Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΝΑΤΟ-ΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ: επίκαιρο όπως πάντα

ΑΠΟ SIBILLA
ΝΑΤΟ-ΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ Το μυστικό «κόλπο» των Αμερικανών για την Μακεδονία Σπύρος Χατζάρας Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τα Σκόπια.
Αυτό είναι γνωστό.
Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αντίθετη με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Και αυτό είναι γνωστό.
Η πολιτική και οι χειρισμοί του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στο «Μακεδονικό», όπως εκφράζονται από την κυρία Μπακογιάννη, επίσης δεν εξυπηρετούν τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Και αυτό είναι γνωστό.
Η άποψη της για συμβιβασμό «χωρίς νικητές και ηττημένους», σημαίνει ότι ηττημένη θα είναι η Ελλάδα.
Το ίδιο προβληματική και απαράδεκτη είναι η θέση της για τον διαμοιρασμό της «Μακεδονίας» που υιοθετεί την προπαγάνδα της κομμουνιστικής διεθνούς για την «ενιαία Μακεδονία» που ουδέποτε υπήρξε.
«Τα Σκόπια θα πρέπει να καταλάβουν και να δεχτούν ότι εκπροσωπούν μόνο το κομμάτι που τους ανήκει. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση ότι ένα μέρος εκπροσωπεί το σύνολο».
Το παρασκήνιο, οι συμφωνίες πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού, η «ομάδα» υποστήριξης της αμερικανικής λύσης αποκαλύφθηκαν με την δημοσίευση των προτάσεων της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Σκόπια κας. Μιλοβάνοβιτς.
Όλο το παιχνίδι είναι στημένο. Οι συναντήσεις γίνονται για να διευκολυνθούν ο κ. Γκρούεφσκι και η κυρία Μπακογιάννη να περάσουν στο εσωτερικό των χωρών τους και στην κοινή τους γνώμη το αμερικανικό σχέδιο.
Το περιεχόμενο των αμερικανικών εισηγήσεων, που αποτέλεσαν τον κορμό της πρότασης Νίμιτς, που παρουσιάστηκε τελικά τον Σεπτέμβριο, διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις που είχε στα Σκόπια η Αμερικανίδα πρεσβευτής Μιλοβάνοβιτς, παρουσία και του βοηθού υπουργού Εξωτερικών Κ. Χιλ, με τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο Τσερβενκόφσκι στις 25 και 27 Ιουλίου.Τα κρίσιμα και αποκαλυπτικά αποσπάσματα, του απόρρητου τηλεγραφήματος.της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, που υπογράφεται από την πρέσβειρα κ. Μιλοβάνοβιτς και έχει παραλήπτες το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας NSC, τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ και το αμερικανικό Γενικό Επιτελείο αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής».
«Θέμα: Μακεδονία/ Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για να επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας»
«Στοιχεία μιας συμφωνίας»«Ταξινόμηση-χαρακτηρισμός (Classified): Τόμας Νάβρατιλ»«Η Πρεσβεία των Σκοπίων θεωρεί ότι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα «καθαρίσει» τον δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η μακεδονική κυβέρνηση θα μπορούσε τελικά να αποδεχθεί τους κάτωθι όρους:ΟΝΟΜΑ: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» - «Republic of Northern Μacedonia» (Or Republic of North Macedonia)ΕΥΡΟΣ:
Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στις διμερείς σχέσεις με κάθε χώρα που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα.
(Αν και δεν το έχουμε συζητήσει ρητά, πιθανώς οι διεθνείς συμφωνίες -international agreements - θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο, με τις πολυμερείς να χρησιμοποιούν το νέο όνομα και τις διμερείς να έχουν την ευχέρεια επιλογής).
Η Μακεδονία θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομά της όταν αναφέρεται στην ίδια, στα διαβατήρια, στις ετικέτες παραγωγής (product labels), στα Μίντια κλπ.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: