Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ-ΟΤΑΝ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ

Σταύρος Κουγιουμτζής. Ενας μεγάλος συνθέτης, ένας υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Τον Κουγιουμτζή, είχα την μεγάλη τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά. Με τιμούσε με την φιλία του, και έμαθα πολλά πράγματα απ' αυτόν μέσα από τις πάρα πολλές συζητήσεις μας. Πολλές "απορίες" και ερωτηματικά μου απαντήθηκαν γύρω από το ελληνικό τραγούδι. Η απλότητα του σαν άνθρωπο, άφηνε έκπληκτους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν από κοντά. Τα τραγούδια του, πραγματικά διαμάντια, κοσμούν το ελληνικό πεντάγραμμο, και είναι ο καλύτερος οδηγός για τους νέους δημιουργούς, αλλά και ερμηνευτές. Ενα υπέροχο τραγούδι του σας στέλνω που μέσα από την μελαγχολία του, ανοίγει την ψυχή μας σε νέα ταξίδια, σε πεντακάθαρους ορίζοντες!

ΝΑΤΟ-ΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ: επίκαιρο όπως πάντα

ΑΠΟ SIBILLA
ΝΑΤΟ-ΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ Το μυστικό «κόλπο» των Αμερικανών για την Μακεδονία Σπύρος Χατζάρας Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τα Σκόπια.
Αυτό είναι γνωστό.
Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αντίθετη με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Και αυτό είναι γνωστό.
Η πολιτική και οι χειρισμοί του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στο «Μακεδονικό», όπως εκφράζονται από την κυρία Μπακογιάννη, επίσης δεν εξυπηρετούν τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Και αυτό είναι γνωστό.
Η άποψη της για συμβιβασμό «χωρίς νικητές και ηττημένους», σημαίνει ότι ηττημένη θα είναι η Ελλάδα.
Το ίδιο προβληματική και απαράδεκτη είναι η θέση της για τον διαμοιρασμό της «Μακεδονίας» που υιοθετεί την προπαγάνδα της κομμουνιστικής διεθνούς για την «ενιαία Μακεδονία» που ουδέποτε υπήρξε.
«Τα Σκόπια θα πρέπει να καταλάβουν και να δεχτούν ότι εκπροσωπούν μόνο το κομμάτι που τους ανήκει. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση ότι ένα μέρος εκπροσωπεί το σύνολο».
Το παρασκήνιο, οι συμφωνίες πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού, η «ομάδα» υποστήριξης της αμερικανικής λύσης αποκαλύφθηκαν με την δημοσίευση των προτάσεων της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Σκόπια κας. Μιλοβάνοβιτς.
Όλο το παιχνίδι είναι στημένο. Οι συναντήσεις γίνονται για να διευκολυνθούν ο κ. Γκρούεφσκι και η κυρία Μπακογιάννη να περάσουν στο εσωτερικό των χωρών τους και στην κοινή τους γνώμη το αμερικανικό σχέδιο.
Το περιεχόμενο των αμερικανικών εισηγήσεων, που αποτέλεσαν τον κορμό της πρότασης Νίμιτς, που παρουσιάστηκε τελικά τον Σεπτέμβριο, διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις που είχε στα Σκόπια η Αμερικανίδα πρεσβευτής Μιλοβάνοβιτς, παρουσία και του βοηθού υπουργού Εξωτερικών Κ. Χιλ, με τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο Τσερβενκόφσκι στις 25 και 27 Ιουλίου.Τα κρίσιμα και αποκαλυπτικά αποσπάσματα, του απόρρητου τηλεγραφήματος.της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, που υπογράφεται από την πρέσβειρα κ. Μιλοβάνοβιτς και έχει παραλήπτες το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας NSC, τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ και το αμερικανικό Γενικό Επιτελείο αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής».
«Θέμα: Μακεδονία/ Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για να επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας»
«Στοιχεία μιας συμφωνίας»«Ταξινόμηση-χαρακτηρισμός (Classified): Τόμας Νάβρατιλ»«Η Πρεσβεία των Σκοπίων θεωρεί ότι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα «καθαρίσει» τον δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η μακεδονική κυβέρνηση θα μπορούσε τελικά να αποδεχθεί τους κάτωθι όρους:ΟΝΟΜΑ: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» - «Republic of Northern Μacedonia» (Or Republic of North Macedonia)ΕΥΡΟΣ:
Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στις διμερείς σχέσεις με κάθε χώρα που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα.
(Αν και δεν το έχουμε συζητήσει ρητά, πιθανώς οι διεθνείς συμφωνίες -international agreements - θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο, με τις πολυμερείς να χρησιμοποιούν το νέο όνομα και τις διμερείς να έχουν την ευχέρεια επιλογής).
Η Μακεδονία θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομά της όταν αναφέρεται στην ίδια, στα διαβατήρια, στις ετικέτες παραγωγής (product labels), στα Μίντια κλπ.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Ρεμπέτικα... από Αμερικανούς

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Ενα κουαρτέτο εγχόρδων θα «συστήσει» στους Ελληνες τη ρεμπέτισσα Μαρίκα Παπαγκίκα μέσα από ένα έργο του Γιώργου Κουμεντάκη
Ενα αμερικανικό κουαρτέτο εγχόρδων παίζει ρεμπέτικα και «συστήνει» στο ελληνικό κοινό τη Μαρίκα Παπαγκίκα, μία σημαντική μουσική προσωπικότητα που έκανε γνωστό το ρεμπέτικο τραγούδι στην Αμερική.
Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, ωστόσο αυτό πρόκειται να συμβεί τη Δευτέρα στο «Παλλάς». Εκεί θα φιλοξενηθεί η συναυλία του μουσικού συνόλου «Κronos Quartet», το οποίο έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο γεφυρώνοντας με δεξιοτεχνία διαφορετικά είδη μουσικής. Το κουαρτέτο δραστηριοποιείται εδώ και τριάντα ολόκληρα χρόνια.
Συνθέτες από έξι ηπείρους και από τέσσερις διαφορετικές γενιές έχουν γράψει έργα αποκλειστικά για τις εκτελέσεις του, έχοντας έτσι δημιουργήσει ένα ρεπερτόριο αποτελούμενο από περίπου 450 έργα.
Το μουσικό ύφος τους ποικίλλει: από προκλασική μέχρι σύγχρονη μουσική και από μεξικανική φολκ μέχρι τζαζ και τάνγκο. Ειδικά για την αθηναϊκή συναυλία του το κουαρτέτο συνεργάστηκε με τον Ελληνα συνθέτη Γιώργο Κουμεντάκη, στον οποίο ανατέθηκε η δημιουργία ενός νέου έργου, το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από τα ρεμπέτικα και τα σμυρναίικα, ειδικότερα από τη φωνή της μεγάλης ρεμπέτισσας Μαρίκας Παπαγκίκα. Πρόκειται για μία από τις πρώτες Ελληνίδες τραγουδίστριες που πρωταγωνίστησαν στις δισκογραφικές ηχογραφήσεις. Εζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη Νέα Υόρκη, όπου και έγινε διάσημη ερμηνεύοντας ρεμπέτικα τραγούδια με ένα ιδιαίτερο σμυρναίικο ύφος. «Ο David Harrington - βιολονίστας του κουαρτέτου - στην πρώτη μας συνάντηση στο Βουκουρέστι μου πρότεινε να πάρω ένα σμυρναίικο τραγούδι που είχε τραγουδήσει η Μαρίκα Παπαγκίκα και πάνω σε αυτό να συνθέσω το έργο μου.
Εδειχνε συγκλονισμένος από το χρώμα της φωνής της και από τον τρόπο που τραγουδούσε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμεντάκης και συμπληρώνει: «Ταυτίστηκα με την ιδέα του, γιατί οι "νότες" της Παπαγκίκα είναι για μένα ένα μοναδικό ταξίδι σ' έναν καινούργιο κόσμο, μια ρωγμή στο παγκόσμιο συναίσθημα»! Αναστασία Κουκά

Οι ιδέες ήταν τελικά της Ράις

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Από τις 29 Ιουλίου οι Αμερικανοί είχαν στήσει το «πλαίσιο λύσης» της διπλής ονομασίας και αφού το συζήτησαν με τους Σκοπιανούς το παρέδωσαν στον Μάθιου Νίμιτς να το παρουσιάσει
Αμερικανικής έμπνευσης σχέδιο που καταρτίστηκε στα Σκόπια, σε αγαστή συνεργασία με τη σκοπιανή ηγεσία, αποκαλύπτεται ότι ήταν τελικά το περίφημο «πακέτο ιδεών» το οποίο παρουσίασε ως προϊόν των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ ο διεθνής μεσολαβητής Μ. Νίμιτς, στις 11 Σεπτεμβρίου αρχικώς και στις 8 Οκτωβρίου στην τελική μορφή του.
Η απόρρητη αμερικανική διπλωματική αλληλογραφία, την οποία αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», αφήνει πλήρως εκτεθειμένο τον Μ. Νίμιτς, ακυρώνοντας τον ρόλο του ως υποτιθέμενου «ουδέτερου» μεσολαβητή, καθώς εμφανίζεται να υποβάλλει τον Οκτώβριο υπό μορφή συμβιβαστικού σχεδίου το πλαίσιο λύσης, το οποίο είχε εισηγηθεί μυστικά ήδη από τις 29 Ιουλίου η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια. Εκτεθειμένοι όμως είναι και όσοι αφενός στις επαφές που είχαν με τον κ. Νίμιτς και κυρίως με τους Αμερικανούς δεν μπόρεσαν να μαντέψουν το «στημένο παιχνίδι», καθώς και όσοι εκπέμποντας λάθος μηνύματα σχεδόν νομιμοποίησαν και εξωράισαν το «αμερικανοσκοπιανής» έμπνευσης πακέτο, προβάλλοντας το «Βόρεια Μακεδονία» και υποβαθμίζοντας ταυτοχρόνως τη μορφή της διπλής ονομασίας και τη σιωπηρώς... πανηγυρική αναγνώριση «μακεδονικής ταυτότητας». Ονομα... λάστιχο
Το αμερικανικό σχέδιο της 29ης Ιουλίου προέβλεπε την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εισάγοντας όμως μορφή διπλής ονομασίας, καθώς το νέο όνομα υποχρεωτικώς θα εφαρμοζόταν μόνο σε διεθνείς οργανισμούς και ενδεχομένως σε πολυμερείς συμφωνίες, και στις διμερείς σχέσεις θα αφηνόταν στη διακριτική ευχέρεια των χωρών ποιο όνομα θα χρησιμοποιούν (σ.σ.: αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα χρησιμοποιείται «από όλα τα κράτη τα οποία δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα», διατύπωση η οποία παραπέμπει μόνο στην... Ελλάδα, πιθανόν και στην Κύπρο, καθώς καμία άλλη χώρα αυτοβούλως δεν θα αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού). Οι Αμερικανοί εκτός του θέματος της διπλής ονομασίας απέδιδαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ικανοποίηση της βασικής διεκδίκησης των Σκοπίων για «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αμερικανική πλευρά εισηγείται κατόπιν ιδέας που εμφανίζεται να έχει ρίξει στο τραπέζι ο Μ. Τσερβενκόφσκι ότι η «μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα» θα κατοχυρωθεί σιωπηρώς μέσω Παραρτήματος στο ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ που δεν υπόκειται σε έγκριση της Ελλάδας (κάτι που υιοθέτησε πλήρως ο κ. Νίμιτς στην πρότασή του).
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΝόμπελ Λογοτεχνίας στον Ζαν- Μαρί Γκυστάβ Λε Κλεζιό.Το πρόστιμο Συγγραφέας: Ζαν Μαρί Γκυστάβ λε Κλεζιό Θέμα: Ξένη πεζογραφία Εκδότης: Σύγχρονη Εποχή Μετάφραση: Παπαχριστοφόρου, Μαριλένα Σελίδες: 262 Ημ. Έκδοσης: 01/01/1992
Έχουν σίγουρα να με κατηγορήσουν για ένα σωρό.
Που κοιμήθηκα για μέρες κατάχαμα εκεί πέρα, που βρόμισα το σπίτι, που ζωγράφισα καλαμάρια στους τοίχους, που έπαιξα μπιλιάρδο. Θα με κατηγορήσουν που έκοψα τριαντάφυλλα απ τον κήπο, που ήπια μπίρα σπάζοντας το λαιμό των μπουκαλιών στο περβάζι του παράθυρου: δεν έχει μείνει σχεδόν καθόλου κίτρινη μπογιά στην ξύλινη κάσα. Φαντάζομαι πως σε λίγο θα χρειαστεί να παρουσιαστώ μπροστά σ ένα ανθρώπινο δικαστήριο.
Τους αφήνω αυτά τα σκουπίδια για διαθήκη.
Ελπίζω, χωρίς κομπασμό, να με καταδικάσουν για κάτι, έτσι ώστε να πληρώσω μ όλο μου το κορμί το σφάλμα να ζω... Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Ο Μαρτίνος και άλλα διηγήματα Συγγραφέας: Ζαν Μαρί Γκυστάβ λε Κλεζιό Θέμα: Ξένη πεζογραφία Εκδότης: Χατζηνικολή Μετάφραση: Παλλαντίου, Λήδα Σελίδες: 183 Ημ. Έκδοσης: 01/01/1981Οι αλήθειες των άλλων Συγγραφέας: Νίκος Θέμελης Θέμα: Ελληνική πεζογραφία Εκδότης: Κέδρος Σελίδες: 504 Ημ. Έκδοσης: 20/10/2008
Το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Θέμελη κυκλοφορεί στις 20/10/2008.
Κάντε τις προπαραγγελίες σας τώρα και γίνετε από τους πρώτους που θα το διαβάσουν! Η περιπέτεια μιας οικογένειας, ενός χειρογράφου και μιας αποκάλυψης που κρύβει.
Οι αλήθειες του καθένα μας απέναντι στις αλήθειες των άλλων.
Άλλοτε η δύναμη και άλλοτε η αδυναμία μας να τις πλησιάσουμε ή να τις ανεχτούμε.
Οι αντοχές μας απέναντι στον άλλον, στον διαφορετικό και σε ό,τι πιστεύει.
Η διαδρομή από την κατανόηση στη δύσκολη ανοχή, μέχρι την εύκολη βία.
Οι αντικατοπτρισμοί από τον μεγάλο κόσμο στον μικρόκοσμο των ηρώων. Όνειρα και επιδιώξεις που πότε ευδοκιμούν και πότε ανατρέπονται από τη συγκυρία ή τη διαδρομή της Ιστορίας. Ιδεολογήματα, πάθη, ευαισθησίες, τραύματα που κουβαλιούνται επώδυνα αλλά και καθοδηγούν σε δύσκολους καιρούς.
Η προσπάθεια και η παραίτηση, η νίκη και η ήττα, η διάψευση και ο συμβιβασμός. Από τον εκδότη του βιβλίου
Πέντε σταυροδρόμια μέχρι τον Παράδεισο Συγγραφέας: John Bingham Θέμα: Αστυνομικά και θρίλερ Εκδότης: Λιβάνης- Νέα Σύνορα Μετάφραση: Καλοφωλιάς, Αλέξανδρος Σελίδες: 296 Ημ. Έκδοσης: 01/10/2008
Μια αφοσιωμένη σύζυγος, σύντροφος ζωής, και μια ερωμένη, φρέσκια και ξελογιάστρα.
Ένας άντρας φιλήσυχος.
Ένα φλογερό πάθος ταράζει τη γαλήνη της επίπεδης ζωής του.
Η λύση δε θα είναι εύκολη.
Δε θέλει να πληγώσει, γι’ αυτό αναζητά ένα τέλος ανώδυνο.
Όμως η πορεία που θα πάρουν τα πράγματα θα είναι απρόβλεπτη, στο πλαίσιο μιας συναρπαστικής ιστορίας, όπου τα πάντα ανατρέπονται... Ο βετεράνος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζον Μπίνγκαμ– εφάμιλλος των ιερών τεράτων της λογοτεχνίας του είδους, όπως η Άγκαθα Κρίστι, κατά τον σπουδαίο John Le Carre, που προλογίζει το βιβλίο– ξεκινά την ιστορία με αφορμή ένα κλασικό ερωτικό τρίγωνο, καθώς όμως προχωρά η πλοκή, το πλάνο αλλάζει και η ματιά παύει να επικεντρώνεται στο τέλειο έγκλημα και εστιάζει στα πώς και τα γιατί που κρύβονται πίσω από αυτό... Πολλές φορές, μια μόνο λέξη που δε λέγεται τη στιγμή που πρέπει είναι πιο ισχυρό όπλο ακόμα κι από το πιο ισχυρό δηλητήριο... Μια έξοχη καταγραφή της ανθρώπινης ψυχολογίας.
Μια συναρπαστική αστυνομική ιστορία, όπου, ­ανάσα την ανάσα, το τέλος μοιάζει όλο και πιο θολό... «Μακάρι να μην είχα κάνει ποτέ αυτή τη σκέψη.
Όμως τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Όπως είπα, είμαι τύπος περπατημένος, ελάχιστα επιρρεπής στην ενδοσκόπηση.
Η ανάμνηση αυτής της σκέψης σιγά σιγά θα σβήσει.
"Κέρδισα τη Λόρνα και ό,τι κερδίζω το κρατάω.
Τίποτα, ούτε καν η σκιά του Φίλιπ Μπάρτελς, δε θα μπει ποτέ ανάμεσά μας.
Ήμουν καλύτερος άνθρωπος από τον Μπάρτελς, καλύτερος στα πάντα, ανάμεσά τους και στο φόνο".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Το πιο όμορφο γράμμα για τον Αι-Βασίλη
με cd - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 1
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:20 Οκτωβρίου 2008
Σχήμα:14x21 Σελίδες:48 Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6638-86-2
Στο εργαστήρι του ‘Αϊ-Βασίλη φτάνουν συνεχώς γράμματα απ’ όλο τον κόσμο.
Τα Ξωτικά και οι Βοηθοί έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Κάποιο κορίτσι, όμως, θα ζητήσει κάτι πολύ μεγάλο και δύσκολο.
Ο Ξυπνοπούλης, ο Φασαριόζος και η παρέα του θα βοηθήσουν να βρει ο ‘Αϊ-Βασίλης την καλύτερη λύση.
Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερής οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τη σκηνοθεσία, τα κουστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το cd περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ
Ο καλικάντζαρος που φοβόταν το σκοτάδι
με cd - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 2
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:20 Οκτωβρίου 2008
Σχήμα:14x21 Σελίδες:48 Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6638-87-9
Στην πολιτεία των καλικαντζάρων όλοι ετοιμάζονται για την χριστουγεννιάτικη εξόρμηση στον κόσμο των ανθρώπων.
Όμως ο Παραπονιάρης, ένας φοβιτσιάρης καλικάντζαρος, έρχεται να τους αναστατώσει όλους.Άραγε, θα βρεθεί κάποιος να του αλλάξει τα μυαλά;
Μια βουτιά στις σελίδες του βιβλίου θα σας οδηγήσει στην ωραιότερη θεατρική καλικανζαροπεριπέτεια όπου το γέλιο και το τραγούδι θα έχουν την τιμητική τους!
Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερής οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τη σκηνοθεσία, τα κουστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το cd περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ
'Ηρθαν τα χριστούγεννα
με cd - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 3
Συγγραφέας: Θεοφανία Παπαθωμά
Μουσική:Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:20 Οκτωβρίου 2008
Σχήμα:14x21 Σελίδες:48 Εξώφυλλο:Μαλακό
Το ηρθαν τα Χριστούγεννα είναι ένα ευχάριστο παιδικό μιούζικαλ.
Τώρα όλα τα παιδιά μπορούν να παίξουν θέατρο.
Στο σχολείο με τους συμμαθητές η στο σπίτι με τους φίλους μπορούν εύκολα και διασκεδαστικά να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, παίζοντας και τραγουδώντας.
Ποιος θα κάνει το Χριστούλη;
Ποιος τον Άγιο Βασίλη;
Ποιος τους Μάγους;
Όλοι θα τραγουδήσουν.
Ένα παιχνίδι για παιδιά που οξύνει την αντίληψη, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αναπτύσσει την ικανότητα επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.
Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερής οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τη σκηνοθεσία, τα κουστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το cd περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ
Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο από την ΔΙΑΠΛΑΣΗ εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΚΡΙΤΑΣ" NECKARTENZLINGEN
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΚΡΙΤΑΣ" NECKARTENZLINGEN
Tel. 07127922295

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ Το θεατρικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στις 25/10/2008 ημέρα Σάββατο και ώρα 8:00 μ.μ. θα ανεβάσει στη Βέροια στο "Χώρο Τεχνών" τη θεατρική παράσταση «ΚΛΗΔΟΝΑΣ» του Φίλωνα Κτενίδη.
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Λ. ΠΟΡΦΥΡΑ 1
Τ.Κ. 59100
ΒΕΡΟΙΑ Τηλ. 2331028356 Fax 2331072060

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ" ΧΟΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ
Eνα κεφάτο γλέντι αντάξιο της μουσικοχορευτικής παράδοσης των Ποντίων στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑLEXANDER από την Νεολαία του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ".
Το γλέντι ξεκίνησε με τον Ιακωβίδη Λάζο στο τραγούδι και τον Μάκη Γαργαιτίδη στην λύρα. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο μικρός και πολλά υποσχόμενος Χριστοφορίδης Γιάννης και την εκδήλωση έκλεισαν οι Τσιτιρίδης Γιάννης στο τραγούδι και Κεμανετζίδης Μπάμπης πρώτα στη λύρα και μετά στο κλαρίνο ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης, τον Συλλόγο Ακριτοχωρίου Σερρών "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ", την Κρητική Αδελφότητα Σερρών "Το Αρκάδι" και τους φίλους που στήριξαν την προσπάθεια μας.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"
ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Τ.Κ. 62100
ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ & FAX : 2321058522