Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για την Εθνική Στρατηγική για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Δελτίο  Τύπου  29/11/2010            
Έναρξη  Δημόσιας Διαβούλευσης για την Εθνική Στρατηγική για την Ανώτατη Εκπαίδευση             
Ξεκινάει  σήμερα 29/11/2010 ο διάλογος για τις μεγάλες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο www.opengov.gr .
Με γνώμονα  την αυτοδιοίκηση, την αξιοκρατία, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια και με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης ποιότητας σπουδών, την αύξηση των επιλογών και τη διεύρυνση των οριζόντων όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας καλεί όλους τους φορείς και τους  πολίτες σε έναν ειλικρινή διάλογο, χωρίς δογματισμούς και ειλημμένες αποφάσεις.  
Η διαβούλευση  θα διαρκέσει έως τις  15/01/2011.          
Το κείμενο  διαβούλευσης είναι αναρτημένο στην παρακάτω ιστοσελίδα:        

Έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τον προσδιορισμό του θεσμού «Μέντορας νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού»

Δελτίο  Τύπου  29/11/2010            
Έναρξη  της δημόσιας διαβούλευσης για τον προσδιορισμό του θεσμού «Μέντορας  νεοδιοριζόμενου  εκπαιδευτικού»             
Σήμερα, 29/11/2010, και για 15 ημέρες ξεκίνησε στο www.opengov.gr η διαβούλευση για τον προσδιορισμό του θεσμού «Μέντορας νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού» σε σχέση με τα προσόντα, τις προϋποθέσεις, τα καθήκοντα, τη διάρκεια και γενικότερα το περιεχόμενο της σχέσης μέντορα-  νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού.                
Το κείμενο  διαβούλευσης είναι αναρτημένο στην παρακάτω ιστοσελίδα:        

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο  Τύπου   29/11/2010           
Δήλωση  της  Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά την πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία          
Με τη σημερινή συνάντηση και στη Διακομματική Επιτροπή αποδεικνύεται ότι υπάρχει πεδίο για συναίνεση στην Παιδεία. Ο διάλογος θα συνεχιστεί.  Η πόρτα του Υπουργείου θα είναι ανοιχτή σε όλους μέχρι την τελευταία στιγμή.         
Στα θέματα της Παιδείας χρειαζόμαστε εθνικές λύσεις που να αντέχουν στο χρόνο. 

Ποιητικό Ημερολόγιο 2011 & νέες ποιητικές συλλογές από τις εκδόσεις Ιωλκός

Κορίδης Γιάννης (επιμέλεια)     
Ετήσια έκδοση    
Σχήμα 12x17 εκ. (καλλιτεχνική βιβλιοδεσία)     
Σελίδες 392       
ISBN 978-960-426-593-0 
Κατράκη Κατερίνα        
Παράθυρο       
Ποίηση    
Σχήμα 17x24 εκ. Σελίδες 64       
ISBN 978-960-426-588-6 
Στεργιόπουλος Αλέξανδρος        
Ποίηση     
Σχήμα 17x24 εκ.  Σελίδες 64     
ISBN 978-960-426-589-3
Κούτρας Μιχάλης        
Χιόνι       
Ποίηση    
Σχήμα 17x24 εκ.  Σελίδες 48       
ISBN 978-960-426-592-3
Πρωτοπαπαδάκη Ειρήνη        
Ποίηση       
Σχήμα 17x24 εκ.  Σελίδες 64         
ISBN 978-960-426-590-9                   
Βέλλιος Τάσος           
Λογισμοί            
Ποίηση        
Σχήμα 17x24 εκ.  Σελίδες 48         
ISBN 978-960-426-587-9          
Τα βιβλία μας διατίθενται στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Ιωλκός.        
Δείτε τη σελίδα των εκδόσεων Ιωλκός στο facebook.           
Δείτε τις εκδηλώσεις των εκδόσεων Ιωλκός.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΒΕΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΒΕΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ       
ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ  ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ΄'      
H Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης, με δεδομένο ότι στο υπάρχον σχέδιο διοικητικής αναδιάρθρωσης του σχεδίου Καλλικράτης δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, εκφράζει την μεγάλη της ανησυχία, γιατί δεν διασφαλίζεται η ένταξη και η θεσμική κατοχύρωση τους στους νέους ΟΕΥ των Δήμων και των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης.    
O σημαντικός  ρόλος που επιτελούν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες στις τοπικές κοινωνίες και η συνεισφορά τους στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στην πληροφόρηση των πολιτών προϋποθέτει την έμπρακτη αναγνώριση εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με σαφή και οριοθετημένο τρόπο ως ανεξάρτητων και διακριτών μονάδων με παράλληλη κατοχύρωση της θέσης τους και των εργαζομένων σε αυτές.      
Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες ενέργειες και προτάσεις  που έχουν γίνει από την ΕΕΒΕΠ προς την παραπάνω κατεύθυνση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σαφή και συγκεκριμένη απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για το πώς αντιλαμβάνεται  το ρόλο και τη θέση που θα έχουν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες στη νέα διοικητική διάρθρωση του προγράμματος «Καλλικράτη» με τη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα τις διέπει και θα επιτρέψει την παροχή ολοκληρωμένων και αναβαθμισμ ένων υπηρεσιών στους πολίτες.           
Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την συνέχεια και την αναβαθμισμένη τους λειτουργία στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι, ώστε οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες ως θεματοφύλακες της πολιτισμικής και πολιτιστικής εθνικής κληρονομιάς και στη νέα αρχιτεκτονική που διαμορφώνεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχουν τη θέση και το ρόλο που τους αρμόζει για να μπορέσουν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος προς όφελος των πολιτών.          
Για τους παραπάνω λόγους προτείνεται:       
Για να είναι πιο εύρυθμη η λειτουργία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και να  υπάρχει συνεχής οικονομική υποστήριξή τους, ώστε να μπορούν να επιτελούν καλύτερα το έργο τους, να ενταχθούν στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων ως  Διεύθυνση  και όχι των Ν.Π.Δ.Δ., που θα συσταθούν στα πλαίσια του Καλλικράτη.        
Στα νέα πλαίσια λειτουργίας τους οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες να έχουν υπό την εποπτεία τους τη δυνατότητα να οργανώσουν και να διατηρήσουν με βάση τα διεθνή πρότυπα το τοπικό αρχείο και να προβάλλουν την τοπική ιστορία, καθώς και το αρχείο των πρακτικών των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου τους .        
Επίσης την έκδοση βιβλίων, περιοδικών ή άλλων εντύπων για την προβολή της τοπικής ιστορίας δημιουργίας, καταγραφής και ανάδειξης των στοιχείων της λαϊκής παράδοσης. Μέσα από διαδικασίες ψηφιοποίησης υλικού να μπορούν να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.        
Επίσης προτείνεται:        
Δημιουργία Ενιαίου καταλόγου Δημοτικών Βιβλιοθηκών με προοπτική ένταξή του στο πλαίσιο μιας εθνικής πολιτικής στο Εθνικό Δίκτυο Βιβλιοθηκών(βλέπε: μοντέλα άλλων χωρών πχ Δανία).      
Συνεργασία Δήμων με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών για διασφάλιση ενός βασικού επιπέδου υπηρεσιών από όλες τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας.        
Εξασφάλιση τουλάχιστον μιας Δημοτικής Β ιβλιοθήκης για κάθε δήμο Καλλικράτη.         
Δημιουργία προϋποθέσεων σε όλες τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες για ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μεταφορά τεχνογνωσίας και συνδρομών σε βάσεις δεδομένων από τις πανεπιστημιακές στις δημοτικές και σχολικές (παράδειγμα Πολιτείας Maryland ΗΠΑ).           
Δημιουργία προϋποθέσεων αναπτυξιακής πολιτικής για την ένταξη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στο ΕΣΠΑ με σκοπό την υλοποίηση σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα την τοπική κοινωνία και άλλους σχετικούς φορείς στο πλαίσιο της Δια βίου μάθησης προγραμμάτων : φιλαναγνωσίας, πληροφοριακής παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής , ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) κ.λ.π.         
Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμα φορά ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες ενταχθούν στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων ως Διεύθυνση.

Πρόσκληση στην παρουσίαση των βιβλίων του ΘΑΝΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, στις 7:30, ΕΣΗΕΑ

Μουσικοθεατρική Παράσταση: Η Βαλίτσα

Μουσικοθεατρική Παράσταση: Η Βαλίτσα      
Ιδέα- Κείμενα: Νίκος Πολύζος       
Ερμηνεία: Στέλλα Μακρή      
Πιάνο: Στάθης Άννινος       
Αφήγηση-Σκηνοθεσία- Επιμέλεια: Νίκος Καρίμπας       
Θέατρο της Ημέρας      
(Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι, σταθμός μετρό Πανόρμου, τηλ.210 -6929090 και 210-6995777)     
Μόνο  για μία παράσταση  την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, στις 21.00       
Είναι στιγμές που χαράζουν τη μνήμη σαν μαχαίρι τον πάγο ή σαν λουλούδι που προσπαθεί να ανθίσει μέσα από μία ρωγμή...στιγμές ποτισμένες με άρωμα, δάκρυ ή βροχή… στιγμές που ταξιδεύεις στα αστέρια μαζί με τον Μικρό Πρίγκιπα ή που περιμένεις με αγωνία στις σκάλες του μετρό… στιγμές που γίνονται ψίθυροι, συλλαβές, στίχοι που ψάχνουν το ταίρι τους, μια μελωδία, μια φωνή καρδιάς.    
Σε αυτή τη μουσικοθεατρική παράσταση παρουσιάζονται στιγμιότυπα της καθημερινής μας ζωής, στα οποία άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο έχουμε βρεθεί πρωταγωνιστές.     
Η Στέλλα Μακρή ερμηνεύει τραγούδια από  τους δίσκους Ανοιχτή ακρόαση, Αχ, καρδιά μου μπορείς, Νύχτα Ανώνυμη, Καινούρια Χρονιά, Μέσα στο όνειρο, Τα λάθη της καρδιάς*. Συνδετικός κρίκος των τραγουδιών η αφήγηση του Νίκου Καρίμπα σε κείμενα Νίκου Πολύζου.      
Διάρκεια  παράστασης: 60 λεπτά.       
* Σε μουσική των: Ν. Πιτλόγλου, Γ. Δεσποτίδη, Μ.Δελή, Η.Χατζόγλου, Ν. Καρίμπα και στίχους των Ν. Καρίμπα, Ν. Πολύζου, Β. Βουτσίνου, Γ. Ξηρομερίτη.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τιμά τον Χρόνη Αηδονίδη

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου · 7:00 μ.μ.           
Τη μεγάλη μορφή της Θράκης, τον Χρόνη Αηδόνιδη, θα αναγορεύσει σε «Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπολέως και Σαμοθράκης κ. Ανθίμου.        
Η εκδήλωση, θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου, την παραμονή της Θρονικής Εορτής του Αγίου Ανδρέα στο Φανάρι.      
Για την πρωτοβουλία αυτή, μίλησε στην telegramm.gr o μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος..., ο όποιος τόνισε :        
«Προτείναμε, μαζί με τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, να αναγορεύσει τον Χρόνη Αηδονίδη «Σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», με τίτλο που εκείνος γνωρίζει.       
Ο Πατριάρχης, αποδέχτηκε την πρόταση, καθώς ξέρει την προσφορά του Χρόνη Αηδονίδη και ήταν ο ίδιος, που καθόρισε την 29η Νοεμβρίου ως ημέρα απονομής.         
Η εκδήλωση θα γίνει μετά τον εσπερινό της παραμονής της Θρονικής Εορτής του Αγίου Ανδρέα.      
Στις 29 Νοεμβρίου θα είμαστε όλοι εκεί» είπε ο μητροπολίτης για να προσθέσει         
«Πρόκειται για μια προσωπικότητα την οποία αναγνωρίζουμε όλοι.       
Πιστεύουμε, πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο οφείλει μία τέτοια διάκριση.      
Και για την πιστή του στο Θεό, και για την ευσέβειά του και την ευλάβειά του, στην εκκλησία και στους κληρικούς της, αλλά και για την πνευματική προσφορά του.        
Όπως γνωρίζουμε, εκτίναξε το θρακιώτικο τραγούδι, όχι μόνο σε Πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε πανευρωπαϊκό» τόνισε      
Πηγή: telegramm.gr

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΛΟΥΖ ΛΩΤΡΕΚ» - Θεατρικό Εργαστήρι

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.      
Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη       
τηλ. 2310 991610 / fax. 2310 991610     
www.tf.auth.gr/teloglion, e-mail: teloglion@auth.gr              
Θεατρικό και εικαστικό εργαστήριο για μαθητές Ε'-Στ΄Δημοτικού και  Α'-Β' Γυμνασίου, διοργανώνει την Τετάρτη 8 και 15 Δεκεμβρίου, 12 και 19 Ιανουαρίου στις 18:00 - 20:00 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ. Εγγραφές μέχρι 1η Δεκεμβρίου 2010.
Στο εργαστήριο, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Τουλούζ Λωτρέκ μέσα από τα έργα της έκθεσης «HenrideToulouseLautrec» του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.         
Μέσω της τέχνης του θεάτρου, θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν ρόλους και να βιώσουν καταστάσεις που πηγάζουν από τη ζωή του καλλιτέχνη, όπως τη διαφορετικότητά του, τον τρόπο που την αντιμετώπιζε, τις σχέσεις του με το περιβάλλον του.        
Επίσης, όσον αφορά το έργο του, τα παιδιά θα διερευνήσουν την πορεία του Λωτρέκ προς την ανακάλυψη της δικής του έκφρασης στην τέχνη, τις επιρροές από άλλους καλλιτέχνες και την πρωτοποριακή δουλειά του με αφίσες, προσκλήσεις, εικονογραφήσεις περιοδικών.           
Για την καλύτερη κατανόηση του έργου του, μια από τις συναντήσεις, θα περιλαμβάνει εικαστικές δραστηριότητες που θα εστιάζουν στο ενδιαφέρον του Λωτρέκ για την φωτογραφία.          
ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΕΣ:       
Λία Ναλμπαντίδου, φωτογράφος.       Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικός, δασκάλα θεάτρου.         
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ:           
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε τέσσερις συναντήσεις και θα αφορά μια σταθερή ομάδα παιδιών (10-15 άτομα).           
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε αίθουσα των Εργαστηρίων Δημιουργικής Έκφρασης του Τελλογλείου τις εξής ημερομηνίες: Τετάρτη 8 και 15 Δεκεμβρίου, 12 και 19 Ιανουαρίου στις 18:00 - 20:00.       
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 25 ε ανά άτομο.         
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων (τηλ. 2310 - 991615)          
ΕΓΓΡΑΦΕΣ:          
Ώρες λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου (Δευτέρα-Τετάρτη 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00-14:00, και Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00) στην υποδοχή του Τελλογλείου (τηλ. 2310 24 71 11) από 20/11 έως 01/12 2010

Νέος τίτλος: ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ, η ανεπίσημη βιογραφία / NICK RENNISON

NICK RENNISOΝ    
Σέρλοκ Χολμς     
η ανεπίσημη βιογραφία       
Μετάφραση: Σμαράγδα Σοφού      
Βιογραφία      
ISBN: 978-960-04-4109-3    
σελ. 328    
Νοέμβριος 2010      
Ποιος ήταν ο πραγματικός  Σέρλοκ Χολμς;    
Πώς συνδέθηκε με τον  δόκτορα Γουάτσον;    
Ποιο  ήταν το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής κατά την οποία έδρασε;     
Ποια  ήταν η σχέση του  ήρωα με τον δημιουργό του, τον Άρθουρ Κόναν Ντόιλ;      
Η ανεπίσημη  αυτή όσο και πρωτότυπη βιογραφία αμφισβητεί τα κλισέ γύρω από τον Σέρλοκ Χολμς και τον βοηθό του, δόκτορα Τζον Γουάτσον, και παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο του ανθρώπου πίσω από τον μεγεθυντικό φακό.    
Αναμειγνύει τα στοιχεία που γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την καριέρα του ιδιοφυούς κυνηγού του εγκλήματος με ντοκουμέντα από την κοινωνική και πολιτική ιστορία της εποχής του, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που προβλημάτιζαν επί χρόνια τους θαυμαστές του.   
Εξετάζει  για πρώτη φορά τη χωρίς προηγούμενο επίδραση που άσκησε ο Σέρλοκ Χολμς στα πολιτικά γεγονότα της Αγγλίας στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα και αποκαλύπτει τις μυστηριώδεις διασυνδέσεις του με τον υπόκοσμο του εγκλήματος στη Βρετανία.    
Μια υποδειγματική βιογραφία  του πιο θρυλικού ντετέκτιβ της παγκόσμιας λογοτεχνίας.      
Ο Nick Rennison έχει εργαστεί ως συντάκτης και βιβλιοπώλης.    
Έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή, μία μελέτη για τον Σίγκμουντ Φρόιντ και δύο λογοτεχνικούς οδηγούς με τους τίτλους The Good Reading Guide (2003) και The Good Reading Guide to Crime Fiction (2003).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ         
TO ΝΑΤΑΛΙΤΣΟΥΜΑΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΕΩΣ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.          
Το φάρμακο αυτό ήταν ήδη γνωστό από πολλά χρόνια πριν και χρησιμοποιούταν για την θεραπεία της νόσου του Chron.              
Όπως λένε οι τελευταίες έρευνες τα τελευταία 2-3 χρόνια περίπου 20.000 ασθενείς παίρνουνε το φάρμακο αυτό ενώ έχουνε σκλήρυνση κατά πλάκας για πάνω από 18 μήνες.
Δύο τελευταίες έρευνες από την Βοστώνη και από την Ευρώπη αναφέρουνε ότι υπάρχει ιδιαίτερη επικινδυνότητα σε ότι αφορά την χρησιμοποίηση του φαρμάκου αυτού στην σκλήρυνση κατά πλάκας για ενεργοποίηση του ιού GC. O ιός αυτός πήρε πριν από 30 χρόνια περίπου που αποκαλύφθηκε το όνομα του από τα αρχικά του ασθενούς που πρώτα εντοπίστηκε και θεωρείται υπεύθυνος σε ότι αφορά την εμφάνιση της εγκεφαλοπάθειας.           

Η απομυελινωτικού τύπου αυτή εγκεφαλοπάθεια εμφανίζεται πολύ τακτικά σε ανθρώπους που έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό που στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας δημιουργούν απομυελινωτικές εστίες καινούριες πάνω στις παλιές.         
Δηλαδή δημιουργούνε στην περίπτωση αυτή μια σκλήρυνση πάνω στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βέβαια αυτή είναι «αθώα» παρενέργεια του φαρμάκου.              

Η επικίνδυνη είναι η δημιουργία της πολυτοπικής εγκεφαλοπάθειας η οποία πολλές φορές καταλήγει, αφού προσβάλλει διάφορα μέρη του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, μοιραία.              
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ               
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ «ΟΡΦΑΝΗ».
ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΝΟΣΟΣ ΥΠΟ «ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ».          

Με την σειρά των φαρμάκων που υπάρχει και τις εξατομικευμένες θεραπείες, εκεί δηλαδή που ζητάμε την θεραπεία που ταιριάζει σε κάθε ασθενή και φεύγει από την γενική φαρμακευτική αγωγή, υπάρχουν μεγάλες επιτυχίες.        
Έτσι λοιπόν δίνεται η ευκαιρία πλέον όσο πιο γρήγορα και τόσο καλύτερα να αντιμετωπίσει κανένας την σκλήρυνση κατά πλάκας.           
Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να κρατηθούνε σε πρώτο βαθμό προσοχής οι εξής παράμετροι :          
1. Η έκταση των συμπτωμάτων κατά την αρχή της πρώτης θεραπείας. Αυτά δεν είναι απλώς τα συμπτώματα που καταγράφονται με υπόδειξη του ασθενούς αλλά και αυτές οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται από νευροφυσιολογικό έλεγχο όπως είναι το εγκεφαλογράφημα και τα προκλητά δυναμικά.           
2. Επείγει μια σωστή ανάλυση της έκτασης της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνει ο ασθενής κατά την ώρα που αρχίζει η νέα θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας αφού πρώτα ληφθεί υπόψη ο πρώτος όρος.          
3. Πρέπει να εξετάζονται με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή οι λοιμώδεις παράγοντες που υπεισέρχονται σε κίνδυνο προσβολής του ασθενούς ή υφίστανται μέσα τους. Όταν συμπληρωθούν όλα αυτά μπορεί να αρχίσει η καινούρια θεραπεία με πολλές υποσχέσεις για επαρκή επιτυχία.              
ΤΟ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.          
Όλοι οι ασθενείς με σκληρόδερμα παρουσιάζουν την νόσο του Reynaud με χαρακτηριστικούς σπασμούς των αγγείων στα δάχτυλα χεριών και ποδιών.       
Το κρύο επηρεάζει ιδιαίτερα την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων και αλλάζει και το χρώμα τους κάνοντας το σε κόκκινο.          
Σε άτομα με προχωρημένο σκληρόδερμα έρχεται μια πάχυνση του δέρματος και των αγγείων με αποτέλεσμα να μειώνεται η κινητικότητα των πνευμόνων, να έρχεται δύσπνοια και μερικές φορές, καρδιακή, νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια.           
Η διαφοροδιάγνωση είναι εύκολη γιατί αυτά τα συμπτώματα ελάχιστα επικαλύπτονται με αυτά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Απαιτείται όμως γιατί το σκληρόδερμα είναι μια επικίνδυνη νόσος, έγκαιρη διάγνωση με σωστή εκτίμηση όλων των προεκτάσεων της και την σχέση της με την σκλήρυνση κατά πλάκας προκειμένου να δοθεί μια ουσιαστική και αποτελεσματική θεραπεία.          
Η θεραπεία είναι κατά κανόνα ανοσοκατασταλτική και κορτιζονούχα. Εκείνο που χρειάζεται είναι η σωστή εκτίμηση στην δοσολογία έτσι που να επωφεληθεί ο άρρωστος από την καταπολέμηση και των δύο ασθενειών.

Eκδήλωση στην Ηγουμενίτσα!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          
Και φέτος στην Ήπειρο τα μετάξια, οι βελόνες και οι χρυσοκλωστές δίνουν την μάχη τους στον αγώνα του παιδιού κατά του καρκίνου.      
Οι γυναίκες της ΦΛΟΓΑΣ Ηπείρου στρατολόγησαν βελονιά τη βελονιά, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια βελονιές και τις έκαναν πολύτιμα κεντήματα-έργα τέχνης, ανεκτίμητης αξίας.          
Στην ετήσια έκθεση χειροτεχνημάτων Ηγουμενίτσας, με κάθε αγορά σας συμβάλλετε και εσείς στη λειτουργία του «Σπιτιού των παιδιών της Φλόγας» που βρίσκεται στην Αθήνα όπου φιλοξενούνται οικογένειες από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας.         
Στην έκθεση εκτός από τα κεντήματα μπορείτε να βρείτε και πολλά άλλα είδη, όπως τοπικά προϊόντα που προσφέρονται από φορείς και ιδιώτες, καθώς και χειροποίητα δώρα που με αγάπη περισσή κατασκευάζουν μαθητές σχολείων και ευαισθητοποιημένοι φίλοι της φλόγας.    
28 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας.       
Πληροφορίες        
Εκπρόσωπος Φλόγας Ηπείρου           
Ελευθερία Κώτσιου          
Τηλ. / 2665023280      
Γρηγορίου Λαμπράκη 6 Ηγουμενίτσα

HIV/AIDS, 29,30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου - Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

29,30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου       
Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών – Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου             
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ – ΕΞΕΤΑΣΗ             
Η Μεγαλύτερη ...3ημερη ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ AIDS ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ        
ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010       
ΚΕΕΛΠΝΟ – Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Υπουργείο Υγείας       
PRAKSIS – Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας             
ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ – Για την στήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS             
Μαζί με το MindRadio και γνωστούς Έλληνες Καλλιτέχνες διοργανώνουν την πιο ζωντανή διαδραστική εκδήλωση.        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ             
«Ακόμα οι περισσότεροι γνωστοί μας, κυρίως ετεροφυλόφιλοι, πηγαίνουν χωρίς προφυλακτικό. Ακόμα λένε ότι μέσα σ την σχέση τους δεν βάζουν.          
Αν κάνουν κάτι έξω από την σχέση θα βάλουν, λένε. Ακόμα ο hivυπάρχει και μέσα και έξω από την σχέση. Ακόμα μεταδίδετε.             
Ακόμα η σχέση σου πριν από εσένα είχε άλλη σχέση που δεν έβαζε.»
Ραδιοφωνικό Σποτ MindRadio 2009-2010 :      
Ακούγονται ήχοι ηδονής, έντονα βογγητά, ήχοι από στοματικό sex. Παραμένουν για αρκετά δευτερόλεπτα ικανά να σου τραβήξουν την προσοχή και να σου σχηματίσουν εικόνα στην φαντασία σου. Μια όμορφη γυναικεία φωνή διακόπτη λέγοντας «αυτό είναι το μόνο γλυκό που τρώγεται με το περιτύλιγμα, για αυτό μην ξεχνάς, Σεξ και Προφυλακτικό πάνε μαζί, MindRadio Καλή σας Όρεξη»         
Το MindRadio για ακόμα μια φορά χρησιμοποιεί το κινούμενο, ευέλικτο booth του και το στήνει ζωντανά μέσα στην καρδιά του ενεργά σεξουαλικά πληθυσμού.          
Αναμεταδίδει για 3 συνεχόμενες ημέρες τα μηνύματα των φοιτητών για το safe sex σήμερα.      
Στις 29,30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, στην μεγάλη είσοδο της Φιλοσοφικής Αθηνών παρέα με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες θα παίζουμε μουσικές που εσείς θα διαλέγετε και θα βγάζουμε στον αέρα ζωντανά τα δικά σας μηνύματα.          
Παράλληλα θα γίνονται και οι εξής δράσεις:          
- Διανομή φυλλαδίων για το test H.I.V. και τα Σ.Μ.Ν.              
- Διανομή φυλλαδίου του Praxis και του Κέντρου Ζωής          
- Διανομή προφυλακτικών         
- Διανομή ερωτηματολογίου του UNAIDS              
Παρουσία κινητής μονάδας για το γρήγορο test, το “Rapid HIV Test” είναι μια ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του ιού HIV , όπου χρειάζεται μόνο λήψη σάλιου και τα αποτελέσματα παρέχονται συνήθως εντός 30 λεπτών.           
Δεν απαιτεί εξειδικευμένο εργαστηριακό εξοπλισμό και απευθύνεται σε κάθε άτομο που επιθυμεί να ελεγχθεί για πιθανή μόλυνση από τον ιό.         
Η ευαισθησία και η ειδικότητα της δοκιμασίας είναι τόσο καλή όσο και των κλασικών ανοσοδιαγνωστικών ελέγχων (EIA) που γίνονται στα εργαστήρια.        
Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα παραβρεθούν.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics         
* Tανάγρα 7/11/2010 Solo Display         
* Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις         
* ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ Για το Καστελόριζο          
* Ωραίοι Ελληνες ,Οι Ρίζες μας είναι Βαθιές, Το Χώμα Δικό Μας,        
* Η Τουρκία θέλει να "σβήσει" το Καστελλόριζο από το χάρτη         
* Ετοιμάζουν σκηνικό «συναξιοποίησης» στο Αιγαίο          
* Βάζουν πλώρη για την Ε.Ε.         
* Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ, ΙΟΝΙΟ, ΚΡΗΤΗ»        
* Τα τρία «αγκάθια» στη Μέση Ανατολή          
* Γιατί η Τουρκία «στήνει εξέδρες» χωρίς Χάγη                 
* Κώστας Βενιζέλος: Απεγκλωβισμός        
* Αιχμές κατά Λυσσαρίδη, διάψευση από Γιατρό. Αναταράξεις από ομιλία Πάγκαλου στο συνέδριο ΑΚΕΛ        
* Δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των εξελίξεων από Λυσσαρίδη.Στρατηγικός σχεδιασμός με πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες        
* Γενίτσαροι : Ο πέλεκυς των Οθωμανών        
* Είναι κάτι που δεν λύνεται με τις πολυδιαφημισμένες μετατάξεις;        
* Με υψηλό επιτόκιο η βοήθεια στην Ιρλανδία          
* Αγαπημένοι Ιρλανδοί και κακοί Έλληνες!           
* ΔΗΛΩΣΕΙΣ DAVUTOĞLU ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ WIKILEAKS          
* ΤΕΤΡΑΜΕΡΗ ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ       
* ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ «Μαύρο πρόβατο» έξω από το μαντρί        
* Στην αγκαλιά μιας μυστικής οργάνωσης οι ηγέτες των ΗΠΑ       
* «Τη Ρωμιοσύνη τώρα να την κλαις»       
* Το Cdrsee και ο Μπουτάρης        
* Έκθεση του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια στην Τουρκία       
* Ικανοποίηση ΟΗΕ για το άσυλο στην Τουρκία

Νέα από το e-Pontos

* ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ            
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "Ο ΧΕΝΙΤΕΑΣ"         
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ"         
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ"