Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ                                     
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ                        
Το 2010 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ με τους νόμους 3833 και 3845 υπέστησαν κατά μέσο όρο , ανάλογα και με τα επιδόματά τους, μειώσεις στους μισθούς τους από 15 έως 50%.                        
Πιο συγκεκριμένα η μισθοδοσία της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 294 εκατ. ευρώ και το πιο τραγικό όλων είναι ότι τα μισά χρήματα από αυτά κατέληξαν στις τσέπες των μετόχων!                          
Σήμερα με τα όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών , εάν και εφόσον ψηφιστεί ως έχει, θα δοθεί η χαριστική βολή σε 21.000 εργαζομένους .                      
Με λίγα λόγια οι εργαζόμενοι στη κυριολεξία οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση και οικογενειακή δυστυχία.                           
Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι έτσι ακριβώς θα συμβεί γιατί με τα όσα περιλαμβάνονται στο νόμο οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και των άλλων ΔΕΚΟ αλλά και του Δημοσίου θα έχουν και νέες απώλειες πάνω από το 50% του μισθού τους που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν το 75%!                                 
Με βάση τα παραπάνω θέτουμε το εξής ερωτήματα :                            
Μπορεί κανείς εργαζόμενος ή Συνδικάτο να δεχθεί να τον βάλλουν να πληρώνει τα σπασμένα και κλεμμένα άλλων;                            
Μπορεί κανείς να δεχτεί να του κλέβουν το μισθό , να του κλέβουν τη ζωή, να τον εξοντώνουν οικονομικά και να καταδικάζουν την οικογένειά του στη δυστυχία και τον μαρασμό;                         
Εμείς με κάθε σοβαρότητα , όπως αποφάσισε το σημερινό ΔΣ της Ομοσπονδίας, με κάθε τρόπο και μέσο , με όλη τη δύναμη και την ένταση, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και με όλες τις μορφές πάλης , δεν θα το επιτρέψουμε.                             
Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης , χωρίς να απειλούμε και να προκαλούμε κανέναν , έστω και την τελευταία στιγμή , καλούμε την κυβέρνηση να δει τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του αντιλαϊκού και αντεργατικού νομοσχεδίου.                       
Ακριβώς για να αποδείξουμε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφουμε και με την έκκληση στην κυβέρνηση να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την πολιτική της , διαισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης διακόψαμε τη συνεδρίαση του έκτατου ΔΣ η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 10 Οκτώβριου.                                   
Μέχρι τότε έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση να σκεφθεί τι πάει να κάνει.                          
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ                         
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ

Πρόσκληση σε αφιέρωμα στο έργο του Γιάννη Βαρβέρη

9η Γιορτη της jazz της Θεσσαλονικης - (9thess-jazz celebration 2011)



9η Γιορτη της jazz της Θεσσαλονικης - (9thess-jazz celebration 2011)
LIVE @ ΜΥΛΟΣ CLUB / ΔΕΥΤΕΡΑ 17 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη. Η Αυστρο-Ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα


1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη. Η Αυστρο-Ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα
Από : 10/10/2011 Έως : 22/10/2011
Διοργάνωση : Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας στην Αθήνα, Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.)
Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι
Ώρα : Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 17.00 – 22.00.
Είσοδος : ελεύθερη
Εγκαινιάζεται την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, ώρα 20.00, από την Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Eszter Sándorfi, η έκθεση με τίτλο 1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη.
Η Αυστρο-Ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα. Στα εγκαίνια της έκθεσης ο συγγραφέας – Ιστορικός Ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης θα μιλήσει με θέμα «Αυστροουγγαρία, Ελλάδα και Κρητικό Ζήτημα».
Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό που προέρχεται από τα στρατιωτικά αρχεία της Βουδαπέστης και της Βιέννης, από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.
Το υλικό αυτό παρουσιάζεται σε συνδυασμό με αντικείμενα της εποχής που χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο από τα Αυστρο-Ουγγρικά και τα ευρωπαϊκά στρατεύματα αλλά και από τις ελληνικές, τις οθωμανικές δυνάμεις καθώς και τους Κρητικούς επαναστάτες.
Πρόκειται για μια από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της τελευταίας φάσης του Κρητικού Ζητήματος που αναδεικνύεται με την περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών με το Ινστιτούτο και Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της Βουδαπέστης, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουγγαρίας.
Με συνδιοργανωτές το Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου από τη Δευτέρα 10 έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, με ώρες επίσκεψης για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 17.00 – 22.00.

"ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ": ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

Κωνσταντίνος Π. Καλοφωλιάς                              
ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ                             
Μελέτη                                  
16,5x23,5cm * 144 σελ.                                      
ISBN: 978-960-468-031-3                                
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη                             
Η ιδιαίτερα αξιόλογη αυτή μελέτη, μέσα από τις πηγές της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας, δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα για τις διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή της Μεσογείου.                              
Η μεταναστευτική πολιτική της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας «μπαίνει στο μικροσκόπιο» μιας εμπεριστατωμένης έρευνας προκειμένου να παρουσιαστεί με σαφήνεια το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο οι αποκαλούμενες χώρες του μεσογειακού μοντέλου καλούνται σήμερα να διαχειριστούν μια ιδιαιτέρως σύνθετη πρόκληση.                                  
Η ανάλυση των μεθόδων που ακολουθούνται από τις εξεταζόμενες χώρες, τόσο στο πεδίο της ενσωμάτωσης των μεταναστών όσο και του ελέγχου των προς το εσωτερικό τους μεταναστευτικών ροών, αποσκοπεί στο να αναδείξει το βαθμό της αποτελεσματικότητας αυτών, επιδιώκοντας, παράλληλα, να δώσει και μια απάντηση στο τι δέον γενέσθαι.                           
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ                               
Ο Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές του Οικονομικού Παν. Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παν. Αθηνών (ΕΚΠΑ).                         
Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ημερίσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Δελτίο Τύπου Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Κυκλοφορία Συλλεκτικής Κασετίνας 10DVD


Πλουτίσετε την ταινιοθήκη σας με αυτή τη μοναδική συλλεκτική κασετίνα που περιέχει 10 DVD του Charlie Chaplin με 36 από τις ωραιότερες στιγμές του.
Θα χαρίσει 14 ώρες αυθόρμητου γέλιου σε όλη την οικογένεια.
Μια συλλογή ιστορικής σημασίας η οποία κυκλοφορεί σε πολυτελή κασετίνα με δυνατότητα επιλογής ελληνικών η αγγλικών υπότιτλων.
Αναζητήστε την είτε στα καλά καταστήματα, είτε τηλεφωνικά στο 210 2130600, είτε από το e-shop στην διεύθυνση www.fmrecords.net

ΗΜΕΡΙΔΑ_ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΒΕΛΔΕΜΙΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ελληνικές βιβλιοθήκες τα πρώτα θύματα...»

«Ελληνικές βιβλιοθήκες τα πρώτα θύματα...»                                          
Συνάδελφοι,                                    
Ανάμεσα στα όσα δεινά βιώνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας στις μέρες μας με την οικονομική κρίση και τη δαμόκλειο σπάθη της Τρόικα.                                   
...ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΣ...                             
Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας αυτής της κυβέρνησης, η κατάσταση στο χώρο των ελληνικών βιβλιοθηκών είναι χειρότερη από κάθε άλλη περίοδο.                              
Παρά τις ελπιδοφόρες εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, η μετέπειτα διαχείρισή τους από εξωθεσμικούς παράγοντες, εταιρείες και άσχετα εν γένει πρόσωπα, έχουν οδηγήσει στην καταστροφή του κλάδου.                                 
Η πλήρη απαξίωση θεσμών όπως του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης αλλά και της Επιστημονικής Κοινότητας της χώρας είναι καθημερινή ατζέντα της δραστηριότητάς τους.                                       
Τα θύματα δεν είναι άλλα από τις ίδιες τις βιβλιοθήκες...                                
Πρώτο θύμα, σχολικές: πρόσφατα έκλεισαν 756 σχολικές βιβλιοθήκες. Μέχρι και η έλλειψη σχολικών εγχειριδίων θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με μια κατάλληλα οργανωμένη και στελεχωμένη σχολική βιβλιοθήκη. Η κατάργηση τους στερεί από τους μαθητές ένα πολύτιμο κύτταρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.                                    
Δεύτερο θύμα, δημόσιες : το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την κατάργηση ή τη συγχώνευση των δημοσίων βιβλιοθηκών.                            
Αντί να υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός στις 45 Δημόσιες Βιβλιοθήκες που ανήκουν στο εν λόγω υπουργείο με την δημιουργία νέων υποδομών και υπηρεσιών σε ένα ευρύ δίκτυο, έχει ξεκι νήσει η διαδικασία που τις οδηγεί στη συρρίκνωση και στην ποιοτική υποβάθμισή τους με οριζόντιες περικοπές.                                   
Τρίτο θύμα, παιδικές/εφηβικές: με την αναστολή της λειτουργίας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών που υπάγεται και χρηματοδοτείται ως Ν.Π.Ι.Δ. από το Υπουργείο Παιδείας και αποτελείται από 28 βιβλιοθήκες σ' όλη τη χώρα.                               
Τέταρτο θύμα, ακαδημαϊκές : παρόλο που οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες ήταν οι μόνες που έλαβαν ενίσχυση με μια σειρά προγράμματα ήδη υφίστανται το πρώτο χτύπημα με τη διακοπή μεγάλου μέρους των συνδρομών σε επιστημονικό περιεχόμενο.                              
Πέμπτο θύμα, ειδικές/ερευνητικές: με την κατάργηση των ερευνητικών κέντρων και συνεπακόλουθα και των βιβλιοθηκών εντός αυτών.                                
Έκτο θύμα, ιατρικές/νοσοκομειακές: με την καθολική περιστολή δαπανών στις ιατρικές/νοσοκομειακές βιβλιοθήκες για τι ς προσφερόμενες υπηρεσίες τους και την απουσία σαφούς θεσμικού πλαισίου λειτουργίας.                                  
Έβδομο θύμα, δημοτικές: οι παραπάνω διοικούντες δεν περιόρισαν τη δράση τους στο Υπουργείο Παιδείας αλλά τορπίλισαν κάθε προσπάθεια συνεργασίας με τις δημοτικές βιβλιοθήκες αποστέλλοντας επιστολή στους δήμους όλης της χώρας για να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση που είχε κατατεθεί από την ΕΕΒΕΠ για τη θέση των βιβλιοθηκών στους νέους ΟΕΥ των Δήμων.                               
Όγδοο θύμα, Εθνική Βιβλιοθήκη: φυσικά όλα τα πιο πάνω ήταν αναμενόμενα αν κανείς δει πώς οι εν λόγω διοικούντες αντιμετωπίζουν το θέμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης;                                   
- Πλήρη απαξίωση του προσωπικού.                                 
- Επιλογή Εφορευτικού Συμβούλιου με κριτήρια δημοσίων σχέσεων και όχι με πυξίδα την ανάπτυξη.                          
- Εν κρυπτώ διαδικασίες για το θέμα της μεταστέγασης.                                 
- Φωτογραφικές α λλαγές στη διαδικασία της επιλογής Γενικού Διευθυντή (Ν. 3966/2011 Άρθρο 59 ... λοιπές διατάξεις)                                   
Όλα τα πιο πάνω ένα και μόνο αποτέλεσμα έχουν...                             
Οι βιβλιοθηκονόμοι λέμε όχι σε άλλα θύματα. Τα θύματα από εδώ και πέρα θα είναι από την άλλη πλευρά, την πλευρά της συνδιαλλαγής, των υπόγειων διαδρομών και των προσωπικών πολιτικών.                                        
Απαιτούμε άμεσα:                                    
Ö Tην απομάκρυνση όλων των μη θεσμικών παραγόντων.                               
Ö Τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο Γενικό Συμβούλιο και όχι σε παράκεντρα εξουσίας.                                 
Ö Την άμεση υλοποίηση όλων των εξαγγελιών της Υπουργού Παιδείας για μια Εθνική Πολιτική Βιβλιοθηκών για τη χώρα μας.

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο σημαντική είναι η γενική αίματος; Πίνακας οδηγός για την ερμηνεία της                               
Read more                                 
Πόνος στην κοιλιά. Τι μπορεί να σημαίνει;                                    
Read more                                    
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!                                  
Read more                                          
Επηρεάζεται η αντιπηκτική αγωγή από το αλκοόλ και τον καπνό; Τι πρέπει να προσέχουν όσοι λαμβάνουν αντιπηκτικά;                                  
Read more                                         
Τα μαλλιά πέφτουν το φθινόπωρο. Μπορούμε να τα σώσουμε; Ποια τα αίτια και ποια η σωστή διατροφή;                              
Read more                                    
O Steve Jobs εφυγε, μετά από χρόνια πάλης με τον καρκίνο του παγκρέατος. Αφιέρωμα                          

Read more

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΓΙΟΥΜΤΖΗΣ - ΜΠΗΚΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Το Κρανίδι «παράδεισος» των… off-shore

Τιτάνιο στη Σελήνη                                     
Ο «παράδεισος» των… off-shore                                      
Επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μηνύματα                                         
Έλληνες «κρύβουν» στην Ελβετία 20 δισ. ευρώ, εκτιμά το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης                                 
Εξιχνίασαν τη ληστεία στο αεροδρόμιο                                   
Στο «φως» επώνυμοι φοροφυγάδες                                 
Το "όχι" της βασίλισσας στην Κέιτ                                         
Διημερίδα για τη μετανάστευση στην Αυστραλία

"Κουρεύουν" το χρέος κατά 60%

"Κουρεύουν" το χρέος κατά 60%                                           
Μπαρόζο: "Η Ευρώπη δεν διαθέτει εμπειρία για να επιλύει προβλήματα όπως αυτό της Ελλάδας"                                         
Εισόδημα με διαφορά... στήθους                                        
Πού θα οδηγήσει η νέα αμερικανική "επανάσταση";                                          
Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία αυτοκινήτων στη Νάπολι                                            
Ψηφίζουν οι Γάλλοι σοσιαλιστές                                           
Συμφώνησαν στη λύση του προβλήματος της Dexia                                             
Γιαούρτια στον Χάρη Καστανίδη                                         
Χωρίς προφύλαξη                                                    
Στο σφυρί ακίνητα του δημοσίου για να καλύψουν τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων!                                 
"Κρουαζιέρα" τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο

Greek Alert

Greek Alert                                               
Ριχάρδος Βάγκνερ Η μουσική των θεών και τα βαγκνερικά μυστήρια                                   
Του προδότη η μάνα έκλαψε…                                         
ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΔΕΙΤΕ! Έκαναν σεξ στις κερκίδες την ώρα του αγώνα !!

Η φωτογραφία της χρονιάς…..                                    
Δείτε! Σταυροί εμφανίζονται μέσα στην Αγιά Σοφιά                                
ΔΕΙΤΕ! Έκαναν σεξ στις κερκίδες την ώρα του αγώνα !!                                  
Οι “Ράδιο Αρβύλα” σύντομα κοντά μας! Δείτε το trailer…

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                            
Επιτέλους, σκληρά λόγια και απειλές των ΗΠΑ για την προβοκατόρικη στάση της Τουρκίας στις γεωτρήσεις της Κύπρου                                           
Ο Σαρκοζί δεν έχει να δώσει κανένα μάθημα στην Τουρκία. Κάτω τα χέρια από τον ήρωα Ερντογάν.                                             
Βαρειά λόγια από το Ιράν στην Τουρκία                                             
Η Κατοχή του Κουρδιστάν και ο Πόλεμος κατά του PKK καθιστά την Τουρκία ολόενα και πιο ευάλωτη                                     
Ελλάδα-ΝΑΤΟ: Ή με τον αστυφύλαξ ή με τον χωροφύλαξ!                                              
Μεγάλο αποβατικό πλοίο της Ρωσίας έφτασε στην Κέρκυρα                                              
Η τουρκική επιθετικότητα μεταφέρεται και στο Αιγαίο. Στο Σούνιο η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις.                                                      
Δηλώσεις Μαρκουλλή :Αποκαλύπτονται τα πραγματικά κίνητρα της Τουρκίας                                       
Φτιάχνει νέους δρόμους στα κατεχόμενα η Τουρκία Αναβάθμιση αεροδρομίου Τύμπου και μοντέλο αυτοχρηματοδότησης                                      
«Ηλιακή» ενίσχυση 30 δισ. με τιτλοποίηση εσόδων                                         
«Η Τουρκία γίνεται όλο και πιο δυνατή» Συνέντευξη του Ερντογάν στο Τime                                
'Ασαντ: Η Τουρκία θα γίνει Συρία!                                            
Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές: Γνώρισμα των Καιρών                                       
Για άλλους "λεφτά υπάρχουν";                                     
Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι                                             
Νέες έρευνες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου από Πίρι Ρέϊς                                           
Στο Ευρωκοινοβούλιο η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου                                        
ΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ Ξανά χρησιμοποιεί την Τουρκία για την προεκλογική του καμπάνια                                               
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ                                       
Γκάφα ολκής σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του ITV                                           
Συρία: Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης                                 
Μπορεί το Ισραήλ να αναδειχθεί σε επόμενο πετρελαϊκό κολοσσό;                                    
Πάνω από 1.800 οι φυλακισμένοι δήμαρχοι στην Τουρκία                                          
Γιατί ο Σαρκοζί είναι έτοιμος για διαμάχη με την Τουρκία

Μειωμένοι κατά 30% οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα

Μειωμένοι κατά 30% οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα                                           
Αποκλείονται (;) οι πρόωρες εκλογές                                      
Είκοσι δισ. στην Ελβετία                                        
Νέες θυσίες, προαναγγέλλει ο Τόμσεν                                       
Μεγαλύτερο κούρεμα ζητά και ο Σόϊμπλε                                          
Λιτότητα για την Ισπανία και μετά τις εκλογές                                             
Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση Μέρκελ- Σαρκοζί                                           
Εκλογές διαρκείας τεσσάρων μηνών στην Αίγυπτο                                      
Εξήντα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για ένα διαζύγιο                                               
"Βολή στο σκοτάδι"                                  
Ο καφές κατά της κατάθλιψης                                      
Σουτζουκάκια σμυρνέϊκα                                               
Ζώδια

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                                  
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ                                          
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ