος και η Ζωρζέτα
- Ο Απολλώνιος και η Αρχεστράτα
- Η Φουρναροπούλα
- Η Αχελώνα
- Η Νεράιδα της θάλασσας
Μια συλλογή παραμυθιών και οι γραμματολογικές προϋποθέσεις της
Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2011
ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΤΣΟΥΠΡΟΥ*
"Οι κοσμογονικές μεταβολές στην ιστορία του ανθρώπου, που πραγματοποιήθηκαν στους δύο τελευταίους αιώνες [...], σάρωσαν και τον ολότελα αφελή, όσο και χαριτωμένο [...] τρόπο, με τον οποίο εκφραζόταν η μεταφυσική ανάγκη του ανθρώπου [μέσω του παραμυθιού]. Αλλά αυτή η ανάγκη δεν ήταν μόνο θέμα μορφής. Ήταν και θέμα ουσίας. Η μορφή άλλαξε, στο βάθος η ανάγκη έμεινε η ίδια. Νέα είδη διηγήσεων εμφανίστηκαν, με τις οποίες ο άνθρωπος ζει τη γοητευτική ψευδαίσθηση της ελευθερίας του από τα δεσμά της ύλης. [...] Ο άνθρωπος και σήμερα παραμένει, όπως θα έλεγε ο Πλάτων, 'μυθοποιός'".
(Μιχαήλ Γ. Μερακλή, Τα Παραμύθια μας, εκδόσεις Εντός)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΣΑΝΟΥΔΟΣ, Η Νεράιδα της θάλασσας και Δέκα Λαϊκά Παραμύθια, Εικόνες: Γιώργος Θεοδώρου, εκδόσεις Ταξιδευτής, σελ. 100
Στο Εισαγωγικό Σημείωμα της παρούσας έκδοσης ο Αντώνης Σανουδάκης, μιλώντας για τις μελέτες εκείνες που του έδωσαν "το έναυσμα, κατά τα πρώτα χρόνια τού φιλολογικού και λογοτεχνικού του ξεκινήματος, να ενσκήψει στο νεοελληνικό παραμύθι", αναφέρει και τις Ομηρικές έρευνες του Ι. Θ. Κακριδή, γεγονός καθόλου παράξενο ούτε, βέβαια, τυχαίο, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν και το βιβλίο τού Uvo Hölscher, Οδύσσεια. Ένα έπος ανάμεσα στο παραμύθι και το μυθιστόρημα, όπου, μεταξύ άλλων, και σύμφωνα με την εξέταση του γερμανού πανεπιστημιακού, διαπιστώνεται ότι στην αφήγηση της Οδύσσειας (στο μεταίχμιο της μετάβασης από την εποχή της προφορικότητας στην εποχή της γραπτής μορφής της ποίησης) υπόκεινται ορισμένες "μικρές ιστορίες", τις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε σε παραμύθια, μύθους, θρύλους και παραδόσεις (ο Σανουδάκης θυμάται τις ιστορίες τής Οδύσσειαςκι όταν γράφει το δικό του παραμύθι).
Η προρρηθείσα προφορικότητα, μάλιστα, διασώζεται, ανέλπιστα όσο και ευπρόσδεκτα, στα προσφάτως εκδοθέντα Δέκα λαϊκά παραμύθια, καταγεγραμμένα όλα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975-1993 και, στην συνέχεια, μεταφερμένα στο χαρτί σε άπταιστο λαϊκό κρητικό ιδίωμα. Η ίδια η "μικρή προϊστορία" αυτών των προφορικών αφηγήσεων ξετυλίγεται πολύ ζωντανά από τον συγγραφέα στο Εισαγωγικό Σημείωμά του, καθώς συμπεριλαμβάνονται εκεί και παρατηρήσεις για τον χρόνο, τον χώρο και τον ανθρώπινο περίγυρο εκείνων των αφηγήσεων, όπως και για τις κινήσεις του σώματος και τον τόνο τής φωνής των παραμυθούδων. Αυτή η "μιμική, υποκριτική τέχνη" των θειάδων και γειτονισσών, που απευθυνόταν σε παιδιά (αλλά και σε ενηλίκους) της μετεμφυλιακής εποχής "ως η μόνη τους (σχεδόν) χαρά και διασκέδαση", εντυπώθηκε ανεξίτηλα στην ψυχή τού Αντώνη Σανουδάκη, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί γενικότερα για την καταγραφή τού πλούσιου λαογραφικού και ιστορικού υλικού τής Χερσονήσου Ηρακλείου (και όχι μόνον), οδηγώντας τον, τελικά, και στην δημιουργία ενός δικού του παραμυθιού, του ενδέκατου στην παρούσα έκδοση, εμπνευσμένου από ένα εκ των προηγουμένων αλλά και διαφοροποιούμενου από εκείνο.
Στο ίδιο Εισαγωγικό Σημείωμα ο Σανουδάκης καταγράφει και ορισμένα πολύ χρήσιμα στοιχεία, τόσο για τις κατηγορίες κατά Aarne-Thompson (πριν την αναθεώρηση του Καταλόγου από τον Hans-JörgUther το 2004) στις οποίες ανήκουν τα δέκα παραμύθια, όσο και για τις (κειμενικές) σχέσεις που τα συνδέουν είτε με άλλα ελληνικά παραμύθια είτε με μυθολογικές αναφορές, ιστορικά πρόσωπα και λογοτεχνικά πρότυπα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται, δε, στο γεγονός ότι δύο από τα παραμύθια συναποτελούνται από πεζή και ποιητική αφήγηση (βλ. σχετικά και την μελέτη "Τα Τραγούδια των Παραμυθιών" στο ως άνω βιβλίο του Μ. Γ. Μερακλή). Τέλος, αναγνωρίζεται από τον υπεύθυνο της έκδοσής τους ότι η γλώσσα των παραμυθιών είναι οπωσδήποτε δύσκολη για τον σημερινό αναγνώστη (ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει το φροντισμένο Γλωσσάρι στο τέλος τού βιβλίου, λειτουργικό, θα έλεγα, και ανεξαρτήτως των παραμυθιών), ενώ, φυσικά, αυτή η γλώσσα είναι θησαυρός για τον ερευνητή και αξίζει να διασωθεί ως "πρότυπο λαϊκού λογοτεχνικού λόγου".
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην πολύ όμορφη ρεαλιστική εικονογράφηση του τόμου, για τον δημιουργό τής οποίας, όμως, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε κανένα βιογραφικό στοιχείο. Από την άλλη, είναι συγκινητική η έγνοια του Αντώνη Σανουδάκη να απαθανατίσει τα ονόματα των αφηγητριών-παραμυθούδων, προφανώς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή συνεισφορά τους και στην δική του ηθική και ψυχολογική συγκρότηση.
*Η Σταυρούλα Γ. Τσούπρου είναι διδάκτωρ Φιλολογίας

"Ρώτα την καρδιά σου" - Μια ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!

"Ρώτα την καρδιά σου" - Μια ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!
Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο "Ρώτα την καρδιά σου" (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ταμπού για την Τουρκία: τους κρυπτοχριστιανούς και πιο συγκεκριμένα αυτούς του Πόντου! Φυσικά αυτήν την ταινία, αναμένουμε με περιέργεια αν θα την "παίξουν" οι δικοί μας τηλεοπτικοί σταθμοί μιας και έχουν βαλθεί να επιλέγουν να προβάλλουν μόνο τούρκικα προγράμματα.
Για το θέμα των κρυπτοχριστιανών έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά. Πρώτη φορά αυτό το θέμα έγινε ταινία, από τον σκηνοθέτη Υusuf Kurcenli. Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1947 στη Μαύπαρη της Ριζούντας του Πόντου.
Δείτε όλη την ταινία εδώ...
Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

ΝΤΑΝΤΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 21:00
 ntantaΤετάρτη 28 Αυγούστου 2013
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.15
«ΝΤΑΝΤΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ»
Το θέατρο Κολοσσαίον παρουσιάζει την εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση «ΝΤΑΝΤΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ», που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο.
Στο ρόλο της «σχεδόν τέλειας» νταντάς, πρωταγωνιστεί η καταξιωμένη ηθοποιός Ταμίλλα Κουλίεβα η οποία σκηνοθετεί και την παράσταση.
Στην παράσταση πρωταγωνιστεί και ο αγαπημένος ηθοποιός Φώτης Σπύρος.
Η πολυαγαπημένη μαγική νταντά των παιδιών, προσγειώνεται … από τον ουρανό και αναλαμβάνει τα παιδιά μιας πλούσιας οικογένειας μ’ ένα πολύ αυστηρό πατέρα και αλλάζει όλη τους τη ζωή. Κάθε αγγαρεία μετατρέπεται σε παιχνίδι, κάθε συνηθισμένη μέρα σε μια ξεχωριστή περιπέτεια.
Μαζί θα γνωρίσουν αξέχαστους χαρακτήρες, ανάμεσα τους και τον σούπερ ταλαντούχο καπνοδοχοκαθαριστή που με τη βοήθεια του, θα ανακαλύψουν πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον.
Με φαντασία και δημιουργικότητα θα ταξιδέψουν και θα περιπλανηθούν στον κόσμο και θα έρθουν σε επαφή με μοναδικές εμπειρίες και συγκινήσεις.
Δράκοι, Ινδιάνοι, Εσκιμώοι, Αφρικανικές φυλές, ο αυτοκράτορας της Κίνας, η αγελάδα που χορεύει, ο βασιλιάς και ο γελωτοποιός του, μαγικά πιάτα, σε μια θεατρική υπερπαραγωγή με εναλλαγή 100 κουστουμιών και 80 χαρακτήρων επί σκηνής.
Τραγούδια, χορός, γέλιο, ανατροπές και μαγεία σε μια θεατρική παράσταση που θα ενθουσιάσει αλλά και θα αλλάξει τη διάθεση κάθε οικογένειας για τη ζωή.
Μια θεατρική παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .
Παίζουν:Ταμίλλα Κουλίεβα, Φώτης Σπύρος, Πάνος Αργυριάδης, Σέβη Δονσούζη, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Στέλλα Κοπάνου, Έλενα Παντελίδου, Αγάπη Παπαθανασιάδου, Περικλής Σταύρου, Θεοδόσης Φυλακτός και οι μικρές Βασιλική Ζαφειρίου, Κλέα Κωνσταντινίδου, και ο μικρός Στέφανος Καλτζίδης.
Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα
Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Αθανάσιος Κολαλάς
Ειδικές κατασκευές-μάσκες: Δήμητρα Γιοβάνη, Άννα-Μαρία Βασιακ
Επιμέλεια μουσικής: Μπάμπης Καραμανίδης, Πάνος Αργυριάδης
Ηχοληψία: Γιάννης Κυρατζής
Φωτισμοί : Τρύφων Κεχαγιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Κουμανδράκη
Βοηθός σκηνογράφου, ενδυματολόγου: Μαρία Μακρή
Κατασκευή σκηνικών: Ανδρέας Κουλμπερτίεβ 
Διοργάνωση : Θέατρο Κολοσσαίον
Είσοδος : Ενηλίκων 12 €,   Παιδικά, φοιτητικά, Άνεργοι, πολύτεκνοι  8 €
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
________________________________________________________________________
Βασίλη Κατσικονούρη «Το γάλα»
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 21:00
�8Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.00
Βασίλη Κατσικονούρη «Το γάλα»
«Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, είναι μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις και τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. “Το γάλα” είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μάνα : Άννα Βαγενά - Λευτέρης : Λευτέρης Δημηρόπουλος
Αντώνης : Βασίλης Παλαιολόγος - Νατάσα : Κατερίνα Θεοχάρη
Διοργάνωση : Μεταξουργείο
Είσοδος : 17 € - 12 € (Μαθ.-Φοιτ.-Άνεργοι-Συνταξιούχοι-Πολύτεκνοι)
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
________________________________________________________________________
Μέρες θυμού (Flames & Citron)
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 20:30 - Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 22:30
flame-citronΤρι 27 Αυγ 2013 - Πεμ 29 Αυγ 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΚΗΠΟΣ"
Μέρες θυμού (Flames & Citron)
Ώρα έναρξης : 20.30 – 22.30
Είσοδος : 5 €
δωρεάν εισιτήρια σε :
Ανέργους με κάρτα ανεργίας
ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών
Ενήλικες άνω των 65 ετών
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ole Christian Madsen
ΣΕΝΑΡΙΟ: Lars K. Andersen - Ole Christian Madsen
ΠΑΙΖΟΥΝ: Thure Lindhardt, Mads Mikkelsen, Stine Stengade, Peter Mygind, Christian Berkel, Hanns Zischler
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Jorgen Johansson
ΜΟΥΣΙΚΗ: Karsten Fundal                 
ART DIRECTOR: Jette Lehmann
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Lars Bredo Rahbek
Κοπεγχάγη 1944. Ο πόλεμος πλησιάζει προς το τέλος του και ο ταλαιπωρημένος λαός της Δανίας, ελπίζει σε μια ταχεία λήξη. Παράλληλα οι μαχητές της ελευθερίας με τα ψευδώνυμα «Flame», ετών 23 (Θούρε Λιντχαρντ) και «Citron», ετών 33 (Μαντς Μίκελσεν), με γενναιότητα βάζουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, αφού αποτελούν τον επιχειρησιακό πυρήνα της οργάνωσης «HolgerDanske».
Ο ασυμβίβαστος Flame είναι ένας συνειδητοποιημένος αντιφασίστας και ονειρεύεται την ημέρα που η ομάδα θα δυναμώσει τόσο, ώστε να πραγματοποιήσει γενικευμένη αντεπίθεση κατά των στρατευμάτων κατοχής. Ο Citron είναι ένας μάλλον ευαίσθητος οικογενειάρχης, που αρχικά ήταν οδηγός του Flame. Σιγά-σιγά όμως εξελίχθηκε σε οργανωτικό εγκέφαλο της ομάδας.
Κάποια στιγμή ο διοικητής τους, τους διατάζει να χτυπήσουν δύο αξιωματικούς, που ανήκουν στη γερμανική αντικατασκοπία. Η επιχείρηση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και αποτυγχάνει. Ο Flame έχει σοβαρές υποψίες για διαρροή. Αμφιβάλει για το σκεπτικό της απόφασης του χτυπήματος και για πρώτη φορά υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της διαταγής. Το σίγουρο είναι πως κάτι δεν…κολλάει. Ακόμη παραπέρα ο Flame αρχίζει να είναι καχύποπτος και για την κοπέλα του, μια όμορφη κούριερ. Σταδιακά αρχίζει να σκιαγραφεί το περίγραμμα μιας κρυφής ατζέντας. Άραγε η οργάνωση υπόκειται σε ξένα κέντρα αποφάσεων; Ποιος τελικά δουλεύει για ποιον; Καθώς η δυσπιστία ροκανίζει τα θεμέλια της οργάνωσης, ο Flame και ο Citron νιώθουν ότι περπατούν πάνω σε κινούμενη άμμο. Απελπισμένοι και απογοητευμένη από τη θολή στάση των ανώτερων τους, οι δυο φίλοι αποφασίζουν ότι εμπιστεύονται μόνο ο ένας τον άλλο, ανασυντάσσονται και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο πως θα εξοντώσουν το διοικητή της Γκεστάπο.
*Η ταινία έχει βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα και κυρίως σε λεπτομερείς μαρτυρίες συναγωνιστών τους.
REVIEWS
               
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 130 λεπτά - Έγχρωμο
ΓΛΩΣΣΑ: Δανέζικα, Γερμανικά
ΕΤΟΣ: 2008
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Nimbus Rights II Aps
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
________________________________________________________________________
Η νύχτα του Σαν Λορέντζο
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 20:30 - Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2013 22:30lorentzo
Παρ 30 Αυγ 2013 - Κυρ 01 Σεπ 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΚΗΠΟΣ"
Η νύχτα του Σαν Λορέντζο
La Notte di San Lorenzo
‘Ώρα έναρξης : 20.30 – 22.30
Είσοδος : 5 €
δωρεάν εισιτήρια σε :
Ανέργους με κάρτα ανεργίας
ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών
Ενήλικες άνω των 65 ετών
Σκηνοθεσία: Πάολο & Βιτόριο Ταβιάνι
Σενάριο: Πάολο & Βιτόριο Ταβιάνι, Τζιουλιάνι Τζ. Ντε Νέγκρι, Τονίνο Γκουέρα
Φωτογραφία: Φράνκο Ντι Τζιάκομο
Μουσική: Νικόλα Πιοβάνι
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τζιάνι Σμπάρα
Παραγωγός: Τζιουλιάνι Τζ. Ντε Νέγκρι
Πρωταγωνιστούν: Ομέρο Αντονούτι, Μαργκαρίτα Λοτσάνο, Κλαούντιο Μπιγκάλι, Μίριαμ Γκουιντέλι, Μάσιμο Μπονέτι, Ενρίκα Μαρία Μοντούνιο
Διάρκεια: 105΄
Τη νύχτα του Σαν Λόρέντζο, τη νύχτα που πέφτουν τ’ αστέρια και οι ευχές γίνονται πραγματικότητα σύμφωνα με την ιταλική λαϊκή παράδοση, μια γυναίκα θυμάται τον αγαπημένο της. Μια τέτοια διαφορετική νύχτα, πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα αγροτών ενός χωριού της Τοσκάνης συγκρούστηκε με τους Ναζί στην εξοχή. Οι εκρήξεις αντικατέστησαν στον ουρανό τη λάμψη των αστεριών…
Η περιπέτεια και η οδύσσεια μιας ομάδας κατοίκων ενός χωριού της Τοσκάνης, που αποφασίζει να φύγει από τον τόπο της όταν μαθαίνει ότι οι Ναζί σκοπεύουν να τον βομβαρδίσουν, ενώ οι Αμερικανοί καταφτάνουν για να τους απελευθερώσουν. Παρά τις διαταγές που τους έχουν δώσει οι Ναζί, σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην ιταλική επαρχία ώσπου να ενωθούν με τους Παρτιζάνους και τους Συμμάχους, που φαίνεται να επικρατούν στον πόλεμο.
Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών του 1982, για μια από τις καλύτερες ταινίες του ιταλικού κινηματογράφου.
Η ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι “Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο” βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στο χωριό Σαν Μινιάτο, της επαρχίας της Τοσκάνης, στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορία παρέμεινε στις μνήμες των κατοίκων του χωριού και συνδέθηκε με την έναστρη νύχτα, οπότε και επιτελέστηκε η θηριωδία των Ναζί. Εντέλει, η ιστορία χαράχτηκε στη ντόπια λαϊκή παράδοση, διαδόθηκε από στόμα και στόμα, και έφτασε στα αυτιά των αδελφών Ταβιάνι, οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην περιοχή αυτή άλλωστε.
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
________________________________________________________________________
CMA | EDU : The 2013 Exhibition
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 - Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013
cma 01
Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) ιδρύθηκε το 1997 στα ΧΑΝΙΑ και αποτελεί κόμβο του Αρχιτεκτονικού Δικτύου του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.
Το διάστημα 05 Σεπτεμβρίου - 06 Οκτωβρίου 2013 η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ διοργανώνει την έκθεση με θέμα:
CMA | EDU : The 2013 Exhibition.
Celebrating Design Talent in Mediterranean Schools of Architecture
την πρώτη από μια σειρά εκθέσεων που έχουν στόχο να αναδείξουν τα νέα ταλέντα που πρόσφατα αποφοίτησαν από τις Αρχιτεκτονικές Σχολές της Μεσογείου. Επιπρόσθετα, η έκθεση επιχειρεί να σχηματοποιήσει και να ενεργοποιήσει ένα δίκτυο που θα ενώνει τα ακαδημαϊκά αυτά ιδρύματα.
Στη φετινή έκθεση, εκτός από την Ελλάδα, συμμετέχουν 12 Μεσογειακές χώρες και συγκεκριμένα η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Κροατία, η Κύπρος, ο Λίβανος, η Λιβύη, η Παλαιστίνη και η Τουρκία. Στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν 32 πανεπιστήμια με τις εργασίες 101 φοιτητών/τριών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για τις 08 Σεπτεμβρίου στο χώρο του ΚΑΜ στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.
Η είσοδος είναι ανοιχτή για το κοινό.

cma 02

Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 26-08-13/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1007 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ 1015 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΔΡΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 Η 6. ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 . ΗΡΕΜΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
5 Η 6
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

Ε.Μ.Υ.
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-08-2013 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 27-08-2013
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ .
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 EΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-08-2013
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ. ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΕΚΑΡΕΣ- ΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ευξείνιος Κύκλος 2013



Ευξείνιος Κύκλος 2013 - Συναυλία στη Μνήμη του Χρήστου Αντωνιάδη και του Γιώργου Αμαραντίδη

Ο Δήμος Κοζάνης συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία Κοζάνης, συναυλία στη μνήμη του Χρήστου Αντωνιάδη και του Γιώργου Αμαραντίδη (Σιμούλ') στα πλαίσια του θεσμού "Ευξείνιος Κύκλος 2013" - "Λασσάνεια 2013", την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 στις 21:00, στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης.
Δείτε όλο το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν εδώ...
Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos


Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...

Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υπογράψει νέο μνημόνιο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υπογράψει νέο μνημόνιο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ώρα απολογίας για τον Ακη Τσοχατζόπουλο
Έρευνες στο σημείο της επίθεσης στη Συρία ξεκινούν εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ
Κοριό (και) στην έδρα του ΟΗΕ είχε βάλει η NSA, σύμφωνα με το Spiegel
Δεκάδες νεκροί σε μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ
Ποτέ ξανά επαναλαμβάνει η Μέρκελ, απορρίπτοντας νέο κούρεμα
Στα 10 δισ. ευρώ το νέο πακέτο στήριξης, «αν χρειαστεί», λέει ο Γ.Στουρνάρας
Παροδικό φαινόμενο η αύξηση του δημόσιου χρέους, λέει το υπουργείο Οικονομικών
Σε κίνδυνο από την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια οι εμβληματικές σεκόγιες
Σιδερένιος πλανήτης γιορτάζει την Πρωτοχρονιά κάθε 4 ώρες
Βαφτίσια πλανητών και φεγγαριών τώρα και με ψήφο του κοινού
Με το Dralion επιστρέφει στην Αθήνα το «Τσίρκο του Ήλιου»
Πέθανε ο Γιώργος Περαντάκος του συγκροτήματος «Τρίφωνο»
Δύο εβδομάδες αφιερωμένες στον Λουί Μπουνιουέλ
Το... άλλαξε ο Ολυμπιακός, νίκες για Καλλονή, Ξάνθη, ΠΑΣ, «Χ» στα Χανιά
Θλάση και ο Λάζαρ, νέο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ εν όψει Σάλκε
Στο φινάλε βρήκε τον δρόμο για τη νίκη η εθνική στο Ουλμ

Groundation Live - Πρωτοποριακή reggae σε Αθήνα και Θεσ/νίκη!
Γιάννης Κότσιρας - Στάθης Δρογώσης "Μουσικό Κουτι΄" και "Ομορφη Ζωή" για δύο!
Μ. Θεοδωράκης "Ποιος τη ζωή μου" φινάλε στην Αττική!
Οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι ανοίγουν το "Παρά Θιν΄αλός"
"Κοινός Λόγος" μια παράσταση μνήμης. Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό!
"Μενάνδρεια 2013" το Φεστιβάλ της Κηφισιάς
Πάρε μέρος στο Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων και δώσε την παράσταση της ζωής σου!
Zaz Live: πάμε στην πιο νεανική συναυλία του καλοκαιριού!
Δράση αλληλεγγύης από το Athens Holiday Park
Πάουλο Κοέλο: από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς στον κόσμο
GP Βελγίου 2013: Νίκη ρουτίνας του S. Vettel, βάθρο για F. Alonso και L. Hamilton
Opel Adam LPG 2014: Lifestyle οικονομία
MotoGP - Τσεχία 2013: Νίκη M. Marquez με 1-2 από τις Honda
Διαπόντια νησιά, εκεί όπου ο ήλιος βασιλεύει αργότερα!
Ζαχάρω-σα την άμμο και τη θάλασσα!
Κεφαλλονιά, απόδραση στο όνειρο!
Ρούχα με το κιλό από μία γαλλική μπουτίκ στην Ερμού
20 αλήθειες που μας έμαθε η Carrie Bradshaw για τη ζωή
Ποιοι κέρδισαν τα όσκαρ της μόδας 2013
7 είδη σεξ που κάθε ζευγάρι πρέπει να δοκιμάσει
Οι καινούργιες τσάντες Chanel των σταρ
Λευκό t-shirt: σικ εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ
Τέλος το φούσκωμα και η πρησμένη κοιλιά
Μπορείτε να εμποδίσετε τη γήρανση του οργανισμού;
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
Πόσο έχουν μεγαλώσει τα παιδιά των σταρ!
Τα μυστικά που κάνουν την ζωή μιας μαμάς ευκολότερη!
Για όλα φταίει η «ορμόνη της αγάπης»!
Αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο νόμου για την κατάργηση της πληροφορικής στο Λύκειο
Creative Commons: Αύριο, οι ταινίες θα είναι ελεύθερες και θα τις διανέμουμε εμείς
Μην... χτυπιέστε για να βγάλετε φωτογραφίες με το iPhone, λέει η Nokia
Admiral 54 Sea Force One: Ένα πλωτό έργο τέχνης
Magnum Marine - Bestia 51: Born in the USA